View Full Version : Duhovi

liv_tyler
15-08-06, 00:08
Vjerujete li da duhovi zaista postoje? U zadnje vrijeme sam cula dosta vezanog za to, kao npr. da dusa preminulog ne odlazi odmah na nebo vec 40 dana luta po mjestima gdje je za zivota cesto boravila.
Znamo takodje za mnogobrojna iskustva vezana za prizivanje duhova. Svi naglasavaju da se s time nije igrati, i da postoje ljudi profesionalci koji znaju stvarno da prizovu duhove ali znaju i da ih vrate. Kazu da se najvise problema javlja zbog neumjeca vracanja duhova tamo odakle su dosli.
Podijelite svoja iskustva s nama, kao i stvari koje ste culi ili procitali na tu temu!

Jura
15-08-06, 00:11
Ne vjerujem

liv_tyler
15-08-06, 00:32
Imas neko obrazlozenje, ili ti to onako, iz principa ne vjerujes? :lol:

Jura
15-08-06, 00:34
A ti me ne pitaj nikada - o duhovima :lol:

Arabea
15-08-06, 00:38
A ti me ne pitaj nikada - o duhovima :lol:

LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dobarrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

liv_tyler
15-08-06, 00:42
:lol: :lol: :lol:
kako ti kazes, kume
:lol: :lol:

BlackWoman
15-08-06, 15:16
Nemam nikakvo iskustvo s tim.
Nemam ni potrebno znanje da bih o tome diskutovala, samo nikada se ne bih igrala, niti otvarala vrata nečega iza čega ne znam šta ću naći i kako to isto kontrolisati.
Hrišćanstvo i mnoge druge vjere prihvataju postojanje duhova, samo drugačije to tumače.
Sigurno je da ih (duhove) ne zamišljaju kao Kaspera nego kao jedan vid energije.
Ljudska misao je energija, ljudska duša je energija, a energija je neuništiva. Šta se dešava nakon smrti... ko zna.

liv_tyler
15-08-06, 15:26
Pricaj ti sta hoces, ali meni je jeziva pomisao da oko nas kruzi na milione dusa umrlih :? :lol:
Salu na stranu, ovdje uglavnom i mislim na duh kao dio koji se odvaja od tijela nakon smrti.
Jos jedno pitanje: zasto nam se svima, na spomen duhova i njihovog postojanja javljaju negativne misli vezane za njih, i strah?
Kazu da njih, kao i ljudi, ima dobrih i losih, pa se ljudi, opet, ne plasimo na taj nacin.
Da li je to, mozda, zbog nedovoljnog poznavanja te oblasti (jer kazu da se najvise bojimo onog o cemu nista ne znamo), ili zbog straha da oni imaju neke moci, da ih tako nazovemo, koje prevazilaze nase i da ih, u slucaju da dodjemo u sukob s njima, ne mozemo savladati?

BlackWoman
15-08-06, 15:51
Hajde da malo zabrazdim u oblast za koju sam rekla da nisam kompetentna.
Jednostavno mi nedostaje adekvatan riječnik.
Po Hrišćanstvu, duše pravednika nakon smrti se ne zadržavaju na zemlji nego odlaze na više nivoe, dok se duše materijalista, "prizemnih" ljudi zadržavaju na zemlji. Prema tome, poltergejsti i ostali fenomeni su vezani za "loše" manifestacije istih.
Progonom iz Edena Bog je prve ljude "obukao" u kožne haljine (tumači se kao u materijalno tijelo) i s tim ih zaštitio da materijalnim očima ne vide ostale energije, kako negativne tako i pozitivne.

liv_tyler
15-08-06, 19:12
Svidja mi se ovo objasnjenje...
Izgleda da si ipak kompetentna :wink:

BlackLight
16-08-06, 00:05
postoje razna vjerovanja i razne priče.
imaš priču koja kaže da duša umrloga luta po svijetu živih dok ne "odradi kaznu".
na sa tog stajališta meni je prihvatljivije da vjerujem u reinkarnaciju i da čovjek ispašta
u ovom životu za greške iz prošlog. meni se to poklapa, s obzirom što sam vidio u regresiji.

