View Full Version : CHIRON - vasa slabost, bolna tocka ...
CHIRON
-otkriven je 1.11.1977.
- smatra se da je privremeno u Sun.sustavu
-orbita mu je izmedu Sa i Ur
-orbita mu je veoma ekscentricna
-oko 50 god.mu je potrebno da napravi 1 krug kroz zodijacki znak
-chiron je kentaur
-sastoji se od velikoh ledenih djelova i odvojenih u vece mase
MITOLOSKI
Roditelji su mu Saturn i Filina.On je pola muskarac pola konj.Bogovi su kasnije Filinu ( Chironovu majku ) pretvorili u lipu.
Chiron vlada mnogim vjestinama, a odgojio ga je Apolon(jahanje,streljastvo).Chiron je kasnije bio ucitelj mnogima.Najbolji prijatelj Heraklo pogodio ga je otrovnom strijelom.Ta rana nije zarasla cijeli zivot.Cijeli zivot je tragao za lijekom.Zelio se zanijeniti s Prometejom.
- Chiron vlada iscjelivanjem, ljekovitim biljem
- Chiron je tezio za mirom i mirnim rjesavanjem problema
Chiron je poveznica izmedu starog i novog ( SATURN konj URAN ).Veza izmedu poznatog i nepoznatog.Chiron dolazi kao evolucija, vodi ka novom ali uz mudrost ( sacuvati ono staro).Evolucija postuje vrijeme. Chiron ujedinjuje osobine SA i UR na najbolji moguci nacin.
- Chrinon simbolizira dugin most( povezuje licnost i dusu)
- Chiron je most ujedinjenja
CHIRONSKI TIP
(naglasen u horoskopu) – tip koji povezuje staro i novo.To je teznja cjelovitosti.Preteca poboljsava covjeka.Moramo sebe poboljsati.Ujediniti instinkte i znanje jer to nudi Chiron.Znakovito je Chiron kretanje, on je najblizi Suncu kada se nalazi u VAGI, i tad je 15 mj., a najudaljeniji je u OVNU i tu boravi 8 godina i 3.mj.
+ MIT – OBAVEZNO PROCITAJTE DA SHVATITE O CEMU SE ZAPRAVO RADI
-ranjeni iscjelitelj
-tamo gdje se nalazi tamo osjecamo ranjivot ( to moze biti iskustvo odbijanja, em.bola,unutarnje patnje, bilo kakvog gubitka, majka nas je odbacila, odsustvo oca), osjecaj nepravde,financija ako ne mozemo opstati u ovom svijetu.
-osjecaj nepravedne patnje
-karmicka rana( ono sto smo naslijedili, a uzasno boli )
-nesto na sto nismo mogli utjecati
-to je zakopano duboko u nesvijesno
-pozicija u karti je izrazito osjetljiva,privlacimo iskustvo boli
Revolucija – nagli preokret
Evolucija – postepeni preokret
TUMACENJE U KARTI
Povreda koju cemo nauciti iscijeliti.Znak u kojem je Chiron to je tip em.koja nam moze nanjeti bol i s kojim se postupno sto vjestije nositi.Tu mozemo postati kompletentni.Kuca govori o podrucju zivota koje moze biti blokirano,ranjeno i onda tu slabo funkcioniramo i tu trpimo bol.Aspekti mogu biti izvor boli, ali i mudrosti, isjeljenja.Pametno je pogledati vladara znaka!Neke osobe imaju naglasen Chiron( ako imaju jake aspekte), ta osoba neumorno trazi lijek.Ljudi sa jakim Chironom su ucitelji i isjelitelji.Osobe sa naglasenim Chironom mogu povezati staro i novo.Chriron je jedan od Kentaura( oni su bili divlji), najcesce su ometani od vlastitog straha.
- Chiron je ucitelj i mentor
- Chiron je filozof
- Chiron vlada alternativnim (tarziti drugo rjesenje)
- On je SAMAN (osoba koja preuzima na sebe tudu bol i ranu, moze biti od pomoci)
- Tamo gdje je Chiron tamo mozemo postati vrsni
pitanje:
ako je moj chiron u 7 kuci, da li to znaci da cu biti nesretna u braku koja je u (vecim delom) u ovnu, dok je moj vanbracni suprug u znaku ovna?
beskrajnost 15-02-07, 18:35 moj je isto tamo, i uvijek imam problema sa muskima, mislim da je razlog jer mi je mars, sunce tamo- uvijek moram uvjeravat osobe suprotnog spola da sam drugacija neg jesam..
moj chiron se nalazi u blizancima u X kuci na 13 stepenu pravi trigon sa venerom u vagi u II kuci i trigon jupiter u vodoliji u V kuci
A kako da znam u kojoj mi se kuci nalazi chiron?
pa nacrtan ti je u nekoj od 12 kuca pa vidi u kojoj
beskrajnost 16-02-07, 06:14 moj chiron se nalazi u blizancima u X kuci na 13 stepenu pravi trigon sa venerom u vagi u II kuci i trigon jupiter u vodoliji u V kuci
Moze bit da imas problema sa ocem il majkom, zavisi od sunca i mjeseca gdje se nalazi... i drustveni status nije sjajan te karijera koju mozda neumijes izabrat, a jer jeu blizancima, moze znaci neodlucnost, mnogo talenta, ne znajuci sto je dobro za tebe i posto je stepen ovna, moze bit pogresna odluka, il brze odluke koje mogu bit pogresne.. posto je trigon sa venerom, onda bi mogla kroz drustvo il karijeru imat ljubav, i dobra novcana nagrada, mogla bi stvarno imat nadarenu djecu il pak imas puno talenta, neobicno, znas vodit organizacije, zelja da se ugodi svima?
hvala puno.pa malo imam problema sa majkom
Molim vas protumačite mi što znači kada mi je Chiron u I.kući?
Hvala!
beskrajnost 16-02-07, 16:11 znacid a te tebi bliske osobe povrijede neocekivano
beskrajnost 21-02-07, 06:26 ovo je tako tocno za bika :|
Ja imam Chiron u 8 kuci u opoziciji sa Uranom i Jupiterom i drugoj i u sekstilu sa Mesecom u devetoj i MC;)
Bilo ko?
moj je u blizancima u 10 kuci i pravi trigon sa venerom i marsom u vagi i jupiteri=om u vodoliji
andjela pizelli 24-03-07, 14:34 moj je u blizancima u 10 kuci i pravi trigon sa venerom i marsom u vagi i jupiteri=om u vodoliji
Hiron u Jarcu ili desetoj kuci
Deseta kuca u zapadnoj (našoj) astrologiji predstavlja roditelje. Ako vam se Hiron nalazi u Jarcu ili desetoj kuci to ukazuje da nosite neki nerešen odnos s njima, što dalje indikuje vaš stav prema uspehu, moci nezavisnosti, ambicijama
Deseta kuca se odnosi na roditelje. Stav prema svetu i autoritetima obojen je iskustvom s majkom. Ova kuca cesto oznacava njene osobine. Prirodni vladalac Jarca i desete kuce je Saturn, planeta ogranicenja, a naša prva ogranicenja poticu od majke. Deseta kuca opisuje nesvesne ambicije majke, želju za uspehom, nezavisnošcu i moci, a njen neiživljen život i neispunjene ambicije nas duboko doticu. Ova kuca oznacava naše prirodno mestu u svetu, naše naslede i nacine na koje hocemo da ih izrazimo. Ona se odnosi i na zakone, institucije, strukturu društva i materijalni svet, pokazuje kako oblikujemo svoje potencijale, kako se ispoljavamo i delujemo u svetu.
