View Full Version : Verujete li u astrologiju?
Psihologue 29-03-07, 20:36 Ovdećeemo malo analizirati ASTROLOGIJU i o tome da li je ona
samo zabava ili nauka...
Druga stvar koliko je ASTROLOGIJA bitna za naš život ili
koliko može da nam pomogne ili odmogne...
Sve što mislite pišite da jeste ili da nije...
Psihologue 29-03-07, 20:36 Naravno meni je ASTROLOGIJA mnogo pomogla ali otom potom...
Želim čuti vaše mišljenje..
Meni je takodje pomogla...
Kako se i sam pomalo bavim astrologijom, tako mogu da vidim neke osnovne stvari...
I vjerujem da je to istinito, naravno...
Psihologue 30-03-07, 00:44 Drago mi je Frkadela na datom mišljenju tvom..
beskrajnost 30-03-07, 06:08 pomogla mi je jako, zabava mi je , al zelim shvatit kroz astrologiju sebe i druge
vjerujem.mislim da sebi kroz nju mozes pomoci
Prvo sam mislio da je astrologija glupost, ALI onda sam jednom slucajno nabasao na jedan astro-forum, ostavio podatke i potpuno anonimna devojka mi je rekla neke vrlo konkretne stvari koje su tacne. Reci cu samo jednu - da cu se baviti istom oblascu kao i majka ( ona zavrsila ekonomiju, ja studiram a da l' cu zavrsiti drugo je pitanje ). Bilo je tu jos par stvari. Sad na kompu imam folder u koji pamtim sta mi kazu ljudi koji eto to rade dobre volje. Ima stvari koje bi tek trebalo da se ostvare. Nego Psiho, moze li se znati kako je tebi konkretno pomogla? Ja ne mogu reci da mi je bas pomogla, samo mi je mozda otvorila neki novi horizont.
Psihologue 30-03-07, 19:17 Tako sam poceo i ja...
Verujem i ne verujem, nikada se nesto nisam zanimala kako se izracunava i tako to, al pomaze
Astrologija je vrlo bitna samo sto zaista malo znamo o njoj ali i ovo malo moze da pomogne.
Zasto postoje horoskopski znakovi i kako se oni uopste tumace?
Sve to se odredjuje na osnovu datuma mjesta i vremena rodjenja tako sto se uzima polozaj odredjenih planeta u datom momentu rodjenja. Kako se svako zivo bice napaja kosmickom energijom tako vjerovatno i covjek pri rodjenju prihvati neke energije kosmosa koje vladaju u tom momentu. Otuda valjda i odredjene osobine covjeka koje ga karakterisu mada ne smijemo zaboraviti da su to samo opste karakteristike a od dosta drugoh oklnosti zavisi kako ce se ta osoba razviti i koje ce osobine da odnjeguje.
Zelim da dodam jos jednu stvar, astrologija dosta moze da pomogne u pronalazenju onoga sto ne valja u vama/nama i moze dosta toga da objasni, stvari koje su u nama podsvesne isl. Ja se ne razumem u astrologiju, ali zahvaljujuci dobrim ljudima sa foruma neke stvari su mi makar malo razjasnjene.
Pa atrologija zaista moze da bude korisna ako se pravilno tumaci tj. ako sluzi samo da skrene paznju na neke sklonosti ili mane...ali bavljenje atrologijom je ozbiljan posao i mnogo zavisi ko se bavi time. dajte svoju natalnu kartu nekolicini ljudi koji se bave time i svi ce je razlicito tumaciti. Znaci vrlo je vazan pristup tome. Naici cete na ljude koji na osnovu natalne karte proricu sudbinu sto je potpuno pogresno i opasno kako za osobu koaj tumaci jer time uzima sudbinu ljudi u svoje ruke, tako i za osobu kojoj je namijenjeno jer pocinje da vjeruje u to i samim tim kreira svoju sudbinu na osnovu toga.Zato opet naglasavam treba prije svega shvatiti sta je astrologija pa tek onda se upustati u analizu.
Meni u natalnoj karti pise da imam predispozicije za tumacenje natalne karte... ;)
Ne, stvarno...
Imam sklonosti ka okultizmu i takvim stvarima, pa sad ucim i tumacenje natalne karte...
Pa dobro ajde protumaci moju:)
Ucim, ucim...
Mozda bih mogao da pokusam, ali...
