View Full Version : Astromedicina

liv_tyler
15-08-06, 19:42
OVAN je veoma cesto podlozan stresu, a koji nastaje uslijed prevelikih ambicija i ocekivanja vezanih za posao. Tada moze patiti od jakih glavobolja, nesanice i aritmije, te je sklon upalama sinusa, raznim alergijama i akutnim groznicama. Ljudi ovog znaka prije svega bi se trebali nauciti opustati, no klasicna meditacija nije za njih pravo rjesenje zbog nedostatka strpljenja i koncentracije, pa im se preporucuju sve terapije sa vjezbom i gibanjem, napr. rekreativno vjezbanje istocnjackih, borilackih vjestina i meditacija u pokretu.

BIK posjeduje jaku konstituciju, psihicku stabilnost i sposobnost da konstruktivno rasporedi svoje obaveze, pa nece toliko biti podlozan psihosomatskim oboljenjima nastalim uslijed stresnog nacina zivljenja, no kao veliki gurman, sklon je debljanju, povisenom holesterolu i probavnim smetnjama, dok zenski pripadnici znaka mogu biti osjetljivi na mjehur i reproduktivne organe. Preporucuju mu se terapije sa cajevima od ljekovitih biljaka, kao i obavezna fizicka rekreacija. Uz to, pripadnik ovog Venerinog znaka preferira lijepe boje i oblike, pa mu odgovaraju i kristaloterapija i terapija bojama.

BLIZANAC moze patiti od posljedica nervne iscrpljenosti, kao i od bolesti, uzrokovanih pusenjem, jer je osjetljiv na pluca i bronhije. Tjelesna konstitucija je krhka, lako se moze razboljeti, ali se brzo i oporavlja. Koriste mu razlicite vjezbe disanja, kretanje na svjezem zraku, te vitaminski dodaci u svakodnevnoj prehrani, koja treba biti raznolika, rasporedjena u manjim, ali cescim obrocima. Buduci da je drustven i voli mentalne poticaje, u slucaju bolesti moze se ukljuciti u neku grupu za samopomoc, jer mu veoma koriste terapije bazirane na razgovoru i grupnom sudjelovanju svih ucesnika, a koji imaju slicne probleme.

RAK je sklon psihosomatskim oboljenjima, koja nastaju kada je duze vremena izlozen emotivnim pritiscima i nerazumijevanju od strane okoline. Moze patiti od cira i probavnih smetnji, a zenski pripadnici znaka osjetljivi su na grudi i jajnike. Treba unositi dovoljno tekucine u svoj organizam, pa mu se preporucuje terapija vodom. Kod ovog znaka je veoma vazno da u slucaju bolesti dobije podrsku obitelji, koja bi se trebala aktivno ukljuciti u pracenje terapeutskog procesa. Na njega blagotvorno moze djelovati i terapija kreativnim pisanjem, kroz vodjenje dnevnika emocija, unutar kojega ce se suociti sa starim zamjerkama iz proslosti.

LAV spada u znakove, za koje se smatra da rijetko oboljevaju od kancerogenih oboljenja, no zato su skloni bolestima srca, krvnih zila i visokom tlaku. Iz svoje prehrane trebao bi izbaciti zacinjenu i masnu hranu, slatkise i alkohol. Probleme sa kicmom moguce je ublaziti plivanjem i laganim Yoga vjezbama. Veoma mu mogu skoditi dugotrajna uzrujavanja vezana uz posao i kada njegove ambicije nisu zadovoljene na pravi nacin, to se u velikoj mjeri odrazava i na njegovo zdravlje. Tada mu moze pomoci aktivno preuzimanje kontrole nad vlastitim zivotom, pa mu se preporucuju neke od tehnika mentalnog programiranja, kao sto su Ekskalibur, te vjezbe kreativne vizualizacije, kombinirane sa kreativnim terapijama.

DJEVICA je podlozna oboljenjima crijeva, stomaka i zuci, a bolesti kod nje nastaju kao posljedica zabrinutosti i perfekcionizma u poslu. Prevelika samokriticnost i sklonost melankoliji mogu uzrokovati niz psihosomatskih smetnji, pa ce joj koristiti razlicite psiholoske terapije, koje jacaju samopouzdanje i osjecaj licne vrijednosti. Kao bolesnik, biti ce pretjerano pedantna i potrebno joj je da u svakom trenutku bude kvalitetno informirana, jer ce na taj nacin imati osjecaj vece kontrole nad tijekom i ishodom svoje bolesti. Od pomocnih metoda jos se preporucuje povremeni kraci post uz sokove od povrca, kao sto su paradajz, cikla, celer ili caj od koprive, a koji pomaze kod slabokrvnosti.

