View Full Version : Vanzemaljci- istina ili mit?
Vjerujete li u njihovo postojanje?
Ja licno sumnjam da u svemiru postoji neko osim nas, mada, mnogo je galaksija i mnogo toga neotkrivenog, tako da se nikad ne zna.
Ali definitivno mi je smijesno kako ljudi predstavljaju vanzemaljce kao male zelene i tome slicno... :lol: :lol: :lol:
Derek_Trotter 17-08-06, 17:43 Pa i mi smo na neki nacin vanzemaljci jer mnoge teorije govore da je sjeme zivota doslo na zemlju nekim astroidom.
Vjerovatno da ima drugih stvorenja u svemiru ali smo im sigurno predaleko da bi mogli znati jedni o drugima.
:roll:
BlackLight 19-08-06, 14:51 ova tema je više za filozofiju....moje mišljenje :D
Ja mislim da je nevjerojatno da smo sami u tako vellikom svemiru.
Vjerovatno da ima jos nedje zivota. Nas tvorac mora da je jos negdje stvorio zivot
BlackWoman 08-09-06, 15:24 Ne vjerujem.
Vjerujem.
Kolega mi bio otet od strane vanzemaljaca.
Kasnije ga vratili.
Sve mi u detalje ispricao.
Rekao je cak da imaju tehniku bolju od nase.
I sapnuo na uho,da su ga cak i sexualno zlostavljali.
Jadnik. :(
BlackWoman 11-09-06, 15:52 Hajde budi ozbiljan. :wink:
za vrjeme 2 sv-rata njemci su radili na letilicama slicnim letecim tanjirima, danas postoje mnoge teorije o njima, gledao sam snimak gdje jedan lik prica da su oni isti kao mi, navodno je imao kontakt sa njima, neki tvrde da su porjeklom sa zemlje.
trebalo bi ovdje iznositi neke naucne teze i linkove, teorije i sl, i samim tim komentarisati o tome a ne se prepucavati vjerujem-ne vjerujem.
tokom raspravljanja cemo donositi zakljucke dali da vjerujemo ili ne
ako se pravi ljubiteli i vjernici UFO ili NLO potrudicete se da saznate vise o tome i iznesete ovdje vase (gore navedeno) komentare
Koga interesuje moze da ode na google ukuca ufo pa na videos, i tamo ce naci jedan snimak koji je napravljen u kini avgusta ove godine. Vrlo je interesantan, e sad da li je stvaran ili ne ostavljam vama da odlucite...
1 (http://video.google.com/videoplay?docid=-6878066737444460396&q=ufo&hl=en)
2 (http://video.google.com/videoplay?docid=-5830866813023883728&q=ufo&hl=en)
3 (http://video.google.com/videoplay?docid=8347505111031094831&q=ufo&hl=en)
4 (http://video.google.com/videoplay?docid=5147740837258526836&q=ufo&hl=en)
Sto se mene tice vanzemaljci postoje.
Evo par meni interesantnih snimaka.
FBI agent Molder bi nam mogo dati mnogo pouzdanih informacija
+..graveyard..+ 13-10-06, 08:12 uvijek sam vjerovala u bica van nase planete..
apsolutno je nemoguce shvatiti da ne postoji nijedna planeta vise na kojoj nema zivota sem na nasoj..ne shvatljivo...
a ko zna koliko josh planeta ceka da bude otkriveno...
BlackWoman 13-10-06, 11:45 Čitala sam Benedikta koji takođe vjeruje u to "Sjećane na budućnost" (Isus je bio vanzemaljac i nosio kacigu (oreol sa slike svetaca) i bla bla), a zatim sam došla do knjige u kojoj razni biolozi, fizičari, astrolozi, astronomi, i ostali razni "olozi" opovrgavaju njegove pretpostavke.
Putovanje kroz ogromni prostor i vraćanje nazad je nemoguće u jednome životu. Plankova konstanta i vremenska determinanta to ne dozvoljavaju.
A o svemirskoj radijaciji da ne pišem.
Nekako mi brzo " Zabatalite "/ napustate sve teme.
Zar niko nista vise nema da kaze, citira,isprica ?
+..graveyard..+ 08-11-06, 19:45 ja bih vrlo rado pricala da znam neki dogadjaj sa vanzemaljcima..ali zaista ne znam..i ne znam sta vise reci sem -VJERUJEM U NJIH-..
A da li verujes da su nas posecivali ?
BlackWoman 09-11-06, 08:34 Ja nekako ne mogu da vjerujem u to.
Možda, ako je ta druga inteligencija tako daleko tehnološki otišla i slala neke holograme ili neznamtijašta, ali da su fizički dolazili - ne vjerujem.
Kretanje materije kroz vakuum pri nekim enormnim brzinama je malo vjerovatno.
+..graveyard..+ 09-11-06, 09:45 A da li verujes da su nas posecivali ?
da da da..vjerujem....bez obrzira na sve..vjerujem u to...
Mozda oni prevazilaze nase fizicke domene, mozda su puno dugovecniji od nas,mozda su imali odgovarajuce letelice, mozda su davno,davno pre nas bili ovde pa izumrli. Mozda su samo mozdane celije bile prirodne
a resto opremnjeno za galaksiska putovanja.Mozda su bili malobrojni pa zavrsili u nekom krateru ne ostavivsi traga.
Evo da se podelimo u dva tabora jedni za-drugi protiv-
i da argumentisemo.
Zasto da ovako interesantnu temu bacimo u podrum.
Zivnite, dajte malo masti na volju.
Pozdrav svima.
BlackWoman 09-11-06, 15:18 Ja se mogu samo pozvati na knjigu o kojoj je gore bilo pomena, knjigu kao repliku na Benediktove pretpostavke.
Organsko biće ne bi podnijelo radijaciju svemira prilikom tako dalekih putovanja. Ogromne brzine da bi se prevazišao prostor su nemoguće za materiju. Jedan ''svemirski brod'' bi se raspao prilikom udara u najmanju česticu. A šta je sa vremenom?
Vrijeme se usporava sa povećanjem brzine.
I sada kada bi neko krenuo prema nama iz neke galaksije bi zatekao šta? Sav ljudski rod bi u međuvremenu izumro, a taj svemirsk putnik bi ostao približno istih godina.
Kad pogledaš u svemir i gledaš npr. jednu zvijezdu vidiš šta? Vidiš njenu prošlost! Pogled u nebo je jedini pogled u prošlost.
Svjetlost ima najveću brzinu, to znamo.
Ali ta zvijezda je toliko udaljena i ta svjetlost koja je potekla od te zvijezde prema nama je putovala ko zna koliko milenijuma godina!
Ta se zvijezda već odavno ugasila.
Zamisli taj poduhvat, da neko krene i pređe toliko rastojanje i da uspije da se vrati! Koga bi on zatekao na svojoj matičnoj planeti?
Radio talasi koji su upućivani u svemir, nešto kao Morzeova azbuka, još nisu naišli na odziv. Možda naiđu i vrate se za bogapitaj koliko milenijuma.
Ti mi se nedas pokolebati !
Pusti me opet malo da mastam. Vec smo stigli na jednu planetu tu se slazemo. Nema uslova za zivot O.K. ali koliko napredujemo u tehnici mozda ce nasi pra-pra unuci izmisliti neko zvono koje ce biti snabdeveno kiseonikom preneti nesto zemlje i tu osnovati malu koloniju koja ce pripremati teren za sledecu planetu ili ce biti tableta i da ce sa jednim ruksakom " Hrane " izdrzati par meseci-godina. Zar se vec ne popravljaju svemirski brodovi mozda ce oni biti u mogucnosti da sami popravljaju svoje zastitno zvono.
Ko je bio Zil Vern sanjalica jel postignuto sve sto je pisao.
Najposle sta je sa -crnom rupom sto guta planeta- ta teorija je otpala i koliko teorija pada u vodu.
Sta bi bilo da smo Karlu velikom pricali da ce mo na mesec. Dobili bi posao dvorske budale ali eto ostvarilo se.
Ljudi zalaze sve dublje i lete sve vislje ako se pre toga sami ne unistimo mislim da imamo sanse. Mozda ce "Zagustiti " na ovoj planeti pa ce deo onih naj-naj preseliti se na drugu. Poznato ti je koji deo mozga koristimo mozda se otvore putavi da ce ljudi razraditi onaj neaktivni deo.
Eto podelismo se u dva tabora narode privolite se jednoj strani
sad je stani - pani /neutralce ne priznajem
BlackWoman 10-11-06, 14:31 Ti mi se nedas pokolebati !
Pusti me opet malo da mastam. Vec smo stigli na jednu planetu tu se slazemo. Nema uslova za zivot O.K. ali koliko napredujemo u tehnici mozda ce nasi pra-pra unuci izmisliti neko zvono koje ce biti snabdeveno kiseonikom preneti nesto zemlje i tu osnovati malu koloniju koja ce pripremati teren za sledecu planetu ili ce biti tableta i da ce sa jednim ruksakom " Hrane " izdrzati par meseci-godina.
Zaboravljaš da Zemlju od radijacije štiti ozonski omotač, kao dio atmosfere. Ostale planete nemaju atmosferu. Bez atmosfere nema života. Da nema atmosfere oko Zemlje ona ne bi bila plava ljepotica, nego crni okrugli grumen zemlje.
Zar se vec ne popravljaju svemirski brodovi mozda ce oni biti u mogucnosti da sami popravljaju svoje zastitno zvono.
Ko je bio Zil Vern sanjalica jel postignuto sve sto je pisao.
Najposle sta je sa -crnom rupom sto guta planeta- ta teorija je otpala i koliko teorija pada u vodu.
Crne rupe postoje. To su zvijezde koje su isijale svu svoju toplinu, čija se masa sažela i smanjila i nakon ''bijelog patuljka'' (proces starenja jedne zvijezde) postla crna rupa. Ne rupa u pravom smislu nego nebesko tijelo čija je gravitacija toliko jaka da čak i svjetlost i materiju upija i apsorbuje.
Sta bi bilo da smo Karlu velikom pricali da ce mo na mesec. Dobili bi posao dvorske budale ali eto ostvarilo se.
Velika farsa. Velika laž stoljeća. 1969. NIKO nije hodao po površini mjeseca nego po pustinjama Nevade. Ako je postojao brod koji je uspio da fino aterira na mjesec izatim isto tako se podigne sa mjeseca prema Zemlji zašto je danas tako nauka malo ili nimalo otišla? Zašto sonde padaju u okean umjesto da se spuste na Zemlju?
Ljudi zalaze sve dublje i lete sve vislje ako se pre toga sami ne unistimo mislim da imamo sanse. Mozda ce "Zagustiti " na ovoj planeti pa ce deo onih naj-naj preseliti se na drugu. Poznato ti je koji deo mozga koristimo mozda se otvore putavi da ce ljudi razraditi onaj neaktivni deo.
Ljudi maštaju a od drveta ne vide šumu. Jedini napredak bi bio da porade na međuljudskim odnosima, liječenju bolesnih, jer ovakve nas ne bi prihvatila ''svemirska unija''. :)
E Memo i ti imas tema svaka cast ha ha ha :D :D :D :D
BlackWoman 10-11-06, 15:03 Memo, ćuti i uči. ;) I mogao si sve ovo da sprtljaš u jedan post, a ne u tri.
Bleky !
Javicu se - Dolazi mi cerka iz pariza pa cu sa njom provesti vikend a od ponedljnika ona daje neke ispite a ja dolazim na popravno-Ubedjivacki
kod tebe.A mogao bi neko dotle da me zameni ili da mi jos jednu "Lupi po glavi"
Pozdrav !
Evo stigoh.
1) Plava lepotica - Koliko biliona zvezdi i planeta ima zasto bi bilo nemoguce da je neka postala na slican nacin, ima slican sastav i neki vid zivota prema svojim uslovima.
2) Crne rupe postoje - O.K. Zvezde se gase, koliko to traje ? Kako se do sada ne pogasise ? Da li se radjaju nove ? Pala je teorija da ce te crne rupe " progutati " celu vasionu. Koji ono bese u kolicima sto se udrekao te teorije ?
3) Laz stoleca da je covek hodao mesecom.
Koji je stav amerike da li je priznala obmanu ?
4) Da nauka i pronalazacki duh nisu napredovali mi bi smo jos uvek cekali da se lavovi prvi naklopaju a mi jeli ostatke nekih crkotina.
5)Zasto sonde padaju u okean umesto da se spuste na zemlju - Ipak je to malkice navigirano, da li si cula da je neka sonda pala u Japan ili Albaniju, da je unistila neko naselje. Precizira ce mo i tu navigaciju pa idemo dalje.
6) Ovakve nas nebi primila " Svemirska Unija " - Pa ne primaju se ni sve zemlje u E.U. ali se popravljaju pa ih kasnije prime.
Morzelovi znaci i ona tabla Musko-Zensko-Zemnjani- Mozda na to nikada necemo dobiti odgovor jer ko zna kako oni izgledaju i kako se sporazumevaju ali zato je oznaceno mesto gde se nalazimo.A sto da se ne proba, nikad se nezna.
7) Od svog postanka covek je napredovao izmisljao uzdizao se i usavrsavao.
Sta je pre 4000g. bilo smatrano nemoguce pa postalo moguce. Zemlja nije ploca, ljudi grese ali uce se i napreduju.
Hoces ti da im odredis granice mogucnosti i dostignuca ?
BlackWoman 13-11-06, 09:53 1) Plava lepotica - Koliko biliona zvezdi i planeta ima zasto bi bilo nemoguce da je neka postala na slican nacin, ima slican sastav i neki vid zivota prema svojim uslovima.
Nisam tvrdila da nema slično sazvježđe. Sve su samo pretpostavke. Veoma klimavo.
2) Crne rupe postoje - O.K. Zvezde se gase, koliko to traje ? Kako se do sada ne pogasise ? Da li se radjaju nove ? Pala je teorija da ce te crne rupe " progutati " celu vasionu. Koji ono bese u kolicima sto se udrekao te teorije ?
Postavljaš neozbiljno pitanje. Nadam se da se zezaš?
3) Laz stoleca da je covek hodao mesecom.
Koji je stav amerike da li je priznala obmanu ?
Potraži malo u stručnoj literaturi ili na netu.
4) Da nauka i pronalazacki duh nisu napredovali mi bi smo jos uvek cekali da se lavovi prvi naklopaju a mi jeli ostatke nekih crkotina.
Lavova kod nas nema ;) Ako je neki extra napredak od homosapiensa do današnjeg čovjeka izum kašike i noža onda smo zaista mnogo uznapredovali. ;)
5)Zasto sonde padaju u okean umesto da se spuste na zemlju - Ipak je to malkice navigirano, da li si cula da je neka sonda pala u Japan ili Albaniju, da je unistila neko naselje. Precizira ce mo i tu navigaciju pa idemo dalje.
Zato što je trećina Zemlje kopno a ostalo okeani. Bilo bi zgodno kad bi se sonda spustila na neki ''sondodrom'' u bazu odakle je i poletjela a ne da je traže po okeanu. :D
6) Ovakve nas nebi primila " Svemirska Unija " - Pa ne primaju se ni sve zemlje u E.U. ali se popravljaju pa ih kasnije prime.
