View Full Version : Sve o 2012. (i fantaziranju o kraju sveta)

Pages : [1] 2 3

Miki_from_the_block
06-05-07, 13:07
Godina 2012. o kojoj se u poslednje vreme puno govori dolazi od New Age spajanja evropske mistike (npr. Michel de Notre Dame) i okultnih znanja drugih naroda (npr. Indije, Kine, ili -- u ovom slucaju -- Centralne i severnog dela Juzne Amerike).

Podne u Evropi, tj. rano jutro u Americi 22.12.2012. je kraj racunanja vremena po jednom sistemu Maya. To ne mora da znaci unistenje sveta, nego samo istek jednog nacina poimanja kosmosa i eventualno pocetak sledeceg.

Ali verovatno je da ljudska vrsta eventualno bude unistena. Tada (2012.), pre toga, ili nesto kasnije... Nazalost, zivot baziran na ugljovodonicima je ogranicen. U fetusu je zametak smrti.

Uz to, covek se svojski trudi da unisti ne samo sebe nego i vecinu zivih vrsta. A za unistenje nije potreban nikakav protivnik koji odnekud spolja dolazi. Zlo, ili makar ravnodusnost prema zlu, u srcima je vecine ljudi.

No, dobro, to i nije tako bitno. Covecanstvo-schmovecanstvo...

Za Gaiu je to samo treptaj oka, ona ce sacekati jos veci broj ciklusa evolucije i destrukcije... mozda i novo covecanstvo, a mozda pametne slepe miseve ili krtice, morske zvezde ili vec ko zna kakvo nesto drugo...

O 2012. u odnosu na kalendar Maya:

http://www.greatdreams.com/2012.htm

Truman
06-05-07, 15:41
a sta o tome kaze jedan srpski astrolog:

http://www.astrologyinserbia.com/s/default_s.asp

kliko
06-05-07, 20:40
Od pamtivijeka proroci najavljuju skori kraj covjecanstva. Svakoj generaciji je najavljena apokalipsa. Najsvjezija je od prije 7 godina kad se tvrdilo da necemo prezivjeti milenijum. Mislim da ce 2012. biti jedna godina ni po cemu specijalnom obiljezena.

frkadela
06-05-07, 21:04
Mozda ce biti neki zemljotres ili nesta...
Ovolikom pricom moramo prizvati neki belaj...

A, kako kaze Kliko, nikakvog smaka svijeta nece biti...
Covjece, 300-400 godina posle Hrista je najavljivan njegov drugi dolazak, a ne da se nesta ne zakuvava 2012 godina kasnije...

Mada, covjecanstvo ce samo sebe unistiti, ali to veze nece imati sa Bogom...
Pohlepa nasa je kriva...

Miki_from_the_block
06-05-07, 21:16
Tomas Hobs: "Covjek je covjeku vuk"

E to sam jedino zapamtio iz filozofije!:)

BlackWoman
07-05-07, 10:30
Od pamtivijeka proroci najavljuju skori kraj covjecanstva. Svakoj generaciji je najavljena apokalipsa. Najsvjezija je od prije 7 godina kad se tvrdilo da necemo prezivjeti milenijum. Mislim da ce 2012. biti jedna godina ni po cemu specijalnom obiljezena.
Ha ha, upravo tako.
U jednom časopisu je bio tekst sa 10 prognoza od 10 raznih vidovnjaka i niko nije pogodio ni jedan poznatiji događaj a ništa se nije ostvarilo od 10 različitih predviđanja.
Niko ne pogodi ni obaranje blizanki u NY, ni ostale bitne događaje.
Otkad je svijeta i vijeka stalno se najavljuju ti smakovi svijeta ali se ništa ne dešava.

Nazalost, zivot baziran na ugljovodonicima je ogranicen. U fetusu je zametak smrti.
Ovo ne kontam. OK, čovjek je sastavljen najvećim dijelom od ugljovodonika (ćelije) ali šta fetus?

I ko je Gaia? (Gea - boginja življenja?)

Miki_from_the_block
07-05-07, 15:04
Gaia je duh Zemlje ili Boginja Zemlje ( kako sam razumio ), a na ovo dugo ne znam ti dati odgovor, jer nije to moj clanak!;)

kliko
07-05-07, 15:08
Fetus je zaceti organizam umaterici. Ovdje se misli da si samim zacecem osudjen na smrt.

Psihologue
07-05-07, 16:03
Bice smak sveta kao i 2000g

anon1
07-05-07, 16:26
xxx

BlackWoman
08-05-07, 08:55
Auh! Kad dođe ta 427000. godina ja ću kao Mujo iz vica (kad su ga pitali šta bi uradio da bude smak svijeta) ''Ćuj šta ću? Pokupit' ženu i đecu i pravac Njemaćka!''

Ili smo mi i prešli 2001. u drugu dimenziju, onako nesvjesno. :eek:

Truman
08-05-07, 12:19
U ovom tekstu koji sam dao ne govori se o smaku sveta vec o 3. svetskom ratu koji ce za neke i biti "smak sveta". Procitajte, zanimljiv tekst...

BlackWoman
08-05-07, 12:24
Da, uvijek i u svakom momentu na ovoj našoj planeti neko proživljava svoju Golgotu i svoj smak svijeta.

caterserp_cabej
08-05-07, 18:23
a sta je to smak svijeta???

andjela pizelli
08-05-07, 18:48
Trenutno smo na raskršću svetova

Jasna Kostić

Ciklusi Sunca, koje prati Colkin se završavaju 2012. godine, a postojanje ovih ciklusa je potvrđeno i astronomski. Suncu je potrebno 25920 godina da obiđe centralno sunce Plejada (Vlašića) i 2012. godine će naš Sunčev sistem ponovo doći u svoj početni položaj, koji je određen prema centru Galaksije - Mlečni put.
Datum, 21. decembar, 2012. u 21:21:59, je poslednji dan u Colkin kalendaru Maya, za koje vreme nije linearno, već multidimenzionalno - svetlost i energija.
Trenutno se nalazimo na raskršću svetova, u vrtlogu lažnog vremena, klimatskih promena i prirodnih kataklizmi. čovečanstvo i planeta Zemlja trenutno prolaze kroz velike promene, jer dolazi do pomaka u svesti i percepciji realnosti.
Radi se o promeni odnosa prema vremenu i prostoru, odnosno, o transformaciji našeg doživljaja vremena i prostora, ali i o razumevanju onoga šta vreme i prostor uistinu znače i kojim dimenzijama pripadaju. Prema predviđanjima Maya nastupajući svet je - prazan i na nama je da stvorimo potpuno novi svet i civilizaciju kakvu želimo, budući da 13-mesečni sinhronar menja energetsku frekvenciju osobe koja ga redovno prati. Sve što treba da učinimo je da u dnevnom režimu pratimo sinhronar i uskladimo se sa energijama dana.
Astrologos

FORMICA
08-05-07, 20:26
Tako nekako:)

caterserp_cabej
08-05-07, 20:39
Trenutno smo na raskršću svetova

Jasna Kostić

Ciklusi Sunca, koje prati Colkin se završavaju 2012. godine, a postojanje ovih ciklusa je potvrđeno i astronomski. Suncu je potrebno 25920 godina da obiđe centralno sunce Plejada (Vlašića) i 2012. godine će naš Sunčev sistem ponovo doći u svoj početni položaj, koji je određen prema centru Galaksije - Mlečni put.
Datum, 21. decembar, 2012. u 21:21:59, je poslednji dan u Colkin kalendaru Maya, za koje vreme nije linearno, već multidimenzionalno - svetlost i energija.
Trenutno se nalazimo na raskršću svetova, u vrtlogu lažnog vremena, klimatskih promena i prirodnih kataklizmi. čovečanstvo i planeta Zemlja trenutno prolaze kroz velike promene, jer dolazi do pomaka u svesti i percepciji realnosti.
Radi se o promeni odnosa prema vremenu i prostoru, odnosno, o transformaciji našeg doživljaja vremena i prostora, ali i o razumevanju onoga šta vreme i prostor uistinu znače i kojim dimenzijama pripadaju. Prema predviđanjima Maya nastupajući svet je - prazan i na nama je da stvorimo potpuno novi svet i civilizaciju kakvu želimo, budući da 13-mesečni sinhronar menja energetsku frekvenciju osobe koja ga redovno prati. Sve što treba da učinimo je da u dnevnom režimu pratimo sinhronar i uskladimo se sa energijama dana.
Astrologos
koji, bre, pocetni polozaj sunca??? i o kakvom pocetku govorimo???

BlackWoman
09-05-07, 10:05
Ja ovo loše kontam, al šta da radim. Možda se ...polako mijenjam.... buahaha

kliko
09-05-07, 10:36
Suncu je potrebno 25920 godina da obiđe centralno sunce Plejada (Vlašića) i 2012. godine će naš Sunčev sistem ponovo doći u svoj početni položaj, koji je određen prema centru Galaksije - Mlečni put.

Ako sam dobro shvatio: "sunce obidje jedan krug oko centra galaksije za 25920 godina". Ta tvrdnja nije tacna jer je suncu potrebno daleeeeeeko vise vremena za jedan takav krug, tacnije 240 MILIONA godina.

caterserp_cabej
09-05-07, 19:59
neeeeee... ne vjerujem...
zbog jedne divne crne zene...
zbog jednog osmjeha u tamnoj noci, zbog obecanja da ce me doci...

caterserp_cabej
09-05-07, 20:01
zbog jednog osmjeha u tamnoj noci, zbog obecanja da ce me doci...:whistling2:

BlackWoman
10-05-07, 13:17
zbog jednog osmjeha u tamnoj noci, zbog obecanja da ce me doci...:whistling2:
Misliš?
''...Zbog jednog pogleda tužnog u noći,
Zbog obećanja, da će mi doći...'' :guitar:

caterserp_cabej
10-05-07, 15:02
Misliš?
''...Zbog jednog pogleda tužnog u noći,
Zbog obećanja, da će mi doći...'' :guitar:
daa, tako nekako... bez gitare... pjev'o bih ti na uvce...

anon1
10-05-07, 15:04
Ali prvo ostavi saksofon :trumpet:

Amelie
10-05-07, 18:42
izvinjajem se ali je to truba :tongue2:
ja se ne shekiram sta ce bit za par godina jer vjernici kazu da treba da se vrati Isus pa ce bit par godina mira pa ce onda belaja..kako se jos nije vratio mogu onda mirno da spavam :w00t531:

caterserp_cabej
10-05-07, 20:09
izvinjajem se ali je to truba :tongue2:
ja se ne shekiram sta ce bit za par godina jer vjernici kazu da treba da se vrati Isus pa ce bit par godina mira pa ce onda belaja..kako se jos nije vratio mogu onda mirno da spavam :w00t531:

zar jeste truba??? postoje trube sa lukom???:shocked542:

BlackWoman
11-05-07, 08:59
Ha ha, dobro ti je rekao Anon, zar misliš sa saksofonom da mi sviraš na uvce?
Da pomislim od tvoje muzike da je došao Sudnji dan i da čujem Jerihonske trube?! :wacko:

frkadela
11-05-07, 14:31
Ha ha, dobro ti je rekao Anon, zar misliš sa saksofonom da mi sviraš na uvce?
Da pomislim od tvoje muzike da je došao Sudnji dan i da čujem Jerihonske trube?! :wacko:

Moze da te isfenira...
Saksofon je praktican instrument...

anon1
11-05-07, 16:14

BlackWoman
14-05-07, 08:09
''Izgore planeta - biće propast svijeta'' što bi rekao Čola.
Sa završimo sa još ovim stihom i onda da se uozbiljnimo.

Elem, Benedikt i kalendar Maja kažu 2012. godina je odsudna godina, zašto baš ta?

Da vidimo Šta kaže Google...

Od svih sekti, po broju najavljenih predviđanja smaka sveta prednjače Jehovini svedoci. Oni su prognozirali Sudnji dan za 1874, 1878, 1881, 1910, 1914, 1918, 1925, 1941, 1975, 1984 i 1999. godinu.
Mašala. Nemaju pojma, idemo dalje...