VAGA je veoma osjetljiva na sve stresove, a koji su povezani sa nezadovoljavajucim medjuljudskim odnosima i njezino zdravlje u velikoj mjeri ovisi od njezinog raspolozenja. Moze patiti od problema sa kozom, mjehurom i bubrezima, zbog cega je vazno da pije velike kolicine tekucine, kao i da sprovodi povremene kure sa Uvinim cajem. Meditacija kombinirana sa aromaterapijom i klasicnom glazbom moze joj pomoci da povrati izgubljenu ravnotezu duha i tijela, a koristi joj i kada tijekom terapeutskog procesu dobija emotivnu podrsku od partnera i bliskih prijatelja. Treba izbjegavati sve vrste fizickog prenaprezanja, a od sportova se preporucuje tenis i terapija plesom.

SKORPION je osjetljiv je na zaraze i trovanja hranom, sklon jakim temperaturama, upalama i kronicnim bolestima. Potiskivanjem svojih strahova i odbijanjem da se suoci sa vlastitim negativnim emocijama cesto puta moze sam narusiti svoj imunitet, no isto tako je sposoban da se samoiscjeljuje, kada osvijesti svoje blokade i transformira potisnute podsvjesne sadrzaje. Kao bolesnik je nediscipliniran i uvjeren da bolje zna od lijecnika sto je za njega dobro. Vise od drugih znakova sklon je alternativnim metodama lijecenja, te mu se preporucuju tantricke vjezbe za osvjestavanje i transformaciju seksualne energije, Kundalini Yoga, kao i povremene dijete za ciscenje organizma.

STRIJELAC je sklon sportskim povredama, osjetljiva su mu bedra i udovi, te jetra i zuc, a zenski pripadnici znaka mogu imati problema sa celulitom. Dobro podnosi stresove i nije ovisan o misljenju okoline, te se zbog urodjenog optimizma lako oporavlja od razlicitih bolesti. Od sportova mu se preporucuje trcanje u prirodi, plivanje i jahanje. Dobro reagira na sve vrste istocnjackih alternativnih terapija, kao sto su akupunktura i makrobiotika. U ishrani treba izbjegavati previse zacinjenu hranu, gazirane napitke, kavu i konzervirane namirnice. Takodjer mu koristi likovna terapija, uz pomoc koje ce osvijestiti i razviti svoju kreativnu energiju.

JARAC je sklon reumi, artritisu, iscasenjima i prijelomima kostiju, osjetljivi su mu zglobovi i koza, a moze imati problema i sa losom probavom. Zbog toga mu se preporucuje da u prehranu ukljuci dodatke kalcija ili da konzumira vise mlijecnih proizvoda - kefir i jogurt. Takodjer ce mu koristiti oblozi od ljekovitih trava, sauna i terapija sa etericnim uljima, koja se dodaju u vodu za kupanje i pomazu kod koznih problema / napr. cajevac /. Ovaj znak ponekad moze patiti od dugotrajnih depresija, koje su posljedica nezadovoljavajucih zivotnih uvjeta, pa mu se u tom slucaju preporucuje sto vise kretanja po svjezem zraku, planinarenje i vrtlarenje, jer ga kontakt sa prirodom opusta i regenerira.

VODENJAK je podlozan bolestima, koje nastaju kao posljedica psihicke iscrpljenosti. Razdrazljiv je, burno reagira na provokacije, ponekad pretjerano nervozan i sklon neracionalnom rasipanju energije. Osjetljiva su mu koljena, a moze patiti i od slabe cirkulacije, aritmije i prosirenih vena. Bolesti ponekad dolaze naglo i nenadano, uz jake temperature i nejasne simptome. Ovdje se preporucuje njegovati uredan zivotni ritam, uz dovoljno sna i uravnotezenu prehranu. Od alternativnih metoda preporucuje se bioenergija, radiestezija, lijecenje sa magnetima, kao i povremeni post sa vocem i vocnim sokovima, specijalno od grozdja i limuna.