Morzelovi znaci i ona tabla Musko-Zensko-Zemnjani- Mozda na to nikada necemo dobiti odgovor jer ko zna kako oni izgledaju i kako se sporazumevaju ali zato je oznaceno mesto gde se nalazimo.A sto da se ne proba, nikad se nezna.
Bojim se da te nisam razumjela. A ovo boldirano mi pogotovo pojasni.
7) Od svog postanka covek je napredovao izmisljao uzdizao se i usavrsavao.
Sta je pre 4000g. bilo smatrano nemoguce pa postalo moguce. Zemlja nije ploca, ljudi grese ali uce se i napreduju.
E zaista mnogo za 4.000 godina!
Taj period je isuviše mali, da ne kažem beznačajan u odnosu na milijarde godina.
Hoces ti da im odredis granice mogucnosti i dostignuca ?
Imam blagi osjećaj da sam te s nečim isprovocirala?
Nisam tvrdila da nema slično sazvježđe. Sve su samo pretpostavke. Veoma klimavo.
Ali nije iskljuceno ni nemoguce.
Postavljaš neozbiljno pitanje. Nadam se da se zezaš?
- Nisam jedini
Potraži malo u stručnoj literaturi ili na netu.
-Ja nisam rekao da sam strucnjak zato pitam tebe.Ti znas odgovore na sve.
ili na mnogo stvari / Nije ironicno misljeno.
Lavova kod nas nema ;) Ako je neki extra napredak od homosapiensa do današnjeg čovjeka izum kašike i noža onda smo zaista mnogo uznapredovali. ;)
Ko je sad neozbiljan ? Zar su viljuska i noz jedini pronalazak ?Kako je covek dosao iz afrike a lavovi nisu ? Zasto ? Mozda nam je mozak "malkice" razvijeniji
Zato što je trećina Zemlje kopno a ostalo okeani. Bilo bi zgodno kad bi se sonda spustila na neki ''sondodrom'' u bazu odakle je i poletjela a ne da je traže po okeanu. :D
Pa na tome ce se raditi, nismo jos pomrli i ima se vremena.
Ima kvarova i nesreca, ali zar avioni ne stizu na cilj ?
Bojim se da te nisam razumjela. A ovo boldirano mi pogotovo pojasni.
U Vasioni je postavljena ploca koja oznacava mesto zemlje u nasem suncanom sistemu.
E zaista mnogo za 4.000 godina!
Taj period je isuviše mali, da ne kažem beznačajan u odnosu na milijarde godina.
Jel covek postao pre milijardu godina. Koliko treba coveku od prvih koraka do prvog razreda - Za 6 godina studija se nauci vise nego za ceo predhodni zivot
to znaci da imamo jos vremena.Pre koliko godina su dobosari objavljivali vesti a vidi kako sada komuniciramo.Ne verujem da ce tehnika ici u nazad
nago napred zato sam optimista i verujem.Tacno je da ima propusta u socijali i zdravstvu ali ni jedno drustvo nije savrseno.
Imam blagi osjećaj da sam te s nečim isprovocirala?
Uopste me nisi isprovocirala nego ti zastupas tvoje ja svoje glediste i drago
mi je da sa tobom raspravljam.Najposle ja sam bio "izazivac" i ti branis svoje.
Uopste me nije sramota da kazem da sam intelektualno u podredjenom
polozaju ali se borim da pariram i branim svoje stavove.Sto nasi istomisljenici cute to je njihova stvar.Smatram da ovde nema zle kobi i da svako
bez ustrucavanja moze da iznese svoje glediste.
Za mog najdrazeg "Protivnika"
Buket pozdrava !
ja licno ne verujm u vanzemaljce,ne treba biti toliko suevjeran,mada.....
Miki_from_the_block 26-12-06, 19:29 Mislim da postoji neki vid zivota izvan zemlje, ali u onom obliku kako mi ih znamo.:)
Da ne odlutam od teme ali samo da kazem neke bitne stvari zar vam nije cudna teorija evolucije? zar nije prihvatljivija teorija kreacionizma a zar sve religije svijeta i prastari spisi ne govore o bogovima koji su dosli sa neba ,koji su ih ucili drevnim znanjima pa otkud toliko poznavanje astrologije kod maja i inka odkud tako precizni proracuni ? Moje misljenje je da su ti bogovi bili vanzemaljske civilizacije koje su mnogo puta posjecivale nasu malu planetu-cak u svim tim starim spisima moze se naci i opis raznih bica koja su nalik i onih koja nijesu nalik ljudi.Tu su i price o njihovim kolima koja silaze sa neba uz strasnu buku i price o bitkama i strasnim oruzjima koja mozemo tek da shvatimo ali koja su daleko naprednija od svega sto znamo i posjedujemo.Odkud prije par hiljada godina ljudima takva masta pa da izmisle nesto tako.Procitajte Bibliju Kuran Ep o Gilgamesu Mahabharatu...ali posmatrajuci to na jedan razumljiv nacin a ne onako kako je to citao covjek iz 16 vijeka... Mislim da postoje i da je nase postojanje i opstanak na ovoj planeti proziman njihovim djelovanjem.
BlackWoman 24-01-07, 09:15 Postavlja se pitanje: šta je starije; kokoš ili jaje?
Ako su vanzemaljci bili nama bogovi, ko su njihovi bogovi? Bogovi bogova?
sklopljeno u crnoj gori 24-01-07, 23:26 http://www.astronomija.co.yu/suncsist/planete/Mars/voda/2006/voda.jpg
sklopljeno u crnoj gori 24-01-07, 23:29 pričamo o dalekim sazvjeđima,a nismo ni zagrebli naš sunčev sistem,trebali bi smo malo da smirimo našu maštu i da se sjetimo da nas život uvijek iznenadi kad se najmanje nadamo.
Psihologue 25-01-07, 23:15 Postavlja se pitanje: šta je starije; kokoš ili jaje?
Moje teze o vazemaljcima kreću od postojanja moguće druge dimenzije
tako da sam neverujući u NLO to pojednostavio u svojoj mašti..
Vanzemaljci su zemljani iz budućnosti koji nas obilaze pokatkad
sa namerom da vreme prođe i mi shvatimo da je to sve oko nas...
Razumem da imam bujnu maštu ali nemogu si drugačije objasniti
odakle NLO a da ga nisam nikada sreo...a ni drugi...
BlackWoman 31-01-07, 14:47 Nemoguće je putovanje u prošlost. Vremenski kontinuum se ne može mijenjati.
Ima par zanimljivih maštovitih teza o povratku u prošlost.
Kao, jedan tip se vrati u praistoriju i slučajno nagazi nekog sitnog gmizavca. Kad se vratio kući u svoje vrijeme, nađe ženu i djecu pola ljude pola gmizavce. :) To je efekat leptira ili grudva snijega koja pokrene lavinu. Uzrok - posljedica.
Postavlja se pitanje: šta je starije; kokoš ili jaje?
Pa Bog naravno:)
mravi ne vjeruju da slonovi postoje :)
mravi ne vjeruju da slonovi postoje :)
Ima i bistrih mravaca:biggrin:
Na svakoj ovećoj bubuljčini koja jurca svemirom postoji život. Pa i na samoj Zemlji pored ljudi postoje još najmanje četiri zemaljske rase ništa manje inteligentne od ljudske, ako ne i više. a da ne pominjemeo desetine vanzemaljskih rasa ili one iz četvrtog paralelnog svijeta.;)
Ima ih,ima. I žalosno je što se to toliko skriva!
Sad Arabea, sad se iznerviraj i banuj jedno 5 korisnika zainat!:D
Nije samo stvar u skrivanju. Možda trebamo i mi nešto shvatiti. Za ubijanje kita ili delfina niko ne odgovara i ako su im mozgovi nekoliko puta veći od naših.:biggrin:
A zamisli sve i da se pojave ti vanzemaljci pred nama što bi mi viđeli? Najsigurnije ništa, a ako bi nešto i viđeli to bi bila nekakva svijetla ili poremećaji vidnog polja. Na bi nešto viđeli trebamo znati što gledamo;)
Ja sam se mogla zakleda da sam prosle nedelje vidjela leteci tanjir iznad Duge na Zlaticu..
Mala moguće je svašta. Mada njih ima malo po Crnoj Gori. :)
Ja sam se mogla zakleda da sam prosle nedelje vidjela leteci tanjir iznad Duge na Zlaticu..
i ja ze mogu zaklet da je to stiglo iz mog komsiluka. imam neke komsije koji se non stop svadjaju. kad pero malo popije nadu ufate zivci i onda svasta leti - tanjiri serpe tigani.
nisam bio kod njih al ovako ja to zamisljam.
jadni mrsavi pero vraca se iz kafane u pola noci i ulazi u kucu. otvara vrata kad ispred njega ko demon, ili ko onaj Dzejson u Petak 13, krupna i jaka Nada.
Nada: Dje si bio pi*ka ti materina?!
Pero (ne smije da pogleda u oci): nidje. sta ti je? sto ne spavas?
N: znas li ti koliko je sati? pricaj dje si bio pi*ka ti materina!
P: bio sam na jednoj sahrani. sta ti je nocas?
N: pa ste popili u cast ovog sto je umro, jel tako pi*ka ti materina!
onda nadu ufate zivci i pocne da lomi sve po kuci. pojela bi pera al ga ne moze ufatit. nada se fata cega god se dofati i gadja pera. jadni pijani pero izbjegava projektile ko u one akcione filmove. al kako je pijan vise im ide u susret nego sto ih izbjegava.
ne bi zacudilo da je zivcana nada jedan od tanjira malo jace zamahnula i da je otisa put zlatice
imam najludji komsiluk na svijet. svaki dan je ko jedna spanska serija
Filipe tebi je zaista zabavno:biggrin:
Danas je grupa evropskih astronoma objavila da su otkrili planetu na kojoj su uslovi za zivot slicni ovim nasim na zemlji. Planeta rotira oko zvijezde Gliese 581 i dobila je ime Gliese 581C. Ono sto impresionira je da se ta planeta nalazi na "svega" 20 svjetlosnih godina od nas. Otkrice ne dokazuje da postoj zivot van nase planete, ali dozvoljava nam da pocnemo sa nekim spekulacijama. Recimo da zamislimo da postoji neki oblik zivota koji moze da stvori transportno sredtsvo koje putuje brzinom koja je blizu brzine svjetlosti, onda bi, mjereno nasim mjerilima putovanje trajalo "svega" 20- tak godina. Pa ni 30 godina nije puno, s obzirom da ne znamo sta se desava sa putnikom koji putuje tom brzinom i kako za njega vrijeme prolazi. Ako dodamo jos tome mogucnost da drugi organizmi mogu imati mnogo duzi zivotni vijek nego mi (samo jedna spekulacija), onda stvarno mozemo lako da zamislimo da nas "komsije" posjecuju tu i tamo.
Da dodam jos da na Gliese 581C temperatura varira izmedju 0 i 40 Celizijusa i da planeta sadrzi velike kolicine vode. Zvijezda oko koje planeta rotira je jedna od 100 najblizih zvijezda nasoj planeti.
Francuska je prva zemlja u svijetu koja je objelodanila kompletnu dokumentaciju o NLO koju je njihova nacionalna svemirska institucija prikupila do sad. Dokumenti ukljucuju sve zabiljezene slucajeve od 1988. godine do danas i mozete ih procitati na: http://www.cnes-geipan.fr/accueil.html
Mala otezavajuca okolnost: textovi su na francuskom, tako da vi koji ne znate taj jezik... :(
Pitanje za sve one koji ne vjeruju da postoji zivot van Zemlje:
Koliki je kosmos? (da ne kazem univerzum kao opstiji pojam) Moj odgovor na to pitanje je beskonacan. E sad ako je stvarno beskonacan ko mi moze objasniti po kojoj to teoremi iz teorije vjerovatnoce moze u beskonacno kombinacija na se ova jedna Zemaljeska opet ne ponovi i to ne samo slicno nego cak i identicno. Drugim rijecima, ne samo da postoje druge planete nastanjene zivim bicima nego postoje citavi svjetovi identicni jedni drugima (tu ne ubrajam paralelne dimanzije :D). Bas bi lijepo bilo ako ima neko ko je studirao matematiku da to malo poblize pojasni sa aspekta vjerovatnoce jer sam ja podosta toga pozaboravljao :)
Svima bih preporucio knigu Thiaoouba Prophecy koja iako mozda nije tacna, jak je upecatljiva i vrijedi je procitati. Zato svi vi koji znate Engleski, odma download (http://www.home.no/pluzz/Thiaoouba%20Prophecy.pdf) :)
Postoji li NLO?
Prije 60 godina u SAD je prvi put objavljeno saopštenje ufologa o pojavi nepoznatih letećih objekata (NLO). Od tada u svijetu ne prestaju diskusuje o tome da li se radi o mitu, prirodnoj pojavi ili dokazu postojanja vanzemaljske civilizacije.
Ufolozi, istraživači nepoznatih letećih objekata, smatraju da NLO nije plod bujne mašte dokonih, nego pojava koju treba istraživati. Poznati ufolog Džozef Alen Hajnek kaže da "podaci dolaze od očevidaca koji su u stanju da opišu svoja viđenja".
Iako su često izloženi podsmijehu očevici pristaju da prisustvuju istraživanju slučaja i spremni su da se podvrgnu i detektoru laži.
Saopštenja o NLO dolaze i od naučnika - čak je i skeptički nastrojen istraživač Donald Menzel pisao da je "lično pratio svjetlost na nebu i da je bio spreman da prizna da NLO ipak postoji".
Kod očevidaca ljekari su zabilježili povećanje temperature, glavobolju, bol u želucu. Oni to pripisuju posebnim psihološkim stanjima u kojima se ljudi nalaze.
U isto vrijeme, postoji mnogo fotografija i video zapisa o NLO. Vjernost snimaka potvrđuje ekspertiza, ali su snimci rijetko jasni, jer je pojava NLO neočekivana.
Istraživanje NLO je u Rusiji jedan od specijalnih programa Ministarstva odbrane.
Veliko interesovanje za NLO u SSSR je zabilježeno 70-ih. Tad su bile popularna predavanja o NLO koja su držana u institutima, preduzećima i čak i u vojsci.
Poslije 20. septembra 1977. godine kada se desilo "petrozavodsko čudo" (žitelji sjeverozapadnog regiona SSSR su tokom noći nekoliko minuta pratili nekoliko svjetlosnih pojava, "zvijezde s jarkim zracima", "objekat u obliku meduze" itd) formirana je naučna grupa koja je radila 13 godina.
Tada su formulisane tri prioritetne verzije mogućih pojava NLO - NLO je plod ljudske djelatnosti, NLO je manifestacija prirodnih procesa na Zemlji, njenoj atmosferi i kosmosu, NLO je pojava djelatnosti vanzemaljske civilizacije. Posljednja verzija prihvaćena je poslije brojnih diskusija i isključivo s posebnim prilazom.
Vojsku je zanimao eventualan uticaj NLO na tehniku i osoblje, a naučnici su koncentrisani na prirodu pojave i na mogući uticaj NLO na okolnu sredinu, navodi agencija RIA "Novosti".
Program u SSSR je bio veoma širok, obuhvatao je tvrdnje očevidaca i podatke meteorologa. Istraživanja su vršena na cijeloj teritoriji SSSR i Pacifiku.
