Dejan
18-02-07, 03:35
Anketa je javna. Dozvoljeno je vise opcija biranja u anketi.
|
View Full Version : Anketa Dejan 18-02-07, 03:35 Anketa je javna. Dozvoljeno je vise opcija biranja u anketi. Miki_from_the_block 18-02-07, 03:44 Hehe, ko je to nama u moci Windows Viste...:D Dejan 18-02-07, 12:35 Morao sam Miki zbog posla kojim se bavim da instaliram i nju. Inace nimalo mi se nesvidja ovaj operativni sistem iz razloga sto dosta trosi resursa na racunaru, da ne govorim o problemima na koje sam nailazio sa njom i samoj kompatibilnosti sa hardware-om i software-om. U svakom sluchaju prichekajte sa kupovinom Microsoft Windows Viste, bilo da je u pitanju Enterprise, Busines, home verzija etc. Ne znam da li je skoro izasla i neka nova verzija, ja sam dobio od njih Busines. mary 18-02-07, 12:46 xp:tongue: Psihologue 20-02-07, 02:48 Xp ........ Vendy 27-02-07, 20:01 Mac, nekoliko njih... http://www.3dk.info/phpBB2/undijeta/images/smiles/UNmojnaklon.gif Super su... http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Chiens_et_chats/chat-blanc-video.gif Koristim ih poslovno i privatno. Imam i Xp i Windows, ali njih koriste djeca, ja ih ne volim. http://www.cosgan.de/images/smilie/sportlich/p045.gif sanjalica 27-02-07, 20:04 XP.. Filip 28-02-07, 07:01 u podgorici su dali jednom mostu ime po ovom sistemu milenijumu Clooney 03-03-07, 22:42 XP mislim da je najbolji OS izasao iz Mikrosofta i da ce tako dugo biti inzaghi9 30-03-07, 00:14 u PG koristim windows XP a kući windows ME anon1 25-04-07, 14:21 Probao sam Vistu... i nijesam se odusevio. Graficko okruzenje jeste bolje odradjeno, nema kocenja, i to je prakticno sve pozitivno. Od 2 zvucke kartice (integrisana+SB Live) ni na jednoj mikrofon nije radio.. VOIP preko msn-a takodje nije radio i nijesam imao zivaca ni da pokusavam toda podesim.. XP je za sada u velikoj prednosti iako je mnogo mnogo stariji :) Ko nikad nije koristio Linux savjetovao bih da isproba Knoppix, za njega nije poterbna instalacija... Legolas 25-04-07, 22:47 Da, simpatichne su te distribucije koje se butuju direktno putem cd-a/dvd-a i koriste memoriji unutar rachunara kako bi podigli linux bez bilo kakve instalacije. Probaj i WinPe, nalazi se dosta operativnih system-a vezano za windows (porodicu) operativnih system-a. anon1 25-04-07, 23:51 WinPE nijesam probao (iako mi je vec nudjen, ali ko ce sve stici da proba u zivotu:)), ali jesam neki Windows XP Media edition Live, i moram se pozaliti da sam jako nezadovoljak kako su ga uradili. Ali dobro ima dosta tih raznih varijanti, mnogi se sad bave time. Nedje sam imao i XP koji se sa flash diska boot-uje.. jako prakticno ko se cesto bavi popravkom (tudjih) racunara :) Ali zbog tvoje preporuke isprobacu taj WinPE :) Cijenim iskrene ljude! Miki_from_the_block 26-04-07, 00:04 Nedavno sam sebi Vistu instalirao, i kao sto Anon kaze, nije ni mene nesto posebno odusevila. Svidja mi se izgled i dizajn, graficke interakcije i brzina je izvanredna, ali doduse, nije bas sve sjajno! Imao sam puno problema sa drajverima, dosta njih nije mogao da prihvati. Kao ima dovoljno svojih, pa sta ce mu tudji!:) Istina da je Vista natrpana drajverima do besvjesti. Cak sam uspio da popunim sve moguce uredjaje koje nisam mogao ni sa bilo kim drajverom inatalisati, ali sranje je u tome sto ne prihvata stare drajvere i pojedine programe koje su za mene od velike vaznosti. Takodje sam imao frku sa nVidia drajverom. Naime Vista prihvata samo najnoviju verziju drajvera 100 ili 101, ne znam tacno. A moja graficka FX 5200 128Mb nije kompatabilna drajveru, sto je mene dovelo do kuvanja. Uspio sam rijestiti problem starim drajverom preko Menegera, ali je dosta slabija grafika i sporije su igre... BlackWoman 27-04-07, 14:30 Koristim XP. Ne patim za novim OS, a podatke i lične stvari ne držim na računaru (sa kojim idem na internet). Nego, interesuje me zar se može ići na internet sa Win. 95-om? (95-cu su imali prastari računari) anon1 27-04-07, 15:04 Naravno da moze Win95 da se koristi za internet. Bas u to vrijeme, nedje '96 god sam prvi put koristio internet ali preko UNIX tekstualnog okruzenja, a WInodws sam u tom trenutku samo mogao zeljeti:) tj imao sam prilike i njega par puta da koristim, sto je za to vrijeme bilo fantasticno iskustvo. Problem za te stare verzije Windowsa su trenutno nekompatibilnost sa novim software-om i malo losija zastita od upada. Doduse ovo trenutno pisem iz Windowsa ME koji radi na poluispravnom kompjuteru:) Instalirao sam mu Kaspersky antihacker i avast! antivirus.. i zastita je odlicna, bar koliko sam do sad uspio da primijetim. Mnogo je programa koje ne mogu da instaliram ili su nekompatibilni sa verzijom Windowsa ili hardware pravi problem, pa samo javlja neke greske koje niko zivi ne bi uspio da protumaci:) Ali da vas ne gnjavim vise svojim problemima :D maya 28-04-07, 01:41 linux - xp Legolas 02-05-07, 09:56 Doduse ovo trenutno pisem iz Windowsa ME koji radi na poluispravnom kompjuteru:) Instalirao sam mu Kaspersky antihacker i avast! antivirus.. i zastita je odlicna, bar koliko sam do sad uspio da primijetim. Mnogo je programa koje ne mogu da instaliram ili su nekompatibilni sa verzijom Windowsa ili hardware pravi problem, pa samo javlja neke greske koje niko zivi ne bi uspio da protumaci:) Ali da vas ne gnjavim vise svojim problemima :D Ma nisi trebao ni da stavljash antivirus, jedino neki firewall, ionako se vise ne prave virusi za te verzije system-a, tako da je to jedna od dobrih osobina starijih verzija iz porodice windows. Ali vidim da si se ipak oslonio na iskustvo pa instalirao antivirus. Ko zna sta sve moze da naleti.. :) anon1 03-05-07, 19:25 Uhh evo me na moj XP enabled system :) Mnogo jednostavnije i brze, a tek adsl... :D Nego da skratim pricu.. antivirus sam stavio, jer sigurno po internet dzungli jos ima starih virusa, a nijesam bas siguran ni ovi novi da su svi bezazleni.. tako da.. sto je sigurno sigurno je;) the_lock 11-06-07, 23:36 xp:yawn431: Dukileus 12-08-07, 12:07 XP, posle 2 mjeseca Viste... Dukileus 12-08-07, 12:11 Nedavno sam sebi Vistu instalirao, i kao sto Anon kaze, nije ni mene nesto posebno odusevila. Svidja mi se izgled i dizajn, graficke interakcije i brzina je izvanredna, ali doduse, nije bas sve sjajno! Imao sam puno problema sa drajverima, dosta njih nije mogao da prihvati. Kao ima dovoljno svojih, pa sta ce mu tudji!:) Istina da je Vista natrpana drajverima do besvjesti. Cak sam uspio da popunim sve moguce uredjaje koje nisam mogao ni sa bilo kim drajverom inatalisati, ali sranje je u tome sto ne prihvata stare drajvere i pojedine programe koje su za mene od velike vaznosti. Takodje sam imao frku sa nVidia drajverom. Naime Vista prihvata samo najnoviju verziju drajvera 100 ili 101, ne znam tacno. A moja graficka FX 5200 128Mb nije kompatabilna drajveru, sto je mene dovelo do kuvanja. Uspio sam rijestiti problem starim drajverom preko Menegera, ali je dosta slabija grafika i sporije su igre... imaš najgoru moguću video karticu Nocturne 20-10-07, 12:44 Vista je prvi operativni sistem koji valja od kad se windows 98SE pojavio.To shto ima djechije bolesti je svakako normalno jer znate i sami koliko ih je Windows XP imao dok servis pack-ovi nisu izashli. Vista zahtijeva jake mashine...to je istina,ali za razliku od XP-a on koristi svaki procenat vashe mashine i maximalno upotrebljava. Vista po defaltu ima enable-ovano keshiranje fajlova za razliku od XP-a.Iako se ta opcija moze ukluchiti i u XP-u,vecina ljudi ne zna da radi na rachunaru nishta do Word-a i Excel-a i da upali par igrica a ne da pali keshiranje fajlova....to omogucava 3 put brzi rad sa bilo chime(nije isto kad xp-u treba 2min da mi otvori 2000 thumbnail-a ili chitavih 5 sekundi na visti u jednom folderu) Vista ima nenormalno napredan i pametan voice function koji izgleda niko nije provalio i posle "upoznavanja" rachunara sa vashim glasom posle par mjeseci vam mish faktichki nece ni biti potreban.(ne znam jel vam isto da kuckate na primjer email ili da ga jednostavno IZGOVARATE)Naravno,ako u Srbiji kvalitetno odrade ovaj dio posla vezano za vistu na nashem jeziku,to ce biti pravi pogodak. Vecina ljudi nije naviknuta na novi interfejs shto je potpuno za ochekivati.Sam po sebi znam koliko vremena mi je trebalo da se naviknem na xp posle 98e i koliko mi je sve bilo nepoznato... Servis pack 1 za Windows vistu je "zakazan" za prvi kvartal 2008 godine tako da ce vjerovatno biti ispravljeno mnogo greshki koje imaju sa trenutnom verzijom.... Na AMD 3500+,2gb kingston 667Mhz i 8600gt Asus skor na Visti(Ultimate Edition) je 4.2 od mogucih 5....i ja sam vrlo zadovoljan sa njenim radom... naravno na rachunaru su mi oba operativna sistema jer neke stvari koje mi trebaju ne mogu da rade na visti....tako da ih koristim simultano... mala_mu 20-10-07, 12:49 Ja do skoro koristih 2000, i konacno malo jaci racunar dobih. Sad je XP operativni. Obzirom da sad imam Pentium 4 CPU 2.40Ghz, 2.39Ghz, 512 Mb Rama, zanima me kako ce mi radit Office 2007, jer sam imala problema sa Officem 6 na proslom kompu na Win 2000. kliko 29-10-07, 16:49 Jos nisam uspio da pokrenem nijednu "piratsku" igricu na Vistu. Koju god skinem, odakle god, sa kojom god licencom i sl., kaze mi da imam demo-verziju i preporucuje mi da kupim kompletnu (e bas mu 'fala), i jos mi da potreban link sa informacijama kako da uplatim. Nocturne 29-10-07, 17:28 Jos nisam uspio da pokrenem nijednu "piratsku" igricu na Vistu. Koju god skinem, odakle god, sa kojom god licencom i sl., kaze mi da imam demo-verziju i preporucuje mi da kupim kompletnu (e bas mu 'fala), i jos mi da potreban link sa informacijama kako da uplatim. hahahahahhaa dobar operativni...sve da ti pomogne....ako ti mogu kako dobachit...ja cu ti dati vista ultimate ediciju na koju sve rade...bez i jednog promijenjenog parametra u njoj i sa sve serijskim sa kojim chak i update mozesh da skidash od njih :) kliko 29-10-07, 17:38 hahahahahhaa dobar operativni...sve da ti pomogne....ako ti mogu kako dobachit...ja cu ti dati vista ultimate ediciju na koju sve rade...bez i jednog promijenjenog parametra u njoj i sa sve serijskim sa kojim chak i update mozesh da skidash od njih :) Ne bih prchkao oko ovoga, jer sam ovu Vistu dobio uz komp,a srecom igrice su mi samo za djecu koja nisu prezahtjevna pa prodjem ispod 20 eura mjesecno...otprilike :) Hvala ti u svakom slucaju. anon1 29-10-07, 17:45 Imam ti ja ovaj XP odlican je. Sav update radi, znaci ne vidi ga kao piratski ;) Nocturne 29-10-07, 17:54 Ne bih prchkao oko ovoga, jer sam ovu Vistu dobio uz komp,a srecom igrice su mi samo za djecu koja nisu prezahtjevna pa prodjem ispod 20 eura mjesecno...otprilike :) Hvala ti u svakom slucaju. moguce je ako se ne varam da je to opcija "games for windows" u visti...probaj da je nadjesh i izgasish....mislim da ce ti tada sve raditi...ako si u pg dodji do mene u radnju pa da ga prchnemo malo...siguran sam da to moze da se makne kliko 29-10-07, 18:10 Ne mogu da nadjem tu opciju, mada iskreno, ne bih previse da prchkam jer sam se otelenchio dok sam Vistu razgazio. Nisam u Pg...nisam ni u CG...:) anon1 29-10-07, 18:12 Nijesi ni na Zemlju :D kliko marsovac :D Poslusaj ga potrazi to... mozda te spasi muke (i 20eur mejsecno) ;) kliko 29-10-07, 18:15 Nijesi ni na Zemlju :D kliko marsovac :D Poslusaj ga potrazi to... mozda te spasi muke (i 20eur mejsecno) ;) trazio sam, ne mogu da nadjem...nije da necu da ga poslusam :) Predator 29-10-07, 18:42 Ja na kucni koristim xp a na laptop sam maknuo xp i stavio vistu ultimate (krekovanu) meni radi odlicno i svidja mi se, ocjena sistema je 4,5. Samo sto sam prvo sa HP sajta skinuo sve drajvere i sve mi radi kako treba. Kucni komp ni ne palim. Meni rade sve igrice, kopije i originali. Prvom prilikom stavljam Vistu ultimate u kucni komp, prvo da ga pojacam malo TheTrooper 28-11-07, 11:55 Xp:thumb_yello: IVAN SRBIJA 18-06-08, 00:09 Linux Xubuntu 7.10 wawy 18-06-08, 00:18 uspio sam da instaliram vistu i xp(sp1, 2 i 3) na jedan kompjuter, a ako znam kako djaoli me znali, s nekim programom sto dijeli resurse kompa, i stvara virtuelne kompove... (super stvar za nekog ko cesto nesto isprobava pa moze da zezne nesto...) |