View Full Version : Građevinari u CG

Pages : [1] 2

Mijo
05-03-07, 11:54
Vjerujem da se slaemo da kad-tad mora doci do procvata ove grane u CG. Neizbjezno je da se zemlja infrastrukturno izgradi, a ne zaboravimo ni stanogradnju. Pogledajte ENISR i HDGSR u BIH, THNK, IGH i Ingru u HR...
Zato molim ljude iz CG da navedu par ozbiljnijih gradjevinskih firmi da ih iskomentiramo.

broi
05-03-07, 14:13
Ako sada nije procvat ove grane ne znam kada ce biti.
Od ozbiljnih firmi koje se kotiraju na berzi tu je jedino ZZIB

Mijo
05-03-07, 14:25
Polako...
Vjerojatno se naveliko grade stanovi...?
Grade li se poslovne zgrade od nekoliko desetaka tisuca m2?
Grade li se shopping centri od nekoliko tisuca m2?
Grade li se shopping mall-ovi od nekoliko desetaka tisuca m2?
Grade li se autoceste, mostovi, vijadukti ?

Mijo
05-03-07, 14:28
Ono na sto ja pikiram je neki veliki gradjevni kombinat, tipa Energoinvesta ( u HR ih ima par takvih), koji ima neku tradiciju i stručnjake.
Ima li tako nesto u CG ?

broi
05-03-07, 14:28
Ne znam odakle si ali sve osim ovog zadnjeg se uveliko gradi,
naravno uz ZZIB da dodam CPUT i ima jos nekih firmi,
ostale radove izvodi gradjevinska mafija

broi
05-03-07, 14:29
Pa tesko mozes da formiras u CG firmu kao energoinvest

Mijo
05-03-07, 14:35
Iz Hrvatske sam. Htio bih dobiti sliku o gradnji u CG.
Govorim o gradnji trgovačkih lanaca, npr: 10-tak Billa, 10-tak Merkatora, pa 10-tak ne znam cega vec... To se vec gradi?
Jer to se izgradilo zadnjih godina u HR.
Nisam siguran da mislimo na iste stvari...imam osjecaj do to tek treba doci dolje...bez podcjenjivanja...razmisljam ulagacki.
I tko ce to dolje napraviti ? ZZIB ? Za to treba biti velika operativa...Mislim da to ni lokalna mafija ne moze sve izgraditi.
A nece bas sve stranci raditi...oni traze domacu operativu.
CPUT+Strabag je mozda prica na tom tragu...

broi
05-03-07, 14:40
Naravno da to ne moze sve mafija da izgradi, ali uzmi u obzir velicinu cg i Hrvatske.
Valjda ti je jasno da toliki broj trznih centara, i poslovnih kompleksa nemoguc,
bar za neko dogledno vrijeme,
Delta gradi 4 ogromna mega kompleksa u pg, i jos par ce da uradi na primorju i sjeveru, i to je vjerovatno ispunjenje kapaciteta za neki dogledni period.

Pored Delte u pg se gradi jos mnogo poslovnih centara, a primorje je pretvoreno u stambeno gradiliste.

Znaci na ono sto ciljas ostaju samo autoputevi, koji tek treba da se grade

Mijo
05-03-07, 15:22
Da li je po tvojem misljenju onda CPUT onda jedina tvrtka koja moze preuzeti te poslove niskogradnje ?

broi
05-03-07, 15:27
Po meni jedina, ali tu ce vjerovatno i da se umjesa trigranit,
Mankova firma koju ce da vodi Milo Djukanovic

maya
05-03-07, 17:24
Polako...
Vjerojatno se naveliko grade stanovi...?
Grade li se poslovne zgrade od nekoliko desetaka tisuca m2?
Grade li se shopping centri od nekoliko tisuca m2?
Grade li se shopping mall-ovi od nekoliko desetaka tisuca m2?
Grade li se autoceste, mostovi, vijadukti ?

Aj ti malo uzmi geografiju pa vidi kolika je Crna Gora, jer po ovom postu ja zakljucujem da si bezao iz skole. Kako neko moze ocekivat da se u CG napravi 10 merkatora, ili nesto slicno ovome, mislim kome, pa ne bi imalo ni radnika da se zaposli a ne da neko kupuje. Crna Gora je jedna mala drzava fizicki mala, nema prostora za nesto mega. Pa evo i Splendid koji je veliki muku muci sta ce kad pocne sezona, i kada "napune" kapacitete, sa radnom snagom, jer u CG nema tolko radnika. Gradjevinci se kod nas opredelili za izgradnju stanova, koje vise neznam ko kupuje, jer ispada da svako od nas ima po 3 stana, onda prave se hoteli, samo su zanemarene cinjenice gde ce taj narod da se sunca, jedino stojeci, a da, i jako vazno, kanalizacija, gde ce ta g... da idu od tih silnih turista, i naravno, gradjevinci rade puteve, mostove, tunele i tunelcice, i to je sve sto moze CG. Ima posla al je glupo ovo uporedjivat sa nekom vecom zemljom, mozda izvlaciti zakljucke srazmerno CG, ali nebulozno ocekivat da imamo neke velike neimare i neke velike zarade od istih.
Al ga oduzih.....hahhaha

ljubo
05-03-07, 18:18
Mi u CG nemamo gradjevinara koji pokriva teritoriju CG. Imamo po oblastima, ali sve te firme su male i neaktivne. Izdvaja se ZZIB u Baru, CPUT, RUBN, u Pg su aktivni Normal Company, Zetagradnja. Inace u skoro svakom gradu imas Zavod za izgradnju Pg, Bd, ..... ali nikakve vajde od njih.

Mijo
05-03-07, 18:55
Aj ti malo uzmi geografiju pa vidi kolika je Crna Gora, jer po ovom postu ja zakljucujem da si bezao iz skole.

Nisam bezao iz skole, stovise, radim u struci na čiju temu je ovaj post.

Nemoj doslovno shvatit tih 10 merkatora i sl...
Poanta je u tome što će BDP u CG kad-tad rasti, banke će početi plasirati kredite, kartice (što je već vjerojatno na djelu)...raja će se raspojasati...svi smo mi Balkanci isti...i počet će potrošačko ludilo....

Hoću reći, trebat će dolje još dosta toga...pa i sad kažu stručnjaci da u HR fali šoping-centara ! Da ne govorim o cestama.

Poanta posta je da vidimo koja će se firma (firme) isprofilirati u ozbiljnu građevinsku kompaniju u CG.
Jest da je CG mala, ali ako u HR rastura 5-6 jakih građevinskih firmi, iskočit će koja i u CG.
Ne zaboravimo i da je tu priča s Albanijom, Kosovom. Ako HR građevinari rade u Africi, Bliskom Istoku i Aziji, zašto nebi i vaši malo iskočili.

Što ti misliš Broi ?

ChoChikun
05-03-07, 19:38
Mi u CG nemamo gradjevinara koji pokriva teritoriju CG. Imamo po oblastima, ali sve te firme su male i neaktivne. Izdvaja se ZZIB u Baru, CPUT, RUBN, u Pg su aktivni Normal Company, Zetagradnja. Inace u skoro svakom gradu imas Zavod za izgradnju Pg, Bd, ..... ali nikakve vajde od njih.

