Psihologue
04-06-07, 18:40
Šta bi ste uradili kad bi ste znali što će se desiti?
Mislim prvu stvar koju bi ste uradili?
Koliko bi ste rešili misterija?
Mislim prvu stvar koju bi ste uradili?
Koliko bi ste rešili misterija?
|
View Full Version : KAD bih znao šta će biti sutra? Psihologue 04-06-07, 18:40 Šta bi ste uradili kad bi ste znali što će se desiti? Mislim prvu stvar koju bi ste uradili? Koliko bi ste rešili misterija? anon1 04-06-07, 18:44 Pa ako bih znao tacno sjutra sto ce biti danas bih uplatio tiket lotoa i dobio 7-cu.... s nestrpljenjem bih iscekivao izvlacenje brojeva :D FORMICA 04-06-07, 21:21 Pa između ostalog zbog toga i neznamo što će biti sjutra.:biggrin: anon1 04-06-07, 21:28 Ne znate vi ali ja... :D Psihologue 04-06-07, 22:17 Moje pitanje je malo dublje... Manite se LOTO-A i drugih igrarija... Malo ozbiljnosti... sarita 04-06-07, 22:28 Prije svega mislim da bi to bilo pogubno za vecinu...a zasto to mislim pokusat cu da obrazlozim. Kad bi ljudi znali sta ce se desiti u buducnosti vjerovatno bi se mnogo poceli petljati i trudili se da promijene mnoge stvari a to sigurno ne moze donijeti dobro. Jer u prirodi postoji neka ravnoteza i za sve sto se desava postoji neki razlog.Covjek bi narusio tu ravnotezu i to bi bio "smak svijeta"... Druga stvar je...zamislite samo covjeka koji zna da ce mu se nesto lose desiti za 5 godina...on je vec mrtav kad to sazna. Ja licno ne bih voljela da znam buducnost...ima tu amo sudbine a ostatak sami kreiramo! Leda 05-06-07, 20:16 Kad bih znala što će biti sutra, da li bi onda uopće više postojalo misterija,život bi bio poznat sve bi postalo besmisleno bez imalo napetosti duhovna evolucija bi stagnirala a mi bi se sve više pretvarali u robove svoga bremena.Loša slika nedaća bi nas uništila a svo ono bogatstvo koje bi neki na taj način pokušali steći učinilo bi ih još ispraznijim osobama. FORMICA 05-06-07, 21:51 Pa ako je budućnost nepromjenljiva nema svrhe znati išta unaprijed:thumb_down: A ako je promjenljiva ne možemo znati što će biti unaprijed:wacko: Auh stvarno smo ograničeni:wallbash: anon1 05-06-07, 23:30 ...u tom slucaju bi, siguran sam, prestali da pravimo gluposti... sarita 05-06-07, 23:46 @anon1 Ili bi mozda pravili jos vece gluposti:shocked542: anon1 05-06-07, 23:49 bi ali samo manjina ;) dok se ne bi opametila... sarita 05-06-07, 23:56 @anon1 Dobro vecino http://www.cosgan.de/images/smilie/musik/c065.gif :biggrin: Truman 09-06-07, 17:20 Kad bih znao sta ce se desiti sutra delovao bih vezano za to i onda se to verovatno ne bi tako desilo. To znaci da se nece desiti, a samim tim ne znam istinski sta ce se desiti sutra. Psiho, u svojim pitanjima polazis od toga da sutrasnji dogadjaj postoji i sada, samo ga mi ne znamo, a mnogi se nece sloziti sa tobom i reci ce ti da zivot i svet tako ne funkcionisu. FORMICA 09-06-07, 22:25 Trumane problem kod ljudi je što je čovjek ubijeđen da vrijeme postoji. Na žalost ili možda radost vrijeme ne postoji. Ono je ljudska izmišljotina kojom pokušava nadomjestiti nedostatke svojih spoznajnih moći. Vrijeme zaista ima neke kvalitete dimenzije ali nije dimenzija. Dimenzije su dužina, širina i visina i više ih nema ; ne makar za