View Full Version : Misao dana
Pages :
1
2
3
4
[ 5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
"Ne hodaj ispred mene, možda te neću slijediti.
Ne hodaj iza mene, možda te neću voditi.
Hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj!"
Albert Camus
"Nije uvijek dostojan da nam bude prijatelj onaj koji se nameće da bude vrlo prisan."
Plutarh
Ako vašom glavom često prolaze pametne misli, to znači da se tamo i ne zadržavaju.
Arhitekti svoje greške pokrivaju mramorom, lekari zemljom, a žene dekolteom.
Zor_djevojka 09-04-08, 15:34 U jednom od starachkih domova smeshteni su majka i sin. Sinu je vec 65 godina i majka nije imala kome da ga ostavi. - Dushan Radovic
Nemojte se ženiti zbog noći. Noću možete i spavati. Tražite ženu koja će vam rešiti problem dana. (D. Radović)
Sto ne boli - to nije zivot, sto ne prolazi - to nije
sreca.
Nisu svi ljudi tako rdjavi kao sto to rdjav covek misli.
Imati veliku snagu, fizicku ili moralnu, a ne zloupotrebiti
je bar ponekad, tesko je, gotovo nemoguce.
Toliko je bilo u zivotu stvari kojih smo se bojali. A nije
trebalo. Trebalo je ziveti.
Niko od nas nikad ne moze znati kako izgleda u ocima drugog
coveka. Jer ako je i najbolji psiholog, on to sam ne moze proniknuti,
a onaj drugi nece mu to nikad u celosti, iskreno kazati. Nece hteti
ili nece umeti.
"Znakovi pored puta" - I.Andrić
"Ljubav sve pobeđuje, ali novac pobeđuje i ljubav."
"danas sam čvrsto ubijedjen da niko nikog ne gubi jer niko nikog ne posjeduje. to je istinsko iskustvo slobode: imati najvažniju stvar na svijetu a ne posjedovati je."
Paulo Coelho 11 minuta
Hiljadu nečijih srećnih časaka biće kao ovaj,ali ovaj nikada više. Hiljadu tudjih ljubavi biće kao ova, ali ova nikada više. Nikada: jedina konačnost.
Prvi put znam šta je sreća, osjećam je, vidim, mirišem.
Cio svijet i cijela vasiona... Nikog drugog osim nas nema.
I ima sreća. Da li je mogu zadržat..?
M. SELIMOVIĆ
Zor_djevojka 10-04-08, 14:32 Drugarice, pretvorite svoju kucu u kafanu, pa cete se iznenaditi kako vam je muzh veseo i zabavan chovek. - Dushan Radovic
"Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može."
( Jovan Dučić )
"Oni koji potiskuju svoju želju čine zato što je njihova želja dovoljno slaba da može da bude potisnuta."
(Vilijem Blejk)
"Sa ljudima koji streme drugačijim ciljevima ne mogu se praviti zajednički planovi." (Konfucije)
Zor_djevojka 11-04-08, 14:09 Mame treba da su dobre, a ne lepe. Kad su lepe mame liche na zhene, a shto vishe liche na zhene, sve manje liche na mame.- Dushan Radovic
I know God will not give me anything I can't handle. I just wish that He didn't trust me so much.
Mother Teresa
Paramanand 12-04-08, 11:29 Svejedno je koja je vaša istina, glavno je prenesite je kroz
svoj život kao svetinju i ne iznevjerite dušu svoju nikad.
Ivo Andrić
Zor_djevojka 12-04-08, 13:36 Drugarice i drugovi, pre nego shto potpishete neku vazhnu odluku, prekrstite se. Tih nekoliko dragocenih sekundi mogu vam pomoci da se predomislite. – Dushan Radovic
Prava je muka ostati bez bogatstva onda kada si ga već jednom „probao“
"Najveći čovjek uvek ostaje dijete."
J.V.Gete
Glupost potiče iz uverenja da za svako pitanje postoji spreman odgovor. Mudrost znači imati spremno pitanje za svaku pojavu.
Zor_djevojka 13-04-08, 12:16 Ako jutros odete u kasapnicu, ponovo cete tamo zateci zadrigle i vesele kasape. Sve zhivo oko njih je zaklano, samo su oni zhivi. - Dushan Radovic
Najljepši dio seksa je dok se penješ uz stepenice (Henri Miler)
Paramanand 13-04-08, 13:04 "Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati !"
Ivo Andrić
"Prevariti se u jednoj velikoj nadi nije sramota. Sama cinjenica da je takva nada mogla da postoji vredi toliko da nije suvise skupo placena jednim razocarenjem, ma kako tesko
ono bilo."
"Ne treba se bojati ljudi. Pa ja se i ne bojim ljudi, nego onoga sto je neljudsko u
njima."
