liv_tyler
15-08-06, 19:48
Da li je razlika u godinama bitna za ljubav (vezu), po vasem misljenju?
|
View Full Version : Razlika u godinama liv_tyler 15-08-06, 19:48 Da li je razlika u godinama bitna za ljubav (vezu), po vasem misljenju? Aurora 15-08-06, 20:24 Pa sada zavisi koji je odnos i u kom vremenskom periodu zivota.Individualan je stav o tome.Moje licno misljenje je tolerancija do 10 godina, sve preko 10 mislim da je rizik.Licno sam u vezi bila sa tipom koji je 15 god. stariji od mene, ta je veza trajala 6 godina posle toga smo se razisli, razlika u godinama je pocela da ga opterecuje. Magdalena 15-08-06, 20:48 Mislim da razlika nije bitna ako se ljudi zaista vole. Zavisi jos za kakvu ste vezu. Ako ste za neku slobodniju onda tek nije bitna razlika BlackWoman 07-09-06, 14:28 Godine su važne jedino... kada se polazi u školu. :D Znala sam starije frajere koji se ponašaju kao djeca i mlađe frajere od mene koji su bili zaista zrele osobe, tako da... aladin 07-09-06, 19:38 Meni je vaznija razlika u spolu,razlika u gotinama je manje bitna. :) Zor_djevojka 07-09-06, 23:30 Ja jednog tatu imam doma, drugi mi ne treba.Idea|na raz|ika je do 5 godina (u korist mushkarca), a shto se tiche m|adjih, radije bih se zabavi|a oko svog djeteta, no oko tudjeg ba|avca 8) BlackWoman 08-09-06, 15:29 Meni je vaznija razlika u spolu,razlika u gotinama je manje bitna. :) Ha ha ha! Upravo tako! :D grunf 22-09-06, 13:22 @ALADIN BRAVO MAJSTORE mislim da si najbolje objasnio problematiku, ja bih dodao samo i zakonski minimum!!!!! :lol: Mjau 22-09-06, 14:51 Tacno tako, sve zavisi koliko godina je u pitanju. Deset godina je ok, ali kada se radi o nekom ko ima 22, a ovaj 32...recimo!?! Ali 10 godina izmedju npr. 15 i 25...hm..bezveze :roll: MAda danas se svasta desava, ne postoji nikakav prag. Ja mislim da ipak treba postojati neka granica, ili bar slicna interesovanja ako je velika razlika u godinama. grunf 22-09-06, 15:01 Draga Mjau duboko si me razočarala (zbog barijera i granica)...Ali ako si spremna za jedan umetnički život u dvoje dodji sve ti je oprošteno :lol: :lol: :lol: Miki_from_the_block 22-09-06, 15:17 Razlika u godinama je za mene takodje nebitna stvar, ako se partenri stvarno vole i ako imaju postovanje i razumjevanje jedno prema drugom. Naravno, sve ima sve svoje granice, ali uglavnom ste me razumjeli sta sam htio da kazem. Mjau 22-09-06, 15:46 Naravno da je nebitna kad je u pitanju prava, iskrena ljubav puna postovanja i razumevanja. Upravo sam na to i stavila akcenat, ako imaju ista interesovanja prebrodice lakse razliku. Ali kako vam se cini da jedna srednjoskolka recimo, bude sa covekom koji je zaposljen, u srednjim godinama? Mislite da bi i tako nesto funkcionisalo? Ona je tek u cvetu mladosti, a on proziveo mnogo stvari koje su njoj nepoznate? Miki_from_the_block 22-09-06, 20:09 Kazem da godine nisu bitne, moze biti i 10 godina razlike i eventualno i vise, nije bitno. Ali kada je u pitanju jedna maloljetna djevojka i jedan zreo covjek, onda je druga prica. Sta se toga tice s tobom se slazem potpuno. Mjau 22-09-06, 20:59 Kad sam rekla da postoji granica, upravo sam mislila na tu razliku. Mari 24-09-06, 13:19 koja normalna osoba od 30 i vise godina izlazi sa djevojcicom od 15 godina! i onda kazu: "ljubav je bitna", e ako ce mi neko objasnit gdje je tu ljubav? onda, koji je vas argument za to da su veze u kojima je muskarac stariji od zene puno cesce i smatraju se normalnijima? ja mislim da je to zato sto naivne i glupe zene (kakve su nazalost vecina) ili vjeruju u pravu ljubav i unutrasnju ljepotu, pa cesto zavrse s starim gaborom koji je s njima samo zbog sexa, ili vole debeo novcanik, pa se prodaju starom