View Full Version : Otkriven grob Isusa !?!

Dot
05-03-07, 11:38
James Cameron, redatelj 'Titanica', producira dokumentarac u kojem tvrdi da Isus nikada nije uskrsnuo, prenosi Time magazine. U scenariju koji nalikuje adaptaciji 'Da Vincijevog koda', Cameron i redatelj filma, Simcha Jacobovici, tvrde da Krist nije uskrsnuo, da je imao sina s Marijom Magdalenom, i da je njegova grobnica pronađena blizu Jeruzalema. Naime, prije 27 godina izraelski su građevinski radnici otkrili grobnicu staru 2000 godina na gradilištu u Talpiyoti, u predgrađu Jeruzalema.

U grobnici je bilo deset kamenih lijesova, a arheolozima je trebalo 20 godina za dešifriranje imena na nadgrobnim pločama: to su Ješua, sin Josipov, Marija, Marija, Matej, Jofa i Juda, sin Ješuov. Prominentni izraelski arheolog prof. Amos Kloner nije pomišljao da bi grobnica mogla pripadati Isusu, jer skromna obitelj nije mogla priuštiti takvu grobnicu, a i sva imena su tipično židovska. No, Cameron i Jacobovici tvrde da su nagomilali dokaze, od DNA testova, do arheoloških otkrića i biblijskih studija, koji potvrđuju da grobnica pripada Isusovoj obitelji. Cameron će u New Yorku u ponedjeljak održati novinarsku konferenciju na kojoj će navodno otkriti tri lijesa, Isusov, njegove majke Marije, i Marije Magdalene. Dokumentarac 'Isus: Priče iz grobnice' ('Jesus: Tales from the Crypt') traje 90 minuta, a uskoro će biti emitiran na Discovery Channelu, britanskom Channelu 4, kanadskom Visionu, i izraelskom Channel 8. Rasprave o dokumentarcu već su se zahuktale na Bliskom Istoku, a sigurno će izazvati reakcije i u Europi.

Bon Jovi
05-03-07, 12:08
:eek:

Arabea
05-03-07, 15:52
A sa čim će usporediti tu DNK? Lupeta gluposti, publiciteta radi... Od Titanica nije imao dobar film, pa mu usfalilo pozornosti.

Amelie
05-03-07, 16:51
glupo.
neka ostave te ljude na miru da leze ispod zemlje ili gdje su vec i neka ne izvode.gluposti,sad snimaju dokumentarce o covjeku koji je umro prije 2000god

Dot
05-03-07, 21:12
iskreno prije bih njemu vjerovao nego nekom popu ...mislim ko ce to ikad priznati iz religioznih krugova,jer bi to odmah znacilo da je sama religija besmislena....
sve i da je istina niko to nebi priznao jer bi haos nastao...
a zasto da ne,pitam ja vas,zasto to ne bi bilo moguce?

Amelie
05-03-07, 21:48
sve je moguce.
samo kazem da je glupo pokusavati iskopavati raznorazne stvari.
trebalo bi puno truda,rada,novca i svega ostalog da se potvrdi da je to istina i ponovo je pitanje koliko bi % ljudi prihvatilo to(i da li bi crkva to ikad prihvatila..odgovor-naravno da ne)
iz tih razloga,ne petljati po smecu je najbola varijanta.

Dot
05-03-07, 23:22
neki zive od toga....
sve ovo ide u prilog mom shvatanju religije..tako sam ponosan...

Amelie razumi malo molim te da svi nisu navikli na luksuz, mozda ti se cini da znas kako je i kad nemas,ali vjeruj mi...ni blizu nisi...(oprosti sto ti serem ovoliko,ali gdje bih to nego na podforumu religije)

Amelie
05-03-07, 23:30
ooooo santa maria,koja me muka snasla
pa zar nemaju drugi nacin da zarade za koru ljeba nego da prckaju po kostima ljudi,nadajuci se da ce naletiti na Isusa?!