Btw, vjerujem da duhovi postoje. vidio sam ih, osjetio sam ih, komunicirao sa njima. :wink:

Naravno kao krščanin, po tom pitanju se nalazim u dilemi :roll:

BlackWoman
16-08-06, 09:14
Nekada davno sam se interesovala za Hinduizam i Lamaizam. Osnovna dogma tih istočnjačkih religija je reinkarnacija, dok to druge vjeroispovjesti isključuju.
Po njihovoj dogmi po rođenju dijete nasljeđuje "karmu" koju mora da odradi ili otplati da bi se na kraju završio ciklus ponovnog rođenja a to je postizanje nirvane ili potpuno probuđenje svijesti na najveći nivo. Buda prikazuje stanje nirvane, otuda valjda i izraz probuditi se.

Nego mene interesuje Light o kakvoj regresiji pričaš? Da li si se podvrgao regresiji, koje to činio i kakva su tvoja iskustva? I kako si komunicirao sa duhovima?
Piši nam o tome.

BlackLight
19-08-06, 15:08
@BlackWomen & ostali koje zanima

Postoji dosta ljudi danas u HR i van nje koji rade regresiju.
POstoje dvije tehnike- sa i bez hipnoze.
Ova sa hipnozom daje bolje rezultate, ali ovisi koliko je osoba podložna hipnozi. također, nakon hipnotičke metode , znaju se dešavati flash backovi.

Ja sam bio kod jednog čovjeka, čije ime neću navodit jer sam se uvjerio da prodaje maglu, iako je ono što sam vidio moje sjećanje na prošle živote.
Moram napomenuti da se kao kršćanin ovdje nalazim u dilemi jer po kršćanskoj vjeri reinkarnacije nema.
Moja iskustva... prma onom što sam vidio i doživio...prema tumačenju karme.... današnji žitvotni interesi dobivaju mi dublji smisao.

Postoje tehnike us pomoć kojih se osoba sama može vodit natrag u prošle živote, no ja se sa time nebi igrao.

Komunikacija sa duhovima...ja sam ...razgovarao sa svojim djedom koji je umro kad sam imao 2 godine. stvari koje sam tada saznao nisu mogla biti nikakva moja zaboravljena sjećanja ili plod mašte, jer sam dobivene informacije provjerio i mama mi je rekla da je sve istina.
tehniku sam skinuo negje na netu.

Adriano
19-08-06, 19:39
I ja sam cuo da ima ljudi koji te vracaju u prosle zivote. Samo mislim da ne rade to hipnozom. Ja sam cuo da se ta metoda zove Memento. Ona polazi od cinjenice da smo neke probleme naslijedili u prethodnom zivotu i se oni mogu rijesiti tek kad se suocimo sa njima.

belaj_baksuz_mala
27-08-06, 10:37
Jos jedno pitanje: zasto nam se svima, na spomen duhova i njihovog postojanja javljaju negativne misli vezane za njih, i strah?

Vjerojatno zbog toga jer ja osobno mislim da se pri tom prizivanju duhova javljaju demoni,a andjeli
i duh sveti se javlja nepozvan vodi nas,upucuje nas,javi se u nekom obliku u snu.
Isto mislim da se ne treba bojati mrtvih,nego zivih ljudi.

BlackWoman
06-09-06, 11:27

Postoji dosta ljudi danas u HR i van nje koji rade regresiju.
POstoje dvije tehnike- sa i bez hipnoze.
Ova sa hipnozom daje bolje rezultate, ali ovisi koliko je osoba podložna hipnozi. također, nakon hipnotičke metode , znaju se dešavati flash backovi.

Ja sam bio kod jednog čovjeka, čije ime neću navodit jer sam se uvjerio da prodaje maglu, iako je ono što sam vidio moje sjećanje na prošle živote.
Moram napomenuti da se kao kršćanin ovdje nalazim u dilemi jer po kršćanskoj vjeri reinkarnacije nema.
Moja iskustva... prma onom što sam vidio i doživio...prema tumačenju karme.... današnji žitvotni interesi dobivaju mi dublji smisao.