Stariji naučni saradnik Polarnog geofizičkog instituta Ruske akademije nauka, nekada član odjeljenja opšte fizike i astronomije SSSR Sergej Černous ističe "da je čudno da, bez obzira na banku eksperimentalnih podataka, nije bilo jednog saopštenja o slijetanju NLO nijednog kontakta "s pilotima NLO" nijednog kidnapovanja zemljana". Ozbiljnih zaključaka nije bilo zbog nepostojanja hipoteze o porijeklu NLO.
U 90 odsto slučajeva pojave su vezane za manevre raketno-kosmičke tehnike i slične eksperimente. Oko devet odsto čini praćenje astronomskih objekata do rijetkih optičkih pojava u atmosferi.
Informacije o NLO koje su dolazile do novina izazivale su veliki odjek. Na primjer Černous navodi da je 1985. godine je zabilježena izjava pilota na liniji "Tbilisi - Rostov - Talinn" koji je letio na trasi u rejonu Minska.
Kopilot je primijetio krupnu zvijezdu iz koje se pojavio jarki snop svjetlosti koji se upravio ka zemlji. Njemu su se pripojila dva-tri snopa, a zatim se pojavio zeleni oblak. Redakciju "Truda" zasula su pisma, a na zapadu se pisalo o novom oružju.
Ispostavilo se da to što je vidjela posada aviona stvarno je bilo vezano s testiranjem balističkih raketa nad akvatorjumom Bijelog mora.
Ufolozi tvrde da sve pojave nijesu do kraja objašnjene, a da će vlasti uvijek kriti od građana stvarne činjenice o NLO jer se plaše da priznaju postojanje onoga što ne mogu da kontrolišu.
UserNameZbunjeno 11-07-07, 02:39 Pitanje za sve one koji ne vjeruju da postoji zivot van Zemlje:
Koliki je kosmos? (da ne kazem univerzum kao opstiji pojam) Moj odgovor na to pitanje je beskonacan. E sad ako je stvarno beskonacan ko mi moze objasniti po kojoj to teoremi iz teorije vjerovatnoce moze u beskonacno kombinacija na se ova jedna Zemaljeska opet ne ponovi i to ne samo slicno nego cak i identicno. Drugim rijecima, ne samo da postoje druge planete nastanjene zivim bicima nego postoje citavi svjetovi identicni jedni drugima (tu ne ubrajam paralelne dimanzije :biggrin:). Bas bi lijepo bilo ako ima neko ko je studirao matematiku da to malo poblize pojasni sa aspekta vjerovatnoce jer sam ja podosta toga pozaboravljao :)
Prvo pitanje nebih se usudio za sada ni filozofski prokomentarisati, ali bih uzeo za predpostavku da je teoretski beskonacan. A recimo da se citav univerzum sastoji od 11 dimenzija, nama poznate samo 4(x,y,z,vrijeme), sta ako nasa cula nisu ....................... ne mogu brisat ali vise ni pisat jer mi je sve nekako........:wink3:
odoh :yawn431:
Kasno se uključujem u diskusiju, pa se izvinjavam ako ću reći nešto što je već rečeno. Mislim da je, uz dužno poštovanje prema svačijem mišljnju, malo sebično misliti da smo u ovolikom (a ni sami ne znamo pouzdano) kosmosu sami i jedini... Ubijeđen sam da život itekako postoji na drugim mjestima. ne moraju nužno biti mali i zeleni...niti super razvijeni, niti svjesni, nit napredni...
Prvo bi trebali da shvatimo velicinu nase galaksije. Mlijecni put se, po pretpostavkama astronoma sastoji od nekih 100 milijardi zvijezda. Nemoguce je utvrditi tacan broj. Da bi svjetlost stigla sa jednog kraja na drugi kraj nase galaksije potrebno je oko 300 hiljada godina. Za one koji su malo manje upuceni,podsjeticu da ta ista svjelost od sunca do nas stigne za samo 8 i po minuta. Dakle, to je velicina nase galaksije. U dijelu kosmosa koji je moguce vidjeti (racunaju se i najnapredniji teleskopi) se racuna (opet nemoguce dati pouzdaniju cifru) da postoji preko 100 milijardi drugih galaksija, od kojih su neke manje, a neke vece od nase. Ovako, sa ovih nekoliko podataka mozemo samo da naslutimo velicinu dijela univerzuma koji mozemo da posmatramo. A cijeli univerzum je, kako Anon vec rece beskonacan...mjereno zemaljskim koracima ;)
Postoji jedna jednacina koja se zove Drejkova,a manje vise nam pomaze da shvatimo mogucnost postojanja inteligentnog zivota van zemlje sa kojim bi mogli da komuniciramo. (The Drake equation), mozete procitati na wikipediji:http: //en.wikipedia.org/wiki/Drake_equation
Mnogi parametri koji bi se u toj jednacini trebali unijeti su za nas potpuno nepoznati, pa nam u sustini ta jednacina ne rasciscava nista, samo mozda pomaze pri daljem filozofiranju.
http://upload.wikimedia.org/math/8/9/7/8971cfbd63f15390fa4faf8e5d1dfd35.png
N je broj civilizacija u nasoj galaksiji
R* je broj zvijezda u Mlijecnom putu
fp koliko od tih zvijezda ima planete u svom sistemu
ne broj planeta na kojima je potencijalno moguce da se zasnuje zivot
fl broj takvih planeta na kojima se zivot i zacne
fp broj planeta na kojima se zivot razvije u inteligentan
fc broj planeta na kojima inteligentan zivot razvije visoku tehnologiju
L je vrijeme za koje takva civilizacija uspije da emituje signale kroz svemir
Drejkova jednacina nije prosla bez kritike. Bazirana je na ovozemaljskom zivotu i povodi se za principom da se sve zivotne forme razvijaju u istom pravcu kao na zemlji,ali ipak mislim da nam priblizava na jedan nacin sliku o mogucnosti postojanja zivota van nase planete.
Ja se jedino cudim da, s obzirom da je svemir vecim dijelom ispunjen crnom materijom, niko ne uzima mogucnost da se u toj vrsti materije razvija zivot. Iako je s jedne strane ipak razumljivo, znajuci da je nemoguce posmatrati crnu materiju, ne vidim sto sprjecava filozofe da se bave tim pitanjem.
Baš sinoć sam preslagao arhivu i naiđem na knjigu KNJIGA KOJA GOVORI ISTINU koju je izdala realijanska fondacija. Ima je na mreži u PDF formatu. Poklapa se sa knjigama Zakarija Sičina mada su mi sičinovi argumenti puno stvarniji. Zanimljivo da se naši vanzemaljski tvorci boje nas i prijeta da će nas uništiti ako ih ne poštujemo i ne volimo. Da im poručim nema ljubavi na silu i da im slučajno ne pane na um da nam čine bilo što loše. Gotovo je ljudi stvaraju svoj svijet a oni ako oće da se družimo družićemo se a ako neće bolje da nas se klone jer imamo vrlo ozbilnje poslove da radimo i ne možemo se sa njima zajebavati. To je za početak. Dalje svemir je ogroman i on postoji u toliko dimenzija u koliko postoji. Mi ga vidimo kao trodimenzionalni. Kad sazrimo viđećemo i treću i četvrtu i sve druge dimezije, ali do tad imamo da se pomučimo. Svemir nije beskonačan mada je toliko ogroman da je za nas beskrajan. I ne postoji samo jedan svemir. Njih ima ja mislim bezbroj a možda ipak ograničen broj koji je toliko veliki da je za nas beskrajan. Samo u našoj okolini postoji toliko civilizacija koje su na našem nivou da je njihov broj meni bio ogroman. Pa i ako sam mislio da ih sve obiđem morao sam odustati jer bi na to potrošio nekoliko života. Svi su oni tu neđe đe i mi i svi smo otprilike isti, ne mislim u fizičkom obliku.
UserNameZbunjeno 11-07-07, 21:47 Jedna Zvijezda jedan zivot.
Ako svemir nije beskonacan, sta je to sto mu stvara granicu a sta je iza granice, mozda Svevisnji. Ili je beskonacan za nas sledecih 1000000 godina dok ne evoluiramo u nesto drugo ili dok ne nadjemo nacin da iskoristimo mozak u potpunosti mislim 100% :confused:
I ne samo zvijezda nego i planeta.
Od svemira do prve granice ima zaista ogromno rastojanje. Kad se odaljiš od svemira toliko da ga vidiš kao tačku tu se prekida područje do kojeg idu bića. Dalje ima prazan prostor najmanje još toliki dok se dođe do meke opne, ona razdvaja omotač svemira od svemira. Omotač se sastoji od sivog prostora u kojem se nalaze neke strune koje imaju inteligenciju. Neki ih zovu ribe mada više liče na jegulje. Ako se bilo što nađe u tom prostoru te strune se usmjere prema njemu i oduzimaju mu energiju tako da se ne može maći. Te strune reaguju na pokret. Njihovog zagrljaja se nemožeš osloboditi a što se više koprcaš sve te više pritiskaju i oduzimaju ti više energije. Kako se prolazi kroz taj omotač su me naučili neki sa neke posebne planete. Glavni postupak je raširiti meku opnu polagano se kretati ni o čemu ne rzmišljati i ne obraćati pažnju na iritirajuće brujanje struna koje je zapravo njihov jezik. Nekoliko hiljada puta sam morao dolaziti tamo dok nijesam napravio tunel. Uskoro sam se čak i sprijateljio sa strunama i razgovarao sa njima. Taj pit je izuzetno težak i samo saznanje što se nalazi iza može dati snage da se taj put pređe. Meni se čini da je taj prolaz kroz omotač jednako dug kao sav put prije toga. Poslije tog omotača se nailazi na tvrdi omotač načinjen od fantastično tvdrde stvari, potpuno glatke i crne. Kroz to se ne može nikakvom silom proći, a ne preporučujem ni da se udara u njega jer se strune uznemire. Prolaz je zapravo vrlo jednostavan što su me naučili isti oni sa one planete. Pažljivim posmatranjem na crnom omotaču se primjećuju zlatni odsjaji. Kad se zna što treba gledati lako se vidi. Treba gledati pamteći i tumačeći uzotak. Poslije izvjesnog vremena se vidi zlatna mreža. Laganom pritiskom na te zlatne niti mogu se razdvojiti te crne ploče. Napolju nije svemir. U početku nijesam vidio ništa. Prostor je bio "svjež" i "mirisao" je na novo. Pažljivim posmatranjem sam vidio da sam izašao iz jedne ogromne ravne ploče koja je bila zapravo dio jednog stuba. Takvih stubova je bilo na sve strane i svi su se dizali od "dolje" prema "gore". Dolje je bila tama a gore predivno zelenkasto svijetlo koje je blo onaj glavni pravi i jedini Bog. Između stubova su se kretali neki oblici. Kad sam zovnuo jednog od njih njegov pogled je bio toliko stran i posjedovao je toliko znanje i inteligenciju da sam se izbezumio i u panici vratio nazad. I više nikad nijesam bio tamo niti mislim. Ono je došlo zamnom u svemir i to je ono što najnapredniji iz svemira nazivaju Bogom ali to uopšte nije Bog mada je moćniji od cijelog svemira i svega u njemu. Svemir iznutra izgleda kao jaje a spolja kao stub. Sav svemir što ga mi znamo je kao zametak u jajetu, prostor oko svemira je kao žumance, omotač je kao bjelance i ljuska. Spolja je jedan divan čisti novi prostor u kojem se mi ne smijemo nalaziti. I to je to:hypocrite1:
UserNameZbunjeno 12-07-07, 22:06 kao teorija nastanka zivota :) :)
svaka cast FORMICA
ma daj,,...
To sam ja tako vidio:)
Jedan se isto zaglavio među one strune poslije je ipak nekako izašao mada mu ja baš nevjerujem. On tvrdi da je bio u druge svemire. Mada moguće je da postoje i drugi putevi.
To sam ja tako vidio:)
Jedan se isto zaglavio među one strune poslije je ipak nekako izašao mada mu ja baš nevjerujem. On tvrdi da je bio u druge svemire. Mada moguće je da postoje i drugi putevi.
Interesantni su mi tvoji postovi uvijek bili a sad si i potvrdio gore recenim da nijesam pogrijesio sto sam izgradio povjerenje ;) keep going :)
Interesantni su mi tvoji postovi uvijek bili a sad si i potvrdio gore recenim da nijesam pogrijesio sto sam izgradio povjerenje ;) keep going :)
Anone ja sam u taj svijet ulećeo slučajno. Znam da i drugi ljudi povremeno tamo ulijeću. Zapravo su oni vazda tamo ali moraju biti u tijelu. Ono što se tamo vidi može izazvati strah i naćerati čovjeka da se pogrešno ponaša. Najviše želim da ih oslobodim straha od toga što tamo vide i da se paze jer nam treba svaki čovjek kad dođe vrijeme promjena. Moramo praviti novu ljudsku civilizaciju na tom novom mjestu za štan nam je potreban svaki čovjek a ne zaluđeni ćukovi koji će se ponašati kao pjane avetinje. Bez straha ozbiljno naprijed:hug432:
Formice nemogu a da ne izrazim svoje divljenje na tvoje postove,na sve tekstove do sad i divljenje sa kojom lakocom ti sve ovo pises, pa covjece ja sam se divio Gospodarima prstenova i Tolkinu na onakvoj masti za pisanje cijelog djela ili spisateljici Harija Potera ,ali covjece ti bi mogao da ih oduvas sve zajedno sa ovim sto znas i sto mozes da napises.
Prosto nemogu da se ukljucim u replike,znam dosta toga i procitao sam puno sto naucnih sto drugih knjiga i znam dosta o ovim temama ali ti imas neku drugu koncepciju za cije djelove prvi put cujem,bez obzira na koji nacin i pod uticajem cega si sve ovo dozivio jos jednom svaka cast.