Možeš reći nešto više o tom građevinskom dijelu RUBN?

maya
05-03-07, 21:18
zar ovo nije rudnik?

neo
06-03-07, 00:17

Ovo sto je Ljubo nabroja su firme koje bih i ja izdvojio,dakle sto se tice niskogradnje tu su CPUT I RUBN.
Zbog pomenutog problema da su sve te firme male i neaktivne formirano je na nivo Republike preduzece mislim da se zove Gramont ciji je direktor Milos Sukovic vlasnik Gradjevinara iz Podgorice a u njegovoj upravi su i profesori sa Gradjevonskog fakulteta.Cilj ovog preduzeca(koji ce objediniti vise ovih manjih)je po njihovim najavam da jedinstveno nastupe u buducim projektima koji ce se izvoditi na prostoru CG i u okruzenju,a kako sam cuo oni mogu predstavljati znacajan faktor u buducoj gradnji koja se ocekuje u CG.

broi
06-03-07, 09:12
Nisam bezao iz skole, stovise, radim u struci na čiju temu je ovaj post.

Nemoj doslovno shvatit tih 10 merkatora i sl...
Poanta je u tome što će BDP u CG kad-tad rasti, banke će početi plasirati kredite, kartice (što je već vjerojatno na djelu)...raja će se raspojasati...svi smo mi Balkanci isti...i počet će potrošačko ludilo....

Hoću reći, trebat će dolje još dosta toga...pa i sad kažu stručnjaci da u HR fali šoping-centara ! Da ne govorim o cestama.

Poanta posta je da vidimo koja će se firma (firme) isprofilirati u ozbiljnu građevinsku kompaniju u CG.
Jest da je CG mala, ali ako u HR rastura 5-6 jakih građevinskih firmi, iskočit će koja i u CG.
Ne zaboravimo i da je tu priča s Albanijom, Kosovom. Ako HR građevinari rade u Africi, Bliskom Istoku i Aziji, zašto nebi i vaši malo iskočili.

Što ti misliš Broi ?

Vjerovatno bi mogla barem jedna firma da se formira takvih gabarita o kojima pricas. Stanje je sada takvo da veliki iz mafijaskih firmi guse male. Moj otac je poslje 15 godina morao da ugasi prosle godine gradjevinsku firmu.

prof sa gradjevinskog fakulteta Arsenije Vujovic, prema mojim saznanjima ima jaku firmu u Rusiji, gdje je radio stambene blokove u vrijednosti nekoliko stotina miliona. Kakva je njegova aktivnost u cg nepoznato mi je.

U svakom slucaju u CG nema firme koja ima tradiciju, iskustva i kadra poput energoinvesta, sto ne znaci da nece imati.

ChoChikun
06-03-07, 10:34
zar ovo nije rudnik?

Da, rudnik boksita, ali imaju i građevinski dio o kojem ne znam puno, pa bi bilo zanimljivo pročitati nešto više, ako netko zna.

Shajo
11-03-07, 10:40
Građevinska firma ,,Novi Prvoborac,,dobila strateškog partnera.Ruski biznismen preuzeo 42% akcijskog kapitala.Otkupom akcija do većinskog paketa.www.pobjeda.cg.yu članak izašao u jučerašnjoj Pobjedi.

Homer
11-03-07, 17:55
Građevinska firma ,,Novi Prvoborac,,dobila strateškog partnera.Ruski biznismen preuzeo 42% akcijskog kapitala.Otkupom akcija do većinskog paketa.www.pobjeda.cg.yu članak izašao u jučerašnjoj Pobjedi.

Ja nijesam uspio da ga nađem u spisku preduzeća kojima se trguje na berzi. Zna li ko koja mu je skraćenica?

joshua
11-03-07, 18:30
Koliko ja znam RUBN je radio sa Slovencima tunel Sozina. Nabavili su mehanizaciju za takve poslove. Mozda zbog gradnje tunela na buducim trasama auto cesta po CG.
Sto se tice trgovackih centara i velikih centara za zabavu kao sto je Kolosej u LJubljani i Sine Star (mislim da se tako zove ) u Zagrebu toga u CG jos nema ali mislim da ce u dogledno vrijeme doci i to na red.
Mislim da bi nesto slicno trebali graditi na prostoru bivse kasarne Moraca.
U PG se gradi trznica koju navodno grade turci (?)
Mislim da se trenutno gradi dosta stambenih objekata a manje poslovnih.
Najbolje znaju trenutno stanje ljudi koji zive u PG.
NE zelim davati krive informacije ali to je ono sto sam ja cuo.

Shajo
11-03-07, 19:18
Ja nijesam uspio da ga nađem u spisku preduzeća kojima se trguje na berzi. Zna li ko koja mu je skraćenica?
Neznam ali piše da je Vojska Crne Gore 22%,Državni fondovi 13% i Radnici i ostali 23% vlasnici i od njih će kupovari ostatak akcija.

Homer
11-03-07, 19:28
Neznam ali piše da je Vojska Crne Gore 22%,Državni fondovi 13% i Radnici i ostali 23% vlasnici i od njih će kupovari ostatak akcija.

Pročitao sam to, zato i pitam. Bih ih kupio;)

Shajo
11-03-07, 20:26
Pročitao sam to, zato i pitam. Bih ih kupio;)
Imam spisak preduzeća od 2003 i 2006 i nijesam ga našao pod tim nazivom.

niks
11-03-07, 21:37
a da li neko zna da mi kaze sta je sa gradj firmom ad ``gorica`` podgorica? zasto se tim HOV ne trguje? imaju ga trend i cini mi se mig u portfelju, ali trgovine jos nije bilo? da li neko ima neku informaciju o toj kuci?
hvala.

Homer
11-03-07, 21:42
a da li neko zna da mi kaze sta je sa gradj firmom ad ``gorica`` podgorica? zasto se tim HOV ne trguje? imaju ga trend i cini mi se mig u portfelju, ali trgovine jos nije bilo? da li neko ima neku informaciju o toj kuci?
hvala.

Nagrdila je bivša direktorica, Sanja Radović!:mad:

maya
11-03-07, 21:43
A jel za ovu bilo vezano nesto kao da trgovala ljudima (radnicima) il ne?

Zoran
11-03-07, 21:57

Sanja je sad neki faktor u firmi"Dreamy", koja se izmedju ostalog bavi procjenom nepokretnosti.:rolleyes:

boriss_com
11-03-07, 22:27

Inace je bila i "menadzer godine"... i tako...

Rocky Balboa
28-08-07, 14:40
Ovaj Topic već dugo NIJE bio gore, ali morati će prije ili kasnije… jer Građevina tek mora da krene (htjela ili ne htjela) u Crnoj Gori.

Unaprijed se nadam da će netko to ovdje primjetiti, pa da će mi dati neke smjernice... pa se unaprijed zahvaljujem. Ili modertor može prebaciti kako njemu drago.

