View Full Version : Rock kings and queens
Ko su po vama najbolji rock izvodjaci ikad!?
http://us.ent2.yimg.com/musicfinder.yahoo.com/images/yahoo/island/bon_jovi/bon_jovi_3.jpg
http://www.usfestivals.com/us83/HEAVYMETAL/scorpions.jpg
http://melissaaufdermaur.org/images/favouritealbums/blondie.jpg
Dao sam opciju da glasate za bendove koji vam se najvise svidjaju,tako da ne mora biti samo jedan
:walkman:
sklopljeno u crnoj gori 29-06-07, 02:42 molim te objasni mi sta si tacno mislio kad si pravio ovu listu??kako si mogao da zaboravis:led zeppelin,deep purple,black sabbath,eagles,queen,sex pistols,metalica,ac/dc,guns n roses...
bojkotujem ovo glasanje,jer si jednostavno napravio previse propusta
Ja sam stavio samo Doorse...
U nedostatku Nirvane... :annoyed_h4h:
molim te objasni mi sta si tacno mislio kad si pravio ovu listu??kako si mogao da zaboravis:led zeppelin,deep purple,black sabbath,eagles,queen,sex pistols,metalica,ac/dc,guns n roses...
bojkotujem ovo glasanje,jer si jednostavno napravio previse propusta
Imajte na umu da je naslov Rock,a ne Metal
Sabat je metal,metalika je metal
Nirvana je grandz
Samo petnaest opcija moze da se ponudi,tako da ne mogu da stanu sve poznate rok grupe....Naravno vi mozete tu reci neke grupe koje po vasem misljenju kraljev/ice rocka,a da nisu na listi :)
Ja sam obilježila skoro sve :D
TheTrooper 07-03-08, 13:38 Ja sam stvaio Stonse, Doorse i Pink Floyd.
Slowpoke Rodriguez 07-03-08, 14:10 Od ponudjenih Beatles, U2 i RHCP.
Senza_Guerra 06-04-08, 01:03 Galsah za Rolling Stones, Scorpions, Pink Floyd, U2, RHCP, mada kao sto vec neko navede gore fali mi par bendova.
Osjecam se kao dijete pred izlog slatkisha :D
Kliknuh na Rolling Stones,Evanescense,Pink Floyd,RCHP i Doors-e ..
Najbojli rock bendovi svih vremena(po mom mišljenju) su Led Zeppelin, Deep Purple i Pink Floyd. A onda iza njih mogu da idu Ramones-i, G'n'R, Sex Pistols-i, Velvet Underground, Beatles-i, Stones-i, Dire Straits & ostali
Pored gore navedenih, meni su queen i dire straits neprevazidjeni....
Slowpoke Rodriguez 23-06-08, 18:03 Imajte na umu da je naslov Rock,a ne Metal
Sabat je metal,metalika je metal
Nirvana je grandz
Ni ovo nisu rok grupe:
Blondie, Fleetwood Mac, Green Day, Red hot chili peppers,
Ni ovo nisu rok grupe:
Blondie, Fleetwood Mac, Green Day, Red hot chili peppers,
Blondie-new wave-rock
Fleetwood mac rock-blues
Green Day-punk rock(ili altrn)
RHCP- prakticno cist rock
Jedino je mozda bolje da nisam ubacio Green day,jer ipak ima malo vise primesa punka,ali sad...
G'N'R je vise metal nego rock(galam)
Metallica(nema potrebe da objasnjavam)
hmm, @bon jovi, salisi se ovo?
rhcp ima primjesa i to dobrano i funka i rapa i punka, i nema cega nema. oni su po meni bas izraziti prestavnici stilske mjesavine koja se uoblicava u rocku.
tako da mi se cini da ti je bolja ideja da moze da se i produzava spisak omiljenih grupa, a ovo sto si naveo su po meni uglavnom klasicne rock grupe...
tako da je mozda bolje pojmom rok obuhvatit sve ono sto potpada pod rok, tj. ima u sebi vecinsku komponentu rocka...(eventualno bi se dvoumio oko beasty boysa... :D).
a za nirvanu - jesu grandz, ali u bilo koje vrijeme od `50-ih naovamo da su se pojavili, bili bi okakrakterisani kao rok.
e da, sad se sjetih, zasto nema recimo beach boysa? njihova pjesma good vibration je proglashena od strane (cini mi se) magazina rolling stone, tj. ankete medju najvecim rockerima, kao najbolja rock stvar 20-og vijeka?
hmm, @bon jovi, salisi se ovo?
rhcp ima primjesa i to dobrano i funka i rapa i punka, i nema cega nema. oni su po meni bas izraziti prestavnici stilske mjesavine koja se uoblicava u rocku.
tako da mi se cini da ti je bolja ideja da moze da se i produzava spisak
e da, sad se sjetih, zasto nema recimo beach boysa? njihova pjesma good vibration je proglashena od strane (cini mi se) magazina rolling stone, tj. ankete medju najvecim rockerima, kao najbolja rock stvar 20-og vijeka?
Jbg ove pesme koje imam od rhcp,vuku na rock,ponovo nemam ih puno....verujem da je njihov raniji rad vukao na pravce koje si naveo.Po meni su rock albumi posle '99(od tada ih pomalo i pratim,a nastali su '83).Desi se poneka rep pesma(kao na poslednjem albumu Hump de Bump).Njihove bolje pesme su one iz rock perioda.
Postoji mnogo dobrih rock grupa,i zaista nisam imao vise mesta u anketi...
E beach boys(imam obicaj da ih zovem bitch boys :D ) ,a ne znam mene nesto i nisu privukli,i mislim da si se prevario za to da je njihova pesma naj rock....u rs magazinu ima puno dobrih muzickih kriticara....tako da
Tako da boysi kod mene ne ulaze ni u top 20
Kad ste tako lijepo počeli da se raspravljate :D, dolazi Bljadeeee :D
Ne volim ta svrstavanja... Svaki dobar muzičar će svirati/pjevati ono što mu u tom trenutku odgovara... Oće li to bit' blues, rock, pop, metal ili nešto sasvim drugo, zavisi samo od njega :) Opušteno ljudi :)
Zor_djevojka 05-07-08, 22:44 Poshto pola od ovih ne umijem prochitat', a kamoli slushat', ja strikirah dobrodrzheceg panjata Bryan Adamsa i Bon Jovi grupu...
evo, ja bih (ne obaziruci se na spisak:D) naveo neke meni ok strane rok bendove. dakle:
niravna
sex pistols
doors
bittles
u2
red hot chilly peppers
radiohead
pearl jam
iiiii, sad se ne mogu sjetit nijedne omiljene vishe, pa cu dodat... :)
Blondie-new wave-rock
Fleetwood mac rock-blues
Green Day-punk rock(ili altrn)
Jedino je mozda bolje da nisam ubacio Green day,jer ipak ima malo vise primesa punka,ali sad...
G'N'R je vise metal nego rock(galam)
Metallica(nema potrebe da objasnjavam)
Samo neka si ti nama zdravo. G'n'R je vise cistokrvni rok bend nego polovina ovih sa spiska.
e da, sad se sjetih: offspring, rollingstones, sepultura...
BlueVelvet 09-07-08, 01:59 fleetwood mac i blondie
nisu losi ni rhcp
|
|