View Full Version : Rak

pehar
19-02-07, 11:14
Komentarisite,pisite,analizirajte ovaj znak

http://img219.imageshack.us/img219/4379/znakrakpu0.gif (http://imageshack.us)
21.jun-22.jul

Mitologija znaka - Rak
Zodijački znak Rak i odgovarajuće sazvežđe, dobili su ime po jednom ogromnom Raku koji je napao Herakla. Herakle je morao da ispuni dvanaest zadataka da bi postao bog. To mu je priredila ljubomorna Hera, žena vrhovnog boga Zevsa, jer je Herakle bio njegov vanbračni sin. Heraklu je zadatke davao mikenski kralj Euristej. Njegov drugi zadatak je bio da ubije čudovišnu Hidru koja je u okolini grada Lerne u Argolidi ubijala ljude i stoku. Hidra je bila ogromna devetoglava zmija čijih su osam glava bili besmrtni, a deveta smrtna. Herakle ju je hrabro napao isteravši je zapaljivim strelama iz jazbine. Kako bi Herakle otkinuo ili odsekao neku glavu Hidri, na tom mestu su izrasle dve nove. Heraklo bi možda i izgubio bitku sa Hidrom da mu nije u pomoć pritekao sinovac Jolaj. On je preko mesta na kome je otkinuta glava prelazio užarenim ugarcima i tako sprečio da izrastu nove dve. Kada je izgledalo da će Herakle pobediti Hidru, njoj je u pomoć došao ogroman Rak. Herakle je morao i njega da ubije da bi uspeo da izvrši svoj drugi zadatak. Hera je Raka stavila na nebo i podarila mu sazvežđe.

pehar
19-02-07, 13:40
MUSKARAC-RAK

je u ljubavnim vezama sklon uljuljkivanju u sanjarenjae i
moze biti idealistican sto se tice njegove uloge ljubavnika. On voli lepe zene
i insistira na tome da njegova partnerka bude razborita i parlamentarna. Jako je
posesivan kada se zaljubi, sklon ljubomori, agresiji (cak i fizickim napadima!)
i puno toga ocekuje od svoje partnerke. Secanjem se rado vraca u proslost, ne
zaboravlja stare prijatelje i protivnik je svih oblika promene. Muskarac RAK
bira svoju partnerku kao sto i jez vodi ljubav - veoma pazljivo! On uziva u dobrim
stvarima koje zivot moze da pruzi, i po tom principu isto bira svoju zivotnu saputnicu.
U pocetku je nesto stidljiv i bira staromodne nacine da joj se priblizi, igra ulogu
romanticnog ljubavnika, sa svim potrebnim sposobnostima Sekspirovog glumca.
On je veliki zanesenjak i sanjar koji uziva u komplimentima i izjavama ljubavi
suprotnog pola, obozava laskanja i osecaj zbrinutosti. Nezan je i sentimentalan i
ume lakse da ispolji i opise svoja osecanja nego vecina drugih muskaraca, mada
za takvu akciju mora prvo biti jako siguran u vezu s partnerkom. On se plasi da
bude odbijen ili da napravi neku po ljubavnu vezu fatalnu gresku, plasi se da bude
ismejan za svoja dela i uvek je spreman da se povuce u svoj oklop i tamo sakrije
kada stvari krenu lose. Muskarac RAK je sklon teskim izlivima ljubomore i
pakosti prema braci, sestrama, prijateljima, pa cak i partneru! Veliki problem
svim RAKovima zadaje njihov vladar Mesec - raspolozenje im se menja momentaln
o i zalazi iz jedne extreme u drugu. Ali jedna stvar ih nikada ne brine - njihov
odnos prema novcu. Ne, nisu skrti - ali oprezni i probirljivi pri kupovini, pazeci
uvek da za svoj novac dobiju najbolji kvalitet robe koju kupuju. Uz tako visoke
standarde i stroga misljenja, gospodinu RAKu cesto treba dugo vremena da izabere
partnerku...ili mozda: dugo vremena da ona pocne da ga akceptira.... Ali kada
je on napokon izabere, onda je to uz ozbiljne namere i dugovecno. On nije covek
za jednu noc. Ona mora da zasluzi njegov respekt i zauzvrat njenoj iskrenosti,
strasti i vernosti, on ce joj pruziti ljubav i zastitu i uciniti sve sto je u njegovoj
moci da bude perfektan zivotni saputnik...