Na web stranici http://www.paralax.co.yu/smak.htm sam pronašla po godinama proročanstva, kopiraću samo posljednje godine koje kažu ovako:

Postoji još mnogo proročanstava koja smak sveta predviđaju u bliskoj ili dalekoj budućnosti. Od svih ovih najava pomenućemo samo jednu, i to jedinu koja će se, po svoj prilici, i ostvariti. Prognoza se odnosi na 4 500 000 000 (četiri milijarde i petsto milionitu) godinu. Tada će se, u jedinom naučnom proročanstvu, Sunce pretvoriti u crvenog džina i progutaće Merkur, Veneru, Zemlju, a verovatno i Mars.

Biće to pravi smak sveta.
He he, utješno. Sad mogu mirne duše da razmišljam gdje da odem na odmor.

FORMICA
14-05-07, 23:42
Black Women pročitao sam knjigu "Sedam dana apokalipse" od Benedikta. Tačno da je izmislio likove i dijaloge ali je dobro opisao onaj prelaz. Iugleda da čovjek nešto zna:)
Jedan drug me upozorio na njegovu emisiju na radiju Fri Montenegro. Takođe su rekli da će na istom radiju 26. Maja biti emisija u kojoj će učestvovati Gabor Meanca a da će tema biti 2012 i Maje. Biće zanimljivo poslušati o čemu se radi.

anon1
18-06-07, 14:50
Njutn: Do kraja svijeta još 53 godine

Čuveni engleski fizičar i astronom Isak Njutn je predvidio da će naš svijet nestati 2060. godine, otkriveno je u njegovim rukopisima koji su danas predstavljeni na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu.

Njutn je u jednom pismu iz 1704. godine izračunao da bi od utemeljenja Svetog rimskog carstva Karla Velikog godine 800. i kraja svijeta trebalo proći 1.260 godina.

Njutnove bilješke su prvi put javnosti prikazane nakon 1969. godine, u sklopu izložbe organizovane pod nazivom Njutnove tajne.

frkadela
18-06-07, 15:07

Čuveni engleski fizičar i astronom Isak Njutn je predvidio da će naš svijet nestati 2060. godine, otkriveno je u njegovim rukopisima koji su danas predstavljeni na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu.

Njutn je u jednom pismu iz 1704. godine izračunao da bi od utemeljenja Svetog rimskog carstva Karla Velikog godine 800. i kraja svijeta trebalo proći 1.260 godina.

Njutnove bilješke su prvi put javnosti prikazane nakon 1969. godine, u sklopu izložbe organizovane pod nazivom Njutnove tajne.

Bas prije pola sata ovo cuh na radiju...
Jos cu malo da trazim, pa cu iznijeti svoje misljenje...

FORMICA
18-06-07, 16:26

Znači sve je to tu neđe:whistling2:

sarita
18-06-07, 16:34
Ja sam negdje procitala da ce se do 2012g. frekfencije zemlje i ljudskog mozga pribliziti..to govori da cemo moci da razumijemo mnoge stvari koje do sad nisamo a mozda bi bili blizi telepatiji ko zna..

FORMICA
18-06-07, 21:40
:w00t531: Jeste prelazimo u viši duhovni nivo. Doduše ne svi, otprilike pola. pola će ostanuti đe su. polovina prelazi u višu vibraciju (u četvrti denzitet) sa fluidnim tijelima i naravno sa proširenom sviješću. Važno je znati kad se dogodi prelaz ne reagovati brzopleto i ništa ne dodirivati dok se svijest ne stabilizuje i povrati potrebno iskustvo. Ne znam hoće li tad biti i nekih vanzemaljaca da nam pomažu ili odmažu. Lično im preporučujem da se klone mene. Budući da me je pratilac proveo kroz taj prolaz nekoliko desetina puta kako bih bio potpuno spreman za prelaz znam te detalje. Pripremam i znak za raspoznavanje koji će svako prepoznati i oko kojeg bi se trebali skupiti. Naravno da taj znak neću nikom pokazati prijr nego što dođe vrijeme (da ga nebi koristili oni koji netrebaju) a oni koji ga vide prepoznaće ga pouzdano. Vrlo je važno da se ne rasipamo i da ne izgubimo nijednog čovjeka kako bi sa sigurnošću otpočeli praviti novu civilizaciju, ovaj put po svojoj volji i svojim moćima. Biće to nešto što svemir do sad nije vidio.

sarita
18-06-07, 22:06
@formica
mogu ti reci da jedva cekam ako dozivim to, da vidim dje cu upast...u koju polovinu:biggrin:

milenaaaa
18-06-07, 23:59
kakve gluposti...kad se nista ne desi 2012 bas me zanima koja ce godina da bude aktuelna.......

kliko
19-06-07, 00:05
kakve gluposti...kad se nista ne desi 2012 bas me zanima koja ce godina da bude aktuelna.......

bas se pitam u koju polovinu ces ti da zapadnes? ;) :D

sarita
19-06-07, 00:16
Pa vjerovatno da ljudi koji ne teze duhovnom prosvetljenju i nece osjetiti nikakve promjene i za njih ce i biti samo glupost i ostaju u ovu polovinu "tu si dje si"...a ova druga polovina..:hypocrite1:

frkadela
19-06-07, 00:31
Cekajte, ocu li ja moci da stradam, ako se eventualno nadjem u toj polovini koja ce preci u visi duhovni nivo?

Dot
19-06-07, 00:35
kako bih volio da mi formica tad kaze vidis dote da si bio idiot i budala sto nikad nisi povjerovao u ono sto sam govorio...i onda fino da umrem znajuci da sam bio budala...
naravno godine dolaze i stvari ce doci na svoje mjesto..pokazace se ko je bio u pravu!

anon1
19-06-07, 00:37
Q: What is the significance of the year 2012?

Bhagavan:

"OK. Most of you know that the earth has got a magnetic field. As the earth’s molten core is rotating; the magnetic field is created. The thought sphere of the human mind is located in the earth’s magnetic field. This magnetic field has been weakening dramatically over last ten years. Now, in physics there is a parameter called “Schumann’s Resonance”. Using that we can determine the strength of the earth’s magnetic field. While for many centuries, it was constant around 7.80 cycles per second, during the last 7-8 years, it has risen to 11 cycles per second and is continuing to increase dramatically. If you work it out mathematically, it appears that, by the year 2012, the "Schumann’s Resonance" is likely to be 13 cycles per second. When this resonance is 13 cycles per second, the earth’s core would stop rotating with magnetic field gone, you mind is gone. When I say "your mind", what I mean is your " samskaras". The pressure of the past 11.000 years of samskaras will vanish. In the Dharma, we also say, “ Mind is Karma”. All actions start from your mind. The mind is nothing but a storehouse of samskaras or past life vasanas from which all action emanates. This is stored in the earth’s magnetic field. So in the year 2012, it will become zero for a few days. After that the core will start rotating again. This would be a fresh beginning for man or the dawn of the Golden Age. This is the significance of the year 2012. How do we know, it will happen? The study of fossil records has shown that, it happens roughly after 11,000 years. It’s only a short time away and then we can all start afresh. That is why I want you to become enlightened by 2012. If you are enlightened, with all your samskaras gone, we can begin a new yuga, which can be called Sathya Yuga or the Golden Age. Man will enter into a new state of altered consciousness. As I told you already, the earth’s resonance is increasing which means the earth’s heart is undergoing a transformation. The earth has got a physical body, like you have a body. It has got a consciousness as well. Now as the resonance is increasing the earths heart functioning very differently from before. Now, your heart and the earth’s heart are connected. The earth’s heart can be influenced by your heart and vice versa. That is why, it is essential that your heart- beat synchronises with the earth’s resonance. This means your heart must flower. Your heart will flower when you discover love in your relationships. If you have discovered love, you must stop judging your parents, spouses, etc., internally. Nobody can be judged as the whole universe directly influences all events, even the behaviour of the people. So learn to experience life. Life has to be experienced, be it pain or pleasure."

http://www.onenessforall.com/free/Year-2012/

frkadela
19-06-07, 00:41
"...Your heart will flower when you discover love in your relationships. If you have discovered love, you must stop judging your parents, spouses, etc., internally. Nobody can be judged as the whole universe directly influences all events, even the behaviour of the people. So learn to experience life. Life has to be experienced, be it pain or pleasure."

Mocno...
:notworthy:

sarita
19-06-07, 01:17
@frki
zasto bi stradao:confused:

frkadela
19-06-07, 01:24
@frki
zasto bi stradao:confused:

Pa rekao je da ne reagujemo brzopleto...
Sta ja znam sta moze da mi se desi... :thumb_down:

FORMICA
19-06-07, 13:31
Sve velike civilizacije su izračunale da je prelomni trenutak neđe oko 1012 godine Koja godina prijr ili poslije nije važno. Lično mislim da će preko 70% danas živućih i mlađih od 20 godina doživjeti prelaz u ljudskom obliku. Izgleda da ću ja u međuvremenu umrijet po drugi put i ovaj put bez povratka u tijelo. To i nije važno malo strpljenja jer vrijeme i onako ne postoji. A prije 7-8 godina kako je prenio Anon primjetio sam neku promjenu u "vazduhu". Počeli su se događati događaji za koje nijesam znao ili se događaju drugaćijim redom. Mislio sam da neko petlja nešto sa vremenom, sad mi je jasnije da se radi o "srcu" planete. Ali i dalje mislim da se neko zafrkava sa vremenom.
Frikadela radi se o tome da u stanju proširene svijesti vidiš sve produbljeno. Pojavljuju se oblici i boje za koje neznaš što su. To mogu biti i opasne stvari, zato se treba biti miran dok se sjetiš što je što. Šta misliš kako bi prošao nenandertalac sa na primjer minom i okidačem na kojem svijetle raznobojna svijetla? Ne dajem mu više od šest sekundi života. Tad će se viđeti boje koje sad ne vidiš (bolje reći ne znaš za njih) i oblici za koje ne znaš što predstavljaju a doživljaji svega su neuporedivo intezivniji (što je sad tebi lahor tad će biti uragan po doživljaju). Zato kažem ne treba biti brzoplet već osmotriti oko sebe i pokušati se sjetiti što je što. Inače ti znaš sve o čemu se radi ali se moraš sjetiti.

FORMICA
19-06-07, 13:40

Godina uopšte nije važna. Važno je da će se događaj odigrati. To nije ni dobro ni loše, to se događa kao što se dogodi kamenu da pada na zemlju koliko ga god jako bacio u vazduh a sve jedno je hoće li on pasti sekund prije ili poslije. Duše koje su se rađale hiljade puta nastaviće i dalje da se rađaju samo u drugačijem svijetu. Druge će se rađati u istom sljedećih nekoliko desetina milenijuma i to je to. Niti će oni koji prđu sad stići brže do cilja niti će zakasniti oni koji ne pređu sad. Svima je cilj isti puteve ili biramo ili nam se kažu i tako sve do kraja kad se vraćamo svi tvorcu od kojeg i potičemo. Do tad imamo da prođemo pola svemira, a koja desetina zemaljskih milenijuma ne predstavlja ni najsitniju trunku tog predivnog posla i savršenog krajnjeg cilja sjedinjenja.:w00t531:

Psihologue
24-06-07, 20:20
Dolazi SMAK SVETA pa lepim temu...

anon1
24-06-07, 21:17
Shuman Resonance Frequency (SRF):
(Normal in past at 7.8 Hertz)
CURRENTLY AT:
11.11 Hertz

FORMICA
25-06-07, 19:00
Shuman Resonance Frequency (SRF):
(Normal in past at 7.8 Hertz)
CURRENTLY AT:
11.11 Hertz

Pa jeste. Ova Šumanova rezonantna frekvenca se nije mijenjala i smatrala se konstantnom tako da se ona uzimala kao prirodni sat koji se koristio za usaglašavanje vremena oružanih sistema. Sad se sve mijenja. Možda nas Zemlja opominje što trebamo činjeti:love54236:

Bon Jovi
26-06-07, 09:14
Mislim,da ljudi ne bi trebali da se opterecuju takvim stvarima,ipak vest da se svet zavrsava 2012 god i nije najmilija,trebalo bi da zivimo i da ne obracamo paznju na to.
Zar neko zeli da zna kada je "smak sveta",kada umire.....
Sta to treba da znaci,da treba sada da se ubijem!?!