ljude. Paščad, mačke, telad i druga živina živi u svijetu od dvije dimenzije a o ostalim nemaju pojma. Postoje bića koja žive u četvorodimenzionom prostoru a koja mi vidimo kao neidentifikovane prirodne pojave. Pazi fizičke i hemijske procese ljudi inače ne umiju ni shvatiti ni objasniti ako ne uvedu nove jedinice koje imaju kvalitet dimenzije, tako da dimenzije postaju ili koncetracije ili gustine ili razne druge fizičke veličine. Nijihova osnovna osobina jeste da se pri proračunima koristi prvi ili drugi izvod opisanih funkcija. a prvi izvod je zapravo brzina a drugi ubrzanje. To znači da zapravo vrijeme daje kvalitet dimezije fizičkoj veličini koja nije dimezija. Zapravo se radi o sljedećem. Srazmjerno nedavno su naučnici utvrdili da je naš svemir (zapravo ljudski svemir) sa razvijenih tri dimenzije i nerazvijenih neki kažu četiri a neki šest dimenzija. I u tom grmu leži zec ili lav (što zavisi od veličine grma kako kaže Njegoš).Kad se izađe iz tijela ulazi se u četvorodimenzioni prostor a da bi se došlo do svijeta "mrtvih" koji je šestodimenzioni prostor prolazi se još i kroz petodimenzioni prostor. Za one iza nemam pojma kakvi su ne mogu ih ni u primisli zamisliti. Za razumjevanje ovih nižih je potreban izuzetni napor prihvatiti njihovo postojanje a za učešće u njima i njihovo opisivanje je sizifov posao jer nemaš ne samo riječi nego i misli. Sve je to beskrajno složeno i nama potpuno nerazumljivo. Dakle ono što se dogodilo dogodilo se bez obzira jesmo li to proživjeli ili ne. dali se nešto može promjeniti ne znam. Možda i može ali je promjena već izvedena i druge stvari se nijesu ni dogodile. Znači sve se odvija upravo onako kao je isplanirano odnosno već dogođeno iako nije proživljeno. Vrijeme ne postoji a događaji odnosno naši proživljaji su dogovoreni i odvijaju se tačno po utvrđenom planu koji smo inače prihvatili činom rađanja i prihvatanjem plana. Nekako tako odprilike:wacko: :wacko: :wacko: Truman 10-06-07, 09:38 Otkud znas da se dogadja po tacno utvrdjenom planu? Psihologue 10-06-07, 19:25 Sve Je Zapisano... Truman 10-06-07, 19:44 Zasto to mislis ( da ne ukljucujemo astrologiju u ovo ) i sta mislis da je smisao toga? To prakticno znaci da slobodne volje nema... sarita 10-06-07, 21:34 @Truman Mislim da slobodne volje ima iako je sve negdje zapisano. Konkretnije mislim da postoji slobodan izbor kako prozivjeti....Znaci zapisane jesu mozda u nekom sirem smislu ali ipak nam je ostavljena mogucnost da sami kreiramo detalje. anon1 10-06-07, 22:41 @formica Ne bih se ja bas slozio sa svim ovim sto si napisao. Prva stvar koaj mi bode oci je to da zivotinje ne zive u trodimenzionalnom prostoru, pa bih te zamolio to da pojasnis, koju to oni dimenziju ne percipiraju? Druga stvar kojom si osobinu dimenzije povezao sa vremenom, ima smisla ali objasnjenje nema. Evo da pojasnim. Ako je fizicka velicina definisana funkcijom od nje se moze dobiti izvod, prvi, drugi.. Medjutim samo izvodi po vremenu su brzina odn. ubrzanje. Sto znaci da mora biti u pitanju vremenska funkcija. A cim je u pitanju vremenska funkcija onda ne mozes izvuci taj zakljucak koji si izvukao... bar ne na takav nacin. O dimenzijama necu ni da komentarisem, jer smatram