View Full Version : Test optimizma2

jatotikvica
08-06-07, 10:06
Ajde da provjerimo trenutni optimizam na forumu.
Pitanje je d li ocekujete oporavak trzista i koja je vasa projektovana zarada u ovom mjesecu?

pavlebbb
08-06-07, 10:09
oporavak od sredine sledece nedjelje

Homer
08-06-07, 10:12
E, ja sam optimista, veliki!

Iz tog mog optimizma proističe očekivanje da će ovo padati još najmanje sledeću neđelju dana, a uz malo sreće i mjesec, a ja kupiti za dž.
A zaradu iz ovog mjeseca očekujem u septembar. ;)

rusian
08-06-07, 10:20
Od ponedeljka ce gore,
ali ce to trajati par dana pa opet na staro,i tako sve do septembra

dO_ob
08-06-07, 10:27
Ja mislim da ce oko skupstina biti bas vruce, poslije toga svi na odmore do septembra...

Pera Detlic
08-06-07, 10:31
Nakon skupstina pojedine firme idu sigurno gore.
Nalozi čekalice vec postavljeni...neka se spusti jos malo i zarada je tu.:yumm2:
Sa ovakvim prometima korekcija nece predugo.

codex
08-06-07, 10:44
Ja ocekujem da ce biti jos padanja::D
do kraja 6/mijeseca (volio bi da se prevarim :helpsmilie: )
Cinjenica je da su akcije porasle , treba loptu smiriti i spustiti.
Gledam u KIni tamo je drzava oborila burzu /razlog sto je 1/2god rasla i morali su
da spuste loptu.:shocked542:

aco05
08-06-07, 11:00
smatram da ce sredinom mjeseca poceti rast,samo da se zavrsi skupstina

EXTRA
08-06-07, 11:01
Ocekujem stagnaciju jos 15-20 dana mada sve ce zavisiti pd politickih odluka o privatizaciji termoelektrane, padanja vlade i slicnih stvari tako da ako se tu zakuvaju stvari moze se desiti da potraje i duze ova stagnacija. U svakom slucaju lijepe cijene za kupovinu( Ostavite malo para za ljetovanje ako potraje ovo) !!!!!

malijoza
08-06-07, 11:13
Pa moje misljenje se malo razlikuje od vecine Vas ovdje. Naime veliko srpsko trziste u velikoj mjeri zavisi od stabilnosti na Kosovu. Ukoliko se pitanje Kosaova bude rijesilo u sledecih dva mjeseca, po automatizmu ce se povjerenje investitora prenijeti na cijeli region. Crnogorsko trziste koje je nerazvijeno i plitko, mora odreagovati na takva desavanja pozitivno.
I nece se to samo odraziti na Crnu GOru, nego i na druga trzista regiona.
Tako da svi moramo navijati da se to sto prije razrijesi i krenemo naprijed kao nekad (prije dva mjeseca). :lighten:

vuk
08-06-07, 12:11
Tesko, ili nemoguce, da ce se kosovsko pitanje resiti na sveopste zadovoljstvo.... Rusija je tvrda po pitanju nezavisnosti i ne verujem da ce biti popustanja, narocito ako se imaju u vidu globalni odnosi sa Amerikom.... ako vec treba da idemo tako daleko.... No, ipak, Srbija se stabilizuje, nova vlada, hapsenje Tolimira, najava hapsenja Mladica i - obnavljanje pregovora sa EU...

Mislim da je za CG mnogo vaznije kako ce se stvari ovde odvijati lokalno, a, po meni, jaci pozitivni impulsi se ocekuju najesen: novi ustav, potpisivanje sporazuma o stabil i pridruz., odlicna sezona, verovatno usvajanje strategije za privatizaciju luke i plantaza, a verujem da ce DPS SDP majstori naci "kompromisno" resenje za Rudnik i TE, koje ce sigurno biti bolje od sadasnjeg....

Sve navedeno nije test optimizma, vec realne procjene, koliko je to kod nas moguce... Ipak je nase trziste plitko, spekulativno i netransparentno i zavisi od raspolozenja i interesa njegovih kreatora koji ïmaju mnogo vec razradjenih metoda da ga usmeravaju

Sto se tice optimizma, ja sam uvek :thumb_up:

koke_st
08-06-07, 12:19
Ja sam isto optimistična,ali sad baš da očekujem 100% zaradu u ovom mjesecu.....toliko nisam
U sljedeća četiri mjeseca očekujem +30% s ovim što imam.......ja sam skromna :)

novak
09-06-07, 17:05
pitanje za ona dva koja su glasala za 100% i više.

Koje akcije imaju, da očekuju ovakav rast?

Clooney
09-06-07, 20:55
Ja sam pesimista i to veliki (mada sam takav i za vecinu stvari tako da mozda i nisam objektivan) .Kod nas je sve pretjerano kad akcije rastu onda se to desava pretjerano brzo i euforicno a kada padaju onda to moze da traje jako dugo(kao prosle godine).

Meni se ovoj korekciji ne vidi kraj,posebno sto ide ljeto i smanjuje se interes za berzu.