Hiron u Jarcu ili desetoj kuci stvara teškoce u postavljanju i postizanju ciljeva i nalaženju mesta u društvu. Potrebno nam je strpljenje da odaberemo poziv kojim cemo doprineti svetu i to cemo uciniti nešto kasnije, jer cemo zapoceti da radimo dosta toga dok ne naidemo na pravi poziv. Nismo u stanju da uživamo u ugledu koji imamo i koji drugi zapažaju. Mucimo se i osecamo nezadovoljstvo bez obzira na to koliko smo uspešni. Za ovakva osecanja postoje duboki razlozi. Možda smo sebi postavili nemoguce standarde ili se nadamo da je svaki osvojeni vrh poslednji. Batrgamo se pod teretom roditeljskih ocekivanja koja nikada nece biti osvarena. Trudimo se da uspemo tamo gde su oni podbacili ili da ostvarimo ciljeve koje se oni nikada nisu usudili da postave. Možda se usmeravamo na neuspehe da bismo time razocarali roditelje, što bi u stvari mogao biti naš prvi uspeh. Ako to cinimo nesvesno, nastavljamo s neuspesima da bismo kaznili roditelje a ne zato što smo nesposobni za uspeh. Ali sa ovim Hironom nalazimo radost u borbi za osvajanje vrhova svoje ambicije. Stalno održavamo fasadu, pretvaramo se da bismo prikrili ranjivost i strepnju da ce nam položaj nekako izmaci. Preterano isticemo materijalni uspeh, prestiž i status ili izbegavamo svetovnu moc i položaj da nas sistem ne bi prljavo srozao.
Boravak Hirona u Jarcu Svi oni koji su se rodili od 9. februara 1951. godine do 17. juna iste godine imaju Hiron u Jarcu. Hiron se zatim vratio u Strelca, da bi u sazvežde Jarca ponovo ušao 9. novembra 1951. godine i u njemu boravio sve do 28. februara 1955. godine. Hiron je opet u sazveždu Jarca, ušao je krajem decembra prošle godine. Sada se nalazi na osmom stepenu Jarca.Sa Hironom u Jarcu ili desetoj kuci delujemo kao da nemamo osecaj odgovornosti a u stvari preuzimamo odgovornost za stvari nad kojima zapravo nemamo kontrolu. To sputava našu nezavisnost i gledamo da borbu prebacimo nekom drugom. Osecamo potrebu da se rešimo beskorisne borbe s teškocama i opterecenjem koje nas se u stvari i ne tice. Ako tude terete podnosimo u nadi da cemo dobiti neko priznanje ili nagradu, možemo se razocarati i biti ogorceni kada to izostane. Ponekad pogrešno prosudujemo svoje sposobnosti, preuzimamo previše zadataka i osecamo krivicu ako ne uspemo da ih obavimo.
Pozitivna strana ovog položaja Hirona je uspeh koji potice iz zdravog samopoštovanja i samovrednosti i više je od uspeha koji je kompenzacija za nedostatak tih osobina. Mnogi ljudi sa ovim Hironom poseduju prirodan autoritet i dostojanstvo kojima izazivaju poštovanje drugih. Zahvaljujuci samouverenosti Nikola Tesla, koji ima Hiron u desetoj kuci i Vodoliji, upustio se u bitku za dokazivanje ispravnosti svojih izuma i njihove vrednosti, kojima je svetu podario struju, osnov za razvoj udobnijeg života i tehnologije. Hiron u desetoj kuci imaju i Albert Ajnštajn i Pablo Pikaso.
Hiron u Jarcu ili desetoj kuci ranjava odnos sa ocem i princip oca uopšte. Otac je nepoznat, slab, nesposoban, nepopustljiv ili autoritativan. Osobe sa ovim Hironom se u mladosti zaricu da nikada nece biti kao njihovi ocevi i bore se protiv takvog obrasca da bi kasnije u životu otkrili da je ranjenost ili autoritativan otac od velike važnosti u njihovoj duši i da oni ugrožavaju pozitivan rezutat ciljeva za koje su se borili. Muškarci žele da kao ocevi budu drugaciji od svojih oceva ali kasnije ih užasava otkrice da tacno, mada u drugom obliku, ponavljaju karakteristike svojih oceva koje su im bile tako neumesne. Žene se trude da ne ponove obrasce svoje majke. Probleme sa roditeljima imala je glumica Yudi Garland koja ima Hiron u desetoj kuci.
Hiron u Jarcu ili desetoj kuci cest je kod ljudi koji lece. Izbor te profesije je rezultat pokušaja da se neutrališu efekti ranjenog ranog odnosa s majkom. Covek hoce da sam sebi postane dobra majka i nadomesti nesvestan gnev na majku. Ako je majka na neki nacin nesposobna ili pozledena ovi ljudi vrlo rano pocinju da prate druge i rade sa svetom. Kasnije obicno obavljaju veoma odgovorne poslove i dobro se snalaze u raznim situacijama izuzimajuci pomalo oblast ishrane.
Ovaj Hiron poklanja sposobnost da se podstice razvoj drugih. Roditeljski stav prema drugima, pokazivanje ljubavi i vodenje, dakle sve ono što je nedostajalo ljudima sa ovim Hironom. Oni ozbiljno shvataju svoju dužnost i prema sebi i prema drugima, ne plaše se borbe i ogranicenja od kojih drugi zaziru. Jedan od takvih je bio Ajatolah Homeini s Hironom u Jarcu. Ovde nije bitno da li je njegov rad i islamski fundamentalizam uopšte sa našeg stanovišta pozitivan ili ne, nego je važna cinjenica da se Hiron kod njega ispoljio kao dar doslednom vodi koji je izvršavao svoju dužost. Papa Vojtila ima Hiron u desetoj kuci. On je više nego obican voda crkvene organizacije, podstice veru u ljudima koji su prihvatili njegovu religiju i nalazi se u vrhu najvece svetske korporacije.
andjela pizelli 24-03-07, 14:35 Ja imam Chiron u 8 kuci u opoziciji sa Uranom i Jupiterom i drugoj i u sekstilu sa Mesecom u devetoj i MC;)
Bilo ko?
Hiron u Škorpiji ili osmoj kuci
Škorpija i osma kuca oznacavaju transformaciju i razvoj kroz diskusije s drugima o seksualnosti, rodenju, gubitku i odricanju, emocinalnoj destruktivnosti, preporodu i regeneraciji.
Hiron u Škorpiji ili osmoj kuci oznacava naše najdublje rane i infantilan emotivni život. Valja se suociti sa emotivnošcu ranog instinktivnog života, ekstremima besa, pohlepe, destruktivne zavisti, depresije ljubavi i krivice, ali i sa vitalnošcu i sposobnošcu za napredovanjem. Ovaj položaj Hirona daje nam rani susret sa smrcu, bilo kroz žestoku traumu rodenja ili bolest koja je ugrožavala život, ili kroz rani gubitak roditelja ili neke bliske i drage osobe. Mnogi su neugodno svesni krhkosti života i opcinjeni smrcu. Mnogi u nekom trenutku života imaju samoubilacke namere, a fantazije o smrti su im stalni pratioci važnih promena i prelaza u životu. Francuska književnica Fransoaz Sagan, koja ima Hiron u osmoj kuci, u romanu "Dobar dan, tugo", koji je napisala kao vrlo mlada, jednu od licnosti "navela" je na samoubistvo, a u kasnijim godinama života sama se susretala sa takvim mislima i namerama. Ova neugodna osecanja imaju korene u ranom odnosu s majkom. Ona nam je potrebna da bismo opstali ali nas plaši njena strašna snaga koja nas ispunjava ili koje smo lišeni. Prosto želimo da je unesemo u sebe, da je progutamo, da nas nikada ne napusti. Alavi smo u svim emocijama, bilo da su pozitivne ili negativne. To se u zrelom dobu javlja kada želimo moc, slavu, seks, novac, hranu ili status. Kada prema nekome osetimo snažnu ljubav postajemo veoma alavi i strasni, želimo da se i fizicki i psihicki sjedinimo sa objektom naše želje. Francuski pesnik Šarl Bodler, s Hironom u osmoj kuci, osecao je snažnu cežnju za majkom i neutaživu potrebu za njenom ljubavlju.