Setimo se
6.6.2006 god,pricali su rane kojestarije vezane za antihrista(666,number of the beast...),ali kako se meni cini,nista vazno se nije desilo tog datuma...

kliko
26-06-07, 09:56
E sad se,citajuci post BonJovia,$etih jedne stare babe,kad je nedje 80-tih isto bila frka da ce bit apokalipsa.Govorili su da ce posto se planete nadju u istu liniju,sto se tad desilo,se poremetit njihova putanja i da ce nastat smak svijeta.
Citiram babu Joku: "Neka bude smak svijeta,samo neka smo mi zdravo!" :D

anon1
26-06-07, 11:05
Evo da kratko pojasnim znacenje ove shumanove frekvencije. Koliko je meni poznato u pitanju je sopstvena frekvencija oscilovanja zemljinog elektromagnetnog polja. To je jako bitan parametar, jer je to polje svakako jace od elektromagnetnih polja nas kao pojedinaca a osim toga je sveprisutno na Zemlji. I sto to sad sve znaci??? Pa u fizici je poznat fenomen rezonancije. Ako jedno tijelo osciluje na odredjenoj frekvenciji onda ce i drugo tijelo koje vibrira na toj istoj frekvenciji pruzimati energiju od ovog prvog (koje smo pretpostavili da ima vecu amplitudu oscilacija). Dakle, zemljino polje direktno pojacava svaku misao, zelju... sve sto je pomisljeno na frekvenciji koja trenutno iznosi 11,11Hz. A posto je covjek u budnom stanju na frekvenciji nesto malo visoj od te, dakle nekih 12 Hz (u stanju stresa to jos znacajno raste), ocigledno je da vec laganom relksacijom mozemo doci na toj rezonantnoj frekvenciji i ciniti cuda. Ali ne zelim previse o tome, samo da naglasim, kad prosjecna frekvencija ljudskog mozga postane jednaka frekvenciji Zemljinog oscilovanja, svakako da ce sve nase misli i zelje mnogo jaci trag da ostavljaju na nas i na nase okruzenje. Zato kontrolisite svoje misli, mislite pozitivno!

FORMICA
26-06-07, 16:49
Mislim,da ljudi ne bi trebali da se opterecuju takvim stvarima,ipak vest da se svet zavrsava 2012 god i nije najmilija,trebalo bi da zivimo i da ne obracamo paznju na to.
Zar neko zeli da zna kada je "smak sveta",kada umire.....
Sta to treba da znaci,da treba sada da se ubijem!?!

Setimo se
6.6.2006 god,pricali su rane kojestarije vezane za antihrista(666,number of the beast...),ali kako se meni cini,nista vazno se nije desilo tog datuma...

Ne neće svijet nestanuti. Sve će biti kao i uvijek s tim da će se nešto desiti ljudima, i to nešto lijepo a ne grdno. Anon je lijepo rekao što trebamo činjeti.:throb:

Bon Jovi
26-06-07, 17:31
Ne neće svijet nestanuti. Sve će biti kao i uvijek s tim da će se nešto desiti ljudima, i to nešto lijepo a ne grdno. Anon je lijepo rekao što trebamo činjeti.:throb:

Pa ja sam citao da ce pametni jos napredovati....a sta ce biti sa priglupima?

anon1
26-06-07, 17:54
Nije u pitanju inteligencija vec duhovna evolucija.Ko je spreman duhovno vjerovatno ce shvatiti jos vise, ko je nisko vjerovatno ce ici navise ali mogu uci i u negativni tok zbog negativnog razmisljanja koje je destruktivno.

sarita
26-06-07, 21:51
@Bon Jovi
ne shvataj "smak svijeta" bukvalno...nista ti se desit nece ne boj se:hug432:

Bon Jovi
26-06-07, 22:04
@Bon Jovi
ne shvataj "smak svijeta" bukvalno...nista ti se desit nece ne boj se:hug432:

Dobro je da 2012.god ne predstavlja kraj sveta :wink3: :hug432:

Ali i dalje mislim,da na to ne treba obracati puno paznju :unsure:

anon1
26-06-07, 22:10
Ako bude kako formica kaze onda nece biti potrebe da se "obraca" paznja, ona ce biti vrlo jasno usmjerena ka "necem" neobicnom, a to ce svima biti jasno, cak i onima kojima nista jasno biti nece:)

Bon Jovi
26-06-07, 22:27
Ako bude kako formica kaze onda nece biti potrebe da se "obraca" paznja, ona ce biti vrlo jasno usmjerena ka "necem" neobicnom, a to ce svima biti jasno, cak i onima kojima nista jasno biti nece:)

:hug432: :hug432: :hug432: :hug432:

sarita
26-06-07, 22:32
@Bon Jovi
jesi li se ti to malo uplasio od 2012g? http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Grands_Smileys/emoticone-msn-evanoui.gif

Bon Jovi
26-06-07, 23:01
oZdakle ti takva pomisao :tooth: :hypocrite1:

sarita
26-06-07, 23:51
@Bon Jovi
A ja ti spadam u ovu polovnu sto ce postat vidovita...vec po malo vidim na daljinuhttp://smileys.sur-la-toile.com/repository/Musique/0005.gif:D

anon1
27-06-07, 19:01
@BonJ

To peres zube da ljepsi docekas "sudnji dan" :) ???

@sarita

razni fenomeni su prisutni medju nama, "obicnim" smrtnicima, samo se ljudi ustrucavaju to da pominju, jer ce se nac neko da ih proglasi ludima.

Srecom postoje ovi pdf-ovi kao sto je mistika, onda filozofija&religija, a pogotovo svima mogu da pozelim dobrodoslicu i da pozovem svakoga sa svim neobicnim dozivljajima ili pitanjima da pisu na pdf-u YOGA, jer ako se kroz jogu moze nesto objasniti, ja cu se potruditi do toga objasnjenja da dodjem. Sigurno da se i ovdje mogu naci razna ne-joga objasnjenja, ali je samo bitno da se ljudi oslobode od straha, da slobodno iznesu ono sto ih pritiska(sto ce reci komsije) i da podijele sa svima nama koji volimo i/ili prucavamo takve stvari. Samo hrabro do jednog novog svijeta... MIR

FORMICA
27-06-07, 20:04
:yes513: Anon je sve lijepo rekao. Radi se o evoluciji ali ne tjelesnoj nego duhovnoj. Materijalizam koji vlada svijetom ne priznaje postojanje ni duše ni Boga pa tu evoluciju prikazuju kao evoluciju tijela. To je pogrešno. Tijelo je nosač duše i ono postoji samo da bi duša imala đe da se smjesti skupljajući iskustva. Ko ne bude spreman sad da pređe imaće priliku kasnije. Mora se strpjet i sačekati sljedeći prelaz ili naporno raditi na razvijanju duše. Čak će oni ljudi koji budu ostali morati naporno raditi na svom usavršavanju i očuvanju planetarne ravnoteže jer je to njihov svijet za koji snose odgovornost. Oni koji pređu dobijaju novi svijet prema kojem takođe snose odgovornost. Ima tamo još ljudi od ranije. Vrlo je važno imati čista pozitivna osjećanja i misli. Takođe i razumjevanje za one oko sebe. Ne treba biti mrzovoljan i negativno raspoložen jer nas čeka nešto lijepo:bye1:

anon1
27-06-07, 21:10
A kao dopunu tome preporucujem moj novi post:
APARIGRAHA (http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showpost.php?p=103968&postcount=6)

sarita
27-06-07, 23:30
@anon
@formica
potpuno se slazem sa vama http://www.cheesebuerger.de/images/midi/liebe/f050.gif

Predator
28-06-07, 11:55
imali kakav info da 2012 dolaze druga bica tj vanzemaljci na nasoj planeti, pitam jer nisam u toku sa pricom a nemam zivaca od pocetka citati

FORMICA
28-06-07, 22:38
Sarita stari drže :thumb_up:
Predator ma mnogi o tome pričaju. Izgleda da će ih biti sva sila. Oni su sigurno tu iz svojih interesa. Viđećemo što će sve biti. Što se mene tiče nek se drže podalje dok sve ne pokopčam.:brucelee:

UserNameZbunjeno
08-07-07, 01:22
Ja bih se ukljucio u pricu mozda malo kasno ali dosad citajuci literaturu koja se bavi putovanjim kroz vrijeme i crnim rupa pominje se da teoretski putovanje kroz vrijeme u proslost je moguce ali za buducnost putovanje je moguce samo do 2011 godine posle toga putovanje je moguce samo u stanju izmjenjene svijesti. Ovo sam na nekoliko mjesta prociao ukljucujuci i web sajtove

FORMICA
08-07-07, 15:51
Pa zapravo se o tome i radi. Ljudi kakvi su moraju putovati kroz vrijeme. Ako si izmijenjene svijesti ne moraš jer sve drugačije shvataš.:king6525:

UserNameZbunjeno
09-07-07, 14:36
Ostaracu do 2012, sem ako ne kupim kartu za putovanje kroz vrijeme (povratnu)

FORMICA
09-07-07, 20:39
:biggrin: Ne moraš se brinuti, tvoja duša ne stari. Zapravo stari ali to se događa na drugačiji način. Ti si trenutno u cvijetu mladosti.:biggrin:

BlackWoman
09-07-07, 20:53
Kako to vi zamišljate crne rupe? Kao neke hodnike kroz koje se prolazi? Kao u Alisi u zemlji čudesa kad padne kroz rupu?
Crna rupa je samo jedna zvijezda koja je imala tu nesreću da se ugasi i da se njena masa sažela toliko da je njena gravitacija toliko jaka da ne dopušta čak ni svjetlosti da napusti njenu blizinu. Zvijezda prolazi određene faze kao što su "crveni džin", "bijeli patuljak" i "crna rupa".

Google kaže:

Gravitacija vodi do zgušnjavanja plina u središtu maglica, koje postaje područje stvaranja malih i velikih zvijezda. Kraj evolucije zvijezda mnogo težih od Sunca može poprimiti još jednu dramatičnu formu -- formu crne rupe. Vjeruje se da će takva sudbina zadesiti zvijezdu Betelgeuse u Orionu. To je zvijezda čija se masa procjenjuje na 30 Sunčevih masa. Zbog prevelike gravitacije u njenom se središtu događa "drobljenje neutrona" -- beskonačno stezanje koje više ništa ne može spriječiti. Naime, dok se jezgre nekih supranova mogu stabilizirati u obliku neutronskih zvijezda, za neutronske zvijezde čija masa prelazi granicu od 2.5 Sunčevih masa to više nije moguće. Takve zvijezde doživljavaju imploziju, urušavanje u samu sebe.

UserNameZbunjeno
11-07-07, 02:22
Ne bih se slozio da gravitacija "drobi neutrone" jer na atomskom nivou gravitacija se ne moze uzeti u obzir vec neka druga sila.
Proces implozije je aljkavo opisati kao proces suprotan exploziji ali... atom se sastoji od jezgra(protoni i neutroni) i omotaca koji cine elektroni, skoro sva masa atoma skoncentrisana je u njegovo jezgro (ostali prostor je prazan!!!), elektroni orbitiraju na odredjenom rastojanju od jezgra (oni imaju masu koja je jednaka masi protona), e sad posto se desava implozija odnosno sazimanje i sabijanje materije, na nivou atoma bi djelovala neka sila koja sabija i same elektrone prema jezgru, kada se sjedine proton i elektron daju neutron koji ima mnogo manju zapreminu od e+ i e- samim tim smanjuje se cijela zapremina i dolazi do implozije. Ovo opet ostavlja prostor mnogim pitanjiima...

