View Full Version : Reputacija - rejting clanova foruma
Dragi nasi clanovi,
Zeleni kvadratici koje vidite u gornjem desnom uglu profila svakog clana (kada postavi neki post) predstavljaju njegov rejting ili popularnost na sajtu.
Sto je clan popularniji medju drugim clanovima foruma i rejting mu je veci.
E sad, sigurno se pitate kako se sprovodi ocjenjivanje i kako vi mozete ucestvovati u njemu...
Vise je nego jednostavno...
Iznad zelenih kvadratica, znaci takodje gornji desni ugao, nalazi se ikonica u obliku vage. Klikom na nju dajete clanu znak da ga cijenite i da vam se svidjaju njegovi stavovi. Uz to mozete, ako zelite, dodati i svoj komentar.
Nakon sto ga ocijenite, mora da prodje odredjen period i da jos nekim clanovima dodijelite reputaciju, da bi ponovo mogli da ocjenjujete clana kojeg ste vec ocijenili.
Poenta ovoga je da clanovi svojim ucescem i trudom, kao i izbjegavanjem sukoba i besmislenih postova i tema, steknu naklonost ostalih ljudi sa foruma.
Osim pogledom na kvadratice, svoju reputaciju mozete provjeriti klikom na svoju vagu, tj. vagu iznad svog posta, i bice vam brojcano prikazan vas nivo, kao i eventualni komentari.
Sad znate princip, pa, ako zelite, mozete da upotrijebite i ovu novinu koju smo i mi nedavno otkrili ;)
ako ne vidis nikakvu vagu ili mislis da liv prica o horoskopu, varas se. samo se loguj i voila (malo francuskog) i tvoji problemi ce biti rijeseni.
pored vage postoji jedan znak koji podsjeca na onaj saobracajni na koji niko zivi ne obraca paznju. ako imas neke prijedloge ili komentare u vezi neke teme ili posta fino klikni na saobracajni znak i upisi komentar. a onda ce administratori autoru je*** oca
baj de vej sto vi admini svi imate tolko dobar rejting. jeste li se castili prvih dana kad ste otrkili ovu opciju
Pa i tvoj rejting je visok, Filipe, zato je bolje da se pricutis :p
cim je otkriveno kako se povecava rejting,admini su to napisali u pravilniku...
@ Bon Jovi,hvala ,napomenila sam to Liv na drugome topicku, ali neka za sada ostane to sto je i ona stavila, ako slučajno netko ne čita Pravilnik iz razloga što mu se ne da;)
baj de vej sto vi admini svi imate tolko dobar rejting. jeste li se castili prvih dana kad ste otrkili ovu opciju
Baj d vej Fićo, neki imaju i veći rejting od nas...obrati malo pozornost ako te baš toliko to pati;)
e sad me vala zainteresovaste...
kako se to povecava rejting,mislim ako ja sad kliknem na nekog pocetnika npr mene (da ja nisam ja,nego sam ja neko drugi :) )za koliko povecam svoj tj neciji rejting...
evo recimo meni je nekakva *famozna aura*
jel to znaci da se neko uspio mene sjetiti pa kliknuti gore or what?
i nate li kako idu redom ti rejtinzi i koliko klikova finih treba za promjenu tog naziva u rejtingu?
i jos nesta, posto sam malo daltonista
kakvo znacenje imaju ovi svijetliji kvadratici a kakvo ovi tamniji?
by the way ja sam bio ubjedjen da se to mjenja u zavisnosti od broja postova,kao na drugim forumima..
Vaga koja se nalazi u gornjem desnom uglu sluzi za povecavanje rejtinga(rejting mozes da povecas svakom,bez obzira na status)kada kliknes na vagu otvorice ti se prozor i pitace te da li odobravas ,ti tu treba da kliknes na dozvoliti i ok.
Ako se ne varam,za drugi kvadratic trebaju tri osobe da ti povecaju reputaciju,a svako sledece povecavanje(kad ti neko drugi poveca)povecava ti broj kvadratica za jedan,i takodje ti menja text.
Da bi video koliko osoba ti je povecalo rejting(nece pisati ko je povecao) ides na korisnicke opcije.
Cini mi se da osobi(jednoj te istoj) mozes rejting povecati svakih nekoliko meseci(1-2).
Sebi ne mozes da povecas reputaciju.
nadam se da si bar deo shvatio :)
;) Samo naprijed sa klikanjem vagice...ili da kazem s vaganjem;)
STA TI MISLIS DA SAM JA GLUP HAAA? JEL HOCESH Da kazes?
salim se ,naravno da sam shvatio kako se povecava,samo reko da nije kome poznata ta lista osobina i da ih poreda cisto da se znaaa
tnx anyway!!!
