View Full Version : HTP BOKA i PRIT

Pages : 1 2 [3] 4 5 6

investitor
15-05-07, 14:40
Svi koji sumnjaju u menadzment Vektre neka podju u Pljevlja i vide sta Vektra radi i kako Velimira Jakica vraca u život i u novo ruho,sa novim mašinama,kamionima,šušarama i ugovorom o proizvodnji i izvozu obradjenog drveta u lameliranoj bravariji i čitavim montažnim vilama za Njemačko tržiste.Ako slično urade i sa Bokom kako najavljuju a hoće i bolje jer je hotelijerstvo u ekspanziji i atraktivnije od industrije,nema zime za HTP tako da ne brinem za moje akcije.

Pera Detlic
15-05-07, 15:10
Neka oni najavljuju sta oce i neka rade sa Jakicem sta oce.
Vektra ne ispunjava ni jedan uslov da ucestvuje na tenderu,a kamoli da pobijedi!
Ako oni pobijede bice to prevara godine,u vrlo jakoj konkurenciji.

dxyz
15-05-07, 15:31
nisi u pravu, ispunjavaju uslove tendera
nisam ni ja odusevljen ali je tako

janko
15-05-07, 15:32
Pa gje oni imaju hotele?
A ako oni pobijede akcije idu gore?

dxyz
15-05-07, 15:37
Pa gje oni imaju hotele?
A ako oni pobijede akcije idu gore?

Imaju promet, a za akcije ce da vidimo, nadam se

vuk
15-05-07, 15:41
Neka oni najavljuju sta oce i neka rade sa Jakicem sta oce.
Vektra ne ispunjava ni jedan uslov da ucestvuje na tenderu,a kamoli da pobijedi!
Ako oni pobijede bice to prevara godine,u vrlo jakoj konkurenciji.

Tacno, Pero. Uslov da ucestvuje na tenderu je da se bavi turizmom????!!!

Vektra je LIDER U TURIZMU U REGIONU, HAHA

dxyz
15-05-07, 15:50
3. Ponudu na Tenderu može podnijeti Učesnik na tenderu, odnosno njegovo povezano lice, ako ispunjava jedan od sledećih uslova:
a) ponuđač mora imati u svom vlasništvu (direktno ili indirektno, preko zavisnog lica u kome ponuđač ima najmanje 51% vlasništva nad kapitalom i upravljačku kontrolu) najmanje 5 hotela kategorije 4* ili 5* u najmanje 3 države, ili
b) ponuđač mora da dokaže da je: (i) u svakoj od prethodne 3 poslovne godine (2003., 2004. i 2005.) ostvario pozitivan neto finansijski rezultat, i (ii) da je u toku te 3 poslovne godine ostvario ukupan promet od najmanje 100.000.000 € (uslov (ii) iz ove tačke b) mora biti ispunjen kumulativno),

ljubo
15-05-07, 15:56
Kako je to lijepo namjesteno, tu treba da stoji i umjesto ili - izmedju a) i b)

vuk
15-05-07, 15:57
Svi znamo da se Vektra NE BAVI TURIZMOM. No, pare mogu da kupe sve, pa i menadzere koji nesto znaju o turizmu, ali BREND se ne moze kupiti ni za kakve pare! BREND se stvara mukotrpnim i dugotrajnim RADOM! A svi znamo sta znaci BREND. Ja bih radije prodala nekome ko ima BREND za manje pare, nego Brkovicu koji je pare zaradio pljackajuci KAP. No, ja se na zalost ne pitam.....

vuko
15-05-07, 16:00
Svi znamo da se Vektra NE BAVI TURIZMOM. No, pare mogu da kupe sve, pa i menadzere koji nesto znaju o turizmu, ali BREND se ne moze kupiti ni za kakve pare! BREND se stvara mukotrpnim i dugotrajnim RADOM! A svi znamo sta znaci BREND. Ja bih radije prodala nekome ko ima BREND za manje pare, nego Brkovicu koji je pare zaradio pljackajuci KAP. No, ja se na zalost ne pitam.....

Pa svi smo prizeljkivali Ruse, a ni oni se ne bave turizmom.

dxyz
15-05-07, 16:02
Kako je to lijepo namjesteno, tu treba da stoji i umjesto ili - izmedju a) i b)

Dakle sve je jasno. Ne bih se slozio o namjestaljci jer sto madjari ne dadose vise ako im je bilo stalo

Pera Detlic
15-05-07, 16:18
3. Ponudu na Tenderu može podnijeti Učesnik na tenderu, odnosno njegovo povezano lice, ako ispunjava jedan od sledećih uslova:
a) ponuđač mora imati u svom vlasništvu (direktno ili indirektno, preko zavisnog lica u kome ponuđač ima najmanje 51% vlasništva nad kapitalom i upravljačku kontrolu) najmanje 5 hotela kategorije 4* ili 5* u najmanje 3 države, ili
b) ponuđač mora da dokaže da je: (i) u svakoj od prethodne 3 poslovne godine (2003., 2004. i 2005.) ostvario pozitivan neto finansijski rezultat, i (ii) da je u toku te 3 poslovne godine ostvario ukupan promet od najmanje 100.000.000 € (uslov (ii) iz ove tačke b) mora biti ispunjen kumulativno),

HTP BOKA je turisticko preduzece i nju po uslovima tendera moze da kupi samo turisticko preduzece koje ispunjava navedene uslove.Tako da nema veze je li "i" ili "ili" .Misli se na turisticki sektor i pod a i pod b.Inace bi se javio i Deripaska na tender.
Vektra nije turisticko preduzece i ne zadovoljava ni jedan od uslova!

vuk
15-05-07, 16:29
Pa svi smo prizeljkivali Ruse, a ni oni se ne bave turizmom.

Madjari imaju nekakav brend, mada, iskreno, mislim da niko u CG nije cuo za HUNGEST, pre nego su kupili Toplu i Centar. Trenutno su cene u hotelu Topla takve da ne znam ko ce im doci, a ako se napune po tim cenama, onda su super.

A Brkovic ima toliko love da mu nece biti problem da porusi sve preostale Bokine hotele i napravi nove, onako iz zabave....

Ako stvari posmatramo bez moralnih i etickih predrasuda, a trebalo bi, jer mislimo samo o profitu, jel?, Brkovic ne mora biti losa varijanta. Ko uopste pita kako je zaradio lovu? Ko vise pita da li je Deripaska vlasnik KAP-a, ili je to neko drugi... mi na KAP-u zaradjujemo po malo... I koga zanima sta gubi drzava ako Rudnik uglja i TE pokloni En plus grupi iza koje stoji ko zna ko... itd itd...

Koga uopste zanima bilo cija i bilo kakva buducnost osim SVOJE SOPSTVENE... UH... odoh predaleko.... ali, licno bih se, RECIMO, odrekla svojih voljenih akcija rupv u korist svog stava da on TREBA da ostane u vlasnistvu DRZAVE CRNE GORE, i dubokog uverenja da mozemo naci ljudski i strucni potencijal da radi najmanje onako kako bi to radili braca Rusi.... ili ko vec....

No, na zalost, mene niko ne pita... a verujem da tako misle i hiljade gradjana ove drzave, ali smo mi mali misevi, saterali su nas u nase misje rupe i zadovoljni smo mrvicama koje nam daju....

Oprostite na ovoj maloj digresiji...

dxyz
16-05-07, 10:30
HTP BOKA je turisticko preduzece i nju po uslovima tendera moze da kupi samo turisticko preduzece koje ispunjava navedene uslove.Tako da nema veze je li "i" ili "ili" .Misli se na turisticki sektor i pod a i pod b.Inace bi se javio i Deripaska na tender.

Nisi u pravu. Evo i zasto:
3. Učešće na tenderu biće omogućeno zainteresovanim licima (uključujući i konzorcijum) koja su otkupila tendersku dokumentaciju i potpisala izjavu o povjerljivosti, u skladu sa tačkama 6. i 7. ovog Javnog poziva (”Učesnik na Tenderu”).

Uostalom provjeri na http://www.agencijacg.org/

ljubo
16-05-07, 12:09

Pero, ako stoji i onda znaci da mora biti turisticko preduzece, ali ako stoji ili onda ispunjava drugi uslov - prihodi navedeni pod b. U svakom slucaju zavrsice oni posao, ai sad treba da Poreska uprava provjeri da li je g-din Brkovic patio porez na promet od po preko 100 mil eurica za 3 godine:wacko:

lionking
18-05-07, 05:58
BOKA - TENDER - RANG LISTA
Vektra na prvom mjestu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Podgorička kompanija Vektra prvorangirani je ponuđač na tenderu za kupovinu 59,4 odsto akcijskog kapitala hotelsko turističkog preduzeća Boka prema predlogu rang liste koju je danas definisala Tenderska komisija za turizam.

