View Full Version : ASTEROIDI- Ceres, Palas, Juno, Vesta


Pages : [1] 2

Nella
27-04-07, 16:17
Novogodišnja većer 1800. godine obilježilo je otkriće Ceresa, prvog asteroida. Ubrzo nakon toga otkriveno je još asteroida i oni su dobili imena po boginjama iz drevne mitologije: Palas, Vesta i Juno.

Asteroidi dodaju stvarne ljude i mesta u naš život i horoskop. Ako ih povežemo s planetama, zodijačkim znacima i kućama, kao i međusobno, dobićemo obrasce naših odnosa s drugim ljudima. Asteroidi koji nose imena koja su vam značajna postaju vaši asteroidi.
Pošto su asteroidi tako mali i brojni, mogu se usredotočiti na odijrešeni odnos među ljudima, mjestima i stvarima; oni samo identificiraju ime osobe, mesta, događaja i daju nam odrednicu kada dolazi do njihovog spajanja.

Prva četiri otkrivena asteroida - Ceres, Palas Atena, Vesta i Juno - predstavljaju iskuljučivo ženski arhetip, baš kao i Mesec i Venera, s tom razlikom što ga predstavljaju u suvremenom obliku.
Činjenica da je konvencionalna astrologija koristila samo dvije planete da bi izrazila ženski princip jeste pokazatelj da su postojale samo dvije društveno prihvatljive uloge žene: supruga (Venera) i majka (Mesec). Bili smo odsečeni od svih drugih mogućih izraza ženske moći. Problem nije samo u seksualnim ulogama, već se odnosi i na sve jin aspekte ljudskog iskustva, od našeg stava prema majci prirodi do nepoznavanja svojstava desne hemisfere mozga.

Originalno, ove boginje potiču iz doba obožavanja boginje majke, perioda koji je počeo da se gasi kada su religije o nebeskim božanstvima počele da preovlađuju negde tokom Doba Bika. Sklapajući djeliće slagalice o tome kako su ljudi doživljavali ove boginje tada, u praiskonsko doba, shvaćamo kako su legende vremenom mutirale zahvaljujući pojavi novih religioznih stremljenja koja su usmeravala različita politička previranja u društvu.

Ovde se polazi od premise da su istorijska doba i kosmološke predstave nerazdvojno isprepletane. Da bismo dobili cjelokupnu sluku sva četiri asteroida, moramo uzeti u obzir njihovo božansko poreklo: svaka od ovih boginja ima arhaično unutrašnje i novo spoljašnje lice. Vanjsko lice je modernizirano: svima nam je poznato. Unutrašnje lice nam je mnogo manje poznato i predstavlja ključ ličnog oslobođenja. Zbog toga natalnu kartu možemo sagledati na potpuno drugačiji način.

Nella
27-04-07, 16:29
Ceres

Ceres je najveći i zvanično prvi otkriveni asteroid.

Velika majka, ili princip bezuslovne ljubavi. Ceres je boginja plodnosti. Mit o Ceres i njenoj kćerki Persefoni objašnjava ciklične ritmove prirode. Ceres vlada cikličnim strukturama prirode i ritmovima ženskog doba i plodnosti, roditeljstvom i razmnožavanjem. U astrološkom smislu, Ceres opisuje način na koji se suočavamo s pinjima sopstvene vrijednosti, odnosa s roditeljima i decom, emotivnih veza, zavisnosti, gubitaka, odvajanja, odbacivanja, tuge, deljenja, rada i produktivnosti.
Ceres predstavlja način na koji njegujemo druge i potrebu da nas njeguju drugi. Također se bavi pitanjima samopoštovanja i odnosom s roditeljima i decom.
Položaj Ceres po astrološkim kućama ukazuje na životno područje koje je obasuto energijom negovanja. Na primer, ako se Ceres nađe u šestoj kući koja govori o našem okruženju na poslu, to će nam ukazati na to da naša želja da brinemo o drugima (i da oni zauzvrat brinu o nama) može predstavljati veoma važan aspekt našeg posla. Ceres također govori o tome u kojim životnim područjima će naše samopouzdanje biti uvećano ili umanjeno, kao i da li ćemo kritikovati ili prihvatiti osećanja drugih ljudi.
Aspekti koje Ceres pravi s drugim planetama ili asteroidima ukazuju na način na koji je naša želja da njegujemo druge povezana s drugim energijama i porivima naše ličnosti. Na primjer, težak aspekt sa Saturnom ukazuje na postojanje neke blokade u našoj sposobnosti da brinemo za druge.
Ceres govori o brizi i pomoći drugima. Uticaj Ceresa je poput uticaja kombinacije Bik-Rak-Venera-Mesec. Bez obzira u kojoj se konfiguraciji nađe, Ceres je skoro uvijek povoljnog uticaja. Njene konjunkcije i poluiznosi u sinastriji poboljšavaju kvalitet odnosa s drugom osobom, jer Ceres ima želju da obezbijedi udobnost, strpljenje i bezuvjetnu ljubav.

Mitološki:
Demetra (De-Mater ili majka Zemlja) je grčko ime ove boginje čiju je kćerku Persefonu oteo Had/Pluton i sakrio u podzemni svet. Prvo iz tuge, a potom iz bijesa, majka Ceres je povukla sve svoje blagoslove iz svijeta, uzrokujući smrt biljaka i glad ljudi. Na kraju se došlo do kompomisnog riješenja na osnovu kojeg je kćerka dobila dozvolu da dio godine provede na površini zemlje s majkom (a tokom tog perioda biljke ponovo počinju da rastu), ali mora svake godine i nekoliko meseci provesti ispod zemlje (i to je period tokom koga biljke ne rastu). Vidno primirena, Ceres je čovječnastvu podarila sjeme kukuruza.

Na jednom nivou mit objašnjava ciklus godišnjih doba i porijeklo poljoprivrede, ali na drugom je to univerzalna priča o gubitku nevinosti.

Neki dijelovi mita ukazuju i na incest, pošto je pluton, koji je silovao Persefonu, njen ujak. Zanimljiva je i podtema koja govori o tome da je incest bio odobren od strane autoriteta (Homer je u svojoj Odi Demetri kazao da je Zeus to "vidio i dozvolio"), a očigledna je i tema podijele starateljstva nakon presude suda s Olimpa. Izgleda da tranziti Ceresa ukazuju na borbu za starateljstvo. Ceres takođe vlada problemima ishrane, što je indicirano odbijanjem Ceres da uzima hranu, potom uskrećivanjem podrške i zastojima u poslu, što je indicirano njenim obustavljanjem proizvodnje hrane, koristeći to kao sredstvo kontrole.

Roditelji mogu koristiti transformacijske osobine arhetipa Ceresa kako bi lakše prošli kroz gubitak uzrokovan sindromom praznog gnijezda. Ceres nas može provesti kroz bilo koji gubitak koji moramo prihvatiti, kao što je to i sama boginja morala učiniti.

Poput ženskog Plutona, Ceres predstavlja majčinsku ljubav koja grli smrt i tugu. Takođe izgleda da vlada prijelazom u odraslo doba potaknutim mračnim stvarima, od kojih je ekstremni primjer čin silovanja. Bez obzira da li je nasilje psihičko ili fizičko, osoba uči da užasne traume mogu predstavljati predznake suvereniteta, kao što je to bio slučaj s mladom žrtvom koja je završila kao Kraljica podzemlja.

Nella
30-04-07, 07:54
Ja ću staviti sve što sam našla i naučila.... :)

Ceres u horoskopu predstavlja kakvu smo mi skrb dobili i kako ćemo se skrbiti o drugima. Ceres direktno utjeće i na hranu i odjeću.

Ceres po znakovima pokazuje naš stil brige o nekome i stvari koje nas čine zbrinutima (tj. ono što nam "daje snagu"):

CERES U OVNU: snagu mu daje pokret i mentalna aktivnost (bilo kakva). Ovnu je najbitnije da je u pokretu. Osobe s ceresom u ovnu neće toliko tražiti da se "maze". Vrlo vjerojatno ćete ih voditi na neku iscrpljujuću aktivnost. Ako imate djecu koja imaju ceresa u ovnu, ona će tražiti manje grljenja a više zajedničkih aktivnosti.

CERES U BIKU: Želite li se brinuti za nekoga sa ovakvim ceresom? HRANITE GA. Puno. Ove osobe će uživati ako dobiju od vas dugačku masažu ramena, vrata, ledja....

CERES U BLIZANCIMA:Svaka vrsta komunikacije će ojačati ovakvu osobu. Blizanci su i znak raznolikosti i vole kratka putovanja. Putovanje i zanimanje sa različitim stvarčicama u isto vrijeme dati će ovim osobama snagu.

Nella
30-04-07, 08:23
CERES U RAKU: Ove osobe se osjećaju dobro u kući i oko nje. Zagrljaji su najbolji lijek. Kao i rad po kući. One žele biti mažene i osjećaju se dobro kad maze. Jedina loša stvar je što mogu zapasti u "Rakovu krizu" kad osjećaju potrbu za maženjem i to:" Nitko me ne voli, nitko se ne brine za mene, ostarit ću i umrijeti sam/sama u nekom staračkom domu" sindrom.

CERES U LAVU: Pažnja, poštovanje i admiracija uzdižu lava. Moto lava je: "samo najbolje". Ponekad je to preskupo, ali samo će se tako zadovoljiti Ceres u lavu. Ako želite naći jeftiniji naćin da zadovoljite ove osobe, napravite nešto što će ih staviti u centar pažnje i obožavanja.

CERES U DJEVICI: dajte im posla- nekog kompliciranog... punog detalja. Ponekad, takve će vam osobe probati pomoći tako što će vas kritizirati. Nemojte im dopustiti da se izvuku s tim. Naime, i njima ćete najbolje pomoći kad ih detaljno iskritizirate. Ako imeta dijete sa ceresom u djevici, uvijek mu dajte posla oko kuće.

Nella
30-04-07, 12:11
CERES U VAGI: Ove se osobe lijeće lijepim. A vaga je uvijek impresionirana malim, suptilnim stvarima kojima ćete pokazati da vam je stalo. Kulturno ponašanje i ukusna pojava učinit će čuda ovdje. Ove osobe će isto pokušati utješiti druge, sa malim sitnicama.

CERES U ŠKORPIONU: Ovim osobama snagu daje sex. Takve osobe i svom partneru pokušavaju sexom pružiti potrebnu snagu. To je predivno kad je osoba s škorpionom u ceresu vaš partner, ali postaje problem kada je riječ o vaše djetetu. Svaki kontakt sa nećim dubokim, misterioznim ili čudesnim će imati isti učinak. Ovakve osobe uživaju u posjećivanju, recimo, Pompeja ili nekih drugih ruševina. Ovo je dobra pozicija za doktora medicine zato što škorpion vlada liječenjem i zaliječivanjem, pa bi pacijenti ove osobe mogli puno brže zacijeljivati.

CERES U STRIJELCU: znanje, mudrost i avantura ispunjavaju ovakve osobe. Osobe će uživati u dugim putovanjima ili će drugima pružiti pomoć putem savjetovanja ili učenja, podučavanja. Čitanje o apstraktnim filozofskim temama imati će isti učinak.

beskrajnost
30-04-07, 15:20
meni je u vodenjaku u 4 kuci

milenaaaa
30-04-07, 16:32
dje je meni to cudo :(

dersette
01-05-07, 11:36
meni je ceres u škorpionu.... :D
CERES U ŠKORPIONU: Ovim osobama snagu daje sex. Takve osobe i svom partneru pokušavaju sexom pružiti potrebnu snagu. To je predivno kad je osoba s škorpionom u ceresu vaš partner, ali postaje problem kada je riječ o vaše djetetu. Svaki kontakt sa nećim dubokim, misterioznim ili čudesnim će imati isti učinak. Ovakve osobe uživaju u posjećivanju, recimo, Pompeja ili nekih drugih ruševina. Ovo je dobra pozicija za doktora medicine zato što škorpion vlada liječenjem i zaliječivanjem, pa bi pacijenti ove osobe mogli puno brže zacijeljivati.

....sve stoji što je rečeno, a i idem u medicinsku školu... :)
no u 12. kući ???? što bi to značilo, ako itko zna...?

Nella
02-05-07, 06:45
CERES U JARCU: Organizacija i kontrola ispunjava ove osobe. Iako bi obitelj ove osobe mogla biti bogata, roditelji su bili hladni, povućeni, ili su vjerovali da će stroga disciplina biti najbolje za njihovo dijete. Osobe sa ceresom u jarcu će sve oko sebe organizirati. Pokušajte ih natjerati da se malo razvedre.