ZENA-RAK

zeli biti tretirana s ljubavlju i respektom i u stanju je da bez
dugog kolebanja napusti agresivnog partnera. Ona je tip zene koji ce
zrtvovati sve moguce za svoju porodicu i cvtrsto stajati na strani svog
bracnog druga. Ona voli romantiku i komplimente, voli da bude hvaljena
za svaku svoju akciju, voli razmenu neznosti s partnerom, zagrljaje, naklonost...
i nece biti srecna s nekim ko je hladan i stedljiv u osecanjima ili cak
nezainteresovan za dobrobit porodice. Gospodja RAK voli da bude zaljubljena,
voli ljubav i kada stvarno voli, onda voli zauvek! Ona poseduje plemenitost duha i
neverovatnu snagu osecanja. Po prirodi topla i demonstrativna, obavice svog partnera
zastitnim zidom i tesko onome ko pokusa da joj ga oduzme! Po njenom misljenju,
muskarac je taj koji treba da napravi prvi korak zblizavanja, i iako odmah zna hoce
li prihvatiti njegovu ponudu ili ne, ona mu svojim ponasanjem nece dozvoliti da on
unapred "procita" njene namere. Kada jednom izabere sebi partnera, spremna je
da ucini sve za njega, a ono sto od njega trazi zauzvrat je totalna vernost. Ona je
jako povredljiva i sklona suzama, potrebno joj je da zna da on bez nje ne moze
i nije joj dovoljno da on jednom dokaze svoju ljubav prema njoj - mora je
dokazivati uvek nanovo, sto znaci "do kraja zivota". Muskarcima nema igre
sa ovom damom ako im namere nisu ozbiljne - njena raspolozenja se menjaju
s mesecom! Njena senzitivna priroda moze biti jako nezgodna!Cesto se
oseca neshvaceno na emocionalnom planu i potreban joj je partner koji ce
je razumeti i osetiti njenu krhkost. Nepredvidiva je cak i u ocima svog partnera
- on nikada nece znati unapred njene reakcije, hoce li ga docekati sa
suzama ili sa smeskom na licu. Ali ono sto on mora znati je da joj je uvek
nanovo potreban dokaz njegove ljubavi. Koliko god da je atraktivna, ona se
nikada nece osecati dovoljno atraktivnom i ako se oseti povredjenom, sklona
je da se povuce u svoj zastitni oklop i postane agresivna i drska. Bez obzira
u kakvom se raspolozenju nalazi, jedna jedina stvar je predvidiva kod ove zene,
a to je njena nepredvidivost!

Psihologue
19-02-07, 20:15
Ovo je sve odlika rakova ali ima tu po dekadama + po podznacima vrste račića..

pehar
19-02-07, 20:26
Psihoi,verujem da bi i ti mogao da nam napises po nesto o raku,ako imas dovoljno vremena

Psihologue
19-02-07, 20:40
Naravno nikakav problem..

mary
19-02-07, 23:55
Ime:Cancer je latinsko ime za Raka
Planeta:Mesec
Boja: Bela
Zivotinja: Rak i druga vodozemna stvorenja
Metal:Srebro
Drago kamenje:Mesecev kamen, biseri
Biljke: Lubenica, krastavac
Najnepravednija izreka o Raku:Rak je cudljiv.
Rak zivi u oklopu jer je vrlo mekan i izvan njega ne bi mogao preziveti. Ako se oseti ugrozenim, postoji samo jedno mesto - nazad, unutra iza cvrsto zatvorenih vrata.

Karakteristike:

Ovo je prvi vodeni znak, osetljiv i brizan. Svejedno da li muškarac ili zena, Rak je idealna mama Zodijaka, uvijek pri ruci u krizama, pun saosecanja.
Rak na svoj pazljiv i oprezan nacin voli stititi i osigurati sve stvari i ljude koje voli.
Delovi tela povezani s ovim znakom jesu grudi i stomak, sto govori o potrebi da se brinu o drugima ali i ocekuju paznju za uzvrat. Culan je, tajanstven, odan. Ima bujnu mastu. Materinski je nezan. Voli kucu, porodicu. Slabe je volje, sklon picu. Obicno ih majke guse preosetljivoscu. To je najemotivniji astroloski znak. Ima jaku imaginaciju.

Ljubav:

Rak je najtajanstveniji znak pod uticajem Meseca. Dok je slobodan ima stalnu potrebu za promenama i avanturama. U stalnoj vezi je veran, ljubomoran, ne ispoljava otvoreno emocije. Trazi jakog partnera, koji bi mogao da zadovolji njegove velike intimne potrebe. Pada na muziku, pice, priguseno svetlo.

Prijateljstvo:
Potrebno je osecati se potrebnim. Onaj ko kaze Raku da mu je neophodan u životu zauzece posebno mesto. Ima hladnu ruku koja olaksava glavobolju, i sposobnost utehe da zakrpi necije slomljeno srce. Puno neznosti, brige i tolerancije treba za njegova promjenjiva raspolozenja. Rodjen je pod vladavinom Meseca i Rak lice menja cesce od njegovih. Nesigurnost ga cini mrzovoljnim ili priljubljivim uz druge. Prijatelji do kojih mu je stalo, moraju pokazati koliko im je stalo do njega i takve pozivaju u svoj oklop.

Posao:
Bez obzira na to koji posao odabere, vazno je da Rak oseca ugodnu atmosferu i da je siguran u vrednost onoga sto radi. Kad se oseca dobro, polako se i pokrece, preuzimajucii odgovornost. Novac mu je jako vazan i nista ga ne greje kao lejep, trbusast bankovni racun. Zato uglavnom nema teskoca sa stednjom.
Zanimanja za Raka su: fotograf, glumac, mornar, ugostitelj, istoricar, pisac, slikar, moler, trgovaci, putnik, ekonomista i nastavnik.

andjela pizelli
17-04-07, 20:14
Jako volim Rakove,jer je moj Mjesec,u Raku,zato sam harmonichna sa njima.

Zenski Rakovi bi trebali biti jako dobre domacice i majke,pa Rakom vlada planeta Mjesec,planeta majchinstva,doma,porodice...blago svakom mushkarcu sa zenom koja ima Mjesec u Raku,za nju je porodica iznad svega.

