View Full Version : Za lepsi izgled

Pages : [1] 2

pehar
11-02-07, 20:34
MASKE ZA LICE

Maska za umornu kozu lica

mornu koIzrendati komadic jabuke, mozemo dodati po zelji parce banane,obavezno dodati nekoliko kapi limuna,pola kasicice ulja,kasicicu meda,kasicicu sira,sve izmesati i masku naneti na lice.Nakon 20.min. isprati lice mlakom vodom.

Maska za normalnu kozu lica

Napraviti glatku masu od zumanceta,kasicicu meda,kasicicu maslinovog ulja,nanesite na ocisceno lice i vrat da odstoji 25.minuta,posle toga isperite lice i nanesite kremu.

Maska za masnu kozu lica

Kasiku griza umutite sa belancetom,masku naneti na lice.Posle 20.min. Kruznim pokretima prstiju masirati lice i skinuti masku,Umiti lice hladnom vodom i naneti kremu.

Maska za suvu kozu lica

Izrendati sangarepu,dodati pola kasike bademovog ulja,kasiku kiselog ili slatkog mleka.Naneti masku na lice 30.min.nakontoga isprati lice.

Maska protiv bora lica

Izmesati 3.kasike punomasnog mekog sira,zumanac,sneg od jednog belanca,jednu kasiku grozdjenog secera,ili zutog secera,sve naneti na lice da odstoji 30.minuta,nakon toga isprati lice.Masku koristiti dva puta nedeljno.

Maska protiv bora oko ociju

Izrendati krompir,staviti ispod ociju da odstoji 30.minuta,posle isprati mlakom vodom.

Maska za umorne oci

Komadice vate umocite u hladan zeleni caj,nanesite na oci 10.minuta,nakon toga isperite oci.

Lifting za lice ops:
Izmesajte sok od jednog limuna sa kasikom tople vode ,vaticom nanosite na lice ujutru i uvece.

Losion protiv bubuljica

Izmesati 30.ml.soka od limuna,30.gr.meda,200.ml.vode,promuckati i nanositi na bubuljice vise puta dnevno.

pehar
11-02-07, 20:46
TRAJNOST SMINKE

Kozmetika zna dugo stajati u parfimeriji i kad je kupis vec joj istice rok.Senke i puderi mogu dugo trajati,uslov je da vodis racuna da su cetkice i sunjdjeri cisti i da ih redovno peres,da senke ne diras prstima,i da ne pozamljujes svoju kozmetiku nikome.
Tecni puderi,karmini,i kreme za lica pokvare se nakon godinu dana.
Maskare izbaci nakon 6.meseci upotrebe.
Puder u prahu neupotrebljiv je posle 24.meseca od datuma proizvodnje. ops:
Rumenilo traje 18.meseci.

Pre nego sto kupite bilo koji kozmeticki proizvod proverite datum proizvodnje

Mjau
23-02-07, 13:03
Puno hvala na svim ovim savetima:biggrin:

pehar
23-02-07, 22:45
@mjau
Nema na cemu,potrudicu se uvek da napisem nesto o prirodnoj kozmetici,pozdrav

Sveže mleko

Lice vas zateže, a ostali ste bez mleka za čišćenje lica? natopite vatu hladnim mlekom i blago tapkajte po licu. Koža će se nahraniti belančevinama, vitaminima i lipidima i mlečnom kiselinom.

Mleko se može upotrebiti i kao maska za osetljivu ili oštećenu kožu. Njime se nakvasi gaza, stavi se na lice i ostavi da deluje dvadesetak minuta.
Ako imate masnu kožu, bolje je uzeti mleko bogato magnezijumom - on neutralise masnoće!!!

Prirodan lifting

Od belanca napravite sneg i njime namažite lice. izbegavajte područje oko očiju. Nakon što se maska prepuna belančevina osušila i zategnula kožu lica, isperite lice hladnom vodom! Rezultat će biti odmah vidljiv!

pehar
08-03-07, 14:17
Krema za učvršćivanje vrata
500ml mleka
50 ml tekućeg meda
1 belanac
6 kapi ekstrakta metvice
Istucite belanac polako mu dodavajte med, mleko i na kraju ekstrakt metvice.

Tonik
50 g listova svežeg persuna
50g svežeg ruzmarina
1/2 L mleka
Peršun i ruzmarin usitnite i prelijte uzavrelim mlekom. Pustite da odstoji i potom procedite. Ova tecnost nanosi se komadićem vate, nežno tapkajući.

pehar
21-03-07, 11:07
HIDRIRAJTE KOZU

Koža zateže, kosa puca, a oči peku i svrbe?
Lice, ruke, bedra i gornji dEo stopala imaju izrazito suVu kožu, a to nikako ne ide s hladnoćom, vetrom,,prejakim suncem, lekovima, preuskom odećom i starenjem. Ponekad je koža samo povremeno suVa, no svaka peta žena živi s time celi zivot.

Koža je osetljiva na održavanje vodom, a zaliha ceramida, koja bi trebala povezivati stanice površinskog sloja kože, topi se poput snega na suncu.
Koža bez odgovarajuće hidrolipidne zaštite propušta viruse, bakterije, i drugih Hemijskih proizvoda. Sve to povećava opasnost od upale, a upala dodatno pogoršava isušenost. Zato su kod ljudi s ovakvom kožom noge prošarane crvenim mrljama, laktovi grubi, a koža izmedu prstiju lako puca pa nastaju ranice. Prva je reakcija da ta područja namažete što masnijom kremom ili da popijete puno vode. No, koliko god bilo neophodno piti puno vode, to neće puno pomoći ovakvoj koži. Pravo je rešenje vratiti sposobnost da se sama hidrira, tj. pojačati veze medu stanicama i obnoviti prirodni, zaštitni hidrolipidni sloj kože. Treba se okrenuti kozmetičkim proizvodima koji sadrže odgovarajuće aktivne stvari - ceramide i sastojke koji ublažavaju upalne procese ( aloa veru), te mazati kožu i nekoliko puta dnevno ako je potrebno. Možete isprobati i hidratantna mleka obogćena razblaženim voćnim kiselinama, koje će odstraniti mrtve stanice kojima suva koža obiluje.

pehar
30-06-07, 00:05
Volela bih kada bi neko napisao neki recept za fleke na licu koje su posledica suncannja.Kreme mi nisu pomogle

pehar
05-08-07, 19:25
Za suvu kožu i ispucale ruke ovaj sapun po receptu vraća masnoću.
60g belog toaletnog sapuna
100g belog pčelinjeg voska
20g cvetova nevena
20g cvetova kamilice
50ml maslinova ulja
50ml destilirane vode
Izrendajte sapun, u vodenoj ga kupki zajedno s pčelinjim voskom istopite i ohladite. Rastrljajte cvetove, stavite u posudu koju možete zatvoriti i prelijte uljem. Ostavite da odstoji 2 dana. Iscedite kroz gusto cedilo i istisnite cvetove. Pripremite vruću vodenu kupku i u njoj istopite ulje i mešavinu voska i sapuna. Zagrejte i dodajte destiliranu vodu. Pomešajte sve u kremastu masu i dok je još topla oblikujte je u loptice. Kada se loptice ohlade, umotajte ih u svileni papir.