CERES U VODENJAKU: Ove osobe uživaju u provođenju sa prijateljima. No, u mladosti takva osoba je rano naučila da se otrgne osjećajima napuštenosti jer mame nije bilo uvijek tu da dođe do uplakanog djetešca. Kako je dijete raslo i počelo nalaziti partnere, i kad im se netko zaista svidi, onda ponekad na površinu ispoljava ono: "trebam te". Tada te osobe dobiju iznenadnu potrebu da pobjegnu. Negativna strana je da ove osobe teže da imaju probleme sa kontaktima u intimnim odnosima.

CERES U RIBAMA: Mašta i fantazija su kljućne riječi ovdje. Oni vole sve što je imaginarno. Boravak pokraj mora, zvuk valova, miris zraka...sve će ih to ispuniti.Kada ste loše volje i potreban vam je netko tko će vas saslušati i razgovarati s vama, slobodno se obratite ovakvoj osobi.

beskrajnost
02-05-07, 07:03
na zalost istina za mene
hvala nella

Nella
02-05-07, 12:05
A tko od nas ponekad nije takav da jednostavno pobjegne kad osjećaji prorade?

Ubacit ću i ceres po kućama, samo da sve prevedem. :)

beskrajnost
02-05-07, 15:34
bude mi drago, mene bas zanimaju ti asteroidi, al nemogu ih bas nac......pa ono lijepo je da se trudis :)

Nella
07-05-07, 16:55
CERES U KUĆAMA:

CERES U 1. KUĆI: Ljudi će vas uvijek mijenjati za njihovu majku, čak i ako ste muško. To je zato što ceres u 1. kući samo izgleda kao da se brine. Njegov efekt je smanjen pri kraju kuće ili ako je u različitom znaku od asc.

CERES U 2. KUĆI: ako je dobro aspektiran, vaše će psihičke potrebe uvijek biti zadovoljene. Tako pokušavate pomoći i drugima. Ali ništa vas ne čini ispunjenijim od stabilnog bankovnog računa i punog frižidera.

CERES U 3. KUĆI: o vama su se brinuli vaša braća i sestre ili možda susjedi. Ili ste se vi o njima brinuli. Vaše riječi lijeće. Ovo je dobra pozicija za terapeuta ili savjetnika.

CERES U 4. KUĆI: ono što vas ispunjava je kuća. Težite k tome da budete kod kuće i da se brinete o svojim ukućanima. Ali vas ispunjavaju kuće kao kuće... ovo je dobra pozicija za trgovca nekretnina.

CERES U 5. KUĆI: vas ispunjava zabava, sport, igre, romanse, djeca, kockanje i špekulacije... svaki oblik uzbuđenja. Vrlo lako ćete težiti da nađete romantične partnere koji će se brinuti o vama a i vi o njima. Pažljivo s kockom.

CERES U 6. KUĆI: vas ispunjava svaki oblik rada. Ljudi sa ovakvim ceresom će težiti da se brinu o kolegama s posla ili da se oni osjećaju zbrinuto od njih. Ove ljude ispunjava i kad se o njima brinu doktori i drugi radnici zdravstva.

Nella
08-05-07, 16:09
CERES U 7. KUĆI: težit ćete k tome da se brinete o vašim partnerima (bilo braćnim ili poslovnim) i privlaćit ćete partnere koji će brinuti o vama. Morate uspostaviti ravnotežu jer će vam se dogoditi da će jedna strana na kraju raditi sve, a druga ništa, što bi moglo dovesti do raspada.

CERES U 8. KUĆI:vama treba sex da se osjećate ispunjeno. Tako ćete se brinuti i o vašem partneru. Ova pozicija je dobra za ljude koji se brinu o onima koji se oporavljaju ili su možda na umoru.

CERES U 9. KUĆI: vi ćete uživati u dugim putovanjima bila ona fizička ili psihička... ili studirati i diskutirati o religiji i filozofiji.

CERES U 10. KUĆI: ova vas pozicija može učiniti poznatim (čak i ako to ne želite biti). Ljudi će vam prilaziti i biti ćete sigurni od drugih doma. Čak će i vaš šef očekivati da se brinete o njemu. Ili ćete vi tražiti od vaših šefova da se brinu o vama (recimo, s povišicama). Mogle bi vas privući i karijere kojima vlada ceres, a to su sve što je povezano s hranom i odjećom.

CERES U 11. KUĆI: težit ćete k tome da se brinete o vašim prijateljima ili da se oni brinu o vama. Kako 11. kuća vlada nadama i željama, vrlo je lako moguće da ćete se brinuti o većim grupama ljudi... recimo humanitarno.

CERES U 12. KUĆI: ovo je kuća skrivenih stvari, psiholoških problema i restrikcija. Ceres ovdje pokazuje da su potrebe o brizi potisnute. I imat ćete poteškoća o brizi o drugima. S pozitivne strane, zanimat će vas socijalni rad u kojem ćete se brinuti o siromašnima, bolesnima i nesretnima.

Nella
08-05-07, 16:23
CERES U ASPEKTU SA SUNCEM:
Briga o drugima je dio vašeg karaktera.
U pozitivnim aspektima sve to ide lagano.Vjerojatno se o vama u mladosti brinuo najviše vaš otac.

Negativni aspekti pokazuju probleme.
Opozicija znaći da se brinete o svima osim o sebi. Obrnuto, može znaćiti da stalno težite k tome da se netko brine o vama.
Kvadrat znaći da briga koju ste dobivali (naročito od oca) nije u skladu s vašim karakterom, ili težite k tome da budete sumnjičavi i odbijate brigu koja vam je zbilja potrebna.

andjela pizelli
08-05-07, 17:23
Nella hvala na tekstovima:love54236:

EnSan
08-05-07, 18:05
Hahaha... moj ceres je u 11. kuci u Biku, skoro da se poklopilo, ja ceo zivot nekog pomazem, resavam tudje probleme, primim na stan i hranu prijatelje u problemima, a za uzvrat retko sta dobijem tek po neko , ako je zensko u pitanju, isfenira mi kosu, eventualno me malo izmasira posto sam Bik pa me vrat unisti.

Nella
09-05-07, 10:24
Moj ceres je u strijelcu u 11. kući i nema toga što mi više napuni baterije od duuugog putovanja... imam tu i sreće, dragi mi radi kao vozač kamiona u međunarodnoj špediciji, pa malo-malo sjednem s njim u kamion i na put!
A što se tiće 11. kuće, već sam godinama u jednoj humanitarnoj organizaciji.... :tongue:

Imam još tekstova, samo mi treba malo vremena da sve prevedem....:weight_lift2:

beskrajnost
09-05-07, 15:23
moj se nalazi u vodenjaku u 4 kuci a imam aspekte
mjesec konjukcija
merkur kvadrat
venera trigon
mars kvadrat i chiron kvadrat

Nella
09-05-07, 15:28
CERES U ASPEKTU SA MJESECOM:Harmonični aspekti (konjukcija, sekstil i trougao) govore da emotivne potrebe i ono što tu osobu zadovoljava vrlo dobro funkcioniraju zajedno. Brigu koju ste dobili od majke je bila dobra. Imate instinktivnu potrebu (mjesec) da se brinete o drugima.
Negativni aspekti su indikatori da brigu koju je osoba u djetinjstvu dobila od majke nije bila kompatibilna sa emotivnim potrebama.
Sa opozicijom se javlja to da se osoba brine o drugima samo zato da bi izbjegla svoje emotivne potrebe. Ili obrnuto, ta će osoba uvijek tragati i zahtijevati konstantnu brigu od nekog drugog koja neće moći biti do kraja zadovoljena.
Kvadrat znači da briga koju ste dobili od majke nije bila u skladu sa vašim emotivnim potrebama.

Nella
09-05-07, 15:34
CERES U ASPEKTU SA MERKUROM:
Ovo je dobar aspekt za terapeuta jer se vi brinete o drugima riječima, tj. tješeći ih. Ili je dobro za trgovca ili možda reklamnog agenta.
Negativni aspekti znaće da one riječi koje ste slušali kad ste bili dijete nisu bile ispunjavajuće, utješne. Pazite da ne napravite istu grešku sa vlastitim djetetom.

beskrajnost
09-05-07, 15:39
ovo je istina
mene rijeci nikad nemogu utjesit ma kako god da netko nesto utjesno kaze

Nella
09-05-07, 16:52
CERES U ASPEKTU SA VENEROM:
U pozitivnim aspektima izjave ljubavi i briga o drugima biti će harmonični.Ove osobe teže k tome da se "hrane" ljepotom i lijepim stvarima i ugodnim socijalnim okupljanjima.
U negativnim aspektima znaći da ono što vama treba da budete sretni se kosi s onim što treba drugima. Možda odjeća koju ste kao mali dobili vas je činila ružnim. Postavit će se pitanje brige sa partnerima i ljubavnicima. U negativnim aspektima mogli biste stalno privlačiti partnere koji će tražiti da se brinete o njima. Ili briga koju dobivate od njih nikad nije ono što vama treba.

CERES U ASPEKTU S MARSOM:
energija, akcija i briga o drugima zajedno. Ovu osobu ispunjava akcija, avantura, pa čak i borba. Kad se radi o tome da se o nekome pobrinu, napravit će to svidjelo se to toj osobi ili ne.
U negativnim aspektima (kvadrat, opozicija, ali ovdje i konjukcija) se događa to da su u konfliktu briga o nekome i naćin koji ispunjava osobu. Npr, roditelji osobe s ovakvim aspektom su ignorirali osobu dok je bila dijete i, recimo, dok je dijete bilo ljuto, što je dovelo do toga da se ljutina potiskuje. Obrnuto, jedan od roditelja je možda bio agresivan prema djetetu, što je dovelo do toga da se dijete osjeća manje vrijednim. Odrasle osobe s ovim aspektom se mogu razljutiti kad ih se zamoli da se o nekome brinu. Mogu se čak naljutiti kad se moraju brinuti o samom sebi!

CERES U ASPEKTU S JUPITEROM:
Jupiter širi sve što dodirne. Moglo je biti puno, čak i previše brige o vlasniku aspekta dok je bio dijete, svidjalo se to njemu ili ne. Ta se osoba tako brine i o drugima.
Negativni aspekti su indikator da je stvarno briga u ranim godinama ove osobe bila pretjerana i to nije bilo ono što je dijete htjelo i ono što mu je trebalo. Kao odrasla osoba, mogla bi se brinuti o drugima na taj isti naćin i nikad na shvatiti da čine to što čine. Jupiter u ovom neg. aspektu pokazuje da osoba nikad ne sluša jer misli da već sve razumije.

Nella
10-05-07, 16:19
CERES U ASPEKTU SA SATURNOM:
Saturn organizira i ogranićava. U pozitivnim aspektima osoba će u mladosti dobiti brigu koja je adekvatna, efikasna I dobro organizirana. Kao odrasla osoba, težit će k tome da se brine o drugima na isti naćin.
Negativni aspekti (ovdje je negativan aspekt i konjukcija) će umanjiti efekte rane brige. Neke osobe s ovim aspektom bi mogle prokomentirati i ovo: “kakva rana briga?” Čak i u bogatoj obitelji gdje je bilo svega u izobilju, osobe s ovakvom kombinacijom su izvlaćile kraći kraj. Kao odrasle osobe, mogli bi se ne brinuti za druge i o drugima jer će to smatrati previše sentimentalnim i nepraktičnim.

CERES U ASPEKTU S URANOM:
Negativni aspekti indiciraju da je briga o toj osobi u djetinjstvu bila napravilna. Kao i u negativnim aspektima mjesec/uran i ovaj aspekt bi mogao prouzročiti probleme u kontaktima odrasloj osobi. Kad ove osobe osjete potrebu za brigom, jednostavno pobjegnu. Stvar je u tome što osoba počne paničariti. I ta panika se lijeći negiranjem. Problem nastaje kad osoba odraste i počne izlaziti, s vremenom će se toj osobi svidjeti I približiti neka druga osoba. I tu nastaje problem jer ta osoba reagira na taj naćin da odbacuje voljenu osobu u uvjerenju da ako mu se približi da će je povrijediti. Osobe sa ovakvim aspektom će najvjerojatnije imati romantične odnose s osobama koje ne znaju kako se brinuti o drugome. Nestabilnot je diverzija. Pravi cilj ovih osoba je izbjeći i ignorirati svoje potrebe i tako izbjeći paniku. Jednom kad osoba sama sebi prizna taj problem, tek će ga onda moći i riješiti.