da i je i vrijeme jedna od njih podjednako kao sto je prostor (3 dimenzije). Smatram da je broj dimenzija beskonacan, kao uostalom i sve ostalo sto postoji. Nivo percepcije je nesto drugo, ali zavisi kako se do nje dolazi, (ogranicenim) culima ili umom. I jos jedna stvar, ne smatram da sve sto je zapisano bezuslovno mora da se i desi. A o tome sam pisao na temi KARMA, tako da ne bih imao sto vise tu da dodam. kliko 10-06-07, 23:00 anon1: jedna misao mi se mnogo vrzmala i bas me interesuje sto ti mislis. Dakle, slazem se s tobom da se tok stvari u buducnosti moze promijeniti. Mislis li da moze da se mijenja proslost? anon1 10-06-07, 23:12 @kliko prijatelju, zasto se ogranicavati??? :) kliko 10-06-07, 23:36 Zato i pitam :) anon1 10-06-07, 23:43 Uvijek sve dozivljavam kao kombinaciju beskonacno mogucnosti... Posto je vrijeme nesto sto ne postoji onda se po njemu mozemo (ja nijesam uspio) kretati kako zelimo. Buducnost sam mijenjao, bar mislim da jesam, proslost nijesam nikad ni pokusavao, ali ne vidim ni jedan razlog zasto to ne bi uspjelo ako pokusam :D Skini buvi poklopac sa tegle i nauci je da moze da skoci preko nivoa poklopca... a onda joj reci eto vidis da nije tako tesko kao sto si mislila... sarita 10-06-07, 23:51 @anon1 i mene je uvijek to zanimalo Ako vrijeme ne postoji logicno je da proslost kao i buducnost i sadasnjost moze da se mijenja ali na kom nivou.Ne mogu jasno to da odredim...recimo ti se vratis u proslost tj prozivis neki trenutak koji je prosao i promijenis ga.Da li si ga promijenio samo u svojoj glavi??? kliko 10-06-07, 23:52 proslost nijesam nikad ni pokusavao, ali ne vidim ni jedan razlog zasto to ne bi uspjelo ako pokusam :D Um nam je najveca prepreka. anon1 11-06-07, 00:00 Kad su pitali novinari naucnika da im objasni kako se krecu elektroni unutar atoma (mislim da je u pitanju shredingerova jednacina ako nijesam kompletno sve pobrkao;)) rekao im je da bi morali da iskoce izvan uma da bi im to objasnio:) A mislim da je tu najveci problem bio objasniti nekome kako 2 elektrona mogu da se nadji u isto vrijeme na isto mjesto kad se posmatraju kao cestice, poznato je da elektron ima dualisticku cesticno-talasnu prirodu. UM je kao jedan filtar, cini nam svijet da ga vidimo u raznim bojama i oblicima... Unosi mayu, zamagljuje i ono malo sto naslucujemo... sarita 11-06-07, 00:02 @anon @kliko Mi ovdje od vas ocekujemo nesto konkretno, opipljivo (dokaz)http://www.cosgan.de/images/midi/frech/h020.gif anon1 11-06-07, 00:07 Postavi konkretno pitanje dobices konkretan odgovor :) sarita 11-06-07, 00:10 @anon ajde dobro kad si vec navalio:gun_bandana: ako ja promijenim proslost, oces li ti znati da sam je ja promijenila http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a030.gif anon1 11-06-07, 00:13 Ako promijenis proslost promijenices i svoju sadasnjost tako da vise necemo biti u istom "trenutku" :) sarita 11-06-07, 00:18 @anon1 cekaj sad...recimo ja odlucim da promijeni proslost..i to uradim...i u proslosti odlucim da ne naucim na komp a samim tim ne dodjem na forum i ne upoznam tebe i ostale... Ja u ovom trenutku ne bih znala da ti postojis a ti bi se pitaodj esam sto me nema na