View Full Version : Otkriven grob Isusa !?!
James Cameron, redatelj 'Titanica', producira dokumentarac u kojem tvrdi da Isus nikada nije uskrsnuo, prenosi Time magazine. U scenariju koji nalikuje adaptaciji 'Da Vincijevog koda', Cameron i redatelj filma, Simcha Jacobovici, tvrde da Krist nije uskrsnuo, da je imao sina s Marijom Magdalenom, i da je njegova grobnica pronađena blizu Jeruzalema. Naime, prije 27 godina izraelski su građevinski radnici otkrili grobnicu staru 2000 godina na gradilištu u Talpiyoti, u predgrađu Jeruzalema.
U grobnici je bilo deset kamenih lijesova, a arheolozima je trebalo 20 godina za dešifriranje imena na nadgrobnim pločama: to su Ješua, sin Josipov, Marija, Marija, Matej, Jofa i Juda, sin Ješuov. Prominentni izraelski arheolog prof. Amos Kloner nije pomišljao da bi grobnica mogla pripadati Isusu, jer skromna obitelj nije mogla priuštiti takvu grobnicu, a i sva imena su tipično židovska. No, Cameron i Jacobovici tvrde da su nagomilali dokaze, od DNA testova, do arheoloških otkrića i biblijskih studija, koji potvrđuju da grobnica pripada Isusovoj obitelji. Cameron će u New Yorku u ponedjeljak održati novinarsku konferenciju na kojoj će navodno otkriti tri lijesa, Isusov, njegove majke Marije, i Marije Magdalene. Dokumentarac 'Isus: Priče iz grobnice' ('Jesus: Tales from the Crypt') traje 90 minuta, a uskoro će biti emitiran na Discovery Channelu, britanskom Channelu 4, kanadskom Visionu, i izraelskom Channel 8. Rasprave o dokumentarcu već su se zahuktale na Bliskom Istoku, a sigurno će izazvati reakcije i u Europi.
A sa čim će usporediti tu DNK? Lupeta gluposti, publiciteta radi... Od Titanica nije imao dobar film, pa mu usfalilo pozornosti.
glupo.
neka ostave te ljude na miru da leze ispod zemlje ili gdje su vec i neka ne izvode.gluposti,sad snimaju dokumentarce o covjeku koji je umro prije 2000god
iskreno prije bih njemu vjerovao nego nekom popu ...mislim ko ce to ikad priznati iz religioznih krugova,jer bi to odmah znacilo da je sama religija besmislena....
sve i da je istina niko to nebi priznao jer bi haos nastao...
a zasto da ne,pitam ja vas,zasto to ne bi bilo moguce?
sve je moguce.
samo kazem da je glupo pokusavati iskopavati raznorazne stvari.
trebalo bi puno truda,rada,novca i svega ostalog da se potvrdi da je to istina i ponovo je pitanje koliko bi % ljudi prihvatilo to(i da li bi crkva to ikad prihvatila..odgovor-naravno da ne)
iz tih razloga,ne petljati po smecu je najbola varijanta.
neki zive od toga....
sve ovo ide u prilog mom shvatanju religije..tako sam ponosan...
Amelie razumi malo molim te da svi nisu navikli na luksuz, mozda ti se cini da znas kako je i kad nemas,ali vjeruj mi...ni blizu nisi...(oprosti sto ti serem ovoliko,ali gdje bih to nego na podforumu religije)
ooooo santa maria,koja me muka snasla
pa zar nemaju drugi nacin da zarade za koru ljeba nego da prckaju po kostima ljudi,nadajuci se da ce naletiti na Isusa?!
oooo isuse... ako se ispostavi da je ovo istina znaci li to da necemo se vise tucat za uskrs? fu*k ja to ne prifatam
BlackWoman 06-03-07, 09:11 James Cameron, redatelj 'Titanica', producira dokumentarac u kojem tvrdi da Isus nikada nije uskrsnuo...