Nella
10-05-07, 16:35
CERES U ASPEKTU S NEPTUNOM:Vas isunjava mašta. Svemu dajete notu fantazije. Pozitivni aspekti daju puno i vole jako. I to drugi primjećuju. Ovo je dobra pozicija za humanitarni rad.
Pazite se negativnih aspekata, jer oni znaće sklonost ka drogama, alkoholu i ova osoba stalno privlaći druge kojima je potrebna pomoć i njih uvlaći u taj vrtlog. Ironija je u tome što neptun nije nikad zadovoljen i osoba duboko u svojoj podsvijesti osjeća kako nije zaslužila da se netko drugi brine o njoj. Ovdje je terapija odvikavanja od droge ili alkohola neophodna.

CERES U ASPEKTU SA PLUTONOM:
Negativni aspekti daju ono što se zove “briga pod uvjetom”. To ide otprilike ovako:” treba ti pomoć? Dobro, ali ti prvo moraš meni pomoći.” Osoba se ne brine o drugima dragovoljno i dolazi do odmjeravanja jačine.
U pozitivnim aspektima, ove se osobe tako dobro brinu o drugima da ponekad transformiraju drugu osobu. Jedino što je negativno u tome je što ta druga osoba možda neće htjeti na kraju otići.

Nella
10-05-07, 16:49
CERES U ASPEKTU SA ASCENDENTOM:Ako ceres radi bilo kakav aspekt sa vašim asc, ljudi će tražiti da se pobrinete o njima htjeli vi to ili ne. Ovo je najviše izraženo u konjukciji.
Pozitivni aaspekti ne stvaraju probleme ovdje. Ni konjukcija ni opozicija. Briga o drugima i to što se drugi brinu o vama teće bez komplikacija.
Jedini problem ovdje radi kvadrat jer se osoba sa pratnerom svađa oko toga koji se od njih dvoje više brine o drugome.
Nemojte zaboraviti da je opozicija a asc, onda je I konjukcija s descendentom. Osoba s ovakvim aspektom stavlja brigu o partneru u sam centar veze. Jedino negativno u tome je to što se osoba na kraju ne brine o sebi.

beskrajnost
11-05-07, 05:14
a imali aspekt sa chironom?

Nella
11-05-07, 10:36
CERES U ASPEKTU S MC: Ovo indicira karijeru kojom vlada ceres; profesionalni kuhar ili sve što je vezano uz hranu i odjeću.
Jedini problem ovdje radi kvadrat koji indicira da su se roditelji ove osobe kad je bila mlada svađali oko njenog odgoja.

Nella
11-05-07, 15:39
Beskrajnost, kad nađem ceres u aspektu sa chiornom, ubacit ću ga, ali ga za sada još nisam uspjela nigdje iskopati... Obečavam da ću tražiti još :p

Nella
11-05-07, 16:17
Ja bih krenula dalje, naravno ako se ostali slažu...

Prelazim na slijedeći asteroid, a to je Pallas.... :rambo:


Pallas Atena

Palas Atena je civilizirani asteroid
Ona je za Grke bila patron umjetnosti i liječenja, zanata i trgovine, velika ratnica i stratega, koja je odbila da se uda. Ona nije imala majku: Homer opisuje kako je izašla iz Zeusove glave u punoj veličini i kaže da je bila njegovo omiljeno dijete.

U astrološkom smislu, veže se za politiku i društvena pitanja.
Palas Atena ima veoma praktičnu vrstu inteligencije. To nije logika u uobičajenom smislu, već holistička i inventivna inteligencija. Važno je primjetiti da ovdje imamo mentalnu planetu koja nije mentalna u muškom smislu. To je ženski tip mentalnosti koji treba koristiti u vanjskom svijetu. To je isključivo ženska energija koja se najbolje osjeća gradeći karijeru!
Ovaj asteroid ima kvalitet dvospolnosti, ali je više naglašeno prijateljstvo nego seksualnost.

U mitu o suđenju Oresesu, Atena je bila na strani heroja koji je ubio svoju majku. Prema starom krvnom zakonu, ubojstvo majke bilo je zabranjeno. ali, Atena je rekla: "Zašto ne? Majka nije pravi roditelj djeteta, već otac." Ovo je alegorična referenca činjenica da je u doba kada je ovaj mit zabilježen, bilo potrebno odreći se zakona o majčinskim pravima, kako bi se uveo red u novo, patrijarhalno društvo, iz čega je proisteklo jedno od značenja ovog asteroida: sposobnost žene da postigne uspjeh u muškom svijetu. U iskrivljenom svijetlu, ova figura predstavlja prodaju moćnim silama. Boginja Atena bila je nedodirljiva, asteroid Atena može govoriti o blokiranju emotivne ranjivosti iza psihološkog oklopa.

U legendi o Perseju, Atena je suprostavljena Meduzi, gnusnoj ženi-čudovištu, koja umjesto kose ima zmije. Međutim, priče iz ranijeg doba o Meduzi govore kao o prelepoj kraljici gorgonskih Amazonki (takva plemena su stvarno postojala prije helenskih osvajača). Pojava Meduze ponovo je referenca sociopovijesne promjene koja je okončala doba ženske političke moći u svojoj ranijoj formi i dovela do uvođenja novog sistema. Amblem s Meduzinom glavom, koji Palas Atena nosi na grudima, referenca je upravo ove pojave. U suštini, Meduza je ružan arhetip Palas Atene...

Palas Atena može govoriti i o pozitivnom odnosu koji žena može imati s nekom autoritativnom osobom, odnosu profesionalne žene s mentorom, ili odnosu "male dejvojčice" s muškarcem koji se doživljava kao figura oca. Ona se može pozitivno ispoljiti u vidu poriva za pohodom u građenju karijere ili, u negaivnom smislu, kao strah od uspjeha.
Drugo lice Palas Atene može se otkriti na osnovu njene prošlosti, prije nego što je postala zaštitnica države i branitelj osvajačkog reda.
Položaj Palas Atene u natalnoj karti ukazuje na najbolji način korišćenja holističke percepcije i inteligencije Položaj asteroida takođe nam može dati do znanja kakvo će mišljenje osoba imati o savremenim problemima odnosa među spolovima, kao što je mišljenje o važnosti muške dijece, na primjer. Može biti da novoispolitizirano pitanje seksualnog maltretiranja na radnom mestu može potpasti pod vladavinu ovog asteroida.

Kraljica-ratnica, princip je kreativne inteligencije i mudrosti. Predstavljajući božansko znanje, ili mudrost, ona predstavlja ženski izraz savršenog razumevanja. Takođe vlada odnosom oca i kćerke i svim incestuoznim vezama, kao i onima u kojima postoji zlostavljanje, u kojima neravnoteža snaga mora biti ispravljena.
Palas, mudra ženska ratnica, daje značenje i usmerenje ženskoj borbi za slobodu od dominacije muških sila.

Astrološki, Palas Atena opisuje način na koji se suočavamo s pitanjima učenja, kreativnosti, umetnosti, politike, isceljenja, otuđivanja u vezama, takmičenja i straja od uspeha.
Palas se vezuje za kreativnu inteligenciju i sposobnost originalnog razmišljanja i umjetničke sposobnosti.
Kuća u kojoj se nađe Palas ukazuje na životno područje u kojem će sposobnost razmišljanja i kreativnosti biti izraženi
Aspekti koje Palas pravi s drugim planetama i asteroidima ukazuju na način na koji naša kreativnost dolazi u vezu s drugim energijama naše psihe.
Asteroid Palas Atena govori o mudrosti, intuiciji, ravnoteži intuicije i logike, strategije, nauke.
Palas također može govoriti o sekusalnoj intimnosti žena u sinastriji.

beskrajnost
11-05-07, 16:38
Beskrajnost, kad nađem ceres u aspektu sa chiornom, ubacit ću ga, ali ga za sada još nisam uspjela nigdje iskopati... Obečavam da ću tražiti još :p

hvala nella i za druge aspekte, kad nadjes dobro ce doci, ako ne nista onda ne brini :rei:

meni je pallas u jarcu u 3 kuci stupnja ovna

Nella
14-05-07, 08:38
Pallas nam pokazuje kako upotrebljavamo logiku i kako organiziramo i reorganizairamo stvari.

PALLAS PO KUĆAMA:

PALLAS U 1. KUĆI:
Pallas ovdje daje superiornu sposobnost za logiku i rješavanje problema pogotovo ako je udaljen od asc unutar 8 stupnjeva i u istom znaku kao asc.

PALLAS U 2. KUĆI:
Ova pozicija je dobra za organizaciju novca i imovine. Daje sposobnost prepoznavanja promjena u financijskom svijetu. Ovdje Pallas organizira vrijednosti, koje god bile. Ali, ovo uključuje i one osobe koje odbacuju novac i okreću se siromašnom životu.

PALLAS U 3. KUĆI:
Ovo je kuća komunikacije i manjih putovanja. Pallas ovdje osobi olakšava riješavanje problema dok je npr u kraćoj šetnji, na nekom kraćem putovanju ili komunicira. Problemi s kojima se ova osoba najviše susreće su oni koji se odmah rješavaju... svakodnevne stvari.

PALLAS U 4. KUĆI:
Ako imate neki problem koji trebate riješiti, idite kući. Pallas ove osobe najbolje riješava probleme kad je kod kuće. Pošto 4. kuća pokazuje i zadnju trećinu nećijeg života, sposobnost riješavanja problema će se razviti kako ova osoba stari.

PALLAS U 5. KUĆI:
Ovo je dobra pozicija za kreativnost. Umjetnici sa Pallasom u ovoj kući imaju dobar osjećaj za oblik. Pallas u ovoj kući je dobar i za strategiju. Kad se radi o kockanju i igrama na sreću, ova će osoba težiti da pronađe neki patern, nego da samo baca kockice. Kad se radi o djeci, ona će stalno smišljati neke nove i zabavnije igrice.

PALLAS U 6. KUĆI:
dnevna aktivnost pomaže u riješavanju problema. Ovo je dobra pozicija za nalaženje novih naćina za organiziranje i reorganiziranje poslova. Ova osoba će raditi posao koji na neki naćin zahtjeva rad s logikom.

Nella
14-05-07, 08:50
PALLAS U 7. KUĆI:
Ova osoba privlaći braćne i poslovne partnere sa dobrom logikom, koji imaju sposobnost riješavanja problema i organiziranja. Često se dogodi da ova osoba lakše riješava probleme samo kad je netko pokraj nje. Ta druga osoba ni ne mora ništa reći, samo da je tamo.

PALLAS U 8. KUĆI:
Dobra pozicija za one koji se brinuo tuđem novcu. Povećava šanse da se ova osoba brine o tuđem novcu i to veće grupe ljudi i da bude sposobna u rješavanju problema njihovog novca.

PALLAS U 9. KUĆI:
Osoba dobro riješava probleme veće od onih svakodnevnih. Dobra pozicija za profesora na fakultetu ili diplomata.

PALLAS U 10. KUĆI:
Kuća karijere i javnosti. Ova osoba najbolje riješava probleme van kuće. Pallas povećava sposobnost prepoznavanja i rješavanja problema vezanih uz karijeru.

PALLAS U 11. KUĆI:
osoba lakše riješava probleme ako je netko pokraj nje. U ovom slućaju, prijatelji. Osoba privlaći prijatelje koji su bolji od nje u riješavanju problema.

PALLAS U 12. KUĆI:
Ova osoba bi mogla zataškavati svoju sposobnost riješavanja problema ili bi mogla biti uspješna u riješavanju tuđih problema ove vrste. Dobra pozicija za terapeuta i socijalnog radnika.

Nella
16-05-07, 07:52
I evo Pallas u znakovima. On nam kaže koji je naš omiljen naćin riješavanja problema.....

PALLAS U OVNU:
Ulijeće ravno u problem. Ako taj prblem zahtjeva brzo i dinamično riješenje, ovan će ga najbolje riješiti. Dobra pozicija za natjecanja. Ovan je inovator i voli biti na rubu.

PALLAS U BIKU:
Ako nekom problemu treba dugo vremena da se riješi, bik je pravi čovjek za to. Bik uživa u dugotrajnom riješavanju problema i zagonetki.

PALLAS U BILZANCIMA:
osoba može riješavati 2 ili više problema odjednom. Jako je razvijen osjećaj za rijeći, pa ih osoba može slagati i preslagivati bez poteškoća.

PALLAS U RAKU:
osoba se koncentrira na riješavanje kućnih i emotivnih problema. Dobar položaj za terapeuta. Pošto rak vlada i hotelima i restoranima, ova će osoba biti odlićna u organiziranju, aranžiranju i riješavanju problema te prirode.

PALLAS U LAVU:
Ovo je kreativan položaj koji je dobar za sve osobe u umjetničkom svijetu. Ali, u svakom poslu, ova će osoba riješavati probleme na dramatičan naćin.