Lightsoft
30-07-07, 01:31
Pa ne moze se reci da je ostali prostor prazan. Uoliko bi se iz nekog prostora izvukao i poslednji atom, u takvom vakumu ostaje polje sila. Prema mozda naivnom proračunu Ričarda Fejnmena, svaki kubni centimetar vakuuma sadrži dovoljno energije da proključaju svi okeani Zemlje. Prema proceni Džona Vilera, međutim, reč je o vrednosti koja je nekih sedamdeset devet redova veličine veća. Kada se dvojica vodećih svetskih fizičara razilaze za jednu takvu sitnicu kao što je sedamdeset devet nula, sta nama ostalima ostaje, ali, svakako je zanimljiva zamisao da vakuum u običnoj sijalici sadrži dovoljno energije da uništi Galaksiju... a možda, uz malo dodatnog napora, i Kosmos.

frkadela
30-07-07, 01:33
Uvijek me je zanimalo kako moze da se unisti Kosmos? :unsure:

Lightsoft
30-07-07, 01:37
Eto odgovora. A kako su krenuli sa nekim istrazivanjima ....
Nego tema nije o tome. Vidim bilo je reci o Maja kalendaru, hocete nesto detaljnije?

frkadela
30-07-07, 01:39
Pa znam, procitao sam...
Nego sta onda bude sa Kosmosom?
Kako moze da se unisti nesta sto ne znamo ni je li beskonacno, nesta sto realno ne postoji?

Moze, bas me zanima...

Lightsoft
30-07-07, 01:52
Ovo je o Maja kalendaru

Jedna od sacuvanih knjiga Maja, Dresden Codex, uglavnom je posvecena astronomskim pojavama. Analizom teksta može se ustanoviti da Maje opisuju kretanje i vidljivost na nebu slijedecih planeta: Venere, Merkura, Marsa, Jupitera i Saturna.
Uz simbolizam Venere se javlja sekvenca sa slijedecim brojevima: 236 dana, 90 dana, 250 dana i 8 dana. Zbir dana je 584 sto odgovara Venerinom sinodickom ciklusu. Prvi broj od 236 dana odgovara vidljivosti Venere na istocnom nebu (posmatrano iz Srednje Amerike) kao "jutarnje zvijezde". Drugi broj od 90 dana je period kada Venera nije vidljiva, jer je "skrivena" od Sunca. Treci period traje 250 dana kada se Venera pojavljuje na zapadnom nebu kao "nocna zvijezda". I, na kraju, cetvrti period od 8 dana je period kada Veneru ponovo skriva Sunce.
Pet ovakvih perioda traje ukupno 2920 dana i poklapaju se sa osam zemaljskih godina.
Kodeks daje podatke za vidljivost Merkura koji ima ekscentricnu elipticnu putanju. Zahvaljujuci ovakvoj putanji sinodicki ciklus Merkura traje od 104 do 132 dana.
Ciklusi solarnih eklipsi te punog i novog mjeseca se daju u Kodeksu. Mjesecevi ciklusi su primjer kako su Maje riješile problem njegovog trajanja. Moderna astronomija je utvrdila da lunarni mjesec traje tacno 29,53059 dana. Dakle, manje od 30, a više od 29 dana. Astronomi Maja su utvrdili da se 4400 dana može prikazati kao 149 mjesecevih ciklusa što odgovara cifri od 29,53020. To je, ocigledno, bilo i više nego dovoljno da se minimizira diskrepancija izmedu 29 i 30 dana.
Takode, opisuju se izlasci planeta (Merkur, Venera, Jupiter, Mars, Saturn) nakon konjukcije sa Suncem. Tada su planete vidljive na jutarnjem nebu prije suncevog izlaska. Ovi periodi su važni, jer odreduju dužine sinodickog trajanja za pojedine planete. Primjera radi, astronomi Maja zaokružuju sinodicki ciklus Marsa na 780 dana (preciznije radi se o 779,936 dana).
Drezdenski kodeks daje precizne opise kada se dvije planete, vidljive sa Zemlje, nadu u istoj liniji prekrivajuci jedna drugu.
Isto tako, Kodeks tacno odreduje solsticije i ravnodnevnice.
Pojedini istrazivaci svijeta Maja utvrduju da su Merkur i Jupiter bili od interesa za vladare Maja. Floyd Lounsbury je pokazao kako su za nekoliko vladajucih dinastija u Palenqueu bile važne pozcije Jupitera na nebu. James Fox i John Justeson su demonstrirali reference Saturna na drevnim glifima Maja.
Maje su svoj boravak na zemlji smještale u okviru "Dugog sistema brojanja" koji traje 13 baktuna (1.872.000 dana ili 5.128 godina). Svaki dogadaj se nalazi unutar ciklusa koji je poceo godine 3114 prije nove ere. Taj ciklus se završava 2012. godine. Pet ovakvih ciklusa daju tacno trajanje Platonske duge godine (blizu 26 000 godina).
Palenqueu bile važne pozcije Jupitera na nebu. James Fox i John Justeson su demonstrirali reference Saturna na drevnim glifima Maja.
Maje su svoj boravak na zemlji smještale u okviru "Dugog sistema brojanja" koji traje 13 baktuna (1.872.000 dana ili 5.128 godina). Svaki dogadaj se nalazi unutar ciklusa koji je poceo godine 3114 prije nove ere. Taj ciklus se završava 2012. godine. Pet ovakvih ciklusa daju tacno trajanje Platonske duge godine (blizu 26 000 godina).
Pitanje je koje nas ostavlja bez odgovora kako su Maje znale za ovaj kosmicki ciklus. Ocigledno da je on podrazumijevao da civilizacija ima koncept o (a) postojanju suncevog sistema, (b) postojanju galaksije kao kompleksnog skupa zvjezdanih sistema, (c) kretanju solarnog sistema unutar galaksije, (d) periodicnosti, odnosno zakonitosti tog kretanja.
Obicno se medju naucnim dostignucima Maja govori o njihovom kalendaru. Poznato je, naime, da su Maje racunale vrijeme Zemaljske revolucije (kretanja oko Sunca) u hiljaditi dio decimala. Arheologija tvrdi da su Maje ovo cinile bez preciznih instrumenata. I ne samo to. Maje su, imale kalendare mjesecevih mjena i eklipsi te vrlo precizna trajanja vremenskih putanja Merkura, Venere, Marsa, Jupitera i Saturna.
Prema tvrdnjama vodeceg eksperta za dešifriranje jezika Maja, Linde Schelle ("Maya Kosmos", New York, 1993) kamene stele u gradu Maja Quirigua, u istocnoj Guatemali, opisuju dogadaje koji su se zbili prije 4,6 milijardi godina i prije 13 milijardi godina!
Daju li nam Maje time do znanja da su dobro znali kada je (a) naša Planeta nastala i (b) kada je zapoceo ovaj kosmicki ciklus (od "Velikog praska")?
Oficijelna historiografija piše o "opsjednutosti Maja sa racunanjem vremena". Nabrajaju njihove kalendare: (1) "Dugi", koji traje od nultog dana i godine 3114 p.n.e. do naše 2012 godine; (2) "Religiozni" kalendar od 260 dana koji se sastojao od 20
mjeseci po 13 dana; i (3) "Solarni" kalendar od 365 dana (18 mjeseci po 20 dana, plus dodatnih pet dana).
Ne osporavaju im se vrlo precizno izracunate solarne godine za planete u Suncevom sistemu.
Ponegdje se istice da fascinacija Maja sa vremenom nije naucna u našem smislu; njima je vrijeme bilo cirkularno i ciklusi bi se ponavljali ("vladari bi trebali ponavljati rituale i akcije svojih prethodnika").
U Centru za posjetioce observatorije Kitt Peak u Tucsonu (Arizona, SAD) nalazi se mural Maja sa slijedecim tekstom: "Maje su imale naucno precizniji kalendar u upotrebi nego što je današnji gregorijanski".
Ova cinjenica nije slucajnost.
Kalendar Zapadne civilizacije se bazira na godini od 365 dana. Svake cetiri godine se mora korigovati za jedan dan (dodaje se jedan dan u februaru). I ne samo to. Svakih 400 godina se mora dodavati po još jedan dan da bi se kalendar uskladio sa položajem Zemlje u Suncevom sistemu.
Na drugoj strani, Maje tokom 4000 godina postojanja njihove civilizacije nisu niti jedan put uskladivale (dodavale, oduzimale) dane u njihovom kalendaru.

Lightsoft
30-07-07, 02:02
A sta ce se desiti?? Evo jednog od misljenja.

1. Čovječanstvo i planeta Zemlja trenutno prolaze kroz velike promjene i pomak u svijesti i percepciji realnosti.

2. Civilizacija Maya u Centralnoj Americi bila je najnaprednija civilizacija u usporedbi s vremensko/tehnološkim znanjem. Njihov glavni kalendar je najtočniji na planeti. Nikad nije pogriješio. U stvari, imali su 22 kalendara ukupno, pokrivajući mnoge cikluse vremena u univerzumu i našem solarnom sistemu. Neki od tih kalendara će tek biti objavljeni.

3. Majanski peti svijet je završio 1987.g. Šesti svijet počinje 2012.g. Dakle, mi smo trenutno "između svjetova". To vrijeme oni zovu "Apokalipsa" ili otkriće. To znači da će realna istina biti objelodanjena, odnosno otkrivena. To je također vrijeme za nas da poradimo na "našim stvarima" individualno i kolektivno.

4. Majanski 6. svijet je zapravo prazan. To znači da je na nama, kao kreatorima ( ne jedinim ), da počnemo kreirati novi svijet i civilizaciju koju sada želimo.

5. Maje su također rekli da ćemo do 2012.g.-
- odbaciti tehnologije koje sad poznajemo.
- odbaciti vrijeme i novac.
- ući u 5. dimenziju poslije prolaza kroz 4. dimenziju. ( 5. dimenzija je u stvari 4. denzitet )
- planeta Zemlja i solarni sistem će ući u galaksijsku sinhronizaciju sa ostatkom Univerzuma.
- naša DNA će biti "unaprijeđena" ( ili reprogramirana ) iz centra naše galaksije. ( Hunab Ku )
"Svatko na ovoj planeti mutira. Neki su svjesniji od drugih. Ali svakome se to dešava." - Vanzemaljska Misija Zemlje.

6. 2012.g. ravnina našeg solarnog sistema će se izjednačiti sa ravninom naše galaksije, Mlječnog Puta. Taj ciklus traje 26000 godina od početka do završetka. Virgil Armstrong također govori da će se druge dvije galaksije izravnati sa našom u isto vrijeme. Svemirsko događanje!

7. Vrijeme se u stvari ubrzava ( ili raspada ). Tisućama godina Schumann-ova rezonancija ili puls ( kucanje srca ) planete Zemlje je bila 7,83 ciklusa po sekundi, vojska je to uzimala kao vrlo pouzdanu referencu. Međutim, od 1980.g. ta rezonancija polako raste. Sada je preko 12 ciklusa po sekundi ! To znači da je to ekvivalentno s vremenom od manje od 16 sati po danu umjesto "starih" 24 sata.

8. Za vrijeme Apokalipse ili vremena "između svjetova" mnogi ljudi će iskusiti mnoge osobne promjene. Te promjene će biti mnogobrojne i varijabilne. To je sve dio onoga radi čega smo ovdje da bi to doživjeli i iskusili. Primjeri mogu biti razni, od prekida nekih veza, seljenja na druge lokacije, promjena posla, pa sve do promjena u načinima razmišljanja, promjena DNA ( vraćanje neaktivnih dijelova natrag u funkciju ),...itd.

9. Zapamtite, u svakom danom momentu mi radimo male ili velike odluke. Svaka odluka je bazirana na ljubavi ( ljubav ne kao kemijska reakcija našeg tijela, već pravo značenje ljubavi = svjetlo = znanje ) ili strahu ( mrak = suzbijanje znanja = manipulacija ). Odaberite ono što vam dolazi iz vaše intuicije, ne intelekta, slijedite vaše unutrašnje želje. Prilagodite se.