Na drugom mjestu je mađarski Hunguest hotels, a na trećem ruski Nobel oil.

Iz Tenderske komisije je najavljeno da će izvještaj o rezultatima tendera i predlog rang liste dostaviti Savjetu za privatizaciju, koji o njima treba da se izjasni, nakon čega će biti obaviješteni i ponuđači.

Komisija je otvorila ponude na tender 30. aprila kada je zaključila da su sve tri formalno-pravno ispravne, a danas je ocjenjivala njihov kvalitet.

Vektra je za akcije Boke ponudila 22 miliona EUR, Hunguest hotels 18,1, a Rusi 12 miliona.

Vektra je spremna da investira u Boku 64 miliona EUR, Mađari 50 miliona EUR, a Nobel oil oko 73,8 miliona EUR.

Tenderska komisija je na posljednjem tenderu definisala kvalifikacione uslove koji ponuđači treba da ispune, a predviđaju da moraju da budu vlasnici minimum pet hotela kategorije četiri ili pet zvjezdica u najmanje tri države, ili da dokažu da su u posljednje tri godine ostvarili pozitivan neto finansijski rezultat i imali promet od najmanje 100 miliona EUR.

Uz ponude je bila obavezna bankarska garancija od 200 hiljada EUR, naplativa na prvi poziv, a mora je izdati banka sa kreditnim rejtingom BBB, koji joj je dodijelila agencija Standard end pur /Standard and Poor/.

Izabrani ponuđač obavezan je da iznos kupoprodajne cijene uplati u novcu.

HTP Boka raspolaže sa hotelima Plaža, Tamaris i Igalo, a imovina kompanija je nuđena na prodaju, 2005. i prošle godine. Prvi tender je propao jer je prvorangirana češka kompanija Pikju konsalting /PQ Consulting/ odustala od kupovine.

Drugi je Komisija proglasila neuspjelim zato što dostavljene ponude nijesu zadovoljavale kriterijume, ciljeve i uslove nadmetanja.

Za 59,45 odsto akcijskog kapitala Boke tada su se bile prijavile amsterdamska kompanija Mit /Meat/, mađarski Hunguest hotels, podgorička Vektra i Samit /Summit/ sa britanskih Djevičanskih ostrva.

Mađarski lanac hotela Hunguest već posjeduje više od 35 odsto akcija Boke. Prije tri godine postali su vlasnici Bokinih hotela Centar i Topla u Herceg Novom, i u okviru novoizgrađenog luksuznog naselja Hunguest Hotel Sun Resort renovirali su vile Primorka, Jadranka i Novljanka.
(kraj) kmh

LooDuck
27-05-07, 12:33
Oglas u Vijestima, 26.05.2007.

HTP Primorje Tivat

Na osnovu čl. 25 Statuta HTP "Primorje" AD Tivat Odbor direktora saziva

VI REDOVNU SKUPŠTINU AKCIONARA HTP "PRIMORJE" AD TIVAT

Koja će se održati dana 27.06.2007. god. u 10 časova u hotelu "Palma" u Tivtu.

Za Skupštinu se predlaže sljedeći
DNEVNI RED

1. Usvajanje zapisnika sa V redovne Skupštine akcionara
2. Usvajanje izvještaja o poslovanju Društva za 2006. god.
3. Usvajanje izvještaja revizora za 2006. godinu
4. Izbor revizora za 2007. godinu
5. Donošenje odluke o pokriću dijela gubitka iz ranijih godina

Materijal za predloženi dnevni red sjednice Skupštine biće na raspolaganju akcionarima svakog radnog dana u vremenu od 8 do 15h, u sjedištu Društva, ul. 21. novembra bb, Tivat.
Smatraće se da za održavanje VI redovne Skupštine postoji kvorum ukoliko sjednici prisustvuju akcionari sa više od 50% ukupnog broja akcija.

Odbor direktora
predsjednik,
Obrad Mandić s.r.

Fluid
28-05-07, 08:50
Kad će odluka za Boku?

goga
28-05-07, 10:57
Tenderska je odobrila,sad samo Agencija da verifikuje (ova 2 dana).

dxyz
28-05-07, 13:36
Tenderska je odobrila,sad samo Agencija da verifikuje (ova 2 dana).

Mislis Savjet za privatizaciju, on verifikuje a onda pregovori itd

investitor
04-06-07, 17:52
Vektra se dokazala jer je u Podgorici napravila reprezentativan objekat davno po kome se Pg prepoznaje godinama tako da sam sasvim zadovoljan sto ce oni da budu vecinski vlasnici i investitori preko 100 miliona u Bokine hotele a ne neki stranci,drugo zadovoljili su uslove tendera prometom preko 100 mil. i najvise ponudili i neka im je srecna! Samo bi me razocarali kad nas manjinske akcionare nebi "castili" nekom ekstra cijenom za tih 6% koliko im je potrebno jer kako rece prof Mihailovic kad je neceg malo moze da se plati puno vise no sto vrijedi.Obzirom na to kako su jeftino dobili 59% za 22 mil a vrijede puno vise nadam se da nece skrtariti i da ce nam ove 6% dobro platiti haha mada ni ponuda nije toliko losa,podsjecam da su hoteli Ulcinjske rivijere prodavani po 980.000 e,drugi za 2,5 mil e pa treci galeb za 5 miliona eura Rokspedu i na kraju Lido za 12 miliona eura Rusima da ne pominjem Avalu iz Budvanske!Napadate odje Brkovica ya Boku a neki su i jeftinije pazarili!Eto tako cisto neka iskrena razmisljana haha

Nabuko
04-06-07, 18:43
Znas kako Brkovic je dusa od covjeka boleciv prema manjinskim akcionarima. Nema sto da brines bice cascavanja samo tako. Inace i meni je milije da oni dobiju nego stranci ali ne ocekuj da ce proraditi ikakav sentiment.

investitor
06-06-07, 13:53
Pa dobro ako ne bude patriotski galantan prema svom narodu gazda Brkovic onda ni mi nemoramo njega castiti po onoj narodnoj /ima mnogo daj mu jos/ pa mozemo dati korektnu ponudu na nekih ... (sta je to za njega tajkuna)jer ipak nema smisla da ga ucjenjujemo,nas je covjek i investira kapital u nasu drzavu za dobro naseg turizma i ukupne privrede pa da damo i mi doprinos itd itd

Nabuko
06-06-07, 13:59
Uh ima da se najezi kad ga ucijenis. Ja ne vidim pobjednicku situaciju za HTBO za male akcionare. Mali akcionari mu ne daju 2/3 vlasnistva, za 2/3 u skupstini akcionara mora da pita Madjare a oni mogu da traze nesto. Ako se na fino dogovore onda je sve Ok a alternativno sto mogu da urade Madjari pojma nemam ali zamisli scenario da svakih pet-deset dana izporuce paket od 3-4% na berzu pa ko sto uhvati. Dok gazda uhvati 2/3 je Ok ali sto biva kada svako malo bivamo zapljusniti sa par procenata akcija HTBO. Znaci ne treba traziti preko ljeba pogacu najbolje je da sa akcijama ne bude nista dramaticno na Brkovic pomalo ulaze i da se uz povecanje vrijednosti hotela i prometa povecava pomalo i cijena akcija. Sve brze situacije su odje losa stvar za male akcionare a oni nemaju nijedan elemenat da gazdu ucijene.

zico
20-06-07, 00:35
B92 Biz Vesti Region

NLB odobrila Vektri kredit za Boku
15:32 | Izvor: Beta
Ljubljana -- Nova Ljubljanska banka (NLB) i NLB InterFinance odobrili su preduzeću Vektra iz Podgorice kredit od 27 miliona evra.

Vektra je dobila kredit od 27 miliona evra za kupovinu HTP Boka
Crnogorsko preduzeće Vektra dobilo je kredit od 27 miliona evra, koji će upotrebiti za kupovinu 59 odsto Hotelskog turističkog preduzeća Boka.

Vektra posluje od 1990. godine i bavi se unutrašnjom i međunarodnom trgovinom, pružanjem usluga prevoza u kopnenom i vazdušnom saobraćaju, investicijama u proizvodne projekte, kao i gradnjom stambenih, poslovnih i turističkih objekata.

NLB je odobrila kredit Vektri zbog odličnih poslovnih odnosa sa tom kompanijom, perspektivnosti projekta i prisustva NLB u privrednom životu Crne Gore, izjavio je, kako je objavljeno na Internet stranici NLB, član uprave banke Borut Stanič.

NLB preko svoje banke u Crnoj Gori, poput NLB InterFinance koja je 100 odsto u vlasništvu NLB, prati zbivanja na crnogorskom tržištu i učestvuje u svim većim finansijskim projektima.