Postoje tehnike us pomoć kojih se osoba sama može vodit natrag u prošle živote, no ja se sa time nebi igrao.

Komunikacija sa duhovima...ja sam ...razgovarao sa svojim djedom koji je umro kad sam imao 2 godine. stvari koje sam tada saznao nisu mogla biti nikakva moja zaboravljena sjećanja ili plod mašte, jer sam dobivene informacije provjerio i mama mi je rekla da je sve istina.
Ovo u vezi regresije je interesantno i sad bih te gnjavila da još pišeš o tome, ali do tebe je koliko toga ćeš s nama podijeliti, jer je ipak lične prirode.

Za te duhove sam negdje čitala i ovo - naime, taj "duh", kao što rekoh, je jedan vid energije, naše misli su takođe energija i prema tome tom "duhu" nije nikakav problem da dođe u istu "bazu podataka" iz bilo čije svijesti.
Ono što znaš ili neko drugi zna i taj "duh", a ono što niko ne zna, npr. budućnost - ne zna ni on.

Scuby Doo
06-09-06, 19:14
@BlackWoman
Ovo za bazu podataka mi je novo. Evo me je ta tvrdnja potakla na razmisljanje.... To bi objasnilo mnoge stvari. Kako proroci vide neke stvari. Samo je fora kako uci u tu bazu podataka :?:

BlackWoman
07-09-06, 15:40
Tako sam se figurativno izrazila. :D
Sve oko nas je fluid, nešto kao prenosnik. U vakuumu se ne prenose impulsi.
U tu bazu podataka nije baš tako lako ući, jer posjedujemo grubo materijalno tijelo. To je kao da čekićem popravljaš čip.
'Ebi ga, sad sam počela miješati tehniku. :D
Nemam adekvatan riječnik.

aladin
07-09-06, 19:53
Bio sam 3 puta na seansi.
Vjerujem u duhove.
Strah od duhova nije opravdan.

BlackWoman
08-09-06, 15:23
Misliš?
Ja sam se bojala volana sve dok nisam savladala tehniku vožnje kako treba. Tada je strah nestao.
Isto tako sam se bojala da brbam po računaru sve dok nisam skontala koje su koji fajlovi, šta je šta, šta smijem da diram, a šta ne... hoću da kažem da me nije strah jedino onoga onoga što znam šta je i kako da upravljam s tim.

aladin
08-09-06, 17:52
Cuj,rekli bi ljudi imas Auru.
U slucaju da je Aura ostecena,Duh moze uci u tvoje tjelo.
Onda bude zajebancije.
Oni psiholozi bi rekli multiple persona.
Zato bolje ne dirati u takve stvari.

BlackWoman
11-09-06, 15:52
Pa to i ja kažem, ako nisi siguran šta je to zašto bi se igrao s tim?

aladin
11-09-06, 18:43
Ne moras biti siugarn-na,vec hrabar-ra.
Oni koji se boje vec imaju rupicastu Auru.

BlackWoman
13-09-06, 15:09
Ha ha, ko zna, možda je moja (aura) na tufne? :D
Nije da se bojim nego me to baš toliko i ne privlači.
Koji će mi moj to?

aladin
13-09-06, 20:24
Od Duha mozes imati koristi,on moze obavljati neke zadtke za tebe.
Opsirno o tome mozes procitati u Huna Magiji.

Filip
14-09-06, 06:49

kako to mislis. jel moze da ti radi domace zadatke i tako to?

aladin
15-09-06, 17:28
E,jebi ga sada.
Onda nemoj pocimati pricu o duhovima.
Mozes jako puno..

BlackWoman
20-09-06, 15:37
Kakve zadatke? :lol: (evo, ozbiljna sam)

Mari
24-09-06, 16:34

moze obrazlozenje te tehnike, ili link gdje si to nasao?? ja vjerujem u to, i zelim da probam.

moja prijateljica kaze da komunicira sa svojim andjelom, kaze, samo treba da sjednes sa dlanovima okrenutim ka gore i potpuno se opustis, kaze da joj je dugo trebalo i puno pokusaja da se nesto desi, ali da joj sada dode kada to uradi.
jos kaze da to svako moze uraditi ako dovoljno uporan bude.