10. Misaone forme su vrlo važne i utječu na naš svakodnevni život. Mi stvaramo našu realnost sa našim mislima. Ako mislimo negativno o drugima, to ćemo i privući. Ako pak razmišljamo pozitivno, privući ćemo pozitivne ljude i događaje. Dakle, budite svjesni svojih misli i eliminirajte nepotrebne negativne ill osuđujuće misli.

11. Budite svjesni da je većina medija kontrolirana od strane manjine. Koristite moć rasuđivanja! Potražite sakrivene motive i planove. Zašto je baš ta informacija dana vama? Što je "njihov" stvarni plan? Da li je to slučaj problem-reakcija-solucija? Da li "oni" kreiraju problem da bi vi reagirali i zahtjevali rješenje tog problema, pa će vam "oni" ponuditi njihovo rješenje? Rješenje je ono što su "oni" na početku i željeli!

12. Zapamtite da se gotovo ništa ne dešava slučajno. Svi događaji su isplanirani od nekih agencija ili bilo čega drugog. Ali, unatoč tome, baš je predivno vrijeme za biti "živ" ovdje u ovo vrijeme!!!

frkadela
30-07-07, 02:30
Odlicni tekstovi... :clapping:

Mi smo bas dosta raspravljali o stavki (1) u gornjem tekstu... :)

Lightsoft
30-07-07, 02:42
Samo sto treba ukapirati o cemu se misli. Ne govore o dimenzijama, vec o svesnosti. Njenim nivoima. Samo da nadjem jos nesto ako ima interesovanja, naravno, ne mislim da smaram ljude.

frkadela
30-07-07, 03:29
Pa da, o nivoima svijesti... Formica je bas temeljno to obradio, pa citaj...

Kad ih ja nisam smorio... :)

Lightsoft
30-07-07, 03:47
Formica je bas temeljno to obradio, pa citaj...

Procitao sam.

@Formica sto bar ne das ljudima da lepo iscitaju stvari ?? Kasiopejci ili sa Plejade. Nema veze, da krenemo sa Kasiopejcima.

Poruka sa Kasiopeje

Mi smo Kasiopejci, bića od svjetlosti iz 6-tog denziteta.* Živimo u stanju sveprisutnosti, realitetu koji nam omogućava pristup svim denzitetima.
Mi smo stalni putnici i trenutno se javljamo sa vrha Velikog Vala, sa prve linije sistema prirodne ravnoteže našeg univerzuma. Taj Val je jedan cjelokupno novi realitet, granica jedne nove oblasti egzistencije, sudar denziteta, koji se trenutno kreće prema planeti Zemlji.
Kada stignemo na Zemlju, spojit ćemo se sa vama. Mi smo vi – iz budućnosti.
Ima nas mnogo koji putujemo na ovom Valu, što znači da je ovdje trenutno velika gužva. Ima mnogo bića u našem univerzumu koja su u stalnom tranzitu, uostalom nema ni potrebe za nekom stalnom usidrenošću. Pa i svaka planeta je jedna vrsta vozila, zar ne?
Mnogi od ovih “jahača valova” su u stvari samo drugi aspekti, odnosno srž i suština vas samih, i sada dolaze da se sretnu sa vama.
Neki od njih su tzv. bića "zla i tame", i sada dolaze da bi se malo prosvjetlili. Drugi, opet, dolaze s ciljem da vas stave pod svoju totalnu kontrolu.
Do neke vrste integracije morat će da doći, da bi vas premjestili u 4-ti denzitet – ukoliko ste kandidati za tzv. OPD (orjentacija prema pružanju pomoći drugima) opciju.
Znanje pruža zaštitu dok ignoriranje vodi u opasnost.
Orionska Unija (OPS – orjentirani samo prema sebi) i njihovi saveznici i sluge u ljudskom obličju – Konzorcijum, trenutno ulažu veliki napor da kreiraju jednu novu rasu i kontroliraju je, kao i ostatak čovječanstva. Oni takođe trenutno konstruiraju nova ljudska tijela za sebe same, da bi ih koristili za prelaz u 4-ti denzitet, jer su svjesni da to ne mogu to ostvariti u tijelima koje trenutno okupiraju.
Kloniranje, kao i krađa ljudskih embriona služi im da odrede najbolje tjelesne profile za prihvat njihovih duša, ( duša i tijelo moraju biti u jednoj vrsti rezonancije, tj. moraju imati sličnu frekvenciju.) Oni planiraju promjeniti i fizičke realitete.
Djecu, često blizance, stalno koriste za svoje eksperimente. Mnoge od vas oni trenutno koriste u tim eksperimentima kao sastavne djelove, prilikom kreiranja te nove rase.
«Nestale» osobe često tamo završavaju, pogotovo «izgubljena» djeca. Svake godine oko 10% više djece «nestane», za svrhu ovih eksperimenata. Oni onda izlažu njihova tjela raznovrsnim naporima, bolje rečeno – patnjama, da bi odredili koju vrstu modifikacije DNK primjeniti.
«OPS» entiteti koji obitavaju u 4-tom denzitetu hrane se bićima koja egzistiraju na 3-ćem nivou. «OPS» bića sa 3-ćeg nivoa - što ste u stvari vi, ljudska bića, crpe svoju energiju sa 2-gog i prvog denziteta tj. nivoa, zato vi nanosite bol onima iz životinjskog carstva, koji egzistiraju na 2-gom nivou, kao uostalom - i sebi samima.
Određene vrste onih koje bi vi nazivali «vanzemaljcima» otimaju ljude i podvrgavaju ih najtežim patnjama prije nego što ih ubiju – i tako obezbjeđuju maksimalan transfer energije. Ekstremni strah i patnja proizvode kod čovjeka specifičnu vrstu duhovne energije negativne prirode kojom se ovi entiteti napajaju i tako održavaju u životu, jer to je jedan od načina njihove ishrane, baziran na specifičnoj strukturi njihovog metaboličkog sistema. Ovo oslikava eterični metod konzumiranja hrane/energije. To se ostvaruje i naprednom tehnološkom ekstrakcijom energije kroz bazalnu ili – seksualnu čakru, što često maskiraju kao «ginekološki» pregled, kod žena ili ekstrakcijom sperme, kod muškaraca.
Drugi način njihove ishrane ostvaruje se fizičkim putem kao npr. konzumiranjem krvi ili njenih sastojaka, samo je način unošenja nešto drugačiji i ostvaruje se kroz pore.
Ovi, svuda prisutni entiteti, popularno nazvani - «Sivi» (Greys), su u stvari nešto kao kibernetičke sonde 4-tog denziteta i u stalnoj su upotrebi od strane «Reptoida» (koji su poznati još i kao - Lizard stvorenja - Lizzies, Drahomonidi...itd) a takođe oponašaju i njihov način ishrane.
«Sivi» egzistiraju samo kroz interakciju sa dušom reptoida, što se ostvaruje tehnologijom koja je daleko izvan ičega što vi trenutno možete razumijeti. «Sivi» nisu samo konstruirani, odnosno dizajanirani, umjetnim putem, nego takođe mogu funkcionirati i kao fizička i mentalna projekcija reptilskih bića. Imaju mnoga svojstva i sposobnosti kao i reptoidi, osim što su potpuno drugačijeg fizičkog izgleda i što nemaju individualnu dušu, a i njihova biološka struktura je dosta drugačija. Međutim, s obzirom da isto funkcioniraju, da bi se održali i kao «projekcije», oni takođe moraju apsorbirati hranljive materije na isti način.
Reptoidi su inače najsličniji uspravljenim aligatorima, sa humanoidnim karakteristikama lica, i visoki su između 170 i 220cm. Obožavaju jedino fizički aspekt univerzuma. Svi oni koji su orjentirani samo prema sebi samima, pate za svim što je materijalne prirode.
Sada, kada ste vi u situaciji da napravite svoj pomak prema 4-tom nivou, koji vam se upravo približava, moraćete da se odlučite da li ćete da pređete u OPD kategoriju ili ćete da ostanete na OPS nivou.
To će biti jedna odluka za koju će vam trebati nešto vremena.
Ovo je period inače poznat kao – «Milenijum».
Reptoidi se trenutno nadaju da će i tamo, u 4-tom denzitetu, da vas drže pod svojom kontrolom. S obzirom da su se oni čvrsto odlučili za OPS opciju, moraju neprestano crpiti velike količine negativne energije od onih sa 3-ćeg, 2-gog itd. nivoa. Međutim, mada su se čvrsto ukopali na tom nivou, oni su uspjeli čak i da povećaju svoj broj, a to je istovremeno i razlog zašto oni sada u ovim vremenima počinju i umirati u puno većem broju, i sada očajnički pokušavaju prikupiti što je više moguće energije od vas, nebi li uspjeli metabolički konsolidirati svoju rasu, u ovoj točki ciklusa vremena/prostora.
Oni već odavno manipuliraju i vremenom, kreću se naprijed i nazad kroz njega, da bi što bolje uskladili stvari tako da, kad dođe čas tranzicije prema 4-tom denzitetu, mogu da apsorbiraju maksimalnu količinu negativne energije. Oni time planiraju ostvarizi nekoliko ciljeva:
1. Očuvanje perspektive svoje rase u smislu njene sposobnosti za život
2. Uvečanje svog broja
3. Pojačanje svoje moći
4. Ekspanzija rase kroz cijeli 4-ti denzitet
I tako oni stalnim putovanjem kroz vrijeme manipuliraju vašu povijest, kako bi najbolje obavili ono što su zamislili. Međutim, tamo gdje griješe je, u stvari, što oni vide samo ono - što žele da vide. Oni doživljavaju najvišu moguću manifestaciju onoga što bi vi u šali rekli: «što je babi milo, to joj se i snilo»
Svaka maštarija u 4-tom denzitetu postaje i jedna vrsta realnosti tamo, koja se onda stapa sa sviješću i percepcijom.
Vaša jedina zaštita je vaše Znanje. Znanje vas može zaštititi od svake moguće opasnosti koja postoji. Što više istinskog Znanja posjedujete - to ćete manje straha imati, manje bola osjetiti, manje stresa doživjeti, manje patnje iskusiti, i manje ćete biti izloženi opasnosti, bilo koje vrste.
Jedino vas Znanje može osloboditi bilo kakvih ograničenja.
Ako neprestano budete težili prikupljanju Znanja, vi će te sami sebe osposobiti najboljom zaštitom od bilo kakve moguće neprijatnosti koja bi vas mogla zadesiti. Što više saznate - to ćete biti svjesniji.
Vaša Svjesnost postaje na kraju vrlo snažna i sveobuhvatna.
Znanje sadrži u sebi svu suštinu. Ono se proteže to srži cijele egzistencije, tj. Svega Što Jeste. Znanje je – svjetlost.
Oni, koji stalno imaju neke negativne doživljaje su ljudi koji su se zaglavili negdje na nekoj točki njihovog razvojnog puta i sada su izloženi skrivenim manifestacijama opsesivnosti. Kad neko postane nečim opsjednut, onda njegova osobna zaštita slabi, pa se onda počnu javljati svakojaki problemi i tragedije.
Ako ste se vi odlučili za svoj osobni razvoj i napredak, za skupljanje saznanja, što znači - da postavljate pitanja a da budete spremni da prihvatite i one odgovore koji nisu u skladu sa vašim predubjeđenjima tj. prekoncipiranim stavovima, slutnjama ili nagađanjima, onda to znači da trenutno niste ničim, na bilo koji način, blokirani ili opsjednuti.

Zbog duzine nastavak u sledecem postu.