PALLAS U DJEVICI:
ova osoba ulazi u najsitnije detalje riješavanja problema. Ovo je odlična pozicija za poslove koji zahtjevaju potpunu pozornost u riješavanju problema.

PALLAS U VAGI:
povećano umijeće u riješavanju socijalnih problema, dobar položaj za glasnogovornika. Dobar umjetnički ukus i oko za modne detalje.

PALLAS U ŠKORPIJI:
Jako dobar položaj za terapeuta, detektiva, špijuna ili kriminalca. Ako postoji suptilan, tajni naćin da se neki problem riješi, ova će ga osoba naći. Ovo je i dobar položaj za pronalaženje najbolje terapije lijećenja.

PALLAS U STRIJELCU:
ova se osoba ne zamara detaljima kao što to djevica radi. Ona vidi jednu cjelokupnu sliku problema i riješava ga ne zamarajući se detaljima.

PALLAS U JARCU:
Položaj je dobar za organizaciju i povećavanje efikasnosti. Osoba radi na problemima koji zahtjevaju praktična riješenja.

PALLAS U VODENJAKU:
osoba riješava i najteže probleme na najčudnije moguće naćine.Naćini na koji to radi su ili ludi ili genijalni.Ako se svi slože da neki problem mora imati jedno riješenje, osoba s Pallasom u vodenjaku će naći sasvim jedno drugo riješenje.

PALLAS U RIBAMA:
ovaj položaj čini dobrog umjetnika, dizajnera... najveći naglasak je u snovima, a ne u radu.


....:homer89070:

Nella
16-05-07, 08:40
I evo nas u aspektima...

PALLAS ASPEKT SUNCE:
Ova osoba teži da bude dobra u riješavanju problema.
U pozitivnim aspektima, ove sposobnosti su dobro prihvaćene i kod osobe i kod onih koji je okružuju.
U negativnim aspektima, riješenja ove osobe bi mogle doći do neodobravanja kod osoba na uzvišenijim položajima (šef…)

PALLAS ASPEKT MJESEC:
Osobe dobro riješavaju probleme kao i one koji imaju aspekt sa suncem. Razlika je u tome da to ova osoba riješava probleme instinktivno i podsvijesno.
Pozitivni aspekti pospješuju međusobno funkcioniranje svjesnog Pallasa i podsvjesnih instinkata Mjeseca.
Negativni aspekti pogoršavaju vezu Pallasa i emotivnog Mjeseca. Ovi aspekti su slićni stresnim aspektima Mjesec/Merkur.

PALLAS ASPEKT MERKUR:
Pozitivni aspekti su odlični u riješavanju problema i prenošenju riješenja komunikacijom koji će uvijek biti prihvaćeni.
Negativni aspekti ukazuju na problem kod prenošenja riješenja problema komunikacijom. Kuća u kojoj je Pallas ukazuje na vrstu problema koji će se najteže moći riješiti.

PALLAS ASPEKT VENERA:
Još jedan dobar položaj za umjetnika.
Pozitivni aspekti povezuju venerinu ljubav i ljepotu sa poduzetnim Pallasom.
Negativni aspekti dovode do blokade. Pallas i njegova težnja ka riješavanju problema ima poteškoća integrirati se u umjetničku svijest. Osoba ima težnju da bude prekritična prema samoj sebi i prema onima s kojima je u romantičnoj vezi.

Nella
16-05-07, 12:22
PALLAS ASPEKT MARS:
Nije loše za vojnog strategu ili sportskog trenera. Ako se osoba nađe u nekom konfliktu, Mars će pomoći Pallasu da pobijedi. Svaki zadatak koji zahtjeva puno energije, fizičke aktivnosti ili sangu volje biti će poboljšan s ovim aspektom.
Pozitivni aspekti glatko se integriraju sa fizičkom aktivnošću i inteligencijom.
Negativni aspekti indiciraju težnju da se brza sa zaključcima i sudovima kad se riješavaju problemi.
Ovi aspekti čine osobu svadljivijom u slućaju da druga osoba nije prihvatila odmah riješenje.

beskrajnost
16-05-07, 16:11
istina za mene
svakodnevni problemi :)
posto je stupanj ovna jos vise se naglasava skroz
PALLAS U OVNU:
Ulijeće ravno u problem. Ako taj prblem zahtjeva brzo i dinamično riješenje, ovan će ga najbolje riješiti. Dobra pozicija za natjecanja. Ovan je inovator i voli biti na rubu.
ja odma idem na rjesenje bez okolice

Nella
17-05-07, 07:25
Moj Pallas je u 10. kući u škorpionu.
I pogođeno je. Svoje probleme i riješavam suptilno i vrlo diplomatski, a i riješavam ih većinom u javnosti. Jako mi je stalo do karijere, a pošto radim na takvom mijestu da se problemi stalno javljaju i to različite vrste, tu se i nalazim.


a mom dečku je Pallas u strijelcu u 7. kući:
i on je takav da će problem sagledati kao jednu cijelinu, to je istina. A i činjenica je ta da ako ga počneš puniti sa detaljima, doživi kolaps.:wacko:

A što se tiće 7. kuće, da, kad se dogodi nešto što se treba riješiti, to uvijek zajedno riješimo i on ne želi bez mene razmišljati o tome. :lighten:

Nella
17-05-07, 08:03
Da nastavim s aspektima......


PALLAS ASPEKT JUPITER:
U pozitivnim aspektima, nema problema u prepoznavanju problema i riješavanju problema velikih razmjera.
Negativni aspekti daju osobi uvjerenje da je pametnija nego što zaista jeste. Mnogi ljudi sa ovim negativnim aspektom su upravo oni koji su uvjereni da su UVIJEK u pravu i nikad ne griješe.

PALLAS ASPEKT SATURN:
Saturn teži pesimizmu i oprezu. Boji se pogriješiti, pa će osobi trebati vremena da nešto riješi.
Pozitivni aspekti samo dodaju oprez i praktičnost.
Negativni aspekti stavljaju prepreke. Osoba bi se mogla osjećati glupom (iako je briljantna) i javlja se manjak samopouzdanja. Osoba mora poraditi na tome i riješiti se manjka samopouzdanja.

PALLAS ASPEKT URAN:
osoba je originalna, kao i njena riješenja problema.
Pozitivni aspekti kažu da je osoba originalna, i mala je vjerojatnost da će šokirati druge sa idejama,
dok će, s druge strane,
u negativnim aspektima, osoba skoro uvijek šokirati druge.

PALLAS ASPEKT NEPTUN:
Pozitivni aspekti povećavaju sposobnost imaginacije i pomažu umjetnicima i znanstvenicima koji lakše dođu do nekih zaključaka i otkrića.
Negativni aspekti se gube u svojoj mašti. Osobe teško razlikuju stvarnost od mašte.

PALLAS ASPEKT PLUTON:
osoba primjećuje stvari koje su skrivene od drugih. Dobra kombinacija za doktora, terapeuta, detektiva, špijuna.
Pozitivni aspekti su dobri za riješavanje problema i dobri su za osobni razvitak. Osoba se može brinuti za tuđi novac (kapitalisti).
Negativni aspekti daju jaku koncentraciju na neke probleme koja graniči s opsesijom.

Nella
17-05-07, 08:34
PALLAS ASPEKT ASCENDANT:
svaki aspekt će težiti da poveća menatalnu stranu vaše osobnosti, pogotovo u riješavanju problema i njihovog prepoznavanja. To je posebno izraženo kod konjukcije.
Pozitivni aspekti pomažu da osoba u suradnji s drugima lakše riješava neka problematike.
Opozicija asc je isto što i konjukcija sa descendentom, pa bi osoba s ovakvim aspektom mogla privlačiti partnere koji su odlični u riješavanju problematika i jako dobri u logici. Ili bi pomoću partnera ova osoba mogla postići to da bude snažnija u riješavanju svojih problema.
Kvadrat donosi probleme u suradnji s drugima.

PALLAS ASPEKT MC:
riješavanje problema i njihovo prepoznavanja biti će jako važno za karijeru osobe. Jedan ili oba roditelja bili su jaki u karijeri i zaokupljeni njome.
Kvadrat kaže da su roditelji previše organizirali život ove osobe dok su je odgajali.

beskrajnost
17-05-07, 15:50
Negativni aspekti stavljaju prepreke. Osoba bi se mogla osjećati glupom (iako je briljantna) i javlja se manjak samopouzdanja. Osoba mora poraditi na tome i riješiti se manjka samopouzdanja.
Negativni aspekti daju jaku koncentraciju na neke probleme koja graniči s opsesijom.

Nella
18-05-07, 07:21
Beskrajnost, imaš negativne aspekte sa saturnom i plutonom?

Ja bi prokomentirala moj Pallas u aspektima.....
Konjukcija Jupiter
Sekstil Asc
Konjukcija MC

Jupiter mi kaže da nemam problema u prepoznavanju problema i riješavanju problema velikih razmjera.... ne znam na kolike se to razmjere odnosi, nikad se nisam suoćila sa nekim problemom koji je baš jako velik...:confused: ... a što se tiće prepoznavanja problema, jako mi se često dogodi da "nanjušim" problem prije nego što se pojavio.

Sekstil asc... da, u suradnji se problemi najbolje i riješavaju.
Konjukcija MC... moj otac ima svoju firmu i uvijek je išao za karijerom, tako da bih i ovo navela pod točnim.

Nella
18-05-07, 07:29
A Pallas od mog dragog:
Trigon mjesec
kvadrat merkur
kvadrat saturn

Trigon mjesec... to da instinktivno nekad zna riješenje problema, to je dokazao u više situacija. Ponekad ga zezam da je vidovit
Kvadrat merkur... "Negativni aspekti ukazuju na problem kod prenošenja riješenja problema komunikacijom. Kuća u kojoj je Pallas ukazuje na vrstu problema koji će se najteže moći riješiti." ..... baš lijepo, Pallas mu je u 7. kući.:tears:
Kvadrat Saturn... taj manjak samopouzdanja mu malo- malo podmeće nogu. Ali, on se ne osjeća glupim... možda to samo nikad nije meni napomenuo... ne znam

beskrajnost
18-05-07, 15:18
evo moji aspekta sa pallasom
merkur trigon
mars trigon
kvadrat saturn
kvadrat pluto
trigon chiron..

evo i trenutno mi kroz veneru prolazi aspekt

Nella
21-05-07, 16:33
Beskrajnost, ovaj novi avatar ti je prekrasan. :pg_bubbles_h4h:

Pa i nije ti Pallas tako loš....
i 3. kuća i trigon merkur naglašavaju riješavanje problema komunikacijom. A i strategija ti ide od ruke....:lighten:

lana_sco
21-05-07, 16:51
A palas u 7 u raku u trigonu sa venerom i plutonom iz desete(u skorpiji) i
Palas kvadrat mars(deveta, u vagi)?
Koliko su bitni ti aspekti?
Da, retrogradan je
Pozdrav

beskrajnost
21-05-07, 17:04
Beskrajnost, ovaj novi avatar ti je prekrasan. :pg_bubbles_h4h:

Pa i nije ti Pallas tako loš....
i 3. kuća i trigon merkur naglašavaju riješavanje problema komunikacijom. A i strategija ti ide od ruke....:lighten:
hvala nella :)
volim ovakve slikice
zavisi od strategije , al uvijek imam sto ideja za rjesenje:king6525:

beskrajnost
21-05-07, 17:05
A palas u 7 u raku u trigonu sa venerom i plutonom iz desete(u skorpiji) i
Palas kvadrat mars(deveta, u vagi)?
Koliko su bitni ti aspekti?
Da, retrogradan je
Pozdrav
bitni su da znas koji su planeti imali utjecaj
jer i ovi mali astereoidi su kao i obicni planeti, imaju utjecaj

Nella
21-05-07, 17:05
Ja bi dalje....:)

Vesta

Vječni plamen koji neprestano gori u srcu. Kao princip usredoćenosti i posvećenosti, Vesta je jedna od najobožavanijih boginja.
U drevnim vremena, ona je predstavljala goruću energiju u srcu života i društva. Njen poziv za pročišćavanjem je krik za istinom. Astrološki, Vesta opisuje način na koji se suočavamo s pitanjima osobne integracije, rada, posvećenosti, žrtvovanj, otuđivanja u osobnim vezama i niz seksualnih pitaja koja uključuju poricanje i strah od intimnosti.
Vesta je princip fokusiranosti i posvećenosti. Ukazuje na načine na koje rešavamo pitanje lične integracije i intimnosti s drugima. Takođe je vezana za način na koji izražavamo svoju sekusalnost. Nju je najteže razumijeti od svih velikih asteroida....