Naime kako očigledno će Crnoj Gori trebati velikih fundamentalnih građevinskih radova (kao i svi državama u ekspanziji) zanimaju me ikakve informacije o Građevinskim Sektoru u CG.
Te da li su dionice s niže navedenog popisa, dionice iz toga sektora, te ako ima još neka, te molim i pojedine informacije o nekima (znam i pročitao sam ono što ima na Forumu za CPUT, ZZIB i ono sitno ostalo).
Ali svaki info o Građevinskim Sektoru je welcome.
I zanimaju su koje su privatizirane koje nisu, itd…
Pa vas stoga lijepo molim bilo kakav INFO...

Evo i ovog popisa dionica:
CPUT CRNAGORAPUT A.D. PODGORICA
NOVB NOVOGRADNJA A.D. BUDVA
OPGO OPŠTE GRAĐEVINSKO GORICA A.D. PODGORICA
PRIU ZAVOD ZA PROJEKTOVANJE I URBANIZAM HN
PUTB PUT D.D. BAR
PZGN PRED. ZA GRAĐ. NADZOR I LAB. ISPITIV. PG
RZUP REP. ZAV. ZA URB. I PROJEKT. A.D. PG
ZIBD ZAVOD ZA IZGRADNJU BUDVE A.D.
ZZIB ZAVOD ZA IZGRADNJU BARA A.D

Klađo
28-08-07, 14:45
Vlasnik RZUP-a je Monte Nova Aca Djukanovica.

threedi
28-08-07, 14:52
Posjecanja radi ali i zbog analize ove nekada veoma uspjesne firme(koja i sad radi, koprca se) postujem ovaj clanak.Kladjo je u pravu, trenuto MN posjeduje 75% akcija RZUP-a.

Zavod za urbanizam kupio Đukanović
17:08 | Izvor: Vijesti
Podgorica -- Aco Đukanović, brat Mila Đukanovića, bivšeg crnogorskog premijera kupio podgorički Zavod za urbanizam.

Foto: Vijesti
Biznismen Aco Đukanović, vlasnik podgoričke kompanije Monte nova, kupio je na berzanskoj aukciji 75 odsto akcija Republičkog Zavoda za urbanizam i projektovanje za oko 2,7 miliona evra.

To je takozvani nominalni iznos, jer Đukanovićeva firma sve akcije može platiti obveznicama stare devizne štednje čime bi stvarna cena transakcije bila umanjena na oko dva miliona.

Iako se formalno još ne zna ko je kupac, jer će posao tek biti uknjižen u sredu u Centralnoj depozitarnoj agenciji, informaciju da je Đukanović novi vlasnik objavile su i novinske agencije u Crnoj Gori.

Akcije Zavoda plaćene su po 1,64 eura, ili oko 64 odsto više od nominalne vrednosti. Na jučerašnju aukciju prijavila se još jedna firma, ali je odustala od utrkivanja.

Zavod za urbanizam i projektovanje je najstarija planersko- projektantska institucija u Crnoj Gori, ali se njegova vrednost, pre svega, ogleda u zgradi od oko 1.600 kvadrata na atraktivnoj lokaciji u Bulevaru revolucije, preko puta Sportskog centra “Morača” u Podgorici. U toj zgradi sada se, između ostalog, nalaze prostorije Zavoda, kao i Euro info centra.

Sama zgrada i nije toliko interesantna, koliko lokacija na kojoj se ona nalazi i na kojoj će, kako stvari sada stoje, biti izgrađen stambeno-poslovni objekat.

Zemljište je idealno za jedan takav objekat, ukoliko urbanistički planovi to dozvole, naročito ako se zna da će preko puta biti diplomatsko naselje. Trenutno se preko puta zgrade Zavoda za urbanizam nalazi i američka ambasada.

Đukanović od skoro ozbiljno ulaže u građevinske poslove. Njegova firma je, između ostalog, kupila oko 5.000 kvadrata zemljišta na obali Bara za oko dva miliona eura. Monte nova je najveći vlasnik Nikšićke banke, a nedavno su za skoro 10 miliona eura prodali udeo u Crnogorskoj komercijalnoj banci.

Zavod za urbanizam i projektovanje, koji je od prekjuče u Đukanovićevom vlasništvu, osnovan je 1946. godine. Trenutno posluju pozitivno, plate su redovne i imaju oko 30 zaposlenih. Kompanija se bavi prostornim planiranjem, projektovanjem građevinskih i drugih objekata, inženjeringom i slično.
Radili su niz značajnih projekata za Republiku, opštine i firme. U oblasti arhitektonsko-građevinskog projektovanja posebno se izdvajaju radovi na turističko-ugostiteljskim objektima, među kojima su hoteli “Crna Gora”, “Podgorica”, “Onogošt”, “Plavi horizonti”, “Kraljičina plaža”...

Sada je neizvjesno da li će novi kupac zadržati delatnost firme. Iako je glavni motiv kupovine Zavoda gradnja objekta na njihovom zemljištvu, vlasnik bi mogao nastaviti i sa dosadašnjom delatnošću, naročito zbog činjenice da se i sam bavi građevinarstvom.

E sad, sta ce biti od ovoga mozemo samo da nagadjamo.Sve u svemu mozda pocinje prica jos jedne interesantne akcije?
Sta vi mislite?

Rocky Balboa
28-08-07, 15:36
Rade li oni išta značajnije (mislim na taj RZUP)???
Mislim projektiranje, urbanizam, geodezija, itd...
Tko je najveća projektantska kuća u CG za državne investicije i ima li je uopće???

minodemino
28-08-07, 16:13
[QUOTE=Rocky Balboa;133307]Ovaj Topic već dugo NIJE bio gore, ali morati će prije ili kasnije… jer Građevina tek mora da krene (htjela ili ne htjela) u Crnoj Gori.

Unaprijed se nadam da će netko to ovdje primjetiti, pa da će mi dati neke smjernice... pa se unaprijed zahvaljujem. Ili modertor može prebaciti kako njemu drago.

Naime kako očigledno će Crnoj Gori trebati velikih fundamentalnih građevinskih radova (kao i svi državama u ekspanziji) zanimaju me ikakve informacije o Građevinskim Sektoru u CG.
Te da li su dionice s niže navedenog popisa, dionice iz toga sektora, te ako ima još neka, te molim i pojedine informacije o nekima (znam i pročitao sam ono što ima na Forumu za CPUT, ZZIB i ono sitno ostalo).
Ali svaki info o Građevinskim Sektoru je welcome.
I zanimaju su koje su privatizirane koje nisu, itd…
Pa vas stoga lijepo molim bilo kakav INFO...

Evo i ovog popisa dionica:
PUTB PUT D.D. BAR
ZZIB ZAVOD ZA IZGRADNJU BARA A.D[/QUOT od ovih nabrojanih samo su ti zzib i cput ozbiljne firme koje imaju kadar, mashine,koncesije,zemljista,poslove,sertifikate... .i dobro,dobro,su podcijenjene!

Nabuko
28-08-07, 17:56
Ja sam kupio sicu NOVBa sa sljedecim info: 33.000m2 zemlje sa samo dvije hipoteke i dva tereta tipa da se ostave putevi komsijama. Imaju samo 140.000 akcija (11 puta manje od MOPB) i trenutno kapitalizaciju 4 miliona i nesto za razliku od recimo MOPB-a koji ima kapitalizaciju preko 40 miliona i 21.000m2 mozda atraktivnije zemlje sa projektom u pripremi ali ne mnogo atraktivnije. NOVB radi odnosno zida stanove ja mislim da sve angazuju podizvodjace ali to radi 90% gradjevinskih preduzeca po CG.