291 point(s) total koliko poena jedna osoba ostavlja kad klikne?
btw ne vidim komentare ,jel to znaci da ih nema?
retko ko postavlja komentar....(ja ti kazem iz iskustva.....)
Baj d vej Fićo, neki imaju i veći rejting od nas...obrati malo pozornost ako te baš toliko to pati;)
ma volim ja vas admine i zalazem se za ideju - "i admini su ljudi!"
Psihologue 28-02-07, 19:14 Samo napred
* Ti Bokca kaj se ocenjivamo , kao u školici!!! Niš ti ja to ne razmem !!!! :) :) :)
@grunf, ja sam sada na ovaj tvoj post kliknula na ikonu vage (gore desno) i otvorio mi se prozorčić gdje sam kliknula na I aprove, sto znaci da cijenim tvoj post i to sto si napisao, i samim time ti dobivas bodove i rastu ti zeleni "kartončići" gore...Dakle, tvoja reputacija raste.
aha znači zelene kockice su rejting koji zavisi od toga kako se nekima svidjam
valjda,sto ih je vise,to su svjetlije... ?
esh niko da me prosvijetli...
ja ne znam sta znace ti svetli kvadratici,ali zar ti je to toliko bitno....
ma ne bre,nego samo komentarisem....
ma zar ne mislite da je to diskriminacija
ja ne dam nikom glas
ni vi meni ne morate
ako vam s ne svidjam pa...žalim slučaj
kakva sam takva sam
Pa niko te ne tjera da dajes...Ako zelis, zelis, ako ne, ne moras...Cista slobodna volja...ili samovolja, kako Hese kaze :D
kad sam tako neomiljena poštedecu vas svog prisustva
idem tamo gde me volu
Miki_from_the_block 02-03-07, 21:20 Ti se ne javljaj Liv, ti imas ovdje najvise kvadartica. Nemoj da se umislis, sad cemo te mi presticii! :D:tongue::)
Samo vi mene prestignite...A Echinacea, mi te gotivimo, ne znam otkud ti taj utisak...
ja predlažem ondak, i neku minus vagu
kad ti se neko ne svidja daš mu minus i pada mu rejting
kad sam tako neomiljena poštedecu vas svog prisustva
idem tamo gde me volu
neomiljena kazes....sigurno....tih 6 kvadratica bas govore kako si neomiljena....
to za - vagu je dobar predlog,ali nisam siguran da mogu da se dodaju opcije.... izgleda te je neko iznervirao,i zelis da mu smanjis reputaciju(znaci ta osoba verovatno ima preko 5 kvadratica)
:cool:
ja predlažem ondak, i neku minus vagu
kad ti se neko ne svidja daš mu minus i pada mu rejtinghttp://www.nactileti.net/grafika/3dsmajlici/smajlik128.gif
Kada kliknes na vagu,vidjeti ćeš da ima i opcija I disapprove...što znači da se ne slažeš s postom koji je dotična osoba postavila. I tada joj naravno i rejting stoji,a ako se baš zakačiš za tu osobu i na svaki joj post stavljaš I disapprove, past će joj rejting. Jadan tko se tebi ne svidi, ha? :D
Miki_from_the_block 03-03-07, 09:56 Nisam primjetio da se ikome dosad smajila reputacija. Vecina nas imo po 2 svijetlo zelenih, ovi malo jaci po 3, a Liv je zasad na najvisoj poziciji. Ima 4 svijetlo zelena kvadratica. Nek se ne umisli, sad cemo je prestici!:D:tongue:
ala ste se uvatilihttp://wallpapery.cz/smajlik/smajlik004.gif
Psihologue 04-03-07, 07:21 Nisam ni ja priemtio da se nekom smanjio...rejting..
ал теби се повећао--рејтинг http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/tresnjice.gif
Miki_from_the_block 04-03-07, 10:34 Pvecao mi se rejting za jedan kvadratic. Trojka, Dzimi, trojka!http://sirmi.ic.cz/smajl/60.gif
ma miki glavno je da ti imaš kockica ajao izbrojati ne može
http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/drama.gif
ne brini,sticices i ti nas...
http://sirmi.ic.cz/smajl/27.gif
A zasto ti sada opet places? http://www.cosgan.de/images/smilie/figuren/a045.gif
plako onaj pre mene,pa reko,da mu pravim društvo
Ja ne znam ko je klika na mene, al eto da se zahvalim. :)
meni neko ponovo bupnuo crvenu kockicu
imam za sad 3 crvene kockice
mene slabo ko voli :(
dusmani znajte da ja ne odustajem ;)
ahahahahahahaa
kakva siii
puj mrzna li si nam svima
nadoknadicu ti ja cim mognem no brige..ali eto imaju ljudi parvo da te skresu ..razumi ih...
