View Full Version : Zetatrans- ZETP
Pages :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
Brojne djelatnosti kojima se Preduzeće bavi, razgranata organizaciona mreža, oko 80.000 M2 otvorenog i zatvorenog skladišnog prostora, vozni park, vučni voz za specijine terete, bogato iskustvo i stručan kadar čine sistem ZETATRANS-A uspješnim privrednim subjektom i neophodnim segmentom privrede sa prepoznatljivim imenom u zemlji i svijetu.
Dosta se govori, pita i raspravlja o ovoj dionici koja je sada napravila veliki porast u zadnjih mjesec dana, pa predlažem da ako ima neko da nam kaže nešto o njoj, ko to kupuje ovo poduzeće i kada će to biti obavljeno?
Da li su to ovi slovenci?
Evo što ja znam!
Intereuropa mjerka crnogorski Zetatrans
Slovenska Intereuropa je od revizorske kuće Deloitte & Touche naručila dubinski pregled poslovanja crnogorskog poduzeća Zetatrans iz Podgorice. Prema nekim crnogorskim izvorima, revizorska je kuća pregled poslovanja već završila, a u Crnoj Gori već su bili i predstavnici Intereurope.
Predsjednik uprave koparske kompanije Andrej Lovšin informacije je odbio komentirati. Intereuropa se za prezimanje Zetatransa zanimala još prije godinu dana i to zbog zajedničkog nastupa na crnogorskom tržištu. Intereuropa je objavila i kako će uskoro otvoriti i predstavništvo u grčkom Solunu, a bit će namijenjeno prvenstveno interkontinentalnim poslovima.
....
Koparska Intereuropa u sljedeće četiri godine planira čak osam preuzimanja manjih kompanija, i to u Bugarskoj, Rumunjskoj, Grčkoj, Crnoj Gori i Albaniji, najavili su prošlog tjedna u Ljubljani predstavnici kompanije. Iako Časar nije želio govoriti kad će se to točno dogoditi, navodno će se jedno od tih preuzimanja dogoditi već u svibnju ove godine.
....
Ja sam čuo da 9.5. (prekosjutra) slovenačka delegacija dolazi u posjeti Zetatransu, ali da privatizacije neće biti do završetka izgradnje savremenog bezcarinskog terminala na Ćemovskom polju. Sve će biti jasnije u četvrtak.
Ja sam čuo da 9.5. (prekosjutra) slovenačka delegacija dolazi u posjeti Zetatransu, ali da privatizacije neće biti do završetka izgradnje savremenog bezcarinskog terminala na Ćemovskom polju. Sve će biti jasnije u četvrtak.
A kad će to biti gotovo, jesu li ovi slovenci u igri, ovi su dobra firma, baš dobra!
Mislim da su ih i neki njemci htjeli kupovat/kupili dio...
A kad će to biti gotovo, jesu li ovi slovenci u igri, ovi su dobra firma, baš dobra!
Mislim da su ih i neki njemci htjeli kupovat/kupili dio...
Pa izgradnja je tek počela. Na bazi ove informacije ja sam ga i prodao, mislio sam, ima vremena za ponovni ulazak.
U četvrtak ću vidjeti jesam li se zajebao!?
Baš me briga, ući ću ja i na 4, ako ga ovizi ;) kupe.
Na sastanku sa predstavnicima Uprave Carina - prosle nedjelje dobio sam info da se do kraja sledeceg mjeseca sele u nove prostorije - terminal na Cemovskom. Ako su lagali mene i ja lazem vas :whistling2:
Na sastanku sa predstavnicima Uprave Carina - prosle nedjelje dobio sam info da se do kraja sledeceg mjeseca sele u nove prostorije - terminal na Cemovskom. Ako su lagali mene i ja lazem vas :whistling2:
Ljubo, ljubi te lovac:whistling2: :loveletter:
LJubo to je odlicno:yumm2:
Intereuropa se sprema na preuzimanja u regiji
Koparska Intereuropa u sljedeće četiri godine planira čak osam preuzimanja manjih kompanija, i to u Bugarskoj, Rumunjskoj, Grčkoj, Crnoj Gori i Albaniji, najavili su prošlog tjedna u Ljubljani predstavnici kompanije. Iako Časar nije želio govoriti kad će se to točno dogoditi, navodno će se jedno od tih preuzimanja dogoditi već u svibnju ove godine. Posljednjih tjedna kretanje dionice Intereurope bilo je obilježeno spekulacijama o mogućoj prodaji četvrtine dionica kompanije u vlasništvu Luke Koper, što je predsjednik Uprave Luke Koper Robert Časar opovrgnuo. Nakon toga su počele kružiti suprotne glasine kako će Luka Koper od paradržavnih fondova Kada i Soda kupiti njihove udjele, što je Časar na prošlotjednim Danima slovenskog tržišta kapitala također opovrgao.
http://www.poslovni.hr
jatotikvica 08-05-07, 14:16 Ja imam informaciju da do 01.06. treba da pocne da radi novi terminal na cemovskom polju (kod auto pijace) i da ce Zetatrans da upravlja njime. Napomena: ovo nije bescarinski terminal.
