seka
14-01-08, 01:35
Seko, srecna ti Pravoslavna Nova godina!:mwah1::mwah1::mwah1:
hvala cico draga! i tebi sve najbolje!
hvala cico draga! i tebi sve najbolje!
|
View Full Version : Misao dana seka 14-01-08, 01:35 Seko, srecna ti Pravoslavna Nova godina!:mwah1::mwah1::mwah1: hvala cico draga! i tebi sve najbolje! seka 15-01-08, 17:03 "Možda to i jeste prava velika i potpuna ljudska nesreća, kad je čovek nem od gadjenja i ukočen od stida zbog onog što drugi sa njime čine,tako da ne ume i ne može da brani svoje pravo,nego mora,pored toga što je žrtva da uzme na sebe i izgled krivca" Ivo Andrić explosion 15-01-08, 18:42 "Usamljenost nije u tome što smo sami, nego u tome, što ne postoji ništa za čim čeznemo". Stendhal seka 16-01-08, 10:50 Pa zašto se predati inerciji i živjeti u ljusci neznanja? Zar nije bolje rasprsnuti tu ljušturu zvanu "ne mogu" prema slobodnom zraku zvanom "ja mogu"? Tada ćeš znati da je um svemoćan; sve što tvoj um smisli može se materijalizirati. Nema prepreka osim tvoje "ne mogu" svijesti. Pogledajte kako je čudesan način širenja koji vam pokazujem. Riječi: "Ja mogu, ja moram, ja hoću" - to je način da promijenite sebe i postignete potpunu pobjedu. Yogananda seka 18-01-08, 19:04 "Jedina vrlina kojom čovek ne može da se pohvali jeste skromnost. Kad bi se njome pohvalio, više ne bi bio skroman.“ Fransoa Mari Arue Volter, francuski mislilac i filozof zagorski 19-01-08, 10:19 "Ono što posmatramo nije priroda kakva je po sebi, nego je priroda kakva je izložena našem načinu ispitivanja" (Verner Hajzenberg) seka 19-01-08, 14:08 "Onaj koji ne iznosi nježni cvijet svoje duše na vjetrove iskušenja, pa ma ga i cijela spasio i prenio do kraja, tome je kao da ga nikad nije ni imao. " (Ivo Andrić) seka 23-01-08, 23:05 "zemlja ne pripada čovjeku, čovjek pripada zemlji. to mi znamo. sve stvari su povezane kao krv koja ujedinjuje porodicu. sve stvari su povezane. što god snađe zemlju, snaći će i sinove zemlje. šovjek ne tka tkivo života; on je samo struk u tome. što god čini tkanju, čini i samome sebi." Poglavica Seattle (1854.) seka 24-01-08, 10:54 Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti. F. La Rochefoucauld seka 28-01-08, 09:19 BG 3.5: Everyone is forced to act helplessly according to the qualities he has acquired from the modes of material nature; therefore no one can refrain from doing something, not even for a moment. http://bhagavadgitaasitis.com/ Miriam 28-01-08, 09:44 Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti. Ivo Andrić Miriam 29-01-08, 10:27 Čim neko nešto voli i za nešto se veže - misao neku, predmet ili živo biće - on daje nešto od sebe i spreman je da daje i gubi jos više, bez mere i računa, sa istom onom nagonskom bezobzi- rnošću i stihijskom žestinom sa kojom se ljudi bacaju na sticanje i grabež. I to je do sada jedini poznati način kako jedan čovek može da daje drugim ljudima ili stvarima oko sebe i ono što ne mora i onda kad ne mora. Tako to što se zove ljubav stvara jedno nepregledno i nerazumljivo knjigovodstvo medjusobnih davanja i primanja, sa potpuno antipodnom, astronomskom računicom u kojoj je sve nejasno, ali čiji je krajnji zbir kratak, jasan i nerazumljiv. seka 29-01-08, 23:52 "Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bijedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem." Meša Selimović liv_tyler 30-01-08, 16:41 Ne volim te zato sto si ti - ti, vec zato sto sam ja ja kad sam pored tebe! :notworthy: Zor_djevojka 30-01-08, 16:43 Pre nego shto popravite svet, popravite chesmu u svom stanu.Svet bi bio mnogo srecniji i lepshi kad bi svako samo popravio chesmu ili makar zube. - Dushan Radovic Miriam 31-01-08, 10:11 Prevariti se u jednoj