Mislim da je vaznije da zena ima Mjesec u Raku,nego Sunce.Skoro sam upoznala jednu Rakicu,koja je jako losha majka,zapanjila sam se,to me natjeralo na razmishljanje,da je bolja zena sa Mjesecom u Raku,za porodicu,djecu nego sa Suncem u Raku.
Kakva su vasha iskustva?Poznajete li zene Rakove?(mislim na udate)

beskrajnost
18-04-07, 06:33
rakovi.... ne razumijem prave mamine maze,, mada moj brat je rak i lijepo je sa njim se slazem, mada on nema nista rakovo bas u sebi osim sunca.... al u biti ne volim muske a zenske jos manje jer vole ogovarat.... u karti nemam nista rakovo. dok rak mi je u 9 polju prazno....
zenski rakovi po mom iskustvu su velike ogovaracice

pehar
19-05-07, 20:35
obozavaju svoje mame

Vivien_Leigh
21-05-07, 00:16
Moje iskustvo sa neudatom Racicom je sledece: porodicna i familijarna, prilicno zatvorena, prilicno hladnog stava prema bliznjima, odaje utisak nekog ko vas naime savrseno razume i svasta zna, ali NIKAD ali nikad to nije ispoljila. Price s njom ostaju nedorecene, manjak empatije je definitivan, prilicno se onako....dominantno i nametljivo ponasa.

Dva muska raka koja znam su potpuno beskrupulozni prevaranti, glasni, bucni, u sve se mesaju u kuci. Verbalno vrlo agresivni prema partneru, a trude se da ostave utisak nekog osecajnog i moralnog, ali samo pred onima koji ih ne poznaju.

EnSan
21-05-07, 08:56
Ja sam podznak Rak. Moram priznati da bude dana kad on stvarno preovladava u mojoj dusi, ipak....lepi su i dani kad osetim svoje karakteristike solarnog znaka Bika, tad sam stvarno jaka jer mi je mars u biku pa malo prikrivaju Rakove slabosti.

pehar
24-05-07, 19:31
meni je isto podznak rak:thumb_up:

Exhibit16
24-05-07, 21:01
Moj dečko je Rak i moram reći da nikad nisam upoznala umiljatije biće; toliko nježnosti traži, želi, stalnu pažnju i iskazivanje ljubavi. A za uzvrat vraća puuunoo više. Iako nije ljubomoran i nije vezan uz majku, Mjesec se nalazi u Vodenjaku - majka je hladna, a on sam je dosta slobodouman i tolerantan. I baš mu ta majka predstavlja problem, hladna je i distancirana, a on želi poptuno suprotno. I da, jako je vezan za dom i obožava djecu.

:wub2:

andjela pizelli
25-05-07, 00:27
Exibit,bash ti je lijep komentar:loveletter:

lana_sco
25-05-07, 00:44
Meni se svidja jedan rak:)
Sa mesecom u biku
Ali ima i mars u raku, pa je malo tako...nije bas muskarcina:)
Sta mislite jel moze da se sloze rak i skorpija/strelac
Njegov mesec-bik moj-vodolija

Senza_Guerra
11-08-07, 21:10
Eto ja sam olicenje prve polovine drugog i cijelog sestog posta...Me too god to be truth...

hipatija
07-10-07, 22:24
AKO SI ZALJUBLJENA U MUŠKARCA RAKA...
1 Da li on misli da sam debela? U ženi koja mu se dopada on odmah vidi majku svoje buduće dece, pa mu neće smetati čak ni ako su tvoje obline nalik Veneri iz Vinče.
2 Dugo ga nisam videla, gde ću ga sresti? Na sedeljci za prijatelje ili kafiću koji se nalazi u njegovom komšiluku.
3 Šta da obučem? Šta god da obučeš, garedorobom nećeš uspeti da sakriješ svoje nedostatke - on će ih sigurno primetiti. Budi ono što jesi ako želiš da ga fasciniraš.
4 Da li da mu priđem? Bolje ne, nego se potrudi da vam se "putevi ukrste" nekoliko puta i da ga tako "primoraš" da on priđe tebi.
5 O čemu da pričam? O prijateljima koje obožavaš, svom detinjstvu, poslu ili fakultetu, fotografijama svoje prabake... O svemu osim o njegovoj mami.
6 Da li posle prvog sastanka da završim u krevetu sa njim? On neće insistirati na tome, a nemoj ni ti jer bi napadnim ponašanjem mogla da ga uplašiš i izgubiš.
7 Da li će ostaviti devojku zbog mene? Rakovi se uglavnom ne upuštaju u duple veze. Ali ako spada u retku vrstu nevernih Rakova, ne očekuj da će i tebi ikada biti veran.
8 Da li želi ozbiljnu vezu ili avanturu? Sigurno želi ozbiljnu vezu, osim ako već ima jednu...
9 Nije mi se javio juče, da li treba da se zabrinem? Da. Možda mu se nešto desilo. Ako je zaljubljen, sigurno će se javiti u dogovoreno vreme, čak pet minuta ranije.

lidija123
12-10-07, 12:23
Rakovi su divni, zivim sa jednim. Veoma privrzeni porodici, djeci , pazljivi partneri, ocekuju puno njeznosti a i vracaju.
Jedina mana je cudljivost . Iz najboljeg raspolozenja se znaju za cas uvrijediti, zatvoriti u svoju cauru i cak biti vrlo pakosni.
Ne treba komentarisati nj.uzu porodicu i nece biti problema. Potrebno im je da imaju svoj kutak u koji ce se povremeno uvlaciti da bi sakupili energiju za dalje.
Imaju jako izrazenu intuiciju .
Vole da su pored vode i piju nevjerovatno mnogo tecnosti .

mistique
11-05-08, 02:35
Pa ,ja i nisam neshto zaludjena za porodicom.Mozda mi se sad samo tako chini.Bogu fala,svako normalan bi zhelio jednog dana da svije toplo gnijezno pored drage osobe...:)