Inspektori u Zetatransu
POdgorica, (MINA-BUSINESS) - Inspektori odjeljenja za privredni kriminal Centra bezbjednosti Podgorica počeli su provjeru poslovanja podgoričkog preduzeća Zetatrans.
Dan saznaje da će policija provjerovati milionske ugovore koje je to preduzeće sklopilo sa raznim crnogorskim firmama, kako bi utvrdila da li je bilo nezakonitog poslovanja.
Inspektori za suzbijanje privrednog kriminala poseban akcenat stavljaju na izvještaj o poslovanju Zetatransa za 2005. godinu u kojem je konstatovano da je profit od 205 hiljada EUR deset puta veći nego 2004.
Prema zvaničnim podacima, ostvareni profit Zetatrans je odlučio da potroši na modernizaciju benzinske pumpe u Podgorici.
Na osnovu podataka do kojih je došla policija provjerom poslovne dokumentacije ukupni prihodi Zetatransa za 2005. godinu iznosili su 6,6 miliona EUR odnosno povećani su za 14 odsto u odnosu na 2004.
Imovina kompanije je prema papirima dostavljenim policiji procijenjena na 17 miliona EUR.
Policija provjerava i navode bivšeg člana odbora direktora Steva Miloševića koji je tvrdio da je smijenjen zato što se suprostavljao nezakonitim potezima i zahtijevao da se rasčiste povjerilački odnosu sa kćerkama firamam Zetatransa i sa Don ze.
Jedan od vlasnika Zetatransa Blagota Radović nije želio da komentariše navode policije.
"Ne želim da komentarišem. Ne znam ništa o tome", kazao je on.
Zetatrans je osnovan 1965. godine i bavi se međunarodnom i unutrašnjom špedicijom, saobraćajem, poslovima javnog i carinskog skladištenja, spoljnom i trgovinom derivatima nafte na veliko i malo.
Najveći pojedinačni akcionar Zetatransa sa 34 odsto je podgorička kompanija Promocija plus, čiji je osnivač Radović.
zna li itko išta o sastanku sa slovencima koji je trebao biti održan jučer!??
ima li išta od preuzimanja koje bi trebalo uslijediti???
Blagota ne zna da prodaje "Zetatrans"
Portparol kompanije Intereuropa, Damjana Jerman izjavila je "Danu" da predstavnici te slovenačke firme pregovaraju o kupovini Zetatransa, sa čelnim ljudima crnogorske kompanije.
- Crnogorsko tržište za nas je jako zanimljivo, jer predstavlja veliki tržišni potencijal sa stanovišta robnih tokova iz zapadne Evrope prema državama jugoistoka kontinenta. Zato Intereuropa proučava različite mogućnosti ulaska na tržište Crne Gore u cilju jačanja položaja vodećeg logističkog ponuđača. U tom kontekstu teku i pregovori sa kompanijom Zetatrans - rekla je Jerman.
Ona je najavila da, preko prisutnosti u Crnoj Gori, koncern Intereuropa želi lakše organizovati robne tokove u tom dijelu jugoistočne Evrope, dopuniti dosadašnju ponudu logističkih usluga, te zaokružiti svoju poslovnu mrežu na tom tržištu.
- Intereuropa smatra da u tom dijelu jugoistočne Evrope ima konkurentnu prednost pred ostalim globalnima ponuđačima logističkih usluga, jer ima mogućnost efikasnog upravljanja robnih tokova preko svojih preduzeća u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Srbiji - rekla je Jerman.
Direktor i većinski vlasnik Zetatransa Blagota Radović izjavio je juče "Danu" da ni s kim ne pregovara o prodaji te firme.
- Ja sam zauzet čovjek i nemam vremena za to - rekao je Radović.
Na pitanje "Dana" da li je tačna informacija da su u toku pregovori sa Slovencima, Radović je odgovorio: "Nemojte, molim vas, uostalom pištite šta hoćete, ako više vjerujete svojim informacijama nego direktoru".
Jerman je navela da su u ovoj godini u toku i aktivnosti vezane na ulazak koncerna Intereuropa, osim na crnogorsko, i na tržišta Bugarske, Rumunije i Albanije, gdje su već prisutni preko lokalnih poslovnih partnera, ali ne i preko vlastite poslovne mreže.
- Dobra saradnja s partnerima iz tih država, takođe, doprinosi ostvarenju našeg cilja da postanemo vodeći logističari JI Evrope. Intereuropa i dalje ulaže u svoje strateške prednosti na tom dijelu Evrope, koje se odražavaju u vlastitoj logističkoj infrastrukturi, te svojom uključenošću u globalne logističke tokove - kazala je Jerman.