"Znakovi pored puta" - Ivo Andric
Mudrost se sastoji u tome da život uzmeš onakvim kakav jeste i samo ponekad sanjaš o tome kakav bi mogao biti.
život je ovakav
čupav i dlakav
uzmi ga takav
jer bi se moga pretvorit
u nikakav :D
Paramanand 14-04-08, 10:14 U zemlji mržnje najviše mrze onoga ko ne umije da mrzi.
Ivo Andrić
Zor_djevojka 14-04-08, 12:46 Jedan mali dechak nalaktio se na sto i zagledao se u nebo. Roditelji ga pitaju shta mu je, a on odsutno odgovara :
- Nishta, gledam u Mars..
Zatim napravi pauzu, pribere se i kazhe :
- U stvari ne gledam u Mars, nego sam se ukakio.
- Deca su iskrena, a odrasli nisu – u tome je jedina razlika. – Dushan Radovic
Ako proučavamo japansku umetnost, naići cemo na čovjeka, bez sumnje mudrog, dubokoumnog i inteligentnog, koji provodi vreme u...?
Proračunavanju razdaljine između Zemlje i Meseca? Ne.
Proučavanju Bizmarkovih načela? Ne.
U proučavanju jedne jedine vlati trave.
Vinsent Van Gog
girl from venera 15-04-08, 08:34 Svi smo mi andjeli sa samo jednim krilom, moramo se zagrliti da bismo mogli letjeti.
Buncaju ljudi i postaju umorni od života kada nemaju pred sobom neki cilj
prema kome bi upravili svaki svoj napor i svaku svoju misao
Marko Aurelije
girl from venera 15-04-08, 08:48 Sve je tako opasno da nas zapravo ništa ne treba previše plašiti.
Gertrude Stein
Ljubav je mudrost budala i ludost mudrih.
Semjuel Džonson
"Ljudi su naša misao i slika o njima. Mi sanjamo život i svijet. A kako možemo sačuvati svoje i tuđe snove? Drugi vide nas, mi vidimo druge, i sve se otkriva kao u šaljivoj igri sa maskama, samo što ovo nije šaljivo. Jednom se probudimo, i pogledamo se zaprepašteno: šta se to desilo s našim snovima?"
Meša Selimović "Tvrđava"
Zor_djevojka 15-04-08, 14:42 Teshko ochevima zhenske dece kad pomisle shta su sve nekad i sami radili tudjoj zhenskoj deci. :yes513:- Dushan Radovic
Rec sutra izmisljena je za neodlucne ljude i decu (Turgenjev)
supercica04 15-04-08, 17:18 Rec sutra izmisljena je za neodlucne ljude i decu (Turgenjev)
A rec JUCE?;)
A rec JUCE?;)
Nisam pronasala ni jednu mudrost na tu temu..za sad:):)
supercica04 15-04-08, 17:24 Nisam pronasala ni jednu mudrost na tu temu..za sad:):)
Ajmo ti i ja da nadmasimo Turgenjeva:thumb_yello: i postanemo slavne:photo:
Ajmo ti i ja da nadmasimo Turgenjeva:thumb_yello: i postanemo slavne:photo:
Evo ja cu zapoceti, a ti nastavi.
Rec juce je izmisljena......
supercica04 15-04-08, 17:34 Evo ja cu zapoceti, a ti nastavi.
Rec juce je izmisljena......
Draga to je ozbiljan "projekat", a i pocetak ti nije najbolji..Vezbaj ovih dana, pa se vidimo:D:hug432:
Draga to je ozbiljan "projekat", a i pocetak tui nije najbolji..Vezbaj ovih dana, pa se vidimo:D:hug432:
Savrsen pocetak...ne bih nista menjala....:cheezy:
supercica04 15-04-08, 17:36 Savrsen pocetak...ne bih nista menjala....:cheezy:
Dobro, a ti onda nastavi....Sama si u "projektu", samo da znas:mwah1:
Dobro, a ti onda nastavi....Sama si u "projektu", samo da znas:mwah1:
Ma neka bude bez kraja...prica sa vise zavrsetaka...:cheezy:
"Orah, magarac i žena povezani su sličnim zakonom. To troje ne čini ništa dobro ako izostanu batine."
posli sunca nema šanse da ne padne kiša :D
Imati znači osjećati...znati...željeti...voljeti...biti srećan...
"Svatko može biti ljut, to je lako. Međutim, naljutiti se na pravu osobu, do prave granice, u pravo vrijeme, zbog pravog razloga i na pravi način, to je već teško."
"Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje."
- Aristotel -
girl from venera 16-04-08, 13:16 Još se ne poznajemo, jer se još nismo usudili zajedno šutjeti.
