View Full Version : Volim te
Da li vam je tesko reci "volim te" osobi do koje vam je stalo, ili to govorite cak i kada to zapravo ne osjecate?
Koliko puta ste rekli "Volim te" a koliko puta ste to zapravo osjecali?
Derek_Trotter 15-08-06, 21:09 Uvjek sam ga rekao samo kad sam to stvarno osjecao. Medjutim dobio sam fobiju od toga
jer su mi se po mehanizmu od tog trenutka desavale lose stvari u vezi. Svaki put kazem da
vise nikad necu reci VOLIM TE nikome iz sujevjernih razloga, ali uvijek mi se desi da ne mogu
da se iskontrolisem i kazem.
Postoje razlicite ljubavi i razlicite osobe do kojih mi je stalo.Kada je partner u pitanju tesko, gotovo nemoguce mi je reci "volim te", posebno kada to zaista i osecam, mozda iz nekog straha.Kada su ostale osobe ( roditelji, sestrici,...) u pitanju kazem "volim te" pritom to i zaista osecam i lepo mi je (naravno uvek je propraceno jakim zagrljajem) :D
belaj_baksuz_mala 22-08-06, 09:23 Da li vam je tesko reci "volim te" osobi do koje vam je stalo, ili to govorite cak i kada to zapravo ne osjecate?
Koliko puta ste rekli "Volim te" a koliko puta ste to zapravo osjecali?
Nije mi tesko,moj dragi i ja smo u vezi 4 godine,a "volim te" govorimo si svaki dan po nekoliko puta :shock: 8) :lol:
Volim te ... volim te ... volim te .... volim te... volim te....
nije uopste tesko reci. Meni je lijep osjecaj i dok ovo pisem :\:D/
sto znam, ja volim te ne mogu da kazem nekom prema kome nista ne osjecam :roll:
Naravno da sam mislila da to izgovaram osobi koju volim. Ne bih ni je mogla drugacije to izgovoriti
Naravno da sam mislila da to izgovaram osobi koju volim. Ne bih ni je mogla drugacije to izgovoriti
Ne bih mogla ti, ne bih mogla ja, ali danas to "volim te" je rijetko kod koga iskreno :(
belaj_baksuz_mala 24-08-06, 10:21 sto znam, ja volim te ne mogu da kazem nekom prema kome nista ne osjecam :roll:
Ne bih mogla ti, ne bih mogla ja, ali danas to "volim te" je rijetko kod koga iskreno :(
Pa cure moje,ne mora vam se to reci,to vidite,osjetite,to vam decko pokaze djelima,svime,a onaj koji
govori "volim te" a ovamo nicim to ne pokazuje zna se da mlati praznu slamu. :)
BlackWoman 07-09-06, 14:35 Ljubav je samo riječ i ništa više
ljubav se uvijek isto čita i piše,
ruka u ruci je već nešto drugo
i šapat njeznih riječi uz kapi kiše...
A,joj,rastopi se citajuci posljednju poruku.
Kod mene je vise kao u pjesmi.
Za minutu il nesto vise
njih se dvoje zaljubise..
Onda rijeci Volim te i nisu prijeko potrebne.
BlackWoman 08-09-06, 15:27 Ili što bi rekao Šantić:
Ne vjeruj u moje stihove i ime
kad ti kažem, draga, da te silno volim
u trenutku svakom da se za te molim
i da ti u stabla urezujem ime...
... Dođi, čekaću te, u časima tijem
kad na grudi moje priljubiš se čvršće
osjećaš li, draga, da mi tijelo dršće
i da silno gorim ognjevima svijem?
Tada vjerujm meni i ne pitaj više!
Jer istinska ljubav za riječi ne zna
ona samo plamti, silna, neoprezna
niti mari, draga, da stihove piše.
Taj je bas pretjerao! :lol:
BlackWoman 20-09-06, 14:32 Misliš? :lol:
Pa mnogo bi se muškaraca složilo s ovim stihovima, ali kratko prepričano bi zvučalo "Pusti bona šuplju priču, dođi da ti pokažem kako to izgleda, slab sam na riječima". :lol:
Nevalja stalno pricati Volim te predje u naviku i kad nevolite.Ja kad treba da kazem Vo..... pocnem da mucam :oops:
Miki_from_the_block 22-09-06, 21:39 Samo sam svojo najboljoj drugarici rekao da je volim (prijateljski naravno). Ali opet, njoj to govorim, ali svojoj djevojci rijetko kad govorim. Pa da li to normalno?