Filip
06-03-07, 00:35
oooo isuse... ako se ispostavi da je ovo istina znaci li to da necemo se vise tucat za uskrs? fu*k ja to ne prifatam

Dot
06-03-07, 01:02
:) opicen kao i uvjek

BlackWoman
06-03-07, 09:11
James Cameron, redatelj 'Titanica', producira dokumentarac u kojem tvrdi da Isus nikada nije uskrsnuo...
Lupetanje jednog somnambuliste (mjesečara). On kao stručnjak tvrdi?
Naime, prije 27 godina izraelski su građevinski radnici otkrili grobnicu staru 2000 godina na gradilištu u Talpiyoti, u predgrađu Jeruzalema.
Čudo su ti građevinarci.

Amos Kloner nije pomišljao da bi grobnica mogla pripadati Isusu, jer skromna obitelj nije mogla priuštiti takvu grobnicu, a i sva imena su tipično židovska.
Pa da kakva će biti nego židovska? (samo da ne padne na pamet tom Kloneru da klonira taj DNK materijal) :eek:

No, Cameron i Jacobovici tvrde da su nagomilali dokaze, od DNA testova, do arheoloških otkrića i biblijskih studija, koji potvrđuju da grobnica pripada Isusovoj obitelji.
A čiju su uzeli DNK za analizu i upoređenje?

neki zive od toga....
Sa ovom rečenicom se potpuno slažem. Samo, zagrizao je u preveliki zalogaj sve zarad slave. :cool:

Dot
09-03-07, 03:49
a vidis ja nikad nisam se stvarno zapitao...
prema bibliji sta se desilo sa Isusom kad je vaskrsao ...mislim ono na kraju...???

BlackWoman
13-03-07, 08:00
Čitao si, ali ne do kraja?

Evo pročitaj kraj (Jevanđelje po Luki).

http://www.istocnik.com/cgi-local/biblija/biblija.cgi/42luk024l.html

Dot
13-03-07, 13:44
Lupetanje jednog somnambuliste (mjesečara). On kao stručnjak tvrdi?

Sa ovom rečenicom se potpuno slažem. Samo, zagrizao je u preveliki zalogaj sve zarad slave. :cool:

a kad je religija u pitanju nema prevelikog zalogaja, zato sto se sve svodi na nagadjanja i poricanja...on ce ostati poznat kao kontravrezni reziser ili sta je vec, a mislim sad sve da i ima sa cim da se uporedi dnk i da se 100% moze utvrditi identitet nema sanse da ce to iko priznati...jbg onda bi se za veliki dio planete dokazalo da su budale....
soo...?

BlackWoman
14-03-07, 11:22
a kad je religija u pitanju nema prevelikog zalogaja, zato sto se sve svodi na nagadjanja i poricanja...on ce ostati poznat kao kontravrezni reziser ili sta je vec, a mislim sad sve da i ima sa cim da se uporedi dnk i da se 100% moze utvrditi identitet nema sanse da ce to iko priznati...jbg onda bi se za veliki dio planete dokazalo da su budale....
soo...?
Kako će utvrditi DNK s nekim ko je tjelesno vaskrsao?
Kad su mironosnice došle treći dan nakon raspeća k grobu - grob je bio prazan.
Vjerovanje ne traži materijalne dokaze. I prije je bilo takvih pokušaja, koji su vremenom zaboravljeni, kao što će se ubrzo zaboraviti i ova ''teza''.
Ono što vrijedi ostaje.

frkadela
22-03-07, 23:12
Pa da, cim neko hoce da zgrne novac - otkriva nove afere vezane za Isusa...
Isus je mrtav i tu nema vise sta da se prica...

Amelie
23-03-07, 14:20
ma ajde ti frkadela sto si takav...Isus se seta trenutno u nekoj metropoli
evo ti dokaz:
http://www.youtube.com/watch?v=Hcp9WsH5TBg
;)

frkadela
23-03-07, 14:31
hahahahaha... Odavno se nisam ovako ismijao... :D :D :D
Ma daj... :tongue:
Moja greska... Jesus survived...

Lisja
10-04-07, 13:30
Da je to istina zar ne mislite da bi Jevreji to iskoristili prije svih? Bogohuljenje je ...

Arabea
11-04-07, 10:21
Pogledala sam taj dokumentarac. Bio je neki dan premijerno prikazan kod nas na RTL televiziji. Nije šokantan uopće, čista nagađanja bez konkretnih dokaza.

milcee
29-05-07, 23:54
Ja stvarno mislim da se ne treba igrati sa takvim stvarima.