forum... http://www.cheesebuerger.de/images/midi/konfus/e010.gif anon1 11-06-07, 00:31 Ne... ti bi za mene i dalje bila na forum :D sarita 11-06-07, 00:34 @anon skoro da kontam i logicki je tako ali kad pokusam to da zamislim stvarno je tesko:nono2: anon1 11-06-07, 00:35 Izadji izvan UMa i uspjeces :D sarita 11-06-07, 00:36 @anon oces me ti izvest:smokeing: FORMICA 11-06-07, 20:28 @formica Ne bih se ja bas slozio sa svim ovim sto si napisao. Prva stvar koaj mi bode oci je to da zivotinje ne zive u trodimenzionalnom prostoru, pa bih te zamolio to da pojasnis, koju to oni dimenziju ne percipiraju? Druga stvar kojom si osobinu dimenzije povezao sa vremenom, ima smisla ali objasnjenje nema. Evo da pojasnim. Ako je fizicka velicina definisana funkcijom od nje se moze dobiti izvod, prvi, drugi.. Medjutim samo izvodi po vremenu su brzina odn. ubrzanje. Sto znaci da mora biti u pitanju vremenska funkcija. A cim je u pitanju vremenska funkcija onda ne mozes izvuci taj zakljucak koji si izvukao... bar ne na takav nacin. O dimenzijama necu ni da komentarisem, jer smatram da i je i vrijeme jedna od njih podjednako kao sto je prostor (3 dimenzije). Smatram da je broj dimenzija beskonacan, kao uostalom i sve ostalo sto postoji. Nivo percepcije je nesto drugo, ali zavisi kako se do nje dolazi, (ogranicenim) culima ili umom. I jos jedna stvar, ne smatram da sve sto je zapisano bezuslovno mora da se i desi. A o tome sam pisao na temi KARMA, tako da ne bih imao sto vise tu da dodam. Životinje nemaju predstavu o trodimenzionalnom prostoru kao mi pa zato predpostavljam da su dvodimenzionalna bića. To se ne odnosi na kitove i delfine koji su ispred nas a nijesu ni životinje nego inteligentna bića. Vrijeme nije dimenzija nego skup dimenzija zakrivljenih u same sebe makar ih mi tako shvatamo. Pa dobro možemo i tako reći ali u suštini sve se odigrava upravo onako kako treba. Ne vjerujem da je sve prepušteno haosu i da se ne odigrava po planu. Oni momci su vrlo ozbiljni beskrajno inteligentni i moćni. Moguće je da mi ovakvi kave nas je Bog dao, možemo praviti budalaštine u tom planu ama sam ubjeđen da su naše moći prilično slabe u odnosu na njihove. U zavisnosti od toga koliku glupost napravimo uključuju se sve moćniji momci pa čiče pa neki vrlo moćni a ima ih i strašno moćnih koje ne preporučujem izazivati. Ništa oni ne brane samo ti pokažu šta treba da se dogodi i što ti činiš i na kraju sam odustaneš. Ako ni to ne pomogne (a redovno pomaže) postoje i drugačiji postupci koji te sigurno vraćaju na pravi put.:thumb_yello: anon1 11-06-07, 20:40 @sarita NO PROBLEM :) @Formica To sto zivoteinje nemaju predstavu o 3D prostoru je zato sto su nesvjesne a ne zato sto si "dvodimenzionalna bica". Ovo za kitove i delfine ne bih komentarisao pogotovo zato sto smatram da niakko ne mogu biti iznad ljudi. Vrijeme je svakako jedan parametar po kojemu se nas Um krece po tim zakrivljenim dimenzijama tako da je i on sam po sebi dimenzija. Svaki parametar koji ucestvuje u opisivanju bilo kakve jednacine je dimenzija kao takav. Haos, nadavno da ne vlada univerzumom. Postoje pravila koja je nemoguce prekrsiti, ali sloboda izbora uvijek postoji. A sto se tice tih beskrajnih momaka, oni mogu biti