liv_tyler
31-05-07, 23:29
Da li se vama ili nekom oko vas desavalo da u toku noci pricate, hodate ili radite neke druge stvari? Bas sam veceras pricala s drugaricom o tome pa sam se sjetila koliko mi je to fascinantna pojava...
|
View Full Version : Mjesecarenje i slicne pojave liv_tyler 31-05-07, 23:29 Da li se vama ili nekom oko vas desavalo da u toku noci pricate, hodate ili radite neke druge stvari? Bas sam veceras pricala s drugaricom o tome pa sam se sjetila koliko mi je to fascinantna pojava... Miki_from_the_block 01-06-07, 00:38 Hvala Bogu, nikad se nije desilo da hodam oko sobe spavajuci...jedno dva metra od moje sobe se nalaze stepenice...Posto nikad se nisam skotrljao niz stepenica, zakljucio sam nikad nisam hodao nocu.:D E, jedino se sjecam da sam se jednom probudio na drugom kraju kreveta...vjeruj mi da ni dan danas ne mogu skontati kako sam to uspio...mozda sam ko zna sta sve radio, samo se ne sjecam...bio sam u polusnu... Zamisli ti da se u snu nalazis u WC, a u stvari si jos u svojoj sobi...cini ti se da je sve realno, kada, samo da se osjevjtis...sutrovdan:eek:...ovo je bila sigurno macka!:D anon1 01-06-07, 12:08 Evo moje iskustvo. Vise puta su mi rekli da su pricali samnom dok sam spavao, doduse davno je to bilo.. Kasnije sam zakljucio nesto jos interesantnije. To je bio period kad sam redovno ustajao rano ujutro ali uvijek pospan i tesko je bilo dici se:) Zato sam koristio neki (praistorijski) budilnik koji bi zazvecao tako jako da bi mrtve digao.. I to je dobro funkcionisalo u pocetku. On je stajao na malom stolu pored kreveta, na dohvat ruke. Onda sam primijetio par puta da se nijesam probudio iako sam bio siguran da sam navio budilnik. Jasno je bilo da ga ugasim jos prije nego se probudim. Tada sam ga malo odmakao kako bih morao dobro da se protegnem da ga ugasim i to je dalo rezultate. Mada doduse kratkotrajne. I to je prestalo da funkcionise:) Onda sam stavio budilnik na jedno 2-3 koraka od kreveta i tu vec nije bilo sanse da me moze prevariti:D I naravno budio sam se super, ali samo jedno krace vrijeme:D Nevjerovatno ali poceo sam da ustajem iz kreveta, ugasim ga i vratim se u krevet a da se toga uopste kasnije niejsam sjecao... To je stvarno za neku knjigu vjerovali ili ne ;) kliko 01-06-07, 13:29 Svojevremeno sam radio u jednu piceriju u Pg danju, a nocu bih ustajao iz kreveta i kroz san sluzio "goste" po kuci. Nekad sam trazio i one sto su zaboravili da plate. Budio sam se umoran. liv_tyler 01-06-07, 14:15 Ja samo cekam kad cu da pocnem da zovem ljude telefonom u toku noci i pravim im rezervacije za turisticka putovanja :D anon1 01-06-07, 14:21 Valjda ce oni tebe da zovu (kolektivni san) :) A usput ne zaboravi da im das prirucnik o seksualnom ponasanju na putu:whistling2: frkadela 01-06-07, 14:43 Ja pricam u snu... Rijetko ko me razumije, ali vrlo cesto pricam; mada, dok sam bio manji majka je imala obicaj da se upusti u konverzaciju sa mnom dok ne skonta da je ona jedina budna... :D I zaboravim sta sam pricao sto je najgore... liv_tyler 01-06-07, 18:57 Ja pricam u snu... Rijetko ko me razumije, ali vrlo cesto pricam; mada, dok sam bio manji majka je imala obicaj da se upusti u konverzaciju sa mnom dok ne skonta da je ona jedina budna... :D I zaboravim sta sam pricao sto je najgore... Meni je mama prije par godina rekla kako sam u snu rekla "Mislis ti s drugom otic" :) Nemam pojma u kom kontekstu je bilo Znam prijmjere mojih prijatelja,npr. drugarica je rekla "Moja druga domovina je Francuska" pa je zvala sestru i pokazivala na zid i govorila "Tu, tu ima mrlja na zidu" Mrlje naravno nije bilo, itd. frkadela 01-06-07, 22:02 Pa dobro... Jos gore mi je kad je razumjela ponesta sto sam pricao... Onda me je smarala po citav dan da sazna sta je u pitanju... Zene... :) BlackWoman 03-06-07, 20:45 Dok sam bila klinka ustajala sam iz kreveta ali kada bi me zovnuli odmah bi se vratila u krevet (kao krivac) i po pravilu toga se ne bih sjecala sve dok mi neko to ne bi ispricao. Tada bi se javljalo sjecanje ali kao na san a ne na realnost. To nije rijetka pojava i po pravilu prestaje krajem puberteta. tako je bilo i u mom slucaju. Filip 04-06-07, 04:31 kod mene pubertet jos traje. ne bas svaku noc al cesto ustanem i vidim osobe ili sta vec, skroz jasno, iako je mrkli mrak u sobi. i fino ti popricam s njima. ponekad se vrnem u krevet ubrzo nakon toga i uglavnom se niceg ne sjecam. samo kad mi moji pricaju sjutra. ali ponekad se probudim dok mjesecarim