Kljuchna rijech,koju sam i sama trazhila da sebe okarakterishem - Cjudljiva !
Ma koliko mi u momentima napada ljubavi/mrzhnje bili loshi prema ljudima koji su silom prilika izlozhene tom ponashanju-nama je gore.
Samo ja znam(logicno) kako dramaticno prezhivljavam svoja emotivna previranja.To je pochelo da mi smeta,pa razmishljam da se orijentishem na neki vid katarze kako bi te moje reakcije iz chista mira bile manjeg inteziteta.
Volimo da nas vole, sto jes-jes.Uzivamo u glorifikovanju.
Zbijam(o) sale na svoj racun rado,ali drugi nemaju privilegiju pridodavanja :)
Ne mogu reci da sam nekarakterna ako neshto ne izvrshim do kraja ( iako me majka zove nedovrshen Bozhji posao ) ..U jednom momentu chvrsto vjerujem u jednu stvar i zhuchno cu je braniti,ali vec u nekom dr. momentu se predomislim :D i josh zheshcje i argumentovanije zastupam drugu tvrdnju...shta je to ?:D

Dugo sam se zavaravala da se sa nekim znacima bolje/gore slazhe.U sushtini ni sa kim se dobro ne slazhem.Razlog-cjudljivost :D buahaha

Zor_djevojka
12-05-08, 09:38
Barone, nemoj mi samo reci da si ti Rak...Bataljujem astrologiju, ako jesi...

Baron
12-05-08, 09:40
nijesam rak, samo navratih da malo nerviram plačljive one najgore :D

Zor_djevojka
12-05-08, 09:40
Dobro je..zabrinuh se...i ne lichish mi na Raka :D

coka
12-05-08, 11:54
Ja rak/vodolija.... Najbolje drugarice Strelac i Lav. Muskarci koji su me voleli Lav, Skorpija, Ovan, Blizanac. Muskarci koje sam ja volela Blizanci. Trenutno mi je privlacna jedna Skorpija/Ovan sa Saturnom na ASC i tezak je do neba.
Placljiva nisam, cudljiva jesam! Ima dana kada mogu da priglim ceo Svet, ali ima i onih kada je bolje da me niko ne pozove. Decu volim puno i nije mi tesko da odvojim ni vreme ni novac ni paznju za njih ( uvek mislim da su to mali ljudi koji nista nisu krivi) ali uopste nisam porodicni tip.... Kritikuju me da mogu duze pod vodom nego kod kuce:) Prvu supu iz kesice sam skuvala sa 30 god. I danas sam na pireu za minut. Jedino sto moze da me dirne je necija dobrota, ali grubost NE.

Zor_djevojka
12-05-08, 11:58
pa ta Vodolija u podznaku te ne pushta da se skrasish :)...Vodolija voli sve ljude, obozhava djecu, ali odlazhe 'family life' koliko god je moguce, tj. svaki vid vezivanja..tj dok je ne saceraju uz zid :)...i onda kad nema drugog izbora..popushta :)
a i ove planete u sedmom polju u Djevici ('slobodnjachkom' znaku)..al' ipak kad za to osjetish potrebu, necesh omashiti nimalo u pogledu porodice..pogledaj Ve, So, Me i Ma u Raku..Josh i Mo u Ribama...:)

flowerchic
12-05-08, 12:20
Ja sam rak u podznaku,pa sam zahvaljujucu njemu mozda nekad finija,jer sam skorpija u znaku:)?

coka
13-05-08, 12:39
.....a i ove planete u sedmom polju u Djevici ('slobodnjachkom' znaku)..al' ipak kad za to osjetish potrebu, necesh omashiti nimalo u pogledu porodice..pogledaj Ve, So, Me i Ma u Raku..Josh i Mo u Ribama...:)
Draga Rosse ( videla sam da ti tako tepaju:) evo dodje leto 40-to a ja tu potrebu ne osetih. Jeste da sam se "onomad" pre 10 god zaljubila ko tele:) ali dzabe kad nije on. Volela bih ja da se opet nesto tako ponovi ali cini mi se da vise nema sansi za tako nesto. Suvise sam realna a premalo romanticna za jednog neznog raka :superman: Cmok
Supernova mi je rekla da ima sansi za trudnocu ( Solar za sledecu godinu) pa ajd da vidimo. :secret:

Zor_djevojka
13-05-08, 12:43
Draga Rosse ( videla sam da ti tako tepaju evo dodje leto 40-to a ja tu potrebu ne osetih. Jeste da sam se "onomad" pre 10 god zaljubila ko tele ali dzabe kad nije on. Volela bih ja da se opet nesto tako ponovi ali cini mi se da vise nema sansi za tako nesto. Suvise sam realna a premalo romanticna za jednog neznog raka :superman: Cmok
Supernova mi je rekla da ima sansi za trudnocu ( Solar za sledecu godinu) pa ajd da vidimo. :secret:

a Nikol Kidman, Hali Beri, Selma Hajek???...necu da vidim te 'opominjujuce' brojke...vidish po njima da godine sa tom 'potrebom' nemaju veze...i najljepshe su (buduce) majke :)...i shto je najbitnije - stigle su im u pravo vrijeme :)

coka
13-05-08, 12:53
a Nikol Kidman, Hali Beri, Selma Hajek???...necu da vidim te 'opominjujuce' brojke...vidish po njima da godine sa tom 'potrebom' nemaju veze...i najljepshe su (buduce) majke :)...i shto je najbitnije - stigle su im u pravo vrijeme :)

Hvala na podrsci draga ali evo sada su mi nasli i neko sranjce (ups) na des.jajniku. Treci put mi pomeraju intervenciju pa sam nervozna ko zmaj. Idem u pon. u bolnicu da mi uzmu uzorak pa da vidimo sta je. Ali vidis kako se ispunjava. Uran na nat.MO u opoziciji sa nat. UR. nema da omane. Bolje sto je ovako. Citala sam kod Dupora da tranzit Urana na MO nije dobar za porodjaj. Pa ako treba nesto da se caprka bolje sada. Sto se tice pravog vremena U PRAVU SI!!!!! Meni da je dosla beba pre nebi znala sta bi.