Vesta je asteroid čije je arhaično unutrašnje lice namanje nalik njenom vanjskom licu.

Upravo Vesta je izgubila najviše od svog originalnog značenja u procesu tranzicije. U predhelenističkoj Grčkoj, svećenice boginje Meseca sprovodile su seksualne obrede. Na taj način su inicirale hramove. Bile su to djevice koje nisu bile nevine u bukvalnom smislu te riječi, nego nisu pripadale nijednom partneru. Nakon tih obreda, one su se prale, simbolički vraćajući sebi nevinost na taj način. Poganski festivali, nastali su iz svetih obreda u kojima su grupe svećenica i njihovih muških pratioca odlazili u tamu svete pećine, ne obazirujući se na to tko im je partner. Za djecu koja su se nakon toga rađala tvrdilo se da su božanska bića.
Čim je se pojavio patrijarhat, ovi običaji više nisu odgovarali vladajućim kastama, jer je za naslijeđivanje zamlje i titule bilo neophodno znati porijeklo po očevoj liniji. Rimljani su u obrede svećenica uveli bukvalnu nevinost, pod prijetnjom smrtne kazne zakopavanja žive osobe.

Unutrašnje arhaično lice Veste je lice duhovnosti koja seks smatra načinom kanaliziranja snage božanske ženstvenosti: seksualnosti koja se ne koristi za nalaženje partnera, niti za dobivanje djece, niti za osobno zadovoljstvo... već za isticanje religiozne odanosti. Ovo je najeksplozivnija ideja koju duhovni feminizam može ponuditi.

Svečenice drevnog svijeta također su bile zadužene za očuvanje vječnih vatri, koje su predstavljale duhovno i seksualno središte svake zajednice. Grčka boginja Hestia zalagala se za jedinstvo i slogu obitelji i države, a vladala je gostoljubivišću i svetilištima.
Zato su moderni astrolozi asteroid Vestu povezali sa sistemima osiguranjima i notarima.
Vesta funkcionira kroz sposobnost samocentriranja, fokusiranja, povlačenja od vanjskih ometajućih faktora i postizanje stanja nepodijeljene pažnje.
Recimo,
Tranzitna Vesta može ukazati na periode u kojima je osobi potrebno da se povuće u osamu i odmori kako bi ponovo napunila baterije.
Vesta označava memoriju kojoj svi imamo pristup kroz kolektiv svete seksualnosti.
Seks Veste je seks u ime boginje.
Ali, mi danas nemamo društveni okvir za ispoljavanje ove vrste energije, pa ako ne uspijemo pronaći osobni okvir za to, dolazi do patološke manifestacije svečeničkog nagona za povlačenjem. Vestina sjena govori o seksualnoj represivnosti, strahu, čak i frigidnosti i impotenciji, a naročito kada Vesta trpi loš aspekt od Marsa. Iz toga slijedi da, što više neko društvo umanjuje vrijednost seksualnosti, to je veća opasnost da će osoba sa snažno postavljenom Vestom u natalnoj karti patiti - bilo tako što će potiskivati osobne seksualne ćežnje, ili tako što će ih ispoljiti, ali smatrati sramotnim. Površan promiskuitet je još jedan simptom poricanja energije Veste: potpuno svijesna Vesta može tragati za mnoštvom partnera, ali nikada na površan način. Vesta je, u suštini, sklona diskriminaciji. Za nju je običan seks čisto bogohuljenje.


Kuća u kojoj se nađe Vesta ukazuje na životno područje koje će najvjerojatnije biti fokus naše posvećenosti. Također, ukazuje na područja u kojima ćemo najverojatnije nailaziti na prepreke.
Aspekti koje Vesta pravi s drugim planetama i asteroidima ukazuju na način na koji je naš princip usredotočivanja vezan za druge energije koje posjedujemo.
Asteroid Vesta je "čuvar vatre", čuvar istine i drugih duhovnih i kulturnih vrijednosti.
Vesta je od izuzetnog značaja za "stare duše" koje imaju osećaj misije i svrhe.
:throb: …Vesta predstavlja točku koja govori o dobrim i toplim osjećajima…:throb:

beskrajnost
21-05-07, 17:09
ovo ti je super nella :)
da vidimo meni je vesta u biku u 6 kuci stupnja blizanca
Istina je za mene recimo da vezano za posao i zdravlje i da imam problema da nadjem posao il ga zadrzim...
dva aspekta: opozicija saturn i trigon neptun

Nella
22-05-07, 15:20
EVO VESTE PO KUĆAMA:

VESTA U 1. KUĆI:
Svako toliko, morate pobjeći od svega i svakoga kako bi napunili baterije. Ako je vesta blizu ascendenta, bilo je komplikacija prilikom vašeg rođenja.

VESTA U 2. KUĆI:
Morate stati s radom više puta od drugih da bi napunili baterije … ali to se odnosi samo na vaše radno mjesto. Što se tiće kućanskih poslova, nemate potrebe za zaustavljanjem.

VESTA U 3. KUĆI:
Da bi napunili baterije, potrebno vam je neko vrijeme da se smirite I jednostavno prekinete svu komunikaciju. Ako imate braću i sestre, morate bježati s vremena na vrijeme od njih jer vas iscrpljuju. Susjedi imaju isti efekt, ali pošto niste s njima 24 sata dnevno, imaju slabiji efekt.

VESTA U 4. KUĆI:
Boravak u kući vas iscrpljuje. Ali, ovo je lako za izliječiti. Samo više izlazite.

VESTA U 5. KUĆI:
Romansa može biti jaka i vruća, ali onda jednostavno morate pobjeći da biste se odmorili. Ako to objasnite vašem partneru, sigurno će razumijeti. Ova kuća vlada i djecom, sportom, kreativnošću, igrama… objasnite vašem partneru da nekada I on mora pripaziti na vašu djecu. Isto je I sa sportom I hobijima; ma koliko ih voljeli, ponekad morate pobjeći od njih da biste se odmorili.

VESTA U 6. KUĆI:
Svako toliko morate uzeti slobodan dan jer vas posao iscrpljuje. Kad radite, jako ste fokusirani na to što radite i to iscrpljuje. Vrsta vašeg posla ovisi o tome u kojem se znaku Vesta nalazi.

VESTA U 7. KUĆI:
U braku I zajedničkom životu, morate imati kutak samo za sebe. Ne možete baš stalno biti s partnerom i ponekad se morate odvojiti, pa bar na sat vremena. Budite pažljivi i objasnite partneru svoju situaciju inaće će vašem partneru biti čudno to što želite na odvojene praznike.

VESTA U 8. KUĆI:
Vi punite baterije seksom. Žao mi je, ali ma koliko seks bio lijep, ponekad morate ipak predahnuti, vaš partner neće izdržati seks 24 sata dnevno...:wink3:

VESTA U 9. KUĆI:
Ako ste student, sjetite se da ponekad morate uzeti predah od učenja. Isto je I sa dugim putovanjima, mogu trajati samo jedno određeno vrijeme. Uvijek se morate vratiti kući.

VESTA U 10. KUĆI:
Vi se morate maknuti dalje i od vašeg posla i od očiju javnosti da bi napunili baterije. Ova kuća vlada I šefovima, pa ako imate šefa, morate naći način da se maknete od njega s vremena na vrijeme.

VESTA U 11. KUĆI:
Recite vašim prijateljima da ponekad jednostavno imate potrebu da budete sami. A ponekad se morate i odmoriti od vaše utrke za vašim snovima i željama.

VESTA U 12. KUĆI:
Svako povlaćenje u sebe ili u neko mjesto vas iscrpljuje. Nemožete dugo biti u crkvi ili bolnici jer vas to nevjerojatno umara.

beskrajnost
22-05-07, 15:24
bas me zanima za znakove..ipak ovo je gore dobra teorija, al moja teorija isto ima smisla- meni barem

Nella
22-05-07, 16:49
VESTA U OVNU:Daje sposobnost da se brzo i intenzivno fokusira na neki zadatak. Dobro za ne rutinske poslove koji zahtjevaju izravnu akciju.

VESTA U BIKU:Treba joj vremena da se fokusira, ali kad to jednom napravi, teško je zaustaviti se. dobro za sve poslove koji zahtjevaju upornost.

VESTA U BLIZANCIMA:Fokusira se na komunikacije i informacije. Dobo za fokusiranje na više projekata.

VESTA U RAKU:Fokusira se na dom i kućanske stvari. Dobro za sve što zahtjeva intuiciju I focus na emocionalno u svakoj situaciji.

VESTA U LAVU:
Fokusira se na kreativnost i osobno izražavanje. Osoba se dobro fokusira na dramatičnu I kreatinu stranu svake situacije.

VESTA U DJEVICI:
Fokusira se na detalje. Dobar za svaki projekt koji zahtjeva preciznost i osvrt na detalje.

VESTA U VAGI:
Fokusira se na pitanja partnera i veza. Fokusira se na socijalna i umjetnička pitanja u svakoj situaciji.

VESTA U ŠKORPIJI:
Fokusira se na pronalaženje tajni, skrivenih stvari i pitanja vezana za rehabilitaciju i eliminaciju. Dobro za projekte gdje je nešto ili transformirano ili eliminirano.

Nella
22-05-07, 17:02
VESTA U STRIJELCU:
Fokusira se na cjelokupnu sliku. Dobar za projekte koji zahtjevaju entusijazam i avanturu.

VESTA U JARCU:
Fokusira se na organizaciju i kontrolu. Dobar za projekte koji zahtjevaju planiranje i upornost.

VESTA U VODENJAKU:
fokusira se na prijatelje i grupe ljudi. dobar za projekte koji nisu oubičajeni, koji su pomalo šokantni.

VESTA U RIBAMA:
fokusira se na snove i imaginaciju. Dobar za projekte koji pomažu drugima i svugdje gdje je potrebna mašta....

Uf.. gotova sa znacima... sad još aspekte....:weight_lift:

Nella
23-05-07, 16:47
VESTA ASPEKT SUNCE:
Pozitivni aspakti znaće da sposobnost fokusiranja dolazi sama od sebe, prirodno.
Sa negativnim aspektima, osoba mora raditi na tome da se naući fokusirati. Problem je što osoba nezna granice, pa se onda "prefokusira" ili se uopće ne može fokusirati.

VESTA ASPEKT MJESEC:
Pozitivni aspekti daju instinktivnu sposobnost fokusiranja.
Negativni aspekti prikazuju osobu koja upotrebljava svoj posao da bi zatomila vlastite osjećaje ili ima takvu majku. Druga strana ovih negativnih aspekata je ta što ne može ni učiniti da je fokusirana jer joj osjećaji i misli cijelo vrijeme divljaju. Najbolje bi ovoj osobi bilo da uvježba izraze svojih osjećaja na licu bez gubljenja fokua i histerije.

VESTA ASPEKT MERKUR:
Pozitivni aspekti povećavaju sposobnost fokusiranja ne komunikaciju i mentalne radnje.
Negativni aspekti imaju težnju da se kompulsivno fokusiraju na svakodnevne zadatke ili je to osoba koja ih uopće ne može izdržati. Tu je i težnja da se puno govori, ali malo se toga kaže ili osoba ima problema sa komunikacijom općenito. Ova osoba bi mogla biti jedna od onih koja jako puno priča o seksu, ali kad se mora suoćiti sa seksom, smrzne se.

beskrajnost
23-05-07, 17:00
meni daje opozicija saturn i trigon neptun

Nella
23-05-07, 17:03
VESTA ASPEKT VENERA:
Venera vlada socijalnim vještinama i umjetničkim sposobnostima. Generalno, ona vlada našom sposobnosti da okusimo užitati i da budemo sretni.
Pozitivni aspekti pomažu da se osoba lakše fokusira na užitak i sreću, umjetnost....
Negativni aspekti imaju težnju da izbjegavaju sreću tako da se koncentriraju na posao, ili osoba nikako nije sretna sa svojim poslom. Osoba bi mogla izbjegavati svaki socijalni kontakt ili će se fokusirati samo na socijalne kontakte i zabavu i izbjegavat će raditi.