Vidjecu, kad se nakanim... ;)
Pokusaj ti a ja cu te ispraviti dje pogrijesis:)
Vjerujem u astrologiju. Kazem vjerujem jer mislim da je tacna a nijesam do kraja siguran:) Mislim da je ono sto zvijezde kazuju tacno u momentu rodjenja i predstavlja osobu onakvu kakva je pri rodjenju i njene predispozicije, kako pozitivne tako i negativne. Te prema tome, odstupanja koja se u toku zivota javljaju od horoskopa su upravo zbog toga sto je ta osoba prevazisla neke svoje nedostatke, i/ili se u nekim stvarima unazadila. Tako da se to opet manje vise svodi na karmu... :):):)
Psihologue 09-05-07, 09:20 Astrologija ima svojih prednosti i naravno mana...
A mane su?
Da probam ja - ako se previse oslanjas na astrologiju to ti moze uticati na buducnost, i pokvariti je. Bolje je prepustiti se zivotu, bez mnogo predvidjanja, mada ja u poslednje vreme sam krsim to pravilo.
Bolje je prepustiti se zivotu, bez mnogo predvidjanja, mada ja u poslednje vreme sam krsim to pravilo.
Isti slucaj je i sa mnom...
Psihologue 09-05-07, 20:39 Mana astrologije sto nemoze neke stvari zasigurno da potvrdi,vec tu je samo
polozaj planeta...
Pa i dobro je sto ne moze sigurno da potvrdi. Sta bi bilo kad bi ljudi bili samo maironete uticaja planeta ( jesmo li? ). To je za mene prednost...
andjela pizelli 01-07-07, 22:49 Dugo nisam vjerovala u astrologiju,jer su nas u shkoli iz psihologije, uchili da je ona pseudo disciplina(nenauchna),ja to uzela zdravo za gotovo ,sve do jednog dana,kad mi je pochla davati odgovore na pitanja....
Od tada sam zaljubljenik u nju ....
Mislim da moze pomoci,da razumijemo sebe a i druge:yes513:
Eh andjela i ja bih se malo pozabavio astrologijom, ali dan traje samo 24h a imam i toliko drugih obaveza i nekih interesovanja kojih se ne bih odrekao. Mada nikad nije kasno...
Zor_djevojka 14-02-08, 15:01 Vjerujem, al' ne slijepo, jer mi se 90% 'predvidjenih' dogadjaja josh uvijek nije dogodilo, a kad su svi sa 100%tnom sigurnoshcu govorili da ce se neshto bash konkretno desiti, nikad nije, ne znam zashto...
Interesantna i nadasve lijepa nauka ;)...Mnogo toga kazhe o chovjeku ;)
Archipelago 15-02-08, 23:29 Pa postoji toliko toga da se ne moze svesti pod slucajnost, to je meni kao nazovimo laiku sasvim jasno.. i bilo ko je citao tematiku astrologije, valjda shvata da to ne mogu biti puke koincidencije...A sasvim je druga stvar ono sto su nas ucili u skolama ili vjerskim ustanovama hmm..nekome je lakse vjerovati da je nastao od majmuna, nego da na njega utice hladni saturn :yeahright:
U astrologiju moze da se vjeruje ili ne vjeruje, ali bolje pitanje je da li je razumijemo?? Onaj ko je ne razumije ne moze ni stvarno da vjeruje u nju. Cinjenica je da se mnoge stvari iz nasih natalnih karti nikada ne ostvare, samo zato sto nisu postojali odgovarajuci uslovi za tako nesto. Svaki pojedinac posjeduje mnostvo talenata i samo je pitanje koji ce put odabrati. To astrologija ne zna, ali zna sta se sve krije u jednom covjeku,kakve skrivene talente i potencijale ima, kako razmislja,sta voli, a sta ne voli, njegove najskrivenije zelje, snove, one stvari koje jos ni sam sebi nije priznao.... Ako se ide u dublju psiholoskku analizu sve ovo mozete znati o jednom covjeku. I kada sve to znate o osobi onda joj mozete i dati savjet sta je za nju dobro,a sta ne, ukljucujuci naravno i okolnosti koje ce je zadesiti u odredjenom periodu zivota. Ja ne vjerujem slijepo u astrologiju, ja je razumijem i volim, ona mi pomaze da upoznam sebe i uopste ljude,a svaki covjek prvo treba vjerovati u sebe, i tada nam astrologija moze pomoci da odaberemo pravi put.
Mislim da astrologija ne "pogadja" i ne "cita" sudbinu jer bi bilo apsurdno i zivot bi bio jako jeftin da moze da se predvidi tek tako.
Astrologija nam, daje smernice kako se treba ponasati, kojim putem treba ici, ukazuje nam na ogranicenja i prohodnosti, nase vrline mane i talente.