Ja bih samo molio da svako ko prenosi informacije sa dnevnih novina, navede iz kojih je novina prenesena informacija i datum objavljivanja te informacije... Hvala! ;)
Izdanje od juce, naziv novina naveden u tekstu - "Dan".
Izdanje od juce, naziv novina naveden u tekstu - "Dan".Imaš privatnu poruku
Ja da sam većinski vlasnik ZETP nikad ga ne bih prodavao jer mu posao sjajno ide, zato se ne čudim što se posao (namjerno) odlaže i ko zna do kad će privatizacija i ko će ga kupiti. Mislim da je ovo sjajna hartija ali da neće brzo biti privatizovana.
Ja da sam većinski vlasnik ZETP nikad ga ne bih prodavao jer mu posao sjajno ide, zato se ne čudim što se posao (namjerno) odlaže i ko zna do kad će privatizacija i ko će ga kupiti. Mislim da je ovo sjajna hartija ali da neće brzo biti privatizovana.
može li homere K/P da ga malo vidimo što sa njim...
može li homere K/P da ga malo vidimo što sa njim...
p
OX 800 2.9900
NO 347 3.3900
MR 250 3.4000
MR 894 3.4000
HO 2231 3.4000
HO 1500 3.4100
HO 1500 3.4200
3M 1000 3.4500
NO 223 3.4699
EN 500 3.4900
HO 2008 3.4999
CG 100 3.5000
NK 89 3.5000
VP 843 3.5900
VP 270 3.6000
EN 30 3.6000
EN 1245 3.6159
PB 1993 3.7500
HO 1000 3.8000
NK 894 3.9999
MB 447 4.0000
OX 447 4.0000
3M 447 4.0000
3M 447 4.0000
SE 268 4.0000
MR 8480 4.0000
MR 447 4.0000
VP 447 4.0000
OX 447 4.4800
MR 10268 4.5000
MR 8943 4.5000
NK 447 4.5000
CG 89 4.5000
k
EN 845 3.0069
MA 146 3.0000
MB 500 2.7002
CG 107 2.7001
OX 868 2.4470
MN 300 2.4470
MN 420 2.4470
MA 404 2.4470
NK 2000 2.4470
VP 1000 2.4470
3M 250 2.3000
OX 2000 2.2245
OX 4000 2.2245
jatotikvica 12-05-07, 20:21 Kazu da B. Radovic hoce da proda svoj dio, ali i da zadrzi upravnu zgradu koja se nalazi 500m od strogog centra u PG.
Rekao bih da je Blagoto jeftino pogodio zetp, a sad kad je narastao preko 3 vidio da se z....
jatotikvica 13-05-07, 10:43 Inspektori u Zetatransu
POdgorica, (MINA-BUSINESS) - Inspektori odjeljenja za privredni kriminal Centra bezbjednosti Podgorica počeli su provjeru poslovanja podgoričkog preduzeća Zetatrans.
Cudno je da ovu informaciju nisam mogao da nadjem u Vijestima od njenog objavljivanja u MINI.
Vase mislenje za ZETP. Da drzim ili da prodam (kupio po 2.9)?
LP
Miličković: Bili smo ih istisnuli
Nekadašnji direktor Zetatransa Vasilije Miličković kazao je da je sa ogorčenjem primio informaciju o mogućoj kupovini akcija ove firme od strane slovenačke Intereurope.
- Dok sam ja bio direktor, Zetatrans je Intereuropu kvalitetom i stručnošću bio potpuno istisnuo sa crnogorskog tržišta. U poređenju sa nama oni su bili obična zemljoradnička zadruga. Ne samo da smo im bili jaki konkurenti na tržištu Crne Gore, već i u Kopru, Ljubljani, Rijeci, dakle na njihovom terenu. Žalosno je što je Zetatrans, koji je kroz nalaženje istinskih strateških partnera mogao da se vrati na staze stare slave dospio na ovakve grane.
Inače, oko procesa privatizacije Zetatransa isplele su se brojne protivrječnosti. Prije svega, to se odnosi na činjenicu da nije ispoštovan plan Vlade o privatizaciji, kojim je za Zetatrans bilo predviđeno traženje strateškog partnera za dokapitalizaciju. Umjesto toga, neposrednom pogodbom, većinski vlasnik Zetatransa je postao Blagota Radović. Osim toga, karakteristično je i to što su Radovićeve firme Zetagradnja i Don Ze dugovale Zetatransu oko 2,6 miliona eura. Umjesto da vrati dug, Radović je za oko 1,5 miliona eura kupio kontrolni paket akcija Zetatransa, postajući većinski vlasnik firme, a time i sopstvenog duga. Takođe, ostalo je nerazjašnjeno i umanjenje akcijskog kapitala Zetatransa, kroz odluku državnih fondova da poklone zgradu u Podgorici Montenegroerlajnzu.