RIBE su ponekad sklone ovisnickim oblicima ponasanja, pretjeranoj konzumaciji hrane, alkohola i cigareta, sto moze izazvati razlicite zdravstvene poremecaje. Nemirne su i izuzetno osjetljive na sve vrste stresova, sklone hormonalnim poremecajima, psihosomatskim bolestima, virozama i upalama. Bolesti se u njih uglavnom javljaju kao posljedica dugotrajnih emotivnih frustracija. Potrebni su im povremeni periodi samoce i izolacije, miran i uravnotezen tempo zivota, a od korisnih terapeutskih metoda preporucuje im se terapija sa snovima i kreativna vizualizacija, kao i lagane setnje po prirodi, te ukoliko su religiozne, pomoci ce im i molitva. Za pozitivan ishod njihovog lijecenja vrlo je bitno da imaju saosjecajnog terapeuta, u kojega ce imati povjerenja.

Derek_Trotter
15-08-06, 21:13
Ovo sa stresom si mi pogodila s obzirom da sam vaga. Mada ne mislim da sam podlozniji stresu od ostalih znakova. Vise je to po meni vezano za zivotni period. Nekada nas neke stvari nerviraju a nekad su nam smijesne.
Interesuje me bas da li se ostali znaci prepoznaju u navedenom tekstu?

Aurora
15-08-06, 22:26
U znaku sam riba, mada se u ovim opisima bas ne pronalazim, mozda zato sto mi je ascedent lav, mada poznajem ribe koje neverovatno lice na opis u textu.
Zivimo u ludom svetu brzih promena inace su frustracije (osujecenje motiva) svakodnevna pojava svih nas i niko nije imun.Prevazilazenje mislim da vise zavisi od crta licnosti koje inace predstavljaju urodjene i trajne predispozicije u ponasanju ljudi u razlicitim situacijama, nego od horoskopskog znaka.Mada volim da citam horoskop posebno o "njemu"
:roll: :wink:

BlackWoman
16-08-06, 09:05
Moguće, mada sam ovo i prije čitala.
Ima stari ožiljak na koljenima a kažu da su koljena "bolna tačka" jarčeva. :lol:
Takođe, znam mnogo osoba u znaku ovna koji na čelu ili glavi imaju ožiljke. Zaista.
Obratite pažnju. :wink:

liv_tyler
16-08-06, 18:30
Kod mene ima nekih slicnosti,ali je jos prerano govoriti o tome ozbiljnije. Glavna je istina da ja sve ono sto mi ovdje preporucuju ne praktikujem nazalost :lol:

andjela pizelli
03-01-07, 12:56
Sunce odredjuje znak po zapadnoj astrologiji,Mjesec po indijskoj.
Zato pogledajte i znak u kom vam je Mjesec.

Npr,meni je Sunce u Blizancu-dobro je da znam da trebam izbjegavati pushenje.Bash mi shkodi.Sa nervima sam dobro jer mi je Merkur u sjedishtu u Blizancu i 120 sa Jupiterom.(Merkur predstavlja izmedju ostalog um)

Mjesec mi je u Raku,jako sam emotivna i chesto sam pod emotivnim pritiscima,na koje se neko sa Mjesecom,koji oznachava dushu, u nekom drugom znaku nebi ni okrenuo,ni primjetio ih.Vodu slabo unosim al evo savjeta da bash to trebam da radim a i logichno je,jer je Rak vodeni znak.

Savjete mozete pronaci i chitajuci znak u kojem vam je podznak.Meni je npr podznak u Jarcu i zaista sklona sam reumi ,imam probleme sa zglobovima ,kao i losh kvalitet zuba,za koje je takoodje zaduzen Jarac.Ponekad su tu tuge,prisutne,ne bash depresije,bar kod mene.

andjela pizelli
01-03-07, 14:15
Ischitajte znakove u kojima su vam Mjesec,Sunce i podznak i dobicete jako korisne savjete.:rolleyes:

del Piero
17-03-07, 21:15
Simpatičan tekst:D

s_ana_dra
30-06-07, 12:01
meni je sunce u devici, mesec mi je strelcu, a ascedent isto u devici.
Ono sto mene najvise interesuje je moj problem sa crevima, odnosno losim varenjem. Moja natalna je u temi natalne karte clanova foruma, pa ako eko moze da pogleda. Meni su vec rekli da mogu imati problem sa crevima, tipa neke iste ili bakterije.
Hvala puno
pozdrav

andjela pizelli
02-07-07, 01:44
glavobolja-beba rodjena prije vremena

Mars u Devici, na Ascendentu, Saturn tu, sve kvadrat Neptun iz Strelca... vise nego dovoljno da ga boli glava. Kvadrat Neptuna i Asc oznaćava da ce mu telo ostajati van domašaja medicinskih aparata, tj. problem je u višim frekvencijama nego što medicinski aparati "hvataju".