Strawberry
14-08-07, 00:25
Pehar mozes probati ovo za fleke na licu, cula sam da su mnogima pomogli, jer kreme nijesu ni malo....

LOSION PROTIV PEGA I MRLjA
Pola kasike veoma sitno istrugane rotkvice prelijte sa jednom casom jogurta i ostavite da stoji 12 sati. Zatim procedite pomocu gaze i dobijenom losionom mazite delove tela ili lica koji su pokriveni pegama ili mrljama. Posle deset minuta isperite mlakom vodom i namazite neku hidratantnu kremu. Losion cuvajte u frizideru, onoliko dana koliko je bio rok trajanja na pakovanju jogurta koji ste koristili za pravljenje losiona.
Ps: ovaj losion sam pravila i pomogao mi je da se povuku mrlje na mestima gde su mi bile ranice od cedjena mitesera i bubuljica.

TONIK ZA UKLANjANjE MRLjA SA KOZE
U meku vodu (kisnicu) stavite dosta seckanog persuna i ostavite da stoji nekoliko sati. Procedite i dobicete tonik kojim bi trebalo nekoliko puta na dan da mazete mrlje na kozi. Ovakvim losionom mozete i da se umivate, ako imate pege a zelite da ih izbledite.

Nadam se da ce pomoci...:bye1:

Bubica
24-08-07, 18:59
Molim vas,ukoliko neko zna d ami akze sta da radim sa podocnjacima???????
Ne radi se o kesicama ispod ociju,vec o crnim kolutovima,koji me izludjujuuuuuuuu

BlackWoman
27-08-07, 22:50
Probaj da staviš tufere natopljene čajem od kamilice. Ili taj godinama preporučivani krastavac. Malo više sna, hranljive kreme za to područje i valjda bude bolje.

explosion
31-08-07, 11:58
zna li mi ko reci sta da radim sa noktima koji su dobili zutu nijansu? nisam pusac tako da mislim da je zbog tamnog laka. kazu da ako dugo drzis tamnu nijansu ili je nekvalitetan lak, oksidira sta li... ja sam ga imala svega nekoliko dana i nije nekvalitetan :(

explosion
31-08-07, 11:59
pokusala sam sa kupkama za noge, jodom, solju(jer na rukama je skoro neprimjeno), ali nije uspjelo. nesto drugo?

mala_mu
31-08-07, 12:00
Meni se to desilo jednom od tamno crvenog laka. Od tada prvo bezbojnu podlogu, pa lak...

explosion
01-09-07, 09:18
Meni se to desilo jednom od tamno crvenog laka. Od tada prvo bezbojnu podlogu, pa lak...

pa i meni je od crvenog! uglavnom stavljam bezbojni ispod, ali ne uvijek. i sta sad?

mala_mu
01-09-07, 11:41
Samo nemoj koristit one ciste acetone... Imas jedan skidac laka u Oriflame, kao sa balsamom. Brzo ce ti proc to zutilo, ja nisam vjerovala kad su mi pricali, posto aceton ne sluzi u te svrhe bash...

explosion
01-09-07, 11:57
hvala!:)

mala_mu
01-09-07, 12:15
hvala!:)

Ma nista.
To ti je owo...

http://www.webconsultant.com.ua/images/products/prod_1150362882.jpg

explosion
04-09-07, 18:28
Molim vas,ukoliko neko zna d ami akze sta da radim sa podocnjacima???????
Ne radi se o kesicama ispod ociju,vec o crnim kolutovima,koji me izludjujuuuuuuuu

e bas sam htjela da te pitam,a nikako da pitam, sad te i ne gledam,:), jesi li kontrolisala bubrege?kazu da ljudi koji imaju probleme sa bubrezima imaju podocnjake.
nisu uopste ovakvi kako ih je opisala:yeahright:ja sam ih vidjela kad mi je ona skrenula paznju!:nonono:

mala_mu
04-09-07, 22:07
Za ljepsi izgled... samo se zaljubite. ja se proljepsam kad sam zaljubljena... A i smijem se stalno.

explosion
05-09-07, 15:58
a znate li neku dobru kremicu za stopala? provjerenu.

pehar
15-09-07, 08:34
@ strawberry
hvala na pomoci,pokusacu sa receptom jos danas

@ explosion
zna li mi ko reci sta da radim sa noktima koji su dobili zutu nijansu? nisam pusac tako da mislim da je zbog tamnog laka. kazu da ako dugo drzis tamnu nijansu ili je nekvalitetan lak, oksidira sta li... ja sam ga imala svega nekoliko dana i nije nekvalitetan

Nokti ne zute samo strastvenim pusacima,vec su posledica i nekvalitetnih lakova i acetona.Povremeno ih istrljajte limunom,koji ih izbeljuje i tada ce izgledati savrsenoo i bez lakau boji.Koristite posebne kreme koje sadrze vitamin E i D.One regenerisu zanoktice i polomljene nokte,nokti brze rastu i postaju jaci.