Kakve crvene kockice, sta je sad to :confused:
Kakve crvene kockice, sta je sad to :confused:
Ako kliknes na I approve onda das zelenu kockicu, a ako kliknes na I disapprove onda skines zelenu kockicu i imas crvenu u korisnickim opcijama. Evo i ja imam i jednih i drugih http://www.thesmilies.com/smilies/jumping0050.gif http://www.thesmilies.com/smilies/jumping0013.gif Nekome sam draga a nekome nisam :)
ne dajte se dame...
bice da je diskriminacija neka...
javite sigurnoj zenskoj kuci
:)
volim vas ja i sve sam vas isklikao.. etoo
a sta znace prazne kockice..nekakve sivkaste boje?
nit smrde nit mirisu?
imam i njih 2 komada???????
a sta znace prazne kockice..nekakve sivkaste boje?
nit smrde nit mirisu?
imam i njih 2 komada???????
crvene kockice znace da je smanjena reputacija,i osoba koja smanji reputaciju nekome mora da napise razlog zasto
sive kockice znace da kvaliteti osobe nisu dovoljno isitani
crne kockice znace da je reputacija clanu ukinuta,niko ne moze da mu podize reputaciju,niti on moze kome
obicno clanovi sami sebi nameste to da im ne dizu reputaciju,iz odredjenih razloga....
ja licno nikome nisam smanjio reputaiju
pojasni mi to bon jovi za sive kockice..polako ih pocinjem skupljati
a pojma nemam sta si htjeo reci
E a ja mislio da su ti kvadratici u odnosu na broj postova...
E a koliko poena se dobije za svaki glas. Meni pise da ima 301, gde ga nadje toliko? :)
pojasni mi to bon jovi za sive kockice..polako ih pocinjem skupljati
a pojma nemam sta si htjeo reci
ne znam odakle tebi sive kockice,ja sam video da osobe koje imaju sive kockice(tj mogu da imaju samo jednu kockicu),pise da su im kvaliteti neispitani,kada toj osobi povecas reputaciju,stvorice se jedan zeleni kvadratic
ne bi trebao da se opterecujes time,jer nije toliko vazno...
vazne su crvene i zrlene
Psihologue 25-03-07, 18:38 E a ja mislio da su ti kvadratici u odnosu na broj postova...
E a koliko poena se dobije za svaki glas. Meni pise da ima 301, gde ga nadje toliko? :)
Dobio si od mene tri komata..
ma ja sam vam daltonista...
a kako to psiho moze da dijeli po vise kockica ???
Ne znam, mozda nije uzastopno. Hvala Psiho, al' bilo bi mi draze da su razliciti ljudi glasali za mene :)
Evo Truman, dobio si glas i od jednog administratora;)
Ne znam, mozda nije uzastopno. Hvala Psiho, al' bilo bi mi draze da su razliciti ljudi glasali za mene :)
Dobio si i od mene dva glasa...
A sta je sa ostalih 300? :mad:
:biggrin:
Ozbiljno, je li jedan glas - jedan poen? :confused:
ja ne znam kako se to broji,ali secam se da sam ja imao preko 1000 poena,pre nego sto sam ukinuo reputaciju
samo da znate da niste fer,ja i dalje imam isti broj kockica :(
a ja ovdje najmljadja :(
Derek_Trotter 27-03-07, 15:31 samo da znate da niste fer,ja i dalje imam isti broj kockica :(
a ja ovdje najmljadja :(
A ti si jedna faca:)
Evo ti od mene jedna kocica. Bice ih jooos...
http://i14.tinypic.com/485ql42.jpg
Pričitah svih sedam strana ove teme, i dobro se nasmejah. Sve mi je jasno (ne daj bože da nije, rešila sam mensine testove :eek: ), ali bih volela da nisam ograničena u davanju kockica.
Danas sam dala nekoliko zelenih, crvene neću nikada dati, iako već imam jednu, a danas mi je prvi dan, smrrrrrrrrc, ali imam i tri zelene, odnosno dve jer je crvena pojela zelenu.. Da li da se radujem, ili da plaćem, ne znam, razmisliću. :confused:
I sada ja treba da čekam jesen da ovde nekim super likovima dam zelenu kockicu.