velikoj nadi nije sramota. Sama činjenica da je takva nada mogla da postoji vredi toliko da nije suviše skupo plaćena jednim razočarenjem, ma kako teško ono bilo. Ivo Andrić liv_tyler 01-02-08, 00:10 Nema te mržnje koja je tako odvratna kao ljubav u stadiju raspadanja. Zor_djevojka 03-02-08, 22:16 Nasha zemlja je pretvorena u veliku chekaonicu. Svi chekamo ljepshe dane. - Dushan Radovic Miriam 04-02-08, 09:10 Kakvo mišljenje imate o ljudima, tako se prema njima ponašate. Kako se prema ljudima ponašate, oni takvi postaju. Johann von Goethe seka 10-02-08, 11:21 Neke ljude koje sam susreo, kroz godine se nisu uopšte promijenili. Oni uvijek ostaju isti, kao fosili. Razlika između biljke i fosila je ta da je fosil isti sada i kao milion godina prije, ali biljka nastavlja rasti. Ali ti želiš biti živuće sjeme. Čim se stavi u zemlju ono počinje bubriti i izvlačiti sunce i zrak, tada širi svoje grane i konačno postaje čvrsto stablo i obavija sebe cvjetovima. To je ono što čovjek treba biti; duhovna biljka koja se širi, a ne okamenjeno drvo. Paramahansa Yogananda natasha 10-02-08, 13:20 Nikad covek ne moze da kaze onoliko mudrosti koliko moze da precuti ludosti. Ducic Zor_djevojka 11-02-08, 21:55 Neki muzhevi otishli su od kuca kad i struja i josh ih nema da se vrate - ni njih, ni struje. Ko zna gdje su i sa kim troshe tu struju. - Dushan Radovic mozak 11-02-08, 22:14 U svakoj šali, ima malo šale... TIHOMIR ŽUVELA seka 12-02-08, 20:20 "Sve dobro svakome, ništa lošeg nikome..." Maharishi Mahesh Yogi Zor_djevojka 12-02-08, 22:41 Dobri ljudi su za sve krivi. Da oni nijesu bili toliko dobri, ni loshi ne bi napravili toliko zla. - Dushan Radovic black adder 12-02-08, 23:32 Od hiljadu ideja, jedna je pametna. Od hiljadu pametnih ideja, jedna je upotrebljiva! Nikola Tesla seka 13-02-08, 20:46 "Postoje ljudi koji vam izvade srce i postoje ljudi koji ga vrate na mesto." Zor_djevojka 13-02-08, 21:40 Koshutnjak je pun manijaka. Jedni trche za zhenama, a drugi bez razloga. - Dushan Radovic Nabuko 14-02-08, 08:43 A man who views the world the same at 50 as he did at 20 has wasted 30 years of his life. Muhammad Ali seka 14-02-08, 09:45 Plakala sam što nisam imala cipele, dok nisam vidjela čovjeka koji nije imao nogu. Helen Keller explosion 14-02-08, 09:59 Najezih se! :) seka 16-02-08, 10:15 Sretne veze ne ovise o tome hoćete li pronaći pravu osobu, nego o tome jeste li vi prava osoba. sladja 16-02-08, 11:33 ...Nikad ne treba gubiti iz vida da od zivota nikako ne smemo ocekivati mnogo srece, ni od ljudi savrsenstvo; jer onaj ko svagda ocekuje nesto obicno ima to preimucstvo da ishod retko rusi njegove nade, dok ga naprotiv, ponekad iznenadi neslucenim savrsenstvom... "O lepom i uzvisenom" - Immanuel Kant seka 17-02-08, 16:11 • Tražio sam snagu i Bog mi je dao poteškoće koje su me osnažile • Tražio sam mudrost i Bog mi je dao probleme koje je trebalo riješiti. • Tražio sam bogatstvo i Bog mo je dao mozak i tijelo da mogu raditi. • Tražio sam hrabrost i Bog mi dao prepreke koje je trebalo savladati. • Tražio sam ljubav I Bog mi je dao ljude kojima je trebalo pomoći. • Tražio sam usluge i Bog mi je dao prilike. NISAM DOBIO NIŠTA OD ONOG ŠTO SAM TRAŽIO... ALI SAM DOBIO SVE ŠTO MI JE TREBALO. seka 18-02-08, 10:33 "Čovjek često prođe pokraj svoje sreće ni ne primjetivši je..." sladja 19-02-08, 09:24 "...Glavno je ne lažite sebe samog. Onaj ko laže sebe samog,i svoju laž slusha, dolazi dotle da vishe nikakvu istinu, ni u sebi, ni oko sebe, ne primjecuje, i prema tome ne poshtuje ni sebe ni druge. A ne poshtujuci nikoga, prestaje da voli, i nemajuci ljubavi da bi sebe zaposlio i zabavio, odaje se strastima i grubim nasladama i u svojim