+..graveyard..+ 24-09-06, 02:16 strasno tesko mi je to reci...
to govorim kada sam sasvim sigurna u svoje osjecaje..i kada zaista to osjecam..
ali i tada rijetko...
jer sam takva...
Ta rech puno znaci. Medjutim u nekim situacijama moze biti i obicna fraza. Sto se mene licno tice, sebicna sam na toj reci, znaci, izgovorila bih je tek onda kad bi zaista bila sigurna u to, kad bi mi to pokazala moja osecanja. Ali isto tako ne volim da je primama, cisto da znam da sam voljena, ako i od njega ne potice iskreno. Kada bi se ta rec tako cesto izgovarala, ne bi imala istu draz. Nikad je nisam rekla a da se tako nisam osecala.
BlackWoman 25-09-06, 11:46 Da li vjerujete kad vam neko kaže "Volim te!"?
Meni je decko posle 5 dana rekao "Volim te". Tada mu nisam ni malo verovala. Sada kad prolazi vreme, sve vise verujem.
Inace, treba mi vremena da upoznam tu osobu, i oslusnem njegova osecanja, da bi verovala u njegove reci!
ma, ko to stvarnoi osjeca, nema potrebu da to tako naglasava.. to je samo fraza u koju nikad nisam povjerovala, al mozda dode i taj dan :lol:
Tako je, onaj ko te voli, to pokazuje postupcima, tada reci i nisu mnogo vazne, cutanje moze vise reci :wink:
BlackWoman 26-09-06, 10:32 Naravno, to uvijek kažem; pokaži djelima a ne riječima.
A najzesce mi je kad ono neko na kraju svake sms poruke napise "volim te". E to mi je toliko otrcano, da tome posebno ne verujem :roll:
lepo je kada vam neko kaze te dve reci...podize 'moral'...imponuje...
naravno nije bas za pohvalu reci to posle par dana zabavljanja...
ja govorim volim te samo kada to zaista osecam!i kada znam da me osoba kojoj to kazem nece povrediti ili na bilo koji nacin to zloupotrebiti...
zaista sa te dve reci treba biti oprezan!
Mene imponuju samo iskreni potezi.
Dela govore mnoooogo vise od izgovorenih reci,kada se ljubav"oseca"...
pa naravno!!!!rec moze i da bude neiskrena...ali u delima se lako prepoznaje iskrenost!
Ako ja osecam i znam da me voli, ne mora mi to nikad reci, ali moze i 1000x da ponavlja, ako zna da nije to to, ne verujem! Licno sam sebicna na izgovaranju te reci.
+..graveyard..+ 01-10-06, 13:16 rijeci volim te su teske same po sebi...
i niko od mene nece cuti dok ga ne upoznam,ili dok zaista to ne budem mislila i osjecala
Nazalost, neki ne shvataju tu vrednost, pa iste reci koriste kao frazu :roll:
clever_bitch 27-10-06, 22:09 Uvijek kad mi dođe tj. kad osjećam to, kažem "volim te". Prije sam to izgovarala jako rijetko iz straha...i neugode, i nesigurnosti...sada to jako jednostavno kažem ali i mislim...valjda kada postaneš svjestan težine te riječi, i ako si siguran da je to ta osoba-onda ti postane normalno da kad osjetiš to lako i izustiš....
Meni moj decko stalno ponavlja tu rec, ja njemu jos nisam ni uzvratila, a kamoli prva rekla...
_PlAwuSha_(bojana) 05-11-06, 13:03 ja ne kazem : "VOLIM TE"
nego "I JA TEBE"
;)))
Čim je osjetim, ja je i stavim do znanja. Ne krijem je! Volim da Volim i da to kažem! (Volim da Volim, pa dako i mene neko jednog dana zavoli!)
Danas imam ko me Voli, koga i ja Volim, a imamo i sjajnu đecu, koju Volimo i koja Vole nas!
mene je vise postalo strah da i pomislim na to...
mislim da bi osoba trebala da shvati da je volim (ako je tako) preko mojih postupaka i ponasanja...ne volim to da kazem..znak slabosti...
vjerujem u zaljubljivanje, ali u ljubav malo teže! moram priznati, da što sam starija sve mi je teže reći "volim te"...ne znam, ne želim ih izgovarati ako doista to ne mislim...
ništa lakše
volim te,budalo mala
Ako sam sa partnerom bliska, a jesam, jer ne bi mi bio partner, prirodno je da ću mu lako reći da ga volim. Da li će to biti baš to famozno "volim te", ili ću upotrebiti druge reči, možda ćuteći pokazati ljubav, zavisi od trenutka.