Nikola prosto sam kao dijete bio strašno zaiteresovan kako to dolazi san. Babe su mi pričale da je u pitanju neka lijepa vila koja te pokrije velom i onada sanjaš. Ja kao pravi dinarac najviše me zainteresovala ta vila i san sam očekivao sa potpuno budnom sviješću očekujući da vidim tu ljepoticu. Nijesam vidio nikakvu ljepoticu nego bih se našao u nekom crnom prostoru koji je izgledao beskrajan bez oslonca bez ičega za šta bi se mogao uhvatiti. Nije me bilo strah jer je sve izgledalo nekako poznato. U početku se ništa nije događalo a onda su navalili svi odreda, i po nesreći najprije oni najgori. Prvi je bio nečastivi glavom i beadom (nije imao bradu) pa oni zli što se hrane našim osjećanjim i strahovima pa moj pratioc pa svi ostali dok nijesam izašao iz svemira i viđeo daleki odsjaj glavnog Boga, a viđeo onoga kojega mi smatramo Bogom. Budući da sam to vidio o tome i pričam da bi i drugi koji se možda nađu tamo, a u zadnje vrijeme ih ima baš puno, ne prepanu i ne naprave neku glupost kao ja koji sam ih pravio na svakom koraku. Važno je shvatiti da ti niko ništa ne može ako to sam ne dozvoliš. Pazi tamo ima vrlo lukavih pokvarenjaka koji lako varaju naivne ljude. Varanje se sastoji u opredjeljivanju a nude šarene laže u obliku moći novca i sličnih gluposti. Možda zato i ima danas puno takvih ljudi. Najvažnija je ljubav i održati karmu ili ravnotežu ne čineći zlo ni tamo a naročito ne ovđe. Neznanje ne opravdava bez obzira što nam je sjećanje isključeno.:)
E naravno i ja obožavam Tolkina, ali imam jednu nezgodu ne mogu da pišem ako me neko ne pita jer se moram uhvatiti za ideju da bih je objasnio. Fali mi riječi i mnoge stvari nijesu onake kako ih obično opisuju. :(
Naprimjer niko nem ože vjerovati da na Suncu žive bića na istom stepenu razvoja kao ljudi. Fini momci. Oni prave nekakve vatre i to im je jedini posao cijele njihove civilizacije. Zamisli uopšte ne vjeruju da postoji išta drugo osim Sunca. Kad sam im objašnjavao da postoji milijarde zvijezda i planeta na kojima postoji život oni su se izvalili od smijeha čak ih nije začudilo ni moje prisustvo. A nijesam bio jedini sa Zemlje koji je kod njih dolazio. Svijet je mnogo čudniji od popovskih priča i priča najmaštovitijih pripovjedača. :D
Formice, po prvi put si objasnio ono sto vecini nije jasno. A to se odnosi na porijeklo tvojih prica. Kad ti to pricas, moze se javiti utisak da ti to dozivljavas u fizickoj dimenziji sa fizickim tijelom, ili da su u pitanju halucinacije. Dobro je da si pojasnio a da te niko to nije direktno pitao, jer su ljudi mogli pogresno da te shvate. Dakle radi se o jasno astralnoj projekciji... a o tome cu ja koliko je sad zapoceti novu temu... ;) ipak je ova namijenjena vanzemaljcima.
evo jedan interesantan film,kome se sjedi 1sat i 40 minuta za kompom. Ja sam ga samo "preletio"...;)
http://video.google.com/videoplay?docid=-834605691449249469&q=%22nick%20cook%22&total=28&star%20%20t=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_triangle
http://www.ufocasebook.com/stratford.html
Masta moze uciniti dosta toga.
Nesto se ucutaste...
Za razmrdavanje
Sudeći po izvještajima kojih je u posljednje vrijeme sve više, velike su mogućnosti da bi mišljenja koja govore u prilog tvrdnji o postojanju vanzemaljaca na našem planetu, mogla biti opravdana.
Velik broj ljudi koji se danas bave fenomenom NLO-a, vjeruje i tvrdi kako mnoge svjetske vlade taje postojanje letjelica vanzemaljskog podrijetla. Međutim, postavlja se pitanje - kako dokazati te tvrdnje ? Vrlo teško ili gotovo nemoguće, sve dok veći broj ljudi iz tajnih vladinih organizacija ne istupi pred javnost sa dokazima o postojanju
NLO-a.
U godinama koje su prethodile našim devedesetima, bilo je pojedinačnih svjedočanstava koja su vlade, u prvom redu američka, pokušale obezvrijediti i, u očima često naivne javnosti, ismijati. Kako je svakim danom takovih svjedočenja sve više, a koja, k tome, najčešće dolaze sa vrlo visokih položaja u američkom Ministarstvu Odbrane, američka vlada sve teže obmanjuje javnost svojim pričicama o "meteorološkim balonima", čije manevarske sposobnosti daleko nadmašuju one američkih vojnih lovaca. "Kuglaste munje", godinama omiljen prirodni fenomen kojeg je američko Ministarstvo Odbrane iskorištavalo kao objašnjenje kada je trebalo od desetina, pa i stotina ljudi koji su vidjeli NLO napraviti budale, danas su gotovo pale u zaborav.
Počelo je četrdesetih godina, odmah nakon Roswella...
· Kontra admiral Roscoe Hillenkoeter bio je direktor CIA-e u razdoblju od 1947.-1950. godine. Godine 1960, izjavio je za štampu da je za vrijeme njegovog službovanja bilo, od strane vlade, više uspjelih zataškavanja pojave NLO-a. Svoju izjavu potvrdio je i u specijalnoj televizijskoj emisiji, nekoliko mjeseci poslije.
· Bračni par iz države Utah snimio je 1948. godine vrlo uspjele fotografije dvije letjelice, očito vanzemaljskog podrijetla. Fotografije su odnijeli u redakciju lokalnog lista koji je objavio i popratni članak, uz napomenu da je negativ filma bio podvrgnut analizi u laboratoriju Sveučilišta Utah, te da je utvrđeno da je film originalan i da je mogućnost fotomontaže potpuno isključena. Članak je, uz popratne fotografije, ne samo u državi Utah već i mnogo šire, naišao na velik odjek javnosti, a samim time zainteresirala se i CIA, pogotovu jer se radilo o letjelicama nepoznatog podrijetla. Ukratko, nakon što su dotični bračni par posjetili "ljudi od vladinog povjerenja", (što je priznao i sam Hillenkoeter), supružnici izjavljuju (za isti list, čijeg su vlasnika također posjetili "neki ljudi") da je posrijedi bila fotomontaža, i kako su sve smislili iz puke zabave. Nalaze sveučilišnog laboratorija nije više nitko nigdje spominjao, i sve je ubrzo palo u zaborav. Fotografiju originalnog primjerka filma koji je bračnom paru bio oduzet "radi ispitivanja", a koji je CIA snimila za svoju arhivu, Hillenkoeter je pokazao u televizijskoj emisiji, potvrđujući nalaz sveučilišnog laboratorija.
Godinu dana nakon toga, bilo je nekoliko izjava za javnost viših vojnih dužnosnika,
u kojima se navode točna mjesta padova tri NLO-a, koji su odmah potom bili ispitivani u podzemnoj vojnoj bazi u državi Wisconsin. O posadi tih letjelica niti spomena...
· Dr. Vannevar Bush bio je Predsjednik američkog Vijeća za istraživanje i razvoj u razdoblju od 1945.-1949. godine. Osim toga, bio je savjetnik američkog predsjednika i ključni čovjek u razvoju atomske bombe. 1950. godine, u memorandumu kanadske vlade koji je potpisao Wilbert Smith, jasno se navodi : "LETEĆI TANJIRI POSTOJE. O njima ne znamo gotovo ništa, ali znamo da velike napore u razotkrivanju te tajne ulaže mala grupa ljudi, koju predvodi Dr. Vannevar Bush."
· James Forrestal bio je američki ministar Odbrane. Godine 1949. doživio je nervni slom, te počinio samoubistvo. Mnogo se nagađalo o razlozima zbog kojih se, ta inače izuzetno stabilna osoba, odlučila na taj čin, međutim njegovi najbliži suradnici nisu bili previše iznenađeni. "Previše je toga" i "Postaje neizdrživo", riječi su koje je Forrestal često ponavljao u danima koji su prethodili njegovom nervnom slomu. Prema riječima njegovog bliskog prijatelja, generala Waltera Bedell Smitha, (koji je Forrestala zamijenio na dužnosti ministra Odbrane), Forrestal je bio vrlo potresen zbog, kako je on sam rekao, "opasne tajne koju će ljudi ubrzo otkriti."
· Bivši zapovjednik Zračne baze Wright- Patterson u državi Ohio, brigadirni general Arthur Exon, obznanio je 1991. godine postojanje tajne grupe "Bezbožnih trinaest", čiji je zadatak kontrola pristupa strogo povjerljivim izvještajima o NLO-ima i njihovim posadama. Možda je Exon mislio na tajnu grupu Majestic-12 plus američki predsjednik ? Sa grupom Majestic-12 surađivali su, po Exonovim riječima, i Forrestal i Smith.
· Dr. Eric Walker bivši je upravitelj američkog Instituta za analizu Odbrane. Za TV mrežu NBC izjavio je 1989. godine kako je za vrijeme svog službovanja često prisustvovao tajnim sastancima u zračnoj bazi Wright-Patterson. Glavne i jedine teme bile su analize pronađenih NLO-a kojih je, prema njegovim riječima, "bilo više nego što bi se možda moglo misliti." Dr. Eric Walker također je izjavio da "zna za njih (grupu Majestic-12) već 40 godina."
· General Hoyt Vanderberg je tokom Drugog Svjetskog rata bio zapovjednik američke Vojne obavještajne službe, i direktor CIA-e u razdoblju od 1946.-1947. godine. U izjavi za štampu, i budući da je (1. listopada 1947) osobno prisustvovao činu, potvrdio je autentičnost potpisa američkog predsjednika Harry Trumana na tajnom memorandumu grupe Majestic-12. Grupa je osnovana kada su NLO-i, prema riječima gen. Vanderberga, "postali pitanje nacionalne sigurnosti."
· Dr. Detlev Bronk po zanimanju je biofizičar. Bio je Predsjednik Američke Akademije Nauka, i upravnik Američkog Medicinskog Vijeća pri Odboru za Atomsku snergiju. Prema izjavi koju je dao radio postaji u Los Angelesu, a koja je emitirana u živo, tadašnji predsjednik Eisenhower je u doba slučaja Roswell bio na najvišoj vojnoj dužnosti i morao je znati za pad letjelice. Kada je izabran za predsjednika SAD-a, odlučno je nijekao bilo kakvo postojanje vanzemaljske letjelice, što je tada bila, baš kao što je i danas, uobičajena praksa Bijele Kuće. Potpuno je jasno da američka vlada nije mogla dozvoliti da informacije o padu NLO-a, a pogotovo fotografije vanzemaljskih astronauta, prodru u javnost. Osim panike koju bi ta vijest izazvala, a što bi se još i moglo kontrolirati, postojala je daleko veća opasnost za vladu. Kada bi običan američki građanin suprotstavio svoj "američki način života" postojanju vanzemaljske civilizacije, kontrola ljudima bila bi vrlo otežana, a u glavi svakog pojedinca nastala bi pitanja kojih se svaka vlada boji. Međutim, to nije problem samo američke vlade. Sivi patuljak visine jednog metra, doletio tko zna otkud, postao bi veći faktor od svih predsjednika zajedno. Koja vlada takvo što može dopustiti ? I to je jedan od razloga zbog kojeg mnoge države svijeta (pogotovo Rusi i Amerikanci) godinama tajno surađuju (i) po pitanju vanzemaljskih letjelica, iako su im deklarirani politički sistemi različiti.
· Kontra admiral Sidney Souers vršio je visoku dužnost u Američkoj Centralnoj Obavještajnoj službi 1946. godine, kada je imenovan za Izvršnog sekretara Vijeća Nacionalne Odbrane, 1947. godine. Tijekom karijere bio je duboko upleten u istraživanja koja se tiču ostataka palih vanzemaljskih letjelica, što je osobno izjavio 1969. godine za američku nacionalnu TV mrežu NBC. U istoj televizijskoj emisiji pokazao je komad metala veličine 15x10 cm, čiji je sastav nepoznat, i za kojeg je tvrdio da pripada letjelici vanzemaljskog podrijetla, paloj u pustinji Nevade 1956. godine. Dvije sedmice nakon emitiranja emisije, prilikom provale u njegovu kuću, predmet je nestao, a sa njim i gosp. Sidney. Osim tog predmeta (i sâmog Sidneya) ništa nije ukradeno. Njegova supruga Eleine, koja je bila u bolnici kada je provaljeno u kuću, tvrdi kako je nestanak njena supruga povezan sa "ljudima koji su nekoliko puta telefonom nazivali Sidneya", nakon čega je "on bio vrlo nervozan i rastresen". Tijelo Sidneya Souersa nikada nije pronađeno.
· Don Berliner je fizičar, i dugi niz godina istražuje fenomen NLO-a. Nije mu poznato tko je na njegovu adresu poslao dokument koji pripada grupi Majestic 12, a koji datira iz 1996. godine. Dokument nosi naslov : "Vanzemaljski Entiteti i njihova tehnologija." Zajedno sa dokumentom, primio je i mikro-film koji sadrži 23 stranice tajnog izvješća iste grupe. Na stranicama snimljenim na mikro-film, iznose se zapažanja u svezi kontakata sa vanzemaljcima koji su se dogodili unatrag dvije godine. Ime "Area 51" spominje se 14 puta, što upućuje na konkretne aktivnosti te baze. Berliner je mikro-film, prema priloženim uputama, pohranio na tajno mjesto, a podatke će javnost saznati u siječnju 1998. godine. Ta odluka rezultat je telefonske obavijesti primljene neposredno nakon primitka paketa sa spomenutim sadržajem.
Nastavak u sledecem postu
Nastavak
· Dr. Donald Menzel profesor je astrofizike, a bio je i savjetnik nekoliko američkih predsjednika, uključujući i Reagana. Sudjelovao je u razvoju Američkog Svemirskog programa, a u američkoj Administraciji važi kao čovjek koji je imao pristup dokumentima klasificiranim kao Top Secret Ultra , odnosno dokumentima od najveće tajnosti. Siječnja 1995.-te izlazi u javnost sa informacijama vezanim za pad NLO-a koji se dogodio 1980. godine u državi Maine, nedaleko zračne vojne baze Linkoln. Zajedno sa general majorom Robertom Montaqueom, direktorom Centra za razvoj Specijalnih oružja, koji ima sjedište u gradu Albuquerque, država New Mexico, radio je na ispitivanju pale letjelice. Prilikom gostovanja u radio emisiji pod nazivom Close encounters (Bliski susreti), a koju redovito prate slušatelji 5 saveznih država, i koja je neobično popularna, opisao je pali NLO i odgovarao na sva pitanja osim onih vezanih za pronađeno oružje. Radio emisija izazvala je vrlo velik interes, pa je stoga i reprizirana. Nedugo zatim, kao gost iste emisije, pojavio se i general major Robert Montaque, tvrdeći da su izjave Dr. Menzela neistinite, te da je Menzel svojim istupom htio samo privući pažnju na sebe. U lipnju iste godine, Menzel gostuje na TV mreži ABC (u večernjem najgledanijem terminu), pokazuje fotografije spornog NLO-a, i odgovara na pitanja gledatelja iz gotovo svih saveznih država Amerike. Nakon toga, javno ga više nitko nije demantirao, ali je postao žrtvom prijetećih anonimnih poziva. Ubrzo zatim je umro.
· Osobe kao što su Stanton T. Friedman (nuklearni fizičar), Bill Moore i Jaime Shandera (inženjeri koji više od dvadeset godina proučavaju slučajeve vezane za NLO), primaju zadnjih godina pakete nepoznatih pošiljaoca. Sadržaj paketa uglavnom čine mikro-filmovi na kojima su snimljene stranice povjerljivih dokumenata, te fotografije NLO-a. Primjer : Bill Moore je 1985. godine primio kuvertu poslatu sa Novog Zelanda, u kojoj ga netko njemu nepoznat upućuje u Američku Nacionalnu Arhivu, radi ispitivanja nekih dokumenata. U poruci je naveden broj pod kojim se dokumenti, koji više nisu bili klasificirani kao tajni, nalaze u arhivi. Moore i Shandera tako su došli do memoranduma vezanog za aktivnosti grupe Majestic-12, a koji postojanje te grupe i potvrđuje. Memorandum je potpisao Robert Cutler, najbliži suradnik predsjednika Eisenhowera, i specijalni savjetnik pri Vijeću za Nacionalnu sigurnost. Taj dokument, nekad od najveće tajnosti, adresiran je na Nathana Twiningsa, ondašnjeg generala Američkih Zračnih Snaga.