Inspektori odjeljenja za privredni kriminal Centra bezbjednosti Podgorica počeli su provjeru poslovanja podgoričkog preduzeća Zetatrans.
Dan saznaje da će policija provjerovati milionske ugovore koje je to preduzeće sklopilo sa raznim crnogorskim firmama, kako bi utvrdila da li je bilo nezakonitog poslovanja.
Policija provjerava i navode bivšeg člana odbora direktora Steva Miloševića koji je tvrdio da je smijenjen zato što se suprostavljao nezakonitim potezima i zahtijevao da se rasčiste povjerilački odnosu sa kćerkama firamam Zetatransa i sa Don ze.
Jedan od vlasnika Zetatransa Blagota Radović nije želio da komentariše navode policije.
Mislim da ce ti ovo pomoci da skuzis stvari vezane za ovo preduzece.
Mislim da je na pomolu afera.
Radovic ce se spakovati brzo, brze nego sto je pokrao ovo jako stabilno i uspjesno preduzece.
Ja sam ga licno kupovao po 3.3, i dalje mislim da je izuzetno podcijenjeno i da se ne treba zalijetati na prodaju po ovim cijenama.
Jos samo da se oglasi Vucinic iz vijesti. "zgrade se tresu - stanari ce ostati bez stanova".
Upravo taj nejasan odnos sa zetagradnjom , cini zetatrans, u najmanju ruku spekulativnim. Pogotovu ako nekoliko fizickih lica imaju kontrolni paket akcija
Jos samo da se oglasi Vucinic iz vijesti. "zgrade se tresu - stanari ce ostati bez stanova".
Upravo taj nejasan odnos sa zetagradnjom , cini zetatrans, u najmanju ruku spekulativnim. Pogotovu ako nekoliko fizickih lica imaju kontrolni paket akcija
Mala ispravka naslov bi vjerovatno bio Zgrade se tresu a akcionari ce platiti. Koga briga za stanare...:thumb_yello:
jatotikvica 23-05-07, 18:46 Da li neko moze da izbaci danasnju trgovinu sa ovom akcijom?
Homere, unaprijed hvala :)
borisirob-puno hvala na odgovoru. Ja cu te slusat i necu jos neko vreme prodat ZETP. Pa da vidimo na jesen sto ce se do tada desit.
Pozdrav
Da li neko moze da izbaci danasnju trgovinu sa ovom akcijom?
Homere, unaprijed hvala :)
194957 O 13:19:41 163 2.9899 0.33 MA VP
194926 O 12:57:38 100 2.9800 -0.34 3M CG
194805 O 11:46:24 113 2.9899 -0.31 CG VP
194622 O 09:28:07 213 2.9990 3.41 OX NK
194621 O 09:28:07 447 2.9000 -4.92 OX EN
194572 O 09:06:30 224 3.0500 -4.69 EN HY
194571 O 09:06:14 203 3.2000 0 3M HY
194541 O 09:00:20 440 3.2000 -0.01 3M HO
194540 O 09:00:20 7 3.2001 0 MO HO
194539 O 09:00:20 993 3.2001 3.22 MO PB
Zna li iko sto se ovo desava sa ZETP?
Da nijesu ovi slovenci odustali, ili je cijelu berzu zahvatila stagnacija.
Mozeli ko da mi odgovori da li je zgrada ispod Gorice u vlasnistvu zetatransa 1/1?:mf_argue: :mf_argue: :mf_argue:
Mozeli ko da mi odgovori da li je zgrada ispod Gorice u vlasnistvu zetatransa 1/1?:mf_argue: :mf_argue: :mf_argue:
Jeste
Obaraju cijenu jer jos nista zvanicno od Slovenaca nije bilo.
Strpljenje...
jatotikvica 25-05-07, 00:16 Samo da znate da je useljavanje u novu zgradu carinskog terminala (posao koji ce kontrolisati Zetatrans) na Cemovskom polju vec pocelo, pa uskoro treba ocekivati i pustanje u rad.
Samo da znate da je useljavanje u novu zgradu carinskog terminala (posao koji ce kontrolisati Zetatrans) na Cemovskom polju vec pocelo, pa uskoro treba ocekivati i pustanje u rad.
:thumb_yello:
Intereuropa spet v tekmi za črnogorski Zetatrans objava:24/5-22.30
Primorsko logistično podjetje Intereuropa bo v začetku prihodnjega meseca prevzelo črnogorsko logistično podjetje, smo izvedeli neuradno. Ker se Intereuropa že nekaj časa zanima za podjetje Zetatrans - lani novembra so namreč naročili natančen pregled poslovanja, leto prej so se za nakup zanimali zaradi skupnega nastopa na črnogorskem trgu - je najverjetneje, da gre za to podgoriško podjetje. Predsednik uprave Andrej Lovšin nam ni konkretno odgovoril, pravi le, da bodo javnost o dejanskem vstopu na črnogorski trg obvestili pravočasno. Informacijo smo preverjali tudi v podjetju Zetatrans, a odgovora nismo prejeli.