Asc je pre svega glava, Mars na Asc -- problem sa glavom koji se nece razrešiti sve dok se dogodi neki kontra-udarac ili hirurška intervencija. Saturn zajedno sa svim tim -- neki deo tela u glavi je ostao zamalo nerazvijen i pogrešno je nasađen -- opstrukcija. Drugo tumačenje bi bilo da je zbog prisustva Saturna na kraju Device, po sredi slabo ili nedovoljno lučenje jetre i pankreasa, koji onda ne postizavaju da očiste telo od nuzprodukata metabolizma, ovde bi se pre svega radilo o amonijaku, koji je poguban za rad mozga.

Itekako je bitno i to što je prevremeno rođen i što je bio u inkubatoru. To je sasvim sigurno donelo oštećenja mozga, a u psihu trajno ugradilo strahove od ostavljenosti. Zbog trigona Marsa i Saturna sa Hironom, trajno (trigon) izlečenje bi bilo mogućno kroz alternativnu medicinu.
izvor (http://www.astrodule.com/)

pehar
06-08-07, 19:43
Sunce odredjuje znak po zapadnoj astrologiji,Mjesec po indijskoj.
Zato pogledajte i znak u kom vam je Mjesec.

Meni je Sunce u Ribama,zaista sam zavisnik cigareta:smokeing:,mada sam protivnik alkohola i droga:nono2:,posto mi je Mesec u Strelcu imam problema sa celulitom,tako da stalno kupujem neke maske ,kreme ili sama spremam neke maske u ratu sa celulitom:gun_bandana:

Spore planete, smeštene u 6. i 12. kući natalne karte, kao i njihovi tranziti kroz ova polja, ukazuju na vrstu oboljenja kojima ćemo biti skloni tokom života.Treba gledati i vladare ovih polja, gdje su smešteni i kakav je njihov odnos sa ostatkom horoskopa.

Pri započinjanju svih kura i terapija, potrebno je voditi računa i o mjesečevim fazama, naime, tradicionalno se smatra da u vrijeme punog Mjeseca nije dobro raditi operacije, jer je povećana mogućnost krvarenja i sporijeg zarastanja rana.
Razne dijete i postove najbolje je sprovoditi u vrijeme kad je Mjesec u opadanju, jer će tada oni dati najbolje rezultate, a kad Mjesec raste, onda treba sprovoditi sve kure namjenjene jačanju tijela i povećanju obrambene sposobnosti
izvorprima-rid

pehar
07-08-07, 11:56
Ljudi ovaj tekst sam skinula sa nekog sajta,medjutim zaboravila sajt.Nadam se da se moderatori nece naljutiti,mislim da bi nam pomogao u ucenju Astromedicine