Ajd, pa da nastavim.
TAJNA VLADA, PORIJEKLO, IDENTITET I SVRHA MJ-12
(prvi dio)
U godinama koje su slijedile nakon drugog svjetskog rata vlada SAD-a se suočila sa serijom događaja koji su trebali promijeniti njene pretpostavke za vlastitu budućnost i budućnost čovječanstva. Predsjednik Truman i njegovi vojni zapovjednici našli su se prividno nemoćnim nakon što su dobili najrazorniji i najskuplji rat u istoriji. SAD su razvile, upotrijebile, i bile jedina država koja je imala atomsku bombu koja je sama mogla uništi bilo kojeg neprijatelja i čak čitavu Zemlju. U to vrijeme SAD su imale najbolju ekonomiju, najnapredniju tehnologiju, najviši životni standard, najveći utjecaj, i stvorile najveću i najsnažniju vojsku svih vremena. Samo možemo zamisliti zbrku i zabrinutost vrha vlade SAD-a kada su otkrili da se svemirska letjelica kojom je upravljalo biće slično insektu iz totalno nepoznate civilizacije srušila u pustinji New Mexica.
Između Januara, 1947. i Decembra, 1952. otkriveno je najmanje 16 srušenih ili prizemljenih vanzemaljskih letjelica, 65 vanzemaljskih tijela, i jedan živi vanzemaljac. Odmah nakon toga jedna je letjelica eksplodirala u atmosferi i to je bio jedan od posljednjih slučajeva. Od svih tih slučajeva, 13 ih se dogodilo unutar granica Sjedinjenih Država, ne uključujući letjelicu koja se razletjela u zraku. Od tih 13, 1 u Arizoni, 11 ih je bilo u Mexicu, i 1 u Nevadi. Tri su se dogodila u stranim zemljama. Od tih jedan je bio u Norveškoj, i dva posljednja u Mexicu. Viđenja NLO-a su bila tako česta da su ozbiljne istrage i razotkrivanje svakog izvještaja postali nemogući zapošljavajući postojeća sredstva istraživačkih službi.
Vanzemaljska letjelica je nađena 13. Januara, 1948. na stjenovitoj visoravni pokraj Aztec-a, u New Mexicu. Druga letjelica je locirana 25. Marta, 1948. u Hart Kanjonu pokraj Azteca, u New Mexicu. Imala je 100 stopa u prečniku. Ukupno je pronađeno 17 tijela vanzemaljaca u te dvije letjelice. Od još veće važnosti je bilo otkriće velikog broja ljudskih dijelova tijela pohranjenih u obje letjelice. Tajnost je bila čak veća nego ona iznad Manhattan projekta. U idućim godinama ovi događaji su postali najstrože čuvane tajne u istoriji svijeta.
Specijalna grupa najboljih američkih naučnika je organizovana u projekt "Sign" u Decembru, 1947. da bi proučila NLO fenomen. Projekt "Sign" prerastao je u "Grudge" u Decembru, 1948. Niži sakupljački i dezinformacijski projekt "Blue Book" je oformljen pod Grudge-om, uključujući kontroverzni Grudge 13., Blue Teams (Plavi Timovi) su sastavljeni za otkrivanje srušenih letjelica i mrtvih ili živih vanzemaljaca. Blue Teams su kasnije prerasli u Alpha Teams pod projektom Pounce.
Tokom tih ranih godina američke zračne snage i CIA izvršili su potpunu kontrolu nad "vanzemaljskom tajnom". U stvari CIA je bila oformljena na zahtjev predsjednika, prvo kao centralna obavještajna grupa za hitnu upotrebu u slučajevima vezanim za vanzemaljsku prisutnost. Kasnije je osnovan National Security Act (NSA) kako bi nadzirao obavještajnu grupu i pogotovo vanzemaljska nastojanja. Serija memoranduma vijeća za nacionalnu sigurnost i izvršne naredbe odvukle su CIA-u od isključivog zadatka okupljanja oko stranih obavještajnih službi i polako ali u potpunosti "legalizirala" za direktnu akciju u obliku tajnih aktivnosti u zemlji i inostranstvu. 09. Decembra, 1947. godine, Truman je odobrio izdavanje zapovijesti "NSC-4"-u, davši mu naziv "Coordination of Foreign Intelligence Information Measures" na zahtjev tajnika Marshalla, Forrestala, Petterson, i direktora "State Deparment's Policy Planning Staff"-a, Kennana.
Strana i vojna špijunaža, knjiga 1, "Final Report of the Select Committee to Study Governmental operations with respect to Intelligence Activities". (Finalno izvješće izabranog odbora za istraživanje vladinih operacija s osvrtom na špijunske aktivnosti.) Senat Sjedinjenih američkih Država, 94. kongres, drugo zasjedanje, izvještaj broj
94-755, April, 1976., stranica 49 navodi : "Ova direktiva onemogućava državnog tajnika da rukovodi nadgledanjem špijunskih aktivnosti stvorenih za borbu protiv komunizma. "Top secret" anex za NSC-4, NSC-4A, upućuje direktora središnje tajne službe da provodi psihološke aktivnosti u postizanju u NSC-4 čvrsto određenih ciljeva. Početna ovlast CIA-e pokrivanje operacija pod NSC-4A nije utemeljeno formalnom procedurom niti koordinacijom ili provođenjem ovih operacija. Jednostavno upućuje DCI da "pokriva tajne akcije i osigurava, kroz suradnju sa Državom i Obranom, da rezultati operacija budu u skladu sa američkom politikom".
Kasnije su NSC-10-1 i NSC-10-2 trebale istisnuti NSC-4 i NSC-4A i proširiti tajne ovlasti još više. Office of Policy Coordination (OPC) je bio privilegovan da iznese prošireni program tajnih aktivnosti. NSC-10-1 i NSC-10-2 su proglasili ilegalne postupke u skladu sa vodstvom za nacionalnu sigurnost. Reakcija je bila munjevita. U očima špijunske zajednice sva sredstva su bila dopuštena. Pod NSC-10-1 je za istraživanje namjena tajnih projekata osnovana, ali ne i odobrena, Executive Coordination Group (Izvršna koordinacijska grupa) ECG. ECG je imao tajni zadatak da koordinira projektima vezanim za vanzemaljce. NSC-10-1 i NSC-10-2 su prikazani tako kao da nitko na vrhu ne želi ništa (o projektima) dok sve ne bude uspješno završeno.
Tako je stvoren tampon između Predsjednika i informacije. Bila je namjera da ta tampon zona služi predsjedniku kao sredstvo negiranja poznavanja stvarnog stanja ukoliko ono procuri. Ova tampon zona se u kasnijim godinama koristila u svrhu izoliranja budućih predsjednika od informacija o vanzemaljskoj prisutnosti, osim onoga što Tajna vlada i tajne službe nisu željeli da zna. NSC-10-2 je ustanovio istraživačko tijelo koje se
tajno sastajalo, a sastojalo se od najvećih naučnih umova tadašnjice. Jedan drugi memorandum NSC-10-5 daje glavne crte dužnosti istraživačkog tijela. Ovi NSC memorandumi i tajna izvršna naređenja stvorili su podlogu za nastanak "MJ-12" samo četiri godine kasnije. Ministar vanjskih poslova James Forrestal počeo je prigovarati na račun tajnosti. Bio je idealist, religiozni čovjek koji je smatrao da javnost treba znati. Kada je o problemu vanzemaljaca počeo razgovore sa vođama opozicijskih stranaka i vodećim ljudima u kongresu, Truman je od njega zahtijevao ostavku. On je svoje strahove iznio mnogim ljudima i s punim pravom smatrao da ga pažljivo prate. Rečeno je kasnije da je Forrestal pretrpio živčani slom i otpremljen je u umobolnicu Bethesda Naval Hospital. U stvari to je bio strah da Forrestal ne bi ponovno progovorio i morao je biti izoliran i diskreditiran. Rano ujutro 22. Aprila, 1949. agenti CIA-e su mu oko vrata vezali plahtu, vezali drugi kraj za namještaj u njegovoj sobi i bacili Jamesa Forrestala kroz prozor. On je bio prva žrtva u "prikrivanju".
Žive vanzemaljce iz srušene letjelice kod Roswella bio je nazvan EBE. Ime je predložio Dr. Vannever Bush i to je bila skraćenica za Extraterrestrial Biological Entity (Vanzemaljska biološka jedinka). EBE je lagao i više od godine dana davao samo beskorisne odgovore na sva pitanja koja su mu postavljana. Ona pitanja koja su zahtijevala neugodan odgovor jednostavno su ostala neodgovorena. U vrijeme druge godine zatočeništva EBE je postao otvoreniji i informacije dobivene EBE-a su bile zapanjujuće. Zbirka ovih otkrića su bili osnovni temelj za ono što će se kasnije nazvati "Yellow Book" (Žuta knjiga). Fotografije EBE-a smo, među ostalim, godinama kasnije vidjeli ja i Bill English u Grudge 13.
Pri kraju 1951. god. EBE se razbolio. Medicinsko osoblje je bilo nemoćno u odstranjivanju uzroka EBE-ove bolesti. EBE-ov život je bio baziran na klorofilu i pretvarao je hranu u energiju gotovo isto kao biljke. Otpadne tvari su izbacivane na isti način kao i kod biljaka. Odlučeno je da se pozove stručnjak za botaniku. Botaničar Dr. Guillermo Mendoza je doveden da mu pomogne da ozdravi. Dr. Mendoza je pokušavao spasiti EBE-a sve dok
Nastavak u daljnjem postu
Ligsofte ima njih i po svemiru i pio Zemlji koliko ti volja. U početku sam im vjerovao jer su mi pričali lijepe priče dok me ona siva đubrad ne isprobadaše nekim cijevima. Odonda ih ne volim i nikom ne vjerujem. Ušpricali su mi nešto u ruku i kad sam htio to izvaditi otkačilo se od kosti i sad luta po mom tijelu. Isto su uradili i mojoj sestri i mojim drugovima koje sam doveo kod njih naivno im vjerujući. Poslije su se izvinjavali ali su i tad lagali. Više mi se ne javljaju na oči što im od sveg srca preporučujem. Vidiš najčudnije što svi oni imaju neku sličnu priču. Kao desiće se nešto dobro i tu su da nam pomognu i slične priče. Ma sve su to lažovi teški. Niko nam ne može pomoći nego mi sami sebi. Mora biti da im puno značimo čim su se svi oni sjatili. Ali im neće upaliti jer mi ljudi trebamo načinjeti svoj novi svijet. Pošto nas nema neizmjerno mnogo svaki nam je čovjek važan. A kad budemo stvorili svoj svijet oni ćukovi vanzemaljski će imati sušto jer će doći vrijeme naplate dugova i to sa kamatom.:)
Nastavak
sredinom 1952. EBE nije umro. Dr. Mendoza je postao stručnjak za vanzemaljsku biologiju. U bezuspješnom pokušaju da spase EBE-a i da se bogato okoriste tehnologijom naprednije vanzemaljske rase Sjedinjene države su u beskrajan svemir početkom 1952. počele emitirati poziv u pomoć. Poziv je ostao bez odgovora, ali je projekt nastavljen u nadi da će naići na odgovor.
Predsjednik Truman je izvršnom naredbom 4. Novembra, 1952. stvorio super tajnu National Security Agency (nacionalna služba sigurnost). Njena osnovna funkcija je bila dešifrovanje vanzemaljske komunikacije i jezika i uspostavljanje dijaloga s njima. Ovaj zadatak bio je nastavak prethodnih uspjeha i nosio je šifru Sigma. Druga svrha NSA je bila praćenje svih komunikacija i emisija iz svih vrsta uređaja iz svih krajeva svijeta u svrhu bavljenja špijunažom, i ljudskom i vanzemaljskom, te zadržati tajnu vanzemaljsku prisutnosti. Projekt Sigma je bio uspješan. NSA je također održavala vezu sa "Luna Base" i drugim tajnim svemirskim programima. Izvršnom naredbom NSA je izuzeta od svih zakona u čijem se tekstu ne spominje njen naziv, to znači da ako ime agencije nije navedeno u tekstu bilo kojeg ili svih zakona koji su usvojeni na Kongresu ona nije podložna tom ili tim zakonima. NSA danas obavlja mnoge druge dužnosti i u stvari je glavna služba s obavještajnim odjelom. Danas NSA dobiva 75% novca određenog za obavještajne službe. Stara izreka "gdje ide novac tu vlast počiva" je istinita. DCI je figurativno kao doskočica održan za javnost. Primarni zadatak NSA je i dalje komunikacija sa vanzemaljcima, ali sada uključuje i druge programe u vezi s njima.
Predsjednik Truman je izvještavao saveznike, uključujući i SSSR, o razvoju događaja s vanzemaljcima još od slučaja Roswell. Ovo je učinjeno ukoliko se otkrije da su vanzemaljci prijetnja ljudskoj vrsti. Planovi su formulirani da zaštite Zemlju od invazije. Glavna poteškoća je bilo održavanje internacionalne tajne. Odlučeno je da je potrebna vanjska organizacija koja bi koordinirala i kontrolirala napore da se vlade zaštite od "žvakanja" novinara. Rezultat je bio stvaranje tajne organizacije poznate pod nazivom "Bilderburgers". Sjedište ove organizacije je u Ženevi u Švicarskoj. "Bilderburgeri" su prerasli u tajnu svjetsku vladu koja sada sve kontrolira. Ujedinjeni Narodi su onda, a i sada, bili internacionalna šala.
Godine 1953. novi čovjek je zauzeo mjesto u Bijeloj kući. Bio je to čovjek koji je navikao na strukturalnu organizaciju osoblja s lancem upravljanja. Njegova metoda je bila metoda delegata i vladanja odbora. Donosio je odluke samo ako se njegovi savjetnici ne bi mogli dogovoriti. Njegova normalna metoda je bila pročitati ili poslušati više alternativa i onda odobriti jednu. Oni koji su radili sa njim rekli su da je njegov najdraži komentar bio "just do whatever it takes" (učinite to po svaku cijenu). Proveo je mnogo vremena na golf igralištu. To nije bilo neobično za čovjeka koji je vojnu karijeru proveo kao Vrhovni Zapovjednik za vrijeme rata. Taj Predsjednik bio je general Dwight Eisenhower. Za vrijeme njegove prve četiri godine u uredu, 1953. otkriveno je najmanje 10 srušenih vanzemaljskih letjelica sa 26 mrtvih i 4 živa vanzemaljca. Od njih 10, 4 su otkrivene u Arizoni, 2 u Teksasu, 1 u New Mexicu, 1 u Louisiani, 1 u Montani, 1 u Južnoj Africi. Nebrojeno puta su letjelice bile samo viđene. Eisenhower je znao da se mora boriti i pobijediti problem vanzemaljaca. Znao je da to nije mogao učiniti otkrivajući tajnu kongresu. Početkom 1953. predsjednik je potražio pomoć oko vanzemaljskog problema kod svog prijatelja i člana Vijeća za vanjske odnose Nelsona Rockfellera. Eisenhower i Rockfeller su počeli planirati tajnu strukturu koja je trebala nadzirati vanzemaljce i koja je za jednu godinu postala stvarnost. Ideja za
MJ-12 je tada rođena. Nelsonov ujak Wintrop Aldrich je bio presudan u uvjeravanju Eisenhowera da se kandiduje za predsjednika. Cijela Rockfellerova obitelj zajedno sa Rockfellerovim carstvom je čvrsto podržavala Ike-a. Traženje pomoći od Rockfellera oko problema vanzemaljaca je bila najveća pogreška koju je za budućnost SAD-a a, najvjerojatnije čitavog čovječanstva, počinio Eisenhower.
