View Full Version : Planete u donjoj polovini horoskopa

andjela pizelli
19-03-07, 01:06
Planete ispod linije Asc-DC

III DONJA POLOVINA - PODSVESNA HEMISFERA

Ovde su aktivni pobude i nagoni, oni deluju bez našeg napora, bez svesne direkcije. U astrologiji, kao i u psihologiji, mi pravimo isto razlikovanje između svesnog i podsvesnog funkcionisanja. O sferi ispod horizonta, mi normalno ne znamo mnogo, čak skoro ništa. Svi događaji i sva iskustva su tu uskladištena i zaronjena u podsvest i čine nezavisni sistem psiholoških mehanizama i pobuda koji instinktivo deluju na naše akcije (uslovljene i automatizovane).

Planete koje se nalaze u donjoj polovini horoskopa teško mogu da se upotrebe za naše svesne akcije. Mi na njih najčešće reagujemo instinktivno ili impulsivno (prenagljeno - bez razmišljanja), refleksno. često, mi to samo prepoznajemo kroz ono što smo aktualno uradili, kroz rezultate tih refleksnih akcija.
U astrološkoj terminologiji mi govorimo o znacima i planetama ispod horizonta, kao o “izražavanju Jastva kroz aktivnost”. Neko radi i tako se izražava. To je s toga što je donja polovina horoskopa polje aktivnosti gde se reaguje duboko i refleksno, činimo ono što nam je rečeno da činimo i što smo naučili.

Ljudi koji imaju mnogo planeta smeštenih u donju polovinu horoskopa, a naročito ako su grupisane oko IC, pokušavaju da ispune potrebu za sigurnošću i bezbednošću tako što je traže u okviru porodice ili manjeg ili većeg kolektiva, unutar zajednice kojoj teže da se adaptiraju, da prepoznaju njenu strukturu i zakone i zaziru od traženje sopstvenog puta.

mary
19-03-07, 01:09
meni su sve planete dolje sem mjeseca

andjela pizelli
19-03-07, 23:41
meni su sve planete dolje sem mjeseca

on te vuche na gore:cool:
njega mozesh da upotrebish za svjesne akcije:tongue:

abibe
20-03-07, 00:47
meni je sest planata gore,a cetiri dolje

maslinik
20-03-07, 21:17
Meni su u donjoj polovici sve planete osim neptuna.. koji je u 8. kući.
A na koji način se neptun može koristiti za svjesne akcije.. mašta, vjera, duhovnost?

andjela pizelli
08-05-07, 17:59
Meni su u donjoj polovici sve planete osim neptuna.. koji je u 8. kući.
A na koji način se neptun može koristiti za svjesne akcije.. mašta, vjera, duhovnost?

Iz koje kuce ti dolazi Neptun?
:yawn431:

andjela pizelli
22-05-07, 10:20
rekla mi je jedna, nazovi astrologica,da ako osoba ima sve planete ispod horizonta,da shto kasnije treba da stupi u brak,jer udajom pochinje zivot iznad DC,shto ima logike,a tada nastupa pustara....nema planeta...

hm,shto vi mislite o tome?

beskrajnost
22-05-07, 16:21
ja imam samo mjesec dole nma DC
ja nebi trebala nikad

Nella
22-05-07, 16:25
Meni je u donjoj polovici true node, mjesec i chiron... hm....

Nella
22-05-07, 16:32
rekla mi je jedna, nazovi astrologica,da ako osoba ima sve planete ispod horizonta,da shto kasnije treba da stupi u brak,jer udajom pochinje zivot iznad DC,shto ima logike,a tada nastupa pustara....nema planeta...

hm,shto vi mislite o tome?

Da, ali koliko to kasnije treba da bude?
Mislim, to može biti i 40, 50, 60 godina.... nije li to onda prekasno?

... pitam ja to s razlogom... :wub2:
Moj dečko ima samo chirona i neptuna (koji je usto retrogradan) na gornjoj polovici....

Ali su mu recimo svi asteroidi na gornjoj polovici.... možda to ima neki značaj? Ne znam....?:wacko:

andjela pizelli
22-05-07, 23:07
Da, ali koliko to kasnije treba da bude?
Mislim, to može biti i 40, 50, 60 godina.... nije li to onda prekasno?

Nikad nije kasno.Chujem neki dan ,u starachkom domu,se pobili dvojica oko jedne:weight_lift2:

Nella
23-05-07, 11:14
Nikad nije kasno.Chujem neki dan ,u starachkom domu,se pobili dvojica oko jedne:weight_lift2:

Uh, to su dobro napravili.... :thumb_up:

Ali ja nebi čekala do staračkog doma da se ovaj moj više odlući. :mad:
Dobro, zaprosio me je, ali o vjenčanju još ništa ne govori :mad:

beskrajnost
23-05-07, 16:27
nemoj odustajat nella :)

Nella
23-05-07, 17:16
Nema šanse da odustanem.... :wink3:

beskrajnost
23-05-07, 17:21
zamisli mene samo, ja imam mjesec u vodenjaku i jedino mi je mjesec tamo i stvarno se ne namjeravam udat, vjerujem da je to razlog mojoj ne voljnosti za brak iako recimo imamo sunce, merkur i mars u 7 kuci al oni su sa desne strane

maslinik
24-05-07, 14:11
Iz koje kuce ti dolazi Neptun?
:yawn431:

Oprosti, Andjela, nisam primjetila pitanje. Neptun dolazi iz dvanaeste kuće..koja počinje na 22 stupnja riba.

s_ana_dra
30-06-07, 17:17
meni su takodje skoro sve planete u donjoj polovini, sem venere i chiron.
pozdrav
hvala

Nella
07-07-07, 11:32
nemoj odustajat nella :)

Nisam odustala... :cheezy:

A vidim da nije ni on.... svatovi slijedeće godine u proljeće... on sam rekao da tada želi :mwah1:

Blade
07-12-07, 18:43
1.true node u strijelcu retrogradan i selena u strijelcu
2.uranus i neptun u jarcu retrogradni oba
3.mjesec u vodoliji i saturn u ribama
4.lilith u ribama
5.venera u biku(na kraju 5.kuće)
6.prazna
----------------------------------------------
7.sunce u blizancima
8.merkur u raku, fortuna u raku i vertex u raku
9.mars u lavu, chiron u lavu
10.jupiter u vagi
11.prazna
12.pluton u škorpiji na kraju (12.kuće) retrogradan

kako izgleda?

beskrajnost
07-12-07, 18:44
Zasto ne postavis kartu?

Last_Insight
07-12-07, 18:57
meni su sve gore, nisam životinja hahahah

Blade
07-12-07, 20:13
pa...evo :)

http://img69.imageshack.us/img69/3562/astro2gw01krstinjasamarzc0.gif (http://imageshack.us)