Grupa NLB zbog toga, u saradnji sa vodećim slovenačkim građevinskim preduzećima, namerava da učestvuje i u obnovi i finansiranju revitalizacije turističkog kompleksa HTP Boka.

joshua
20-06-07, 03:28
pa tako bi i ja kupovao
ne mogu vjerovati

Fluid
20-06-07, 09:53
E i ja bi, ali mi ne bi dali...

Nabuko
20-06-07, 18:05
Veli Vektra nije za Boku kredit vec za VEJA-u. Neka Vektra izda dionice i napravi dionicko drustvo. Greota je onakvu firmu opterecivati kreditima.

goga
28-06-07, 12:53
Uspavali ste se, niko nista ne komentarise na ovu temu...

cipiripi
28-06-07, 13:03
Što znači ova priča sa skupštine akcionara onogošta o mogućem ujedinjenju primorja, onogošta i igala?
I ako dođe do toga što će biti sa akcijama???:confused:

Nabuko
28-06-07, 13:52
Najrealnije je nova procjena vriejdnosti svih preduzeca, novo odredjivanje nominala i izdavanje akcija novog preduzeca u odnosu na nove nominale. Kako ce to biti u stvarnosti e to vile znaju. Neka velika HTP po svijetu imaju integrisane samo neke funkcije (recimo rezervacije) ali i dalje funkcionisu nezavisno dok druga preduzeca (cesci slucaj) imaju vise brendova ali su jedno preduzece.

Al1000
28-06-07, 15:27
B92 Biz Vesti Region

NLB odobrila Vektri kredit za Boku
15:32 | Izvor: Beta
Ljubljana -- Nova Ljubljanska banka (NLB) i NLB InterFinance odobrili su preduzeću Vektra iz Podgorice kredit od 27 miliona evra.

Vektra je dobila kredit od 27 miliona evra za kupovinu HTP Boka
Crnogorsko preduzeće Vektra dobilo je kredit od 27 miliona evra, koji će upotrebiti za kupovinu 59 odsto Hotelskog turističkog preduzeća Boka.

Ako je to tačno onda Boka vrijedi cca 45,76 miliona evra. Trenutna trž. kapitalizacija Boke na berzi je 144,8 miliona evra. To znaći da je cijena akcije na berzi 3,1 puta viša od realne vrijednosti. To znači da akcija Boke vrijedi samo 1,8 evra. Ako Vekta investira 100 miliona evra u roku 3 godine u Boku tek onda dobijemo 145 mil. evro za Boku. Mišljenje?

Corwin
28-06-07, 15:50
Ako je to tačno onda Boka vrijedi cca 45,76 miliona evra. Trenutna trž. kapitalizacija Boke na berzi je 144,8 miliona evra. To znaći da je cijena akcije na berzi 3,1 puta viša od realne vrijednosti. To znači da akcija Boke vrijedi samo 1,8 evra. Ako Vekta investira 100 miliona evra u roku 3 godine u Boku tek onda dobijemo 145 mil. evro za Boku. Mišljenje?

Mislim da ti nisi upućen u to kako se vrši privatizacija u CG. Ili misliš da cijeli KAP vrijedi 60 miliona, za koliko je prodat Rusima?

vuko
28-06-07, 15:50

Ako recimo izgradnja Splendida kosta 60 miliona, znaci li to da taj hotel kad se napravi vrijedi 60 miliona? Mislim da ne!
Ponuda na tenderu je jedno a stvarna vrijednost nesto sasvim drugo (bar na nasem trzistu).
Procjena HTP Boka iz vremena prije buma nekretnina je 2,67 eura po akciji ili nesto oko 70 miliona, pa ne bih rekao da je to sada manje vrijedno (sve i da se uzme u obzir da je ta procjena losa, mislim precijenjena).
Trenutna cijena u intervalu 5 - 6 eura bar po mom misljenju je niska, a o onome 4,2 necu ni da pricam.

Nabuko
28-06-07, 16:05
Procjene vrijednosti HTBO se mogu nacin na ovom topicu samo treba listati ranije. Ima raznih misljenja.

Al1000
28-06-07, 16:11
Mislim da ti nisi upućen u to kako se vrši privatizacija u CG. Ili misliš da cijeli KAP vrijedi 60 miliona, za koliko je prodat Rusima?

Kako se onda vrsi privatizacija u CG?

Al1000
28-06-07, 16:16
Ako recimo izgradnja Splendida kosta 60 miliona, znaci li to da taj hotel kad se napravi vrijedi 60 miliona? Mislim da ne!
Ponuda na tenderu je jedno a stvarna vrijednost nesto sasvim drugo (bar na nasem trzistu).
Procjena HTP Boka iz vremena prije buma nekretnina je 2,67 eura po akciji ili nesto oko 70 miliona, pa ne bih rekao da je to sada manje vrijedno (sve i da se uzme u obzir da je ta procjena losa, mislim precijenjena).
Trenutna cijena u intervalu 5 - 6 eura bar po mom misljenju je niska, a o onome 4,2 necu ni da pricam.

Koliko onda vrijedi HTP Boka? Vise nego 45 miliona eura. Ako vrijedi vise, zasto se prodaja podcijenu? Da li je to privatizacija u CG?

Nabuko
28-06-07, 16:18
Vektra je na tenderu ponudila najvise ali u to ulazi obaveza investiranja, plus socijalni program i jos ponesto tako da zapravo treba uvecati cijenu za te vrijednosti. Vlada ne prodaje akcije per share vec uz ove uslove. Zato cijena per share je manja od stvarne. Ja mislim da je cijena do oko 5E realna i to sam nedje vec tumacio u doba kada je cijena bila presla 9E pa su me ovdje htjeli sazeci.

zoxy
28-06-07, 17:31
Al1000, taj kredit je po rijechima predstavnika Vektre uzet za Jakic, ne za Boku, barem je tako recheno u demantiju vijesti koju si ti prenio.

Al1000
28-06-07, 18:20
Al1000, taj kredit je po rijechima predstavnika Vektre uzet za Jakic, ne za Boku, barem je tako recheno u demantiju vijesti koju si ti prenio.

Ne znam sto kazu predstavnici Vektre, a ako je istina da Vektra kupuje 59% preduzeca za 29 milio. evra onda kupuje akcije HTBO po cijeni 1,8 evra. To sada ne znaci da so akcije Boke vrijedne 1,8 eura, mozda vrijede vise, ne znam, 5-6 evra. Ili to znaci da ce neko dobiti preduzece jeftino ili akcionari na berzi uplacuju vise nego sto vrijedi akcija Boke.

zoxy
28-06-07, 18:30
Ne znam sto kazu predstavnici Vektre, a ako je istina da Vektra kupuje 59% preduzeca za 29 milio. evra onda kupuje akcije HTBO po cijeni 1,8 evra. To sada ne znaci da so akcije Boke vrijedne 1,8 eura, mozda vrijede vise, ne znam, 5-6 evra. Ili to znaci da ce neko dobiti preduzece jeftino ili akcionari na berzi uplacuju vise nego sto vrijedi akcija Boke.

O vrijednosti Boke je recheno dosta, nije tesko izracunati kolika je bila kapitalizacija na cijenama iznad 9 eura, kolika je sad, a sta firma ima i koliko to vrijedi otprilike, pa ko kako zeli i misli da treba neka i uradi, mislim da je prilicno detaljno obradjeno to pitanje ovdje. I ja bih prije tako racunao vrijednost akcija, nego sto bih mnogo uzimao u obzir koliko je placeno od strane kupca, dovoljan ti je primjer Jadran Perasta da vidis i zasto.

Al1000
28-06-07, 19:15
O vrijednosti Boke je recheno dosta, nije tesko izracunati kolika je bila kapitalizacija na cijenama iznad 9 eura, kolika je sad, a sta firma ima i koliko to vrijedi otprilike, pa ko kako zeli i misli da treba neka i uradi, mislim da je prilicno detaljno obradjeno to pitanje ovdje. I ja bih prije tako racunao vrijednost akcija, nego sto bih mnogo uzimao u obzir koliko je placeno od strane kupca, dovoljan ti je primjer Jadran Perasta da vidis i zasto.

Procitao sam kompletnu temu o HTBO i niko, bas niko, nije izracunao vrijednost HTP Boka. Ako jest molim link.

zoxy
28-06-07, 19:33
Pa pogledaj sta imaju od imovine, uporedi sa drugim turistickim firmama i sam ces doci do odredjenih zakljuchaka. Evo za primjer, maksimalna vrijednost akcije je bila 10eu, na toj vrijednosti kapitalizacija je bila preko 262 miliona eura, za uporedjenje mozda Budvanska rivijera sa maksimalnom cijenom koja je bila 50 eura kada je kapitalizacija bila oko 174,5 miliona eura.Na danasnji dan kapitalizacija Boke malo preko 147 miliona, Bud, rivijere nesto preko 125, 5 miliona.