U roku od sedam dana nakon Eisenhowerovih izbora on je postavio Nelsona Rockfellera za predsjednika "Savjetodavnog predsjednikovog odbora za organizaciju vlade". Rockfeller je bio odgovoran za planiranje reorganizacije vlade. New Deal program je smješten u jedan jedini odbor nazvan "Odbor za zdravlje, školstvo, i socijalnu skrb". Kada je u Aprilu, 1953. kongres odobrio izmjene, Nelson je imenovan na mjesto podsekretara. Godine 1953. astronomi su otkrili u svemiru velike objekte koji su se kretali prema Zemlji. U početku se vjerovalo da su to asteroidi. Kasniji dokazi su potvrdili da objekti mogu biti jedino svemirski brodovi. Projekt "Sigma" je presreo vanzemaljske radio komunikacije. Kada su objekti stigli do zemlje postavili su se u vrlo visoku orbitu oko ekvatora. Bilo je nekoliko velikih brodova i njihova namjera nije bila poznata.
Projekt "Sigma", i novi projekt, "Pluto", su koristeći se radio komunikacijom preko kompjuterskog binarnog jezika, uspjeli ugovoriti slijetanje koje je rezultiralo kontaktom lice u lice sa vanzemaljskim bićima. Zadatak projekta "Pluto" je bio stvaranje diplomatskih odnosa sa ovom ili nekom drugom vanzemaljskom rasom.
U međuvremenu je rasa vanzemaljaca sličnih ljudima kontaktirala vladu SAD-a. Ova nas je grupa upozorila na vanzemaljce koji kruže oko ekvatora i ponudila nam pomoć u našem duhovnom razvoju. Zahtijevali su, kao glavni uslov, da onesposobimo i uništimo nuklearno oružje. Odbili su izmjenu tehnologije navodeći da smo duhovno nesposobni nositi se s tehnologijom koju smo tada posjedovali. Vjerovali su da bismo koristili novu tehnologiju kako bismo uništili jedni druge. Ta rasa je tvrdila da smo na putu samouništenja i da se međusobno moramo prestati ubijati, zaustaviti zagađivanje Zemlje, zaustaviti bezobzirno iskorištavanje Zemljinih prirodnih izvora, i da naučimo živjeti u harmoniji. Ovi uslovi su dočekani sa velikom sumnjom, posebno glavni uslov nuklearnog razoružanja. Smatrano je da bi nas prihvaćanje tog uslova ostavilo bespomoćnima u slučaju da se suočimo sa vanzemaljskom prijetnjom. Također nismo imali ništa u istoriji što bi nam pomoglo u odluci. Nuklearno razoružanje je smatrano kao loše za interese SAD-a. Ponude su bile odbijene.
Kasnije se 1954. rasa dugonosih "Graya-a" koja je kružila oko Zemlje spustila u "Holloman Air Force Base". Postignut je osnovni dogovor. Ova se rasa predstavila kao vrsta sa planeta pokraj crvene zvijezde u sazviježđu "Oriona" koju smo mi nazivali "Betelgeuse". Rekli su da njihov planet umire, te da u nepoznatoj budućnosti neće moći živjeti na njemu. To je dovelo do drugog slijetanja u "Edwards Air Force Base". Istorijski događaj je planiran na brzinu i odnos je dogovoren. Odlučeno je da će Eisenhower biti na odmoru u Palm Springsu. Dogovorenog dana Predsjednik je doveden u bazu, a novinarima je kao izgovor, rečeno da je posjetio zubara.
Predsjednik Eisenhower se susreo sa vanzemaljcima i formalni dogovor između Alien Nation-a i SAD-a je potpisan. Tada smo primili prvi posjet vanzemaljskog ambasadora iz svemira. Njegovo ime i titula je bila "Omnipotent Highn-ess Krill", normalno zvan Krill.
Po tradiciji američkog preziranja kraljevskih titula, tajno je zvan Original Hostage Krill. Trebali biste znati da je postoji i vanzemaljska zastava poznata kao "Trilateral Insignia". Prikazana je na njihovim letjelicama i njihovim uniformama. Oba slijetanja i drugi sastanak su snimljeni. Filmovi postoje i danas.
Dogovor je glasio : Vanzemaljci se neće uplitati u naše odnose i mi se nećemo uplitati u njihove. Držati ćemo njihovu prisutnost na Zemlji tajnom. Oni će nas opskrbljivati
Nastavak
naprednom tehnologijom i pomoći naš tehnološki razvoj. Neće ostvariti odnose sa niti jednom drugom Zemaljskom državom. Mogu otimati ljude na određeno vrijeme u svrhu medicinskih ispitivanja i praćenja našeg razvoja s dogovorom da se ljudima neće nauditi, da će biti vraćeni na mjesto sa kojeg su oteti, ljudi se neće sjećati događaja, a Alien Nation će obavještavati MJ-12 o svim kontaktima i otmicama. Dogovoreno je da će svaka država primiti ambasadora druge države dok god dogovor bude na snazi. Dalje je dogovoreno da će Alien Nation i SAD međusobno razmijeniti 16 osoba u svrhu učenja jednih o drugima. Vanzemaljski "gosti" bi ostali na Zemlji a "ljudski gosti" bi putovali na mjesto porijekla vanzemaljaca na određeni period, a onda bi bili vraćeni, i tada bi se izvršila ponovna zamjena. Također je dogovoreno da će biti napravljene podzemne baze za korištenje Alien Nation-a i da će dvije baze biti napravljene za zajedničko korištenje vlada SAD-a i Alien Nation-a. Tehnologija bi se izmjenjivala u zajedničkim bazama. Sve vanzemaljske baze bi bile konstruisane ispod indijanskih rezervata u četverougaonom području Utaha, New Mexica, Arizone i Kolorada, i jedna će biti napravljena u Nevadi na području poznatom kao S-4, smještenom otprilike 7 milja južno od zapadne granice Area 51, poznate kao Dreamland. Sve vanzemaljske baze su pod potpunom kontrolom mornaričkog odjela i svo osoblje koje radi u ovim kompleksima dobija svoju plaću od mornarice. Izgradnja baza je odmah počela, ali je napredak bio slab dok nisu prikupljene velike količine novca 1957. Rad na "Yellow Book" je nastavljen.
Osnovan je projekt "Redlight" i počelo je ozbiljno eksperimentiranje na vanzemaljskim letjelicama. Super tajni objekt je sagrađen u "Groom Lake-u" u Nevadi u središtu područja za testiranje oružja. Njegova šifra je bila "Dreamland". Projekt je stavljen pod Mornarički odjel i osoblje je trebalo imati "Q" dopuštenje kao i izvršno (predsjedničko) odobrenje. Ironična je činjenica da Predsjednik SAD-a nema dozvolu za posjet ovom mjestu. Vanzemaljska baza u kojoj se razmjenjivala tehnologija bila je smještena u području zvanom S-4. Šifra područja S-4 je bila "The Dark Side of the Moon" (Tamna strana Mjeseca). Vojska je dobila zadatak oformiti super tajnu organizaciju koja bi priskrbila tajnost programima vezanim za vanzemaljce. Ta organizacija je postala "National Reconnaissance Organization" smještena u "Fort Carsonu" u Coloradu. Specijalni timovi koji su osiguravali projekte zvali su se "Delta". Drugi projekt pod šifrom "Snowbird" je trebao objaviti objašnjenja svih viđenja Redlight letjelica kao eksperimente zračnih snaga. Snowbird letjelice su rađene po konvencionalnoj tehnologiji i u nekoliko navrata ih je pratio tisak. Projekt Snowbird je služio i da raskrinka NLO-e koje je vidjela javnost. Projekt je bio vrlo uspješan i do ovih godina broj izvještaja iz javnosti je opadao.
Osnovan je multimilijonski fond i držao ga je vojni ured Bijele kuće. Taj fond je korišten za izgradnju preko 75 duboko podzemnih građevina. Predsjednicima koji su pitali rekli su da je fond korišten za izgradnju duboko podzemnih skloništa za Predsjednika u slučaju rata. Samo ih je nekoliko napravljeno za Predsjednika. Milijuni dolara građana su prošli kroz ovaj ured do MJ-12 pa do izvođača, te su onda korišteni za gradnju tajnih vanzemaljskih baza kao i tajnih DUMB-ova (Deep Underground Military Bases – Duboko podzemnih vojnih baza), za gradnju objekata "Alternative #2"-a. Predsjednik Johnson je koristio ovaj fond za izgradnju pozorišta i popločenje ceste na njegovom ranču. Nije znao njegovu pravu svrhu. Tajni fond Bijele kuće za izgradnju podzemnih objekata je 1957. osnovao predsjednik Eisenhower. Fond je odobrio Kongres u obliku "izgradnje i održavanja tajnih mjesta gdje bi se Predsjednik mogao skloniti u slučaju napada; predsjednička mjesta u slučaju opasnosti". Mjesta su grubo rečeno rupe u zemlji, dovoljno duboke da izdrže nuklearnu eksploziju i opskrbljene svim vrstama komunikacijske opreme. Do sada je više od sedamdeset i pet takvih mjesta razasuto po državi, a izgrađeni su pomoću ovog fonda. "The Atomic Energy Commission" (Komisija za atomsku energiju) je izgradila još 22 dodatna. Lokacije i sve što ima veze sa ovim mjestima smatraju se i tretiraju kao Top Secret. Novac je bio onda i sada u rukama Vojnog ureda Bijele kuće i prolazio je kroz zaobilaznu mrežu koju ni najuvježbaniji špijuni ili računovođe ne mogu slijediti. Godine 1980. samo rijetki na početku ili na kraju mreže su znali za što je novac bio potreban. Na početku su bili George Mahon iz Texasa i predsjednik House Appropriations Committee i njegovog pododbora za odbranu, Robert Sikes iz Floride, predsjednik House Appropriations Military Construction Subcommittee. Danas se pročulo da predsjednik Kongresa Jim Wright kontroliše novac u Kongresu i da ga se treba srušiti. Na kraju linije su bili Predsjednik, MJ-12, direktor Vojnog ureda i zapovjednik Washington Navy Yard.
Novac je odobravao Appropriation Committee koji ga je prosljeđivao u Ured Odbrane kao Top Secret nadalje u Vojni program izgradnje. Vojska ga, u stvari, nije mogla potrošiti,
a u biti nije ni znala čemu je namijenjen. Dozvolu za trošenje tog novca imala je samo mornarica. Novac je dalje prosljeđivan u Chesapeake Division vojnim inženjerima koji također nisu znali za što je. Čak ni zapovjednik Ureda, koji je bio admiral, nije znao za što je novac. Samo jedan čovjek, mornarički zapovjednik, iz Chesapeake Division-a, ali u stvarnosti odgovoran samo Vojnom uredu Bijele kuće, znao za što je novac namijenjen, njegovu količinu i konačnu destinaciju. Potpuna tajnovitost koja je okruživala taj fond značila je da gotovo svaki njegov trag može načiniti samo nekoliko ljudi koji su ga kontrolisali. Nikada nije bilo, a vjerojatno neće ni biti službene kontrole tajnog novca.
Velike količine novca su prebačene na Top Secret fond smješten u Palm Beachu
na Floridi, Peanut Island, koji pripada obalnoj straži. Otok graniči sa područjem koje je posjedovala Joseph Kennedy. Rečeno je da se novac koristio za obradu i uljepšavanje krajolika. Prije nekog vremena na TV vijestima specijalno o ubojstvu Kennedya, rečeno je da službenik obalne straže prenosi novac u aktovci do Kennedyijevih zaposlenih preko granice posjeda. Da li je ovo mogla biti tajna plaća obitelji Kennedy za gubitak njihova sina John F. Kennedya ? Plaćanje se nastavilo tokom 1967. i onda je prestalo. Količina i svrha prenešenog novca ostaje nepoznata. U međuvremenu, Nelson Rockfeller je ponovno promijenio svoju poziciju. Ovaj put je preuzeo staro mjesto C.D. Jacksona koje je nosilo naziv "Special Assistant for Psychological Strategy" (posebni pomoćnik za psihološku strategiju). Nelsonovim imenovanjem naziv je promijenjen u "Special Assistant for Cold War Strategy" (specijalni pomoćnik za strategiju hladnog rata). Ovo je mjesto tokom godina preraslo u isto ono koje je pod Nixonom imao Henry Kissinger. Službeno on je trebao "savjetovati i pomagati Predsjednika u razvoju i povećavanju razumijevanja i saradnje među svim ljudima". Službeni opis je bio samo dimna zavjesa jer je on bio predsjednikov koordinator za Špijunsku službu. Sa svog novog mjesta Rockfeller je izvještavao direktno, i jedino, Predsjednika. Prisustvovao je sastancima Kabineta, Vijeća za vanjsku ekonomsku politiku, i Nacionalnog vijeća za sigurnost koje je bilo najviše političko tijelo u vladi.
Nelsonu Rockfelleru je dan i još jedan važan posao glavnog u tajnoj grupi nazvanoj "Planning Coordination Group" (Grupa za Planiranje i Koordinaciju) koja je oformljena pod NSC 5412-1 u Martu, 1955. Grupa se sastojala od različitih privremenih ad hoc članova ovisno o predmetu dnevnog reda. Glavni članovi su bili Rockfeller, predstavnik Državnog ureda i direktor Obavještajne službe. Uskoro je nazvana "3413 Committee of the Special Group". NSC 5412-1 je odredio pravilo prema kojemu tajne operacije odobrava izvršni odbor, a kao i prije, ove operacije su pokretane isključivo voljom direktora Obavještajne službe. Tajnim izvršnim memorandumom, NSC 5410, Eisenhower je prije NSC 5412-1 1954. ustanovio privremeni odbor, poznat pod nazivom Majority Twelve (MJ-12), da nadgleda i vodi sve tajne operacije vezane za vanzemaljce. NSC 5412-1 je stvoren da objasni svrhu ovih sastanaka kada Kongres i novinari postanu previše znatiželjni. Majority Twelve je bila sastavljena od Nelsona Rockfellera, Direktora CIA-e Allena Welsh Dullesa, državnog tajnika Johna Foster Dullesa, ministra odbrane Charlesa E. Wilson, predsjedavajućeg šefova država Admirala Arthura W. Redford, direktora FBI-a J. Edgara Hoover, te šest ljudi iz izvršnog odbora za vanjske odnose, poznatih pod nazivom "Wise Men" (Mudri ljudi). Svi ovi ljudi su bili članovi tajnog društva studenata koji su se nazivali "The Jason Society" ili "The Jasons Scholars" i sakupili su svoje članove iz "Skull and Bones" i "Scrol and Key" društava sa Harvarda i Yalea.