Lightsoft
30-07-07, 03:47
Nastavak

Međutim, ako ste se odlučili da ograničite svoje znanje, onda ćete se stalno osjećati blokiranim. Biti blokiran je najbolji znak opsesije, međutim, ako neko sam za sebe izabere da bude opsjednut umjesto prosvjećen, odnosno prosvjetljen, onda je to njegov osobni izbor.
S druge strane, bića koja operiraju sa «OPD» nivoa svjesti, nikada ne ne otimaju ljude, mada se ponekad znaju pojaviti na nebu kao 3-dimenzionalne projekcije i eventualno telepatski kontaktiraju neke od vas. U nekim rijetkim prilikama dolazilo je i do dobrovoljnog transdimenzionalnog transporta ljudskih bića od strane OPD entiteta.
Međutim, nemojte ovo mješati sa dobrovoljnim transportom od strane OPS stvorenja, do koga često dolazi u interakcijama sa svojim «agentima».
Znanje štiti.
Neki od članova Konzorcijuma jesu «vanzemaljci», međutim oni obavljaju svoj posao prvenstveno preko ljudi koje su vrbovali u te svrhe, i te individue su same svjesno izabrale da idu «OPS» putem.
Ima mnogo i onih koji nakon što su bili oteti od strane «vanzemaljaca», tj. «sivih» i «reptoida», na to svoje iskustvo gledaju u pozitivnom svjetlu, a u stvari, radi se o tome da su ovi prethodno «očitali» njihov aurični profil i identificirali ih kao svoje potencijalne agente, prije nego što su ih «kidnapirali».
Suditi drugima ne treba – sve je to slobodna volja.
Još nešto, taj «Veliki Val», granica realiteta, koji vam se rapidno približava biće preduhitren jednim drugim događajem koji se regularno dešava svakih 3600 godina, kroz milenijume – radi se o dolasku jedne skupine kometa. Mnogi iz vaše vladajuće klase znaju već dosta o ovom «objektu» koji je na putu prema vašoj planeti. To je u stvari grupa kometa različite veličine, ili bolje rečeno – asteroidi, koji spirografično orbitiraju oko vašeg Sunca. Zbog velike količine plinova, prašine i drugog materijala, kad se gleda golim okom ova skupina se čini kao jedno ogromno planetarno tijelo.
Ova grupa kometa je odgovorna za mnoge katastrofalne promjene u vašem Sunčevom sistemu, i na vašoj planeti. Prije 27 miliona godina, 14 asteroida iz ove grupe udarilo je u Zemlju i zbrisalo mnoge životinjske vrste sa lica zemlje.
To jato kometa uletjelo je u vaš Sunčev sistem i u vrijeme tzv. «raja na zemlji», poznatog i po poetskom imenu – Eden. To je bio i period poznatog Adamovog «grijeha». Ta priča o «grijehu» je u stvari simbolični izraz onoga što se tada dogodilo, tj. preuzimanje kontrole čovječanstva od strane reptoida, ili Lizard rase. Tada je cijela vaša planeta stvarno ličila na raj. To se desilo prije otprilike 309 880 godina, po vašem načinu mjerenja «vremena».
U stvari pravi identitet «zmije» (serpent) u tadašnjem Edenu, koja je nagovorila Evu da «pojede jabuku» je u stvari ta reptoidna rasa.
Pojesti jabuku sa «Drveta Znanja o Dobru i Zlu» je u stvari značilo promjenu ljudskog genetskog koda; i na taj način - ograničavanje većine dotadašnjih sposobnosti ljudskog bića.
Srž DNK (Dezoksiribonukleinske kiseline) je jedan enzim u vezi sa ugljikom. Svjetlosni valovi su korišteni da bi se poništilo 10 lanaca vaše DNK, tako što su jednostavno «spaljeni». Od tog momenta odigrao se i određen broj fizičkih promjena kod čovjeka, uključujući i formiranje tzv. «reptilskog mozga» (R-kompleks). Inkodiranje osobina koje čovjek nikada prije nije poznavao kao npr. ljubomore, simbolično je predstavljeno u biblijskoj priči o Kainu i Abelu.
Lizard stvorenja su tako uspjela da genetički modificiraju ljudska bića u svrhu svoje ishrane.
Još jedan od događaja iz prošlosti, vrijedan pomena, je i uništenje planete Kantek koja je nekada egzistirala tamo gdje je sada imate samo jedan pojas od asteroida. Mnoga od bića sa te planete su prebačena na vašu u to vrijeme, kao dio genetičkog eksperimentiranja, vršenog od strane reptoida, prije nekih 80 000 godina; njihove plave i zelene oči rezultat su veće razdaljine Kantek-a od sunca. Arijevska i Keltska rasa vode porijeklo odatle; snažni i vrlo svirepi ljudi.
Planeta Venera je nekada davno bila jedna vrsta «lutalice» iz regije Arcturus-a. Venera je uletjela u vaš sunčev sistem privučena gravitacijom one grupe kometa i od tada u toku nekih 80 000 godina uzrokovala mnoge «incidente» ulazeći u interakciju sa ostalim planetama sunčevog sistema. U drevnim spisima ima dosta konfuzije u vezi ovih «nebeskih» događaja.
To jato kometa posljednji put je stiglo 1588g. pne i uz povremenu interakciju Zemlje i Venere činilo 2 vrlo bitna događaja od ukupno tri, koja su se događala u to vrijeme. Treća interakcija se odigrala u to vrijeme, ovaj put sa planetom Martek, koja je vama poznata kao Mars. Nju su originalno nastanjivala bića koja su vama poznata kao «Bigfoot» ili «Sasquatch» (Jeti). Ono što je od njih ostalo, postalo je nešto kao «kućni ljubimci» reptoida, i ponekad su viđeni kako rade određene fizičke poslove, pogotovo u vrijeme pojačane UFO (NLO) aktivnosti, u određenim regijama.
U pet navrata reptoidi su dovodili na vašu planetu i bića koja su vaši preci zvali Nefilim. To su bića 3-ćeg denziteta, ponašaju se slično kao policija tj. vrlo su slični onome što se u Njemačkoj nekad nazivalo Gestapo. U stvari, i sam uticaj na Hitlera od strane reptoida, bila je glavna proba u pripremi za ovo što će sada uslijediti. One kamene glave na Uskršnjim Ostrvima predstavljaju upravo entitete iz grupe Nefilim.
Reptoidi su čak pokušali kreirati jednu «Master» (gospodarsku) rasu nasilnom inseminacijom žena nefilimskom spermom. Ti divovi nisu mogli da se održe jedan duži period na Zemlji zbog posljedica gravitacije na njihova ogromna tijela. I ta grupa, Nefilim, trenutno je na putu ka vašoj planeti, i oni «jašu» na ovom valu i mogli bi da izvrše invaziju vaše planete za nekoliko godina.
Jedna stalna bitka se vodi između OPD i OPS snaga, i očekuje se da će se ona sada još više intezivirati. To će se u drugim dimenzijama manifestirati u vidu geloških promjena ili promjenama klime; ta bitka se može preseliti i u 3-ći denzitet, u bilo koji čas.
Određeni elementi u vašim vladajućim krugovima dali su «sivima» i reptoidima zeleno svjetlo za masovno kidnapiranje ljudi i raznorazno eksperimentiranje na njima. To su učinili oni koji su svjesno izabrali OPS varijantu. Neki drugi iz vaših vladajućih krugova su otkrili ovu zavjeru širokih razmjera. Neki od njih su i pokušali upozoriti javnost na razne načine. Drugi opet puštanjem glasina i dezinformacija pokušavaju da unesu što više konfuzije, tako da se istina zamaskira što je moguće više.
Znanje pruža zaštitu – ignoriranje i nemar dovode u opasnost.
OPS snage imaju mnoge baze u Novom Meksiku, Koloradu, u oceanu nedaleko od obale Floride, u Apalachiji, Kaliforniji itd. Brujanje koje su nedavno čuli pod vodom nedaleko od kalifornijske obale dolazi u stvari iz jedne podvodne baze, koju trenutno proširuju uz pomoć zvučnih topova kojima ostvaruju dezintegraciju materije.
Uvijek ćete morati sjetiti se ovoga: Sve što postoji – to su samo lekcije. Ovaj univerzum je samo jedna velika beskrajna škola.
Nema ni jednog drugog razloga za bilo šta drugo – da postoji. Čak i «beživotna» materija učenjem sazna da je sve u stvari jedna velika iluzija. Svaka individua posjeduje cjelokupnu kreaciju (sve što jeste) unutar svoga uma. Vi i mi, i svi drugi, smo međusobno povezani našim zajedničkim posjedovanjem svega što postoji. Vi možete kreirati alternativne univerzume, i prebivati u njima ako to želite. Svi ste vi duplikat univerzuma u kome boravite. Vaš um predstavlja Sve Što Jeste, cjelokupnu egzistenciju, cjelokupnu kreaciju...
Zanimljivo je vidjeti u koliko od svega ovoga možete sami proniknuti. Izazovi mogu biti i zabavni.
Prelaz u 4-ti denzitet biće ekstatičan. Tamošnji ključni koncept je: «Varijabilnost Fizičkog Stanja.»
Bit ćete u stanju da mijenjate svoj fizički oblik u skladu sa vašim potrebama. Svi oni koji budu u procesu tranzicije, doživjeće podmlađenje svog tjela, kojeg će moći da dovedu čak i do stanja perfekcije. Prosječan životni vijek će biti oko 400 godina, i kad budete napuštali svoja tijela, činićete to dobrovoljno, i sa zadovoljstvom.
Što se tiče ostalog, pustit ćemo vas da to sami vidite.
Na kraju, još nešto: koncept «Crnih Rupa» je jedan veličanstven odraz «Orjentacije Prema Sebi», što vodi prema krajnjem uništenju tj. kompletnoj anihilaciji.
Međutim, Orjentacija Prema Drugima proizvodi široku mrežu puteva gdje se čovjekovo suštinsko biće nadograđuje uz pomoć drugih, i obratno. Tu je rast, učenje i sinergija. Pomažući drugima, čovjek preko njih samih pomaže na kraju krajeva - i samom sebi.

Kraj poruke
(ova poruka je primljena od strane grupe Quantum Future School, procesom "channeling-a")
* Denzitet (eng. density - gustoća) - nivo postojanja odnosno realitet koji odgovara datom stanju svijesti određenog bića; postoji sedam denziteta: Prvi - minerali; Drugi - biljke i životinje; Treći - ljudska bića; ova prva 3 denziteta su fizički ili materijalni, vrijeme kao što ga mi percipiramo je karakteristika (iluzija) samo 3-eg denziteta. Četvrti denzitet je "polufizički", entiteti koji ga naseljavaju mogu uzeti fizički ili eterični oblik, vrijeme kao vrijeme - ne postoji ali se može selektirati prilikom interakcije sa nižim denzitetima (nešto kao kad izabereš jednu ploču iz jukeboksa da svira, i dok slušaš tu jednu - i sve druge su ti na raspolaganju). Peti denzitet je tzv. "zona kontemplacije", "time-out" ili mjesto gdje idemo kad napustimo fizičko tijelo.Tamo imamo priliku da malo "odmorimo", sagledamo prijašnje živote i na osnovu iskustava i stupnja svjesnosti odlučimo gdje i u koje vrijeme ćemo se opet inkarnirati. Šesti denzitet je realitet koji naseljavaju bića u obliku "misaonih formi", a Sedmi - Jedinstvo sa Jednim. Tamo ćemo se vratiti kad "završimo školu".

FORMICA
30-07-07, 22:37
Dam ja:) Izgledaju dobri tekstovi nijesam sve pročitao :)

Lightsoft
02-08-07, 02:52
O denzitetima

Sav materijalan i eterički svijet ( univerzum u cjelosti, odnosno ono što postoji, što jest ), sastoji se od 7 raznih nivoa postojanja, odnosno svjesnosti.

1. Denzitet - početna faza kreacije. Jako gust i materijalan. Tu se najdulje uče lekcije koje se trebaju proći da bi se savladao taj stupanj. Njega obično čine: voda, vatra, zrak i zemlja. Tu je čitava lepeza raznih minerala i kristala, te mješavine svih tih "materijala". Dakako, i oni su na određen način živi, samo ih mi takve ne možemo percipirati jer živimo prekratko da bi to uopće primjetili. Svaki denzitet ima svoje određene zakone, pa tako i ovaj najjednostavniji, odnosno najnesvesniji.