Kad je Hiron bio u Škorpiji Hiron je u prošlom veku u sazvežde Škorpije ušao 11. novembra 1946. godine i boravio u njemu sve do 27. novembra 1948. godine. Drugi Hironov boravak u ovom sazveždu bio je od 30. decembra 1996. godine do 5. aprila 1997. Pretposlednji put bio je u Škorpiji od 4. septembra 1997. do 6. januara 1999. a poslednji put od 4. juna 1999. do 24. septembra 1999. godine. Svi koji su rodeni u tim intervalima mogu prepoznati neke svoje osobine u tekstu. Hiron u Škorpiji ili osmoj kuci cesto zadaje ranu u oblasti seksa u vidu incesta, zloupotrebe deteta, sadizma, silovanja i nasilja, bilo otvoreno ili u svetu fantazija. Seksualni doživljaj može naneti strahovito ranjavanje ili isceljenje. Muškarac sa ovim Hironom uvek traži ženu koja je jaca od njega, koja pokušava da ga potisne, koja se seksualno ili profesionalno takmici s njim ili koja ga drži na odstojanju. Obicno je veoma privlacan ženama, cesto vrlo harizmatican s tipicnom Hironovom aurom seksualnog obecanja i nagomilanih osecanja.
Glumac Ricard Cemberlen, nezaboravni Doktor Kilder, ima Hiron u osmoj kuci i milione obožavateljki širom sveta. On zaista deluje veoma hironovski, cime privlaci žene, ali verovatno nije pronašao neku koja bi se usudila da poveruje da mora biti jaca od njega, pa je zato njegovo traganje za nekom takvom još u toku. Hiron u ovom položaju nas u nekom trenutku života suprotstavlja snažnoj prinudi, skrivenim motivima i pokušaju da kontrolišemo i dominiramo nad drugima. Stavlja nas i u situacije nemocnog obuzdavanja, tipicne za Škorpiju, u ljubavni trougao, ljubomoru i nesvesne borbe, navodi nas da proucavamo moc, njenu korist i zloupotrebu. U stanju smo da harizmom, seksualnim magnetizmom, recima i emocijama uticemo na ljude više nego što mislimo, a ponekad zloupotrebljavamo ljude kada oni nisu svesni toga. Princ Carls, sa Hironom u Škorpiji, svesno je zloupotrebio svoj položaj moci i nastavio da se i posle ženidbe vida sa svojom ljubavnicom da bi izmanipulisao javnost i krivicu prebacio na Dajanu.
LJudi sa ovim Hironom duboko doživljavaju stvari, ulaze u srž teme, a neki se nepotrebno zadržavaju na negativnoj i morbidnoj strani života. Ako je covek u nekom odnosu s njima to mora poštovati jer ako se meša ili ih od toga odvraca, izaziva njihov bes i reskira da ga odbace. Ovaj položaj obicno nosi suocavanje sa smrcu ili emocionalno i mentalno rastrojstvo. Ove osobe imaju teškoce da se prepuste radosti, nadi i drugim pozitivnim emocijama, jer su preokupirani patnjom i crnim mislima. Oni ispod površine života vide tamu, što vecina sveta ignoriše. Cak iako su po prirodi vedri i blagi ne mogu izbeci to opterecenje. Osecaju kao da ce ta njihova crna vizija doci u vidu kazne ili bolesti, a u stvari se nece dogoditi ni jedno ni drugo, vec Hironovo prihvatanje tamne strane života. Šarl Bodler, pesnik "Cveca zla", ne samo da je bio opsednut smrcu, nego je i pokušao da se ubije. Živeo je sa strahom od smrti i slikama smrti koje su bile drugi glas njegove poezije. Poroke je shvatao kao uživanje, lutao je po ulicama i kafanama, drugovao s njihovim posetiocima, uživao opijum i pokupio venericnu bolest koja je ostavila trag na citav njegov život.
andjela pizelli 24-03-07, 14:38 Ja imam Chiron u 8 kuci u opoziciji sa Uranom i Jupiterom i drugoj i u sekstilu sa Mesecom u devetoj i MC;)
Bilo ko?
HIRON U ASPEKTU S MESECOM
Prenaglašena uloga majke
Aspekti Hirona i Meseca u natalnoj karti govore da osobi odnos s majkom nije potaman, da joj je majka pre birala sve drugo nego bavljenje njome. Osoba je svesnija tudih emocionalnih potreba nego svojih
Aspekti Meseca i Hirona uglavnom pokazuju kakav je odnos s majkom i da je cesto izvor dubokih rana. Majka obicno ne odgovara našim emocionalnim potrebama, mrzi materinstvo i radije bi radila nešto drugo i zato se u nekoj kriticnoj situaciji osecamo odbaceno ili napušteno. Iz raznih razloga vrlo rano u životu preuzimamo materinsku ulogu pre nego što smo i sami primili dovoljno od majke. Kada žene sa ovim aspektom postanu majke, ponašaju se supermajcinski i svako pomeranje iz toga izaziva ili patnju, bes ili emocionalno lišavanje.
Velika majka
Sa aspektima Hiron-Mesec cesto smo više svesni tudih emocionalnih potreba nego svojih. Instinktivno znamo kako da drugima obezbedimo ono što im je potrebno da bismo se ugodno osecali, ali nas ljuti ako nam se ne dive zbog toga. Naše nezadovoljene potrebe cine nas manipulatorima, okolišimo i pokušavamo da privucemo pažnju jer nismo sposobni da direktno kažemo šta nam treba. Tražimo lik majke u nadi da ce ona sagledati naše potrebe, cak i ako ih ne iskažemo, kao što mi sami cinimo to za druge. Privlacimo ljude kojima je potrebna majka, osecamo se jaki samo u ulozi cuvara. Mislimo da znamo šta je najbolje za druge i iznenadujemo se kad se snadu i bez nas. Mada smo u toj oblasti instinktivno mudri, skloni smo mešanju i nedozvoljavanju drugima da prave svoje greške.
Žena sa ovim aspektom ponekad svoje dobre materinske instinkte javno ispoljava, a one loše zadržava za sebe. NJena vrata su uvek otovrena za decu iz susedstva koja dolaze zbog ponekog slatkiša, lepe reci ili flastera kada padnu i povrede se. Posao joj je vezan za rad sa decom i bebama ili za zapuštenu ili maltretiranu decu. Taj odnos velike majke prema deci služi joj da se zaštiti od direktnih rana koje joj je nanela majka. Barbara Strejsnd ima konjunkciju Mesec-Hiron koja ima veze sa nekim odnosom sa majkom i povredenošcu koju je podnela od majke.
Neke žene, s druge strane, odbacuju majcinsku ulogu, ne trpe bebe i malu decu, užasava ih svaka veza s njima. Ponekad je materinski instinkt ozleden do te mere da žena uopšte ne želi decu, ili je nesposobna da ih ima. Verovatno je kvadrat Hiron-Mesec, koji ima Greta Garbo, bio jedan od cinilaca koji je formirao njen stav prema materinstvu i njenom odbijanju da ga prihvati.