"Wise Men" su bili glavni članovi Vijeća za vanjske odnose. Bilo je 12 članova uključujući prvih 6 sa Vladinih pozicija, dakle "Majority Twelve". Ova grupa je godinama stvarana od
Nastavak
najvećih državnih službenika i predsjednika vijeća za vanjske podnose, a kasnije i "Trilaterial Comission". Među njima su bili Gordon Dean, George Bush i Zbigniew Brzezinski. Najvažniji i najutjecajniji od svih "Wise Man" koji su bili članovi MJ-12 su bili John McCloy, Robert Lovett, Averell Harriman, Charles Bohlen, George Kennan i Dean Acheson. Poznato je da su Predsjednik Eisenhower i još 6 prvih članova MJ-12 iz vlade također bili članovi Vijeća za vanjske odnose.
Podrobniji istraživači će brzo otkriti da nisu svi članovi "Wise Men" pohađali Harvard i Yale i nisu svi bili izabrani među članovima "Skull and Bones" ili "Scroll and Key" za vrijeme njihovih školskih godina. To ćete saznati ako nabavite knjigu "The Wise Men" koju su napisali Walter Issacson and Evan Thomas, Simon and Schuster, New York. Ispod ilustracije broj 9 naći ćete poglavlje Lovett with the Yale Unit. u kojem u gornjem desnom uglu stoji : Njegovo primanje u Skull and Bones dogodilo se u zračnoj bazi u blizini Dunkirka. Otkrio sam da su se članovi birali, ovisno o situaciji, po pozivima na osnovu odlika nakon koledža i nisu bili ograničeni samo na studente Harvarda i Yalea.
Nekoliko izabranih je kasnije uključeno u "Jason Society". Oni su svi bili članovi Vijeća za vanjske odnose i u to vrijeme bili su poznati kao "Eastern Establishment". Ovo može
dati zaključak o utjecajnosti i ozbiljnosti najtajnovitijeg školskog udruženja. "Jason Society" postoji još i danas, ali također uključuje i članove "Trilaterial Commission". Trilaterial Commission je postojao nekoliko godina prije 1973. Ime Trilaterial Commission je preuzeto od vanzemaljske zastave poznate kao Trilaterial Insignia.
"Majority Twelve" postoji još i danas. Pod Eisenhowerom i Kennedyem pogrešno je zvano 5412 Committee ili pravilnije, Special Group. U Johnsonovoj administraciji nazvan je
303 Commitee zato što je naziv 5412 kompromitiran u knjizi "The Secret Government".
U stvari, NSC 5412-1 je procurilo do autora kako bi se prikrilo postojanje NSC 5410. Pod Nixonom, Fordom i Carterom zvao se "40 Committee", a pod Reganom postao je "PI-40 Committee". Tokom svih ovih godina promijenio se samo naziv.
Do 1955 postalo je očito da su vanzemaljci izigrali Eisenhowera i da su ostvarili svoju prijetnju. Osakaćeni ljudi i stoka pronađeni su širom Sjedinjenih država. Sumnjalo se da vanzemaljci ne daju MJ-12 potpune liste kontakata i otmica i također se sumnjalo da svi oteti nisu vraćeni. Sovjetski savez je osumnjičen za saradnju sa vanzemaljcima što je kasnije i dokazano. Shvatilo se da su vanzemaljci, kako prije tako i sada, manipulisali masama kroz tajna društva, magiju, čarobnjaštvo, okultno i religiju. Nakon nekoliko zračnih bitaka sa vanzemaljskim letjelicama postalo je jasno da je naše oružje prema njihovom potpuno nemoćno. U Novembru, 1955. NSC-5412-2 je dobio zadatak da sastavi Istražni Odbor kako bi istražio "sve službenike koji su uključeni u kreiranju i implementiranju strane politike u nuklearnom dobu". To je bio pokrivač koji je prikrivao stvarni predmet istraživanja, vanzemaljsko pitanje.
Tajnim izvršnim memorandumom, NSC 5411 1995., Predsjednik Eisenhower je sastavio je Istraživački odbor da "istraži sve činjenice, laži, prijevare i otkrije istinu vanzemaljskog pitanja". NSC 5412-2 služio je za prikrivanje koje je postalo neophodno kada je štampa tražila svrhu redovnih susreta tako važnih ljudi.
Prvi sastanak je započeo u "Quantico Marine Base". Istraživačka grupa je bila sastavljena od 35 članova Vijeća za vanjske odnose, tajnog školskog društva The Jason Society.
Dr. Edward Teller je pozvan da sudjeluje. Dr. Zbigniew Brezezinski bio je istražni direktor prvih 18 mjeseci a Dr.Henry Kissinger je bio izabran za istražnog direktora za sljedećih 18 mjeseci. Nelson Rockfeller je bio čest posjetitelj za vrijeme istraživanja.
"Study Group" Članovi :
• Gordon Dean, Predsjednik i Dr. Zbigniew Brzezinski, Study Director.
Prva Faza
• Dr. Henry Kissinger, Study Director.
Druga Faza
• Dr. Edward Teller Frank Altschul Maj. Gen. Richard C. Lindsay Hamilton Fish Armstrong Hanson W. Baldwin Maj. Gen. James McCormack, Jr. Lloyd V. Berkner Robert R. Bowie Frank C. Nash McGeorge Bundy Paul H. Nitze William A.M. Burden Charles P. Noyes John C. Campbell Frank Pace, Jr. Thomas K. Finletter James A. Perkins George S. Franklin, Jr. Don K. Price I.I. Rabi David Rockefeller Roswell L. Gilpatric Oscar M. Ruebhausen N.E. Halaby Lt. Gen. James M. Gavin Gen. Walter Bedell Smith Caryl P. Haskins Henry DeWolf Smyth James T. Hill, Jr. Shields Warren Joseph E. Johnson Carroll L. Wilson Mervin J. Kelly Arnold Wolfers.
U drugoj fazi sastanci su također održani u vojnoj bazi Quantico u Virginiji i grupa je postala poznata pod nazivom "Quantico II". Nelson Rockfeller je sagradio utočište negdje u Marylandu do kojeg je MJ-12 mogao doći jedino zrakom tako da su se mogli sastajati daleko od znatiželje javnosti. Ovo tajno mjesto je poznato pod kodnim imenom "The Country Club". Na toj lokaciji postojali su svi potrebni objekti za življenje, rekreiranje, prehranu i naravno, sastanke.
Istraživačka grupa je "javno" raspuštena u kasnim mjesecima 1958. i Henry Kissinger je objavio ono što se službeno 1957. nazivalo Nuclear Weapons and Foreign Policy (Nuklearno naoružanje i vanjska politika) Henry Kissingera, objavljeno za Vijeće vanjskih odnosa od strane Harper Brothersa u New Yorku. U stvarnosti rukopis je 80% bio napisan dok je Kissinger još bio na Harvardu. Istraživačka grupa je nastavila rad u tajnosti. Zaključak o ozbiljnoj povezanosti Kissingera u istraživanju može se pronaći u izjavama njegove žene i prijatelja. Mnogi od njih su izjavili da bi Henry svako jutro rano otišao i vraćao se kasno navečer bez da je sa i kim govorio ili kontaktirao. Činilo se kao da je bio u drugom svijetu u kojem nije bilo mjesta za nikoga drugoga.
Ove izjave su vrlo znakovite. Posljedice vanzemaljske prisutnosti i aktivnosti za vrijeme istraživanja mora da su ostavili strašan šok. Henry Kissinger je zasigurno potpuno drugačiji za vrijeme ovih sastanaka. U tom smislu nikada više neće biti tako pogođen ma koliko bile teške posljedice budućih događaja. U mnogo prilika radio bi do kasno u noć, iako je iza sebe imao puni radni dan. Takvo ponašanje dovelo ga je do razvoda.
Glavni zaključak proučavanja vanzemaljaca je bio da se ne smije reći javnosti jer se vjerovalo da bi to najvjerojatnije vodilo do ekonomskog kolapsa, kolapsa vjerske strukture, i nacionalne panike koja bi vodila do anarhije. Tajnost se stoga nastavila. Posljedica toga da se ne može reći javnosti je da se ne može reći ni kongresu, tako da je novac za projekt morao dolaziti izvan vlade. I međuvremenu novac je pribavljan iz vojnog budžeta i iz CIA-inih vlastitih tajnih fondova.
Drugi važan zaključak je bio da vanzemaljci koriste ljude i životinje kao izvor žljezdanih izlučevina, enzima, hormonskih izlučevina, krvi i za genetske eksperimente. Vanzemaljci su ove postupke objasnili kao potrebnim za njihov opstanak. Rekli su da se njihova genetska struktura pokvarila i da je više nisu u stanju reproducirati. Kazali su da će, ako ne budu mogli unaprijediti svoju genetsku strukturu, opstanak njihove vrste doći u pitanje. Na njihova objašnjenja gledano je sa velikom sumnjom. Pošto su naša oružja u stvari bila neupotrebljiva protiv vanzemaljaca, MJ-12 je odlučio nastaviti prijateljske diplomatske odnose s njima dok ne dođe vrijeme kada će se naša vojna tehnologija moći nositi sa njihovom. Ponuda za uključivanje snaga za obranu čovječanstva dana je SSSR-u i ostalim državama. U međuvremenu, razrađeni su planovi za istraživanje i izradu dva oružana sistema, upotrebljavajući konvencionalnu i nuklearnu tehnologiju, koji bi nas doveli u ravnopravan položaj.
Nastavak
Rezultati istraživanja su bili projekti "Joshua" i "Excalibur". Joshua je oružje zarobljeno od Nijemaca, koje je u to vrijeme moglo razbiti 4 inča debeli čelični oklop na udaljenosti od dvije milje, koristeći niskofrekventne smrtonosne valove,. Vjerovalo se da bi ovo oružje bilo učinkovito protiv vanzemaljskih letjelica i njihovih oružja. Excalibur je oružje namijenjeno uništavanju vanzemaljskih podzemnih baza. Raketa koja nosi megatonsku bojevu glavu sposobna je prodrijeti 1000 metara kroz čvrstu sadru. Odstupanje od cilja je maksimalno 50 metara a najviša visina leta je 30,000 stopa. Joshua je uspješno razvijen, ali koliko znam, nikada nije korišten. Excalibur nije razvijan do nedavnih godina sa neviđenim naporima za njegovu izradu.
Događaji u Fatimi početkom stoljeća su podrobno proučeni. Sa sumnjom da su vanzemaljska manipulacija, pokrenuta je špijunska operacija koja je trebala probiti tajnu koja je obavijala događaj. Sjedinjene države su uposlile svoje Vatikanske krtice koje su bile ubačene za vrijeme Drugog svjetskog rata i uskoro su postigli da čitav Vatikan radi na istraživanju koje je uključivalo proročanstvo. Proročanstvo je kazivalo da će se, ako se čovjek ne okrene od zla i ne krene Kristovim stopama, planet samouništiti i da će se događaji iz knjige navještenja ostvariti. Rečeno je da će se roditi dijete koje će ujediniti svijet sa planom za svjetski mir i lažnu religiju koja će početi 1992. Do 1995. ljudi će shvatiti da je on zao i istinski antikrist. Treći Svjetski rat će početi na srednjem istoku 1995. invazijom Izraela na Ujedinjene Arapske države koristeći se konvencionalnim naoružanjem, a kulminirati će nuklearnim holokaustom 1999. godine. Između 1999. i 2003. godine, većina života ovog planeta će kao posljedica toga umrijeti. Povratak Krista će se dogoditi 2011.
Vanzemaljcima su predočene činjenice i potvrdili su da ja to bila istina. Objasnili su da su
nas kreirali kroz hibridizaciju i manipulaciju ljudskom vrstom kroz religiju, sotonizam, čarobnjaštvo, magiju i okultizam. Kasnije su objasnili da mogu putovati kroz vrijeme i da će se događaj uistinu dogoditi. Kasnije iskorištavanje vanzemaljske tehnologije od strane Sjedinjenih država i Ruske unije koristeći se putovanjem kroz vrijeme potvrdilo je proročanstvo. Vanzemaljci su pokazali hologram, kojeg je vlada snimila, a za kojeg tvrde da predstavlja raspetog Krista. Nismo znali da li da im vjerujemo ili ne. Da li su nama manipulirali uz pomoć religije ? Ili, da li su uistinu bili izvor naše religije kojom su manipulirali nama samima ? Ili, da li je početak istinskog KRAJA VREMENA i POVRATKA KRISTA koje je predskazano u Bibliji ? Nitko ne zna odgovor.
Nastavljam sa drugim delom
TAJNA VLADA, PORIJEKLO, IDENTITET I SVRHA MJ-12
(drugi dio)
Na simpoziju održanom 1957. god. okupili su se najveći znanstveno-fantastični umovi tog vremena. Došli su do zaključka da će se planet Zemlja samouništiti BEZ IKAKVE POMOĆI BOGOVA ILI VANZEMALJACA nedugo nakon 2000. godine, a sve zbog povećanja populacije i ljudskog iskorištavanja okoliša.
Tajnim izvršnim memorandumom Predsjednika Eisenhowera, Jason Scholars su dobili zadatak da prouče ovaj scenarij i da daju prijedloge nazvane Alternative 1, 2 i 3.
• ALTERNATIVE #1 - je bila da se iskoristi nuklearno oružje kako bi se izbušile rupe u Zemljinoj stratosferi kako bi kroz njih toplina i zagađenje izašli u otvoreni svemir. Potrebna je promjena ljudske kulture sa istraživanjem kultura koje štite okoliš.
Od tri alternative, ova je bila najmanje vjerojatna zbog posljedica nuklearnih eksplozija.
• ALTERNATIVE #2 - je bila da se sagrade beskrajna mreža podzemnih gradova i tunela u kojima bi predstavnici svih kultura i zanimanja nastavili ljudsku vrstu. Ostali bi bili ostavljeni na površini zemlje da se sami bore za svoj opstanak.
• ALTERNATIVE #3 - je da se istraži vanzemaljska i konvencionalna tehnologija u svrhu izgradnje kolonija u svemiru u kojima bi preživjele određene grupe ljudi.
Ne mogu niti potvrditi niti opovrgnuti negativne posljedice ljudskog ropstva koje bi se koristilo za radnu snagu u ostvarivanju plana. Mjesec, kodno ime Adam, je objekt od primarnog interesa, a nakon njega Mars, kodnog imena Eva. Kao usporavajuće akcije, sve tri alternative uključuju kontrolu rađanja, sterilizaciju, i puštanje smrtnih mikroba kako bi kontrolirali ili usporili rast Zemljine populacije. AIDS je samo jedan od rezultata ovih planova. Postoje i drugi. Odlučeno je, pošto se populacija mora reducirati i kontrolirati, da je od najboljeg interesa za nas same da se riješimo nepodobnih elemenata našeg društva. Ujedinjeno američko i rusko vodstvo je odbacilo Alternative #1, ali i naredilo početak radova na Alternative #2 i #3 istovremeno.
Godine 1959. Rand Corporation je udomila "Deep Underground Construction Symposium" (Simpozij o dubokopodzemnoj izgradnji). U simpozijskom izvještajuu, fotografisani su i opisani strojevi koji mogu bušiti tunel prečnika 45 stopa sa brzinom napredovanja od
5 stopa po satu. Također su prikazane fotografije ogromnih tunela i podzemnih komora koje sadrže komplekse građevina, a moguće čak i gradova. Izgleda da je u prošlih 5 godina značajan napredak napravila podzemna izgradnja.