Al1000
28-06-07, 20:18
Pa pogledaj sta imaju od imovine, uporedi sa drugim turistickim firmama i sam ces doci do odredjenih zakljuchaka. Evo za primjer, maksimalna vrijednost akcije je bila 10eu, na toj vrijednosti kapitalizacija je bila preko 262 miliona eura, za uporedjenje mozda Budvanska rivijera sa maksimalnom cijenom koja je bila 50 eura kada je kapitalizacija bila oko 174,5 miliona eura.Na danasnji dan kapitalizacija Boke malo preko 147 miliona, Bud, rivijere nesto preko 125, 5 miliona.

Zoxy, problem je u tome sto ne znam koliko imovina HTP Boka vrijedi. Mozda i sama robna marka HTP Boka, ne znam. Nisam iz CG, ne znam koliko vrijedi m2 zemljista na moru. Zato sam i otvorio ovo pitaje o vrijednosti Boke. Ako neko zeli izracunati to vrijednost bilo bih bas fino.

Homer
28-06-07, 20:27
Zoxy, problem je u tome sto ne znam koliko imovina HTP Boka vrijedi. Mozda i sama robna marka HTP Boka, ne znam. Nisam iz CG, ne znam koliko vrijedi m2 zemljista na moru. Zato sam i otvorio ovo pitaje o vrijednosti Boke. Ako neko zeli izracunati to vrijednost bilo bih bas fino.

Da bi vidio šta od imovine ima bilo koja firma u CG, potrebno ti je sledeće:
skineš sa sajta bilo koje od naše dvije berze eminente,
u prvoj koloni imaš matični broj preduzeća,
uđeš na sajt uprave za nekretnine: www.nekretnine.cg.yu i klikneš na katastarske podatke a zatim na nosioce prava nepokretnosti
tu ukucaš matični broj preduzeća sa eminenata
ostalo ćeš se već sam snaći ;)

PS

Ovo što ti je Zoxy napisao je sasvim korektno i ja se u potpunosti slažem sa njim.

Al1000
28-06-07, 21:08
Da bi vidio šta od imovine ima bilo koja firma u CG, potrebno ti je sledeće:
skineš sa sajta bilo koje od naše dvije berze eminente,
u prvoj koloni imaš matični broj preduzeća,
uđeš na sajt uprave za nekretnine: www.nekretnine.cg.yu i klikneš na katastarske podatke a zatim na nosioce prava nepokretnosti
tu ukucaš matični broj preduzeća sa eminenata
ostalo ćeš se već sam snaći ;)

PS

Ovo što ti je Zoxy napisao je sasvim korektno i ja se u potpunosti slažem sa njim.

Hvala Homer. Dobio sam spisak nekretnina HTP Boka. Ali nemam pojma koliko vrijede? Od oka možda 70-100 milio. evra.

vuko
29-06-07, 11:23
Hvala Homer. Dobio sam spisak nekretnina HTP Boka. Ali nemam pojma koliko vrijede? Od oka možda 70-100 milio. evra.

Sluzi li ovaj forum za dobijanje informacija koje treba da pomognu ljudima prilikom trgovine ili da se gadjemo cijenama bez argumenata "od oka". Ima ovdje ljudi od kojih se nesto moze naucit, zato bi dobro bilo da ih ne rastjerujete odavde, a ovakvim komentarima svakako ocete.

@Al1000
Dozivi ovo kao konstruktivan predlog, i probaj da dodjes do upotrebljivih informacija jer ih ocigledno nemas. I sam si to rekao.

Al1000
29-06-07, 12:52
Sluzi li ovaj forum za dobijanje informacija koje treba da pomognu ljudima prilikom trgovine ili da se gadjemo cijenama bez argumenata "od oka". Ima ovdje ljudi od kojih se nesto moze naucit, zato bi dobro bilo da ih ne rastjerujete odavde, a ovakvim komentarima svakako ocete.

@Al1000
Dozivi ovo kao konstruktivan predlog, i probaj da dodjes do upotrebljivih informacija jer ih ocigledno nemas. I sam si to rekao.

U pravu si, ne znam koliko TACNO vrijede. Evo ti argumenata zasto sam ocenio Boku na 70-100 milio. evra.. Znam da je nominalna vrijednost HTP Boka 70 milio. evra (http://www.nex.cg.yu/emitenti/pdf/reg_emitenti.pdf) + cca. 20-40% sto je porast nekretnina u CG (vidi ovaj forum). Pa možda vrijede čak i manje. Kupac je ocijenio vrijednost Boke. Vrijede toliko za koliko če se prodati. A to je 29 mili. evra za 59% akcija HTBO.

apolo37
29-06-07, 13:24
To sto je kupac ocijenio nema blage veze sa procjenom preduzeca.Svako ko salje ponudu na tender pogleda prvo ko se javio na tender,pa onda koliko je on finasijski mocan.Zasto bi neko platio za HTP Boku 100mil. recimo,ako moze pobjediiti na tender i sa 20mil.Cijena za HTP Boku je potpuno bila ocekivana sa obzirom na prijavljene kandidate na tenderu i na cijenu koju je dostizala na predhodne tendere (max 15mil.Eu-a).

vuko
29-06-07, 13:30
U pravu si, ne znam koliko TACNO vrijede. Evo ti argumenata zasto sam ocenio Boku na 70-100 milio. evra.. Znam da je nominalna vrijednost HTP Boka 70 milio. evra (http://www.nex.cg.yu/emitenti/pdf/reg_emitenti.pdf) + cca. 20-40% sto je porast nekretnina u CG (vidi ovaj forum). Pa možda vrijede čak i manje. Kupac je ocijenio vrijednost Boke. Vrijede toliko za koliko če se prodati. A to je 29 mili. evra za 59% akcija HTBO.

OK u pravu si. Izvini. Mislio sam da znam po nesto, i raspolazem sa nekim informacijama. Posto ti nijesi i Crne Gore vjerovatno mozes to procijeniti bolje od mene koji tu zivim i radim. A radio sam nekad i bas u toj HTBO. Ja ne smijem da se usudim da govorim o bilo kakvoj cijeni akcija, tacnije ne pada mi na pamet. Ziva istina je da nesto vrijedi onoliko koliko je kupac spreman da plati, a ti malo pogledaj sto je tenderska prodaja. Ako je neko bio spreman da plati akciju HTBO 10 eura prije 2 mjeseca a danas je spreman da plati 6 ali tesko moze da kupi, znaci li to da je boka stvarno vrijedjela 250 miliona prije 2 mjeseca, a da danas vrijedi 150 miliona. Niko ne moze tacno da zna kolika je stvarna vrijednost. Za to je potrebno malo vise znanja i hrabrosti jer stvarna procjena bilo kog preduzeca u CG bi dovela i do nekih nemilih dogadjaja. Vjeruj mi da su ovo sve nagadjanja.
Inace u bazi podataka na www.nekretnine.cg.yu stoji
Naziv HTBO
.
.
FIZICKO LICE

Aj sad malo razmisli kad ti Vlada RCG napise ovo koliko tu jos ima gresaka.

Al1000
29-06-07, 18:11
OK u pravu si. Izvini. Mislio sam da znam po nesto, i raspolazem sa nekim informacijama. Posto ti nijesi i Crne Gore vjerovatno mozes to procijeniti bolje od mene koji tu zivim i radim. A radio sam nekad i bas u toj HTBO. Ja ne smijem da se usudim da govorim o bilo kakvoj cijeni akcija, tacnije ne pada mi na pamet. Ziva istina je da nesto vrijedi onoliko koliko je kupac spreman da plati, a ti malo pogledaj sto je tenderska prodaja. Ako je neko bio spreman da plati akciju HTBO 10 eura prije 2 mjeseca a danas je spreman da plati 6 ali tesko moze da kupi, znaci li to da je boka stvarno vrijedjela 250 miliona prije 2 mjeseca, a da danas vrijedi 150 miliona. Niko ne moze tacno da zna kolika je stvarna vrijednost. Za to je potrebno malo vise znanja i hrabrosti jer stvarna procjena bilo kog preduzeca u CG bi dovela i do nekih nemilih dogadjaja. Vjeruj mi da su ovo sve nagadjanja.
Inace u bazi podataka na www.nekretnine.cg.yu stoji
Naziv HTBO
.
.
FIZICKO LICE

Aj sad malo razmisli kad ti Vlada RCG napise ovo koliko tu jos ima gresaka.