Muškarac želi dominaciju
Muškarci sa aspektima Hiron-Mesec cesto su bolno svesni osecajnog života svoje majke i svesno ili nesvesno žele da joj se prilagode i da je usrece. Postaju cak i ona vrsta muškaraca koja joj se dopada i posedovana duša podložna emotivnoj manipulaciji i cudljivosti sa otvorenim ili prikrivenim neprijateljstvom prema ženama. U svim vrstama odnosa stavljaju se u ulogu majke, bilo da su to poslovni, prijateljski ili bracni odnosi. Privlace pozledene žene, veoma su svesni emocionalne povredenosti drugih i nastoje da tu nešto ucine. Jako su povezani sa ženskom stranom svoje prirode, mogu biti veoma kreativni. Ponekad muškarac sa ovim aspektom hoce da dominira nad ženama i da ih kontroliše. To je maco muškarac koji svoju muškost izražava sirovo, samu po sebi neublaženu nekim osobinama svoje ženske strane. Žene idealizuje ili ocrnjuje, a u ekstremnim slucajevima je nasilnik ili ih prezire. Takvi stavovi prema ženama su posledica ozledujucih situacija ranog odnosa sa majkom. Poznat je cudan odnos Hitlera sa ženama. Imao je malo veza, a još se nagada o pravoj prirodi njegovog odnosa sa Evom Braun. NJemu su Hiron i Mesec u opoziciji. Henri Kisinyer, sa istim aspektom, bio je neko vreme poznatiji kao pratilac mnogih atraktivnih žena nego po politickom delovanju.
PS :
ispada da su svi aspekti u igri .. nema dobri losi
andjela pizelli 24-03-07, 14:40 Molim vas protumačite mi što znači kada mi je Chiron u I.kući?
Hvala!
Kiron u znaku Ovna ili prvoj kuci
Znak Ovna oznacava osnovno osecanje postojanja, samopotvrdjivanje, inicijativu i primarni identitet, a Kiron u Ovnu pokazuje ranu koja je najcesce duboko pokopana. Ako osecamo da nemamo pravo da postojimo, samopotvrdjivanje i inicijativa su u strahu od nepostojanja. Nesvesno osecamo da postojimo samo kao ogledalo nekog drugog a motivacija za borbu nam je samo tudji interes. Veliko razmetanje hrabroscu i borbenim duhom je kompenzacija za bol i pokrivanje straha i nesigurnosti koji mogu da nas uvedu u ponovljeni krug beznadja, samodestruktivnosti i prenagljene akcije, pretvarajuci emocionalni pritisak u akciju.
Ranjava nas nasa militantna samodovoljnost jer nismo u stanju da trazimo pomoc i podrsku uvereni da sve mozemo sami. Razlog za ovaj stav je ocajanje i identifikacija sa nepostojanjem kao i strah da cemo necim ispoljiti ono cemu tezimo. A to cemu tezimo ili ne znamo sta je, ili ako znamo duboko krijemo plaseci se da nam ne bude oduzeto, upropasceno ili unisteno. Covek sa ovim Kironom umesto svoga Ja oseca ogromnu prazninu i bol koji nije sposoban da podnese.
Ja u detinjstvu nam je sasvim otvoreno guseno, kao i spontano izrazavanje zelje. Cesti uzroci ranog ranjavanja su represivni metodi vaspitanja i nedostatak podrske. Ogranicavanje i ometanje prirodnih ritmova stvara veliku konfuziju i verovanje da ono sto zelimo nije prihvatljivo i da se ne smemo truditi da zadovoljimo svoje zelje. Ispod tako paralisane volje skuplja se dubok, cesto pogresno postavljen bes. Kasnije u zivotu smatramo da moramo da krijemo ono sto zaista zelimo jer ce biti unisteno spoljnim silama i zato nam se dogadja da zadobijemo ono sto ne zelimo. Priznavanje onoga sto zelimo izaziva paniku jer dira ranjenu oblast u nama.
Ponekad je rano okruzenje ljudi sa ovim polozajem Kirona neprijateljsko, puno potisnute ili otvorene agresivnosti sto stvara preteranu opreznost i nedostatak samoinicijative. Covek se navikava da zivi tako sto ce zadovoljavati i udovoljavati drugima Posluzice da popuni praznine drugim ljudima ili situacijama ostajuci anoniman jer zivi u uverenju da je opasno biti zapazen.
Nasuprot ovakvom stavu, drugi se naprezu da naduvaju svoju volju do stepena da izgleda kako je to pravo olicenje energije, entuzijazma i stremljenja, a ponekad su to stvarno snazne, pionirske osobine. Ali energija koju neki ljudi zaista imaju moze biti krhka kao mehur od sapunice. Kada se on rasprsne, osoba zapada u tuznu zbrku bola i nesigurnosti pa cak i u zelju za smrcu. .
Kiron u Ovnu zato ponekad stvara sklonost samoubilackim osecajima ili fantazijama. Oni su nekada odgovor na bes, frustracije, gubitak kontrole nad situacijama, zelju da se ponovo zadobije osecaj moci ili kao reakcija na nesposobnost da se pronadje svoj put. Svojeglavi, samovoljni adolescenti, koji ne dozvoljavaju nikome da se uplice u njihovu svemogucnost i svemocnost, cesto zive u nelagodnoj plasljivosti i svesti o prolaznosti fizickog zivota...
andjela pizelli 24-03-07, 14:44 moj je u blizancima u 10 kuci i pravi trigon sa venerom i marsom u vagi i jupiteri=om u vodoliji
Hiron i Venera
Molim vas pokušajte da priuštite sebi neka zadovoljstva u odnosima umesto da uvek pomažete svom partneru da počne da govori o tome. Aspekti Hirona i Venere mogu da učine čoveka velikim učiteljem veština koji (kao i uvek s Hironom) može da nauči svoje učenike da stvore bolja umetnička dela nego što bi on sam to ikad mogao. Ovi aspekti su takođe dobri za davanje uspešnih finansijskih saveta (Venera vlada Bikom, znakom novca), ali je rukovanje sopstvenim novcem katastrofalno
Hiron i Mars
Teškoće ovde uključuju agresiju i samopuzdanje. Ljudi sa ovim aspektima mogu da budu veoma agresivni da bi prikrili osećanja neadekvatnosti, ili obrnuto, ponašaju se pasivno da bi prikrili unutrašnji bes i neprijateljstvo. Trik, za razrešenje problema aspekata Hirona i Marsa, je pronaći tačku uravnoteženja u nijansama Vage koja je znak nasuprot Ovnu kojim vlada Mars. Ovo je izvrsna pozicija za trenera koji ume da pouči druge kako da izvedu sportske podvige, koje oni sami nikad ne bi mogli.
andjela pizelli 24-03-07, 14:46 Ja imam Chiron u 8 kuci u opoziciji sa Uranom i Jupiterom i drugoj i u sekstilu sa Mesecom u devetoj i MC;)
Bilo ko?
Hiron i Jupiter
Stresni aspekti (kvadrat, opozicija i ponekada konjukcija) mogu da stvore osobe koje znaju sve odgovore. Samo ih zapitajte. Problem je da je ova tendencija zalaganja za nešto bez odstupanja služi za prikrivanje sopstvenih problema. Obrnuto, moguć je i potpun nedostatak vere ili optimizma. U oba slučaja lek je suočavanje sa unutrašnjim ranama, koje ustvari leže ispod spoljašnjeg ponašanja. Velika opasnost sa ovim smeštajem je da neko može da postane guru
u grupi, ali i neko s kim se svi poigravaju. Ljudi sa aspektima Hiron/Jupiter mogu takođe da imaju sposobnost da inspirišu druge mnogo više nego same sebe. Međutim, oni mogu druge da ispune optimizmom, čak i kada se sami osećaju pesimistički i depresivno
Hiron i Uran
Ovaj tip osobe je u stanju da kaže stvari kao: “Budi za mir, inače ću te ubiti!” Teži da ljude voli apstraktno, ali ne blisko. Oni vole ideal bratstva i sestrinstva svih ljudi. Ono što je vezano za stvarna, živa ljudska bića ih odbija s toga što ove veze zahtevaju da se pokažu neka osećanja, pojam koji im je stran. Ali osećanja i emocije su upravo ono na čemu treba da rade. Individualno aspekt Hiron/Uran može da proizvede sjajna genijalna dela, dok se oni osećaju glupo. Mnogo češće, predlažu ideje koje su van pameti, a za koje tvrde da su genijalne. Ljudi sa Hiron/Uran aspektima su potpuno “uranijanski”, stalno iznose šokirajuća mišljenja, ili mogu da idu potpuno suprotno i da budu protiv svega novog. Ako izbegavaju da budu u kontaktu sa realnošću i svojim osećanjima njihova istinska sposobnost će nestati.
E kad sma ja u pitanju,znaci hiron u 8 kuci u sekstilu sa Mesecom u opoziciji sa Jupiterom i Saturnom dao je sledece:
-Od ranog detinjstva blizak susret sa smrcu(rat u BiH,svedok smrti vise puta od granata (8 god) smrt bake koja me odgojila (10 god),mastanje o smrti i samoubistvu (13god)ovo zadnje me srecom napustilo:Du periodu puberteta jako puno pesama napisanih poprilicno mracno,pesimisticno,o smrti,rastancima itd... ...sve to u 8...
-jako los odnos s majkom,napustena od nepunih godinu,nedostatka majcinske ljubavi,ma ceo teksto o mesecu se moze primeniti na mene...
-Aspekti sa Jupiterom i Uranom kod mene su se manifestovali manipulatorskim sposobnostima,diplomatskim,sposobnoscu da zednog preko vode prevedem,bratstvo i jednistvo,idealizam i tacno je da o svemu imam stav,pa i o onome sto ne poznajem :D veliki optimizam...
Hvala Andjela :)
Hiron mi je na 14° Bika u drugoj kući
Neće mi valjda doneti siromaštvo?
U konjukciji je sa Suncem, Merkurom, trigon Sa, opozicija Ur,
može li nešto o aspektima sa So i Me, kao i sa Asc i Mc ? Hvala
beskrajnost 24-03-07, 20:37 nece siromastvo hehe
nego vecinom u biku znaci da nismo nesto dovoljno dobili, dali novaca il neceg drugog... dok recimo u 2 kuci znaci da ti neka vrsta vrijednosti fali, novcana il neka druga,,, nema dovoljno novaca il se brzo potrosi itd
Pa da, uvek fali novca :) Mislim da će to u mom slučaju biti - dajem i kapom i šakom, pa ću morati malo da pritegnem kesu :)
beskrajnost 25-03-07, 04:34 da , al mislim da je to tesko jer kad zelis bit velikodusna i volis djelit
recimo meni chiron u 7 djeluje tako da uvijek se moram dokazivat drugima da nisam onakva kakvi su me zamislili, velika ocekivanja i to pa nakon tog patim
chiron u 8 kuci?sta znaci?da li znate?
Meni se chiron nalazi u 8. kuci pod znakom za koji ne znam sta znaci:mad: Znak je predstavljen jednom konkavnom i jednom konveksno, a izmedju njih dve crte. Pa ako bi mi neko rekao sta znaci taj moj chiron i u kom je znaku...
Kalliopi77 26-03-07, 22:41 Moj chiron je u ovnu u 10. kuci....Gledajuci objasnjenja za 10. polje rekla bih da je u mom slucaju chiron vise vezan za neodlucnost u izboru profesije, nego
za naruseni odnos sa majkom...Obzirom da je vise znacenja 10. polja(profesija, roditelj, ego..) da li se chironov uticaj ogleda na svemu nabrojanom ili samo necemu od navedenog??
Chiron u 8 kuci u ribama,da li mi mozete nesto reci?
beskrajnost 27-03-07, 15:07 zavisi od oca i majke u suncu i mjesecu u kojoj su ti kuci
Sunce u 10 kuci u Blizancima,a vecina desete kuce je u Biku, i Mjesec u 5 kuci u Jarcu!!!
22 maj 1962 u Sarajevu u 9h30!!!
hvala unaprijed!
Meni je chiron u biku u 4. kući. Šta to znaći?
Ja pojma nemam dje je moj....
Ja pojma nemam dje je moj....
pa pogledaj u karti gdje ti se nalazi.izgleda kao kljuc:)
BlackWoman 02-04-07, 13:36 pa nacrtan ti je u nekoj od 12 kuca pa vidi u kojoj
Kako izgleda ikonica tog ''chirona''? :redface:
pa pogledaj u karti gdje ti se nalazi.izgleda kao kljuc:)
Sori meri, dje je ta karta? :biggrin:
pa jel imas kartu svoju?
Ne ja... Ne razumijem se bas najbolje u te natalne karte. Stp treba od podataka za to, datum sat i grad jel/
jeste.daj podatke pa cu ti je okaciti u karte clanova
jeste.daj podatke pa cu ti je okaciti u karte clanova
Ovako
31 januar 1982, 18.05h, Podgorica. Tadasnji Titograd. Hvala.
evo kiron ti je u IX kuci u biku
evo kiron ti je u IX kuci u biku
E vidjeh sad, hvala jos jednom. sad jos da se nadje neko to da mi objasni. kakaw sam maler, bece neka slabost na svaku stranu. Pix...:mad:
P.S.
Evo procitah za ... u biku, nisu mi nista potrefili.. Ja mislim da me niko ne voli, a ne da nemam para...buaxaxxaxaxaxaxaaxaxxaxa
imas na 2 str sta znaci kiron u znaku,aspektu i kucama
Ovaj... moj chiron u biku je retrogradan. Šta to znaći?:confused:
beskrajnost 24-04-07, 08:07 dali se mogu jos naci aspekti sa chironom? i po kucama gdje se chiron nalazi?
ja imam sunce kvadrat chiron, konjukcija mars i merkur
KIRON U ASPEKTU S MERKUROM:
Pozitivna strana ove kombinacije je povećana sposobnost komunikacije i podučavanja, pokretanja mozgova drugih. Ovi aspekti mogu biti inspirativni. Ali, osoba se može osjećati kao da je upravo imala dobru komunikaciju s nekom drugom osobom, ali zapravo nije.
U negativnim aspektima, osoba ima osjećaj kao da je komunikacija propala, dok je ista bila uspješna.
KIRON I SATURN:
Saturn organizira i kontrolira. Osoba s ovim aspektom će težiti ka tome da kompulsivno kontrolira i bude preorganizirana. Razlog tome može biti strah od prepuštanja ili možda osoba pokušava udovoljiti prestrogim roditeljima. S druge strane medalje, to će biti osoba koja je iznimno dezorganizirana i nespretna, ili se ćini kao da je prebojažljiva ili predepresivna da se pokrene.
KIRON I NEPTUN:Neptun vlada snovima, maštom i intuicijom. S negativne strane, pokazuje nam točku u kojoj pokušavamo pobjeći stvarnosti koju smatramo neugodnom. Ponekad se manifestira kao odbacivanje bilo ćega "mističnog". Ili u drugom ekstremitetu osoba ne može napraviti niti jedan potez bez da konzultira vidovnjaka. Intuicijske moći mogu biti blokirane.
U suprotnom, osoba može biti osvetoljubiva i konstantno kontradiktirati logičnim zaključcima koji se donose. To može biti osoba koja se stalno "izvlaći" i izbjegava sve neugodne situacije (sve koje se tiću posla i kontakata sa realnošću). Alternativno, to je radišna osoba, odgovorna na jako konvencionalan naćin, i koja potiskuje svaku stranu imaginativnosti i kreativnosti. Onda, odjednom,ta osoba postaje alkoholićar, ovisnik ili doživi nekakav drugačiji psihički slom. Može se i zaljubiti u takvu osobu koja će ih potpuno uvući u taj svijet, čak i uništiti.
Naćin na koji se možemo nositi sa ovakvim aspektom je taj da naćinimo ravnotežu, da pustimo neptunskog "genija van iz lampe" na konstruktivan naćin, da otvorimo ventil simpatiji i imaginaciji bez da izgubimo kontakt sa realnošću. Ako je netko potiskivao svoj neptun, neka upiše tečaj slikanja ili još bolje plesa. Ili neka se bavi humanitarnim radom.
Ako osoba pokuša sakriti aspekt kiron/neptun, neće joj to uspijeti. Sakrivanje nije pravi problem. Osoba treba maknuti tu dimnu zavjesu s kojom je sakrila svoje probleme i suočiti se s njima.
pa moj Hiron u karti pravi njvise aspekata sa ostalim planetama, cak 9. nalazi se u 10. kuci u ribama. mislim da je to grozno za podneti, mesec saturn, i hiron u ribama u 9. i 10. kuci , ko ce to sve da izdrzi, ocu li moci bez pomoci sedativa?
moj je chiron u raku i retrogradan, u osmoj kući....u opoziciju sa uranom i neptunom... što se tiće osme kuće, definitivno je naglašen potreba da se sjedinim s osobom u nekoj drugoj dimenziji, čak do te mjere da mi ponekad bilo koji način izražavanja ljubavi, osim tog ideala, mi postaje odbojan... veoma sam rano, počela izražavati svoju seksualnost, što me znalo dovoditi kasnije do osjećaja prljavosti, jer naravno, bila sam dijete...danas se chiron u osmoj manifestira seksualnom karizmom, kojom manipuliram muškarčevim emocijama, ja sam ta koja je dominantna...druga stvar je chiron u raku, drugima ne dopuštam da se brinu o meni, zbog čega se osjećam nedovoljno maženo...fali mi dodir, a odbijam ga....osjećam duboku ili platonsku ili seksualnu ljubav, ali nikako ne mogu spojiti to dvoje....muškarca volim znači samo na jedan od ova dva načina...no mislim da na to utječe i opozicija chirona i urana:Hiron i Uran
Ovaj tip osobe je u stanju da kaže stvari kao: “Budi za mir, inače ću te ubiti!” Teži da ljude voli apstraktno, ali ne blisko. Oni vole ideal bratstva i sestrinstva svih ljudi. Ono što je vezano za stvarna, živa ljudska bića ih odbija s toga što ove veze zahtevaju da se pokažu neka osećanja, pojam koji im je stran. Ali osećanja i emocije su upravo ono na čemu treba da rade. Individualno aspekt Hiron/Uran može da proizvede sjajna genijalna dela, dok se oni osećaju glupo. Mnogo češće, predlažu ideje koje su van pameti, a za koje tvrde da su genijalne. Ljudi sa Hiron/Uran aspektima su potpuno “uranijanski”, stalno iznose šokirajuća mišljenja, ili mogu da idu potpuno suprotno i da budu protiv svega novog. Ako izbegavaju da budu u kontaktu sa realnošću i svojim osećanjima njihova istinska sposobnost će nestati.
...zbog ovog sam na neki način neo-hipijevka, ako razumijete što želim reći....ideal ljubavi za kolektivno, mir...ali sve te duboke emocije ne mogu pretočiti u svakodnevicu.... kao da neznam voljeti na običan način... što pogoršava moj znak riba...KIRON I NEPTUN:Neptun vlada snovima, maštom i intuicijom. S negativne strane, pokazuje nam točku u kojoj pokušavamo pobjeći stvarnosti koju smatramo neugodnom. Ponekad se manifestira kao odbacivanje bilo ćega "mističnog". Ili u drugom ekstremitetu osoba ne može napraviti niti jedan potez bez da konzultira vidovnjaka. Intuicijske moći mogu biti blokirane.
U suprotnom, osoba može biti osvetoljubiva i konstantno kontradiktirati logičnim zaključcima koji se donose. To može biti osoba koja se stalno "izvlaći" i izbjegava sve neugodne situacije (sve koje se tiću posla i kontakata sa realnošću). Alternativno, to je radišna osoba, odgovorna na jako konvencionalan naćin, i koja potiskuje svaku stranu imaginativnosti i kreativnosti. Onda, odjednom,ta osoba postaje alkoholićar, ovisnik ili doživi nekakav drugačiji psihički slom. Može se i zaljubiti u takvu osobu koja će ih potpuno uvući u taj svijet, čak i uništiti.
Naćin na koji se možemo nositi sa ovakvim aspektom je taj da naćinimo ravnotežu, da pustimo neptunskog "genija van iz lampe" na konstruktivan naćin, da otvorimo ventil simpatiji i imaginaciji bez da izgubimo kontakt sa realnošću. Ako je netko potiskivao svoj neptun, neka upiše tečaj slikanja ili još bolje plesa. Ili neka se bavi humanitarnim radom.
Ako osoba pokuša sakriti aspekt kiron/neptun, neće joj to uspijeti. Sakrivanje nije pravi problem. Osoba treba maknuti tu dimnu zavjesu s kojom je sakrila svoje probleme i suočiti se s njima.
ja sam tipična sanjalica, umjetnička duša, ali definitivno imam blokadu kad treba izraziti to....bojim se da ako izbacim dio toga iz sebe, cijeli svijet će se srušiti na mene...bojim se prepustiti sebi, jer znam da ono što je unutra se nikako ne slaže s ovim svijetom,bojim se da ću završiti s iglom u ruci kao npr. Kurt Cobain jer se prepustio tome....
...Chiron je ožiljak kojeg ništa nemože sakriti.... :frown:
Moj Chiron je u Biku u 5 kuci i pravi 120 sa Ju vladarem Asc.
Ona tuzna prica za Chiron u Biku na poceku Teme je poprilicno tacna,ali ne znam sta bi mi jos mogao doneti u ovom polozaju i aspektu koji obrazuje?:weight_lift2:
capricornica 12-05-07, 22:17 meni je chiron u 11 kuci!
u blizancima OMG!!!!!
sta bi to trebalo da znaci
beskrajnost 12-05-07, 22:27 to znaci da mozda nemas cvrste prijatelje, i da te znaju iznevjerit kad se najmanje ocekiva, a posto je u blizanicma, mozda imas osjecaj kao da ti ne uspjeva neka vrsta komunikacije......il razmisljanja, a posto se radi o ljudima skojima se druzis onda bi moglo to biti to
capricornica 12-05-07, 22:32 aha sad kuzim odakle dolazis
blizanci - komunikacija
jedanaesta kuca - drustveni stav tako nesto
hvala hvala
beskrajnost 12-05-07, 22:40 da i tu su nam rane
evo dam svoj primjer meni je u biku u 7 kuci
sto bik najvise voli? pa materijalizam zar ne, al isto moze bit kad imas chiron u biku da nemas emocijalne stabilnosti il materijalne, u mom slucaju je bila vise emocijonalna potreba neg materijalna
a 7 kuca oznacava partnerstva, ne samo ljubavne veze vec opcenito sa ljudima- a ja vecinom imam problema sa partnerima....uvijek me tu najvise boli jer prekine
recimo druge mozemo izlecit, al sebe ne,,, mozda recimo dajes savjet u tom polju drugima, al sebi neumijes, tj ne slijedis sto kazes drugima
meni je chiron u 10 kuci, mislim da je u biku, pa ako mi neko moze protumaciti sta to znaci.
Hvala
pozdrav
Vivien_Leigh 30-06-07, 12:49 Andjela, pliiiizzzz nastavi sa Hironom po znacima i kucama.
Moj je u Ovnu i jako sam se prepoznala.
capricornica 01-07-07, 02:04 sta znaci ako je u blizancu u 3 kuci hvala :)
beskrajnost 01-07-07, 03:30 to moze znacit kad sam bolje razmislila da je netko rijecima nekom drugom umanjio samopouzdanje rekavsi rijeci sto bi ga/ju umanjilo vrijednost njegove, a posto je 3 kuca moze bit rodbina il braca il sestre
capricornica 11-07-07, 02:58 pa ne znam zasto sam ja mislila da ima neke veze s komunikacijom u voznji i saobracaju, ... jer to je isto opis 3 kuce ja mislim ... a moja legica ima problema s voznjom i saobracajom, to joj je pravo praaaavo slaba tacka
CHIRON/ SUNCE
SUNCE KONJUKCIJA CHIRON
Uloga i funkcije Chirona čine integralnu ulogu vašeg indentiteta. Često se osjećate kao stranac u stranoj zemlji. Vaše percepcije realnosti i vaša uloga u njima su nekonvencionalne, pa se osjećate kao autsajder. Imate nevjerojatnu sposobnost da razumijete suptilne energije i spiritualne realnosti. Pošto je Chiron ranjeni izliječitelj, morate sam sebe liječiti…
SUNCE OPOZICIJA CHIRON
Osjećate čudnu nefunkcionalnost u sebi, potrebu za uspjehom koja nije kompatibilna sa osobnim potrebama. Osjećate ograničenja vaše druge linije svijesti. Znate stvari koje ne znate objasniti. Otprilike kad napunite 50 godina, otvoriti će vam se put gdje ćete morati odlučiti šta ćete slijediti.
SUNCE TRIGON I SEKSTIL CHIRON
Vaš indentitet i osjećaj cilja biti će oblikovan iskustvima više realnosti. To će vas voditi i stvoriti prilike spiritualnog rasta. Vi ste liječnik i učitelj i osjećate se ugodno u tim ulogama.
SUNCE KVADRAT CHIRON
Vi ste orijentirani uspjehu i netolerantni prema filozofiji i nekonvencionalnim konceptima. Osjećate kao da su oni prijetnja vašem indentitetu i načinu života. Držite se tradicije i ne dopuštate da vam priđe išta što je van toga. Mogli biste imati neke teške odluke vezano za liječenje i terapiju.
SUNCE KVINTIL CHIRON
Vrlo ste nadareni i razumijete suptilne energije, simbolizam i druge dimenzije realnosti. Mogli biste biti odličan astrolog, liječnik i spiritualni vodič.
SUNCE SEPTIL CHIRON
Postoji nevidljiva sila koja vas vodi i koje niste svjesni. Postoji jak osjećaj da ste na nekoj misiji, ali ne znajući točno kojoj. Kriza zdravlja bi se mogla naći na vašem putu, ali će ona vas odvesti na proširenu percepciju realnosti.
SUNCE KVINKUNKS CHIRON
Ponekad ste mistificirani iskustvima koje se čine suprotnim onima što su vaše koncepcije realnosti. Preispitujete vaše stavove i osjećaj indentiteta i svrhe. Pitanja zdravlja mogle bi vas natjerati da promijenite vaše ciljeve i stavove i probate nekonvencionalne i holističke metode liječenja.
Vivien_Leigh 12-07-07, 00:38 Zna li neko sta moze oznacavati egzaktna konjukcija Hirona i Algola u 7.-oj kuci??
Zanima me ima li neko ideju sta bi mogla ova konjukcija da znaci, jer je zivotna prica ove devojke vrslo specificna.
Kiron u aspektima
Kiron na istaknutoj poziciji u natalnoj karti priziva na isceljenje bilo sebe ili drugih, u konjunkciji ili opoziciji sa ostalim snažnim tačkama donosi iznenađujuću snagu volje i poziva na izlečenje.Klasično uređena natana karta jednog iscelitelja najčešće poseduje Kiron u opoziciji sa Uranom i kvadratu sa Suncem ili Kiron u konjunkciji sa Suncem ili Severnim čvorom. Generacije 60-tih su nosioci snažne opozicije Kiron - Pluton u konjunkciji u Devici.
Derek_Trotter 16-07-07, 15:30 Gje je meni Chiron
7.10.1974. u 5.50 Podgorica
Gje je meni Chiron
Tebi je Chiron retrogradan u ovnu u 7. kući
Od aspekata radi:
opozicija sunce
sekstil mjesec
opozicija mars
kvadrat saturn
opozicija uran
septil jupiter
kvinkunks neptun
opozicija AC
kvadrat MC
Zna li neko sta moze oznacavati egzaktna konjukcija Hirona i Algola u 7.-oj kuci??
Zanima me ima li neko ideju sta bi mogla ova konjukcija da znaci, jer je zivotna prica ove devojke vrslo specificna.
Ja našla, ali na njemačkom. Čim nađem nekoga da mi prevede, javim ti...
(Njemački ne znam....)
CHIRON U KUĆAMA:
Chiron u kućama nam kazuje gdje imamo probleme i pokazuje nam šta možemo popraviti da bi nam bilo bolje.
CHIRON U 1. KUĆI
Ovdje bi vas Chiron mogao učiniti vitezom u svjetlucavom oklopu koji trči uokolo i spašava sve oko sebe. Naravno, dok to radite, zapostavljate sebe. Isto biste mogli biti mudar savjetnik, ali sami svoje savjete ne slušate. Chiron u 1. kući može biti vrlo darovit učitelj, ali kako osoba uči druge, tako sama sebe ne može naučiti....
CHRION U 2. KUĆI
Chiron uči i daje savjete. Osoba može drugima pokazati kako da se brine o novcu bolje nego što se sama brine za svoj novac. Zapravo, financije ove osobe bi mogle biti u zbrci. Skupljanje novca nikad ne donosi zadovoljstvo jer se osoba ne može riješiti straha da će ostati bez resursa. Osoba ima nisko samopoštovanje i misli da nije zaslužila to što ima. U drugom slućaju, osoba može nekontrolirano rasipati novac.
CHIRON U 3. KUĆI
Ako nemate braće i sestara, zbog Chirona u ovoj kući mogli biste to smatrati gubitkom i nedostatkom u vašem životu. Ako imate braće i sestre, onda ćete stalno imati neke probleme s njima. Ovo je dobra pozicija za radno mejsto trenera glasa ili terapeuta govora. Možete učiti druge kako da govore bolje nego što vi to možete. Ova pozicija povečava probleme u komunikaciji. Ne garantira problem sa glasnicama, ali problem u tome da drugi ne razumiju tu osobu stoji. Kad osoba naraste, durgi će je slušati, ali bol koju je osoba iskusila kao mala dok je nisu slušali je još uvijek prisutna.
CHIRON U 4. KUĆI
Svatko ima neke probleme s roditeljima u djetinjstvu. Chiron ovdje to sve čini malo upadljivijim. Kuća sama po sebi bi mogla biti faktor ovdje. Možda je osoba prezauzeta, pa ne može puno vremena provoditi u kući. Otac ove osobe možda ima neku kroničnu bolest ili je emocionalno nedostupan. Postoji osjećaj da osoba nigdje ne pripada. Ovdje bi se moglo dogoditi da osoba svima može pomoći oko njihove kuće, ali ne može srediti svoju.
CHIRON U 5. KUĆI
Ako vam treba ljubavni savjet, pitajte ovu osobu. Ali ne pitajte ih za njihov ljubavni život. Možete ih i pitati za savjet o djeci, igrama....
Ova pozicija je generalno dobra za savjetnika. Samo, radite kako vam kažu, ali ne radite kako oni rade.