Sto se tice ostalih stari sam akcionar CPUT-a i na dugi rok vjerujem u njega, dok sa povremeni akcionar u ZZIB pokusavajuci da kupim jeftino i prodam skupo ali se nikada nijesam zadrzao duze od 2 mjeseca i trenutno ga nemam. I ovo PZGN radi to znam i to pozitivno ali to nije pravo gradj. preduzece. Bio bi inace pravi hit da se neki od d.o.o. preduzeca kotira na berzi (Cijevna, ili pojma nemam ko drugi).

vuk
28-08-07, 22:43
PRIU Zavod za urbanizam i projektovanje Herceg Novi - znam da radi odlicno, ima dobar menadzment (citaj - sposobnog direktora) i bavi se urbanistickim planovima i projektovanjem.. Ne znam strukturu vlasnistva, ali sam negde ranije dobila info da je vecinski paket kupio neki stranac (ne znam jel nas ili strani:biggrin:)

Iselili su sluzbene prostorije iz zgrade na fantasticnoj lokaciji, u blizini hotela Plaze i preselili se pored magistrale u H Novom.

Njihove poslovne prostorije su u stvari jedno staro zdanje i ne znam ima li i istorijku vrednost, ali znam da im je namera da tu grade hotel.... koji ce biti vrhunski po svemu..

Sad nemam vremena, ali evo vam maticni broj pa pogledajte 2007533

Mladenj
29-08-07, 09:15
PZGN je neko cudo od firme i vrhunski funkcionise. Imaju laboratorije, prate radove... Plate su im medju najacim u CG. Ali ima jedan problem, na kolko god da postavim nalog, odma mi neko stavi veci!

jedan_prošli
29-08-07, 09:33
A uuu, da neradiš preko VIP brokera?

Rocky Balboa
29-08-07, 09:34
Hvala svima, ako ima još netko, slobodno neka natipka ovdje...
Mislim da je iluzorno pitati spiskove dionačara i(ili) FI od nekih spomenutih???

Rocky Balboa
04-09-07, 14:26
Osim ovoga što sam nabrojao:

PUTB PUT D.D. BAR
ZZIB ZAVOD ZA IZGRADNJU BARA A.D

postoji li još koja građevinska dionica u CG i ako može neke informacije o njoj...
Hvala!

Nabuko
04-09-07, 14:59
Ma ima Novi provborac sa njim se juce trgovalo ihaha a ja sam mislio da to ne postoji a i dalje mislim.

Rocky Balboa
04-09-07, 16:40
Dakle nema, onda se lijepo mogu baciti na analizu ovih ovdje!
Hvala svima koji su nešto rekli ili će tek reći na ovu temu...

jedan_prošli
04-09-07, 21:21
Ima, ali je ne bi otkrio ni za brdo karamela ;-)

Rocky Balboa
05-09-07, 09:48
I ti si mi neki kolega-investitor! :(

jedan_prošli
05-09-07, 09:58
I ti si mi neki kolega-investitor! :(

Sorry, šalio sam se malo :wink3: Pošto sam primjetio da je forum postao mjesto prepucavanja, dokaza moći i utjecajnih poznanstava. Cijelo investiranje se svodi, da netko nekoga poznaje, a taj ima informaciju... No kad budeš proučavao svoje navedene tvrtke, naletit ćeš na druge tvrtke i vidjeti ćeš da ima i drugih dobrih građevinaca. Ako ti baš ne bude išlo javim ti na private. Pozzz i samo sa smješkom :thumb_up:

Baron
05-09-07, 10:21
molim dobronamjeran savjet : Celebic ili Zetagradnja

PG_man
05-09-07, 10:41
molim dobronamjeran savjet : Celebic ili Zetagradnja

Prijateljski - Baća!

Rocky Balboa
05-09-07, 10:56
A tko je Baća???

nana
05-09-07, 10:57
Baća Radović-zetagradnja

PG_man
05-09-07, 11:05
Eh izvini, Baća-Zetagradnja i Baća-Zetatrans.

Firular
05-09-07, 11:05
Kažu u registru privrednog suda da je zetagradnja d.o.o.

minodemino
05-09-07, 11:07
odlicne firme,ali mislim da je zzib debelo podcijenjen:upravna zgrada u centru bara,DESETINE lokala i stanova u svojini,KAMENOLOM,zemljista,mashine i mehanizacija,sertifikati ISSO,monopol u baru,gradonacelnik vlasnik,proljetos otkupio po 2.2 udio od partnera,ugovor o gradnji 200 stanova za prosvjetu,ugovor o saradnji sa renomiranom slovenackom gradjevinskom firmom KONSTRUKTOR,izgradnja hotela na adi bice uslovljena da izvodjaci budu 50%domace firme....,i ovakva firma da vredi jedva 9.500.000mil.eur.!? kako racunaju cijene IZBR, samo upravna zgrada ZAVODA ZA IZGRADNJU BARA bi kostala skoro toliko!

vuk
05-09-07, 11:16
odlicne firme,ali mislim da je zzib debelo podcijenjen:upravna zgrada u centru bara,DESETINE lokala i stanova u svojini,KAMENOLOM,zemljista,mashine i mehanizacija,sertifikati ISSO,monopol u baru,gradonacelnik vlasnik,proljetos otkupio po 2.2 udio od partnera,ugovor o gradnji 200 stanova za prosvjetu,ugovor o saradnji sa renomiranom slovenackom gradjevinskom firmom KONSTRUKTOR,izgradnja hotela na adi bice uslovljena da izvodjaci budu 50%domace firme....,i ovakva firma da vredi jedva 9.500.000mil.eur.!? kako racunaju cijene IZBR, samo upravna zgrada ZAVODA ZA IZGRADNJU BARA bi kostala skoro toliko!

:thumb_yello:

tkarabat
06-09-07, 22:42
RADNICI NIKŠIĆKOG GRAĐEVINSKOG POČELI ŠTRAJK ZBOG DUGA OD TRI MILIONA EURA
Direktor direktora častio akcijama
Radnici nikšićkog preduzeća Građevinsko "Crna Gora" na jučerašnjem zboru odlučili su da stupe u štrajk, jer plate kasne jedanaest mjeseci. Blokirali su kompaniju, a ukoliko za sedam dana ne dobiju odgovore na zahtjeve, 80 zaposlenih je najavilo štrajk glađu. U zahtjevima, koje su juče uputili poslovodstvu, nikšićkom sindikatu i gradonačelniku Nebojši Radojičiću, osim isplate svih potraživanja, radnici traže da im se poveže radni staž za prošlu i ovu godinu, isplate ulozi iz kase uzajamne pomoći i reguliše beneficirani radni staž. Član štrajkačkog odbora Mirčeta Mikić izjavio je da je propasti firme najviše doprinijelo bivše poslovodstvo koje je kompaniju napustilo sredinom prošle godine.
- Ostavili su dug od tri miliona eura, a ne znamo ni kome, niti po kom osnovu. Bivša uprava je obećala da će dug radnicima namiriti prodajom upravne zgrade firme. Tim je novcem trebalo i da postave preduzeće na noge.
Zgrada je prodata za nešto više od milion eura, a od tog novca radnici nijesi vidjeli ni centa - rekao je Mikić.
On tvrdi da firma samo fiktivno postoji, da ne rade već godinu, blokiran je žiro račun, ne održava se skupština akcionara, a uprava hoće da rasproda što je preostalo. Problemi su nastupili 2004. godine, kada je kupovinom akcija većinski vlasnik firme postao Veselin Kljajić, tadašnji direktor kompanije. On je lani podnio ostavku i akcije poklonio izvršnom direktoru Miodragu Šipovcu i još šestorici radnika.
Šipovac je izjavio da je bio primoran da prihvati akcije, kako bi firmu odbranio do stečaja.
- Od juna prošle godine isplatili smo šest zarada, odnosno ukupno 100 hiljada eura. Dugovanja firme su prevelika, zbog čega je imovina pod hipotekom. Moj status je isti kao i ostalih zaposlenih i podržavam štrajk - rekao je Šipovac, koji se ipak nije potpisao na listu nezadovoljnih.
Na predlog Rajka Perunovića upućen je zahtjev finansijskoj inspekciji da preispita poslovanje preduzeća u posljednjih nekoliko godina, jer su u tom periodu "pojedini" direktori dobili i po tri stana.

B.BraŠnjo

Isplata do oktobra

Izvršni direktor Šipovac izjavio je da postoji mogućnost da radnici budu isplaćeni do oktobra, dogovorom opštinskog sindikata i resornog ministarstva, ukoliko prihvate da isplata za, na primjer, zaposlene sa 20 godina staža bude oko šest hiljada eura. Taj su predlog radnici odbili, tvrdeći da bi suma po radniku trebalo da bude ynatno veća.

Mladenj
10-09-07, 08:13
PREDUZEĆE ZA GRAĐEVINSKI NADZOR I LABORATORIJSKA ISPITIVANjA PRIVLAČI BIZNISMENE
Jagma za monopol

Ko bude gazdovao podgoričkim Preduzećem za građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja imaće monopol na atestiranje materijala, u prvom redu betona i asfalta, jer jedino posjeduje licencu, opremu vrijednu nekoliko stotina hiljada eura i savremenu laboratoriju. Za ovu firmu, prema saznanjima "Dana", zainteresovani su brat bivšeg premijera Aco Đukanović, koji je početkom godine kupio Republički zavod za urbanizam i kompanija Kroling, bliska podgoričkom gradonačelniku Miomiru Mugoši. Preduzeće za građevinski nadzor tek očekuje profit, jer je čak 80 odsto objekata u Crnoj Gori nelegalno izgrađeno, uglavnom zbog drastičnog kršenja zadatih gabarita, ali i nedostatka atesta na kvalitet upotrijebljenih materijala. Taj je atest nemoguće dobiti bez angažovanja Preduzeća za laboratorijska ispitivanja. Građevinarstvo, inače, predvodi ekonomski rast u Crnoj Gori i samo prošle godine radovi su bili vrijedni 207 miliona eura.
Svojevremeno je za kupovinu zainteresovan bio podgorički ugostitelj Filip Đokić, poznat kao vlasnik fensi restorana "Salvador Dali", u kome se uglavnom okuplja berzanska elita. Đokić, inače i sam akcionar, uoči isplate prve dividende, prije nekoliko godina, nudio je sedam eura po akciji.
Pažnju na ovu kompaniju nedavno je skrenula berzanska trgovina u kojoj su akcije, u samo četiri transakcije, sa sedam skočile na 100 eura. Prva trgovina bila je 24. avgusta i otada ih je prodato nešto više od stotinu. Krajem nedjelje akcije su pale na 40 eura, što je ne znači da je manji i interes za laboratoriju.
Kompanija sa 25 zaposlenih u portfelju ima 17.235 akcija i 88 akcionara. Nominalna vrijednost dionice je 13,45 eura, a ukupno je procijenjena na 231,9 hiljada eura. Tržišna kapitalizacija u samo četiri dana trgovanja bila je 1,72 miliona eura. Akcionarima je redovno isplaćivana dividenda od euro po akciji. Preduzeće ima zemljište od tri hiljade kvadrata na Zabjelu u Podgorici, savremenu laboratoriju i vozni park. Početkom sedmice, odlukom Upravnog odbora, radnici su po 13 eura kupili povlašćene akcije iz takozvanog "zarobljenog" portfelja. Kompanija nema većinskog vlasnika, jer kontrolni paket posjeduju zaposleni i građani.
Laboratorija je osnovana 1963. godine, status preduzeća dobila 1991. godine, nakon razdvajanja od Crnagoraputa. Bila je angažovana na gotovo svim kapitalnim projektima visokogradnje u Crnoj Gori, a od 2004. godine bavi se i projektovanjem.

D.BEĆIROVIĆ-POPOVIĆ

Đukanović preuzima kadrove Mugoši

Goran Vuletić, dugogodišnji Mugošin kadar, napustio je direktorsku fotelju u Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice. Njegov odlazak vezuje se za nezvanične informacije da Aco Đukanović za građevinske poduhvate okuplja stručne ljude. U tim kombinacijama pominje se i Vuletić.
Prije početka izborne kampanje prošle godine Vuletić je figurirao i kao jedan od mogućih kandidata DPS-a za gradonačelnika Podgorice, u slučaju da se ne kandiduje Miomir Mugoša.

DTrump
10-09-07, 13:35
samo jedna greska, u katastru stoji da imaju 3000m2 objekata na zabjelu!!!

minodemino
10-09-07, 13:49
kad smo kod katastra,da li mi moze neko utvrditi sta sve ima ZZiB po katastru i kolika im je poslovna zgrada? unaprijed hvala!

jedan_prošli
10-09-07, 14:42
DTrump pusti što piše u katastru. Drži se logike.

jedan_prošli
10-09-07, 14:55
Imaju neki objekat od 571m2, na njemu imaju teret TERET 5502 UKNJIŽBA ZALOŽNOG PRAVA PO OSNOVU RJEŠ. OS.SUDA POSL.BR.I.1568/04 OD 18.06.04 DUG 15.000 EURA POVJERILAC PODGORIČKA BANKA. Ostatak cenzuriran sa moje strane, tko je pročitao kalkulaciju...