Vuko, izvini ne zelim biti pametan. Upravu si, nisam sa CG in ne mogu procijeniti tako dobro kao ti. Ti imas informacije ja nemam. Zato te molim objasni mi. Na ovaj forum nisam dosao da se svađam nego da trazim informacije i diskutiram. Ako neko zna da postavi cijenu HTP Boke neka to iznese sa argumentima. A ne da mi neko kaze bez argumenata npr. da to nema blage veze sa procjenom preduzeca sto je kupac ocjenio produzece. Ako se prodavac slaze sa procjenom kupaca onda to sigurno ima veze.

joshua
29-06-07, 19:25
sto se tice cijene HTBO ne znam kolika je jer u trenutku kada je dogurala do 10 evra po akciji radilo se o tome da je recimo u opticaju bilo oko 10% akcija tako da se u biti samo sa njima moglo trgovati na berzi jer ostali nisu vjerojatno prodavali (madjari, vektra , drzava)
zato mene ne cudi da dodje i na vise nego sto je bila ali sve je to stvar trenutne ponude i POTRAZNJE sto vrijedi i za ostale ...

svako ima svoje misljenje

Nabuko
29-06-07, 21:13
Manje od 6% akcija je bilo van kombinacije madjari-drzava.

vuko
02-07-07, 12:32
Vuko, izvini ne zelim biti pametan. Upravu si, nisam sa CG in ne mogu procijeniti tako dobro kao ti. Ti imas informacije ja nemam. Zato te molim objasni mi. Na ovaj forum nisam dosao da se svađam nego da trazim informacije i diskutiram. Ako neko zna da postavi cijenu HTP Boke neka to iznese sa argumentima. A ne da mi neko kaze bez argumenata npr. da to nema blage veze sa procjenom preduzeca sto je kupac ocjenio produzece. Ako se prodavac slaze sa procjenom kupaca onda to sigurno ima veze.

Ne svadjam se ni ja :). Radi se o tome da ovdje bilo sto ne mozes precizno da procijenis. Doci ce momenat kada ce pojedine HIPOTEKE da isplivaju. Dosta preduzeca je zaduzeno a mi pojma nemamo pod kojim uslovima. Kad je HTBO u pitanju ne zelim da se bavim procjenama i da govorim o cijenama. Vridjela ne vrijedjela placace se vise nego sad, i nece proci jos mnogo.

Ovo sto kazes o tenderu. Nije isto kad tebi neko nesto nudi pa ti treba ili ne treba da prihvatis, i kad se ista ta cijena nudi drzavi. Uzmi u obzir da je ZEHK prodata za simbolicnu sumu, a vidi joj sad kapitalizaciju. Hoteli koje ima HTBO nisu nesto, izuzev Plaze koja opet moze/mora biti jos bolja. U svakom slucaju Brkovic ili blio ko drugi ko kupi ovo preduzece morace da ulaze debelo jer treba bit konkurentan onim cudovistima sto rade po becicima npr. Takve informacije dizu cijene akcija (ne znam jesi li vidio sto se desilo sa velikom plazom posliej necega takvog). Vjeruj mi da ces vise zaraditi ako to budes posmatrao na ovaj nacin nego da se bavis procjenom vrijednosti i baziras na cijeni na tenderu, jer fakat je de je ovdje stanje takvo. Moje misljenje je da HTBO sigurno ne vrijedi manje nego sto je trenutna kapitalizacija.
Boka ima ogromnu kvadraturu zemljista na kome ima dovoljno prostora da se gradi, cijene nekretnina i dalje rastu i imaju prostora po mojoj procjeni jos nekih 30% na trenutne cijene. Vjeruj mi da ces vise zaraditi ako to budes posmatrao na ovaj nacin nego da se bavis procjenom vrijednosti i baziras na cijeni na tenderu, jer fakat je de je ovdje stanje takvo. Moje misljenje je da HTBO sigurno ne vrijedi manje nego sto je trenutna kapitalizacija i ja moje akcije necu dati po toj cijeni.

Ne smijem vise da pisem na ovu temu jer ce Zoxy da me udavi :). Od sad pisem samo o Formuli 1

Al1000
02-07-07, 12:42
Ne svadjam se ni ja :). Radi se o tome da ovdje bilo sto ne mozes precizno da procijenis. Doci ce momenat kada ce pojedine HIPOTEKE da isplivaju. Dosta preduzeca je zaduzeno a mi pojma nemamo pod kojim uslovima. Kad je HTBO u pitanju ne zelim da se bavim procjenama i da govorim o cijenama. Vridjela ne vrijedjela placace se vise nego sad, i nece proci jos mnogo.

Ovo sto kazes o tenderu. Nije isto kad tebi neko nesto nudi pa ti treba ili ne treba da prihvatis, i kad se ista ta cijena nudi drzavi. Uzmi u obzir da je ZEHK prodata za simbolicnu sumu, a vidi joj sad kapitalizaciju. Hoteli koje ima HTBO nisu nesto, izuzev Plaze koja opet moze/mora biti jos bolja. U svakom slucaju Brkovic ili blio ko drugi ko kupi ovo preduzece morace da ulaze debelo jer treba bit konkurentan onim cudovistima sto rade po becicima npr. Takve informacije dizu cijene akcija (ne znam jesi li vidio sto se desilo sa velikom plazom posliej necega takvog). Vjeruj mi da ces vise zaraditi ako to budes posmatrao na ovaj nacin nego da se bavis procjenom vrijednosti i baziras na cijeni na tenderu, jer fakat je de je ovdje stanje takvo. Moje misljenje je da HTBO sigurno ne vrijedi manje nego sto je trenutna kapitalizacija.
Boka ima ogromnu kvadraturu zemljista na kome ima dovoljno prostora da se gradi, cijene nekretnina i dalje rastu i imaju prostora po mojoj procjeni jos nekih 30% na trenutne cijene. Vjeruj mi da ces vise zaraditi ako to budes posmatrao na ovaj nacin nego da se bavis procjenom vrijednosti i baziras na cijeni na tenderu, jer fakat je de je ovdje stanje takvo. Moje misljenje je da HTBO sigurno ne vrijedi manje nego sto je trenutna kapitalizacija i ja moje akcije necu dati po toj cijeni.

Ne smijem vise da pisem na ovu temu jer ce Zoxy da me udavi :). Od sad pisem samo o Formuli 1

Dobro, kupujem HBTO po cijeni 5,5. Prijatno.

vuko
02-07-07, 12:51
Dobro, kupujem HBTO po cijeni 5,5. Prijatno.

Hhahahaha, Kakav sam diplomata. Brzo li te ubijedih. Salim se. Moje misljenje je da se neces zeznuti, mada imas ovdje par likova koji su stvarno dobri mislim da neces pogrijesiti ako ih poslusas. Tako da ti savjetujem da procitas komentara npr Nabuko, Homer,...da ne nabrajam sam ces vidjet ko pise dobro.

Nabuko
02-07-07, 13:24
Hhahahaha, Kakav sam diplomata. Brzo li te ubijedih. Salim se. Moje misljenje je da se neces zeznuti, mada imas ovdje par likova koji su stvarno dobri mislim da neces pogrijesiti ako ih poslusas. Tako da ti savjetujem da procitas komentara npr Nabuko, Homer,...da ne nabrajam sam ces vidjet ko pise dobro.

Hvala, vuko vrlo korektno od tebe. Volim kad se rasprava vodi na ovaj nacin. Ni je ne vjerujem da se na 5.5 moze puno izgubiti u najgorem slucaju.