2. Denzitet - na ovaj nivo svjesnosti spadaju biljke i životinje. One imaju grupnu svijest, odnosno svaka jedinka unutar jedne vrste doprinosi zajedničkim iskustvima i zajedničkoj svijesti. Naravno, i u ovom denzitetu postoje određena pravila koja su, naravno, drugačija od onih iz prvog denziteta. Članovi 2. denziteta crpe energiju ( hrane se ) onima iz prvoga. Također mogu posjećivati prvi denzitet ( biti u njemu ), ali su oni bića 2. denziteta koji prebivaju u onom prvom. Npr. ribe žive u vodi i one su 2. denzitet, ali pošto su u vodi, podvrgavaju se pravilima vode prvog denziteta. Voda tada možda nije svjesna ribe u njoj, ali je riba svjesna vode u kojoj živi.

3. Denzitet - ovaj nam je jako poznat jer mi ( ljudi ) živimo u njemu. Naveo sam ljudi u zagradi jer postoje i druga bića na 3. denzitetu, ali ne moraju biti na našoj Zemlji, već naseljavaju neke druge planete u univerzumu. Ovdje ću se sada ograničiti samo na našu Zemlju jer će nam to biti tako najjasnije. Mi ljudi živimo istovremeno u prvom i drugom denzitetu, crpimo energiju iz doljnja dva. Pijemo vodu, koristimo vatru, zemlju, udišemo zrak. Jedemo biljke i životinje jer se tako hranimo odnosno uzimamo energiju iz nižih denziteta. Mi imamo određenu svijest ( otprilike samo pola ljudske populacije ima individualnu svijest, a ostala polovica grupnu - organski portali ), tako smo trenutno jako izmješani, ali to tu sada nije toliko bitno. Činimo to što činimo, tu smo gdje jesmo, ali neki žele napredovati u viši denzitet i podići svoju svijest na viši nivo. Sada i lako uočavamo da se oni iz viših denziteta "hrane", odnosno na neki način uzimaju ili koriste energiju koju nalaze u nižim denzitetima. Sad dolazi onaj šok: pa ako vodu piju npr. biljke, mi jedemo biljke... pa tko "jede" nas? Da li smo mi na "vrhu" hranidbenog lanca? Pa hranidbeni lanac nema vrh, već sve ide u ciklusima... Dakle, tko bi mogao biti naš predator? Možda nas nitko trenutno ne "jede", ali definitivno nešto ili netko ( to je u suštini stvari isto ) izvlači neke energije iz nas i tako je koristi za svoje svrhe... Jel netko vidio neko uspravno biće, nalik na krokodila ili "zmaja"??? Ili nekog manjeg sivog s većim očima? Možda i nije... ali vidio... čekajte ! Pa majmun samo radi što majmun vidi !!! Možda se i ne mogu "vidjeti" našim osjetilima ili tehnologijom?!? Eh, sad nastaju i drugi problemi...

4. Denzitet - evo, baš se ovdje nalaze ovi što sam malo prije spomenuo. Stanovnici 4. denziteta se koriste svim zakonima 4. denziteta, a mogu se "kretati" bez problema našim 3. denzitetom. Mi smo kao voda koju pije npr. krava, ili krava koju uzgajaju ljudi... ili ljudi koje koriste bića iz 4. denziteta za razne svrhe koje još nismo niti svjesni - pa naravno - mi smo još u 3. denzitetu svjesnosti. Sad tu moram napomenuti da bića mogu imati 2 polariteta opredjeljenosti. OPS kao opredjeljeni prema sebi i OPD opredjeljeni prema drugima. Na prva 3 denziteta sve je većinom OPS. U 4. denzitetu postoje oba polariteta. OPS manipulira, izvlači, isisava energije iz nižih i istih denziteta, a OPD daje, pomaže drugima u napretku i ne miješa se u slobodnu volju entiteta. Dakle, prvi usisava energiju, drugi ju ekspandira ( širi ). U 4. denzitetu, moguće je biti u materijalnom ( fizičkom ) obliku, ili po potrebi i u eteričkom ( energetskom ) obliku. Glavna odlika ovog denziteta je promjenjivost fizičkog izgleda. Tamo 1 metar nije isto kao i 1 metar u našem 3. denzitetu. Tamo se može vidjeti tok svih energija, pravi izgled našeg univerzuma - zvijezde i planete su "portali" između raznih denziteta ( ne dimenzije mješati s ovim ). Tamo napokon uvidimo da linearno vrijeme ne postovji, već se sve odvija u nekim većim ili manjim ciklusima i možemo "uskočiti" u bilo koje selektirano "vrijeme" kroz "vremenski prozor". Ako vam se sad vrti već u glavi, pitajte nekog kvantnog fizičara što sve misli o ovome... Mnogi su već svjesni 4. denziteta kao 5. dimenzije ( Einstein još... ), a kakve sve pokuse u vezi toga rade danas... da ne raspravljamo sada. U ovom ne toliko "gustom" denzitetu činimo velike promjene. Da bi napredovali dalje, izgleda da moramo proći sve lekcije oba polariteta i samo kao OPD na kraju moći ići dalje...

5. Denzitet - duše koje trenutno ne okupiraju tijela, neutralni denzitet, kontemplacijska zona gdje idemo kad izađemo iz fizičkog tijela ( umremo u 3. ili 4. denzitetu ) i tu sagledavamo sve lekcije koje smo naučili. Tada biramo tijelo u koje ćemo se reinkarnirati da bi učili dalje. Izgleda da ne možemo izabrati viši denzitet sve dok nismo naučili sve iz nižega. Tu su isključivo svjesne energije, duše.

6. Denzitet - Sjedinjene misaone forme. U njemu su isključivo svjesne energije pretežno OPD polariteta, a OPS postoji samo kao misaona forma radi balansa. Neke nama mogu izgledati npr. kao svjetlost. O mogućnostima svijesti ovdje ne možemo ni zamišljati trenutno. Vjerojatno je još veća razlika među nama nego razlika jednog kamena i nas trenutno. Mi i kamenje se razlikujemo u 2 denziteta, a ovdje je razlika 3 denziteta... No jednom ćemo i tamo doći... Mogu poprimiti i fizički izgled kad posjećuju niže denzitete. OPS iz ovog denziteta ne može otimati pojedince ili kršiti pravilo o slobodnoj volji kao njihovi sa denziteta 1 - 4.

7. Denzitet - SVE što jest, odnosno Primarna Kreacija. Neko ga zovu Bog ili tako nešto, ali mi svi smo dijelovi 7. denziteta. Činimo ga kao djelići ukupne kreacije. Zato kad govorimo o Stvoritelju nekome... mislim da je to odgovor. Dakle SVE... ukupno... ma teško je to sad i zamisliti uopće. Tu ide energija duše koja je kompletirala svoj cjelokupni ciklus i naučila sve moguće lekcije koje postoje...

Kada se svi sjedinimo sačinjavamo 7. denzitet koji se vjerojatno opet manifestira kao prvi preko nekog vjerojatno prirodnog zakona univerzuma. I tako je sve u svemiru ciklus.

Napomena: denziteti 1 - 3 koegzistiraju zajedno u jednom te istom realitetu. 4. denzitet je viša vibracijska frekvencija od 3., pa zbog toga postoji u drugačijem realitetu ili dimenziji. Trenutno se približavamo valu koji nas dijeli od 4. denziteta tako da se u trenutku prolaza vala stapaju realiteti i dimenzije dva različita denziteta. Kao rezultat približavanja vala, mnogi ljudi ( i ostali ) će osjetiti pojave tzv. "bleedthrough"-a, "otvora" među denzitetima i realitetima, tako da će se ponekad realiteti preklapati sve dok se finalno stapanje uslijed prolaska vala ne desi. Mnogi su to već počeli osjećati, a bilo je i slučajeva kada su neki entiteti "slučajno" prošli kroz vremensko/prostorne prozore i tako se našli u našem 3. denzitetu. Neki su i umrli ( ljudi našli su razne čudne stvorove koji su se jako brzo raspadali i nisu ličili ni na jednu životinju ). Ponekad se dese neke stvari koje nemaju nikakve logike gledajući na naše poglede vremena i prostora, te nemaju nikakve podloge koju bi današnja fizika 3. denziteta mogla objasniti. Fizika u 4. denzitetu je sasvim drugačija. No, nećemo sada o tome...

Lightsoft
02-08-07, 02:55
Jos malo o 2012 god.

1. Čovječanstvo i planeta Zemlja trenutno prolaze kroz velike promjene i pomak u svijesti i percepciji realnosti.

2. Civilizacija Maya u Centralnoj Americi bila je najnaprednija civilizacija u usporedbi s vremensko/tehnološkim znanjem. Njihov glavni kalendar je najtočniji na planeti. Nikad nije pogriješio. U stvari, imali su 22 kalendara ukupno, pokrivajući mnoge cikluse vremena u univerzumu i našem solarnom sistemu. Neki od tih kalendara će tek biti objavljeni.

3. Majanski peti svijet je završio 1987.g. Šesti svijet počinje 2012.g. Dakle, mi smo trenutno "između svjetova". To vrijeme oni zovu "Apokalipsa" ili otkriće. To znači da će realna istina biti objelodanjena, odnosno otkrivena. To je također vrijeme za nas da poradimo na "našim stvarima" individualno i kolektivno.

4. Majanski 6. svijet je zapravo prazan. To znači da je na nama, kao kreatorima ( ne jedinim ), da počnemo kreirati novi svijet i civilizaciju koju sada želimo.

5. Maje su također rekli da ćemo do 2012.g.-
- odbaciti tehnologije koje sad poznajemo.
- odbaciti vrijeme i novac.
- ući u 5. dimenziju poslije prolaza kroz 4. dimenziju. ( 5. dimenzija je u stvari 4. denzitet )
- planeta Zemlja i solarni sistem će ući u galaksijsku sinhronizaciju sa ostatkom Univerzuma.
- naša DNA će biti "unaprijeđena" ( ili reprogramirana ) iz centra naše galaksije. ( Hunab Ku )
"Svatko na ovoj planeti mutira. Neki su svjesniji od drugih. Ali svakome se to dešava." - Vanzemaljska Misija Zemlje.

6. 2012.g. ravnina našeg solarnog sistema će se izjednačiti sa ravninom naše galaksije, Mlječnog Puta. Taj ciklus traje 26000 godina od početka do završetka. Virgil Armstrong također govori da će se druge dvije galaksije izravnati sa našom u isto vrijeme. Svemirsko događanje!

7. Vrijeme se u stvari ubrzava ( ili raspada ). Tisućama godina Schumann-ova rezonancija ili puls ( kucanje srca ) planete Zemlje je bila 7,83 ciklusa po sekundi, vojska je to uzimala kao vrlo pouzdanu referencu. Međutim, od 1980.g. ta rezonancija polako raste. Sada je preko 12 ciklusa po sekundi ! To znači da je to ekvivalentno s vremenom od manje od 16 sati po danu umjesto "starih" 24 sata.

8. Za vrijeme Apokalipse ili vremena "između svjetova" mnogi ljudi će iskusiti mnoge osobne promjene. Te promjene će biti mnogobrojne i varijabilne. To je sve dio onoga radi čega smo ovdje da bi to doživjeli i iskusili. Primjeri mogu biti razni, od prekida nekih veza, seljenja na druge lokacije, promjena posla, pa sve do promjena u načinima razmišljanja, promjena DNA ( vraćanje neaktivnih dijelova natrag u funkciju ),...itd.

9. Zapamtite, u svakom danom momentu mi radimo male ili velike odluke. Svaka odluka je bazirana na ljubavi ( ljubav ne kao kemijska reakcija našeg tijela, već pravo značenje ljubavi = svjetlo = znanje ) ili strahu ( mrak = suzbijanje znanja = manipulacija ). Odaberite ono što vam dolazi iz vaše intuicije, ne intelekta, slijedite vaše unutrašnje želje. Prilagodite se.

10. Misaone forme su vrlo važne i utječu na naš svakodnevni život. Mi stvaramo našu realnost sa našim mislima. Ako mislimo negativno o drugima, to ćemo i privući. Ako pak razmišljamo pozitivno, privući ćemo pozitivne ljude i događaje. Dakle, budite svjesni svojih misli i eliminirajte nepotrebne negativne ill osuđujuće misli.