Mladenj
11-09-07, 09:44
da li iko zna kakva je vlasnicka struktura trenutno tamo (PZGN)?

jedan_prošli
11-09-07, 18:52
Mali dioničari vlasnici. Kakva može bit? :-) Mene interesira odakle im ono "akcije iz takozvanog "zarobljenog" portfelja"!! Koliko akcija? Da li te "zarobljene" su već u onim od 17.235 akcija?? Kakve su to povlašćene akcije? Akcije nisu krompiri, moraju imati oznaku!! Ja nisam vidio da su pitali komisiju za nove emisije i nove oznake? Vjerovatno imaju nešto kao trezor ili koji klinac, odakle im akcije? A nije bila nova emisija? Vjerovatno stare, ili neke otplaćivane?? Ljudi su dobro prošli, kupili te zarobljene po 13 i prodaju sad na burzi po 50-80 ? Koja zarada :-)

jedan_prošli
17-09-07, 09:18
Prošlo Vam tog prvoborca novog cca 3% po 15 eura. Kupci sve stare brokerske kuće, prodavatelj Holder. 16.374 akcije.

natasha
26-09-07, 01:57
BUDVA

Kreće sajam građevinara

Na Jadranskom sajmu u Budvi sjutra će biti otvoren 29. Sajam građevinarstva na kojem će usluge i proizvode predstaviti preko 300 proizvođača i firmi iz 27 zemalja.
Kako je na konferenciji za novinare naglašeno, ovogodišnja smotra najnovijih dostignuća iz oblasti građevinarstva bilježi rast od 100 odsto po broju izlagača i površini zakupljenog prostora i prevazilazi sve do sada organizovane sajamske manifestacije u Crnoj Gori.
Izvršni dierktor Jadranskog sajma, Rajko Bujković, najavio je da će se u okviru nastupajuće sajamske manifestacije održati poslovni susreti privrednika Crne Gore i Istarske županije, Dan Mađarske privrede u Crnoj Gori, kao i okrugli stolovi i brojne prezentacije izlagača.
On je rekao da su posjete Sajmu najavili zvaničnici Mađarske, Albanije, Hrvatske i zemlje domaćina - Crne Gore.
Ja.N
REPUBLIKA

Rocky Balboa
10-10-07, 13:40
Je li iluzorno očekivati da netko ima i(ili) da posta ovdje spisak dioničara ili kakav FI od:

RZUP
CPUT
OPGO
ZZIB
???

Hvala...

p.s.
Slobodno o vijestima u svezi građevinara možete ovdje... ;)

Nabuko
10-10-07, 16:04
ZZIB je neko vec postovao FI (mtrtnik) nakon skupstine akcionara potrazi malo. CPUT revizorski imas na sajtu berze.

Rocky Balboa
11-10-07, 09:18
ZZIB je neko vec postovao FI (mtrtnik) nakon skupstine akcionara potrazi malo. CPUT revizorski imas na sajtu berze.

Hvala, našao sam... :biggrin:

A ostalo??? :frown:

Nabuko
11-10-07, 09:23
Obrati paznju na revizorski za CPUT jer pokriva 11 mjeseci godine u kojoj Strabag nije bio vlasnik pa se vise mozes orijentisati na izvjestaj sa skupstine akcionara koji ej postovan negdje na toj temi. OPGO ne zelim da komentarisem a sto se tize RZUP-a znam da je bila skupstina akcionara i da je sve OK proslo (novi vlasnik) ali nemam nijednu info o tome. Ako saznam neki mail ili slicno na koji se mozes obratiti javicu ti.

Rocky Balboa
11-10-07, 09:47
Objasni mi molim te zašto OPGO ne želiš da komentiraš!?

Hvala na ostalome...

Klađo
23-10-07, 13:45
MINISTAR GVOZDENOVIĆ JUČE U PODGORICI GOVORIO O INVESTICIJAMA

Gradnja tek predstoji

Podgorica(MINA-BUSINESS) - Veliki investicioni ciklus, koji je pokrenut u Crnoj Gori posljednjih godina, kao i planirani razvojni projekti, osnova su za veću uposlenost građevinskih kapaciteta, o čemu najbolje govore rastući trendovi u građevinarstvu - smatra ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović.
Prema njegovim riječima, vrijednosti izvedenih radova u građevinarstvu 2005. godine je iznosila 130 miliona eura, a prošle 260 miliona.
- Ove godine to treba da bude 100 odsto više nego u prethodnom periodu - rekao je Gvozdenović u Podgorici na petoj Regionalnoj konferenciji za implementaciju Bečke deklaracije.
On je podsjetio da su se zemlje potpisnice Bečke deklaracije obavezale da će legalizovati nelegalna naselja uz poštovanja principa standarda prostornog planiranja, održivog urbanog upravljanja i ljudskih prava.
- Crna Gora aktivno radi na stvaranju preduslova za dostizanje ciljeva definisanih Bečkom deklaracijom - kazao je Gvozdenović.
On je dodao da je dalje unapređenje postojeće i izgradnja nove infrastrukture, neophodan preduslov za realizaciju velikih investicionih projekata i najavio da će u narednih nekoliko godina u Crnoj Gori u infrastrukturu, putnu i komunalnu, biti uloženo oko dvije milijarde eura.
- Intenzivirane su aktivnosti na pripremi velikih projekata u oblasti vodosnabdijevanja i regulisanje otpadnih voda i izgradnje novih modernih saobraćajnica. Međunarodne finansijske institucije spremne su da podrže projekte - saopštio je Gvozdenović.
On je kazao da je pred Crnom Gorom vrijeme velikih grin fild investicija, prije svega u oblasti turizma, gdje se predviđa realizacija projekata od nekoliko milijardi eura.
- Očekujemo velike investicije i u oblasti energetike posebno u obnovljive izvore energije i u različite proizvodne sektore, a posebno u dijelu stanogradnje - naveo je Gvozdenović.

jedan_prošli
24-10-07, 19:01
Kad li će biti već nešto konkretno?

jedan_prošli
03-12-07, 09:47
Jel možda tko bi na skupštini PZGN? Subota u 10 sati?

strpljiv
03-12-07, 11:37
Jel možda tko bi na skupštini PZGN? Subota u 10 sati?

Film je odlican !

natasha
14-01-08, 11:29
Sposobni smo da gradimo crnogorske autoputeve

Podgorica - Građevinska kompanija Tehnoput iz Podgorice, specijalizovana za poslove niskogradnje (putna infrastruktura), prva je domaća firma te vrste koja je proširila svoju djelatnost na inostrano tržište.
Direktor Tehnoputa Saša Aćimić kazao je za "Vijesti" da će u Albaniji raditi na trasi autoputa u dužini od 30 kilometara, i da im je taj posao važan, jer se pripremaju da konkurišu za izgranju autoputeva u Crnoj Gori.
- Smatram da smo sposobni i da imamo kapaciteta da pariramo konkurenciji iz inostranstva. Možda je konkurencija iz inostranstva jaka u finasijskom smislu, ali ko god da dobije te poslove bićemo nezaobilazan faktor. Do sada smo često bili angažovani na projektima koje su dobijali stranci - rekao je Aćimić.
Osim projekta u Albaniji vrijednog nekoliko miliona eura, prema njegovim riječima, Tehnoput u 2008. na domaćem tržištu ima ugovorene projekte čija je vrijednost blizu 15 miliona eura.
- Uz to, već smo konkurisali za neke projekte na teritoriji Podgorice i Budve koji su u fazi tenderske procedure. U prethodnoj godini realizovali smo projekte vrijedne oko 30 miliona eura, a u poslednjih šest godina bilježili smo stopu rasta od 100 odsto godišnje. Vrijednost svih projekata u tom periodu dostigla je 5O miliona - kazao je Aćimić.
On je napomenuo da je Tehnoput jedina domaća firma koja učestvuje u dobijanju posla za izgradnju miniobilaznice u Podgorici.
Aćimić najavljuje širenje djelatnosti firme na poslove viskogradnje, ulaganje u postrojenja za eksploataciju kamena i proizvodnju asfalta i betona.
- Od osnivanja firme 1993. bavili smo se isključivo poslovima niskogradnje. Težili smo kvalitetu tako da se nijesmo širili na ostale djelatnosti. U tehničku opremu uložili smo blizu 20 miliona eura, a razvijali smo i stručni kadar. Imamo blizu 300 zaposlenih od čega je 30 inženjera. Pošto smo taj segment zaokružili odlučili smo da proširimo djelatnost kako bi firma bila ospobljenja za sve djelatnosti iz oblasti građevinarstva - objasnio je Aćimić.