Nemam strpljenja, ja ću to pismeno: Liv, Det, Filip, Amelie, frkadela, Miki... ma svima po jedna zelena, da ne nabrajam. Kuća časti za prvi dan na forumu. :p
nisam ja det
:(
smrrc
kao rijesila mensine testove a ni nick mi ne umije procitati :P
Znala sam da se sudbina poigrala sa mnom čim sam došla na ovaj forum.
Dot, ja ti se izvinjavam, ali te molim za razmuvanje. Ovo je preburno veče i noć za mene. I mensa testovi, i kockice i ledenice i svašta još. :(
Pa nisam baš ispala pametna kao što jesam, ali to je sve posledica uzbudjenja. Tvoj nik ću pamtiti do groba, obećavam.
@Isa, i ja ti kliknuh na vagicu;) ... Lijepo je vidjeti nekoga tko za prvi dan učini toliko toga:)
I neka mi samo neko kaže da MALE STVARI ne čine život lepšim. Ja zaista moram izraziti moje krajnje pozitivno mišljenje o forumu, odnosno o članovima koji ga čine. Sjajno, a tek sam došla. Ko zna koliko ću bisera još otkriti.
Hvala za kockice, primetila sam i drago mi je da je moja namera prepoznatljiva. Ok, spremna sam ja i na crveno. šta ću.:)
Od svih gluposti koje sam u stanju da napisem,dobih crvenu za "Tashkent" u gradovima.Mislim da sam je vratio "pravome",valjda ne zna co'jek geografiju.
Ljudi zastto je ukinuta reputacija? Apelujem na moderatora da je opet vrati, tako je zanimljivije i daje neku atraktivnost forumu.
Derek_Trotter 10-04-07, 18:10 @Truman
Na koju reputaciju mislis?
To ti je ovo iznad svakog posta, tasovi sa desne strane. Kad pritisnes nece da otovi opciju za glasanje ( poziitivno ili negativno ). Da li je tako kod svih? Na vrhu prethodne strane covek rece da je ukinuto....
@Truman, evo upravo sam ti dala approve na ovaj post, dakle, opcija radi!
ni moj nesto ne radi. ajde apruvajte ovaj moj da vidim hoce li proradit :D
ni moj nesto ne radi. ajde apruvajte ovaj moj da vidim hoce li proradit :D
Radi, radi :tongue:
Derek_Trotter 13-04-07, 11:21 @Truman
Evo sam gledao podesavanja oko glasanja i grupa kojoj ti pripadas ima pravo glasanja.
Evo sam probao kliknuvsi na tebe, Filipa i Malu i sve je ok.
andjela pizelli 14-04-07, 20:29 crne kockice znace da je reputacija clanu ukinuta,niko ne moze da mu podize reputaciju,niti on moze kome
e to nisam znala,da ako ja ne zelim kockice,da nemogu ni drugom da ih dam,hvaja Bon Jovi na objashnjenju:cool:
pa dala bih ovako(kad nemogu preko vagice) zelene kockice:
-Filipu,kojeg dozivljavam kao jako duhovitu osobu,bar kroz postove koje sam prochitala
-Bon Joviju,dala bih 10 kockica,kao jednoj izuzetno normalnoj osobi
-Vendyici,jako pozitivnoj osobi
-Mary,nashem vijernom chlanu,
-Peharici,za dobre tekstove
-Echinacei,mojoj staroj pozanici,simpatichnoj osobi
Sigurno sam nekog preskochila kog cijenim:confused:
Moze i svim ostalim po zelena kockica,ne stizem da ischitavam postove,ove likove sam jednostavno primjetila;)
-Algol,preskochih-2 kockice,za pomoc na astrologiji:cool:
-Maki,takodje
-beskrajnost takoodje
Psihologue 15-04-07, 12:53 A ja se zeznuh pa dadoh i kome nije trebalo - nema VEZE naprednost je vrlina...