drkedziji koji je s njima, takodjer, samo zbog sexa. :lol: :lol: Mjau 24-09-06, 14:01 Tacno. Kad vidite vezu izmedju coveka od 30 i devojcicu od 16..obicno je u pitanju interes :roll: grunf 25-09-06, 08:14 Zato smo i rekli zakonski minimum tj punoletstvo!!! A vi se uvatili za pedofiliju bolest najmiliju!!!! :lol: :lol: Sram vas bilo :lol: :lol: BlackWoman 25-09-06, 11:38 Čiji interes? Njegov jer mu je u interesu da ima piletinu, ili njen radi love? Bolesno, kako god okrenem. Mjau 25-09-06, 11:38 Pedofilija jeste zabranjena, i znaci nesto nasilno. A mi govorimo o tome kako danas devojcice uz par prica pristaju na veze sa cak i ozenjenim muskarcima :roll: BlackWoman 25-09-06, 11:45 Manje osuđujem tu klinku jer još nema mozga da razmisli a i to je njena odluka jer ni samoubistvo nije zakonom zabranjeno. A on je punoljetan i, trebalo bi, pametan kao što nije. Mjau 25-09-06, 16:15 Danas se sve kupuje novcem, pa i necije usluge, tj. telo. Cast izuzecima gde stvarno postoji ljubav, i sa velikom razlikom u godinama. Ali to je zaista retkost! jerotije 25-09-06, 16:27 Jedno je ljubav, drugo je interes a trece je sex. Uglavnom preovladjuje interes pa sex i na kraju ljubav. Sponzorusa je danas milion. Da nepricam o tome a ko ima dobar sex, nebitne su godine. Vazno je da je super. Znate ono DOBAR Q-MIR U KUCI. Malo je ljubavi a da je razlika u godinama 15 i vise godina ! Predator 25-09-06, 17:37 kad je prava ljubav u pitanju onda ne ulazim u to kolika je razlika u godinama izmedju to dvoje, ali ako je samo sex onda se to moze slobodno nazvati iskoriscavanje ili zloupotrebljavanje maloljetne osobe, jer ova mladja je navucena, obmanuta pricom dok on dobija ono sto zeli. ima i zenskih sto bas oce sex sa starijim jer se onda i one osjecaju starije i sto je najgrdje misle da su pametnije (al jesu trt). jerotije 25-09-06, 20:32 Zasto iskoriscavanje ? Kao da zenska neke stvari radi zato da bi ucinila nekkome. Pa i njoj je valjda lepo !!! Mjau 25-09-06, 21:51 Kao sto neko gore rece, mlada piletina je to.. a znamo koliki je pileci mozak, simbol za glupost. To ti znaci u prevodu Jerotije :wink: Retko koja od njih zna sta radi, vazno je da se pokaze pred drugaricama, i da uziva u skupim stvarima. jerotije 26-09-06, 08:01 I da dozivi orgazam vise puta za noc.......razmisli malo ! BlackWoman 26-09-06, 10:35 I da dozivi orgazam vise puta za noc.......razmisli malo ! Sa 15 godina starijim? :D Teeeško! Prije bi doživjela sa nekim ko je njenih godina. :lol: Mjau 26-09-06, 13:00 Ma da... bas taj ima energije da radi celu noc. Ustvari dobro si rekao, orgazam, znaci jedan :wink: jerotije 26-09-06, 14:57 Ma sta pricate ? Kakav je to sex ako je samo jednom za noc ? To ti je isto kao da npr ides negde na veceru a jedes samo predjelo ! grunf 26-09-06, 15:09 ILI PET NOĆI ILI NIJEDNA !!! Slažem se sa tobom!! BlackWoman 26-09-06, 15:37 Jedna po jedna, nakupi se. :lol: jerotije 26-09-06, 20:26 Jednu.....NECU ! Ili 5 ili nista !!!!! Mjau 27-09-06, 01:39 Tako je...treba pokazati energiju..i oslobodite hormone..jedan ko nijedan :D jerotije 27-09-06, 07:21 Da se zna ko je mushkarcina a ko shonja ! Mjau 27-09-06, 11:43 Da se vratimo mi na konkretnu temu... Mozda su ti od 30 prave muskarcine pa klinke oce da se uce na iskusnim :D grunf 27-09-06, 12:19 Draga Mjau istinu zboriš zlatousno i blagoglagoljivo!!! :o :lol: :lol: :lol: +..graveyard..