Ma.M.

STIPENDIRAJU MLADE STRUČNJAKE
Tehnoput je zbog nedostatka kadrova svih profila odlučio da stipendira 15-tak studenta Građevinskog fakulteta.
- Vrijednost stipendija u 2008. biće oko 50 hiljada eura. Na taj način nastavićemo da upošljavamo kvalitetan mladi kadar koji nam je zbog širenja djelatnosti sve više neophodan. Zbog nedostatka na domaćem tržištu rada dosta viskokvalitetnih kadrova pronalazimo u zemljama bivše Jugoslavije - rekao je Aćimić, dodajući da u toj firmi trenutno ima mjesta za 10 inženjera.

Vijesti

Rocky Balboa
04-02-08, 11:16
Dobro ljudi hoće li da krenu ti građevinari u CG, ništa, ništa i ništa od njihova rasta.
Uostalom kao i kod ostatka burze. :(
I hoće li opće da se krenu graditi KAPITALNI JAVNI PROJEKTI???

PG_man
04-02-08, 11:17
Vidjećemo, ja računam da će gradnja ovih puteva mnogo toga da povuče!

Rocky Balboa
04-02-08, 11:21
Pa ja gledam sve preko iskustva šta se dogodilo u HR. 5-8 godina ništa nismo radili (zbog OBJEKTIVNIH razloga) a onda je krenulo i gradnja i građevinari!
Pa se pitam kada će tako i u CG da krene...

Nabuko
04-02-08, 11:30
Putevi cini mi se da je ova gradj sezona propala. Jos se ceka fizibility e kada to bude onda jos malo natege tenderi itd mislim da je idealno da se krene na jesen u najboljem slucaju.

PG_man
04-02-08, 11:34
Putevi cini mi se da je ova gradj sezona propala. Jos se ceka fizibility e kada to bude onda jos malo natege tenderi itd mislim da je idealno da se krene na jesen u najboljem slucaju.

Nije ni to loše!

Nabuko
04-02-08, 11:36
Kazem IDEALNO.

Slowpoke Rodriguez
04-02-08, 13:02
mi smo tender za izradu licnih dokumenata oduzili dozlaboga - ovaj oko autoputeva (posto se jos ne zna da li ce odluka o gradnji - biti politicka ili ekonomska) ce da bude tresnja na slagu na vrhu torte :rambo:

Nabuko
04-02-08, 13:05
Ovi sto rade fizibiliti studiju se ponasaju kao mala piplica koja treba da snese jaje od dinosaurusa i to nekog otutasnog.

Slowpoke Rodriguez
04-02-08, 13:13
piplica... ovo nisam cuo odavno.

pozdrav generacijo :)

jedan_prošli
04-02-08, 14:07
He, pa rade neki građevinari. I trguje im se sa dionicama. Vama je pojam građevinara jedino CPUT i onaj borac prvvoborac ili kako li već. No ako je vjerovati članku iz vjesti, da će se odsada pregledavati FI od akcionarskih društava, moglo bi biti jako zanimljivo na pojedinim građevinarima ;)

jedan_prošli
04-02-08, 14:33
FINANSIJE
Još stroža kontrola finansijskih izvještaja
Autor/izvor: Mina-business
PODGORICA - Analiza je pokazala da je od ukupno 439 akcionarskih društava registrovanih u Centralnom registru Privrednog suda u Podgorici, 271 dostavilo dokumentaciju. Od njih, 25 nije to učinilo u zakonski predviđenom roku, 73 nijesu dostavila izvještaj revizora, kod 28 finansijski izvještaji nijesu bili potpuni, a 26 nije imalo nijedan iskaz potpisan od ovlašćenog lica.
Ministarstvo finansija je najavilo da će, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, svake godine kontrolisati ispravnost dostavljanja finansijskih izvještaja i to kod sve većeg broja privrednih društava.

“Protiv društava koja ne budu dostavljala potrebne podatke Centralnom registru privrednih sudova na način predviđen zakonskom regulativom, biće primijenjene odgovarajuće kaznene mjere, jer krajnji cilj je bolja kontrola finansijskog izvještavanja i stvaranje efikasnog poslovnog okruženja”, objavljeno je u najnovijem Biltenu Ministarstva....

Nabuko
04-02-08, 20:10
Izgradnja autoputeva

Pošalji vijest | Verzija za štampanje

Savjet za izgradnju autoputeva danas je razmatrao informaciju o aktuelnom stanju realizacije projekta izgradnje autoputeva u Crnoj Gori.

Poseban akcenat, u okviru Studije izvodljivosti, stavljen je na Okrugli sto, koji će biti održan 8.februara u Podgorici i na kojem će konsultantska kompanija Louis Berger SAS prezentirati dosadašnji rad na studiji.

”Za drugu fazu, Svjetska banka odabrala je holandsku konsultantsku kompaniju ECORYS, koja će, u roku od šest mjeseci i u vrijednosti od 164 hiljade američkih dolara, izraditi Studiju o opcijama javno-privatnog partnerstva za autoputeve. Planirano je da konsultanti te kompanije stignu u Crnu Goru 11. februara ove godine”, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Na današnjem sastanku Savjeta saopšteno je da, zavisno od kvaliteta studije, Projektni tim Vlade Crne Gore počne praćenje i da podršku toj fazi projekta, s posebnim zadatkom da ukaže na prioritetnost autoputa od Bara do Boljara.

Uporedo sa navedenim aktivnostima, Građevinski fakultet Univerzitete Crne Gore i Centar za puteve Vojvodina, za izradu idejnog projekta autoputa od Bara do Boljara, dionica Smokovac-Veruša, izvršili su potrebne geotehničke radove.

“U toku su i radovi na izradi projekta trase puta, koji ima, kada je riječ o objektima ,mostovi, tuneli, potporni zidovi, veliki broj završenih pozicija. Reviziona komisija za idejni projekat, koju je formirala Direkcija za saobraćaj, sukcesivno radi na zaokruženim cjelinama, koje projektanti imaju zadatak da dostave”, navodi se u saopštenju.

U okviru informacije o izgradnji autoputeva, razmatrane su i pojedine smjernice, u okviru standarda za oblast projektovanja autoputeva, koji se primjenjuju u zemljama Evropske unije.