i onda shvatim da mi masta previse bujna BlackWoman 05-06-07, 11:09 Znači, ovih noćiju si mjesečario jer je bio pun mjesec? :) Zavežeš konac za prst od noge a taj konac za zvončić kao u filmu Otac na službenom putu. :) Filip 11-06-07, 05:25 nisam ovih dana. mislim da sam posljednji put prije mjesec dana. obicno se desava nakon sto imam buran dan ili brinem oko neceg. :D cudno je sto su svi ti snovi manje vise isti i to mi se ponavlja vec posljednjih 10 god sa nekim pauzama. uglavnom vidim kao da se nesto pomjera u sobi i onda ustanem i gledam kako se pomjera. :D ponekad je to zmija, ponekad pegla, neki zamisljeni objekat, ili neka osoba. prije 3-4 god mi se desilo da sam kao vidio osobu da izlazi iz moje spavace sobu i onda sam ustao i potrcao za njom. u kuhinju sam zgrabio jedan kasapski noz :D i krenuo da je trazim po soba i ormara. normalno nidje osobe na vidik cudno je kako mi se ovo nikad ne desava kad imamo goste ili ja spavam kod nekog u goste. :D a bas bi bilo dobra fora da me vide nocu da trcim po soba s nozevima BlackWoman 18-06-07, 20:38 Pa znaš šta, mislim da ne bih voljela da budem sustanar ili postanar u tvojoj kući. ;) Ja od svega navedenog doživim neke slušne i mirisne fenomene. Slušne - u toku spavanja ili uspavljivanja, npr. jaka eksplozija od koje skoro iskočim iz kreveta, a fantomski mirisi se javljaju kad o nečemu čitam ili kad nešto gledam a što me asocira na nešto deseto osjetim miris. I kada postanem svjesna mirisa sve je nestalo (npr. čitam na poslu račun o pogrebnim troškovima i osjetim fantomski miris precvalih hrizantema i zemlje). Inače, da ne bih bila off topic mogu da ponovim da mi se s izlaskom iz puberteta nijednom nije desio slučaj mjesečarenja. Mislim da je ovo prvo normalno, restart mozga prilikom uspavljivanja, a drugo je jaka moć vizualizacije. explosion 31-08-07, 11:10 ja sam mjesecarila jedan period, mozda godinu dana, kad sam upisala fakultet. ne znam ima li to veze sa presijom. posto zivim na 6. spratu moji su morali da vezu shkure da ne bih odsetala! to im je bio najveci strah. brat kaze da su to bile scene iz horora:) udje u sobu, ja se ispravljam, izbuljim i postavljam cudna pitanja, tipa- dje su ti ptice i sl. jednom je majka usla (posto su me obilazili vise puta u toku noci da ide dje sam :) )i vidjela me kako trpam jorgan ispod prozora. na pitanje sta radim, ja sam odgovorila nesto u stilu-boze kako ova zena postavlja cudna pitanja, pa pakujem jorgan. setala sam po kuci, kretala da izadjem kroz balkon i sl. ali uvijek na molbu da se vartim u krevet , poslusam. i naravno ujutru nemam pojma o tome. brat je to koristio da izvuce od mene razne informacije, na sva pitanja sam odgovarala:yeahright: Blade 21-04-08, 15:56 Prošlog ljeta sam bila sklona mjesečarenju :D Svako veče bih legla u svoj krevet, a ujutro se budila na kauč' u dnevnU..:eek: Naravno, priča je bila neizostavna... Jednom dolazim ja iz škole, a majka me pita ''I, kako je prošao pismeni?'', a ja zabezeknuta, gledam, koji sad pismeni đa'o ga ponio... A to ja prošle noći pričala sa njom :D Isto tako sam davno zvala usred noći drugaricu da joj kažem da mi naruči picu sa maslinama :D pehar 18-06-08, 15:51 Svojevremeno sam radio u jednu piceriju u Pg danju, a nocu bih ustajao iz kreveta i kroz san sluzio "goste" po kuci. Nekad sam trazio i one sto su zaboravili da plate. Budio sam se umoran. Meni se desavalio dok sam radila za jednu firmu,posle rucka zaspim,i kada zazvoni telefon javim se predstavim firmu i kazem:izvolite,znaci ne kontam da sam kuci:thumb_up: Zor_djevojka 19-06-08, 12:27 samo kad ogladnim i onda marshruta do frizhidera..mislim, to sam ranije radila... mistique 19-06-08, 13:20 ja sam se 1 jutro probudila bez gacica... nikad ih vishe vidjela nisam ... ne mogu ih prezhalit... sa plavim mackama :( Okugata 19-06-08, 15:17 ja sam se 1 jutro probudila bez gacica... nikad ih vishe vidjela nisam ... ne mogu ih prezhalit... sa plavim mackama :( ahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahah...e sad sam dobila napad smejanja :D:D ja sam imala samo par slucajeva kada saljem prazne poruke,pa sam stavila mobilni dalje od sebe :D mala_mu 19-06-08, 16:31 Meni se desavalo proslog ljeta. 3 puta, 1 sam se probudila pored kreveta, 1 na vratima od terase, i 1 ispred toaleta. Sva 3 puta u sjedecem polozaju. Ynam da sma tih dana bila masu prepterecena pa se vjerovatno to desavalo iz tog razloga. A redovno se budim u sjedecem polozaju. Ne znam zasto... |