Predator
24-09-06, 18:02
dacu vam linkove od 2 videa navodno su pravi, vi ocjenite jesuli
1Video (http://www.metacafe.com/watch/54843/ghost_of_a_little_girl/)
2Video (http://video.google.com/videoplay?docid=-5489018464221065117&q=ghost+portugal&hl=en)
pogledajte i ovaj, ne radi se o duhu
Pogodi ko sam (http://www.metacafe.com/watch/172348/fallen_angel/)

shoosh
25-09-06, 14:40
licno sam imala dosta iskustva sa duhovima...posecivalo me troje njih....
u pocetku sam se plasila,ali nakon nekog vremena sam se jednostavno pomirila i prestala sam se plasiti!

sad mi je to sasvim obicna pojava...

BlackWoman
25-09-06, 15:30
Dajte nam ga malo po detaljima! :D

shoosh
25-09-06, 15:54
evo na primer...prvog duha sam videla sa 7 god...umrla je jedna zena iz komsiluka,i te noci kada sam legla da spavam ona je sedela dosta dugo na stolici pored mog kreveta...toliko sam se uplasila da nisam mogla ni da placem ni da vristim ni da zovem mamu!...sad me npr. posecuje jedna devojcica mokre kose...samo stoji i trlja je...nista vise...svake noci isto vec 2 nedelje u isto vreme je vidim...oko 4 ujutru...nisam luda,ali je tako :roll:

Predator
26-09-06, 00:41
http://www.crescent-hotel.com/ghosts/photos/ghosthallway.jpg

BlackWoman
29-09-06, 12:45
Buljim u ovaj kvadrat, ali ne vidim ništa...

Predator
29-09-06, 13:30
skini sliku pa zumiraj, vidi se ljucka kontura

Predator
30-09-06, 19:25
http://www.jesusreligion.com/brown_lady_ghost.jpg

kliko
07-10-06, 01:08
Evo jos jednog filma za kojeg se tvrdi da je autentican: http://media.putfile.com/GHOSTS--Caught--on--tapeSCary--as--helllittle--girl--seen--on--camera

U duhove vjerujem.Iskustvo mi je dosta bolno da bih ga mogao olako podijelit sa nekim.Medjutim ovi snimci po internetu (pa i ovaj kojeg sam ja dao)...baahhh,malo mi je tesko da povjerujem.Zasto nema nijednog snimka usred bijela dana ili makar da se jasno vidi?

Predator
07-10-06, 01:48
gledao sam odavno ovaj snimak i mislim da je namjesteno a ja sam gore postavio par snimaka koji mi realnije djeluju od ovoga, cak imam u komp snimak u 1 hotelu koji je poznat po duhovima gdje 2 lika snimaju termo kamerom i gdje se vidi ljucki oblik tj duh, postavio bi ga ovdje al nema mogucnosti, cim budem mogo postavljam ga

+..graveyard..+
07-10-06, 18:03
ajjjj onih videa...ooohho majko...
josh sam sama u kuci...brrr

kliko
08-10-06, 10:43
@Predator: 2.video koji si postavio nije pravi.Namjesten je dakle.Premotaj do 5min i 50 sek. obrati paznju na vozaceve ruke dok zumira kamera,vidjeces da sa desne strane nema mobilnog telefona,a kad se kamera "vraca nazad"-mobilni telefon je tu!Video je reziran.
Sorry!

kliko
08-10-06, 10:59
Pogledaj ovo: http://www.youtube.com/watch?v=EeNnWE6jvts

a i ovaj je dobar: http://www.youtube.com/watch?v=VQQS-0ZOMcg

ima bezbroj filmova sa duhovima na netu,ali kako vec rekoh,nijedan nije jasno snimljen, pri jakoj svjetlosti.Svi su snimani tako da ostavljaju dosta prostora za mastu.

+..graveyard..+
08-10-06, 11:47
ja iz samo sebi poznatih razloga vjerujem u duhove...