+ 01-10-06, 13:21 razlika u godina moze biti presudna za neku vezu... sve zavisi od toga koliko su stari oboje...ili mladi svakako BlackWoman 09-10-06, 11:22 Opet kažem, sve je to relativno. ikarus 09-10-06, 15:58 Ovde se pominje samo veza. Ja cu se osvrnuti na brakove. Drugi brak je obicno dugotrajniji od prvog jer partneri bez obzira na godine postaju tolerantniji i ponesu iskustvo iz proslog. Ako su bili krivi za razlaz trude se da greske ne ponavljaju ako su bili zapostavljeni nece opet jurcati nekog mangupcinu ili on " Sarenu". Drugi put smo oprezniji probirljiviji i pametniji. Ja sam od druge saputnice stariji 13 god, ona je imala haos brak a ja totalne suprotnosti sada sve funkcionise vec 18 godina.Interes nije u pitanju Paznja i razumevanje sa malo manje ljubavi nego u mladosti. Istina ne ludimo jedno za drugim/ Kao prve ljubavi/ ali se toliko volimo da nam je lepo. Mjau 26-10-06, 07:33 Bas sam skoro gledala neki slican primer. To da neki brakovi bas tako uspevaju, sa velikim razlikama u godinama. BlackWoman 27-10-06, 12:35 Pomalo je poražavajuća činjenica da izuzetno uspijevalu brakovi sklopljeni iz interesa sa malo ili nimalo ljubavi. Hladna glava, nedostatak ljubomore pa i emocija uopšte, uz dogovor daju dobre rezultate. Luda strast i velika ljubav ne dočekaju zajedničku starost. Meni kao romantiku je ovo malo teško prihvatiti, ali tako je. Mada NIJE PRAVILO! clever_bitch 27-10-06, 22:04 Mislim da godine u ljubavi ne bi smjele bit toliki problem da dovedu vezu u pitanje. Dakako da se neki problemi nameču zbog toga ali mislim da nisu nerješivi, i da u globalu može usprkos svemu sve savršeno funkcionirati... Zor_djevojka 09-12-07, 13:34 ja sam se opekla sa ovim mladjima...Rekao 3, a bio 4 godina mladji ( reko' li ja ono da mrzim pedofile :D ), kad sam saznala nijesam znala od muke da li da se smijem, ili...To mi je bio drugi momak, a pala sam na njegovu enormnu duhovitost, to je bilo prelomno..Fino smo funkcionisali...Inache, od tada, svakog septembra otac i Zharko (najbolji drug) me 'opomenu' da je stigla nova shkolska godina i da ima fine djece po vrticima i shkolama ....:cool: Miriam 09-12-07, 14:10 Godine za ljubav nikad nisu bile vazne. Žene koje imaju vezu sa mladjim muškarcima osodjuju, a sasvim je normalno obrnuto. Nije nego. Temis 09-12-07, 15:31 I ja sam nekad vjerovala da su godine potpuno nevazne ali...Zao mi je ta mi se vjera pomutila...Ljubav nije slijepa tako dugo...Kad si u vezi sa 5 god mladjim vremenom ces primijetiti da se on osjecati "manjom" od tebe i bunice se uvjek i nadmetati sa tobom ne bi li dokazao da te je dorastao,da je zreo i da je pametniji od tebe(ovo je bar iz iskustva).A kad izlazis sa 10 god pa na dalje starijim pretpostavljam da se on osjeca "mladjim" ali zato ti kao da imas deset vise i to ce opet vremenom sve vise smetati...Mislim da je najpogodnije kad su dvoje blizu jedno drugom godinama al da je muskarac ipak nesto stariji... mala_mu 10-12-07, 10:41 Slazem se sa Temis donekle, mada mislim da nbih i ja sa njenim iskustvom slicno razmisljala. Moja bas dobra drugarica je udata za momka koji je mladji od nje 4/5 godina i mislim da je u njihovom slucaju to nepremostivi jaz, i da ce na zalost kad tad taj brak da se okonca, ili ce ona ostati sa njim i trpjeti kao magarica. A sa druge strane imam i 1 mnogo dobru drugaricu, koja je sa momkom par godina, i on je takodje mladji od nje, i slazu se extra. Imam obicaj da kazem *Da bog da mi se sestra sjutra za takvoga udala*... Sto se mene licno tice, nisam imala momka koji je mladji od mene, ali sam imala srecu da upoznam par momaka sa bas dobrom razmisljanjem i vaspitanjem, koji su mladji od mene par godina recimo. Iz razloga sto se nisam mnogo udubljivala u njihovu psihu, ne znam da li bi to bilo i u vezi tako, ali sam posla sa zakljuckom da je sve individualno. Moj momak od 30 godina nekad je vece deriste od nekoga sa 23 recimo, ili sl... Sto je neko stariji meni je teze da ga ukapiram, obicno su to istroseni