Vir: finance.si
koliko akcija ZETP ima direktor Radović?
koliko akcija ZETP ima direktor Radović?
Mislim nešto preko 30%!
Intereuropa spet v tekmi za črnogorski Zetatrans objava:24/5-22.30
Primorsko logistično podjetje Intereuropa bo v začetku prihodnjega meseca prevzelo črnogorsko logistično podjetje, smo izvedeli neuradno. Ker se Intereuropa že nekaj časa zanima za podjetje Zetatrans - lani novembra so namreč naročili natančen pregled poslovanja, leto prej so se za nakup zanimali zaradi skupnega nastopa na črnogorskem trgu - je najverjetneje, da gre za to podgoriško podjetje. Predsednik uprave Andrej Lovšin nam ni konkretno odgovoril, pravi le, da bodo javnost o dejanskem vstopu na črnogorski trg obvestili pravočasno. Informacijo smo preverjali tudi v podjetju Zetatrans, a odgovora nismo prejeli.
Vir: finance.si
Boris evo prevod:
Kako smo nezvanicno saznali, primorsko logisticko poduzece Intereuropa ce u pocetku sljedeceg mjeseca preuzeti crnogorsko logisticko poduzece. Kako se Intereuropa vec neko vrijeme interesuje za Zetatrans - prosle godine u novembru su narucili detaljni pregled poslovanja, godinu prije su se za kupovinu interesovali zbog skupnog nastupa na crnogorskom trzistu - vrlo je vjerovatno da ide za podgoricko poduzece. Predsednik uprave Andrej Lovsin nije nam htijo konkretno odgovorit, kaze samo, da ce javnost na vrijeme obavestiti o stvarnom ulasku na crnogorsko trziste. Informaciju smo proveravali u Zetatransu, a odgovora nijesmo dobili.
E ako se ovo stvarno dogodi...onda se zna sta znaci LUBA :thumb_yello: ......kontejneri, osobna kola....Intereuropa ima inace stab u Kopru....To je samo moje misljenje....
Za ovu hartiju po svemu sudeci tek dolaze bolji dani, pa vrijedi sacekati...:whistling2:
jatotikvica 26-05-07, 14:57 Evo oglasa u danasnjem broju Vijesti:
Zetatrans Akcionarsko drustvo Podgorica
Na osnovu clana 36 Zakona o privrednim drustvima i clana 60 Statuta Drustva, Odbor direktora Zetatrans AD Podgorica
saziva
Redovnu skupstinu akcionara "Zetatrans"" AD - Podgorica
za dan 28.06.2007. godine (cetvrtak) u 12h u Podgorici, U Velikoj sali poslovne zgrade "Zetatrans", Beogradska br.1
i predlaze sljedeci
DNEVNI RED
1. Usvajanje zapisnika sa redovne Skupstine akcionara odrzane 29.06.2006. godine
2. Usvajanje izvjesaja o radu i poslovanju Drustva za 2006. godinu
3. Usvajanje izvjetaja o izvrsenoj reviziji finansijskih izvjestaja Drustva za 2006. godimnu revizorske kuce
"Reviko" d.o.o.
4. Donosenje odluke o raspodjeli dobiti.
5. Imenovanje revizora za 2007. godinu
6. Donosenje odluke o izmjeni clana 5 Statuta
7. Razmatranje ostavke jednog clana Odbora direktora, u skladu s pravilima o rotaciji.
Skupstina moze odlucivati ako joj prisustvuju akcionari koji posjeduju najmanje 1/2 od ukupnog broja akcija sa
pravom glasa, licno ili preko ovlascenog punomocnika ili su glasali putem glasackih listica.
Ovlasceni punomocnik prilaze ovjereno punomocje u skladu sa zakonom.
Pozivaju se akcionari koji namjeravaju da prisustvuju Skupstini da se prijave sekretaru Drustva u vremenu od 10 do
12 casova, prije odrzavanja Skupstine radi identifikacije, koja se dokazuje licnom ispravom, i potpisivanja
registracione liste u poslovnoj zgradi "Zetatrans" u Podgorici, Ulica beogradska br. 10.
Predlozi odluka i izvjestaji za Skupstinu stavice se na uvid akcionarima u poslovnoj zgradi Drustva u Podgorici,
Beogradska 10 svakog radnog dana, pocev od 14.06.2007. godine kao i na dan odrzavanja Skupstine.
Predsjednik odbora direktora
Zarko Markovic, dipl. inz.
Planiram da posjetim ovu skupstinu akcionara.
Moze biti jako intresantno.
ja sam isto u cg tog datuma pa ču vjerovatno na skupštinu i na onu od zziba 23.6.
Jel ova skupstina moze da znaci da preuzimanja nece biti do tada?
Jel ova skupstina moze da znaci da preuzimanja nece biti do tada?