“Snazna” odnosno markantna postavka planeta, nezavisno od naznacenih polja poput stelijuma, moze doprineti razvoju odredjene bolesti.
VI polje ukazuje na akutna oboljenja koja zahtevaju dispanzersko lecenje,
VIII polje oslikava terminalna oboljenja, neizleciva, i oboljenja koja zahtevaju hiruske intevencije u najsirem smislu,
XII polje ukazuje na oboljenja i stanja koja zahtevaju hospitalizaciju i nadgledanje.
Jupiter u ovim poljima moze ukazivati na zdravstvene probleme proizasle iz gojaznosti (Diabetes Mellitus[3], Hepatitis[4], Anemia[5]) ali i na srecne[6] ishode lecenja, cemu ce samoj osobi pomoci optimistican pogled na zivot, zelja za zivotom i kontinuirano rekreativno bavljenje sportom.
Ako je u 06, 08. Ili 12.polju planeta Saturn, bolesti ce biti izazvane losom cirkulacijom, stetnim navikama, kao i depresivnim mentalnim obrascima. Lecenje tada treba sprovoditi temeljno i strpljivo, a korisna je i fitoterapija[7] i duzi boravci na suncu. Najcesce bolesti izazvane disharmonicnim aspektom Saturna u 06, 08. ili 12.polju su oboljenja kostiju, zuba, multipleks skleroza, reumatska oboljenja.
:flower:Uran u 06, 08. Ili 12.polju moze ukazivati na nagle, akutne bolesti, koje izbijaju kao posedica dugotrajnih psihickih stresova i nervne slabosti. Ovde su blagotvorne sve metode opustanja, poput autogenog treninga, pozitivnog mentalnog programiranja, vezbi disanja, joga, meditacija... sve sem zvanicnih medicinskih tretmana. Najcesce bolesti koje Uran u 06, 08. ili 12.polju donosi su Parkinsova bolest, Kronova bolest, slog...
Neptun u 06, 08. Ili 12.polju ukazuje da osoba moze biti veoma osetljiva na psihickoj, kao i fizickoj ravni, podlozna infekcijama, virusima, alergijama na antibiotike ali i bezrazloznoj panici i hipohondriji, pa je veoma bitno da u lekaru i terapeutu pronadje izvor emotivne podrske ali i da potrazi savet bar od tri lekara - jer u slucaju ove osobe i najbolji lekar donese pogresnu dijagnozu.
Pluton u 06, 08. Ili 12.polju ukazuje na bolesti, koje se javljaju kao posledica blokirane seksualne energije, potisnutih emocija - narocito gneva, stida i krivice, koje je potrebno transformisati kroz intenzivan rad na sebi i osvestavanje potisnutih sadrzaja, pa se preporucuje vodjenje duhovnog dnevnika, psihoanaliza. Medjutim, u poslednje vreme, Pluton moze dati i kobne, neizlecive bolesti poput SIDE ili kancerogenih bolesti izazvanih radiacijom, zracenjem i sl.

hipatija
15-08-07, 13:14
Koji bi vidovi lijecenja bili efikasni za nekoga ko ima Mars,Veneru i Merkur u jarcu,podznak jarac Mars i Merkur na asc,a u VIII Mjesec u lavu,Uran i Pluton u djevici?

milenaaaa
15-08-07, 15:59
Pluton u 06, 08. Ili 12.polju ukazuje na bolesti, koje se javljaju kao posledica blokirane seksualne energije, potisnutih emocija - narocito gneva, stida i krivice, koje je potrebno transformisati kroz intenzivan rad na sebi i osvestavanje potisnutih sadrzaja, pa se preporucuje vodjenje duhovnog dnevnika, psihoanaliza. Medjutim, u poslednje vreme, Pluton moze dati i kobne, neizlecive bolesti poput SIDE ili kancerogenih bolesti izazvanih radiacijom, zracenjem i sl.

meni je pluton u osmoj i to u skorpiji....qq...pix....daleko bilo......

hipatija
16-08-07, 09:57
"VIII polje oslikava terminalna oboljenja, neizleciva, i oboljenja koja zahtevaju hiruske intevencije u najsirem smislu...
*
Uran u 06, 08. Ili 12.polju moze ukazivati na nagle, akutne bolesti, koje izbijaju kao posedica dugotrajnih psihickih stresova i nervne slabosti. Ovde su blagotvorne sve metode opustanja, poput autogenog treninga, pozitivnog mentalnog programiranja, vezbi disanja, joga, meditacija... sve sem zvanicnih medicinskih tretmana. Najcesce bolesti koje Uran u 06, 08. ili 12.polju donosi su Parkinsova bolest, Kronova bolest, slog...
*
Pluton u 06, 08. Ili 12.polju ukazuje na bolesti, koje se javljaju kao posledica blokirane seksualne energije, potisnutih emocija - narocito gneva, stida i krivice, koje je potrebno transformisati kroz intenzivan rad na sebi i osvestavanje potisnutih sadrzaja, pa se preporucuje vodjenje duhovnog dnevnika, psihoanaliza. Medjutim, u poslednje vreme, Pluton moze dati i kobne, neizlecive bolesti poput SIDE ili kancerogenih bolesti izazvanih radiacijom, zracenjem i sl. ":shocked542:

jos i Mjesec u osmoj u lavu...operacije....TACNO...potvrdilo se sve...ali ja ovaj Pluton nekako shvatam kao i obnavljanje snage i otpor bolesti...Uran je bolest donio brzo,neocekivano,a nekako se sve i odigralo jako brzo...mozda moj Mars na ASC daje snagu da to prebrodim,a Sunce u XII opet donosi dobro kroz bolnice jer je sve teklo bez ikakvih problema...kad se aktivirala bolest imala sam cak pet opozicija Saturna u solaru.....:lighten:ovo su moja razmisljanja,nisam neki poznavalac astrologije ali me zanima i pokusavam nesto odgonetnuti o sebi...a Andjela je prva koja mi je odgovorila uopste na poruku i zbog toga sam joj beskrajno zahvalna...:throb:

andjela pizelli
16-08-07, 10:36
a Andjela je prva koja mi je odgovorila uopste na poruku i zbog toga sam joj beskrajno zahvalna...:throb:

draga moja,eto ugrabila sam,malo vremena i izdvojila ga za tebe u oblasti,koja mi zaista lezi(zbog Urana u VII kuci,a to su sinastrije,analize partnerskih odnosa)

Shto se tiche astromedicine,to ipak nemoze bilo ko da tumachi...valjda uspijemo da dovedemo nekog,kome je ta oblast specijalnost.
I bash juche razmishljam o tebi i tvom nicku-Hipatija,zashto si ga izabrala,kad simbolizuje osobu-chudesnu zenu,briljantnog đaka Atenske filozofske škole,kcerku astronoma Teona Mlađeg,koja je zgazena od razjerene gomile hriscana....
:confused:

hipatija
16-08-07, 14:16
draga moja,eto ugrabila sam,malo vremena i izdvojila ga za tebe u oblasti,koja mi zaista lezi(zbog Urana u VII kuci,a to su sinastrije,analize partnerskih odnosa)

Shto se tiche astromedicine,to ipak nemoze bilo ko da tumachi...valjda uspijemo da dovedemo nekog,kome je ta oblast specijalnost.
I bash juche razmishljam o tebi i tvom nicku-Hipatija,zashto si ga izabrala,kad simbolizuje osobu-chudesnu zenu,briljantnog đaka Atenske filozofske škole,kcerku astronoma Teona Mlađeg,koja je zgazena od razjerene gomile hriscana....
:confused:

Hipatija me inspirise...nekako mi se nametnula sama...citala sam Duporovu analizu...prepoznajem ponesto...biti kamenovan i pregazen ne mora biti samo fizicki...svjesno ici u opasnost...ta luda hrabrost i snaga...mogla je sama izracunati taj dan,zar ne?...mogla je znati...ali...
Zato ja tako trebam razjasnjenje svog horoskopa...odakle toliko snage i hrabrosti za jezive trenutke u zivotu...
:throb::throb::throb::throb:

Titanija
16-08-07, 14:25
I mene si asocirala na Hipatiju, onako kako je analizira Dupor, ponos i sigurnost da je iznad situacije, moćan intelekt koji prkosi rulji, ali se često baš ovako i nastrada.Divna osoba..

hipatija
16-08-07, 14:29
I mene si asocirala na Hipatiju, onako kako je analizira Dupor, ponos i sigurnost da je iznad situacije, moćan intelekt koji prkosi rulji, ali se često baš ovako i nastrada.Divna osoba..

HVALA:throb:

megy
18-08-07, 16:11
RAK je sklon psihosomatskim oboljenjima, koja nastaju kada je duze vremena izlozen emotivnim pritiscima i nerazumijevanju od strane okoline. Moze patiti od cira i probavnih smetnji, a zenski pripadnici znaka osjetljivi su na grudi i jajnike. Treba unositi dovoljno tekucine u svoj organizam, pa mu se preporucuje terapija vodom. Kod ovog znaka je veoma vazno da u slucaju bolesti dobije podrsku obitelji, koja bi se trebala aktivno ukljuciti u pracenje terapeutskog procesa. Na njega blagotvorno moze djelovati i terapija kreativnim pisanjem, kroz vodjenje dnevnika emocija, unutar kojega ce se suociti sa starim zamjerkama iz proslosti.

andjela pizelli
28-02-08, 23:52
SEKSUALNO PRENOSIVE INFEKCIJE

Seksualno prenosive infekcije su infekcije koje se mogu preneti u toku seksualnih odnosa: genitalnih, oralno–genitalnih ili analno-genitalnih…
Ukoliko se lece na vreme, seksualno prenosive infekcije (SPI) mogu se izleciti uglavnom bez posledica. Medjutim, kasno lecenje nece uvek spreciti pojavu komplikacija: prenosenje na novorodjence, ostecenje testisa, sterilitet kod zena…
U slucaju da sumnjate ili imate neobicne simptome, ili ih vas partner ima, ne lecite se sami, vec se konsultujte sa lekarom.