Lupetanje jednog somnambuliste (mjesečara). On kao stručnjak tvrdi?
Naime, prije 27 godina izraelski su građevinski radnici otkrili grobnicu staru 2000 godina na gradilištu u Talpiyoti, u predgrađu Jeruzalema.
Čudo su ti građevinarci.
Amos Kloner nije pomišljao da bi grobnica mogla pripadati Isusu, jer skromna obitelj nije mogla priuštiti takvu grobnicu, a i sva imena su tipično židovska.
Pa da kakva će biti nego židovska? (samo da ne padne na pamet tom Kloneru da klonira taj DNK materijal) :eek:
No, Cameron i Jacobovici tvrde da su nagomilali dokaze, od DNA testova, do arheoloških otkrića i biblijskih studija, koji potvrđuju da grobnica pripada Isusovoj obitelji.
A čiju su uzeli DNK za analizu i upoređenje?
neki zive od toga....
Sa ovom rečenicom se potpuno slažem. Samo, zagrizao je u preveliki zalogaj sve zarad slave. :cool:
a vidis ja nikad nisam se stvarno zapitao...
prema bibliji sta se desilo sa Isusom kad je vaskrsao ...mislim ono na kraju...???
BlackWoman 13-03-07, 08:00 Čitao si, ali ne do kraja?
Evo pročitaj kraj (Jevanđelje po Luki).
http://www.istocnik.com/cgi-local/biblija/biblija.cgi/42luk024l.html
Lupetanje jednog somnambuliste (mjesečara). On kao stručnjak tvrdi?
Sa ovom rečenicom se potpuno slažem. Samo, zagrizao je u preveliki zalogaj sve zarad slave. :cool:
a kad je religija u pitanju nema prevelikog zalogaja, zato sto se sve svodi na nagadjanja i poricanja...on ce ostati poznat kao kontravrezni reziser ili sta je vec, a mislim sad sve da i ima sa cim da se uporedi dnk i da se 100% moze utvrditi identitet nema sanse da ce to iko priznati...jbg onda bi se za veliki dio planete dokazalo da su budale....
soo...?
BlackWoman 14-03-07, 11:22 a kad je religija u pitanju nema prevelikog zalogaja, zato sto se sve svodi na nagadjanja i poricanja...on ce ostati poznat kao kontravrezni reziser ili sta je vec, a mislim sad sve da i ima sa cim da se uporedi dnk i da se 100% moze utvrditi identitet nema sanse da ce to iko priznati...jbg onda bi se za veliki dio planete dokazalo da su budale....
soo...?
Kako će utvrditi DNK s nekim ko je tjelesno vaskrsao?
Kad su mironosnice došle treći dan nakon raspeća k grobu - grob je bio prazan.
Vjerovanje ne traži materijalne dokaze. I prije je bilo takvih pokušaja, koji su vremenom zaboravljeni, kao što će se ubrzo zaboraviti i ova ''teza''.
Ono što vrijedi ostaje.
Pa da, cim neko hoce da zgrne novac - otkriva nove afere vezane za Isusa...
Isus je mrtav i tu nema vise sta da se prica...
ma ajde ti frkadela sto si takav...Isus se seta trenutno u nekoj metropoli
evo ti dokaz:
http://www.youtube.com/watch?v=Hcp9WsH5TBg
;)
hahahahaha... Odavno se nisam ovako ismijao... :D :D :D
Ma daj... :tongue:
Moja greska... Jesus survived...
Da je to istina zar ne mislite da bi Jevreji to iskoristili prije svih? Bogohuljenje je ...
Pogledala sam taj dokumentarac. Bio je neki dan premijerno prikazan kod nas na RTL televiziji. Nije šokantan uopće, čista nagađanja bez konkretnih dokaza.
Ja stvarno mislim da se ne treba igrati sa takvim stvarima.
|
|