@explosion
a znate li neku dobru kremicu za stopala?
Pokusaj da nadjes u nekoj apoteci ili parfimeriji kremu koja u sebi sadrzi neven.Zaboravila sam ime kreme,znam samo da je malo masnija ali je dobra za regeneraciju koze ,narocito stopala

explosion
15-09-07, 12:39
merci :D
a nesto za mitisere? reklamiraju sad uveliko neku, neutrogena cini mi se, je li je ko isprobao?

pehar
17-09-07, 23:20
Ne mogu ti nista reci,videla san nekoliko puta reklame na TV.
NAPARIM LICE KAMILICOM,I ONDA CISTOM VATICOM ISTISKAM MITISARE,ZAISTA KAMILICA POMAZE OKO OTVARANJA PORA,VREDI POKUSATI.U POSLEDNJE VREME POKUSAVAM DA UPOTREBLJAVAM PRIRODNU KOZMETIKU ZA NEGU LICA.RANIJE SAM BILA LJUBITELJ KLINIKOVE I LANCOMOVE KOZMETIKE.SADA KORISTIM SAMO NJIOVE RUZEVE ZA USNE.

cyberiana
05-10-07, 19:48
"Није важно како изгледате, већ како носите оно што сте добили од природе; није битно које су вам боје очи, већ како њима гледате; неважно је колике су вам усне, већ које речи изговарате; није важно колико су вам дугачке ноге, већ начин на који ходате."

Filip
06-10-07, 09:33
"Није важно како изгледате, већ како носите оно што сте добили од природе; није битно које су вам боје очи, већ како њима гледате; неважно је колике су вам усне, већ које речи изговарате; није важно колико су вам дугачке ноге, већ начин на који ходате."

jel ovo iz biblije? ja vazda krenem nesto da prokomentarisem pa mi padne na pamet da citiras bibliju i usutim se. necu da me bog kazni a inace bi ti reka 2-3. :D

mala_mu
06-10-07, 09:39
A okle jadan. Bog se ljepse izrazavao. Ono rece ti nesto, a mozda ti i nije rekao. Pusti te da razmisljas...

BoBiLiCa
08-10-07, 14:15
a nesto za mitisere? reklamiraju sad uveliko neku, neutrogena cini mi se, je li je ko isprobao?

ja koristim tu neutrogenu za mitisere i nije losha...meni pomaze

Mjau
12-10-07, 12:39

*Moj brat je koristio i jako je zadovoljan. Tako da.. eto ja mogu posredno da ga preporucim.

explosion
12-10-07, 13:07
Super, nagovorili ste me.Merci!

I opet ja sa pitanjima! Zna li ko dje u PG ima da se kupi pupa olovka za oci, crna. To je jedina stvarno crna koju sam ikad imala, a sad je nema nidje :(

mary
12-10-07, 13:08
Super, nagovorili ste me.Merci!

I opet ja sa pitanjima! Zna li ko dje u PG ima da se kupi pupa olovka za oci, crna. To je jedina stvarno crna koju sam ikad imala, a sad je nema nidje :(

pogledaj u cosmetics market

Predator
11-11-07, 01:30
http://img145.imageshack.us/img145/6513/000243237op.jpg

Predator
11-11-07, 01:56
http://img235.imageshack.us/img235/6589/galpiercing1ek4.jpg

pehar
06-05-08, 13:02
za rast trepavica

Moj savjet - ricinusovo ulje! Uvece, pre spavanja, lnatopish trepavice uljem, i vec posle 10-ak dana ces primetiti poboljshanje Mozhes ga koristiti i u kombinaciji sa bademovim uljem, i josh bolje ako ih koristish i u zavrsnoj fazi skidanja maskare.

pehar
23-06-08, 12:22
Imajte osmeh na licu,i bicete lepe:hug432:

svetlost
24-06-08, 09:08
piling za telo(po meni najbolji)

uzmete oko 4kasicice secera,maslinovo ulje i cimet(cimet se stavlja ako ne volite miris maslinovog ulja da malo ubije taj miris),lepo pokvasite telo i istrljate se od glave do pete,isperete i videcete kakva ce vam koza biti posle toga(cak vam ne treba ni mleko za telo)

okianer
24-06-08, 10:19
odlicna tema odlicne ideje,samo ja sam lijena da muckam kremice,uglavnom jednom nedeljno namazem lice jogurtom i to pomaze...

Zor_djevojka
24-06-08, 10:22
a za grublju kozhu kad su butinu u pitanju..to je vishe osjetljiva kozha, smeta mi shto nije glatka kao od koljena nanizhe..
imate li kakvi recept za omekshavanje, iako se mlijekom za tijelo flitam po nekoliko puta dnevno i noge redovno depiliram depilatorom...pochelo je bash da mi semta shto je tako 'gruba'

pehar
24-06-08, 21:53
Roksi ,izaberi mogu ti preporuciti ove maske,pozdrav

Maska za grubu kozu,butina i laktova

1.izmesamo 1.kasiku meda i kiselu pavlaku,namazete butine nakon 15.minuta,isprati mlakom vodom

2.smesa od kisele pavlake rastopljeni maslac i kuvani pasiran krompir,namazite butine i laktove 15..minuta,posle isprati mlakom vodom

pehar
24-06-08, 21:55
MASKA ZA OCI

maska
Recept: Viljuskom zgnječite šest velikih zrna grožđa (bilo koje sorte) te odstranite semenke. Dodajte kasicicu gustog meda (najbolji izbor je cvetni med) te pripremljenu smesu jagodicama prstiju nanesite na područje kože oko očiju. Ostavite da djeluje 10-15 minuta, zatim uklonite s lica pomoću dve tufnice vate natopljene sokom od grožđa.
Delovanje: Grožđe je dragocen izvor polifenola, koji sprečavaju štetno delovanje slobodnih radikala odgovornih za starenje kože. Med opušta i neguje osetljivu kožu oko očiju.
Savet: Nanesete li ovu masku pre spavanja, ujutro će vaše oči delovati odmorno i sveže. Veče uoči važnog poslovnog sastanka priuštite ovaj tretman i možete biti sigurni da ćete ostaviti dobar utisak

Zor_djevojka
24-06-08, 22:02
Roksi ,izaberi mogu ti preporuciti ove maske,pozdrav

Maska za grubu kozu,butina i laktova

1.izmesamo 1.kasiku meda i kiselu pavlaku,namazete butine nakon 15.minuta,isprati mlakom vodom

2.smesa od kisele pavlake rastopljeni maslac i kuvani pasiran krompir,namazite butine i laktove 15..minuta,posle isprati mlakom vodom

ene..eto vidji...ja kakva sam , ja cu to izjest'...nemo mi te s krtolom, medom, pavlakom, e nece zavrshit po meni, no u mene...

pehar
24-06-08, 22:09
ha,ha,samoj sebi naredi:To je maska ,nije hrana...

madagaskar
27-06-08, 13:41
Do prije 2 godine na čitavom tijelu sam imala samo tri mala biljega. Sada ih imam svuda al najgore mi je to što su po licu počele da izlaze fleke koje su u početku žute pa onda tamne. Imate li kakav savjet? Napominjem da se puno manje, skoro uopšte ne sunčam u odnosu na vrijeme dok nijesu počele navedene promjene na koži.