Savjet je razmatrao i informaciju o realizaciji tendera za izradu generalnog projekta i prethodne studije opravdanosti izgradnje brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja, objavljenog 30. novembra 2007. godine.

Rok za pripremu i predaju ponuda bio je 15. januar 2008. godine. Postupak provjere i vrednovanja pet dostavljenih ponuda je u toku i biće završen do 15. februara.

”Na današnjoj sjednici razmatran je i ažurirani Program eliminacije uskih grla na saobraćajnoj mreži u Crnoj Gori, u periodu od 2007-2009. U dosadašnjem toku, konstatovan je progres u svim fazama, bilo da je riječ o projektovanju, tenderskoj proceduri ili izvođenju radova”, ističe se u saopštenju.

Trenutno se radi na izgradnji trećih traka Kufin i Sutomore, a u toku je i rekonstrukcija dionice magistralnog puta od Mioske do Kolašina.

Takođe, u toku su radovi na izgradnji dionice od Lipaca do Knež laza, kao i na bulevaru od Bečića do Rafailovića.

Ubrzo se očekuje početak radova na trećoj traci Savina u Herceg Novom. Za izgradnju obilaznice oko Rožaja, za uzvođača radova izabran Konstruktor dd Split.

U tenderskoj proceduri su i izbor izvođača radova na trećim trakama u Lepetanima i Kamenarima, dionicama od Dragalj polja do Grahova i od tunela Ivica do Žabljaka.

U fazi projektovanja su i obilaznice Tivat, Golubovci, Nikšić, Kolašin, Bijelo Polje, Berane, Kotor, Budva, Bar i most Port Milena.

Današnjoj šestoj sjednici Savjeta za izgradnju autoputeva u Crnoj Gori je predsjedavao predsjednik Vlade u ostavci i predsjednik Savjeta Željko Šturanović.

Sjednici su prisustvovali potpredsjednik Vlade i Savjeta Vujica Lazovic, ministri Igor Lukšić, Andrija Lompar, Branimir Gvozdenović, direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović, direktor Monteputa Ratko Ivanović i sekretar Angelina Živković.

...................................
Evo sada procjenite kada ovi mogu da pocnu sa kopanjem.

joshua
05-02-08, 01:47
izio vuk magarca

ZarkoB
06-02-08, 13:22
kakva je ovo hartija IZGR? Zna li ko sto o tome? Ili ako ima bilanse da izbaci?

PG_man
06-02-08, 13:27
"PREDUZECE ZA IZGRADNJU PODGORICE" AD - PODGORICA
Adresa 19 DECEMBAR 3 PODGORICA
Matični broj 2030713

Info:
Podaci ne postoje

plavi
06-02-08, 13:38
kakva je ovo hartija IZGR? Zna li ko sto o tome? Ili ako ima bilanse da izbaci?

Ista kao i druge navlakuse. Aleksandar Jovicevic ( inace glavni broker VIPa) ima 1000 i nesto akcija koje je kupio od nekog fonda pa sad pokusava fingirati trgovinu ne bi li ih kome uvalio po X puta vecoj cijeni.
Trebaju mu pare za suplje akcije tipa Kapg, JGPK, TECG, EPCG pa oce nekog da usreci.

ZarkoB
06-02-08, 14:01
ali on je kupio jos nekih 97 akcija, nakon onih vecih transakcija...pokusava li mozda kupiti firmu?

zokac
06-02-08, 14:20
ali on je kupio jos nekih 97 akcija, nakon onih vecih transakcija...pokusava li mozda kupiti firmu?

Pokusava tebe ili nekog navuci da je kupis. VIP- ovci su inace najveci kokosari na nasoj berzi.

ZarkoB
06-02-08, 14:21
jer mozda zna nesto sto mi ne znamo...

zokac
06-02-08, 14:22
Dobro si. Zna da mi ne znamo .......

ZarkoB
06-02-08, 14:23
ma samo pitam, ko pita ne skita, tako kazu!

zokac
06-02-08, 14:29
Nista , nista . Nemoj da te moje pisanje obeshrabri. Najbolje nazovi VIP pa ako ti ono preporuce kupovinu, bolja ti preporuka ne treba. :D

natasha
09-02-08, 11:45
Skupština akcionara AD “Novogradnja” Budva održana juče nakon četiri godine

S novom upravom u bolje dane

BUDVA - Vd izvršnog direktora AD “Novogradnja” Budva, Branislav Velimirović saopštio je juče da je nakon četiri godine uspješno održana Skupština akcionara preduzeća na kojoj je donešeno nekoliko važnih odluka.
- Iako je javnost u posljednje vrijeme bila obasuta bujicom netačnih informacija o stanju AD ''Novogradnja'' Budva, Skupština akcionara je održana, a prisustvovalo je skoro 90 odsto akcionara i to lično ili preko punomoćnika. Ova činjenica, uz nespornu zakonitost njenog zakazivanja, što je uprkos pokušaju osporavanja potvrdio i Privredni sud u Podgorici, ukazuje da je održana u punom kapacitetu i legitimitetu - piše u saopštenju Velimirovića.
Na Skupštini su, kako navodi, usvojene izmjene Statuta, usvojen izvještaj o poslovanju za 2005. i 2006. godinu s izvještajem revizora, uz određene primjedbe, te razriješen dosadašnji Odbor direktora i izabran novi.
U novom Odboru direktora su Vesna Bogdanović, Radenko Purić i Ranko Sekulović, a izabran je revizor za 2007. godinu.
- Skupštinu je tokom sjednice napustio jedan broj manjinskih akcionara koji su vlasnici 13,5 odsto akcija preduzeća, a nakon što su vidjeli da sa tolikim brojem akcija ne mogu izglasati svoje predloge, ponavljajući priču o navodnom nezakonitom sazivanju Skupštine - naglašeno je u saopštenju.
Ocjenjuje se da je pravo svakog akcionara da napusti Skupštinu, ali da na taj način grupa manjinskih akcionara, sa sindikalnim vođstvom preduzeća, otežava sređivanje stanja u firmi i direktno ide na štetu zaposlenih, a naročito radnika koji su u štrajku.
- Održavanje Skupštine je inače bio jedan od zahtjeva Štrajkačkog odbora, a za rješavanje drugog zahtjeva, dodjele stanova petorici radnika, nova uprava je iskazala punu spremnost, i uvjerena je da će se u neposrednom kontaktu s radnicima eliminisati njihovi razlozi za štrajk - očekuje Velimirović.
Na kraju saopštenja se navodi da novoizabrano rukovodstvo preduzeća podržava sve aktivnosti državnih orana za razotkrivanje eventualnih zloupotreba dosadašnjeg rukovodstva.
R. D
Republika

jedan_prošli
09-02-08, 21:47
http://www.pobjeda.cg.yu/naslovna.phtml?akcija=vijest&id=135147

joshua
10-02-08, 15:58
konacno da se pocne sa izgradnjom. bit ce posla za sve.

Nabuko
10-02-08, 16:57
Ti bi da mi radimo je li? O'ladi malo.

joshua
10-02-08, 17:04
hahaha
ma ne bi ja da vi radite nego oni iz CPUTa i ZZIBja a vi da šjedite i brojite zaradu zajedno samnom i da se ne šjekiramo