Maeterlinck
Remember, if people talk behind your back
it only means you are two steps ahead..http://www.getsmile.com/emoticons/aiw-smileys/wink.gif
Zor_djevojka 16-04-08, 15:00 Chovek je kao peshcani sat. Vreme neprimetno prolazi. I samo jednog dana osetimo kako nam se pesak spustio u donji deo - u bubrege, u zhuch, u mokracne kanale i beshiku. - Dushan Radovic
Svakog dana prije vecere dobro izmlati zenu - ako ti ne znas zasto, ona ce znati. :tongue2:
- arapska poslovica -
Svakog dana prije vecere dobro izmlati zenu - ako ti ne znas zasto, ona ce znati. :tongue2:
- arapska poslovica -
e moj simm, kod nas ti pali druga "medicina"
Pristojna žena je ona dama koja zna šta ne smije znati, iako zna.
girl from venera 17-04-08, 08:45 "Ne hodaj ispred mene, možda neću slijediti. Ne hodaj iza mene, možda neću voditi. Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj." (Albert Camus)
Nema zime dok ne padne inje;
ni proleća dok sunce ne sine;
ni radosti dok ne deliš s kime.
girl from venera 17-04-08, 09:11 Doktori imaju jednu veliku prednost; kada naprave grešku, oni je jednostavno pokopaju.
"Ko hoće nešto da učini, nađe način, ko neće ništa da učini, nađe opravdanje."
-Pikaso-
"Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo."
-Stendal-
"Lepo je ono sto nam godi, a da pri tome nemamo nikakav interes."
-Kant-
Ne voliš da budeš na smetnji, ne voliš da te ko krivo pogleda,ne voliš da ti iko ružnu riječ kaže.
Kako onda misliš da živiš?
Meša Selimović
Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira.
Jayne Mansfield
Zor_djevojka 17-04-08, 12:51 Kako je moguce da je u onakvoj konkurenciji pobedio spermatozoid od koga ste vi postali?! Vi vishe lichite na poraz, nego na bilo chiju pobedu. - Dushan Radovic
Ljudi se najviše razočaraju u sebe kada su imali priliku da postignu više a zadovolje se manjim!
Čovjek možda neće uvjek dobiti nagradu koju zaslužuje, ali može da dobije sve za šta se izbori.
Čim savladaš neku poteškoću,
Otkrićeš da se ona ponavlja na višem i suptilnijem nivou.
To je ista temeljna slabost u tebi
S kojom moraš da se suočiš u prefinjenijem obliku. (Šri Činmoj)
Povedi me tamo gde je našao dobro onaj ko je činio dobro.
Paramanand 18-04-08, 13:10 Ko prijatelja tumači i analizira, taj ga ne voli.
Ivo Andrić
Zor_djevojka 18-04-08, 13:47 Ko je mnogo voljen, postaje sebichan.
Ko je sebichan, postaje usamljen.
A ko je usamljen, postaje nesrecan. – Dushan Radovic
Najbolje je da o vama i vaši prijatelji i vaši neprijatelji govore lijepo, međutim, bolje je da oni o vama govore loše nego da uopšte ne govore.
Spretnošću možemo od kamenja, kojeg nam je neko stavio na put, napraviti stepenice...
"Život je kratka epizoda između dvije velike misterije koje su u suštini jedno." (Carl Jung)
Ko hoće da da drugima ne treba da pita "Hoćete li'"
"U mesecima u kojima ima "r" spavanje posle ručka ne prija" :smokeing: :)
-Latinske poslovice
Ja sam ja i neću da potčinim svoj ukus jednodušnom sudu čovečanstva. Ako ne volim neku stvar, ne volim je, to je sve; ne vidim nikakav razlog da se pretvaram da volim nešto samo zato što većina voli ili se pretvara da voli.
Džek London, američki pisac
Bože, što se čovjek uvijek zaljubi
u ono što je jače od njega
u ono što mu prirodno izmiče,
Nikako u ono što je za trunku slabije
ili makar ravno njemu!
Neki ljudi imaju rešenja za koje ne postoje problemi! ;)
Svi ljudi imaju mane, ali loši ne umiju da ih prevaziđu!
Prosečna žena uvek je rađe lepa nego pametna, jer prosečna žena zna da prosečni muškarac bolje vidi nego što misli.
Stvari ne vidimo kakve jesu nego ih vidimo kakvi smo mi. (Talmud )
Zor_djevojka 19-04-08, 13:18 Drugarice, razmishljajte o tome na vreme : Lepshe je biti nechija baba, nego samo baba. - Dushan Radovic :clapping:
Postoji ludilo ljubavi ali ne i mudrost ljubavi!:wub2:
J.Dučić
supercica04 19-04-08, 15:08 Ja sam ja i neću da potčinim svoj ukus jednodušnom sudu čovečanstva. Ako ne volim neku stvar, ne volim je, to je sve; ne vidim nikakav razlog da se pretvaram da volim nešto samo zato što većina voli ili se pretvara da voli.