P.S. Ako znate savjet i za male (tzv.viseće) bradavice po vratu!

pehar
08-07-08, 15:32
u vezi ovih belih fleka moj ti je dobronamerni savet da posetis dermatologa

madagaskar
09-07-08, 11:58
Hvala draga, ali jako loše iskustvo imam sa njima, inače uopšteno je mišljenje da u Podgorici ali i Crnoj Gori nemamo dobrog dermatologa ni ortopeda.:thumb_down:

Anika
10-07-08, 10:51
Potpuno se slazem,dermatolozi u CG,tj.Podgorici,pojma nemaju,blago receno...Svima daju istu terapiju,iste antibiotike,iste kortizonske kreme,ne vodeci racuna o vasoj kozi i koliko to stetnih posledica moze ostaviti kasnije...bitno je sanirati problem trenutno.Mozes li da probas sa nekom kremom za izbeljivanje,ima ih dosta kvalitetnih,pa da mazes taj dio gdje su ti tamnije fleke?Naravno,ako njih koristis,moras sunce izbjegavati maksimalno...Eto,to mi je palo na pamet,ne kosta da pokusas.Pozz.

maja dg
10-07-08, 18:30
sto se nasih dermatologa tice slazemo se u potpunosti...totalna katastrofa,meni sto se lica tice naj je more,slana voda,sunce,a nakon toga krema od nevena...mislim da moze da posluzi i za fleke,pokusaj...mada je mozda naj savjet koji je dala Anika

Angelina75
10-07-08, 18:56
za fleke potrazite u prvoj apoteci Šaljićev melem .....nekoliko bliskih osoba su koristile i pomoglo im je ....fleke su jedva vidljive:wink3:

Zor_djevojka
10-07-08, 21:57
a shto cemo mi zebre da radimo sa saborejom?

pehar
10-07-08, 22:27
Ima onih sampona,auuu zaboravila kako se zovu,znam da ih je proizvodila fabrika lekova "ZDRAVLJE",iz Leskovca.

Zor_djevojka
10-07-08, 22:34
Nishta ne pomazhe..zalijechi, pa se opet vrati..posebno zimi i s proljeca...evo sad je pochelo da me svrbi opet...Posebno razbukti kad se 'iznerviram'...

pehar
10-07-08, 22:38
Nishta ne pomazhe..zalijechi, pa se opet vrati..posebno zimi i s proljeca...evo sad je pochelo da me svrbi opet...Posebno razbukti kad se 'iznerviram'...

A jesi li sigurna da je seboreja?Da nije mozda psorijaza,pitam te zato sto pomaze mast dr.Visnjica.A on je valjda tu u CG.

Zor_djevojka
10-07-08, 22:42
ne, zvanichno potvrdjeno da je saboreja (dio oko nosa i iznad usana)..psorijazu ima majka samo po nogama (mi ka' na lutriju pa ko shto izvuche) , nije nasljedna i totalno su njeni simptomi drugachiji od mojih...

pehar
10-07-08, 22:51
U siroj familiji puno mojih imaju psorijazu,moze se javiti ne samo na kolenima laktovima ,vec i na predeo oko nosa u potiljku glave.Postoje vise vrsta psorijaze.Neke svrbe a neke cak mogu da se pojavljuju u vidu otvorenih ranica.Moj ujak je prestao da konzumira cigarete,zaista mu je taj dr.Visnjic pomogao isao je na terapije kod njega.Znam da od hrane dosta pomaze spanac,naravno ako su stresne situacije onda burno reaguje,more izuzetno pomaze.

Zor_djevojka
10-07-08, 22:55
znam da more pomazhe, to znam po majci njoj se sve povuche kad ode na more, ali meni smeta slana voda po licu i moram odmah da je isperem, kozha mi nikako ne trpi so, a znam da je jako zdravo da se barem jednu noc ne istushirash poslije plazhe, tj. da ne isperesh so...ma psorijaza nije sigurno, to garantovano...
meni ovo zna da bukne od previshe slatkog..a stvarno sam precerala sa koka kolom u zadnje vrijeme :ups:..i od kikirikija u ljusci, primijetila sam...

pehar
10-07-08, 23:03
Definitivno utice nacin ishrane,pokusaj mozda ce ti pomoci da izbacis zacinjenu hranu i grickalice

pehar
10-07-08, 23:14
Maska od grožđa

Brzi prirodni lifting za zaglađivanje borica i osvežavanje lica.

Četiri velike bobice grožđa prepolovite i uklonite koštice. Lagano istrljajte lice, vrat i dekolte. Neka stoji 5 do 10 minuta. Isperite hladnom vodom i osušite laganim tapkanjem peskirom. Potom nanesite hidratantnu kremu.

Anika
11-07-08, 00:23
Rossonera,jesi probala sa Uriage kozmetikom?Cini mi se da oni imaju liniju predvidjenu za seboreju,potrazi u apotekama katalog.Meni su njihove kremice zaista dobre,/za normalnu kozu/mlijeko za skidanje sminke mi je vise nego fenomenalno,pa mozda nije losa ni ova linija za seboreju...Znam da je to bas nezgodno,a definitivno je stres i nervoza okidac,slazem se.Ja kad se iznerviram,pa to je prizor,crveno lice,postajem pravo cudoviste:-)

Zor_djevojka
11-07-08, 00:32
da, znam..ja buknem kad me 'napuche', kad se iznerviram, plachem..moracu da probam i sa tom kozmetikom..ovi dermatolozi iz klinichkog centra su mi pripisali sinoderm sinalar shto li..mene je to josh vishe nagrdilo...'revital' losion mi pomazhe, ja to zalijechim, mirna sam jedno 20-ak dana dok ga redovno koristim i onda poslije opet se pojavi...

Anika
11-07-08, 11:54
Sinoderm i ostalo sto propisuju nasi "strucnjaci" spada u kortizonske preparate,smire stanje na par dana,ali posle se sve vrati u jos gorem obliku,nemoj ni slucajno to da stavljas na lice vise...Ti tzv.ljekari ne vode racuna o kozi na duze stanje,saniraju trenutno a za posle ih bas boli......briga:)Uraige je medicinska kozmetika,moze se naci samo u apotekama,malo je skuplja,ali kad je lice u pitanju...