ljudi, koji te poljube samo kad se ti okrenes da ih poljubis, tako da... Nemam nista protiv toga da recimo sjutra budem sa nekim ko je mladji od mene. strasno volim da se mazim i volim te sitne paznje, tipa poruka u kojoj je svasta nesto lijepo... A mislim da to mladje osobe cine da bi te zadrzale, cesce nego neko stariji... Hvala, do vidjenja... dea 13-12-07, 13:05 Godine za ljubav nikad nisu bile vazne. Žene koje imaju vezu sa mladjim muškarcima osodjuju, a sasvim je normalno obrnuto. Nije nego. Slazem se u potpunosti. Niko takodjer ne garantuje da ce i veza sa starijim muskarcem opstati... Amelie 13-12-07, 14:59 strasno volim da se mazim i volim te sitne paznje, tipa poruka u kojoj je svasta nesto lijepo... A mislim da to mladje osobe cine da bi te zadrzale, cesce nego neko stariji... Hvala, do vidjenja... ovaj dio potpisujem.odusevljavaju osobe koje ce uciniti nesto"loodo"za mene a to je u sustini samo pokazati da im je stalo na taj nacin sto necu trebati da ispitujem-volis li me,a sto mi se ne javis i bla bla ali ja mislim da to nema veze sa godinama nego sa osobom licno i personalno i ponasanjem i nacinom razmisljanja.neko od ovih macana ne bi poslao poruku prvi ma sad da mu kazem pucam ili salji a upoznala sam takvih mali milion od 16 pa do 26god,a neko te ponovo smara pretjerano... za sve treba umjerenost i treba poci od toga da kao sto je nama drago da nam neko poklanja paznju tako mi trebamo i drugima raditi :yawn431: u sustini ja mislim da je razlika od 3 do 6/7 god idealna(s tim da ja budem mladja),mozda to tako mislim sad zato sto sam u tim godinama da bih se prije ubila nego da izadjem sa nekim od 15 god :biggrin: a ponovo one vrtoglave razlike su mi gadne ja rekoh valjda sve sto sam imala Miriam 13-12-07, 15:02 Što smo stariji i zreliji razlika je manje primenta. :kiss1: Baron 14-12-07, 08:50 ima kineska formula- dodaj svojim godinama 20 pa podijeli sa 2 i dobices idealno zenino godiste. ja se slazem, nema njih dzabe milijardu i kusur mala_mu 14-12-07, 08:54 ima kineska formula- dodaj svojim godinama 20 pa podijeli sa 2 i dobices idealno zenino godiste. ja se slazem, nema njih dzabe milijardu i kusur A cujesi kineze... Ja sam idealna za nekoga od 30 godina jel??? zasto mi onda stalno prica da sam stara... Po meni, mjerilo je ona iz Pipera, Brskuta i sl *najbolje su zene od 25-35* Homer 14-12-07, 09:21 Jes, a muškarci oko 40!:toobad: mala_mu 14-12-07, 09:23 Najbolje godine, 3o/45 za muskarca. Ja bar tako mislim. Baron 14-12-07, 09:24 zasto mi onda stalno prica da sam stara... Čuš stara, legla bi mi ka ćuku tica:whistling2: Homer 14-12-07, 09:26 Čuš stara, legla bi mi ka ćuku tica:whistling2: Dugujem klik! Ovu izreku još nijesam čuja!:thumb_yello: Homer 14-12-07, 09:28 Najbolje godine, 3o/45 za muskarca. Ja bar tako mislim. Evo ja, na pola toga. Probaj, pa ćeš viđet da slabo misliš:whistling2: mala_mu 14-12-07, 10:37 @Homer, ne mogu, ozenjen si coek. kinace, nemam rijeci za foru, strasna je. @Baron, :) Homer 14-12-07, 10:39 [B][COLOR="RoyalBlue"]@Homer, ne mogu, ozenjen si coek, inace... Jes, istrošila me ova kučka, niđe ništa nije ostalo od mene :biggrin: leonarda 07-02-08, 18:32 znate ono uobičajeno ''ako se dvoje ljudi zaista vole, godine nisu nikakva prepreka''... dok smo mladi, sve hoćemo da probamo, sve nas interesuje i mislim da godine tada nisu problem iako je momak napr. stariji 10-15 god. ali kako odrastamo i sazrijevamo, razlike se sve više primjećuju, guše partnere. znam iz ličnog iskustva. bila sam u vezi sa momkom starijim od mene 16 godina. praktično smo bili pred oltar, ali smo ipak shvatili da to nije to i razišli smo se, prijateljski. godine su ipak učinile svoje... |