veliki i mocni ali opet to ne znaci da covjek ne moze da bude ravan njima ili jos i bolji. Ali svakako u tom slucaju covjek mora postati nadcovjek. A takvih svakako ima....jedan od njih je i yogi Bhusunda FORMICA 11-06-07, 20:44 @anon1 cekaj sad...recimo ja odlucim da promijeni proslost..i to uradim...i u proslosti odlucim da ne naucim na komp a samim tim ne dodjem na forum i ne upoznam tebe i ostale... Ja u ovom trenutku ne bih znala da ti postojis a ti bi se pitaodj esam sto me nema na forum... http://www.cheesebuerger.de/images/midi/konfus/e010.gif Ne to tako ne ide. Kad se vraćaš u prošlost vraćaš se u sjećanjima i nemaš mogućnost djelovanja na samog sebe ali svaki trenutak potpuno vjedno preživljavaš. Postoji mogućnost uspostaviti vezu sa sobom u tom vremenu ali to samo izaziva zbunjenost. Ako to nijesi doživio toga nije bilo. Svako ko je u aktuelnom životu treba da živi aktuelni život. Prošli životi su prošli i u njih se ne treba vraćati. Zato postoji zaborav. Neki događaji iz prošlih života mogu uticati na sadašnji ali i za to postoji lijek. Ono što je dogođeno dogodilo se i tu nema pomoći. I zašto išta mijenjati? ima još toliko života koji se trebaju odživjeti. Odradimo taj posao smireno ne kvareći ravnotežu ili karmu i sve je u redu. Nijesu svi životi da se odžive u slavi obilju i užitcima. U nekima se moramo i pomučiti a u nekima i užasno mučiti ali to je sve potrebno proživjeti naročito jer sami biramo tijela i živote koje će mo odživjeti. Malo je kasno vraćati krpice:yes513: FORMICA 11-06-07, 20:52 @sarita NO PROBLEM :) @Formica To sto zivoteinje nemaju predstavu o 3D prostoru je zato sto su nesvjesne a ne zato sto si "dvodimenzionalna bica". Ovo za kitove i delfine ne bih komentarisao pogotovo zato sto smatram da niakko ne mogu biti iznad ljudi. Vrijeme je svakako jedan parametar po kojemu se nas Um krece po tim zakrivljenim dimenzijama tako da je i on sam po sebi dimenzija. Svaki parametar koji ucestvuje u opisivanju bilo kakve jednacine je dimenzija kao takav. Haos, nadavno da ne vlada univerzumom. Postoje pravila koja je nemoguce prekrsiti, ali sloboda izbora uvijek postoji. A sto se tice tih beskrajnih momaka, oni mogu biti veliki i mocni ali opet to ne znaci da covjek ne moze da bude ravan njima ili jos i bolji. Ali svakako u tom slucaju covjek mora postati nadcovjek. A takvih svakako ima....jedan od njih je i yogi Bhusunda Pa ta nesvjesnost je dvodimenzionalnost. Delfini i kitovi imaju mnogo veći i "namreškaniji" mozak od čovjeka a to su glavne osobine koje čovjeka razlikuju od nižih stvorenja:yes513: Da i mi ćemo nekad biti jednako moćni kao i oni a do tad ima još:( kliko 11-06-07, 23:24 A ja samo da ubacim jedan svoj komentar. Naime, moje vidjenje je da neke stvari u proslosti mogu da se mijenjaju. Jakom,iskrenom i cistom molitvom, mozemo da promijenimo stvari bez da smo toga svjesni. Postoje i ljudi koji su dozivjeli jedan visi stepen duhovnog znanja.Oni mogu svjesno da uticu na proslost i buducnost. Kako? To samo oni znaju ;) sarita 11-06-07, 23:29 @kliko dobro pretpostavimo da kontam da je to moguce tj. vjerujem da jeste.Ali zanima me kako se mijenjanje proslosti odrazava na sadasnjost.Ako promijenis