Ribica
12-07-08, 08:52

Da nije u pitanju Ekcem? On svrbi i jedva se liječi (zauvijek). Svrbi kad se iznerviraš. Elcom losion pomaže.

pehar
21-07-08, 12:59
Maska od lubenice

Osvežava suvu kožu, hladi i smiruje nakon previše izlaganja suncu, izbeljuje pege i pigmentaciju.

Umesto veće kriške lubenice sitno naseckajte i nanesite na čisto lice. Isperite nakon 15 minuta i nanesite hranjivu kremu.

pehar
21-07-08, 19:15
Kivijem protiv bora

http://img131.imageshack.us/img131/2710/74941cr8.jpg (http://imageshack.us)
http://img131.imageshack.us/img131/2710/74941cr8.7c1089c5a9.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=131&i=74941cr8.jpg)

Oljuštite kivi i umutite ga mikserom ili izgnječite viljuskom, ocedite višak vode i dodajte kasicicu meda. Nanesite masku na lice i ostavite da deluje 20 minuta.

dadad
21-07-08, 19:28
Maska od banana hrani lice i smanjuje bore

Osim što je bogat izvor nutritijenata, banana može poslužiti kao preparat protiv bora. Zgnječite četvrtinu banane i izmiješajte je u posudici dok ne postane kremasta. Hranjivu smjesu nanesite na lice i ostavite 20 minuta. Lice isperite toplom vodom i zatim poprskajte mlazom hladne, kako bi se pore zatvorile. U masku za lice od banane možete dodati i malo svježe iscijeđenoga grejpa.

Supernova
21-07-08, 20:13
Prije svake maske za lice dobro je upotrijebiti masku napravljenu od tople vode i kašičice kvasca sa malo vode miješati da se stvori homogena smjesa srednje gustoće, ostaviti par minuta da se masa malo podigne, a onda nanijeti na lice i držati oko 15 minuta, kad osjetite da je maska suha i da zateže kožu, isprati je sa vodom. Na ovaj način se očiste pore a koža opskrbi B vitaminom.

Poslije ovog tretmana, možete staviti masku od meda, bjelanca, dinje ili neku drugu osvježavajuću voćnu masku, a zatim neku hranjivu kremu pa ćete odmah osjetiti promjene i primijetiti kako imate blistav i podmladjen ten.

pehar
23-07-08, 17:24
Bosiljak za čišćenje

Prelijte šaku osušenog bosiljka šoljom vrele vode i dodajte kašiku mleka u prahu. Kad se prohladi, upotrebite dobijeni preparat umesto mleka za čišćenje lica. Naročito se preporučuje za suvu kožu.

Zor_djevojka
27-07-08, 12:39
dje da kupim pedikir set ovdje u Pg, zna li ko?

pehar
08-08-08, 00:48
nisam iz Pg.rado bih ti pomogla

Paramanand
08-08-08, 13:39
"Ljepota govori nebeskim jezikom bez glasova i slogova koje stvaraju usne i jezik, govori vječnim jezikom u kojem su sve pjesme ljudske i pretvara ih u nijemo osjećanje, kao što mirno jezero uvlači u sebe pjesme potoka i pretvara ih u vječnu tišinu. Ljepota je tajna koju spoznaje naš duh, raduje se i razvija s njom. Misao zbunjeno zastaje pred njom, nastojeći da je odredi, riječima iskaže, ali ne uspijeva. To je nevidljivi fluid koji lebdi između osjećanja onoga koji gleda i stvarnosti viđenog. Stvarna ljepota predstavlja svjetlost koja izbija iz najsvetijeg dijela duše i osvjetljava ono što je izvan tijela, kao što život izbija iz sjemena i cvijetu daruje boju i miris".

Ljepota nije u raznim kremama, travama, maskarama, farbama, u hemiji... U duhu je, u prirodi...Na svoju kožu primimo vjetar i sunce, ne kreme i losione, jer dah života je u sunčevoj svjetlosti, a ruka života u milujućem vjetru. Ne zaboravimo da zemlja uživa kada osjeti naše bose noge, da vjetrovi čeznu da se poigraju kosama našim...

madagaskar
08-08-08, 13:42
Paramanand, izvini al te moram pitati odakle si ?

Paramanand
08-08-08, 13:49
Znaš, kako bi to rekao meni drag pjesnik, ja sam odnekud sa zvijezda... Sav sam od svjetlosti stvoren...

paloma
08-08-08, 13:56
Ljepota nije u raznim kremama, travama, maskarama, farbama, u hemiji... U duhu je, u prirodi...Na svoju kožu primimo vjetar i sunce, ne kreme i losione, jer dah života je u sunčevoj svjetlosti, a ruka života u milujućem vjetru. Ne zaboravimo da zemlja uživa kada osjeti naše bose noge, da vjetrovi čeznu da se poigraju kosama našim...[/QUOTE]

Tacno,i ja se razmisljam danas da li da promenim potpuno oblik i boju kose..da li da promenim nesto na sebi jer me kritikuju meni bliske osobe vec godinama kako sam previse jednostavna i obicna, a ja mislim da je moja neobicnost bas u tome sto sam toliko obicna...

Paramanand
08-08-08, 14:01
Tacno,i ja se razmisljam danas da li da promenim potpuno oblik i boju kose..da li da promenim nesto na sebi jer me kritikuju meni bliske osobe vec godinama kako sam previse jednostavna i obicna, a ja mislim da je moja neobicnost bas u tome sto sam toliko obicna...[/QUOTE]

Ono tajanstveno što treperi u našem srcu, a što svoj odraz nalazi u našim očima, našem osmijehu, riječima i osjećanjima, čini nas lijepim. A to nikada nije obično, ne može biti obično, i nikada ne može biti ružno.