VESTA ASPEKT MARS:
Pozitivni aspekti povečavaju sposobnost povećanja energije za nešto, pogotovo na poslu.
Negativni aspekti daju težnju za non-stop radom da bi se kompenzirali seksualni problemi i problemi sa agresivnosću. Ili osoba može biti agresivna.

lana_sco
24-05-07, 00:58
Gde nalazis ovo i jel ima nastavak? ja zeljno iscekujem:)

Linika
24-05-07, 08:57
Sve sam procitala. . fenomenalno! Ako nadjes slucajno,kako se tumace njihove medjusobne konjukcije, bilo bi naj:superman: ako ne nema veze,a nastavak zeljno cekamo:hug432:

Nella
24-05-07, 14:54
Ima toga još, samo što mi treba vremena jer sve moram prevoditi, pa ubacujem kako prevedem..:mf_type:

Nella
24-05-07, 15:35
meni daje opozicija saturn i trigon neptun

VESTA ASPEKT SATURN:
Pozitivni aspekti povećavaju disciplinu, organizaciju i posvećenost poslu.
Negativni aspekti stvaraju radoholičara ili nekoga tko se uopće ne može posvetiti poslu. Ovdje se povećava mogučnost seksualnih razočaranja, represije i negiranja....

VESTA ASPEKT NEPTUN:
Neptun vlada snovima i imaginacijom.
Pozitivni aspekti povećavaju sposobnost fokusiranja na imaginaciju. Dobar položaj za umjetnike i znanstvenike jer s ovim aspektom osoba može zamisliti lakše finalni proizvod.
Negativni aspekti otežavaju koncentraciju na svakodnevne zadatke jer se osoba prepušta sanjarenju.


Beskrajnost,

6. kuća ti kaže da svako toliko moraš uzeti slobodan dan jer te posao preoptereti,
bik- teba ti vremena da se uhvatiš nećega, ali kad se uhvatiš nećega, teško puštaš....
Saturn od tebe radi radoholičara, ali bi ja prije rekla da ti je teško fokusirati se na posao (mislim, zbog bika.... treba ti vremena...)
A neptun od tebe radi umjetnika.

Čak bi ti to moglo biti i idealno zanimanje, naravno ako te to zanima.
Mislim da tebe ubija, recimo, sjedenje u kancelariji i takvi poslovi "od 08:00- 16:00".... tebi treba slobode....

Jesam li pogodila?

beskrajnost
24-05-07, 15:43
haha ovo si skroz pogodila
nemogu se zamislit u kancelariji ma da ne znam kako da mi placaju, to je tako dosadan i naporan posao :roll
jos zbog bika moze doci do debljanja
jesi pogodila ovo
Mislim da tebe ubija, recimo, sjedenje u kancelariji i takvi poslovi "od 08:00- 16:00".... tebi treba slobode....

sto se tice umjetnosti... pa nisam bas za nesto posebno talentirana, osim za pisanje il da kroz astro podjem naplacivat ;) no necu, jer ipak astro mi je hobi
al ono ovo za kancelariju je jako tocno..obozavam kretanje tako da mi nebude dosadno na jedno te istom mjestu..
samo ja nikad ne radim previse ako nemoram, i odmaram se ako imam slobodan dan- to je dar bika :D, al da meni treba vremena da naucim nesto , i onda kad naucim nikad ne zaboravljam, znam to za zauvijek i onda i brzo radim, al spretno.

Nella
24-05-07, 16:08
VESTA ASPEKT JUPITER:
Jupiter je planet optimizma i širi se šta god dotakne.
Pozitivni aspekti su dobri za fokusiranje na glavni plan, velike projekte, intelektualne, filozofske i religiozne stvari.
Negativni aspekti stvaraju religiozne i filozofske fanatike ili ljude kojima u potpunosti nedostaje koncentracije prema generalnim principima. Moguće je prenaglašeno zanimanje za sex i erotiku.

VESTA ASPEKT URAN:
Uran želi drugaćije, pa tako i isticanje stvari, on nas usmjerava ka onom drugaćijem gdje možemo pokazati našeg genija.
Pozitivni aspekti ovdje stvaraju inovatore.
Negativni aspekti stvaraju poteškoće ka fokusiranju ka ordinarnim svakodnevnim aktivnostima, ali i utjeće na osobu da se ona ne slaže sa normalnim socijalim aktivnostima.

VESTA ASPEKT PLUTON:
Pozitivni aspekti pomažu ka otkrivanju skrivenog, i transformiranju. Dobar aspekt za doktore, detektive, kirurge....
Negativni aspekti indiciraju problem sa destruktivnom stranom plutona. Osoba se fokusira na destrukciju, ovdje pluton ubija drugog. Javlja se izrazito zanimanje ka psihologiji.
Sa ovim negativnim aspektom treba biti jako oprezan, on stvara ubojice. Ali, bez panike, ovo je jedna od naznaka, naravno, treba biti više ovakvih aspekata u natalu, ali ovaj je jedan od njih.

VESTA ASPEKT ASCENDANT:
Pozitivni aspekti poboljšavaju fokusiranje općenito (najviše konjukcija).
Opozicija indicira fokus na nešto drugo, najviše na partnera. Indicira i da se osoba bolje fokusira kad je partner u blizini.
Kvadarat pokazuje poteškoće sa partnerom u raspodijeli poslova. I sa koncentracijom kad je netko u blizini. Ali ovdje je moguće da se osoba teško koncentrira jer Vesta koja te fokusira (vesta u znakovima) se kosi sa tipom osobe kakav si (naravno, ascendant).

VESTA ASPEKT MC:
Pozitivni aspekti se lakše fokusiraju na karijeru. Morate zapamtiti da je SVAKI aspekt sa MC i aspekt sa Nadir-om, početkom 4. kuće. To znaći da MC može povećati fokus na znaćenja 4. kuće.
Upravo zbog toga, opozicija ovdje nije negativan aspekt.
Jedini negativni aspekt ovdje je kvadrat koji daje radoholičare ili obrnuto, osobu koja na sve naćine bježi od posla.

andjela pizelli
24-05-07, 23:28
Ima toga još, samo što mi treba vremena jer sve moram prevoditi, pa ubacujem kako prevedem..:mf_type:

Hvala nellice :love54236:

Nella
25-05-07, 10:31
Hvala nellice :love54236:

Pa moram i ja nekako doprinijeti.... :wink3:

Nella
25-05-07, 15:06
A sad da malo prokomentiram.
Naravno, stavljam sebe kao primjer:
Vesta 1. kuća vodenjak
aspekti:
trigon sunce
trigon mjesec
trigon venera
sekstil mars
kvadrat jupiter
kvadrat MC

1. kuća.... pa, recimo to ovako: ponekad kad mi prekipi, u stanju sam se zaključati u stan, iskljućiti mobitel, pa čak ni televizor neću upaliti... a kamoli s nekim pričati...

vodenjak... ali ja stvarno volim šokirati ljude sa svojima idejama....

sunce, mjesec.... stavila sam oboje jer oboje kažu isto- nemam problema sa fokusiranjem.
trigon venera- kad se želim opustiti, to i napravim. Valjda bi to to bilo.
kvadrat jupiter- e sad, ovo baš i ne znam prokomentirati, jer vjerski fanatik nisam, a i nemam problema sa koncentracijom. Ali, zanimanje za sex i erotiku je istinito.....
a kvadrat s MC radi od mene radoholičara. Stalno mi je glava u poslu....:thumb_yello:

Nella
25-05-07, 15:41
I.... nastavljamo....:thumb_up:

Slijedeća na redu je JUNO, meni nekako najdraža.... zato sam je i ostavila za kraj.

JUNO

Juno (Junona) ili u grčkoj mitologiji Hera je bila Zeusova žena, iako je ona po mitologiji i njegova sestra, ali to je manje važno. Ona predstavlja onaj dio žene koji je jako vezan za svog partnera – uvijek će postaviti prvo njega, pa potom djecu (...dok je kod Ceres situacija sasvim suprotna - jer prioritet imaju dijeca a manje je značajno da li će biti vremena i pažnje za partnera...)

Hera je bila jako ljubomorna pa je dobar dio grčke mitologije podrobno opisivao njenu ljutnju i zavjere u odnosu na Zeusova djela i potomstvo ali Hera ili Junona se nikada nije razvodila. Ona ima potrebu da bude žena, i to ne bilo čija, ne supruga koja ne bi bila cijenjena već baš suprotno– žena koja je uz najmoćnijeg muškarca - vrhovnog boga Zeusa.
Ona želi da bude viđena, voli da se udaje jer je to primarni cilj pa je i u braku najbitniji partner i sve se vrti oko njega u njenom životu. Hera je pristrana, uvijek je uz svog muža i majčinstvo može biti opcija ali samo kao sastavni dio kvalitetnog partnerstva.
Junona ili Hera se jako drži braka i teško će se razvesti jer postoje i djeca i druge stvari koje ona voli a među svime je status najznačajniji.
Uvijek je sudbina Juno da ima jakog partnera a koliko će velik taj dio žene biti i postojati u nečijem životu, promatra se upravo kroz poziciju ovog asteroida u odnosu na natalnom horoskopu.

Juno u horoskopu nam daje dobru indikaciju kakvog bračnog partnera trebamo i kakvog ćemo dobiti.
Ne onog partnera kakvog mi mislimo da trebamo (jer time vladaju venera i mars), nego onoga kojeg stvarno trebamo, partnera s kojim ćemo "dobiti krila".
Venera i mars nam pokazuju ono što MI smatramo da će nam biti idealan partner. 5. kuća opisuje tip ljudi s kojima se upuštamo u romanse, 7. kuća kaže kakav će tip osobe biti naš prvi braćni partner, 9. kuća kakav će biti drugi brak ako ga uopće ima.....
Juno radi na dubljem nivou.......:throb: :throb: :throb:

beskrajnost
25-05-07, 15:54
moj se juno meni ne svidja
u ribama totalno u 5 kuci
trigon sa merkurom i marsom
kvadrat venera i kvadrat neptun

lana_sco
25-05-07, 16:32
Moj Juno u konjukciji sa venerom u desetoj u sorpiji

Nella
25-05-07, 17:02
Juno po znakovima kaže kakav vam partner treba…….

JUNO U OVNU:
partner će biti agresivan, nasrtljiv i aktivan. Trava ne raste tamo gdje ovi ljudi prođu.

JUNO U BIKU:
Solidan, stabilan i naravno trvdoglav u usporedbi sa partnerom.

JUNO U BLIZANCIMA:
Nikad ne biste trebali vjenčati se za neku tihu osobu. Priča, priča i još jako puno priče… to je partner koji vama treba. Još bolje ako je i pametan

JUNO U RAKU:
Treba vam senzibilan, brižan partner. Pažljivo, ako vaš Juno radi previše negativnih aspekata, dobit ćete partnera koji će se stalno žaliti na nešto.

JUNO U LAVU:
Vaš partner će biti kreativan i jako razigran. Mogao bi biti lavovski arogantan, volit će šefovati i biti će pomalo nezreo, pogotovo ako Juno radi puno stresnih aspekata. U svakom slućaju, ništa od povućenih i sramežljivih tipova…

JUNO U DJEVICI:
Trebate efikasnog, radišnog partnera koji se brine o vama. Mogao bi biti kritičan, pogotovo u stresnim aspektima.

JUNO U VAGI:
Treba vam partner koji je šarmantan, socijalan i ima dobar ukus.

JUNO U ŠKORPIONU:
Intenzivan, jak i tajnovit… to vama treba. Naravno, MORA biti dobar u krevetu.

JUNO U STRIJELCU:
Partner bi jako lagano mogao biti stranac. I mogao bi imati puno osobina strijelca iako ne mora biti strijelac po horoskopu. Visokoobrazovan, volit će putovati, puno pričati i malo slušati…

JUNO U JARCU:
Treba vam praktičan partner, dobar organizer i koji vam može pomoći u vašem poslu. Ne očekujte da vam pokaže puno svojih osjećaja.

JUNO U VODENJAKU:
Treba vam netko…. Drukčiji. Genij, ekscentrik, ili jednostavno lud…. Ili sve od navedenog.

JUNO U RIBAMA:
Netko sa jako razvijenom imaginacijom…. Pazite da se ne vjenčate s nekim iz sažaljenja ili zato što mislite da ih trebate spasiti.

beskrajnost
26-05-07, 04:48
e ovo je moj problem bas to u ribama
meni bude zao osobe :rain: :wallbash:

Linika
26-05-07, 08:19
Pitam se kakav je spoj taj buduci Doticni???Ceres i Juno u egzaktnoj konjukciji u Skorpiji:whistling2: Da nije :rambo: ?

Nella
29-05-07, 08:03
JUNO U 1. KUĆI:
Juno koji je postavljen ovdje daje vam jaku dozu nevinosti, kao djetetu… ovo je jako naglašeno kad je asc udaljen od Juna do 10 stupnjeva i kad je u istom znaku. Partner ovdje postaje centar vašeg života.