Vodeće sile dogovorile su da načina financiranja veza sa vanzemaljcima i drugih tajnih projekata bude trgovina drogom. Iskazao se mladi, ambiciozni član Vijeća za Vanjske odnose. Njegovo ime je George Bush, a u to vrijeme bio je predsjednik C.E.O. "Zapata Oil-a" smještenog u Texasu. "Zapata Oil" je eksperimentirala sa novom tehnologijom bušenja na moru. Ispravno je smatrano da bi se droga mogla prevoziti iz Južne Amerike, do platformi prevoziti ribarskim brodovima gdje bi se dalje normalnim transportima za osoblje i opskrbu prebacivali na obalu. Ovakvom metodom nikakve carinske ili zakonske službe ne bi posumnjale na tovar. George Bush je pristao pomoći i organizirati operaciju u sprezi sa CIA-om. Plan je funkcionirao bolje nego što je itko mogao pretpostaviti i otkad se proširio širom svijeta stvorene su mnoge druge metode ilegalnog dovođenja droge u zemlju. Uvijek se moramo sjetiti da je George Bush počeo našoj djeci prodavati drogu. Danas CIA kontrolira svu svjetsku trgovinu drogom.
"Službeni" svemirski program je pokrenuo Predsjednik Kennedy u svom inauguracijskoj poruci kada je spomenuo da će Sjedinjene Države spustiti čovjeka na Mjesec do kraja desetljeća. Iako nedužna poruka njezin koncept je omogućio ljudima na vlasti da kroz razne kanale dobiju ogromne količine novca i da od Amerikanaca prikriju stvarni svemirski program. U SSSR-u je sličan program služio istoj svrsi. U stvari zajednička baza vanzemaljaca, Sjedinjenih država i Sovjetskog saveza već je postojala na Mjesecu u vrijeme Kennedyevog govora. 22. Aprila, 1962. svemirska letjelica se spustila na Mars i potvrdila postojanje okoliša koji bi mogao podržavati život. Nedugo zatim u velikoj tajnosti počela je konstrukcija kolonije na Marsu. Danas na Marsu postoje gradovi naseljeni posebno odabranim ljudima iz različitih kultura i zanimanja sakupljenim po čitavoj Zemlji. Sve te godine javnosti su nametane suprotnosti između Sovjetskog saveza i Sjedinjenih država, a u svrhu financiranja projekata od važnosti za Nacionalnu obranu, iako smo u stvari bili najbliži saveznici.
U određenom trenutku predsjednik Kennedy otkrio je dijelove istine u vezi droge i vanzemaljaca.
On je 1963. dao ultimatum MJ-12. Predsjednik Kennedy je obećao da će, ako se ne raščisti problem droga, on to učiniti. Obavijestio je MJ-12 da namjerava u sljedećim godinama otkriti Amerikancima problem vanzemaljaca i naručio plan kako bi se ostvarila njegova namjera. Predsjednik Kennedy nije bio član Vijeća za vanjske odnose i nije ništa znao o "Alternative #2" ili "Alternative #3". Internacionalnu su operaciju vodili MJ-12 i njena sestrinska organizacija u Sovjetskoj uniji. Odluka Predsjednika Kennedya je usadila strah u srca odgovornih ljudi. Njegovo ubojstvo je naručio "Policy Committee" i naredbu su izvršili agenti MJ-12 u Dallasu.
Predsjednika Johna F. Kennedya ubio je agent tajne službe koji je vozio njegov automobil u pratnji motocikala i čin je jasno vidljiv. GLEDAJTE VOZAČA, A NE KENNEDYA, kada gledate film. Svi svjedoci koji su bili dovoljno blizu automobilu da vide William Greera kako ubija Kennedya, ubijeni su u dvije godine nakon događaja. Warrenova komisija je bila farsa i većinu porote su činili članovi Vijeća za Vanjske Odnose. Uspjeli su u zavaravanju Amerikanaca. Mnogi drugi domoljubi koji su pokušali razotkriti tajnu oko vanzemaljaca su u sljedećim godinama bili ubijeni.
Za vrijeme početnih američkih svemirskih istraživanja i slijetanja na Mjesec, svako lansiranje je bilo praćeno od strane vanzemaljske letjelice. Mjesečevu bazu su vidjeli i snimili astronauti "Apolla". Kupole, tornjevi, velike zaobljene strukture nalik na silose, rudarska vozila u obliku velikog slova "T" koja za sobom na mjesečevoj površini ostavljaju tragove poput šavova, i jako velike kao i vrlo male vanzemaljske letjelice koje se pojavljuju na fotografijama. To je zajednička američka, ruska i vanzemaljska baza. Svemirski program je bio farsa i nevjerojatno trošenje novca. "Alternative #3" je stvarnost, a ne u potpunosti naučna fantastika. Većina astronauta Apolla je bila potresena iskustvom i njihovi životi i buduće izjave odražavali su snagu otkrića i naredbe o šutnji koja je nakon toga slijedila. Naređeno im je da o tome šute ili će snositi posljedice kazne, smrti, koja je nazivana "neminovnom". Jedan astronaut je u stvari govorio producentima Britanske televizije otkrivajući "Alternative #3" i potvrđujući većinu pretpostavki.
U knjizi "Alternative 003", pseudonim "Bob Grodin" je korišten umjesto identiteta astronauta. Rečeno je da je počinio samoubistvo 1978. Ovo ne može biti potvrđeno iz niti jednog izvora i ja mislim da su neke takozvane činjenica u ovoj knjizi u stvari dezinformacije. Čvrsto vjerujem da su te dezinformacije rezultat pritiska na autore kako bi umanjili efekt popularizacije razotkrivanja "Alternative #3" Britanske televizije. Sjedište internacionalne konspiracije je u Ženevi u Švicarskoj. Vodeće tijelo je
Nastavak
sastavljeno od predstavnika vlada kao i od izvršnih članova grupe poznate kao "Bilderburgers". Sastanci se održavaju od strane Policy Committee kada je to potrebno na nuklearnim podmornicama skrivenim ispod polarne ledene kape. Tajnost je takva da je ovo jedina metoda koja omogućava da sastanci ne budu špijunirani. Iz vlastitog znanja i znanja mojih izvora mogu reći da je knjiga barem 70% istinita. Vjerujem da su dezinformacije bile namjera da se kompromitira razotkrivanje Britanske televizije sa informacijama za koje se moglo dokazati da su lažne, kada je "Eisenhower Briefing Document" objavljen u Sjedinjenim državama s planom bliskim "Majestic Twelve",
za kojeg se također može dokazati da je lažan.
Otkada je počela naša saradnja sa vanzemaljcima došli smo u posjed tehnologije iznad naših najluđih snova. Letjelica nazvana "Aurora" postoji u "Area 51" i njome
se redovno leti u svemir. To je jednostepena letjelica nazvana "TAV" (trans atmospheric vehicle, trans atmosfersko vozilo) i može poletjeti koristeći se sedam milja dugom pistom, odletjeti u orbitu, vratiti se koristeći se vlastitom snagom, i sletjeti na istu pistu. Mi danas imamo i letimo na vanzemaljskim letjelicama na atomski pogon u "Area S-4" u Nevadi. Naši piloti su izveli interplanetarna putovanja u ovim letjelicama i bili na Mjesecu, Marsu, i drugim planetima sa ovim letjelicama. Lagalo nam se o stvarnoj prirodi Mjeseca, te planeta Mars i Venera, kao i o stvarnom stanju tehnologije koju posjedujemo u ovom trenutku.
Postoje područja na Mjesecu gdje rastu biljke i čak mijenjaju boju sa godišnjim dobima.
Ovaj sezonski efekt se događa jer Mjesec nema, kao što se tvrdilo, uvijek tačno istu stranu okrenutu prema Zemlji i prema Suncu. Postoji područje koje kolebljivo ulazi i izlazi iz područja tame po sezonskim osnovama i pokraj ovog područja rastu biljke. Mjesec ima nekoliko ljudski stvorenih jezera na i ispod površine, a posmatrani su i snimljeni oblaci u njegovoj atmosferi. Posjeduje gravitaciono polje i čovjek može hodati na njegovoj površini bez svemirskog odjela dišući pomoću boce kisika nakon dekompresije kao i svaki ronilac. Vidio sam fotografije i neke od njih su zapravo objavljene u knjizi "We Discovered Alien Bases On The Moon" Freda Stecklinga.
1969. izbio je sukob između ljudskih i vanzemaljskih naučnika u "Dulce" podzemnom laboratoriju. Vanzemaljci su uzeli mnoge naše naučnike kao taoce. Delta snage su poslane da ih oslobode, ali nisu puno mogle protiv vanzemaljskog oružja. 66 naših ljudi je ubijeno za vrijeme ove akcije. Kao rezultat povukli smo se sa svih projekata na najmanje dvije godine. Ubrzo je nastupilo pomirenje i ponovno smo počeli sarađivati. Danas se savezništvo nastavlja.
Kada je otkriven skandal "Watergate", Predsjednik Nixon je namjeravao sretno prebroditi tu oluju uvjeren da ga se ne može optužiti. Međutim, MJ 12 je imao drugačiji dnevni red. Špijunska organizacija je pravovremeno zaključila da bi sudska osuda otvorila dosjee i predočila strašnu istinu očima javnosti. Nixonu je naređeno da da ostavku. Odbio je i dogodio se prvi vojni puč u povijesti Sjedinjenih država. Joint Chefs of Staff su poslali TOP SECRET poruku zapovjednicima svih američkih vojnih snaga po čitavom svijetu. U njoj se kaže: "Nakon primanja ove poruke više nećete primati naredbe od Bijele Kuće. Potvrdite prijem." Ova poruka je poslana punih 5 dana prije Nixonovog priznanja i izjave za javnost da će podnijeti ostavku. Ja sam lično vidio ovu poruku. Kada sam pitao svog zapovjednika što će učiniti, jer se poruka očito sukobljavala sa Ustavom, rekao mi je "Pretpostavljam da ću čekati i vidjeti da li će doći koja naredba iz Bijele Kuće, i onda ću odlučiti." Nisam primijetio nikakvu komunikaciju iz Bijele Kuće, ali to ne znači da je nije bilo. Tokom godina u kojima se sve ovo događalo, činilo se da su Kongres i američka javnost instinktivno znali da nešto nije u redu. Kada je skandal izbio na površinu oni su skočili i svi su mislili da će se uredi "počistiti". Predsjednik Ford je organizirao Rockfellerovu komisiju da obavi posao. U stvari to je bar ono što su svi mislili.
Njegova stvarna svrha je bila da obezglavi Kongres i nastavi prikrivanje. Nelson Rockfeller je vodio komisiju istražujući špijunsku zajednicu, bio je član Vijeća za vanjske odnose i bio je onaj koji je pomogao Eisenhoweru da izgradi strukturu vlasti MJ-12. Rockfeller je otkrio samo onoliko koliko je bilo potrebno da drži potjeru na udaljenosti. Bacio je nekoliko kostiju Kongresu, a prikrivanje se nastavilo kao i uvijek.
Kasnije je Senator Church vodio famozno Churchovo saslušanje. Bio je također istaknuti član Vijeća za Vanjske Odnose i samo je ponovio Rockfellerovo djelo. Ponovno je prevladalo prikrivanje. Kada je došlo do Iranskog suprotstavljanja svi su se previše uzbudili. Ponovno krivo. Usprkos planinama dokumenata koji su ukazivali na krijumčarenje droge i druga skrivena čuda, prikrivanje je ponovno prošlo. Čak se činilo da se Kongres miče sa puta kako ne bi iskopao stvari koje su ležale odmah ispod površine. Da li je Kongres možda znao čitavu istinu i nije ju htio dirati ? Da li su oni bili među izabranima za Marsovu koloniju kad se Zemlja bude samouništavala ?
Ne mogu početi ni ocrtavati čitavo financijsko carstvo koje je kontrolirala CIA, NSA i Vijeće za vanjske odnose koje je kontroliralo pranje novca od droge i drugih poslova tajne službe ali mogu reći nešto što znam. Količina novca je iznad svega što možete zamisliti i sakrivena je u beskrajnim mrežama banaka i kompanija. Prvo počnite tražiti u J.Henry Schroder Banking Corp., The Schroder Trust Co., Schroders Limited (London), Helbert Wagg Holdings, LTD., J. Henry Schroder - Wagg & Co., LTD, Schroder Gerbruder and Co. (Germany), Schroder Munchmeyer Hengst and Co, Castle Bank i njene holding kompanije, Asian Development Bank, i Nugan Hand mreža banaka i holding kompanija.
Plan da se svi koji dođu blizu istine skrenu sa pravoga puta bio je djelo MJ-12. Plan je poznat kao "Majestic Twelve". Bio je implementiran izdavanjem Eisenhowers Briefing Document-a od strane Moorea, Shandera i Friedmana. Dokument je prevara. Dokument spominje Izvršnu naredbu broj 092447., broj koji ne postoji i ako se nastavi ovakvim tempom dugo vremena neće ni postojati . Truman je pisao izvršna naređenja do 9.000, Eisenhower 10.000, Ford do 11.000, a Regan samo do 12.000. Izvršne naredbe se konstantno bilježe, kako bi se postigao kontinuitet i spriječila zbrka, bez obzira tko sjedi u Bijeloj Kući. Izvršna naredba je samo jedna od mnogih podvala u dokumentu. Za sada je plan sa traga na nekoliko godina izbacio čitavu istraživačku organizaciju što je rezultiralo trošenjem ogromne svote novca uzalud. Zbog njega je izgubljeno 16.000 $ koje je "Fond For UFO Research" dao Stantonu Friedmanu da istraži informacije. Mnogo hiljada sati ljudskog rada je potrošeno u traženju nečeg što ne postoji. Ako sumnjate u sposobnost tajne vlade da vas prevede žedna preko vode razmislite ponovno.
Drugi plan je na snazi i funkcioniše i danas. To je plan da se pripremi javnost na mogući sukob sa vanzemaljskom civilizacijom. Javnost se obasipa filmovima, radiom, reklamama i TV prilozima o gotovo svim aspektima prave vanzemaljske prisutnosti. To uključuje i dobre i loše stvari. Pogledajte oko sebe i obratite malo pažnje. Vanzemaljci namjeravaju otkriti svoju prisutnost i vlada vas priprema da ne bi bilo panike. Najgori plan je oživotvoren i funkcioniše i dan danas.
Godinama su uvozili drogu i prodavali je ljudima, većinom siromašnima i manjinama. Takozvani program socijalne skrbi je pokrenut kako bi se stvorilo ovisan neradnički element našeg društva. Onda počinju ukidati programe socijalne skrbi kako bi razvili veliku kriminalnu populaciju koja nije postojala pedesetih i početkom šezdesetih, te potiču proizvodnju i uvoz smrtonosnog vojnog oružja za kriminalnu populaciju. To je učinjeno kako bi se forsirao element nesigurnosti i tako bi se Amerikanci kroz zakone o oružju dobrovoljno razoružali. Incidenti su samo ubrzali proces. Upotrebom droga i hipnoze u procesu zvanom "Orion" u mental |