Nabuko
09-06-07, 21:03
Ja ocekujem stabilizaciju na nivou od prethodne nedjelj u naredna 2-3 mjeseca za vecinu akcija. Ipak vjerujem da 7-8 akcija mozda moze zadrmati berzu i u ovom periodu ili u najgorem slucaju da se tako pozicioniraju da jako skoce nakon isteka tog perioda. Ako nemate nista bolje na umu reorganizujte portofolijo. Ja sam to uradio sa oko 35% akcija a planiram i sa jos 30-tak posto. Sada se tokom mirnije trgovine to lakse radi nego tokom onih euforija.

matrica
09-06-07, 21:44
Moja slobodna procjena je da ce ovakvo stanje sa manjim oscilacijama potrajati jos mjesec dana, onda ide blagi UP,... , kada dodje sept. ocekujem nesto konkretnije:).

Pozz svima

Shajo
10-06-07, 00:23
Pa očekujem pad od nekih 30% što bi bilo realno na ovako precijenjene vrijednosati akcija....čast nekim izuzecima na koje ova korekcija neće mnogo uticati.

matrica
10-06-07, 00:43

Vjerovatno IZBR ili neku dr " boraniju" :slap425: , :)

filantrop
10-06-07, 00:56

LUKO i POEX

Berlusconni
10-06-07, 09:27
Treba pohvaliti veliku većinu investitora zbog toga što unatoč velikoj nelikvidnosti ne prodaju akcije pod bilo koju cijenu što je dovelo do malog pada unatoč nelikvidnosti.Mozda sad prolazimo period 7.i 8.mjeseca kada bi trgovine trebalo biti znatno manje.Ljeto u Hrvatskoj kada se pliva prodavala je bilo vrlo likvidno i pobilo je teoriju o ljetnoj nelikvidnosti.Istina ljeti je mnogo investitora na odmoru ali i ne mora biti pravilo,pogotovo na ovom tržištu gdje nema nikakvog pravila.Mislim da se trziste jako dobro drzi unatoč maloj likvidnošću i da uz malen vjetar mozemo se vratiti jako brzo tamo gdje smo bili.
Vidi se da mali investitori su s vremenom postali iskusniji sto je dobro za sve nas!

zico
10-06-07, 11:22
Optimista!
Tokom ljeta ocekujem stagnaciju i korekciju samo nelikvidnih hartija.
Kvalitetne hartije (TECG, JGPK, ...) ce i dalje rasti.
Na jesen (Oktobar) ocekujem +BUM.

vukso
10-06-07, 12:30
Mislim da cim se zavrsi ova frka EPCG, RUPV i Termoelektranom, akcije rasti pogotovo ove. Dok ce neke i bez toga rasti kojima ide tender, ili izlaze u Vijesti :). Komentarisem samo akcije sa "a" i "b" lista to jest samo kvalitetnije akcije, a o boraniji necu ni da pricam

Zoran
10-06-07, 23:11
Trebalo bi da bude malo zivlje oko skupstina akcionara, narocito TECG :), pa onda ljetni odmor i mirovanje, i kao sto vecina misli, na jesen nesto konkretnije.

ZARO
10-06-07, 23:47
Treba imati u vidu da je do sad EPCG pala 25% TECG 20 % KAPG 16% (cca) itd.. pa očekivati dalji (veći) pad nije realno . Takođe ne smatram da je ljetnja sezona mrtva naročito u pogledu priliva kapitala od turizma i prodaje nekretnina. Istina je i da se naše tršište ne ponaša bar racionalno.
Takođe, zaključak o precijenjenosti vrijednosti akcija ne stoji, jer 10-tak najkvalitetnijih akcija nijesu precijenjene, i naročto što njihova kapitalizacija čini veći dio ukupne kapitalizacije CG - privrede.
Prognoza za ovaj mjesec
Lično nemam namjeru izlaziti iz akcija.

Baron
17-04-08, 12:42
jeste li zaboravili ovu temu :D

PG_man
17-04-08, 12:47
Evo da se javnem, ja očekujem rast u Junu i u Septembru, ili se ipak možda samo tome nadam!

Baron
17-04-08, 12:51
Evo da se javnem, ja očekujem rast u Junu i u Septembru, ili se ipak možda samo tome nadam!

a koje godine?

PG_man
17-04-08, 12:58
a koje godine?

Ove!
A ti mene prozivaš pesimistom, e fino!

bestija
17-04-08, 13:32
A jesu li ovi postotci u plus ili u minus

Doctor Valentino Rossi
17-04-08, 13:53
A jesu li ovi postotci u plus ili u minus
Ja mislim da su pored ove ocekujem dalju stagnaciju trebali da ubace i ocekujem dalju recesiju :xmas143:

Clooney
17-04-08, 14:09
Ko moze i umije neka otvori test optimizma 2 da glasamo

Baron
17-04-08, 14:11

ali ce u dvojci postoci biti sa minusima :D

Pera Detlic
17-04-08, 14:24

Hoćeš da kažeš test pesimizma.
I neka bude opcija: mislim da će akcije doći na 0. :whistling2:

Baron
17-04-08, 14:32
Hoćeš da kažeš test pesimizma.
I neka bude opcija: mislim da će akcije doći na 0. :whistling2:

u potpisu- Milenica:biggrin:
jel ima ko njene sličice da izbaci?

Pera Detlic
17-04-08, 14:35
u potpisu- Milenica:biggrin:
jel ima ko njene sličice da izbaci?

:D
Bolje nemojte, danas mi je bio dovoljno loš dan.:icecream:

Homer
17-04-08, 16:44
Što ja da se sjekiram oko mojih par iljada, ako je V.B. u minusu 200 mil. ;)

A generalno smo dobri obojica :wallbash: