View Full Version : Rektifikacija

katrina
10-02-07, 18:31
Naucili smo do sada sto je to podznak ili ASC, a sada mozemo postavit 1 realno pitanje?

U rodnom listu pise roden/a u 15:00, a sto ako je vrijeme zaokruzeno i osoba je rodena u 14:55 ?

Moze li 5 min promjeniti natalnu kartu? Moze! Meni je osobno Rektifikacija pomogla da sebi utvrdim vrijeme jer mi je bilo fulano za par minuta.

Meni je vrijeme fulano, jer je Neptun u 1.kuci - velika je vjerovatnost da vam je vrijeme fulano. A ja imam Neptun u 1.kuci, u konjunkciji sa Saturnom(vrijeme). Pokazuje da je vrijeme fulano jer Neptun " zamagljuje ".

Stupanj na podznaku moze odrediti sto pro ucinimo ujutro. Ako ste npr. podznak Bik na 3 stupnju ( analogija Blizanaca ) vjeroatno prvo sto napravite primite nesto od tehnologije itd.

Dakle, i vi sami sebi mozete vrijeme odrediti jer je asc prvo sto napravimo ujutro! :D :D

katrina
10-02-07, 18:32
Sada cu vam objasniti 1 svoju analizu:

Radila sam natalnu kartu i osoba je rodena u 16:20, a ja sam utvrdila da je rodena 16:17 - Kako?

Da je sat rodenja te osobe 16:20 bila bi u podznaku Jarac, a kako je rodena samo 3 minute ranije u podznaku je Strijelac na 29 stupnju koji prirodno oznacava njega, jer je to stupanj Lava. Ta je osoba Lav po horoskopu.
Podznak oznacava nas, nas fizicki izled, mane i vrline, kako mi nesto zapocnemo i nase rane godine djetinjstva.
Ako je ta osoba rodena u 16:20 izgled bi bio da je niza rastom, koscata (Saturn upravlja kostima), mrsavi ali izdrzljivi. Kako bi vladar podznaka onda bio Saturn(vladar Jarca) molo bi pokazat da osoba ima bradu, probleme sa zubima (ukoliko je Saturn afliciran) ili probleme sa dlakavocu.

Kako je ta osoba ipak rodena u 16:17 to je osoba koja brze hoda sa dozom Lavovke elegancije. Podznak Strijelac bi opisao da je osoba nesto visa od srednje visine, korpulentnije rade i naglasenijeg donjeg dijela tijela jer se Strijelac veze uz kukove i noge. Ukoliko je ova moja Rektifikacija tocna onda moram pogoditi sto ta osoba prvo napravi ujutro? Zasto? Jer je podznak (ASC) izlazeci znak.
Kako je prema R. podznak Strijelac na 29 stupnju koji prirodno nosi simboliku Lava onda tu osobu sarseno opisuje 29 stupnja i da ju drugi vide kao Lava.

Podznak u Strijelcu na 29 stupnju koji oznacava Lava pokazuje da volite komfor i dugo spavati. Lav ne voli da ga se pozuruje, i sam podznak Strijelac se veze uz sirinu.

U nekim slucajevima stupanj na podznaku zna preuzet ulogu, i to je ovdje slucaj kada je podznak na 29 stupnju Strijelca koji odgovara Lavu, a ta je osoba Lav u znaku i time se Sunce izrazava.
Sunce (svijetlo, kako nas drugi vide) je onda vladar stupnja na podznaku. Kako je Sunce otislo u znak Lava, u 8.kucu govori o dobrom seksualnom zivotu ( 8.kuca je kuca seksa ), a znak Lava da ta osoba zeli bit najbolja i snazno se nametnuti sto opet govori o simbolici Strijelac 29 stupanj Lava. Jupiter je vladar podznaka i Strijelca je takoder u 8.polju eroticnosti.
To moze pokazivat da i sama osoba moze bit privlacna, magneticna. Strijelac voli prosirenje, a Jupiter moze pokazivat mjesto gdje volite provodit vrijeme, mjesto ekspanzije i gdje pretjerujete. Pokazuje da je ta osoba veliki hedonist i da uziva u sexu. Kako se taj Jupiter nasao u znaku Djevice on daje dobre tehnicare, da u sexcu voli da ima se soj redosljed.
No, seksu pristupa vrlo oprezno i sumnjicavo i previse paznje posvecuje detaljima.

Tako i vi sami sebe mozete analizirat! :biggrin: :biggrin:

LiQuiD_Dream
11-02-07, 18:57
Bravo za temu Katrina:D
Ja sam to pokushavala sa samom sobom, dugo sam zhivela u ubedjenju da sam podznak Lav... Medjutim, nekako se dokopah Krshtenice gde pishe - Devica :D
Elem, ovo oko Neptuna je zanimljiva stvar, znam da se to chesto deshava ljudima sa Neptunom u 1. s obzirom da znamo shta kuca, i sam Neptun znachi...
Kod mene je pricha malo drugachija... Neptun je u 4. kuci, ali sasvim dovoljno da napravi nedoumice u vezi rodjenja...
Ovo sa podznakom je takodje zanimljivo, i ima istine - moj AC na 2* Device pa je preuzeo svu simboliku Bika = ja dan ne mogu da zamislim bez doruchka, znachi - chim ustanem odma' pochinjem da zhvacem neshto, zatim kafa, novine, tv, muzika... Sve shto je svojstveno hedonisti Biku :D

milenaaaa
11-02-07, 19:17
Meni je majka rekla da je odmah posle porodjaja pogledala na sat(sad se to ispostavilo kao bas korisnim)i bilo je 13.45 u mislim da mi u izvodu pise 13.50 ....

EnSan
24-04-07, 15:06
Ja kad sam rodila prvo dete, sestra ga je prvo okupala pa previla, pa onda uzela knjigu da zavede rodjenje i gleda u sat i pise, znaci proslo je nekih 10-15 min od rodjenja, mislim da se masi desi da imaju taj propust u vremenu, tako da bi verovatno bilo pozeljno da svi urade rektifikaciju.

pehar
06-08-07, 16:41
ma neverovatno po jednoj natalnoj karti mi je asc. rak a po drugoj asc.blizanac,definitivno posmatracu i raka i blizanca:bye2:

astron
08-08-07, 21:52
A koji stepen podznaka blizanci (od 5. do 9.) je osoba koja ujutro prvo posegne za nekom tekucinom (sokom uglavnom), i brzo i naglo ustaje iz kreveta (ali pazite, acs je u svakom slucaju opozicija mars, jupiter i neptun) ? :o :confused:

anabela
29-08-07, 12:13
ja imam tu problem..majka kaze da je u porodiliste otisla oko 1130 a porodila se teze oko 13.45 ili kasnije ,to je podznak vaga medjutim ja sam jako analiticna osoba i nekako sam malo vise devica po osobinama(inace sam tipican blizanac ,sunce merkur venera sve mi je u blizancima u 9 )pluton i uran u 1 u vagi ,mars u ribama u 6 neptun u strelcu u 3)imam izgled vage sklonija sam gojenju i nemojte se smejati najvise volim da mi je neko ogledalce pri ruci ..na osnovu cega mogu da lako pronadjem podznak ono sto su mi rekli to je stepen 12 kuce je ono sto radimo zadnje pre spavanja ,ja citam uvek pisem imam gomilu knjiga pored kreveta ..a to mi je onda devica podznak nikako vaga..uhh:(

Ribica
15-09-07, 00:43
A koji stepen podznaka blizanci (od 5. do 9.) je osoba koja ujutro prvo posegne za nekom tekucinom (sokom uglavnom), i brzo i naglo ustaje iz kreveta (ali pazite, acs je u svakom slucaju opozicija mars, jupiter i neptun) ? :o :confused:

Ta sam. Prvo što uradim kad ustanem je ulazim u frižider i tražim neki sok il voće. Znam da kod rektifikacije astrolog postavlja pitanja na osnovu kojih zaključuje tačno vrijeme rođenja , tj stepen asc. Jedno od tih je i šta radimo prije spavanja , kao i šta prvo uradimo kada ustanemo.
Voljela bih da mi neko pomogne da rektifikujem svoju natalnu, jer sam 100% sigurna da je krivo vrijeme rođenja. Definitivno sam Lav ali ne vjerujem da su upisali tačno vrijeme rođenja. kako je neko već rekao, babice prvo okupaju bebu i ostalo, a onda upišu vrijeme, i to ga obavezno zaokruže ( 12,30 , 13,00 itd) .

s_ana_dra
19-10-07, 20:50
ja takodje sumnjam u svoje vreme rodjenja, ali ne znam da ga ispitam, jer sam jos uvek pocetnik. Ali ako gledamo fizicke karakteristike onda bih trebala da sam lav, a ne devica. Jer sam visoka 160, otprilike,nisam mrsava, a opet ni mnogo debela, imam par kilograma viska, i talasastu kosu.
meni pise u izvodu 4.45, a na astro. com sam proveravala da bih bila lav trebalo bi da sam rodjena u 4.34, otprilike.
pozz

astron
20-10-07, 01:39
ja imam tu problem..majka kaze da je u porodiliste otisla oko 1130 a porodila se teze oko 13.45 ili kasnije ,to je podznak vaga medjutim ja sam jako analiticna osoba i nekako sam malo vise devica po osobinama(inace sam tipican blizanac ,sunce merkur venera sve mi je u blizancima u 9 )pluton i uran u 1 u vagi ,mars u ribama u 6 neptun u strelcu u 3)imam izgled vage sklonija sam gojenju i nemojte se smejati najvise volim da mi je neko ogledalce pri ruci ..na osnovu cega mogu da lako pronadjem podznak ono sto su mi rekli to je stepen 12 kuce je ono sto radimo zadnje pre spavanja ,ja citam uvek pisem imam gomilu knjiga pored kreveta ..a to mi je onda devica podznak nikako vaga..uhh:(

Hm, jedna meni bliska oosba koja je podznak vaga i meni mnogo djeluje kao djevica, a sigurno nije djevica u podznaku jer bi u tom slucaju bila rodjena na drugi datum; mozda je caka u tome da joj je podznak na 6. stepenu vage, a 6. stepen je stepen djevice.

Fenixxx
27-07-08, 10:48
U posljednje vrijeme dosta razmišljam o potrebi rektifkacije i svom Asc, jer ako je vrijeme rođenja pogrešno tada mi i Asc mijenja znak iz Djevice u Lava. Ostalo se manje više ne mijenja značajno, ali ovo je nešto što može promijeniti cijeli pogled na natalnu kartu. Sama za sebe mislim da sam do nedavno bila tipični podznak Lava, onda nekako kao da se temperament smirio i prešao u Djevicu a sada više ne znam. Opet se nekako vraćam na tog Lava.... Kako procijeniti ispravno vrijeme rođenja? Hvala.

Supernova
27-07-08, 11:08
U posljednje vrijeme dosta razmišljam o potrebi rektifkacije i svom Asc, jer ako je vrijeme rođenja pogrešno tada mi i Asc mijenja znak iz Djevice u Lava. Ostalo se manje više ne mijenja značajno, ali ovo je nešto što može promijeniti cijeli pogled na natalnu kartu. Sama za sebe mislim da sam do nedavno bila tipični podznak Lava, onda nekako kao da se temperament smirio i prešao u Djevicu a sada više ne znam. Opet se nekako vraćam na tog Lava.... Kako procijeniti ispravno vrijeme rođenja? Hvala.

Vjerovatno ti asc počinje na zadnjim stepenima lava, tako da u tom slučaju imaš dvojni podznak i dva vladara asc, te se zbog toga u tebi prepliću osobine lava/djevice. Asc predstavlja glavu, asc u lavu ima izračajno lice, tople oči, 'divlju' kosu, bujne i tanke vlasi koja je obično prirodno valovita ili se uvija na karajevima, sklonu ispadanju zbog vatrenog elementa itd...ponašanje kao na sceni, pod svjetlima reflektora, ponosno držanje i veoma važan utisak koji će ostaviti na okolinu...dakle ako se prepoznaješ u osobinama asc u lavu onda pomeri asc na 29° ili 28° lava i pogladaj koliko ćeš se pronaći u takvoj natalnoj karti.

Rektifikacija je veoma složen i obiman posao, i radi se tako što se uporedjuju dogadjaji koji su nam se dešavali kroz život sa direkcijama, progresijama i solarima za te godine života,tako da se na taj način može doći do tačnog položaja asc, koji je najvažnija tačka natalne karte.

svetlost
27-07-08, 13:47
ja sam sigurna u vreme koje mi je upisano u krstenicu,a mama mi je rekla da sam rodjena pola sata kasnije sto se pokazalo netacnim,tako da ipak i majke mogu da pogrese...