pehar
10-08-08, 14:23
Losion za kožu

Pomešajte 1 kasiku meda, 1 kasiku biljnog ulja i 1/4 kasicice soka od limuna. Utrljajte na ruke, laktove, pete i svuda gde je koža suva. Ostavite 10 minuta. Isperite vodom

pehar
10-08-08, 14:28
: RAVAN STOMAK

Zvuci logicno,ali nije uvek bas tako,i vitkim devojkama moze da se naduje stomak.Tada,nastaje razocarenje,nista od nosenja uskih haljinica i pantalona sa niskim strukom. Nekoliko ideja sta moze da pomogne..
KAFA zaobidjite je.Znam da je zabavno popiti kafu i caskati sa drustvom.Ali kafa moze da izazove nadutost stomaka.
Predlazem da ujutru 2dcl, vode sipate 1 dcl. limuna i popijete.Smanjuje nadutost stomaka a ujedno cisti organizam.
Previse zacinjena hrana i preslana(supice iz kesice,sosovi,prelivi za salate)izaziva oticanje stomaka.
ZVAKE su zabavne,ali neke od njih izazivaju gasove u stomaku pa samim tim i oticanje stomaka.
GAZIRANI SOKOVI mogu da uticu na los izgled stomaka. VOCE treba jesti u umerenim kolicinama.
PARADAJZ I KRASTAVAC su prirodni diuretici koji smanjuju nadutost stomaka

pehar
10-08-08, 14:33
Osnovni sjaj za usne

1/4 šoljica pčelinjeg voska
1/4 šoljice ricinusovog ulja
2 soljicece sezamovog ulja
repin sok

Rastoplite pčelinji vosak na vrhu dvostruke posude. Maknite s vatre i dodajte ulja. Dodajte repinog soka koliko ga želite obojiti. Spremite u posudu. Prebacite manju količinu u posudicu koja stane u torbicu da ga možete koristiti i kad ste van kuće. Za miris možete dodati bilo koje omiljeno esencijalno ulje.

Sjaj za usne marelica-pomarandza

1 kasicica pčelinjeg voska
1 kasicica ulja od marelicinih koštica
1 kasicica ulja nevena
3-4 kapi esencijalnog ulja pomarandze
repin sok

Rastoplite pčelinji vosak na vrhu dvostruke posude. Dodajte ulja marelicinih koštica i nevena, stalno mešajući. Maknite s vatre, dodajte repin sok ako ga želite obojiti. Kad se delimično ohladi dodajte ulje pomarandze. Spremite u posudu. Prebacite manju količinu u posudicu koja stane u torbicu da ga možete koristiti i kad ste van kuće.

*Sok od repe možete nabaviti u prodavnicama zdrave hrane, ili ga takođe mozete napraviti kod kuće, tako da repu iscedite u sokovniku, što je i bolja varjanta.

pehar
10-08-08, 14:36
ZA LECENJE AKNE LICA

Uzmite najmanje pakovanje BEKUTAN kreme, mislim da je 100 ml u nju ukapajte 15 kapi maslinovog ulja, 15 AD kapi, 15 kapi propolisa i 15 kapi ulja od lavande. Promešajte recimo čačkalicom i koristiti 2 puta nedeljno. Sve akne i bubuljice će nestati ko rukom odnešene.Umedjuvremenu koristite kremu po Vasem izboru.Srecno!

pehar
10-08-08, 14:39
CVRSTI I ZDRAVI NOKTI

Stavite ruke u posudu sa vodom u kojoj si predhodno sipala 1\2 kasicicu maslinovog ulja{ucvrscuje nokte}i sok od 1\3 limuna {daje sjaj noktima} predhodno zagrejanoj na pari.Nakon 15.min.izmasiraj svaki nokat posebno u istoj vodi,zatim ih nezno obrisi peskirom bez trljanja.

pehar
10-08-08, 14:42
LEPE I NEGOVANE GRUDI

Svakodnevno tusiranje podrazumeva i sapunjanje grudi blagim hidrantnim sapunom.Tako cete izbeci infekciju koze.Jednom mesecno uradite samoanalizu grudi.To je najbolje da uradite sedam dana nakon menstruacije tada je tkivo u grudima najmekse. Predjite polako prstima preko obe dojke do pazuha,proverite da li ima kvrzica i izbocina.Zatim pogledajte svoje grudi u ogledalo i proverite da li ima crvenila sto moze ukazati na neku infekciju koze.Sestomesecno proverite svoje brushaltere to je period u kome mogu izgubiti svoju elasticnost sto moze dovesti do bolova u ledjima i u grudima.Jednom godisnje neka Vam grudi pregleda i Vas ginekolog,tako cete biti mirniji i sigurniji.

pehar
12-08-08, 13:54
zastita i sprecavanje pojava strija

Skuvajte 150gr.kokosovog brasna sa pola soljice integralnog pirinca.Procedite i pomesajte sa pola soljice meda.Pripremljenu masu utrljajte na kriticne zone,a zatim isperite masnim sapunom i toplom vodom.

Okugata
12-08-08, 16:09
zastita i sprecavanje pojava strija

Skuvajte 150gr.kokosovog brasna sa pola soljice integralnog pirinca.Procedite i pomesajte sa pola soljice meda.Pripremljenu masu utrljajte na kriticne zone,a zatim isperite masnim sapunom i toplom vodom.

jel se ovo primenjuje kada vec dobijes stije ili kao prevencija?

pehar
12-08-08, 21:32
jel se ovo primenjuje kada vec dobijes stije ili kao prevencija?

Smanjuje vidljivost strija a ikoristi se kao prevencija,pozdrav:bye1:

pehar
27-08-08, 22:15
PEGE I BORE

Čaj za bore
kesica kamilice
kesica matičnjaka
kesica lipe
1 izlupani belanac
Od kamilice, matičnjaka i lipe pripremite čaj koji vatenom kuglicom nanesite na područje bora te prekrijte belancem da jače napnete kožu. Da bi ste postigli vidljive rezultate, morate biti uporni.

Za mrlje
ricinusovo ulje
stručak grbača
med
Mrlje na koži možete ublažiti trljajući ih ricinusovim uljem ili losionom s grbačem i medom.

Za svijetlije pegice
1 kasicica korena geranija
1 kasika limunovog soka
3 kasicicebazgine vodice
Pomešajte sve sastojke i nanesite ih na područje pegica. Budite uporni

pehar
03-09-08, 20:50
Tamni podocnjaci

pomešajte 1 kasicicu jogurta i 1 kasicicu meda te stavite kao masku na područje oko očiju. Operite nakon 15 minuta.