Znak Skorpije, stepen Skorpije , Pluton і 08.polje primarno vladaju: sekretivnim sistemima, polnim organima, besikom, generativnim organima, genitalijama, jajnicima, prostatom, hemoroidima, mokracnom besikom, hernijom, fistulama, skrofulama, leukorejom (poznatijom kao“belo pranje”), venericnim infekcijama, tumorom, bruhom, prijapizmom, seksualnom neurastenijom, abortusom, rakom prostate ili uterusa, groznicom, malarijom, cirevima i sl.
Sekundarno, vlada nosnom kosti , kriticnom temperaturom, gusom , ekstremnom anemijom, usima, neplodnoscu, aftama, manijom, ranama od nesretnih slucaja.
Navedena znacenja ce se ispoljiti kao bolest, ako u primeru koji obradjujete pronadjete bar cetiri astroloska pokazatelja, і ukoliko su oni u sestoj, osmoj i dvanaestoj kuci.

Ako su Ascendent ili planete u Skorpiji, u 08.polju ili na stepenu Skorpije:

Ascendent > fistule, infekcije, venericne bolesti, srce, polni organi.
Sunce > sekretorni sistem, prostata, besika, teza menstruacija.
Mesec > genitalije, testisi, mokracovod, besika, teza menstruacija, kancer.

U rw radixu, Mesec oznacava matericu. Ako je Mesec ~ 03*Skorpije on je u egzilu, pa daje bolesti genitalija i kod muskaraca i kod zena.
Uz Saturn u Skorpiji u losem aspektu sa Neptunom, daje venericne bolesti .
Mesec u Skorpiji, u 08.polju ili na stepenu Skorpije je vec sam po sebi, dovoljna indicija za razvitak infekcija na genitalijama.
Konjunkcija Meseca sa Saturnom daje pesak ili kamen u mokracnim kanalima, a u poznijim godinama evo і indicije za rak grlica materice ili besike…

andjela pizelli
28-02-08, 23:59
Primer 01. Dejan P, 19.jun 1975. 09:37 Beograd, Serbia > Mesec03*Skorpije17’ konjunkcija Uran - vladar 06.polja : deformacija testisa (rodjen sa jednim testisom), hronicna upala hemoroida…
Merkur > nervi, cinicna narav, neuralgije, besika, genitalne smetnje. Svadljivost, zajedljivost, unutrasnja napetost… Uz disharmonicne aspekte sa drugim planetama , Merkur u kucama bolesti, rezultirace genitalnim smetnjama psihosomatskog porekla.
Venera > vene, jajnici, vagina, katar, deblji vodovi tecnosti, lazna trudnoca. Venera je u Skorpiji, 08.polju ili na 08* ili 20* u padu. U disharmonicnom aspektu sa Marsom, narocito u opoziciji ili kvadratu, daje bolesti genitalija. Disharmonican aspekt Venere sa Neptunom daje hemoroide, infekcije i venericne bolesti .
Ostale bolesti mogu biti: upala mokracne besike, pesak ili kamen u besici, Diabetes Mellitus i sl. Konjunkcija Venere sa Marsom daje hronicne upale, narocito u osmoj kuci, cesce kod zena nego kod muskaraca.
Konjunkcija Venere i Saturna u Skorpiji u dvanaestoj kuci daje kamen u mokracnoj besici, a isto, mada slabije, deluje i u prvoj, cetvrtoj, sestoj i osmoj kuci. I disharmonican aspekat Venere u dvanaestoj kuci u Skorpiji i Saturna daje kamen u mokracnoj besici.
Mars > unutrasnje upale, fistule, venericne bolesti, hemoroidi, virusi, tuberkuloza, rak, rane, guba, kila, cir, crveni vetar, sarlah, padavica, trovanje, ujed zivotinja (posebno paukovi i insekti).