JUNO U 2. KUĆI:
Brak donosi neko povećanje… novac, imovinu, samopoštovanje…. Osoba najviše teži k tome da nađe osobu koja će joj podići samopoštovanje, ali najčešće ne nalazi pravu osobu za to, pa se događaju loši brakovi, ali osoba ustraje u tome da ostane u braku. U drugu ruku, osoba bi doslovno mogla gledati samo partnerovo financijsko stanje.

JUNO U 3. KUĆI:
Ovdje je komunikacija jako važna i brak pospješuje komunikaciju. To je pogotovo točno ako Juno radi pozitivne aspekte. Stresni aspekti ukazuju na to da se osoba baš i ne može sporazumijeti sa partnerom, tj. Razilaze se u komunikaciji.

JUNO U 4. KUĆI:
Indicira partnera koji je privućen kućom. Osoba s ovakvim Junom postaje kućanski tip nakon braka.

JUNO U 5. KUĆI:
Brak pospješuje kreativnost. Osoba teži k kreativnom partneru. Ako je Juno afliciran, pripazite. Partner bi se mogao ponašati kao veliko dijete koje je stalno spremno na igru, nikako na posao.

JUNO U 6. KUĆI:
Ova bi osoba mogla biti oženjena za svoj posao i vrlo je vjerojatno da će se vjenčati za kolegu s posla. Juno ovdje pokazuje potrebu za partnerom s kojim osoba može surađivati i raditi. Samo, pripazite u stresnim aspektima jer se suradnja pretvara u to da ili vi stvorite od partnera slugu ili će on stvoriti od vas.

JUNO U 7. KUĆI:
Ovo jednostavno povećava potrebu za brakom i partnerstvom. Ove dvije stvari su prekretnica života.

JUNO U 8. KUĆI:
Vama treba sex mašina od partnera. Brak i partnerstvo vas mijenja (htjeli vi to ili ne), partner bi vas mogao gledati kao osobno vlasništvo.

JUNO U 9. KUĆI:
Vama treba partner s kojim možete putovati duga putovanja i voditi filozofske rasprave. Partner bi mogao biti rođen daleko od vas ili čak u inozemstvu.

JUNO U 10. KUĆI:
Ovo je brak s karijerom. Vrlo je lako moguće da će vam partner pomoći da se uzdignete u karijeri i u socijanim standardima. Ako je Juno negativno aspektiran, vaš partner će vam pomoći htjeli vi to ili ne. Ili bi se moglo dogoditi da ne volite partnera, ali se ne možete razvsti zbog socijalnog stajališta.

JUNO U 11. KUĆI:
Moguć brak sa prijateljem ili postajete dobri prijatelji u braku. Partner bi mogao biti ukljućen u socijalne organizcije.

JUNO U 12. KUĆI:
Pazite se ovoga. Ovdje je povećana mogućnost da bi osoba u prvom braku ili poslovnom partnerstvu mogla čak biti vaš neprijatelj. To vi sami sebi radite jer vas privuće pogrešna osoba. To je pogotovo istinito ako Juno radi stresne aspekte sa vladarom 7. kuće. Može se ispostaviti da je vaš partner jedna divna osoba, ali joj je stalno potrebna vaša pomoć.

Nella
29-05-07, 12:22
moj se juno meni ne svidja
u ribama totalno u 5 kuci
trigon sa merkurom i marsom
kvadrat venera i kvadrat neptun

A gledaj sad ovo;
Moj Juno je u jarcu u 12. kući.... :weeping:
A šta mi kaže moj Juno? Neprijatelj.... najgore je što se to bilo ispostavilo kao istinito sa mojim prošlim dečkom kad smo probali živit skupa pa je ispao rusvaj. I onda sam naučila par lekcija :wallbash: ...
Ali, sad je O. K. Za mog sadašnjeg sam sigurna da će ostati i budući. :wink3:

Eh, ali ovo nije sve....!
Juno mog dečka:
JARAC i u 10. kući....

Što se tiće jarca....:
"Treba vam praktičan partner, dobar organizer i koji vam može pomoći u vašem poslu. Ne očekujte da vam pokaže puno svojih osjećaja....." - ovo je živa istina. Oboje smo takvi i pomažemo si međusobno. Čak radimo u istoj firmi... :loveletter:

A njegova 10. kuća:
Pomažem ja njemu u njegovoj karijeri cijelo vrijeme, mada se zbog toga znamo i posvađati... ali ne može on bez mene :love54236:

beskrajnost
29-05-07, 13:43
ja sam cula da juno oznacava partnera kojeg cemo dobit... ne znam dal je to istina
razlog zasto ja ne volim sto je u ribama i u 5 kuci, da ta osoba bude kao djete, da mu ja moram igrat mamu. to stvarno nebi mogla podnijet... a s druge strane moze bit umjetnik ....

Nella
30-05-07, 08:38
Juno u aspektima može značiti da težite privući partnera koji ima osobine znaka koji je vladar planete koja radi aspekte s Junom.
Npr. Juno aspekt mars bi vas mogao privući ovnovskom tipu

JUNO ASPEKT SUNCE:
Osoba teži da privuče dramatične lavovske tipove partnera. Obrnuto, ova bi osoba mogla biti ta koja je dramatična nakon braka.
Pozitivni aspekti djeluju slično kao Venera. Oni povećavaju šarm i socijalna umijeća. Ali, Juno ovdje ide još dalje dajući ovoj osobi dozu nevinosti. Mi volimo osobe koje imaju konjukciju Venere i Sunca jer su šarmantne. Osobe sa aspektom Juno/Sunce volimo jer su «slatke».
Negativni aspekti su indikatori konflikta ega između partnera. Počesto se tu nađu poteškoće u pronalaženju i zadržavanju partnera.

JUNO ASPEKT MJESEC:
Privlačit će vas emocionalni partneri koji će se brinuti o vama, i biti će kućanski tipovi. Takvi će biti u pozitivnim aspektima.
Negativni aspekti indiciraju raspad između vaših emocionalnih i partnerskih odnosa. Mogli biste dobiti preemocionalnog partnera ili će on puno zanovijetati.

JUNO ASPEKT MERKUR:
Vaš partner neće biti tiha osoba.
Pozitivni aspekti označavaju dobru komunikaciju između vas i vašeg partnera.
Negativni aspekti označavaju probleme u komunikaciji sa partnerom. Jedan će drugog stišavati jer ćete htjeti govoriti u isto vrijeme.

JUNO ASPEKT VENERA:
Privlačit će vas šarmantan partner sa umjetničkim osobinama. To je tako u pozitivnim aspektima.
Negativni aspekti donose lijenog, nedoličnog partnera. Partnerstvo bi moglo vama donijeti te osobine. Nastat će konflikt između vaših sposobnosti pokazivanja ljubavi (Venera) i onoga što trebate od partnerstva (Juno). Moglo bi vam biti teško izraziti ljubav.

JUNO ASPEKT MARS:
Brak i partnerstvo bacat će vas u akciju. Mogao bi vam biti potreban partner da bi ste općenito bili aktivni.
Negativni aspekti su indikator prepiranja s partnerom. Oboje želi biti dominantno u vezi.

JUNO ASPEKT JUPITER:
U pozitivnim aspektima partner će biti ekspanzivno optimističan i jovijalan. I radit će vas optimističnim. Pazite da se ne udebljate.
Negativni aspekti privlače preoptimističnog partnera koji izaziva sreću. Moglo bi doći do problema zbog religijskih ili filozofskih razlika. U stresnim aspektima je moguće da dođe do nevjere partnera.

JUNO ASPEKT SATURN:
Partneri će biti stariji ili u duhu ili u godinama.
U pozitivnim aspektima partneri će biti postojani, praktični i moći ćete se osloniti na njih.
Negativni aspekti bi mogli biti indikator da će brak ili kasniti ili biti negiran. Ako imate ovaj aspekt, nemojte se ženiti dokle se god vaš prvi Saturn ne vrati, a to će biti oko 29 godine života. Ovi aspekti su slični onima koje radi saturn kad se nalazi u 7. kući. To indicira i osobu koja će biti u lošem braku samo da bi bila sigurna. Ako se ova osoba vjenča prije nego što joj se njezin natalni saturn vrati, tj. prije 29 godine, to će biti brak koji će polako propadati sve dok se svi osjećaji ne izgube.

JUNO ASPEKT URAN:
Za ljude s ovom kombinacijom, slijedeći primjer postaje živa istina:
Ulazite u sobu u kojoj je 20 ljudi. 19 ljudi je normalno i zdravo, a 1 osoba je ili pobjegla iz ludnice ili su je oteli vanzemaljci…. Ali zašto se zagledate baš u tu 1 osobu ???!!!?!?!?
Uran uvijek mora biti drugačiji.
U pozitivnim aspektima ne upadate toliko često u nevolje. Partner će biti neovisan i jako bistar. To će biti veza u kojoj će oba partnera moći raditi ono što vole bez ograničenja. Svatko će imati onaj «samo svoj» prostor… u ovome je uran fantastičan.
Negativni aspekti dovode do više brakova. Ne žurite u brak ako imate ovaj aspekt. I zaboravite konvencionalnu vezu.

JUNO ASPEKT NEPTUN:
Ako imate negativni aspekt, MOLIM VAS, ne ženite se zbog sućuti prema nekome ili zato što ih trebate «spasiti». Zapamtite broj policijske službe i neka oni odvedu vašeg partnera da ga profesionalci spase.
U pozitivnim aspektima partner će biti senzitivan, empatičan i pun mašte. Ovo je indikator za idealiziranjem partnera.

JUNO ASPEKT PLUTON:
Partner će biti intenzivan i tajnovit. Pošto je Pluton planet transformacije, jedno od vas će u braku biti transformirano.
Pozitivni aspekti vam donose snagu za koju niste ni znali da je imate.
Negativni aspekti vam isto daju snagu, ali postajete ili vi ili partner diktator i jedno želi vladati drugim. Osjećaji lako prelaze VOLIM TE/MRZIM TE/ OPSJEDNUT SAM S TOBOM…….i ako prekinete vezu, ovog partnera nećete nikad zaboraviti.

JUNO ASPEKT ASCENDANT:
U konjukciji, Juno nas čini privlačnijim, kao venera.
To je i sa drugim pozitivnim aspektima, ali malo slabije.
Opozicija je ovdje pozitivan aspekt.
Konjukcija čini osobu orijentiranijom, pogotovo ako je Juno u 1. kući. Ako je Juno u 12. kući, isto će postojati želja za udajom, ali sa nekim restrikcijama.
U kvadratu ( još ako je tu umiješan MC), brak će biti stresniji i zahtijevat će konstantno privikavanje. Bar neće biti dosadno……

JUNO ASPEKT MC:
Juno od ove osobe čini bračnog savjetnika i ljude koji rade u ustanovama za sprječavanje pobačaja i zlostavljanja djece. Kad je riječ o karijeri, nema veze dali je pozitivan ili negativan aspekt. Negativni aspekti ovdje čak donose više uspjeha u karijeri jer imaju više sange. Oni sa pozitivnim aspektima će raditi sve lagano i neće upirati toliko čvrsto.

Nella
30-05-07, 12:40
Ok, moj Juno sam već prokomentirala, to u jarcu i 12. kući. Što se tiće aspekata, kvadrat merkur, sekstil uran.

Ah, što se tiće merkura, i prije nego što sam si pogledala natalnu, znala sam da imam ovaj aspekt.... :mf_argue:

Ovako, što se tiće urana, uvijek sam ja imala drugačije frajere... dokle se god nisam natjerala da nađem nekog normalnog... i jedino s njim sada imam kad mi treba moj prostor, potpunu slobodu.... :hug432:

A njegovi aspekti:
Isto kao i ja
Jarac, samo u 10. kući
trigon venera
trigon mars
konjukcija MC

Venera mu je lijepa, privlaće ga šarmantni partneri (...heh, ne kažem da nisam šarmantna.... heh....:mwah1: ....) . Mars ga aktivira i baca u akciju, a konjukcija MC.... do sada koliko vidim, vidim samo uspjehe na poslovnom planu.

Ajde de, bar netko ima dobar Juno.