Okugata
04-09-08, 13:56
Tamni podocnjaci

pomešajte 1 kasicicu jogurta i 1 kasicicu meda te stavite kao masku na područje oko očiju. Operite nakon 15 minuta.

na tamne podochnjake se stavlja i krompir...proverena metoda ;)

pehar
09-09-08, 18:06
Za nečistu kožu:

http://img205.imageshack.us/img205/6646/maskvk0.jpg (http://imageshack.us)

Kvasac pomešajte s mlakim mlekom. Stavite na lice i pustite neka se osuši. Isperite vrućom zatim hladnom vodom. Redovitom upotrebom ten postaje vidljivo čišći.

pehar
18-09-08, 16:51
Masaza lica
Maske za lice su neophodna obaveza ali moramo pripremiti kožu pre nanošenja maske, jer tada bolje deluju zato što koža lakše i više upija.
Jedan od načina je da kupite frotirsku rukavicu. Naizmenično je navlažite toplom pa hladnom vodom, da bi poboljšali cirkulaciju. Druga opcija su kremice - birajte one koje su neutralne.
Lice masirate kružnim pokretima, a zatim tapkate da umirite kožu
Optimalno trajanje ovog vida uljepšavanja je 20 minuta. Vrhovima prstiju počnite masažu od vrata prema gore, povlačeći prste uzduž, sve do obraza.
Nastavite masažu obraza kružnim pokretima a čelo, zbog bora, masirajte naizmenično vodoravno i kružno. Veoma je korisna masaža slepoočnica, jer se time aktivira krvotok koji snabdeva mozak i tako dolazi do opšteg osveženja organizma. Duboke bore oko usana se obično javljaju kao rezultat grimase lica, a ne godina. Ublažite ih masažom kratkim jakim pritiskanjem u pravcu levo i desno, nanošenjem hranljive kreme. Nos se masira odozgo na dole, a zatim razvlačeći kožu prema stranama. Time se postiže elastičnost kože, koja tako odmorna, lakše prima bilo koju vrstu maske.

Okugata
18-09-08, 23:02
za shiroke pore: nastuzete koru od limuna i nanesete na lice, ostavite par minuta i pore ce se skupiti.

dadad
19-09-08, 00:09
Za otvorene pore, jako djelotvoran recept...

Mrkva 25 gr
Krastavac 50 gr
Limun 100 gr
Gore navedene količine su mjera za sok koji ćete dobiti i mješanjem napraviti veoma ljekovitu tečnost za otvorene pore. Liječenjem otvorenih pora sprečava se pojava mitesera, a samim tim i čuva zdravu kožu lica.
Lice umijte toplom vodom i sumpornim sapunom, pa onda upotrijebite losion. Tako činite bar jednom u tri dana.

Okugata
19-09-08, 00:15
Liječenjem otvorenih pora sprečava se pojava mitesera, a samim tim i čuva zdravu kožu lica.

zar se mitiseri ne stvaraju od loshe ishrane...otvorene pore su samo posledica mitisera

Shajo
23-09-08, 11:33
MISLIO SAM SE GDJE DA OVO POSTAVIM.......

Industrija hirurške rekonstrukcije himena cvjeta širom svijeta

Putovanje ka nevinosti

Neko nevinost prodaje, a neko je rekonstruiše. Himenoplastika, odnosno rekonstrukcija himena plastičnom hirurgijom, sve je traženija u klinikama evropskih gradova.
Manija nevinosti prešla je granice muslimanskog svijeta te ponovo probudila najprije američko puritanstvo. U Evropi operaciji se najčešće izlažu zapadno orijentisane muslimanke, koje bi svojem suprugu u miraz tradicionalno morale donijeti i nevinost.

Istraživanje za Kelvina Klajna

U Italiji je, na primjer, zabilježen nevjerovatan porast estetske i rekonstrukcione hirurgije ženskog polnog organa. Istraživanje koje je za modnu kuću Kelvin Klajn u sedam zemalja (SAD, Kanada, Velika Britanija, Rusija, Njemačka, Španija i Italija) proveo “Moderate Research Technologies” među 8.000 žena od 18 do 45 godina, pokazuje da su Italijanke opsjednute ovom vrstom estetske hirurgije.
Pokloniti partneru svoj “prvi put” u privatnoj će ih rimskoj klinici koštati 4.000 eura, a ko ima više vremena i nema problema s diskrecijom, može se prijaviti na duge liste čekanja u državnim bolnicama.
Mnoge Italijanke organizuju prava pravcata “putovanja ka djevičanstvu”, odnosno posjećuju klinike u Buenos Ajresu i Bogoti, gdje operaciju kojom ponovo postaju nevine plaćaju upola manje nego u domovini.
Hrvatske klinike, zbog nižih cijena i geografske blizine, postaju pravi hit u Italiji. Procjene s hrvatskih klinika govore da zbog estetskih operacija u tu državu stigne oko 700 stranaca godišnje. Hrvatice, međutim, svoja tijela sve češće izlažu skalpelima – beogradskih hirurga.
Rekonstrukcija himena nije jedina “grana” vaginalne estetske hirurgije. Termin “estetska” obuhvata seriju zahvata kojima se podmlađuje i popravlja izgled vagine.

Podmlađivanje materice

Labioplastika je hirurški zahvat kojim možete promijeniti dimenzije malih ili velikih usana za 600 eura. Vaginalna rejuvenacija naziv je za “podmlađivanje” materice, čiji se mišići nepovratno šire poslije porođaja.
Mnogim ženama smetaju stanjene stidne usne, čija se bujnost može postići premještanjem masnog tkiva s neželjenog mjesta na tijelu, a istom metodom mogu se odstraniti masne naslage sa venerinog brijega ili butina ispod velikih usana

Okugata
23-09-08, 15:59
da, dacu da me krpe, da ponovo prezivljavam traume....:D kakvih devojaka ima boze....

Shajo
23-09-08, 17:16
da, dacu da me krpe, da ponovo prezivljavam traume....:D kakvih devojaka ima boze....kad si to prosla jednom nema valjda potrebe opet

Zor_djevojka
23-09-08, 22:15
ada nekima se vishe isplati da rajsfershlus ugrade...