Al1000
02-07-07, 16:13
Sto se događa sa HBTO, promet kao da ga nema?

zoxy
02-07-07, 16:30
Sto se događa sa HBTO, promet kao da ga nema?
Trziste je dosta umrtvljeno, posle jacheg pada velike vecine akcija i sad je na red dosla cini mi se stagnacija, sto bi i trebao biti pravilan redosled poteza ka izlasku iz korekcije, koliko ce sve to trajati je drugo pitanje, u svakom sluchaju dok traje nemoj puno ocekivati . Promet je mali i sa puno boljim hartijama, tako da ti ostaje kao i svima, da cekas. To sto je promet mali i sto drzi cijenu vec odredjeno vrijeme bi trebalo da je dobar znak, vidjecemo u svakom slucaju.

joshua
03-07-07, 00:19
dobar odgovor a jos bolje je ovo:
To sto je promet mali i sto drzi cijenu vec odredjeno vrijeme bi trebalo da je dobar znak, vidjecemo u svakom slucaju.

e sad je pravo vrijeme za kupovinu

zoxy
12-07-07, 02:26
BIZNIS I BERZA
JOŠ NIJE OKONČANA PRODAJA HTP BOKA

Vektra čeka pregovore

Podgorica(MINA-BUSINESS)- Predstavnici podgoričke kompanija Vektra, prvorangiranog ponuđača na tenderu za kupovinu 59,4 odsto akcijskog kapitala Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Boka, očekuje da će uskoro početi pregovori o zaključenju kupoprodajnog ugovora.
Portparol Vektre Milić Popović kazao je da kompanija još nije dobila poziv za pregovore od nadležne Tenderske komisije.
- Nadamo se da će to biti brzo i očekujemo da će pregovori uspješno biti okončani, s obzirom na to da je Vektra dostavila najbolju ponudu - rekao je Milić agenciji Mina-business.
Savjet za privatizaciju je nedavno prihvatio predlog rang-liste ponuđača Tenderske komisije za turizam na tenderu za Boku.
Vektra je za akcije Boke ponudila 22 miliona eura, a u preduzeće je spremna da investira 64 miliona eura.
U Vektri ne očekuju sporne detalje u toku pregovora, barem ne one, kako je kazao Popović, koji mogu promijeniti rezultat tendera.
Na tenderu za kupovinu akcija Boke ponude su dostavili i mađarski Hunguest hotels, koji su na drugom mjestu rang-liste, dok je na trećem ruski Nobel oil.
Hunguest hotels je za Boku ponudio 18,1 euro, a Rusi 12 miliona. Mađari su spremni da u Boku ulože 50 miliona eura, a Nobel oil oko 73,8 miliona eura.
HTP Boka raspolaže hotelima Plaža, Tamaris i Igalo, a imovina kompanija je nuđena na prodaju, 2005. i prošle godine. Mađarski lanac hotela Hunguest već posjeduje više od 35 odsto akcija Boke. Prije tri godine postali su vlasnici Bokinih hotela Centar i Topla u Herceg Novom, i u okviru novoizgrađenog luksuznog naselja Hunguest Hotel Sun Resort renovirali su vile Primorka, Jadranka i Novljanka.

izvor-VIJESTI

goldenpoint
24-07-07, 13:27
BOKA - TENDER - PREGOVORI
Danas počinju pregovori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici podgoričke kompanije Vektra, prvorangirane na tenderu za kupovinu 59,4 odsto akcijskog kapitala hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Boka i Tenderske komisije za turizam počeće danas pregovore o kupopordajnom ugovoru.

Na prvom sastanku će biti dogovoren Protokol i formirani pregovarački timovi.

Menadžer za odnose sa javnošću Vektre Milić Popović ne očekuje da će pregovori biti teški i da bi oni trebalo da budu završeni u septembru.

“Ne očekujemo da će pregpovori biti teški, ali će se odužiti samo zbog toga što će Vlada koristiti godišnji odmor od tri sedmice. Procjenjujemo da će pregovori biti završeni u septembru, a krajem mjeseca i potpisan ugovor”, saopštio je Popović agenciji Mia-business.

On je dodao da Vektra ne planira da mijenja ponudu, ali da ona može biti samo poboljšana ako do toga dođe.

Vektra je za akcije Boke ponudila 22 miliona EUR, a u preduzeće je spremna da investira 64 miliona EUR. Savjet za privatizaciju je nedavno prihvatio predlog rang liste ponuđača Tenderske komisije za turizam na tenderu za Boku.

Na tenderu za kupovinu akcija Boke ponude su dostavili i mađarski Hunguest hotels, koji su na drugom mjestu rang liste, dok je na trećem ruski Nobel oil.

Hunguest hotels je za Boku ponudio 18,1 EUR, a Rusi 12 miliona. Mađari su spremni da u Boku ulože 50 miliona EUR, a Nobel oil oko 73,8 miliona EUR.

HTP Boka raspolaže sa hotelima Plaža, Tamaris i Igalo, a imovina kompanija je nuđena na prodaju, 2005. i prošle godine. Prvi tender je propao jer je prvorangirana češka kompanija PiKju konsalting /PQ Consulting/ odustala od kupovine.

Drugi je Komisija proglasila neuspjelim zato što dostavljene ponude nijesu zadovoljavale kriterijume, ciljeve i uslove nadmetanja.

dO_ob
25-08-07, 00:34
Izvini, Darkov mozes li malo preglednije ovo da stavis, razdvoji cifre od slova...

nana
28-08-07, 16:58
Djordje Nicović, većinski vlasnik HTP Mimoze, izjavio u Republici da akciju MIMO na bi platio 29, ali bi 20, i najavio izgradnju hotela u Kolašinu sa 4 zvjezdice(planiraju da ulože 5 mil.e.), rekonstrukciju i proširenje postojećih kapaciteta Mimoze i najavio izgradnju vila naselja u Tivtu- kako bi opravdali povjerenje akcionara.
Bože, kako misle na nas....

voren078
28-08-07, 17:20
Mozes li mi poslati taj tekst da procitam.

voren078
28-08-07, 17:23
Djordje Nicović, većinski vlasnik HTP Mimoze, izjavio u Republici da akciju MIMO na bi platio 29, ali bi 20, i najavio izgradnju hotela u Kolašinu sa 4 zvjezdice(planiraju da ulože 5 mil.e.), rekonstrukciju i proširenje postojećih kapaciteta Mimoze i najavio izgradnju vila naselja u Tivtu- kako bi opravdali povjerenje akcionara.

Mozes li mi molim te poslati taj tekst.

petar
28-08-07, 17:26

To su ovi nicovici iz Beograda sto imaju fabriku vode u kolasinu i na zabljaku a porijeklom su iz Kolasina,radili su neki projekat preko mene stekao sam utisak da su precizni u poslu mada im vodi posao u kolasinu jedan scepanovic koji je od ujutro pjan,a ako je on to izjavio sigurno ce biti tako

voren078
28-08-07, 17:33
To su ovi nicovici iz Beograda sto imaju fabriku vode u kolasinu i na zabljaku a porijeklom su iz Kolasina,radili su neki projekat preko mene stekao sam utisak da su precizni u poslu mada im vodi posao u kolasinu jedan scepanovic koji je od ujutro pjan,a ako je on to izjavio sigurno ce biti tako

Imas li sadrzaj teksta.

petar
28-08-07, 17:47
Imas li sadrzaj teksta.

ja nemam ne znam odakle je prenijet

nana
28-08-07, 18:35
Tekkst je iz Republike, kao što sam navela u postu, iz dijela o Kolašinu.Žao mi je što ne mogu da ga prenesem u cijelosti, jer bih morala da ga otkucam- nemam pretplatu za republiku.Doduše sve sam ti rekla, što se tiče Mima.Pričao je još nešto o plasmanu vode koju on proizvodi u Kolašinu, dakle ništa više o MIMU.

voren078
29-08-07, 07:15
Tekkst je iz Republike, kao što sam navela u postu, iz dijela o Kolašinu.Žao mi je što ne mogu da ga prenesem u cijelosti, jer bih morala da ga otkucam- nemam pretplatu za republiku.Doduše sve sam ti rekla, što se tiče Mima.Pričao je još nešto o plasmanu vode koju on proizvodi u Kolašinu, dakle ništa više o MIMU.

Procitao sam tekst, u svakom slucaju hvala.

goca
30-08-07, 09:47
Mislim da HTBO ima prostora za rast, jer u sklopu ovog turistickog preduzeca se nalaze tri hotela, Tamaris , Plaza i Igalo. Ovi hoteli se nalaze na atraktivnim lokacijama i sa pravim investitorima, prerasce u hotele sa 5*.
Ne znam sta je bilo sa privatizacijom ovog hotelsko-turistickog preduzeca.
Da li neko zna nesto o tome?
HTBO sigurno vrijedi, možda cak i vise od MIMO I ONOG.Kako to da je ONOG ciji se hoteli nalaze u NK, Risnu I Sutomoru atraktivniji za investitore?
HTBO vrijedi puno, puno vise.

Klađo
30-08-07, 09:48
Mislim da HTBO ima prostora za rast, jer u sklopu ovog turistickog preduzeca se nalaze tri hotela, Tamaris , Plaza i Igalo. Ovi hoteli se nalaze na atraktivnim lokacijama i sa pravim investitorima, prerasce u hotele sa 5*.
Ne znam sta je bilo sa privatizacijom ovog hotelsko-turistickog preduzeca.
Da li neko zna nesto o tome?
HTBO sigurno vrijedi, možda cak i vise od MIMO I ONOG.Kako to da je ONOG ciji se hoteli nalaze u NK, Risnu I Sutomoru atraktivniji za investitore?
HTBO vrijedi puno, puno vise.

Mislis, ONOG je 8.5 a HTBO, 5.5 pa je znaci ONOG skuplji?