Zor_djevojka
13-05-08, 13:17
samo polako, bitno je da su volja i zhelja prisutne..Mora se taj majchinski znak Raka i nekoliko planeta u istom odraziti negdje :)

beskrajnost
13-05-08, 13:39
coka jesi postavila kartu?

Last_Insight
13-05-08, 14:14
uh coka, tebi svi u obitelji nekako čudni , magije razne, neprijatelja obitelji dosta...uf.

coka
13-05-08, 14:18
[QUOTE=rossonera;366696]samo polako, bitno je da su volja i zhelja prisutne..Mora se taj majchinski znak Raka i nekoliko planeta u istom odraziti negdje :)[/QUOTE
Kako stvari stoje, sve mi lici da glumim mamu mom malom bratancu kog je majka ostavila:weeping: To nije dobro ni za njega ni za mene ali je za njega bolje nego da nema ni mene. Svoj zivot sam potpuno podredila njemu, mada moram priznati sada vise nego ikad imam potrebu da sredim sebe i da se malo izmestim iz te price. Ne mislim da zapostavim njega ali mislim da malo odvojim vreme za sebe. Malo vise.

coka
13-05-08, 14:23
uh coka, tebi svi u obitelji nekako čudni , magije razne, neprijatelja obitelji dosta...uf.

Zdravo Vindex. Nismo se "culi" od onog nesporazuma. Drago mi je da si me malo primetio. Svi cudni???? Nemam pojma. Meni su normalni. Tata bio malo strog, mama malo posesivna, brat malo ljubi ga majka.... neprijatelji kazes...ne znam, mozda vise ljubomora ljudska a mozda i ne znam sta mi rade iza ledja:yuk: Imas savet?

Last_Insight
13-05-08, 14:27
koejg nesporazuma ?

coka
13-05-08, 14:33
:wink3:onog kad si mislio da te cackam a ja nisam. Bilo je vezano za Sinastriju. Blizanac i ja. Ja trazim uvek vise i uvek to dobijem.... Tako nesto.... Nema ni veze, bio je nesporazum.

beskrajnost
13-05-08, 14:39
:wink3:onog kad si mislio da te cackam a ja nisam. Bilo je vezano za Sinastriju. Blizanac i ja. Ja trazim uvek vise i uvek to dobijem.... Tako nesto.... Nema ni veze, bio je nesporazum.

e ovako, ti kazes da nisi tipicni rak, vjerovatno zbog tvog asca, a vidis tebi su planete koje su u raku, znaci merkur je u 5 kuci , a mars, venera i sunce u 6 kuci..
znaci mozda nisi kucanica kod kuce, al definitivno na poslu volis bit za druge tu i pomagat im na neki nacin majcinski. Kreiras ugodnu atmosferu.
Plus imas veliki vodeni trigon, sto te cini jako osjecajnom osobom.

coka
13-05-08, 14:48
e ovako, ti kazes da nisi tipicni rak, vjerovatno zbog tvog asca, a vidis tebi su planete koje su u raku, znaci merkur je u 5 kuci , a mars, venera i sunce u 6 kuci..
znaci mozda nisi kucanica kod kuce, al definitivno na poslu volis bit za druge tu i pomagat im na neki nacin majcinski. Kreiras ugodnu atmosferu.
Plus imas veliki vodeni trigon, sto te cini jako osjecajnom osobom.

POTPUNO TACNO!!!!! Radim posao (veoma uspesno ) gde puno ljudi dolazi kod mene i otkad sam ja na ovom mestu svi kazu da im je kao da dodju kod rodbine:thumb_yello: Sto se osecajnosti tice.... rekla sam negde medju redovima samo dobrota moze da me gane. Hvala ti.

beskrajnost
13-05-08, 14:50
POTPUNO TACNO!!!!! Radim posao (veoma uspesno ) gde puno ljudi dolazi kod mene i otkad sam ja na ovom mestu svi kazu da im je kao da dodju kod rodbine:thumb_yello: Sto se osecajnosti tice.... rekla sam negde medju redovima samo dobrota moze da me gane. Hvala ti.

Eto vidis da si ipak tipicni rak :)
Definitivno ces djelovat gdje ti se planete nalaze :)

coka
13-05-08, 15:08
Ako ti tako mislis.... Tri astrologa pre nego su mi pogledali kartu svi od reda su cenili da sam Skorpija, a ja ama bas nish od Skorpije.

beskrajnost
13-05-08, 15:09
Ako ti tako mislis.... Tri astrologa pre nego su mi pogledali kartu svi od reda su cenili da sam Skorpija, a ja ama bas nish od Skorpije.

Ma kakav skorpion- ti si definitivno rakic i malo vise djevice rekla bi. Tipicno zemljano-vodeni znak.

melic
13-05-08, 15:12
Ti si zrak, cak i jupiter koji je nulti stupnja skorpiona se gleda vise kao znak prije znaci vaga- mozda je to razlog i tvojoj visini - jer jupiter je zaduzen za rast. Tvoja venera je sva u trigonima, cak i na asc sto definitivno djeluje na tebe takav zrak. Bezobzira na sunce i merkur jer su u 9 kuci- u biti ti si u kuci strijelca, koji govori ono sto misli, i nema mjesta za placljivi merkur u raku.

Ovako je Beskrajnost objasnila mene, mnogo mi se dopalo.....

coka
13-05-08, 15:15
Ma kakav skorpion- ti si definitivno rakic i malo vise djevice rekla bi. Tipicno zemljano-vodeni znak.

To i ja kazem. Lice okruglo, oci veeeeelike, svetle, ten taman, visoka, vitka, brineta. Mozda se prevare zbog tih ociju ( zapravo pogleda. Kad ja prostrelim....:p

coka
13-05-08, 15:16
Ti si zrak, cak i jupiter koji je nulti stupnja skorpiona se gleda vise kao znak prije znaci vaga- mozda je to razlog i tvojoj visini - jer jupiter je zaduzen za rast. Tvoja venera je sva u trigonima, cak i na asc sto definitivno djeluje na tebe takav zrak. Bezobzira na sunce i merkur jer su u 9 kuci- u biti ti si u kuci strijelca, koji govori ono sto misli, i nema mjesta za placljivi merkur u raku.

Ovako je Beskrajnost objasnila mene, mnogo mi se dopalo.....

I meni bi se dopalo. Pozdrav

beskrajnost
13-05-08, 16:59
To i ja kazem. Lice okruglo, oci veeeeelike, svetle, ten taman, visoka, vitka, brineta. Mozda se prevare zbog tih ociju ( zapravo pogleda. Kad ja prostrelim....:p

Tvoj asc je stupnja ovna- posto ovnovi tipicni su okrugli. No tvoje oci nose isto mjesec, pa mozda izgledas kao da ces u trenu zaplakat :) Kao da svu osjecajnost izrazis bas kroz to ( zbog onog vodenog trokuta velikog) ima isto jak utjecaj.
Mislim da isto kad je mjesec ovako kao tebi postavljen da su dosta velike okice.

coka
13-05-08, 21:42
...
Mislim da isto kad je mjesec ovako kao tebi postavljen da su dosta velike okice.

ne znam za Mesec ( nisam jos vesta ni blizu kao ti ) i hvala za "okice'' ali jesu mi velike oci. Pozdravljam te.

coka
13-05-08, 21:45

Ajde pomagaj. Bacio si udicu meni pocetniku astrologije pa se ja sada brinem. :toobad: ne znam kako vidis te magije i neprijatelje a jos manje kako da se te stvari rese. Pozdrav

andjela pizelli
14-05-08, 10:36

kakve ovo ima veze sa temom rak?

Last_Insight
14-05-08, 11:57
Ajde pomagaj. Bacio si udicu meni pocetniku astrologije pa se ja sada brinem. :toobad: ne znam kako vidis te magije i neprijatelje a jos manje kako da se te stvari rese. Pozdrav

dobro na karmičkoj ću napisati.

sorry anđela.

Fenixxx
14-05-08, 12:17
Dok nisam počela s proučavanjem astrologije, nisam obraćala mnogo pažnje. U zadnje vrijeme međutim uočavam da katkad poprimim dosta karakteristika jednog raka, iako nisam rođena u tom znaku, već u lavu, na 0 stupnju.

coka
14-05-08, 12:55
Ej smesno mi ali na ovoj anketi Rakovi nemaju niti jedan glas. Sta je to tako lose kod Raka pa niko ne zeli da bude rak???

melic
14-05-08, 13:07
Ej smesno mi ali na ovoj anketi Rakovi nemaju niti jedan glas. Sta je to tako lose kod Raka pa niko ne zeli da bude rak???

zato sto niko nece da bude "dusha od choveka":biggrin::biggrin:

beskrajnost
14-05-08, 14:11
Dok nisam počela s proučavanjem astrologije, nisam obraćala mnogo pažnje. U zadnje vrijeme međutim uočavam da katkad poprimim dosta karakteristika jednog raka, iako nisam rođena u tom znaku, već u lavu, na 0 stupnju.

Nultti stupanj znaka je uvijek prethodni znak.

Fenixxx
14-05-08, 14:15
Hmm, vidiš, do sada su mi neki drugo govorili. Sad sam ostala bez identiteta u sekundi. :biggrin:

Last_Insight
14-05-08, 14:20
teško je reći što je 0 stupanj, no kao praishodište mu neki autori daju simboliku riba.

Fenixxx
14-05-08, 14:22
Morat ću vam staviti kartu da vidite.

Last insight, očekivala sam da ćeš mi odgovoriti na ono pitanje kad naučiš teoriju i dobiješ 5, ali slabo ti to nekako učiš. :nonono: tipkovnicu sa strane i knjigu u ruke. :thumb_yello:

beskrajnost
14-05-08, 15:38
Hmm, vidiš, do sada su mi neki drugo govorili. Sad sam ostala bez identiteta u sekundi. :biggrin:

Sam/a si govorila da se osjecas kao rak, a lav si, ipak mozda i druge planete imaju utjecaj, no vidjet cemo kad postavis kartu.

Fenixxx
14-05-08, 18:16
Evo i karte. :wink3:

http://i254.photobucket.com/albums/hh105/Dunja_55/dunja-1.jpg

Supernova
14-05-08, 21:06
Fenixxx, ovo je tek rođeno sunce, koje ulaskom u znak lava ispoljava osobine "novorođenčeta" koje još uvijek nema snagu da ispolji svoje osobine sunca u lavu, jer se još osjeća uticaj sazviježđa raka, ali ne baš tako jako jer je sunce napustilo taj znak, tako da si ti lav, ali ne mora nužno značiti da se "moraš" osjećati kao lav, ustvari ti si dvojni znak i kroz život će se kod tebe ispoljiti kombinacija osobina ova dva znaka. Vjerovatno ćeš u mlađoj dobi više osjećati osobine raka, a tek kasnije će do izražaja doći osobine lava.