porocima dolazi sasvim do zivotinjizma, a sve je to zbog neprekidne lazi,ljudima i sebi..." Dostojevski girl from venera 19-02-08, 11:12 Sudbina nije stvar slučajnosti , već je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati, već nešto što treba postići !!! Daci 19-02-08, 17:30 Naš najveći uspjeh nije nikad ne pasti, nego se uzdići svaki put kada padnemo. :superman: black adder 19-02-08, 19:39 "Ni jedan uspjeh nije konačan, ni jedan neuspjeh nije fatalan: ono što je bitno jest hrabrost za nastaviti ili krenuti dalje." Winston Churchill Miriam 20-02-08, 10:12 Onome, ko ume da čeka, vremenom sve dolazi! Zor_djevojka 20-02-08, 16:24 Treba vishe strahovati od ljubavi zhene, nego od mrzhnje mushkarca. - Sokrat kliko 20-02-08, 23:25 "Znatizheljo, ime ti je skvo!"- Zhalosna Sova BlackWoman 21-02-08, 13:25 "Znatizheljo, ime ti je skvo!"- Zhalosna Sova E na ovo sam morala da se nasmijem do suza! http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/feminist.gif sladja 21-02-08, 13:53 "Svet je previshe opasan da bi se u njemu zivelo- ne zbog ljudi koji chine zlo , vec onih koji stoje sa strane i nemo posmatraju" Albert Einstein explosion 21-02-08, 19:31 If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group! hahahha nadam se da nisam pokvarila temu, ali stvarno je najjace sto sam danas procitala! anon1 21-02-08, 19:49 There's an empty space in my life and it's just your size. (ili u prevedu: U mom zivotu postoji praznina koja je upravo tvoje velicine) melic 21-02-08, 19:50 There's an empty space in my life and it's just your size. (ili u prevedu: U mom zivotu postoji praznina koja je upravo tvoje velicine) ( zvizdukala dva zvizdukala):D Daci 21-02-08, 23:25 :rei: Nemam hrabrosti da o onome što mislim pišem, a isto tako ne želim pisati ono što ne mislim. :clapping: natasha 22-02-08, 00:28 Čuvaj se zurbe jer ona uvek dovodi do kajanja. Onaj koji žuri govori prije nego što nešto sazna, a odgovara prije nego što nešto shvati, odluči prije nego što nešto provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. sladja 22-02-08, 10:54 Pohlepa osiromasuje jer nikad ne govori : dosta ! Pohlepa mnoge ljude smrtno osiromasuje. Oni vise nemaju zivota. Oni imaju jos samo novac. ...................... Phil Bosmans Zor_djevojka 22-02-08, 16:18 '..Lijepom rijechju i pishtoljem mozhete postici mnogo vishe, nego samo lijepom rijechju!...' Autor nepoznat flowerchic 22-02-08, 19:16 Neke se oci naprosto dogode...:) sladja 23-02-08, 10:19 Pobrinite se da dobijete ono što zaista želite jer će vas prisiliti da volite ono što vam se daje - (Džordž Bernard So) - seka 23-02-08, 15:19 Istina rečena s lošom namjerom gora je od svake laži. Zor_djevojka 23-02-08, 15:33 Tvrdoglavog chovjeka mozheh samo pobijediti, ali ubijediti - nikada. nestasni_cipiripi 23-02-08, 15:37 Kad dodje noc prodje dan! Ribica 23-02-08, 15:40 Ko hoće nešto da učini - nađe način, ko neće - nađe opravdanje ... seka 25-02-08, 21:45 "Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem." Meša Selimović Zor_djevojka 25-02-08, 22:00 Bila je to ljubav na prvi pogled. Ali nakon vjenchanja ustanovili su da je on bio kratkovid, a ona dalekovida... - Zharko Petan sladja 26-02-08, 13:15 "Nekada gradiš zidove oko sebe. Ne da zadržiš ljude vani, nego da vidiš kome je stalo dovoljno da ih sruši. " Bon Jovi 26-02-08, 14:11 Omnia tempus revelat(ili Tempus omnia revelat)-Vreme sve otkriva :) Miriam 27-02-08, 08:58 Mnoge velike i sudbonosne strasti naše mladosti počivaju na prostom nesporazumu. Tu smo mi kao nevešt i nespretan čovek koji uđe u neku radnju, pokaže na neku stvar u izlogu i kaže tonom čoveka koji je rešen na sve: - Uzimam ovo i plaćam koliko tražite. A posle, posle