e to nisam znala,da ako ja ne zelim kockice,da nemogu ni drugom da ih dam,hvaja Bon Jovi na objashnjenju:cool:
pa dala bih ovako(kad nemogu preko vagice) zelene kockice:
-Filipu,kojeg dozivljavam kao jako duhovitu osobu,bar kroz postove koje sam prochitala
-Bon Joviju,dala bih 10 kockica,kao jednoj izuzetno normalnoj osobi
-Vendyici,jako pozitivnoj osobi
-Mary,nashem vijernom chlanu,
-Peharici,za dobre tekstove
-Echinacei,mojoj staroj pozanici,simpatichnoj osobi
Sigurno sam nekog preskochila kog cijenim:confused:
Moze i svim ostalim po zelena kockica,ne stizem da ischitavam postove,ove likove sam jednostavno primjetila;)
-Algol,preskochih-2 kockice,za pomoc na astrologiji:cool:
-Maki,takodje
-beskrajnost takoodje
andjela izvini,izgleda mozes da dizes reputaciju drugima,ali svakako sa manjim mogucnostima nego kada si imala zelene
Meni se pogodilo da jednom nisam mogao da podignem reputaciju,zato sam i to mislio ...
:)
moze li mi ko ugasiti ovu reputaciju, nesto se ne kotiram dobro pa ne bih da se iskompleksiram. Hvala
@maya - udjes u korisnicke opcije, kliknes na edituj opcije, i zatim iskljucis Show My Reputation Level i to je sve. http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/engel/b015.gif
Ja spremila dve zelene, i ne može? :redface:
Verovali il ne ja toga nemam u edituj opcije :(((((
Kliknes korisnicke opcije i zatim na edituj opcije
Kada kliknes edituj opcije mora ti se ovo pojaviti:
Show My Reputation Level
Your current reputation level is displayed to other users whenever you post a message. If you would like to hide your reputation, disable this option.
You currently have xxxx reputation points.
Show My Reputation Level - ispred ovog je kockica na koju kliknes i tako iskljucis, i zatim ides na spasi promjene ili tako nekako, ako nema zamoli admine da ti to skinu http://www.world-of-smilies.com/wos_schilder/ahoi.gif
Ozbiljno nemam tu opciju, evo slikala sam i poslacu ti da vidis, a molim admine al me ne cuju:(
Zao mi je. Valjda ce se naci neka dobra dusica koja ce to rijesiti. Da mogu ja bi ti pomogla http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/f010.gif
beskrajnost 25-05-07, 17:27 bokic svima
imam pitanje
zasto recimo liv, bon jovi nemaju puno rating bodova nego samo jedno?
@maya, tek sam sada vidjela tvoj zahtjev. Trebala si mi poslati pp. Ugasiti ću ti reputaciju preko mog panela, ali najbolje prihvati kada ga svaki korisnik sam sebi ugasi. Zna se dogoditi da nekada pokaze reputaciju iako sam ju ja disableirala.
@beskrajnost, nemaju oni jednu, već svi koji imaju jednu crnu kockicu, ugasili su svoju reputaciju.
@beskrajnost
Zato sto nijesu bili dobri:)
Ako stavis pointer misha na taj jedan tamni kvadratic sto imaju fino ce ti pisati da im je reputacija iskljucena (disabled). Oni su to najvjerovatnije svojevoljno uradili kako mozes da procitas, to je moguce. Ali ocigledno nije moguce svim korisnicima, tako da ni meni nije to potpuno jasno, ali ja sam zadovoljan i ovako...
@Arabea :) opet se srijecemo...vidio sam tvoju sliku ... interesantne oci :) ali boja je malo na slikama varljiva? plavo-siva?
@anon1, nije. Zelene su. Skoro kričavo zelene, pa ih na slikama malo ublažim. Neki misle da nosim leće, ali eto, takve boje su mi prirodne. :wub2:
krichavo pretpostavljam da je drechavo :)
Pa nemoj da ih ublazavas bas bi bilo interesantno ako imas neku sliku sa prirodnom bojom, da vidimo kako uticu na hipnozu :D
Hahaha, pa to se prate moji rijetki postovi ovdje ,ha? E, nemojmo spamati, ovo nije topick za čavrljanje...
bokic svima
imam pitanje
zasto recimo liv, bon jovi nemaju puno rating bodova nego samo jedno?
Po mom misljenju,clanovi postaju ljubomorni kad vide da moderatori imaju vise od njih "kvadratica" ,misle da smo mi to namestili(da imamo vise kvadratica),to je jedan od razloga zasto sam ja iskljucio svoju...:wink3:
Po mom misljenju,clanovi postaju ljubomorni kad vide da moderatori imaju vise od njih "kvadratica" ,misle da smo mi to namestili(da imamo vise kvadratica),to je jedan od razloga zasto sam ja iskljucio svoju...:wink3:
A tek ne daj Bože da Admin ima puno kockica, ajme... :smokeing:
Molim vas ne spamujte temu :D
|
|