Kako bih mogla reći da ga volim, a da ne osećam to?
Osećanja se stalno pokazuju, najčešće bez reči. Dok ljubav traje, osećanja su konstantna, te nema mesta pokazati osećanja ako je došlo do odsustva ljubavi. Sve mi to liči na jalov "posao".
Zar nije "volim te" isto što i iznenaditi partnera nečim što će ga obradovati, pa makar to bilo i kakvo jelo, bilo šta za šta smo sigurni da ćemo tim gestom pokazati našu ljubav.
uopste nisam laka na te dvije rijeci
ukucanima,drugaricama cesto to govorim,ali momkcima...bas rijetko.
Volim da cujem i nije mi tesko da ih sama izgovorim u pravom trenutku,nebitno da li cu ih reci posle godinu,mesec dana ili samo par dana.Kad osetim da se ljubav budi u meni ne umem(i ne zelim)da krijem osecanja.Te reci izgovorene u pravom trenutku(nevazno koliko ce trajati) i upucene pravoj osobi meni su najlepse reci i ne treba ih gusiti.
Iako osjetim ljubav, kazem 'volim te' ali ne potenciram to. Ono od cega se uzasavam je kada je upravo to 'volim te' ili jos cesce 'ljubavi' uzrecica, a ne rijec kojom opisujemo ono sto stvarno osjecamo.
ljubav je samo za slabiće
Nikad nisam izgovorio volim te ako to iskreno ne mislim.
inace sam to uradio samo jednom .
sada cekam priliku da izgovrim to jos jednom pa da umrem ako treba.
mnogo mi je bitno da to kazem osobi koja i ne zna za mene.
.
Uuuuuuuuuuu jedva cekam da mi to kaze neko ko ce stvarno to i misliti...
meni mnogo ne znace te dvije rijeci....mnogo vise volim kroz djela da to sama zakljucim...
ja nisam u tom fazonu.....mislim da sam mom momku za ovih 7 godina rekla pa ne vise od 5 puta da ga volim.
nije ni on meni mnogo vise...ali kad mi je i rekao,bilo je u bas,bas pravom trenutku...koji se pamti duuuugo.
te rijeci gube znacenje i draz ako se izgovaraju precesto......nije to to vise....
nije ni on meni mnogo vise...ali kad mi je i rekao,bilo je u bas,bas pravom trenutku...koji se pamti duuuugo.
....
To je to...:love54236:
_PlAwuSha_(bojana) 09-06-07, 21:36 mene je stah to da mu kazhem...obichno nikada i ne kazhem...dokazhem mu...
Ja to nikada nikom nijesam rekla ,cini mi se da ni necu...ali mogu ovdje da mu napisem jedno "Volim te":wub2: ..
Vrlo rijetko to kazem ali kad kazem onda je sigurno tako i tada mi i nije tesko da izgovorim te rijeci...
@derek
opusti se to ti je samo sujevjerje, kazi onda kad osjecas:love54236:
@derek
opusti se to ti je samo sujevjerje, kazi onda kad osjecas:love54236:
slazem se...
do sada nisam nikad rekla nikom!! mislim na momke :D:D
auuuu, a kolko ti to imas godina?:)
Ja citam ove postove i ne kapiram zasto je to tesko reci kad se osjeca? I zasto nije dobro to reci? I zasto bi sve krenulo naopako, pa i ako bi krenulo treba li to da nas natjera da pozelimo nikad vise da ne kazemo? :unsure:
Opet se osjecam kao da nisam sa ove planete.
Ja volim da kazem to i da cujem po hiljadu puta dnevno. Naravno da je besmisleno govoriti to, a ne osjecati, ali voljela bih da mi neko objasni sta je strasno sto ja covjeku kojeg volim svaki dan to kazem.
:throb:
Volim vas :throb: :throb: :biggrin:
skromno receno,mislim da je to problem kod svih ljudi...boju se da ne ostanu povrijedjeni,pa ako kazu -volim te-mozda ce trebati i da plate svako slovo sto su izgovorili.
mislim da ne treba dozvoliti da se dodje u odredjene godine i ne voljeti,i onda,kad konacno zavolis da ne kazes-volim te...
Pa smijesno stvarno! kao ako kazes bices povrijedjen, a ako ne kazes , neces! Kao da taj neko nece osjetiti da ga volimo i ako ne kazemo. Ne kapiram stvarno.