Ovo je redovna skupstina sto znaci da se ona odrzava otprilike svake godine u isto vrijeme.
Posto preuzimanje nije navedeno u dnevnom redu mislim da ga nece biti bar jos neko vrijeme.
Akcionari dijele dobiti
Podgorica, 26. maja- (Mina biznis) – Skupština akcionara podgoričkog preduzeća Zetatrans donijeće odluku o raspodjeli dobiti na redovnoj sjednici zakazanoj za 28. jun. Akcionari Zetatransa trebalo bi da na sjednici usvoje izvještaje o prošlogodišnjem radu i poslovanju preduzeća, kao i reviziji finansijskih, koje je obavila revizorska kuća Reviko. Planirano je i da skupština imenuje revizora za ovu godinu, odluči o izmjeni člana 5. Statuta kompanije i razmatra ostavku jednog od članova Odbora direktora u skladu sa pravilima o rotaciji. Skupština može odlučivati ukoliko joj prisustvuju dioničari koji posjeduju najmanje polovinu ukupnog broja akcija preduzeća i imaju pravo glasa. Materijal za sjednicu akcionarima će biti dostupan od 14. juna u poslovnoj zgradi preduzeća. Zetatrans, koji je osnovan 1965. godine, bavi se međunarodnom i unutrašnjom špedicijom, saobraćajem, poslovima javnog i carinskog skladištenja.
Izvor: NJP Pobjeda
Evo danas svu berzu uhvatilo crvenilo samo se zetatrans zeleni:biggrin: :biggrin: .
A sto se tice raspodjele dobiti vjerovatno ce biti 3 E po vauceru kao i ranijih godina:tears:
Evo danas svu berzu uhvatilo crvenilo samo se zetatrans zeleni:biggrin: :biggrin: .
A sto se tice raspodjele dobiti vjerovatno ce biti 3 E po vauceru kao i ranijih godina:tears:
Koliko je to po akciji?
:pg_bubbles_h4h:
Koliko je to po akciji?
:pg_bubbles_h4h:
Vise nego dovoljno http://www.cheesebuerger.de/images/midi/frech/a036.gif
Evo koliko su po izvjestaju revizora za 2005 god. odvojili love za dividendu >
Obaveze za dividende 35.516 E :rain:
Koliko je akcija bilo u vauceru?
0,0043€/akcija ili 4,3€ na 1.000 akcija
Dijele li sto akcija ili samo tolike novce?
Vala za to mi se ne isplati auto da upalim da dodjem do njih.
Stipse.......No dobro je, makar nesto daju za razliku od ovih jevreja iz TECG.
Koliko je akcija bilo u vauceru?
e, to je enigma, nedavno smo utvrdili da je prvobitno za vaucer dobijano po 200 akcija ZETP, dok sad taj isti akcionar, sudeci po spisku, ima 447 akcija. Ne sjecam se ni usitnjavanja ni dokapitalizacije, ali je tako
0,0043€/akcija ili 4,3€ na 1.000 akcija
:thumb_down: , pretrgli su se...
jatotikvica 29-05-07, 14:53 Niko od nas nije u ZETP zbog dividende!
Samo neka oni objave prodaju slovencima i prosto im tih 0,0043EUR po akciji :D
Ma ljudi, ja kupio još ZETP, počeo je ići gore!
Pre neki dan imao sam razgovor sa jednim od zaposlenih u zetp.
po njemu su slovenci vec usli i da je samo pitanje dana kad ce se prica realizovati.isto tako sam saznao da benzinske pumpe koje su u vlasnistvo zetp ce biti izuzete i biti prodate hrvatima.
Zetagradnja pocinje u septembru stambeno-poslovni objekat na jednom od najljepsih mjesta u Baru sa pogledom na more, blizu luke.
Je li zetagradnja i dalje u sklopu zetatransa ili je nju Radovic ostavio za sebe?
E to je pravo pitanje. Pretpostavljam da takvu zlatnu koku nece prepustat nikome, a spedicija i logistika nek ide slovencima. Nagadjam ...
Ima li kakvih informacija sa skupštine akcionara i da li je održana:tooth:
Ima li kakvih informacija sa skupštine akcionara i da li je održana:tooth:Održana JE postavio sam FI nema dividende ulaže se 10%-15.132 eura od neto dobiti ide Sindikatu ZETP 90%-136.193 eura za rekonstrukciju Starog dijela skladišta u okviru Profitnog centra Podgorica na Ćemovskom polju.Društvo se seli iz zgrade ispod Gorice na Ćemovskom Polju?Boća Radović se odriče svoje dividende u korist novih projekata koje treba da sprovede menadžment ZETP.Novi terminal na Ćemovskom polju posluje pozitivno prosjek dnevne neto dobiti oko 3000 eura......