Fenixxx
14-05-08, 21:12
Hvala Supernova. :)

andjela pizelli
14-05-08, 21:20

procitala sam negdje,vise neznam u kojoj knjizi,da osoba svojim rodjenjem udahne nebo,sto je i logicno,odnosno osobine sazvezdja u kojem se sunce nadje

astro licnost se formira 10 dana po rodjenju.tri prva dana jako utice sazvezdje u kom se nadje sunce a onih 7 preostalih dana sve slabije,znaci fenix ne sumljaj u to da si pravi maleni lavic:)

Fenixxx
14-05-08, 22:18
Sad kad si to napisala, i meni je poznato. Ma znam ja biti prava lavica, priznajem, nema smisla skrivati. :biggrin: Samo zadnjih otprilike godinu dana se nisam tako osjećala. I sad me opet lovi. Napisat ću se ja još ovdje kod vas. :cheezy:

Last_Insight
15-05-08, 11:04
ja znam samo jednog jedinog vođu u znaku Raka.

andjela pizelli
20-05-08, 23:24
rak me jako privlacio u prvom djelu zivota jer mi je mjesec i DC u tom znaku,a sada bih rekla da sam se vratila asc,da bolji odnos mogu imati sa jarcem,cudnovato zar ne?

1-13-6-1
25-05-08, 18:55
Moje sunce je u raku, asc u ovnu na 4 stepenu (procitala sam negdje kako je taj stepen ovna baksuzan, mada ne znam bas u kom smislu???) pri tome mi je mjesec u ribama (12-ta kuca), ja doslovno zivim kroz emocije, nekada bih zbog toga najradije iskocila iz svoje koze jer i tudje emocije upijam kao spuzva i cesto imam osjecaj da zivim visestruki zivot!!!
Iako moj horoskopski znak jos niko na prvu nije uspio pogoditi (vecinom mi kazu da sam pravi ovan ili skorpija) moja dusa je pravi racic koji pati ako povrijedi nekoga, mozda i vise nego taj neko. Znam da je u nasim emocijama nasa snaga i da samo treba da se prihvatimo takvi kakvi jesmo a ne da uporno bjezimo i skrivamo se iz straha da ne budemo povrijedjeni. Nije lako biti Rak...

coka
27-05-08, 23:13
ja znam samo jednog jedinog vođu u znaku Raka.

a ja znam mnogo bogatih u znaku Raka:icecream:

Senza_Guerra
28-05-08, 01:03
Poznajemo li se mi :D:D :D :D :D

mistique
28-05-08, 01:04
sponzy :D:D:D

Senza_Guerra
28-05-08, 01:10
Ada sponzor ne moze bez sponzorusica :p Sto? Isinuiras li mi to nesto, a?! Join in the club :D :D :D

mistique
28-05-08, 13:47
a ko je tvoj sponzor,sponzy?:D:D

coka
28-05-08, 23:03
Poznajemo li se mi :D:D :D :D :D

Pa da vidis mozda se i poznajemo, mada na moju i tvoju zalost, nisam mislila na sebe

mistique
28-05-08, 23:06
.. shto znas!?:D
chudo je podsvijeS :D

black sun
31-05-08, 18:56
fascinantno koliko znaju biti suzdrzani dok se ne uvjere u emocije druge osobe...
...recimo da sam poznavala jednog Raka/Strijelca... [mada sve to zavisi od raznih
aspekata, zar ne?] i sve je bilo savrsheno dok se komunikacija svodila na diskutovanje
o najrazlichitijim temama... postajanje prijateljima... izuzetno zanimljiv i
svestran sagovornik...
...kada se vezao i vidio da necu nigdje, sva ta razgovorljivost je nestala k'o rukom
odneshena... sav njegov naredni izbor tema ticao se razgovora o emocijama, i
iznudjivanja istih... nisam mogla da vjerujem da je tolika promjena moguca,
imala sam utisak da je preda mnom druga osoba...

...inache, i moj otac je Rak... ne znam shta je u podznaku, nazalost, ali
recimo da kod njega nisam primijetila ni jednu od karakteristika koje za
njegov znak vaze... ili ih samo dobro, dobro krije :smile:...
...inache je hirurg po zanimanju, hehe...