Predator
08-10-06, 18:25
@Predator: 2.video koji si postavio nije pravi.Namjesten je dakle.Premotaj do 5min i 50 sek. obrati paznju na vozaceve ruke dok zumira kamera,vidjeces da sa desne strane nema mobilnog telefona,a kad se kamera "vraca nazad"-mobilni telefon je tu!Video je reziran.
Sorry!

primjetio sam, mada je tel tu od samog pocetka i u tom se trenutku se ne vidi nikakav prekid ali malo prije je prekid i okle ti znas da vozac nije koristio tel i da ga je u tom momentu vratio

viper®
08-10-06, 19:12
Pogledaj ovo: http://www.youtube.com/watch?v=EeNnWE6jvts

a i ovaj je dobar: http://www.youtube.com/watch?v=VQQS-0ZOMcg

ima bezbroj filmova sa duhovima na netu,ali kako vec rekoh,nijedan nije jasno snimljen, pri jakoj svjetlosti.Svi su snimani tako da ostavljaju dosta prostora za mastu.

Kako me prepade ovaj drugi klip.Uh,imalo me srce ocistit.

kliko
08-10-06, 20:43
Hehehe Viper,jesi vidio sto rade duhovi?

Nego Predator,ima jedna stara uzrecica otprilike:"pametan covjek umije da dokaze drugima cak i ono u sto ni sam ne vjeruje". Mozemo i ja i ti naci 1000 nacina da odbranimo istinitost filma,ali cisto razmisljanje-da je autentican,da li bi momci koji su ga snimali tek tako to izbacili na internet bez da su probali na njemu da nesto zarade? Znas li sto znaci imat snimljenog duha?Mislis da nijedna novinska ili TV kuca ne bi bila zainteresovana da to objavi? Film je dobro uradjen ali nije autentican.

Miki_from_the_block
08-10-06, 21:33
Da li iko gledao emisiju Fear factor na MTV-u. Pazite, nije onaj Fear facktor na RTL-u, nego nesto sasvim drugo.
Emisija je strava, svaki put se najezim kao patka kad pogledam emisiju. U pitanju je Reality show. Jestel` ikad culi za to?

Predator
08-10-06, 21:34
znam, ok.
al navodno samo je 1 osoba prezivjela onaj udes mada ja ne vjerujem bas mnogo tim snimcima al mi je zanimljivo gledati, zad ce forum da se mjenja pa ako budem mogo postaviti zipovan fajl onda ces vidjet nesto

Predator
09-10-06, 11:57
video (http://rapidshare.de/files/36062884/crescent_hotel_thermal.wmv.html) koji sam obecao

Psihologue
09-10-06, 14:17
Zanimljiva tema ali hajde da razgovaramo o tome ko je video duha ili kako oni zgledaju ali ne iz vidjenja filma ili drugi ljudi..

BlackWoman
09-10-06, 15:28
Meni je malo čudno da nešto (čitaj duh) što nije materijalno može jedna materijalna kamera da "uhvati" i ovjekovječi. :smajlikojijeblenuo:

Predator
09-10-06, 16:40
kamera jes materijalna ali ona vidi drugacije nego nase oko, znasli da je sony bio izbacio na trziste video kameru koja je u toku dana kad bi upalila nightvision snimala kroz prvi sloj robe i radi toga su je povukli sa trzista. kamera moze da uhvati sto ljucko oko ne moze, jesili pogledala zadnji video snimak koji sam postavio, termo kamera je uhvatila neku vrstu energije ljuckog oblika sto oni prepostavljaju da je duh.
Mozda su sve te natprirodne i paranormalne pojave prirodne al nama nepoznate i iz tog razloga na njih gledamo cudno i dosta ljudi ne vjeruje u njih.
covjek-bice je takvo dok ne dozivi nesto(cudno) ne vjeruje, cak ima onih sto i dalje ne zele da vjeruju nego traze objasnjenje u naucno dokazanim primjerima

BlackWoman
10-10-06, 12:50
Hm, i IC kamera će uhvatiti tvoj obris ako se pokreneš bar koji metar. Uhvatiće obris tvoje toplote tamo gdje si prije toga stajao.