neki dogadjaj iz proslosti ni sadasnost ne moze biri ista zar ne? Amelie 27-07-07, 23:54 da se odma ogradim nista nisam citala sa ovih 5 stranica pa ako ponavljam nesto prastajte. kao prvo ne bih voljela da znam sta ce biti sutra jer bih se uplasila.ako bi znali samo sta ce nam se desiti dan unaprijed to bi bilo pogubno jer mi mogli da sprijecimo neku nesrecu koja bi se okrenula na dobro dan kasnije.kad bi znali unaprjed citav zivot ne bi trebalo ni da zivimo jer bi odma znali koji su dobri potezi za nas same,ali kolike su ljudi budale ponovo bi otezali sebi zivot jer nije svakom covjeku isti cilj u zivotu pa bi oko toga nastali sukobi,kao sto ih vec imamo. ali da se slucajno desi da saznam mislim da bih samo cekala da taj dan prodje da bih nastavila normalno da zivim. da imam mogucnost da mijenjam proslost nista ne bih promijenila jer se zbog nicega ne kajem.mozda bih od pocetka imala drugaciji tj upecatljiviji odnos sa roditeljima ali ruku na srce to su sitnice u odnosu na to sta me ceka kroz zivot.evo,vec za god dana cu sama zivjeti ako Bog da i svi ti glupi problemi ce nestati. u sustini je dobro da covjek nema moc da mijenja proslost i vidi buducnost jer ne bi znao da se nosi sa tim i kao i sve,pogresno bi to iskoristio. FORMICA 28-07-07, 21:35 Amelija u suštini si u pravu s tim da ti znaš budućnost i prošlost ali kad se nalaziš u tijelu te stvari se zaboravljaju. Zašto je to tako neijesam siguran da sam dobro shvatio u suštini tako treba jer bi sva sjećanja na dogođeno i ono što će se dogoditi unijelo bi strašnu pometnju u naš život i bili bi blokirani da odradimo život kako treba. Zato se sve to zaboravlja kako bi se mogli usredsrijediti na trenutni život. Dok sam bio pod vlašću onog lažova on mi je omogućavao da na radiju slišam vijesti budućih događaja. Birač stanica se podesi na onaj šum (98,6 ili 96,8 MHz) i kroz šum se mogu čuti glasovi koji govore što će se desiti. Na primjer Taj i taj će ubiti tog i tog, ti i ti će opljačkati tu i tu banku i ubiti te i te ljude na kraju će ih pohvatati, biće veliki požar tu i tu i biće toliko žrtava, biće zemljotres tu i tu i poginuće toliko i toliko ljudi mada će budale tvrditi da ih nije toliko poginulo, onda počnu da se odvratno cerekću pa počnu da se psuju i na kraju se redovno pobiju među sobom. Kad sam to pričao drugima niko mi nije vjerovao a kad se ispostavi da sam bio u pravu počeli su me izbjegavati tako da više nikom nijesam ništa pričao. Ka d sam raskrstio sa lažovom više ne mogu da čujem te glasove.:hypocrite1: belex 28-07-07, 21:38 Joj Ja bi odma neku spekulaciju na Berzi odradio :D Samo sutra je nedelja i berza ne radi :toobad: :weeping: FORMICA 28-07-07, 23:40 Ne to se tako ne radi. Najzad te beznačajne stvari ti nikad ne padaju na pamet kad se nađeš u prilici. Novac se može zaraditi samo radom i to poštenim. Ne preporučujem nikom drugačiji način.:mad: enna 31-10-07, 13:09 prvo da vas pozdravim... a ako neko se javi, rado cu ispricati pricu koja me ponukala da zavirim u temu. vidim da nikoga nije bilo od ljeta, pa.... pozz FORMICA 31-10-07, 23:11 Tu smo stalno samo nastavi :) kliko 01-11-07, 00:13 Tu smo svakako, cekamo da nas neko osvjezi novom pricom...:) |