kad je sve dockan, pokaže se da ste ušli u pogrešnu radnju i tražili nešto sto vam ne treba i što stvarno niste nikad želeli da imate. Ivo Andrić Homer 28-02-08, 08:52 Boj se ovna, boj se govna- a kad ćemo živjet! Tvrđava- M.Selimović sladja 28-02-08, 14:52 "Manija svih ljudi je da usvajaju tudja merila i svoj sopstveni zivot. Prava sreca covekova bice ako postigne svoje oslobodjenje od drugih ljudi, a osloboditi se, to je najpre odvojiti svoju sudbinu od presije tudjih primera, dajuci svom zivotu pecat svoje sopstvene prirode i svojih ukusa. Tada bismo razumeli da sreca za Petra nije isto sto i sreca za Pavla..." Jovan Ducic seka 28-02-08, 19:28 Samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost. Samo za onu prvu nisam siguran. ALBERT EINSTEIN sladja 29-02-08, 13:50 Buncaju ljudi i postaju umorni od života kad nemaju pred sobom neki cilj prema kome bi upravili svaki svoj napor i svaku svoju misao. Marko Aurelije Zor_djevojka 29-02-08, 15:06 Ljudi izmedju sebe lakshe izmjenjuju komplimente, nego otvorene misli.... Angelina75 29-02-08, 16:27 "Ako sve drugo propadne ,besmrtnost se moze steci spektakularnom greskom!" Dzon Kenet Galbrajt Bon Jovi 01-03-08, 10:08 Fide, sed qui, vide-Veruj, ali pazi kome melic 01-03-08, 10:14 "Nikad covek ne moze da kaze onoliko mudrosti, koliko moze da precuti ludosti, cak i gluposti.." (J.Ducic) sladja 01-03-08, 13:23 Niko vam ne zavidi na sposobnostima, već na uspesima. Dok radite, smatraju vas ludim, a kad nešto postignete srećnim. Dušan Radović anon1 01-03-08, 13:28 Omnia mea mecum porto. Sve svoje nosim sa sobom. Miriam 01-03-08, 13:58 Od svih stvari koje mogu da krenu naopako, uvek krene ona koja izaziva najveću štetu. MURPHYJEV ZAKON Zor_djevojka 01-03-08, 14:00 Domaci rok muzichari su pojeli muziku. Ono shto chujemo samo je podrigivanje. - Dushan Radovic seka 01-03-08, 19:56 Meni nije potreban prijatelj koji se u svemu slaže i na sve klima glavom, jer to isto može moja sjenka da uradi još mnogo bolje. (Plutarh) seka 02-03-08, 09:36 Sve je u tome da čovjek bude onakav kakav jeste, da se ne stidi željeti ono što želi, čeznuti za onim čime čezne. Ljudi su obično robovi propisa. Neko im je rekao da budu takvi i takvi i oni nastoje da budu takvi i obično do smrti ne saznaju ko su i što su bili. Na taj način postaju niko i ništa, djeluju podvojeno, nejasno, zbunjeno. Čovjek prije svega mora imati hrabrosti da bude što jest. Milan Kundera Miriam 02-03-08, 10:03 Kad se jednom nešto pokvari, svako nastojanje da to popraviš samo će pogoršati stvar. leonarda 02-03-08, 20:33 In the End, we will not remember the words of our enemy, but the silence of our friends. Martin Luther King anon1 03-03-08, 02:17 Our great whirling planet, our human individuality, were not given to us merely that we might exist for a time and then vanish into nothingness, but that we might question what it is all about. To live without understanding the purpose of life is foolish, a waste of time. The mystery of life surrounds us; we were given intelligence in order to solve it. Sri Paramahansa Yogananda anon1 03-03-08, 02:18 Change yourself and you have done your part in changing the world. Every individual must change his own life if he wants to live in a peaceful world. The world cannot become peaceful unless and until you yourself begin to work toward peace. It is only by removing hate from our hearts that we can live a Christlike life. Sri Paramahansa Yogananda Miriam 03-03-08, 09:03 Moć počiva na vrsti znanja koje imaš. Kakvog smisla ima znanje o koječemu koje ti nije ni od kakve koristi. Karlos Kastaneda seka 03-03-08, 10:25 "Nesklad je kad je neko prisiljen da bude u skladu s drugima." Oskar