Predator
10-10-06, 12:54
jesili pogledala snimak, obris duha uopste nije tople boje nego hladne skoro da ga nema i uporedo sa tim termo snimkom daju normalan snimak

BlackWoman
10-10-06, 14:05
Zanimljiva tema ali hajde da razgovaramo o tome ko je video duha ili kako oni zgledaju ali ne iz vidjenja filma ili drugi ljudi..
Ne mogu da otvorim video koji si obećao i ostavio na prethodnoj stranici. Otvara mi se samo Rapid Share za hostovanje videa.

Predator
10-10-06, 19:40
Ne mogu da otvorim video koji si obećao i ostavio na prethodnoj stranici. Otvara mi se samo Rapid Share za hostovanje videa.

kad ti se otvori klikni dolje na FREE pa sacekaj da zavrsi odbrojavanje pa ce ti izbaciti da upises slova i onda ces moci da skines video

BlackLight
11-10-06, 00:11
@aladin
tražio sam o huna magiji po netu. našao sam samo neke opise...jako oskudne.
možeš li stavit link ili poslat štogod ako imaš?

Predator
11-10-06, 00:23
Huna Magic
Ancient Polynesian practice, which in Hawaii has grown into a psychoreligious system. Many legends have come down through oral tradition but details of the system's true origins have been lost.
The Huna belief is that each person is divided into three "selves": the low, middle, and high. These parts correspond, roughly, to our subconscious, conscious, and supraconscious minds. By embodying the power of mana, spiritual awareness of the three selves can be brought about.
To the Kahunas (practitioners of Huna), the whole creation — mortals, gods, and the whole of nature — is pervaded by mana. Religion was concerned with controlling and directing mana, with increasing it where it was needed, with shielding man from its dangers. Mana power comes down through the divine ancestors and enters into all beings descended from them. A Polynesian chief was regarded as being directly descended from the gods and, therefore, was especially charged with great mana.
Related books:
Fundamentals of Hawaiian Mysticism.
Huna: A Beginner's Guide.
Huna Code in Religions.
Mastering Your Hidden Self: A Guide to the Huna Way

BlackLight
11-10-06, 00:29
moze obrazlozenje te tehnike, ili link gdje si to nasao?? ja vjerujem u to, i zelim da probam.

moja prijateljica kaze da komunicira sa svojim andjelom, kaze, samo treba da sjednes sa dlanovima okrenutim ka gore i potpuno se opustis, kaze da joj je dugo trebalo i puno pokusaja da se nesto desi, ali da joj sada dode kada to uradi.
jos kaze da to svako moze uraditi ako dovoljno uporan bude.

Čuo sam za tehnike dozivanja anđela. no nisam nikad isprobao.

BlackWoman
11-10-06, 12:22
Ja bih vam skromno predložila da se ne bavite takvim stvarima.

Predator
20-10-06, 00:12
Slika (http://img181.imageshack.us/my.php?image=dsc00492va6.jpg) koju sam uradio ispred Sv.Tripuna, na njoj se vide krugovi, mnogo njih a u gornjem ljevom uglu je 1 mnogo izrazen, al za ove druge ljudi koji proucavaju duhove ih povezuju sa duhovima i nazivaju ih ORBS i imaju neke veze sa energijom, postavicu izjavu sa 1 sajta u vezi ovog na engleskom

One of the leading theories concerning what orbs are and the one that I lean towards the most is that they are not the spirit at all. The orb is the energy being transferred from a source (i.e. powerlines, heat energy, batteries, people, etc) to the spirit so they can manifest. This may not even be a conscious thing the spirit is doing, just a natural way they get their energy. This would explain why the orbs are round balls. According to the laws of Physics energy being transferring like that would assume is natural shape of a sphere. This theory can also be tied into the EMF readings we get during spirit activity.

Predator
20-10-06, 00:29
Onaj iz gornjeg ljevog ugla sto je najaci, zumirao sam ga pa da ga vidite iz bliza

BlackWoman
23-10-06, 12:17
Misliš da to nije odraz svjetla?
Meni je u prvi mah na slici bilo sve ok, osim ovih balončića koji mi djeluju kao blicem osvjetljena prašina ili odraz svjetla na sočivu fotoaparata.

Kad sam bila na beer festu slikavali smo se i prilikom svakog "sijevanja" blica u zraku je zaiskrilo hiljade svjetlećih tačkica.
Na slikama su bili ti balončići.
Kakav mi je nos bio da ne pričam, jer je na platou bilo preko 10 hiljada ljudi i prašina se digla do neba.

Predator
23-10-06, 23:24
ti baloncici su ORBS i nema prasine niti ikakvog odraza svjetla, a onaj u gornjem ljevom uglu nemoze biti svjetlo jer je tamo nebo a ni mjeseca nije bilo gledao sam, na google potrazi ORBS.
imam sliku koja je bez blica uradjena odma nakon ove i nista se na vidi a ljudi koji se razumiju u ORBS kazu da se mogu uhvatiti samo dig.foto sa blicem

Predator
23-10-06, 23:31
evo druge slike al bez blica

BlackWoman
24-10-06, 15:04
Okačiću sliku na kojoj se vide balončići od prašine. Slika je zez, neka cura je završila u kanalu a momak je čupao.
http://img217.imageshack.us/img217/6277/b7rz5.jpg

Amelie
02-03-07, 22:28
vjerujem da paralelni svjetovi postoje,i da na samoj planeti postoji jos mnogo toga sto nismo u stanju da vidimo iz samog razloga zato sto koristimo mizerni postotak svoga mozga.tako da iz tih razloga vjerujem i u "vanzemaljce"
..ali se ne opterecujem nesto mnogo time

Psihologue
24-04-07, 22:19
Koliko vas veruje u duhove?

kliko
25-04-07, 12:15
Ja. Vidjao sam i cujao u djetinjstvu cudne pojave.

FORMICA
25-04-07, 21:12
duhovi su duše bez tijela:)

Psihologue
27-04-07, 07:35
Okačiću sliku na kojoj se vide balončići od prašine. Slika je zez, neka cura je završila u kanalu a momak je čupao.
http://img217.imageshack.us/img217/6277/b7rz5.jpg

Sto se tice ove slike ,bavio sam se fotografijom dugo vremena,
tako da je lako napraviti na istoj ovakve stvari..

BlackWoman
27-04-07, 10:47
Ovo je samo bila prašina u vazduhu, a isti efekat je i ako se napraši ili isprlja objektiv. Prilikom treptanja blica osvjetljavala se prašina kao da je riječ o raspršenoj vodi.
U današnje vrijeme tehnike i programi za doradu i prepravku fotografija su usavršeni tako da se u bilo kom programu (Photoshop ili Corel) može uraditi šta poželiš, od zezanja do lažnih pojava nadnaravne prirode.

lavica
30-07-07, 19:53
kako to mislis. jel moze da ti radi domace zadatke i tako to?

hehehehehhehe.................da moze uciti umjesto meni, to bi bilo najbolje :D

lavica
30-07-07, 20:13
evo druge slike al bez blica

i sta s njoM?:S ne kontam...........

Predator
31-08-07, 18:52
svasta po malo (http://www.youtube.com/watch?v=E_8EHRzG3DA&mode=related&search=)

Predator
03-09-07, 23:40
duh (http://www.youtube.com/watch?v=QfZItov1BUo&mode=related&search=)

dshadow
04-09-07, 03:11
Kako je glupa ta finta vise postala sa duhom. Svaki moguci video se zavrsi na isti nacin. A sto je fora, nije da prepadne, nego da probudis komsiluk..

BlackWoman
12-09-07, 15:24
Ha ha, a imaš tako opasan nick! ;)

Predator
08-08-08, 18:56
Enfield Poltergeist
1 (http://www.youtube.com/watch?v=DX6LbNFYijQ&feature=related)
2 (http://www.youtube.com/watch?v=_ii3X4SBY7U&feature=related)
3 (http://www.youtube.com/watch?v=DWE4pKEscKA&feature=related)

Predator
08-08-08, 19:14
Dover Castle Ghosts
1 (Dover Castle Ghosts)
2 (http://www.youtube.com/watch?v=bmbduKK99OY&feature=related)