11. Budite svjesni da je većina medija kontrolirana od strane manjine. Koristite moć rasuđivanja! Potražite sakrivene motive i planove. Zašto je baš ta informacija dana vama? Što je "njihov" stvarni plan? Da li je to slučaj problem-reakcija-solucija? Da li "oni" kreiraju problem da bi vi reagirali i zahtjevali rješenje tog problema, pa će vam "oni" ponuditi njihovo rješenje? Rješenje je ono što su "oni" na početku i željeli!

12. Zapamtite da se gotovo ništa ne dešava slučajno. Svi događaji su isplanirani od nekih agencija ili bilo čega drugog. Ali, unatoč tome, baš je predivno vrijeme za biti "živ" ovdje u ovo vrijeme!!!

Lightsoft
02-08-07, 02:57
O nasim iluzijama.

VRIJEME

Vjerojatno mnoge od vas muči jedna stvar koja vas kopka u vašim mislima. Što je bilo sekundu prije od "Big Bang-a"? Kako to da je sve nastalo iz ničega i kako to da se od onda pojavilo "vrijeme"?

Dakle, istina je sljedeća: vrijeme NE POSTOJI !!! Barem ne kao takvo kavkog ga mi shvaćamo. To je jedna od većih iluzija koja nam je nametnuta genetskim injžinjeringom naše DNA prije nekoliko tisuća godina. Skraćivanjem lanaca na samo 2, izgubili smo pravo shvaćanje vremena. To je bio "pad" kojeg opisuju mnogi drevni spisi.

Naime, vrijeme nije linearno, već selektivno. Odvija se u ciklusima. Veliki ciklus traje oko 309000 godina po našim mjerilima, a manji oko 26000 godina. Ima još i ciklus od 3600 godina ( asteroidi i komete koji mnogi tumače kao planet Nibiru koji uljeće svakih 3600 godina u naš sunčev sistem i čini velike katastrofe ). Dakle, početak = kraj jednog ciklusa. Sve je u univerzumu regulirano kao ciklusi. Zamislite si jednu gramofonsku ploču. Na toj ploči ima nekoliko usnimljenih pjesama. Početak ploče označava i početak jednog vremena, a kraj završetak, tako da između njih prolazi neko "vrijeme". Mi smo recimo jedna pjesma. Imamo svoj početak i kraj. I to vidimo kao linearni pomak u vremenu. Ne možemo ići prije ili poslije, već samo sljedimo nadolazeće note koje moramo odsvirati u pjesmi. To je vrijeme u 3. denzitetu. Dok, za razliku od nas, stanovnici 4. denziteta ( npr. Reptili ) mogu birati koju će pjesmu slušati. Mogu preskakati sa jedne pjesme na drugu, vraćati se, ići naprijed. Dakle, sa našeg pogleda - natrag i naprijed kroz "vrijeme". Mogu selektirati na koji će dio ploče doći. Oni su kao gramofonska igla koju možemo podići i pomaknuti gdje nam odgovara. I oni se tako mogu igrati na toj cijeloj ploči koja čini jednu skupinu realiteta i dimenzija koji čine tu ploču. Ali za razliku od njih, stanovnici 6. denziteta imaju na raspolaganju čitav Jukebox !!! Mogu ne samo preskakati pjesme kao ovi, već i mijenjati ploče!

Ali, pogledajmo nešto zanimljivo: SVE pjesme na ploči postoje CIJELO VRIJEME. Sve je na ploči SADA. Zar ne?

Naši životi čine određenu projekciju nekih realiteta ( svatko ima svoj inače... ). Sad zamislite projektor. Mi smo kao slika na nekom zidu od velikog kotača sa puno sličica ( slide-ova ) sa svim našim životnim lekcijama. Mi se manifestiramo na zidu. A sve u našim životima postoji na tom kotaču sa slide-ovima koji se vrti u krug. I mi imamo utisak da se po nekom vremenu projekcija dešava na zidu, a u stvari, sve je već prisutno na tom kotaču i dešava se ISTOVREMENO, samo u drugim realitetima, odnosno dimenzijama. A svjetlost koja dolazi iz žarulje u projektoru, obasipa nas sve odjednom. Ta žarulja je u stvari Primarni Kreator, odnosno 7. denzitet. Mi imamo iluziju vremena jer možemo vidjeti samo taj jedan segment iz našeg života.

TKO SMO MI U STVARI?

Većina se boji smrti jer misle kad dođe smrt, onda nas više nema. Što, nestajemo? Ha,ha... kad umrete, vidjet ćete da to nije baš tako. Doduše duša ( još je davnih godina i Nikola Tesla uočio da kad čovjek umre, trenutno izgubi 16-21 gram na masi ). Što to "izađe" iz tijela kad umremo? Pa - duša. Svjesna energija. To smo mi, u stvari. Tijelo je samo kontejner, odnosno vozilo koje smo odabrali prije našeg "rođenja" u kojem ćemo naučiti lekcije. U životu su ionako samo sve lekcije. Dobro i zlo ne postoje. To su lekcije. U stvari duša se broji, a ne tijelo. Naravno, moramo čuvati svoje tijelo jer se duša "veže" uz njega. Da bi duša imala dobro sjedinjenje s tijelom, potrebno je da ona ima dobro prilagođenje sa genetskom strukturom tijela. Poslije svih lekcija naučenih i probanih u jednom tijelu, duša seli trenutno u 5. denzitet gdje sagledava što je naučila, te se ponovo kandidira za iduću inkarnaciju u neko tijelo. Moramo napomenuti da tamo postoje određena pravila, tako da se ne mogu preskakati lekcije koje nisu naučene. Zato mnogi imaju snove ili podsvijesne slike koje uvijek vide dok spavaju ili ponekad i kad su budni. Regresivna hipnoza može pokazati te slike. One možda čine baš neke "ostatke" iz nekog prošlog života. Sve je zapisano u podsvijesti. Kad smo svjesniji, sve više se povezujemo s našom podsvijesti.

SVIJEST

Mi u stvari imamo svijest koja je kombinacija 4 svijesti koje trenutno imamo.

1. Svijest na fizičkom planu - svjesni smo tijela i što se događa sa njim.

2. Svijest koju imamo kao podsvijest - komuniciramo s njom samo ograničeno. Obično ne možemo iz nje izvaditi što bi htjeli vidjeti, ali sa nekom hipnozom ili sličnim možemo to učiniti.

3. Svijest duše - duhovna svijest kojom komuniciramo s eteričnim dijelom univerzuma. Isto kod mnogih ljudi je jako zapostavljena.

4. Svijest na nivou DNA. Naša struktura ima svijest o kojoj jako ovisimo i jako smo skloni raznim vanjskim utjecajima. Baš zbog njenog "skraćivanja 10 lanaca", tzv. "junk DNA" koja nije aktivna. To samo postoji kod ljudi - niti jedna biljka ili životinja nema lanaca koji joj ne trebaju. Što, mi ljudi smo toliko posebni prirodi?!? Uskoro će mnogima ti lanci ponovo se početi aktivirati i dobit ćemo nove mogućnosti kojih još trenutno nismo niti svjesni.

Dakle, koliko ste svjesni, ovisi vjerojatno o zbroju ovih 4 vrsta svijesti. Svijest također rapidno raste sa količinom znanja koje imate ( pri tom pravog znanja, ne onog koje vam serviraju na tv i novinama ). Svijest eksplozivno raste kada se 7 individualnih "umreže", tj. kad npr. 7 ljudi zajedno istražuje, razmjenjuje podatke i zajedno širi nova saznanja. Tada svaka pojedina svijest utječe na ostale u smislu jako brzog širenja. Sinergija od barem 7 ljudi je fenomenalna stvar.

RAZLIKA IZMEĐU DIMENZIJE I DENZITETA

Denziteti nisu dimenzije! Dimenzije su striktno rezultat univerzalne svijesti manifestirane u centru misli koji razmišlja. Denzitet je nivo razvoja ( svijesti ) u smislu mjerenom kao udaljenost od sjedinjavanja s Jednim ( Primarnim Kreatorom - 7. denzitetom ), odnosno - ciklusom !!!

FORMICA
02-08-07, 21:55
Lightsoft bravo za postove. To je upravo to. Ja sam postavljao adrese za Galaksiju i Znanje đe ima dosta o tome da se čita. Ipak je ovo zahtijevalo i truda. Svaka čast:)

Lightsoft
03-08-07, 00:44
:thumb_up: :thumb_up: :thumb_up:

UserNameZbunjeno
03-08-07, 07:45
Lightsoft (http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/member.php?u=2535)

Pa ne moze se reci da je ostali prostor prazan. Uoliko bi se iz nekog prostora izvukao i poslednji atom, u takvom vakumu ostaje polje sila. Prema mozda naivnom proračunu Ričarda Fejnmena, svaki kubni centimetar vakuuma sadrži dovoljno energije da proključaju svi okeani Zemlje. Prema proceni Džona Vilera, međutim, reč je o vrednosti koja je nekih sedamdeset devet redova veličine veća. Kada se dvojica vodećih svetskih fizičara razilaze za jednu takvu sitnicu kao što je sedamdeset devet nula, sta nama ostalima ostaje, ali, svakako je zanimljiva zamisao da vakuum u običnoj sijalici sadrži dovoljno energije da uništi Galaksiju... a možda, uz malo dodatnog napora, i Kosmos.

Nisam imao prilike zadnjih mjesec dana raditi na netu i posto je ova tema posebna nebih da prelazim preko nje sa nejasnocama -- donekle :)

Pojasni mi sta si mislio pod tim "polje sila" jer mi je nejasno ako bi cak i poslednji atom izvukao iz prostora sta bi onda stvaralo polje...

Lightsoft
03-08-07, 14:53
Najprostije moguce receno, da je i sam prostor nacinjenjen od energije. Znaci da bi se oformio prostor treba da je od neceg napravljen. Sama struktura prostora je energetska. Ta energija se naziva polje sila. Najnovija teorija struna, pokusava da objedini poznate cetiri sile i time da objasni nastanak svega i objedini u jednu teoriju, pocetnu prvobitnu silu. Medjutim nauci fali podosta materije, javlja se veliki nedostatak, sto nazivaju tamnom materijom. Niko je jos nije uspeo videti, ostaje jedino da je prostor sacinjen od nje.

anon1
03-08-07, 14:58
ili drugacije govoreci, vakuum nije prazan.. jeste da nema atoma, uglavnom nema ni subatomskih cestica (ovo uglavnom stoji s razlogom), ali odsustvo energije nije niko dokazao, cak naprotiv... kretanje elektromagnetskih talasa se ne zaustavlja u vakuumu, dakle neki nosilac njihove energije mora postojati ... pa se tako malo dubljom analizom dolazi do toga koliko je prostor iluzoran pojam....., kao i vrijeme.

UserNameZbunjeno
03-08-07, 19:16
E da, ja sam mislio sa strane koncentracije cestica (elektrona, pr..), njihove mase, jer cjelokupna masa atoma moze se reci da je skoncentrisana u samom jezgru nekih 96%. Nisam uzeo u obzir energiju i pojam polje sila mi manje poznat, ali sigurno postoji tako nesto sto prenosi EM talase u vakuumu jer postojanje etera je opovrgnuto pa onda sigurno mora postojati neki medij koji bi prenosio oscilacije energije svjetlosti sa Sunca ka nama.

UserNameZbunjeno
03-08-07, 19:20
Nisam siguran ali mislim da je pojam tamne energije upotrijebio prvi Dirac 40 god. proslog vijeka.

anon1
03-08-07, 20:52
Pa kolko se meni cini pojam eter je i dalje u opticaju samo njegova definicija nije bas poznata :D Dosta je eksperimenata izvrseno za dobijanje energije iz vakuuma... i koliko se sjecam, stos je iz vakuma dobiti par cestia+anticestica...
Ali to sad cini mi se vec dosta skrece od teme ;)

Lightsoft
05-08-07, 17:25
He,he, jos studiraju, niko se ne javlja nekim komentarom. Zeznuto kada nesto poremeti klasicno i uvrzeno razmisljanje.