Vajld sladja 03-03-08, 14:43 "Koliko više vodimo računa o vremenu, toliko više očajavamo što ga nemamo dovoljno, ali koliko ga više nerazumno trošimo, toliko se čini da ga imamo napretek." ( Leopardi Giacomo ) leonarda 03-03-08, 18:19 An eye for eye only ends up making the whole world blind. M.K. Gandhi leonarda 03-03-08, 18:21 Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment. Buddha Blade 03-03-08, 21:04 Few things are harder to put up with than the annoyance of a good example. Mark Twain Miriam 05-03-08, 09:10 "Duboko veruj u ono što želiš,i zapamti izgubljeno je samo ono čega si se odrekao! U životu poželi samo jedno, da ne voliš izgubljeno i ne izgubiš voljeno!" ... zagorski 05-03-08, 10:52 Zdrav razum je skup predrasuda koje smo skupili do osamnaeste godine. (Albert Einstein) sladja 05-03-08, 13:45 "Teško je dok se ne odlučiš, tada sve prepreke izgledaju neprelazne, sve teškoće nesavladive. Ali kada se otkačiš od sebe neodlušnog, kad pobediš svoju malodušnost, otvore se pred tobom neslućeni putevi, i svet više nije skučen i pun pretnji." Meša Selimović millica 05-03-08, 13:46 "The Kingdom of Heaven is within you...Seek ye first the Kingdom of Heaven and all things will be added unto you." Jesus Blade 05-03-08, 20:34 Sve je dragocjeno, a ništa nije važno! Eckhart Tolle seka 05-03-08, 23:32 "Ćutanje je najbolja kapa za prazne glave." I. Sekulić Miriam 06-03-08, 09:06 Od svih dana najizgubljeniji je onaj u kome se nismo nasmejali!!! sladja 06-03-08, 11:27 "Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. " ( Dumas ) koke_st 06-03-08, 11:52 jeba lud zbunjenog... (koke_st) Blade 06-03-08, 16:45 Ono što je prošlo, više ne postoji. Ono što će biti, još nije došlo. Postoji samo ona tačka u kojoj se sastoji prošlo i buduće. U toj tački je cijeli naš život. (L.N. Tolstoj) Blade 06-03-08, 16:49 Razlog zbog kojeg nećete staviti ruku u vatru nije strah, nego saznanje da biste je na taj način spalili. Eckhart Tolle seka 06-03-08, 22:45 Jednom sam u Petoriji otišao kod engleskog frizera. On je odbio da me ošiša. Ja sam bio jako povređen, odmah sam kupio makaze i odsekao kosu sam sebi pred ogledalom. Šišanje spreda mi je više-manje uspevalo, ali sam u potpunosti pokvario svoju frizuru pozadi. Prijatelji na sudu tresli su se od smeha: "Šta Vam je to sa kosom, Gandi? Jesu li Vam miševi skakali po glavi?" "Ne, beli frizer se nije usudio da dotakne moju crnu kosu," odgovorio sam "pa sam stoga odlučio da se sam ošišam, pa kako god." Odgovor nije iznenadio moje prijatelje. Frizera se nije moglo kritikovati, jer je odbio da ošiša moju kosu. Bilo je za očekivati da će izgubiti svoje stalne mušterije, ukoliko bude pružao usluge obojenima. Mi (Indijci) ne dozvoljavamo svojim frizerima da pruže svoje usluge svojoj "nedodirljivoj" braći. Ja sam račun za to morao platiti u Južnoj Africi i to ne jednom, nego vrlo često, a ubeđenje da je to kazna za naše sopstvena grehe sprečavalo me je da budem ljut. Nepoštovati jedno jedino živo biće znači nepoštovati Božiju snagu i time ne oštetiti samo ovo jedno biće, nego naneti štetu celom svetu. Mahatma Gandi sladja 07-03-08, 10:48 "O ljubavi se ne moze ni govorit pametno, jer ljubav nije stvar pameti nego osecanja; a zato sto je ljubav istinska samo kada je slepa, ona ne podleze merama razuma!" Jovan Ducic seka 08-03-08, 15:26 Budite radosni kad god vam se za to pruža mogućnost, i kad god za to nalazite snage u sebi, jer trenuci čiste radosti vrede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provedeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohteva. A minut čiste radosti ostaje u nama zauvek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti... Ivo Andrić |