Astrologija treba da nam sluzi kao savetnik za bolje snalazenje u zivotu.
Vjerujem u astrologiju. Satima mogu sjediti i kopati po simbolici, listati knjige, pretraživati net. To mi je hobi. Ali ne vjerujem i ne čitam dnevne, sedmične pa ni godišnje generalne horoskope. To nema veze s vezom.
Dakle, samo od natalne karte, pa nadalje, tranziti, solar. . . Toliko sam se puta uvjerila u tačnost mogućih prognoza, nebrojeno puta i žao mi je što još ne znam dovoljno, da sama sebi olakšavam i da bolje koristim pozitivne mogućnosti, jer negativne su neminovne.
Ja prije svega vjerujem u Boga, stvoritelja svemira, i naša sudbina je ipak u njegovim rukama. Ali, otkako sam počela da izučavam astrologiju i da je razumijem, otkrila sam zašto su mi se neke stvari događale u životu, tako da vjerujem u astrologiju i energije planeta koje nam određuju karakter i naše mogućnosti...i mislim da dosta možemo pomoći sebi pravilnim korištenjem tih energija...
Ja verujem u astrologiju, ali kao sto rossonera rece, i meni se neke stvari nisu ostvarile, ali opet je tu jako tacno i tvrdjenje psihologue.
Ali svaki horar koji je uradjen je uek bio pogodjen, apsolutno tako i bude. Dobro jedan josuvek cekam da se ostvari, ali dobro. Kada je zdravlje bilo upitanju,jako je precizan, i naznacio je neke stvari koje su se ostvarile.TAko da i te kako verujem.
pozz
Last_Insight 25-02-08, 11:39 Astrologija je sigurno znanost. Jer kad se ja vratim u neka vremena i vidim koliko sam stvari pogodio, koliko je sve to imalo smisla ne mogu tako nešto uzeti kao zabavu.
Tada bih bio teški idiot a sa Me 0 Pl 0 MC to ne mogu biti.
andjela pizelli 26-02-08, 10:14 ne bih bila tu da ne vjerujem ...kad sam izanalizirala svoj zivot ,pa vidjela sve nacrtano....sto da vam kazem
a nemam bas malo godinica...tek kad ostavite jedan dio zivota iza sebe,
mozete ga izanalizirati
uh sto volim motore
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:xuqjwl1ybTVUbM:http://img442.imageshack.us/img442/4185/0204071840wk4.jpg
Da slazem se, astrologija je nauka. Iako se desi neka greska u tumacenju, odnosno ako se neostvari nesto to je predvidjeno, uvek moze doci do freske, jer smo mi samo ljudi, koji nisu savrseni, a astrologija je savrsena nauka.
ja ne verujem u nesto dok to ne proverim, kazem jos jednom toliko je stvari meni potvrdjeno. Jako mi je bilo bitno da kada sam mislila da imam jako veliki problem sa zdravljem, takva je bila situacija da sam se uplasila, naravno kao devica sve je to meni delovalo u tom momentu toliko strasno. odmah sam postavila horar, i devojka mi je naravno rekla da to uopste nije onako kako izgleda. Ali svaka njena rec se i ostvarila. U takvim situacijama, i ne samo kada je zdravlja upitanju, jako je bitno da znamo pravu istiu i da ne idemo glavom kroz zid.
Jako mi je bitno kada vidim ljude koji se bave naukom, moja drugarica koja studira biologiju, isto smatra astrologiju kao nauku koja je njoj takodje dala odovore na neka pitanja. Njoj je jedan astrolog radio analizu pre par godina, tada ga je gledala, sta ovaj prica. A danas su se njegove reci i ostvarile. A bilo je o njenom karakteru i nekim osobinama, koje su tada bile totalno drugacije.
Meni je totalno fascinantno kada mi je Andjela tumacila 7 kucu, ali toliko se stvari poklapa. i upravo opisuje osobu sa kojo sam bila, to je ipak neverovatno, i uvek se tako odusevim.
pozdrav
aleksandra_023 07-03-08, 02:27 Astrologija je zaista pretecha prve nauke. Da bi bio dobar astrolog,covek mora da ima izuzetnu intuiciju, mentalnu dubinu i sirinu, a pri tom da ukaze koliko snaga slobodne volja moze da nadjacha i prevazidje datost astro simbolike u natalu. :) Inace smatram da je horarna astrologija chudo od astrologije cije su prognoze izuzetno tacne.Ponekad se cudim kako je to moguce???
|
|