Mars je u Skorpiji u domicilu, tj. suvladar je znaka . U harmonicnim aspektima, daje fantasticnu moc regeneracije. Harmonican aspekt sa Suncem pojacava vitalnost, snagu i energiju. Disharmonican aspekt sa Suncem uzrokuje groznicu i druge akutne bolesti; disharmonican aspekt sa Mesecom vodi u ceste povrede tela, serijske hiruske intervencije, dok disharmonican aspekt sa Merkurom opterecuje nervni sistem i uzrokuje razdrazljivost, svadje i sl. sto moze izazvati razna psihosomatska oboljenja.
Kod zena, disharmonican aspekt Marsa dovodi do upale jajnika, pa i venericnih bolesti, narocito ako je Mars u Skorpiji u sestoj, osmoj ili dvanaestoj kuci. Najtezi su disharmonicni aspekti sa Saturnom> konjunkcija daje hronicnu upalu besike kod muskaraca, odnosno, hronicnu upalu jajnika kod zena .

Aflikcija Marsa i Urana oznacava histeriju, a disharmonican aspekt prema Neptunu naravno, virusne infekcije, hemoroide, akutnu upalu besike. Mars u sestoj, osmoj ili dvanaestoj kuci, u kvadratu prema Plutonu - narocito u 08.polju, je snazan indikator za AIDS, posebno ako je Mars u Skorpiji uz Sunce ili Ascendent.
Jupiter > urin, pojacana sedimentacija, nadutost u mokracnim kanalima i genitalijama. Pored pomenutih bolesti, Mars u konjunkciji sa Jupiterom u Skorpiji, u kvadratu ili opoziciji sa Mesecom, daje і akutnu upalu jetre, zuticu, cak i ciroza jetre. Mars u dvanaestoj kuci u kvadratu sa Jupiterom ukazuje da je ciroza jetre posledica ranije akutne upale, uz Neptuna і virusne upale jetre.
Saturn > zastoj urina, kamen u besici, fistule, hemoroidi, giht, sinusi, neplodnost, tumor, petrifikacije.
Saturn u Biku u opoziciji sa Marsom u Skorpiji u osmoj kuci uzrokuju i sifilis, ali i razne druge polne i venericne bolesti.
Konjunkcija Saturna i Venere u Skorpiji stvara kamen u mokracnoj besici, “zavaljenu matericu”, isto i disharmonicni aspekti ove dve planete kada je Saturn u prvoj, sestoj, osmoj ili dvanaestoj kuci.
Zenama Saturn u Skorpiji daje hronicnu upalu jajnika . Konjunkcija Meseca i Saturna moze uzrokovati neplodnost, ali i rak na materici, ako Mesec opada. Pokazatelji raka materice su: Saturn na Ascendentu ili u kucama bolesti, konjunkcija, kvadrat ili opozicija sa Mesecom .
Saturn u Skorpiji u osmoj kuci daje polne i venericne bolesti, pogotovo ako je i Venera u Skorpiji, u kucama bolesti u kvadratu sa Plutonom iz Lava. Ove astroloske predispozicije se mogu ispoljiti i kao hemoroidi ili giht, kod muskaraca.
Uran > uro-genitalne deformacije, zuc, rak besike, rak genitalija, abortus. Napomena: 11* Skorpije je stepen egzaltacije Urana. Disharmonicni aspekti sa Mesecom, Merkurom ili Marsom uzrokuju neuroze, a kod zena histeriju.

Primer 03. Giacomo Casanova - Uran u Skorpiji konjunkcija Asc, Pluton vl. stepena 08.polja opozicija Venera na 22* (ubiti, biti ubijen) i Venera vl.08.:fatalna bolest – smrt od raka besike. Kao sto verovatno vec znate dugo bolovao od sifilisa.
Primer 04. Branka Petrovic 18.mart 1976. 23h Beograd,Serbia – Mesec vladar 08.polja konjunkcija Uran u Skorpiji u 12.polju; Mars i Saturn u Raku u 08.polju; Ascendent u Skorpiji: rak materice, obavljena histerektomija (hirursko odstranjivanje materice)…
Neptun > infektivne venericne bolesti, psihosomatske bolesti, epilepsija, timus. Konjunkcija Marsa i Neptuna u Skorpiji u disharmonicnom aspektu sa Venerom daje venericne bolesti, najcesce gonoreja, Esherihia Coli, Candida... Ova konjunkcija u osmoj kuci uzrokuje hronicnu upalu besike, miome і polipe na materici ali i upalu prostate kod muskaraca.
AstrologiaMedica by Jovana Lucic Gajic