Džek London, američki pisac
Mirjance, dobro je da si napisala da je pisac...pomislila sam da je pevac, a jel' on iz Londona?:D
Kad je ljudima dosadno, dosadno im je ponajviše zbog toga što su dosadni sebi samima.(Hoffer Eric)
supercica04 19-04-08, 15:20 Kad je ljudima dosadno, dosadno im je ponajviše zbog toga što su dosadni sebi samima.(Hoffer Eric)
Izvini, mnogo mi je dosadno, a odakle je taj i cime se bavi?:cheezy:
"Neprijateljima treba neprekidno opraštati, jer je to upravo ono što ih najviše ljuti.":weeping:
(Vajld)
BlackWoman 19-04-08, 18:38 Ljubav je zakon koji priznajem
Ljubav je zakon jedini
Ljubav je zakon najjaci od svih
Ljubav je zakon koji pobjedjuje
Jura Stublić
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.
Ivo Andrić
Izvini, mnogo mi je dosadno, a odakle je taj i cime se bavi?:cheezy:
Što me nađe od Cice...:D
Čovjek je biće rođeno za kocku; Kad je dobro, malo mu je, on ide na sve ili ništa!
Evo ga, opet Oskar Vajld:
....
Iskustvo je samo ime kojim su ljudi nazvali svoje greske!
....
Samo je jedna stvar gora od ogovaranja - ne biti ogovaran!
Ako vam ide suviše lako, pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo...
Grešiti je ljudski, ali je osećaj božanski.
Ljudska pamet je ograničena. Glupost nije.
Ako neka žena kupuje košulju, onda je zaljubljena. Kad je pegla onda je udata. Ako pri tome pjeva, onda je i prvo i drugo.
Sujeta je slabost prema sebi a netrpeljivost prema drugima!
Živeti među hiljadama ljudi, A Misliti samo na jednoga, znači Ljubav.
Andrić
Zor_djevojka 20-04-08, 15:23 Lekari ne vole da im kazhete shta vas boli. Sujetni su i vole sami da pogadjaju. Jedan lekar kladio se sa bolesnikom da ce pogoditi od chega je bolestan. Lekar je izgubio opkladu, a bolesnik zhivot. - Dushan Radovic
Ako ne možete da budete srećni sada takvi kakvi jeste s onim što imate, nećete biti ni onda kada budete imali ono sto mislite da želite!
Ako se nekad osjetite maleni, zapostavljeni i depresivni... Uvijek se sjetite da ste nekad bili najbrži spermatozoid u svojoj grupi!
Meni nije potreban prijatelj koji se u svemu slaže i na sve klima glavom,
jer to isto moja senka može da uradi i još mnogo bolje
"Pametni mogu da biraju, da budu i pametni i glupi, kako im kad više odgovara. Glupi nemaju izbora"
D. Radovic
Za svaku našu nesreću kriva je naša lakoumnost, ili naša gordljivost, ili naša glupost ili naš porok.
Zato čovjek kroz cio svoj život čini sebi više zla nego dobra.
Što uspijemo našom pameću, pokvarimo našom ćudi; što uspijemo našom dobrotom, upropastimo našim porocima; što postignemo svojom mudrošću izgubimo svojim temperamentom.
Sva mudrost čovjekovatreba da služi samo za to da sebi ne pravi zlo.
Treba se čuvati više sebe nego svih svojih zlotvora.
J.Dučić- Blago Cara Radovana
Paradoks:
Prijatelj moga prijatelja je moj prijatelj.
Prijatelj moje prijateljice je moj neprijatelj.
"Budite radosni kad god vam se za to pruza mogucnost, i kad
god za to nalazite snage u sebi, jer trenuci ciste radosti vrede
vise nego citavi meseci naseg zivota provedeni u mutnoj igri
nasih sitnih i krupnih strasti i prohteva. (Njihova propinjanja
su cudljiva i nezdrava, njihova nezadovoljenja nisigurna i kra-
tkotrajna, sam sebi cilj i svrha!) A minut ciste radosti ostaje
u nama zauvek, kao sjaj koji nista ne moze zamraciti."
"Znakovi pored puta" - Ivo Andric
BlackWoman 21-04-08, 12:34 Ako se nekad osjetite maleni, zapostavljeni i depresivni... Uvijek se sjetite da ste nekad bili najbrži spermatozoid u svojoj grupi!
Ovo ću da prepišem! Originalno je! :thumb_up:
Zor_djevojka 21-04-08, 12:59 Svaki Beogradjanin ima svoga pacova. U podrumu ili u dushi. - Dushan Radovic
Juče sam bio pametan i hteo sam menjati svet, a danas sam mudar, stoga menjam sebe. Činmoj
|
|