Marija'90
11-08-08, 04:55
ZENA-RAK

zeli biti tretirana s ljubavlju i respektom i u stanju je da bez
dugog kolebanja napusti agresivnog partnera. Ona je tip zene koji ce
zrtvovati sve moguce za svoju porodicu i cvtrsto stajati na strani svog
bracnog druga. Ona voli romantiku i komplimente, voli da bude hvaljena
za svaku svoju akciju, voli razmenu neznosti s partnerom, zagrljaje, naklonost...
i nece biti srecna s nekim ko je hladan i stedljiv u osecanjima ili cak
nezainteresovan za dobrobit porodice. Gospodja RAK voli da bude zaljubljena,
voli ljubav i kada stvarno voli, onda voli zauvek! Ona poseduje plemenitost duha i
neverovatnu snagu osecanja. Po prirodi topla i demonstrativna, obavice svog partnera
zastitnim zidom i tesko onome ko pokusa da joj ga oduzme! Po njenom misljenju,
muskarac je taj koji treba da napravi prvi korak zblizavanja, i iako odmah zna hoce
li prihvatiti njegovu ponudu ili ne, ona mu svojim ponasanjem nece dozvoliti da on
unapred "procita" njene namere. Kada jednom izabere sebi partnera, spremna je
da ucini sve za njega, a ono sto od njega trazi zauzvrat je totalna vernost. Ona je
jako povredljiva i sklona suzama, potrebno joj je da zna da on bez nje ne moze
i nije joj dovoljno da on jednom dokaze svoju ljubav prema njoj - mora je
dokazivati uvek nanovo, sto znaci "do kraja zivota". Muskarcima nema igre
sa ovom damom ako im namere nisu ozbiljne - njena raspolozenja se menjaju
s mesecom! Njena senzitivna priroda moze biti jako nezgodna!Cesto se
oseca neshvaceno na emocionalnom planu i potreban joj je partner koji ce
je razumeti i osetiti njenu krhkost. Nepredvidiva je cak i u ocima svog partnera
- on nikada nece znati unapred njene reakcije, hoce li ga docekati sa
suzama ili sa smeskom na licu. Ali ono sto on mora znati je da joj je uvek
nanovo potreban dokaz njegove ljubavi. Koliko god da je atraktivna, ona se
nikada nece osecati dovoljno atraktivnom i ako se oseti povredjenom, sklona
je da se povuce u svoj zastitni oklop i postane agresivna i drska. Bez obzira
u kakvom se raspolozenju nalazi, jedna jedina stvar je predvidiva kod ove zene,
a to je njena nepredvidivost!

meni je od a do s pogodjeno,bukvalno sve... :thumb_yello: :clapping:

lado
13-08-08, 01:24
rak mi lici na dete koje u svakom trenu mozes povrediti jer ga uvredi i nesto sto samo on zna.tada se zatvori u ljusturu i valjda leci rane. inace brizan,osecajan,pazljiv,romantican, voli svoju porodicu.zbog svoje duboke osecajnosti mi je strasno simpatican

Marija'90
13-08-08, 02:10
ovo sto kazes da ga je lako povrijediti je istina..bar sto se mene tice... povrijede me i najmanje sitnice neki put..nesto na sto ta osoba nije ni pomislila... isto tako,mnogo pazim cak i kad se salim da koga ne uvrijedim sto...mada naravno,najblizem drustvu je sve oprosteno :)

Almsivi
13-08-08, 08:53
Lako se povredi, ali zato jos lakse oprasta, i svestan je da je durenje detinjasto.. :D

lado
13-08-08, 13:38
pre bih rekla da u jednom raku cuci jedno dobro dete a da toga nije svestav. rak je klupce tananih osecanja koje ni sam ne ume da poveze...za mene rak predstavlja romanticnu ljubav u beskraj i nazad:throb::love54236:

Marija'90
14-08-08, 01:58
pre bih rekla da u jednom raku cuci jedno dobro dete a da toga nije svestav. rak je klupce tananih osecanja koje ni sam ne ume da poveze...za mene rak predstavlja romanticnu ljubav u beskraj i nazad:throb::love54236:

nekad je i svjestan... a ta ljubav samo trazi s nekim da se podijeli... :p

Blade
14-08-08, 02:02
isto tako,mnogo pazim cak i kad se salim da koga ne uvrijedim sto...imas li Merkur u Raku?

Marija'90
14-08-08, 02:09
imas li Merkur u Raku?

aham :thumb_up:

lado
14-08-08, 02:12
joj treba da podeli ali je suvise uplasen da ce biti povredjen...sa rakom mislim da treba vreme da zadobije poverenje da je na sigurnom

Marija'90
14-08-08, 02:38
imas li Merkur u Raku?

a vidji,sto daje on u raku?? :)
i u 6. mi je kuci :p

Blade
14-08-08, 13:51
Imam i ja Merkur u Raku, kontam te :smokeing:
To ti je ono, razumiješ sve, ali nešto te sprječava to da kažeš uvijek...:D Pogotovo vezano za šalu, smisao za humor. Rakovi su po meni nježne osobe sa lijepim smislom za humor, a Merkur u Raku se trudi da ne kaže nešto što bi nekoga povrijedilo.

Strašno mi je zanimljiva ta konjukcija Sunca i Merkura. Čak bih se usudila da kažem da djeluje slično kao i kad su u pitanju Pluton i Merkur...(nemojte me sad napanut :D)

Enivej, glupa ne moš bit nikako, vjeruj mi :smokeing:

Almsivi
14-08-08, 14:17
I meni Merkur u Raku, pa uvek 4 puta razmislim pre nego sto nesto kazem ili napisem,
da to bude prihvatljivo, i da nikog ni slucajneo ne povredim.... :)

Almsivi
14-08-08, 14:17
I meni Merkur u Raku, pa uvek 4 puta razmislim pre nego sto nesto kazem ili napisem,
da to bude prihvatljivo, i da nikog ni slucajneo ne povredim.... :)

Miriam
14-08-08, 14:18
Što ste mi sa Merkurom u Raku sve nešto fini, a zašta vam služe te makazice?

Blade
14-08-08, 14:19
Kliješta? S njima se jede :D

Miriam
14-08-08, 14:29
To moj konfuzni Mesec a i Merkur u Ribama ublažava stvari! :D

Marija'90
14-08-08, 14:54
xexex kako se svi nadjosmo sa tim merkurom u raku :)
a stvarno je istina sve sto ste rekli..bar sto se mene tice :)

mistique
14-08-08, 15:01
Ha, meni je ME u Lavu :D

ima li nas josh ?:D

seka
14-08-08, 15:12
Ha, meni je ME u Lavu :D

ima li nas josh ?:D

ima,ima..:D
ali mi je zato mjesec u raku..:)