Oleg
30-08-07, 10:02

Lijepo je vidjeti "new blood" na ovom forumu Klađo. To je najbolji znak da dolazi dugo čekani septembar. Bolji dani za stare vukove i puno novih članova kao prateći efekat ponovo probuđenog optimizma našeg dobrog i dragog naroda.
Goci veliki pozdrav za dobrodošlicu i drugarska sugestija da iskoristi ovaj forum da se upozna sa nekim osnovama berze prije nego sentuje post.:yes513:

enriko
30-08-07, 10:46

HTBO capitalzation is making the difference, ONOG was just 20 millions cap.
BRJE and FJOK (big stake in KAPG and SWIO) are more cheap capitalization, however today I see more buyers on HTBO.

voren078
30-08-07, 14:56
Oleg odavno nisi komentarisao Mimozu, mislim da se sprema nesto veliko.
Citao sam tvoje postove o ovoj hartiji i bili su na mjestu.

Klađo
30-08-07, 14:57
Oleg odavno nisi komentarisao Mimozu, mislim da se sprema nesto veliko.
Citao sam tvoje postove o ovoj hartiji i bili su na mjestu.

A đe će brate više od ovoga???
Porasla je 10 puta od početka godine!

jedan_prošli
30-08-07, 16:59
HTBO capitalzation is making the difference, ONOG was just 20 millions cap.
BRJE and FJOK (big stake in KAPG and SWIO) are more cheap capitalization, however today I see more buyers on HTBO.

Ni JUJA nema veliku kapitalizaciju. No ove tri tvrtke imaju daleko najviše zemlje i hotela.

zoxy
31-08-07, 02:02
TRANSFER - DIREKTOR ATLASMONT BANKE USKORO NA NOVOJ DUŽNOSTI

Banjević prelazi kod Brkovića i preuzima

Podgorica - Direktor Atlasmont banke Mihailo Banjević ubrzo će napustiti tu funkciju i preći u kompaniju Vektra, u čije ime treba da preuzme vođenje Hotelsko-turističkog preduzeća "Boka" - saznaju "Vijesti".
Banjević je od 1. januara prošle godine preuzeo dužnost direktora Atlasmonta banke, a prije toga je sedam godina bio na čelu Kombinata aluminijuma. Banjević je tokom svoje karijere, između ostalog, bio i predsjednik Upravnog odbora HTB "Boke", koju će ponovo preuzeti.
Vektra će postati vlasnik 59 odsto akcija HTP "Boke", nakon što su na tenderu izabrani za najboljeg ponuđača.
Pregovori sa Tenderskom komisijom koji su počeli krajem jula i ubrzo nakon toga prekinuti zbog godišnjih odmora, nastavljaju se naredne sedmice. Potpisivanje ugovora očekuje se do oktobra.
Vektra je za akcije "Boke" ponudila 22 miliona eura, uz obavezu da investira 64 miliona.
Prelaskom Banjevića u Brkovićevu kompaniju na neki način biće formalizovano njihovo višegodišnje prijateljtvo i poslovne veze, koje datiraju još od kada je Banjević bio direktor Fonda PIO pa zatim KAP-a.
Još je neizvjesno ko će Banjevića zamijeniti na mjestu direktora Atlasmont banke, iako se kao jedan od kandidata pominje njegov zamjenik Ivan Saveljić, bivši diplomata.

Z.VUČINIĆ

izvor-VIJESTI

enriko
31-08-07, 08:36
Andrjia, what do you think about HTBO?

PG_man
31-08-07, 09:20
Andrjia, what do you think about HTBO?

5.87 se radi, pa sad?

investitor
05-09-07, 19:39
e sad me zanima kako ovi podcjenjivaci cijena akcija htp boke komentarisu nesklad izmedju cijena boke i htp mimoze posto su im nominale priblizne na 3 eura a mimoza je dostigla trzisnu cijenu od 28 eura?ili htp primorja,htp korala?posto ih odavno smatram advokatima vektrine ponude od 22 miliona koju uporno uzimaju kao reper vrijednosti iako su im mnogi objasnjavali da su sva privatizovana preduzeca nakon tendera visestruko skocila trzisnom kapitalizacijom akcija,kap,zeljezara itd. i sta kazu na dalji rast cijena nekretnina na primorju,koje su visestruko porasle od vremena procjene Boke... kvadrat nekretnine u H.Novom je preko 3000 eura...a bio je 500 eura

Nabuko
05-09-07, 19:58
Vidi investitor nominale nijesu za poredjenje. Ja ne zagovaram ni jednu ni drugu HoV ali MIMO ima isti broj hotela kao HTBO i samo je Plaza nesto kvalitetnija a ostali su katastrofa a sada je odnos kapitalizacija 141:89 u milionima za HTBO. Dalje, ovamo imamo Nicovica i VB i nesto se tu krupno valja posebno vezano za blizinu remontnog zavoda dok ovamo imamo Vektru u oblacima koja jos nije potpisala ugovor i niko ne zna sto ce da cini. Zbog toga vecina ljudi misli da je MIMO i dalje bolja od HTBO.

Ja sam tvrdio da HTBO ne vrijedi 10E/akciji i onda su me svi przili na forumu e sada da li se primakao realnosti ja bih rekao da jeste.

voren078
05-09-07, 20:11
Dobro kazes Nabuko "valja se nesto krupno", jako krupno!

investitor
07-09-07, 16:23
Vidi nabuko bas su nominale puno bolje za poredjenje nego tvoje pausalne procjene kao to da imaju po 3 hotela,ta je procjena smijesna,jer ipak su to procjenjivali strucni ljudi u skladu sa tadasnjom trzisnom cijenom,koja se mozda priblizno i visestruko uvecala i u slucaju Boke i Mimoze,a koliko hiljada kvadrata ima recimo taj hotel plaza,koliko kreveta igalo i tamaris(po 1500),preko 120.ooo kvadrata zemljista na obali mora i jos poslovnih prostora,pa sta je inace Herceg Novi za Tivat itd itd a to za Vektru da je u oblacima nije tacno,prije neki dan saopstili su da ce je preuzeti 01.oktobra i da u pregovorima koji su poceli sa Vladom njihova ponuda moze biti samo BOLJA...

voren078
07-09-07, 17:01
Nabuko ne daje pausalne procjene nego dosta ozbiljne analize, koliko je to uopste moguce u nasim uslovima, gdje je tesko doci do svih neophodnih informacijama o firmama. Investitor poredjenje nominala firmi u stilu ova je 3 a ova 2 e je neozbiljno. Sto se tice Boke sigurno ima perspektivu, a vrijedi kao i sve drugo onoliko koliko je neko spreman da plati.

investitor
13-09-07, 16:50
vidi vorene na sajtu uprave za nekretnine mozes da vidis koliko desetina hiljada kvadratnih metara stambenog hotelskog i poslovnog prostora i zemljista htp Boka ima pa analiziraj koliko to vrijedi po sadasnjim trzisnim cijenama.drugo neozbiljno je to tvoje zaokruzivanje nominale boke na 2 eura kad je 2,70 sto je pribliznije 3 eura pa je logicnije da se preko 2,5 zaokruzi na 3 mada treba precizno baratati sa tim ciframa jer su u pitanju pare

voren78
13-09-07, 19:09
Investitor, znam ja odlicno kolika je nominala i sta sve posjeduje, ali poredjenje nominala na taj nacin je neozbiljno (zato sam i napisao "dva i tri"). Kao sto sam rekao vrijedi onoliko koliko je neko spreman da plati za nju. Nemam ja nista protiv BOKE samo mislim da MIMO ima bolju perspektivu. Izgradnja mega marine u blizini, izgradnja novih hotela, blizina aerodroma ...
Da ne nabrajam vise, imas u prethodnim postovima vise o tome.

investitor
14-09-07, 19:37
samo ta marina ide u prilog perspektivi mimoze ali ne toliko da vrijedi 5 puta vise od Boke,a ne kazem da je Mimoza precijenjena cak naprotiv na primorju se vise nezna sta je precijenjeno jer svaka cijena nadje kupca po tvome toliko onda i vrijedi,Boka kao prvo ima puno vise imovine od Mimoze,neuporedivo vise....a drugo i Vektra ce da gradi i investira u HTP Boku i to ogromna sredstva jer su mnogo jaki,u tenderskoj ponudi su planirali blizu 100 miliona eura investicija pa zamisli kakve ce to perverzije da budu...

voren78
14-09-07, 22:59
Evo da vidimo ko ce biti u pravu, cije ce akcije vise porasti u narednih mjesec dana. (Mimoza prije dva dana 25.85, danas 27.91)

Nabuko
15-09-07, 12:47
samo ta marina ide u prilog perspektivi mimoze ali ne toliko da vrijedi 5 puta vise od Boke

HTBO vrijedi na berzi u ovom trenutku 138.653.895,15E
dok MIMO vrijedi 95.868.978,87E. Odakle ovo da vrijedi 5 puta vise mi nije jasno kada MIMo u ovom trenutku je za jednu cetvrtinu jeftiniji neko HTBO osim ako se ne porede cijene pojedinacne dionica.

natasha
22-09-07, 23:55
Vektra kupuje HTP Boku u dvije tranše

Ugovor o kupoprodaji hercegnovskog hotelskog preduzeća Boka biće potpisan do kraja mjeseca, jer su pregovori u završnoj fazi, očekuje Milić Popović, portparol Vektre. Podgorička kompanija biznismena Dragana Brkovića prvorangirna je na trećem tenderu za prodaju 59,5 odsto državnih akcija Boke.