Jeste imas FI na strani sa FI. Ja bih rekao FI bolji nego prolse godine. Dobit 151KE to je P/E=145 sto je naravno lose ali ja to gledam na sljedeci nacin. Ako je bolje nego prosle onda je OK (prosle godine toje bila cifra od preko hiljadu). Za ostale info tipa preuzimanje prodaja ili nesto drugo pojma nemam. Dako neko javi.
Shajo ima li sto oko promjene vlasnicke strukture preuzimanja ili bilo sto. Ko je od velikih ili njihovih predstavnika prisustvovao.
Održana JE postavio sam FI nema dividende ulaže se 10%-15.132 eura od neto dobiti ide Sindikatu ZETP 90%-136.193 eura za rekonstrukciju Starog dijela skladišta u okviru Profitnog centra Podgorica na Ćemovskom polju.Društvo se seli iz zgrade ispod Gorice na Ćemovskom Polju?Boća Radović se odriče svoje dividende u korist novih projekata koje treba da sprovede menadžment ZETP.Novi terminal na Ćemovskom polju posluje pozitivno prosjek dnevne neto dobiti oko 3000 eura......
Ima li slovenaca:yuk:
Ako ti treba ja mogu i ovih desetak sttana da iskeniram i da ti pošaljem Nabuko ili ostaima ako je nešto bitno.. Cipiripi ne pominje ih niko ali mi je čudno seljenje iz upravne zgrade to se pominjalo da će ta zgrada da ostane Radoviću kao i pumpa koja je poslovala sa gubitkom u 2006.
Sam procijeni shajo da li je bitno. Ja koristim mail nabukonabuko@yahoo.com. Ako procijenis da nije bitno ne moras FI je dosta korektan bih rekao mada nijesam ni racunovodja ni revizor.
Najveći je Radović-Promocija Plus koji ima 34% Zaposleni i fizička lica imaju 65% na skupštini se pojavljuju dvije osobe koje imaju oko 30% nijesu Slovenci i na njihova lična imena je vlasništvo..pokušat ćemo da saznamo ko je u pitanju.Nabuko kad imadem vremena iskenirat ću i to imam i Izvještaj Direktora Lajovića za ONOG o radu za proteklu godinu od kako je on Direktor kao i Revizorski izvještaj a to mogu postaviti za desetak dana pošto idem na odmor.
Ako ti treba ja mogu i ovih desetak sttana da iskeniram i da ti pošaljem Nabuko ili ostaima ako je nešto bitno.. Cipiripi ne pominje ih niko ali mi je čudno seljenje iz upravne zgrade to se pominjalo da će ta zgrada da ostane Radoviću kao i pumpa koja je poslovala sa gubitkom u 2006.
Zgrada će vjerovatno da se proda kao i pumpa a ostalo će uzet slovenci.
Zgrada će vjerovatno da se proda kao i pumpa a ostalo će uzet slovenci.Prodavat će se ono što nije potrebno ZETP i tu će se uzeti velika sredstva kaže Radović prodat je PO u Tuzli mislim da je nju pomenuo.Ima još tih Poslovnica po bivšoj Jugi.Planira da radi terminale na sjeveru BP i na Primorju Tivat moguće i NK ali zbog blizine PG to možda otpadne
Dobro je to samo da se ide naprijed. Cini mi se da je ovo mali ali dobar korak naprijed.
Jedna ispravka, Šajo.
Radović je u toku 2007.g. uvećao svoj dio i sada ima 36%. Neko tip po prezimenu Boljević ima ili je zastupnik nečiji, to ne znam, 19% akcija.
Terminal se radi u Radanovićima i Bijelom Polju.
Planiraju da prodaju sve što smatraju da im nije potrebno. Radi se o višemilionskom iznosu i sve će biti uloženo u razvoj firme i proširenje poslovanja. Radović reče da nije dovoljno izdavati samo carinske deklaracije kao što rade sada, no da se posao mora proširiti i na špedidiciju i transport.
Dividenda se neće dijeliti nego sve u razvoj. Zadužio je direktore podružnica da u narednih mjesec dana daju ideje koje bi mogle da doprinesu razvoju firme.
Po meni, jako je dobro zvučalo. Samo da to odrade korektno.
Interensantno mi je i to što izvršni direktor Ž. Marković nema akcija svog preduzeća i ako je dugogodišnji radnik i morao je imati barem ove besplatne. Vjerovatno ih je prodao.
Bilo bi dobro saznati ko je ovaj tip Boljević, tj. da li su akcije njegove ili predstavlja neko udruženje manjinskih akcionara.
Ima još jedan tip malo manje od ovog Boljevića.Aovaj Marković je glasao uime 124000 akcija čije su neznam ali je bio uzdržan.Možda zastupa radnike.Evo postavljam kompletan FI koji je uradila ReviKo
Ima još jedan tip malo manje od ovog Boljevića.Aovaj Marković je glasao uime 124000 akcija čije su neznam ali je bio uzdržan.Možda zastupa radnike.Evo postavljam kompletan FI koji je uradila ReviKo
@Šajo, meni se učinjelo da mu je sekretar društva rekla da on ne može da glasa sobzirom da nema akcija. Onda je on na kraju glasnja rekao da je uzdržan.