Nella
30-05-07, 12:46
Moj Juno u konjukciji sa venerom u desetoj u sorpiji

Juno u 10. kući ti kaže da će ti upravo tvoj partner pomoći da se uzdigneš u karijeri i na socijalnom nivou... Mislim da će to biti dobar frajer (a još mora biti i dobar u sexu- škorpion.).
A konjukcija sa venerom ti kaže da će upravo on biti taj koji je jako šarmantan, pretpostavljam i lijep.... mogle bi druge cure biti jako ljubomorne :notworthy:

dersette
30-05-07, 13:12
meni je juno u jarcu u 2. kući..?????
trigon mjesec, konjukcija uran i neptun...?

beskrajnost
30-05-07, 14:13
meni se ne pise nikako dobro:weeping: :weeping:

lana_sco
30-05-07, 15:19
Juno u 10. kući ti kaže da će ti upravo tvoj partner pomoći da se uzdigneš u karijeri i na socijalnom nivou... Mislim da će to biti dobar frajer (a još mora biti i dobar u sexu- škorpion.).
A konjukcija sa venerom ti kaže da će upravo on biti taj koji je jako šarmantan, pretpostavljam i lijep.... mogle bi druge cure biti jako ljubomorne :notworthy:

pa ne bi bilo lose...:)

Nella
31-05-07, 07:00
moj se juno meni ne svidja
u ribama totalno u 5 kuci
trigon sa merkurom i marsom
kvadrat venera i kvadrat neptun

Ne očajavaj....
Je da malo loše piše....
konjukcija s merkurom ti daje dobru komunikaciju s njim....
A što se tiće aktivnosti, mars je tu da doda žara :wink3:
kvadrat s venerom... ako ti je teško izraziti ljubav, ne očajavaj, i meni je bilo tako jako puno puta... jednostavno budeš :locked:
kvadrat neptun... da, i ribe ti isto kažu. Ali, bar sad znaš šta trebaš raditi: NEMA SAŽALJENJA I SUĆUTI!
Ok?
Ajd, biti će sve ok... :thumb_yello:

Nella
31-05-07, 07:43
meni je juno u jarcu u 2. kući..?????
trigon mjesec, konjukcija uran i neptun...?

Juno u jarcu ti kaže da ti treba partner koji je praktičan, organiziran i koji će ti pomagati. Nemoj očekivati previše izljeva od njega jer su jarčevi inaće hladni izvana, ali kad se jednom jarcu zavučeš pod kožu, tamo češ i ostati.
2. kuća.... težiš k povećanju, nekom porastu (imovina, samopoštovanje, novac...) Ali, Juno te ovdje dobro upozorava; nemoj se zalijetati i ulaziti u loš brak i onda ustrajati u tome da ostaneš u njemu.
trigon mjesec ti kaže da će ti budući biti emocionalna osoba koja će se brinuti o tebi i on će biti okrenut prema domu, tj. kući.
konjukcija uran... dobiti ćeš bistrog partnera koji je drugačiji od drugih i koji ti neće uskračivati tvoju slobodu i tvoju potrebu za vlastitim prostorom... tj, moći češ se opustiti na koji god način želiš bez da te on smeta.
konjukcija neptun.... idealizirat ćeš svog partnera, on će biti maštovit i senzitivan.
Ajde da sad povežemo: dakle, tvoj budući će sudeći po svemu ovome biti vrlo organizirana, bistra osoba koja će jako držati do tebe i gledati će da ti pomogne u svemu u ćemu može. I upravo zbog njega bi trebala imati financijsku stabilnost, povećanje samopoštovanja... On će biti emocionalna osoba, ali nemoj od njega očekivati neke pretjerane izlijeve nježnosti jer ih nećeš dobiti. Ali bez brige, ta osoba će te jako voljeti.
On zbog urana nije kao drugi, biti će origianlan, jednostavno drukčiji... a i ti češ biti zaluđena s njim.

:throb: ...Lijepa ljubav, lijep Juno....:throb:

beskrajnost
31-05-07, 13:41
hm da barem mogu izbjec, al znas kako meni bude zao....to je najgori dio

dersette
31-05-07, 19:35
Juno u jarcu ti kaže da ti treba partner koji je praktičan, organiziran i koji će ti pomagati. Nemoj očekivati previše izljeva od njega jer su jarčevi inaće hladni izvana, ali kad se jednom jarcu zavučeš pod kožu, tamo češ i ostati.
2. kuća.... težiš k povećanju, nekom porastu (imovina, samopoštovanje, novac...) Ali, Juno te ovdje dobro upozorava; nemoj se zalijetati i ulaziti u loš brak i onda ustrajati u tome da ostaneš u njemu.
trigon mjesec ti kaže da će ti budući biti emocionalna osoba koja će se brinuti o tebi i on će biti okrenut prema domu, tj. kući.
konjukcija uran... dobiti ćeš bistrog partnera koji je drugačiji od drugih i koji ti neće uskračivati tvoju slobodu i tvoju potrebu za vlastitim prostorom... tj, moći češ se opustiti na koji god način želiš bez da te on smeta.
konjukcija neptun.... idealizirat ćeš svog partnera, on će biti maštovit i senzitivan.
Ajde da sad povežemo: dakle, tvoj budući će sudeći po svemu ovome biti vrlo organizirana, bistra osoba koja će jako držati do tebe i gledati će da ti pomogne u svemu u ćemu može. I upravo zbog njega bi trebala imati financijsku stabilnost, povećanje samopoštovanja... On će biti emocionalna osoba, ali nemoj od njega očekivati neke pretjerane izlijeve nježnosti jer ih nećeš dobiti. Ali bez brige, ta osoba će te jako voljeti.
On zbog urana nije kao drugi, biti će origianlan, jednostavno drukčiji... a i ti češ biti zaluđena s njim.

:throb: ...Lijepa ljubav, lijep Juno....:throb:

jel to sigurno da će biti tako ili to znači samo da me privlače takvi muškarci...? mislim ja imam užasno puno problema s muškim rodom, ovo mi zvuči nevjerojatno....toliko da nevjerujem... :pg_bubbles_h4h:

Nella
01-06-07, 07:29
Dersette,

u objašnjenju Juna ti piše:
..."Juno u horoskopu nam daje dobru indikaciju kakvog bračnog partnera trebamo i kakvog ćemo dobiti.
Ne onog partnera kakvog mi mislimo da trebamo (jer time vladaju venera i mars), nego onoga kojeg stvarno trebamo, partnera s kojim ćemo "dobiti krila".
Venera i mars nam pokazuju ono što MI smatramo da će nam biti idealan partner. 5. kuća opisuje tip ljudi s kojima se upuštamo u romanse, 7. kuća kaže kakav će tip osobe biti naš prvi braćni partner, 9. kuća kakav će biti drugi brak ako ga uopće ima.....
Juno radi na dubljem nivou......."

Juno ti kaže da ti takav muškarac treba i da češ takvog muškarca dobiti,
ali nekad to nije onaj frajer za kojeg ti misliš da ga želiš, pa dok ne nađeš pravog.....

dersette
01-06-07, 12:19
...sad sam sretna... :) mislim da ću se načekati, ali vrijedi...da, uvijek su mi veze nešto između blizanca i ovna, te takve "frajere" dobivam, u skladu s venerom, marsom i 5. kućom...a zapravo mi treba ovo... :)

EnSan
01-06-07, 13:12
Moj Juno je u 11. kuci u Biku, u konjukciji sa cersom, fortunom i merkurom, a pravi sextil sa Lilitom....

Nella
01-06-07, 13:56
...sad sam sretna... :) mislim da ću se načekati, ali vrijedi...da, uvijek su mi veze nešto između blizanca i ovna, te takve "frajere" dobivam, u skladu s venerom, marsom i 5. kućom...a zapravo mi treba ovo... :)

Eto, vidiš. Želim ti svu sreću:mwah1:

Nella
01-06-07, 14:07
Moj Juno je u 11. kuci u Biku, u konjukciji sa cersom, fortunom i merkurom, a pravi sextil sa Lilitom....

Tebi treba solidan i stabilan partner. Jedino što će biti je to da je tvrdoglav. Ili ćeš se udati za dobrog prijatelja ili ćete postati jako dobri prijatelji u braku. Zbog konjukcije s merkurom, imat ćeš dobru komunikaciju s njim. On nije tiha osoba.

.... mada se meni ćini da si već udana...? Mislim da jesi....Ako jesi, valjda onda to sve već tako i funkcionira :love54236:

POšto Juno radi konjukciju sa Ceresom, a nemogu nigdje naći objašnjenje za taj aspekt, ja bi onako laički nešto zaključila:
Juno ima na prvom mjestu svog partnera, znaći osobu s kojom dijeli život.
Ceres je majka. Majka koja na prvom mjestu ima upravo svoje dijetei ne mari za ništa drugo.
Moj zaključak je da je tebi tvoja obitelj ono što ti je najvažnije u životu. I mislim da se i tvoj muž i tvoja djeca jako dobro slažu i da se svi jako volite.

Sad mi reci dali sam pogodila.:rambo:

beskrajnost
01-06-07, 15:34
nella posto si napisala o ova 4 asteroida dal bi mogla napisat i o ostatak
o fortuna, vertex , pholus i eris, ako znas naravno ?
Posto smo lilith i chiron pisali o tom nije potrebno. znaci samo ta 4 jos

EnSan
01-06-07, 16:24
@ Nela
Pa jako si blizu Nelice...samo moj muz je jako tvroglav i pomalo naivan kad su njegovi drugovi u pitanju,pa je moja neprestana borba sa njim i njegovim drugovima , konjukcija sa merkurom bi mogla znaciti beskonacne rasprave tj nadgovaranje jedno drugog, ja sam recita a on oce da je musko u kuci, uzeli smo se iz ciste ljubavi, dvoje dece kasnije rodjeni iz ciste ljubavi....odajemo utisak jako srecne porodice...

dersette
04-06-07, 12:29
meni je juno u sekstilu s asc. i nekim aspektom s mc onako kvadratić s nekim repićem????

Nella
04-06-07, 15:07
meni je juno u sekstilu s asc. i nekim aspektom s mc onako kvadratić s nekim repićem????

Taj kvadratić s repom ti je seskvikvadrat (to ti je kut od 135 stup. i to: kvadrat od 90 + polukvadrat od 45 stup.) ili kvadrat i pol... smatra se slabijom verzijom kvardata i ima sličan utjecaj kao polukvadrat, a šta ti koja oznaka znaći, možeš naći na slijedećoj stranici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Astrological_aspect

Sekstil s asc. te ćini privlačnijom osobom, a taj seskvikvadrat sa MC ti daje uspjeh u karijeri jer si zbog njega žešća i upornija.

Vidiš, sve ok.... :tongue:

Nella
04-06-07, 15:09
nella posto si napisala o ova 4 asteroida dal bi mogla napisat i o ostatak
o fortuna, vertex , pholus i eris, ako znas naravno ?
Posto smo lilith i chiron pisali o tom nije potrebno. znaci samo ta 4 jos

Bacam se na posao. I ako nemam, iskopat ću negdje.
Vidim da je o fortuni i vertexu već otvorena tema, pa što god našla, ubacim direktno na njihove teme. Ok? :mwah1:

Nella
04-06-07, 15:23
Asteroidi, koliko i sami vidite, su grčke božice, svaka sa nekim svojim primarnim ciljem, sa nećim što im stoji na prvom mjestu. Ono što se treba znati jest dobro posložiti sve asteroide i vidjet ćete kakav će vam brak biti, koliko ćete se slagati s partnerom, koliko vam je posao važan, koliko brak, koliko djeca....
:love54236:

Asteroidi su dobar faktor za brak

Možemo promatrati asteroide kao značajne faktore koji govore o braku, o tome koliko je nekome važno da legalizira odnos, ostane u njemu, ili nasuprot tome koliko neki od njih može utjecati na to da se ozbiljno razmišlja o razvodu:

Palas; ako uopće dođe do vjenčanja ona će vrlo lako dati razvod, pošto je emancipirana.
Juno će se jako držati braka i teško će se razvesti, uprkos velikim teškoćama i brojnim zapletima koji se događaju.
Ceres se može razvesti, ali tu su u pitanju djeca zbog kojih će dublje razmišljati, i čak odgađati rastavu.
Vestu ne zanima partner, već postoje materijalni faktori zbog kojih se brak može održati, bilo da je u pitanju zajednički dio ili imovina. Vesta, pored toga, može dati jako emancipirane feministkinje koje ne osjećaju potrebu za muškarcem....

beskrajnost
04-06-07, 16:02
puno hvala za sve nella :)

Nella
05-06-07, 17:01
EVO JOŠ NEŠTO:

KAD TRANZITNI JUNO RADI KONJUKCIJU SA NATALNIM JUNOM JEDNE OSOBE, TADA BI SE TA OSOBA TREBALA UDATI, TJ. OŽENITI.....:

Isto vrijedi kad Juno tranzitira 7. kućom

beskrajnost
05-06-07, 17:02
lol moj ne radi :D

sto mu gromova
05-06-07, 19:37
Nella,svaka cast na temi :lighten: vec duze vreme sam trazila nesto o ovim asteroidima,ali nisam bas mnogo nalazila...zanima ako znas kojom se brzinom oni krecu, i ako moze nesto o fortuni i vertexu...to je vec neko predlozio...