Prihvatili smo socijalni program, kojim je predviđeno da zadržimo sve radnike. Investicioni dio ugovora ćemo ispoštovati, odnosno u hotele "Plaža", "Tamaris" i "Igalo" ćemo uložiti više od najavljenih 64 miliona eura. Sve je usaglašeno bez tenzija i problema, rekao je Popović "Danu".

On kaže da je preostalo da se srede pravno tehnički detalji ugovora i, prema očekivanja Vektre, mogao bi biti potpisan do kraja mjeseca, odnosno do narednog petka. Popović nije želio da otkriva detalje iz investicionog programa dok ne preuzmu Boku.

Ne krijemo ništa, ali sačekaćemo ozvaničenje posla, nakon čega ćemo medijima odmah predstaviti sve projekte za tu kompaniju, naglasio je Popović.

Uplata 22 miliona eura za većinski paket akcija Boke predviđena je odjednom, a u Tenderskoj komisiji za turizam je "Danu" saopšteno da će se o tome dogovoriti sa budućim kupcem.

Ako se predstavnici fondova slože, nemamo ništa protiv da Vektra u roku koji odredimo uplati novac iz dva puta, kaže jedan od pregovarača državnog tima. (Dan)

22.09.2007
http://www.bizniscg.info/modules.php?name=News&file=article&sid=9807

petar
24-09-07, 19:32
ova boka pada lijepo

dO_ob
25-09-07, 08:54
strasne stvari se desavaju... pih

PG_man
25-09-07, 09:29
ova boka pada lijepo

Srecom sam iskocio iz toga prije 10 dana!

Fluid
25-09-07, 11:21
Pustimo Vektru da sredi stvari, kad budu prodavali dalje (ili kad ćemo vidjeti što će biti sa Mađarima) oni koji ostaju će se smijat.

Pozz

dO_ob
25-09-07, 20:20
Nisam siguran ali mislim da world broker ovo radi. Namjerno spusta cijenu. Ako neko ima potvrdu molim nek je iznese...

Cunami
26-09-07, 11:55
WB je igrac ali samo pionir ,HTBO hmmm OK ljudi ko odlazi nek mu je sretno
:bye1:

zoxy
19-10-07, 01:51
HTP "PRIMORJE" PLANIRA GRADNJU EKSKLUZIVNOG RESTORANA U TIVTU

Suncobrani kao jedra

Tivat - Hotelsko-turističko preduzeće "Primorje" iz Tivta priprema se za početak značajnog investicionog ciklusa prema kojem će tokom naredne godine u Tivtu i na Žabljaku, započeti izgradnju dva nova ugostiteljska i hotelska objekta, vrijedna oko 10 miliona eura.
Direktor Predrag Jelušić rekao je da će u Tivtu, na lokaciji sadašnjeg restorana "Loza" do prvomajskih praznika biti završena izgradnja novog ekskluzivnog restorana, koji nosi radno ime "Prova".
Taj naziv odabran je zato što nova građevina, dizajnirana u studiju čuvenog italijanskog arhitekte Elene Bruskue Paskvali, simbolizuje pramac broda jedrenjaka.
Izuzetno moderno koncipirana i vizuelno atraktivna građevina koja će, po svoj prilici, ubuduće biti jedan od najistaknutijih objekata na obali Tivta, imaće terasu na kojoj će ulogu suncobrana preuzeti platna dizajnirana tako da simbolizuju jedra. Takođe, i sama ponuda novog restorana, koji pretenduje da bude jedan od najprestižnijih objekata tog tipa na istočnoj obali Jadrana, biće specifična i baziraće se na lakoj, prvenstveno, mediteranskoj hrani.
Već su, kazao je Jelušić, gotovi idejni i glavni projekat novog restorana vrijednog najmanje pola miliona eura. Dodao je da je u toku prikupljanje svih potrebnih dokumenata i dozvola, kako bi izgradnja tog objekta počela odmah nakon novogodišnjih praznika.
- U Italiji je u toku i izrada detaljnog projekta novog hotela, vrijednog najmanje devet miliona eura, koji ćemo na proljeće početi da gradimo na Žabljaku na mjestu postojećeg hotela "Planinka", koji će nakon zimske sezone, biti porušen. Novi hotel kapaciteta 250 kreveta imaće niz propratnih sadržaja, velnes, mini spa-centar i bazen, koji su neophodni da taj objekat bude kategorisan sa četiri zvjezdice, a planirano je da prve goste primi za doček Nove 2010. godine - kazao je juče Jelušić za "Vijesti".

S.L.

KUPUJU NEKRETNINE OKO HOTELA "PALMA"

"Primorje" nastavlja i akciju kupovine nekretnina oko hotela "Palma" u centru grada, kako bi se dobio prostor za njegovu rekonstrukciju i proširenje, kako bi dobio četiri zvjezdice.
- Prije nekoliko dana smo i zvanično ponovo preuzeli i hotel "Tivat" na Seljanovu nakon što je isplaćena i posljednja rata duga Vladi, koji datira iz devedesetih godina - kazao je Jelušić.
Međutim, naveo je i da lokacija tog objekta nije pogodna za izgradnju novih turističkih sadržaja, pa će na mjestu hotela "Tivat" u narednih nekoliko godina biti napravljen luksuzni ugostiteljsko-trgovački centar.
"Primorje" u kojem većinski paket akcija kontrolišu HLT fond i italijansko-crnogorska kompanija "Eurocem", razmatra i opcije za valorizaciju vrijednog kompleksa zemljišta, površine nekoliko desetina hiljada kvadrata, na obali u naselju Bonići.
- Po planskoj dokumentaciji, ovdje je predviđena izgradnja marine sa 420 vezova i apartmanskog naselja prilagođenog nautičkom turizmu kapaciteta hiljadu kreveta. Sami to nećemo moći zbog čega razmišljamo da nađemo nekog strateškog partnera - naveo je Jelušić.

RAJ U UVALI PRŽNA

Arhitekte u Parizu, naveo je Jelušić, već rade na izradi idejnog rješenja novog luksuznog rizort-hotelskog kompleksa kapaciteta hiljadu kreveta koji će "Primorje" graditi na mjestu aktuelnog hotela "Plavi horizonti" u uvali Pržna.
- Tome pristupamo izuzetno oprezno jer je ta lokacija, površine 130 hiljada kvadrata u pješčanoj uvali obrasloj borovima i maslinama, najvredniji dio imovine "Primorja" i jedna od najatraktivnijih lokacija na Crnogorskom primorju - istakao je Jelušić.
Novi turistički kompleks u uvali Pržna vrijedan je nekoliko desetina miliona eura i imaće sve sadržaje neophodne za dobijanje pet zvjezdica.
VIJESTI

natasha
19-10-07, 10:41
Ugovor o kupovini HTP Boka naredne sedmice

Tenderska komisija za turizam pet i po mjeseci nakon zatvaranja tendera za prodaju većinskog paketa akcija hercegnovskog HTP ''Boka'', nije okončala pregovore sa, na javnom pozivu prvoranigranom kompanijom ''Vektra''. Hercegnovski radio juče je objavio da su, prema informacijma iz tenderske komisije za turizam, pregovori oko usaglašavanja ugovora u završnoj fazi, a potpisivanje se očekuje naredne sedmica.

Pregovori su počeli krajem jula, ali su ubrzo prekinuti, zbog kako je tada objašnjeno, godišnjih odmora, a na prvom sastanku je dogovoren protokol i formirani pregovarački timovi.

Iz ''Vektre'' je juče hercegnovskom radiju saopšteno da se ne planira izmjena ponude na osnovu koje su pobijedili na tenderu, ali da ukoliko bude potrebno može biti poboljšana.

Ta podgorička firma je za 54,9 odsto akcijskog kapitala hercegnovskog HTP ''Boka'' ponudila na tenderu 22 miliona eura, a planirane investicije su 64 miliona. Na tom tenderu drugorangirana je bila mađarska firma ''Hunguest hotels'' čija je ponuda iznosila 18,1 miliona plus 50 miliona eura investicija. (Republika)

19.10.2007