Za one koji ne znaju, glasalo se o njegovoj ostavci. Farsa.
Trebalo bi doć do spiska akcionara!
Koliko shvatam, niko od akcionara nema vecinu?
Ako me sjecanje dobro sluzi, jos prosle godine je doslo do razlaza Radovića i Stojanovića, a koji su prema kotaciji firmi MB najvecim dijelom u vlasnistvu akcija.
Koliko shvatam, niko od akcionara nema vecinu?
Ako me sjecanje dobro sluzi, jos prosle godine je doslo do razlaza Radovića i Stojanovića, a koji su prema kotaciji firmi MB najvecim dijelom u vlasnistvu akcija.
Ovaj Stojanović mislim da ima oko 16% a Boljević 19% znam sigurno da ima.
Pera Detlic 28-06-07, 23:31 Ovaj Stojanović mislim da ima oko 16% a Boljević 19% znam sigurno da ima.
Kako se zove taj Boljević? Da nije Radomir?Ko onaj iz ZEHK što ima 0,666%.:twisted:
Pero nebi da lupam ali mislim da je taj..pogledat ću ima li ga registrovan kao dio menandžmenta ZETP u Privredni sud..neće da mi otvori CRPS
Pera Detlic 29-06-07, 00:15 Pero nebi da lupam ali mislim da je taj..pogledat ću ima li ga registrovan kao dio menandžmenta ZETP u Privredni sud..neće da mi otvori CRPS
Ako,ako nemoj da lupaš ko pojedini odje (necu ih imenovati,samo cu da ih pogledam:) )
Evo sad sam ja gledao u crps.Nema!
Je li Boća Radović ili Baća Radović(Zetagradnja)?
Blagota Baca Radovic, a Milos Stojanovic je izvrsni direktor u Bacinoj firmi-Zetagradnji
Zasto CG trziste ne reaguje na vjesti, da Intereuropa preuzima ZETP. Svugdje u svijetu postoji pravilo, da akcije poduzeca koje je preuzeto idu gore.
Molim po koji komentar.
Pa isle su od 1.8 kada sam ih prvi put kupio kada sam cuo tu vijest pa do 3.65 kada sam ih posljednji put kupovao :wallbash:
no svakako po meni oni ce jos ici gore
Zasto CG trziste ne reaguje na vjesti, da Intereuropa preuzima ZETP. Svugdje u svijetu postoji pravilo, da akcije poduzeca koje je preuzeto idu gore.
Molim po koji komentar.Jeli ko potvrdio tu vijest.
Jeli ko potvrdio tu vijest.
Pogledaj post: http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showpost.php?p=108130&postcount=773
-
Pogledaj post: http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showpost.php?p=108130&postcount=773
-Hvala.Valjda će bit nešto od ovoga i neće to samo bit na papiru.
Hvala.Valjda će bit nešto od ovoga i neće to samo bit na papiru.
Gledao sam izvjestaj na TV-u.
Slovenci su dosli sa jakom ekipom, mislim da je preuzimanje Zetatransa vise nego izvjesno ...
Ako neko iz Slovenije zna, molila bih ga da nam kaze nesto vise o najavi da ce Intereuropu preuzeti neka svajcarska kompanija. Bilo je nesto o tome u slovenackoj stampi juce, ali se ne moze procitati bez pretplate
Zasto se onda povlace kupovni naloze a i pada mu cijena? Da li ima nekog objasnjenja za to?
U igri za preuzimanje Intereurope ima vise interesenata, medju njima se spominje i svajcerska kompanija. Danas skupstina.
ZETP 2,4472 -2,5059% 43.280 2,5398 2,4476
Velika kolicina je prosla, zna li ko o cemu se radi?
Izgleda neko od povezanih prodao svoj dio. Cujem da su na prodaju i neke nekretnine, zna li ko sto o tome
Sad je vec izvjesno da je Zetatrans u postupku prodaje 3 objekta: Upravne zgrade u ul. Beogradska sa pripadajucim zemljistem, poslovne zgrade u ul. Stanka Dragojevica i posl. prostor u ul. Mitra Bakica. Sve zajedno za cca 7.4 mil. eura.
Na skupštini akcionara je rečeno da će se prodati sve što ne donosi dobit i da će se ulagati u izgradnju terminala u Radanovićima i Bijelom Polju. Takođe planiraju da obavljaju i usluge prevoza, a angažovaće kao konsultante partnere iz Slovenije ;)
Na skupštini akcionara su pozvani direktori podružnica da pismeno dostave predloge za unapređenje poslovanja.
Da vidimo na šta će to izaći.
Saopšteno je da je dnevna dobit od novog terminala na Ćemovskom polju 3.000€/dan.
Onda valja povecati broj akcija u zetatransu:cold:
|
|