Ne mislim da je reci VOLIM TE toliko tesko ako se to stvarno i osjeca.
Ja mami i tati stalno to pricam.
bila22vila 10-10-07, 17:45 Ne kužim zašto tolika poetika oko "volim te" . Neki ljudi nam na neke periode odgovaraju, u nekim drugim okolnostima ili periodima nam ne pašu. Svi se mijenjamo. Ljubav nije statična,to je dinamična sila koja se stalno okreće, vrti, plamsa . Ako u nekom trenutku osijetim da mi je stalo do osobe u mojoj blizni, slobodno je poljubim i "nešto" lipo šapnem na uho.
Ne kužim zašto tolika poetika oko "volim te" . Neki ljudi nam na neke periode odgovaraju, u nekim drugim okolnostima ili periodima nam ne pašu. Svi se mijenjamo. Ljubav nije statična,to je dinamična sila koja se stalno okreće, vrti, plamsa . Ako u nekom trenutku osijetim da mi je stalo do osobe u mojoj blizni, slobodno je poljubim i "nešto" lipo šapnem na uho.
Tacno tako! Ali je zabavno pricati kako je tesko to izgovoriti, nije pametno i te fore! pff:wacko:
ma meni nisu jasni mukarci nikako i njihova izjava " volim te"...imam banalni primjer, moja prijateljica je bila u vezi s momkom sve je bilo bajno, super..on joj je poceo govoriti da je voli, da ne moze bez nje i ostalo...i najedanput prekine sa njom:S:( i kasnije joj kaze, da et ne osjeca to i da je ne voli....
mislim zasto su takvi muskarci, u vecini slucajeva djevojka kaze "volim te" i onda kasnije, to bude suplja.. zasto to rade?? zasto jednostavno ne kazu bas kad to osjecaju il nemoj mi nikako govoriti, ak ne osjecas??:S:S samo te bezveze zavlaci i pomislis da mu je stalo, dok to na kraju ne bude samo hrpa njihovih slaktih lazi.....
A sta ako je mislio da je voli? Moze li covjek da bude u zabludi i da jednog dana shvati da je ne voli, da to nije to?
Uostalom, nije to karakteristicno za muskarce. I djevojkama se isto desava. Nije to razlog da ne kazes kad pomislis da je tako. Kao da su bitne rijeci toliko!
A sta ako je mislio da je voli? Moze li covjek da bude u zabludi i da jednog dana shvati da je ne voli, da to nije to?
Uostalom, nije to karakteristicno za muskarce. I djevojkama se isto desava. Nije to razlog da ne kazes kad pomislis da je tako. Kao da su bitne rijeci toliko!
upravu si:) moze se to desiti i djevojkama...al et malo mi glupo da tako brzo shvati da mu vise nije stalo...al tacno je to sto si rekla...:)
Zor_djevojka 09-12-07, 16:01 ja obichno to kazhem na albanskom jeziku, pa me gledao blijedo (nije znao shto znachi)..samo se nasmijem i namignem...Ali kod mene je lako provaliti volim li ili ne...I uvijek sam bila za ono da se pokazhe i dokazhe...Rijechi nosi vjetar...
Ne pamtim kad sam zadnji put rekla nekom muskarcu da ga volim ni kad sam iste te rijeci cula,mada ih cesto razmijenim meni dragim ljudima i prijateljima preko SMS uz poljubac na kraju...Nije sve u rijecima,kazu "odzvanja samo prazna posuda" ali te rijeci mocno zvuce u onim posebnim trenutcima kad one odu neocekivano iz pogleda,srca i grla...Onda ne mogu a da ne raznijeze i jos vise privole osobu koja ih u tom trenutku cuje...
Bez dela kojim to pokažete, reči nemaju značaj. Ima ljudi kojima je reč Volim te kao Dobar dan.
Nisam odavno rekla. Steta, bas steta...
Vidiš, ništa od svega ovoga da meni nijesi rekla da me voliš ;)
Čestitka i od mene!:D
Nafacno je brate svaki put... Steta sto nije tamo dje treba... Pozdrav za moga druga Homera.
Bitno je da si počela od nekog, led je probijen :D
I ti ćeš jednog dana odgovarat: primila poruku! ;)
Bitno je da si počela od nekog, led je probijen :D
I ti ćeš jednog dana odgovarat: primila poruku! ;)
Hvala. Nadamo se...
Seko Volim te...
ma vala i ja tebe!!! :king6525::notworthy:
|
|