Shajo
23-09-08, 22:55
ada nekima se vishe isplati da rajsfershlus ugrade...Ha,ha kome rose šapni mi ako nećeš naglas

Angelina75
23-09-08, 23:07
zar se mitiseri ne stvaraju od loshe ishrane...otvorene pore su samo posledica mitisera

tacno!...dok ne regulisete ishranu necete se resiti mitisera....i naravno potrebno je da koristite svako jutro i svako vece tonik protiv mitisera...ja to radim godinama....
Lice umijte toplom vodom i sumpornim sapunom, pa onda upotrijebite losion. Tako činite bar jednom u tri dana.

nikad nikom ne bih preporucila da to radi.....dobijate kontra efekat....narocito osobe sa osetljivom kozom....znate li da vodeni kamenac i hlor unistavaju povrsinski sloj koze tj. epiderm....tako reci...ne bi trebali da se umivate sem ako to nije voda sa izvora...prirodna i cista ..nego samo tonikom da ocistite lice i nanesete kremu... provereno!:wink3:

malo
23-09-08, 23:54
među 8.000 žena od 18 do 45 godina, pokazuje da su Italijanke opsjednute ovom vrstom estetske hirurgije. Mene samo zanima,kako ce ove od 45godina objasniti svoju nevinost:whistling2:

Shajo
24-09-08, 08:50
među 8.000 žena od 18 do 45 godina, pokazuje da su Italijanke opsjednute ovom vrstom estetske hirurgije. Mene samo zanima,kako ce ove od 45godina objasniti svoju nevinost:whistling2:

Ka svaka čuvala sam je samo za tebe

pehar
27-09-08, 18:05
Negujte lice od 18. da izbegnete botoks i fejslifting u 40. godini

Ako ne želite da znaci starenja poput bora i otvorenih pora budu obeležje vaše kože lica, sa negom počnite odmah...

Imate od 18 do 25 godina
Karakteristike kože: Pošto vaše žlezde koje luče masnoću rade punom parom, vaša koža je prirodno dobro hidrirana. Ten vam ima lepu roze nijansu.
Nega: šminku skidajte blagim sredstvima. Ako vam je koža masna, za umivanje koristite penu za skidanje šminke bez ulja. Takođe, upotrebljavajte hidrantnu kremu bez ulja. Izaberite onu koja ima antioksidanse poput vitamina C ili E. Izbegavajte teške kreme koje zatvaraju pore. Jednom do dva puta nedeljno uradite piling lica. Ako vam izađe bubuljica, na nju stavite sredstvo sa salicilnom kiselinom.
Najvažniji savet: Počnite da koristite kremu za zonu oko očiju.

Imate od 26 do 30 godina
Karakteristike kože: Napokon! Vaša koža luči masnoću taman koliko treba. Bubuljica s vremena na vreme jedini je problem koji imate. Ipak, proizvodnja kolagena i obnavljanje ćelija se usporavaju, pa spoljni faktori više utiču na izgled vaše kože.
Nega: Počnite da koristite sredstvo za skidanje šminke sa salicilnom kiselinom. Mikrodermoabrazija uklanja površinski sloj kože koji je oštećen. I dalje koristite losion s antioksidansima bez ulja. Noću stavljajte kremu s retinolom, koji podstiče obnavljanje ćelija i “uči” kožu kako da se sama obnavlja. Retinol se koristi samo uveče jer sunčeva svetlost umanjuje njegovu efektivnost.
Najvažniji savet: Piling i hidrantna krema sa zaštitnim faktorom se nanose na lice, vrat i ruke.

Imate od 31 do 35 godina
Karakteristike kože: Pošto ste bili dovoljno pametni pa ste izbegavali pušenje i sunčanje trebalo bi da budete ok. Obrazi su vam možda manje zategnuti i možda imate poneku sitnu boru, gubitak pigmenta i suve delove lica. Ne brinite. I bez igle možete da se prolepšate.
Nega: Dva puta dnevno stavljajte serum, koji u sebi sadrži mnogo veću koncentraciju aktivnih sastojaka za usporavanje starenja od običnih krema. Novi antioksidans koji se pojavio na tržištu je “idebenon”, za koji se priča da je izuzetno moćan. Potrebni su vam retinol i hijalurinska kiselina, koji vlagu iz vazduha “privlače” vašoj koži.
Najvažniji savet: Ako ste zabrinuti zbog bora, posavetujte se s nekim dermatologom koji može da vam prepiše jako sredstvo za eliminaciju znaka starenja.
izvor:24sataonline

Shajo
11-10-08, 10:26
:love54236:Cure koje su zainteresovane da duže žive neka pročitaju ovaj tekst

Sto godina apstinencije
BAKA DJEVICA OTKRILA TAJNU DUGOVJEČNOSTI Čini vam se da odavno nijeste imali seksualne odnose? Vrijeme je da upoznate staricu koja to nije radila više od vijeka!
Djevica Klara Midmor, koja danas puni 105 godina smatra da je upravo apstinencija tajna njene dugovječnosti. Penzionisana sekretarica, koja je između ostalog svjedočila nastanku i propasti komunizma, kaže da je od 12. godine znala da će život provesti u celibatu.
“Nikada nijesam imala momka i uopšte se nijesam zamarala vezama. Kada sam bila djevojka podrazumijevalo se da žena vodi ljubav samo sa svojim mužem, a ja se nijesam udavala. Imala sam dosta platonskih prijateljstava sa muškarcima, ali ne i želju da odem dalje. U stvari, bila sam nezainteresovana za seks, pretpostavljam da podrazumijeva mnogo gnjavaže. Cijelog života sam bila prezauzeta drugim stvarima. Zapitkivali su me da li sam lezbijka, odgovarala sam: Ne”, priča simpatična starica rodom iz Glazgova, koja se sjeća katastrofe Titanika i Prvog svjetskog rata.
Sa porodicom je 1911. emigrirala u Egipat, zatim u Kanadu, pa na Novi Zeland. Ipak, samostalna Klara vratila se u Veliku Britaniju u svojim dvadesetim godinama. Tokom Drugog svjetskog rata služila je u ženskom odredu Kraljevske vojske u Egiptu, a onda živjela na relaciji London- Novi Zeland da bi se na kraju skrasila u Kornvolu. Radeći kao sekretarica, odbila je nekoliko bračnih ponuda.
“Odrasla sam u eri u kojoj niko nije mario za samostalne žene, pa sam odlučila da se borim za svoja prava i sama zarađujem za život. Većina muškaraca to ne voli, a kada su se vremena malo promijenila bila sam prestara za brak”, objašnjava on.
Klara koja je sama živjela do 97, sada stanuje u staračkom domu u Kornvolu. Nikada nije imala televizor, voli mačke, sluša radio i čita knjige, a rođendan će proslaviti uz vino.
”Možda je to što nikada nije bila sa muškarcem održalo mladom. Hobiji i prijatelji su sve što joj treba”, rekao je Džozi Harvi (72), Klarin najbolji prijatelj