Ovo pokazuje ljude kojima ide odlično s djecom, ali moguće da ili imaju problema sa svojom ili nemaju svoju djecu. Ovdje se treba pripaziti ako je Chiron afliciran jer osoba u tom slućaju tjera svoju djecu da uspiju u područjima u kojima osoba nije uspjela. Najfrustrirajuće je kad je ta osoba odličan ljubavnik koja bez problema zadovolji sve osim sebe.
CHIRON U 6. KUĆI
Uvijek možete pomoći suradnicima da rade bolje nego vi. Možda svima drugima pomažete u ozdravljenju, ali ne brinete o sebi.
Ponekad djeluje obrnuto - osoba od svih zahtjeva da je služe i nikad nije zadovoljna. Naravno, i to stvara probleme. I postoji problem s prehranom koji se manifestira kroz jako voljenje ili mrženje neke vrste hrane.
CHIRON U 7. KUĆI
Ovdje se osoba brine o svom partneru koji ima neki problem (zdravstveni). I daje odlične bračne savjetnike dok osoba ima svoj brak u rasulu. To vrijedi i za poslovne partnere.
CHIRON U 8. KUĆI
Dobar sexualni terapeut. Možete izvući ono najbolje iz sexa kod partnera dok sebi uskračujete.
Moglo bi vam se dogoditi da konstantno dobivate partnere koji vam žele preuzeti neku imovinu, naslijedstvo...
Ili previše ovisite o drugima i njihovoj pomoći.
U ovoj kući mit o Chironu bi mogao oživjeti....
CHIRON U 9. KUĆI
Savršeno za putnog agenta koji sve druge otpremi na savršeno putovanje dok on zaglavi u kancelariji s papirologijom. Roditelji s ovom pozicijom tjeraju svoju djecu da se školuju i daju djeci školovanje koje oni nikad nisu dobili. Ako se tu negdje još nađe Saturn, osoba bi mogla biti ljubomorna na edukaciju svoje djece i uskratiti im edukaciju.
CHIRON U 10. KUĆI
Karijera i javni prestiž su bojišta s ovom pozicijom. Ovo je super pozicija za vođenje neke organizacije i kliničke ustanove, ali osoba će se često osjećati kao da se brine o svima osim o sebi.
Postoji i druga strana, osoba će odbacivati svaku vrstu odgovornosti u strahu od neuspjeha.
CHIRON U 11. KUĆI
Problem su prijatelji, želje i nade. Poteškoće u zadržavanju prijatelja ili strah od grupa ljudi i gužvi. Možda osoba kompulsivno traži prijatelje u svrhu savladavanja svojih unutarnjih strahova i straha od samoće. Ili vas prijatelji često iznevjere. Ili gubite osjećaj kontrole ako je Saturn u blizini.
CHIRON U 12. KUĆI
Osoba kompulsivno traži bolesne i siromašne da bi im pomogla i to nijekajući svoje portebe i potrebe svoje obitelji. Obrnuto, osoba bi mogla stalno trebati pomoć jer joj stalno iskršnjava jedan problem za drugim. osoba se stalno osjeća umorno i teško i treba joj jako puno sna da se odmori.
andjela pizelli 24-07-07, 12:02 CHIRON U KUĆAMA:
Chiron u kućama nam kazuje gdje imamo probleme i pokazuje nam šta možemo popraviti da bi nam bilo bolje.
CHIRON U 1. KUĆI
Ovdje bi vas Chiron mogao učiniti vitezom u svjetlucavom oklopu koji trči uokolo i spašava sve oko sebe. Naravno, dok to radite, zapostavljate sebe.
Tachno 100%
Da, i mom dečku je isto 100% točno, njegov Chiron je u 12. kući.
I zbog toga najviše ludim... nije zato što to radi, ali ljudi ga iskorištavaju- a to mi se ne sviđa.:wallbash:
Bar sad znam zašto je STALNO umoran.... :wink3:
Od aspekata radi:
opozicija sunce
sekstil mjesec
opozicija mars
kvadrat saturn
opozicija uran
septil jupiter
kvinkunks neptun
opozicija AC
kvadrat MC
A gdje je meni :wendy_sp_h4h:
31.01.1982. u 17.55h
31.01.1982. u 17.55h
Moraš mi dati i mjesto rođenja
Moraš mi dati i mjesto rođenja
Podgorica, izvini.
Podgorica, izvini.
Nema frke.
Chiron ti je u biku u 10. kući
Aspekti:
kvadrat sunce
kvadrat merkur
trigon venera
septil mars
opozicija jupiter
trigon vertex
opozicija ceres
inkonjukcija juno
kvinkunks vesta
kvadrat AC
konjukcija MC
Aspekte sa ceresom, junom i vestom možeš naći na njihovoj temi Asteroida....
I, da, kao i svi mi rođeni 1982 godine, imaš i konjukciju s fiksnom zvijezdom algol
:thumb_yello:
Super
sad cu da pokusam sama da protumacim sto je sto, iako pojma nemam sto si mi sad napisla...
I sto je algol? Na sto se ta zvijezda odnosi...
Super
sad cu da pokusam sama da protumacim sto je sto, iako pojma nemam sto si mi sad napisla...
I sto je algol? Na sto se ta zvijezda odnosi...
Nisam baš s vremenom u dobrim odnosima, inaće bi ti napisala sve što znam... ako stignem, napišem ti. :cheezy:
Algol ti je fiksna zvijezda, imaš objašnjenje pod temom "fiksne zvijezde"
meni je kiron u ovnu u 7 kuci ...muz mi je umro imala sam divan brak znaci ok partnerstvo ali kiron je ipak kiron OVO NE ZNACI DA CE SVIMA POUMIRATI MUZEVI ..uvek sam imala tone zainteresovanih oko sebe ali sam se osecala usamljeno ..jako sam nepoverljiva...sta reci jos :((...ali svoje potisnute emocije sam polako pocela da ispoljavam..znaci menjam se
ja imam chiron u 7.kuci u biku i to u konj. sa vertexom
a sa aspektom neznam :hammer5425:
jel tacno chiron trigon mars,jupiter
chiron trigon mjesec,venera
http://tinypic.com/view.php?pic=4t90tbr
Meni se Sunce lijepo smjestilo između Kirona i Algola:whistling2: Međutim, ne bi znala još uvijek napisati iskustvo sa tim..Nemoguće je da ne djeluju, jer su položeni u desetoj kući, a Sunce je ujedno i vladar horoskopa..ali ja još uvijek ne znam kako djeluju..
meni je chiron u blizancim u 6.kuci i to u trigonu sa suncem, mjesecom i merkurom, kvadratu sa venerom i marsom i u opoziciji sa jupiterom i uranom :) bili netko bio od volje pa prokomentirao ovo?!!
meni je chiron u blizancim u 6.kuci i to u trigonu sa suncem, mjesecom i merkurom, kvadratu sa venerom i marsom i u opoziciji sa jupiterom i uranom :) bili netko bio od volje pa prokomentirao ovo?!!
Zbog blizanaca, ne vrednuješ vlastitu inteligenciju, misliš da nisi inteligentna kao drugi. Želiš da te ljudi bolje shvate.
CHIRON U 6. KUĆI
Uvijek možete pomoći suradnicima da rade bolje nego vi. Možda svima drugima pomažete u ozdravljenju, ali ne brinete o sebi.
Ponekad djeluje obrnuto - osoba od svih zahtjeva da je služe i nikad nije zadovoljna. Naravno, i to stvara probleme. I postoji problem s prehranom koji se manifestira kroz jako voljenje ili mrženje neke vrste hrane.
Sunce trigon chiron:
Vaš indentitet i osjećaj cilja biti će oblikovan iskustvima više realnosti. To će vas voditi i stvoriti prilike spiritualnog rasta. Vi ste liječnik i učitelj i osjećate se ugodno u tim ulogama.
Mjesec trigon chiron
Imaš duboko razumijevanje za proces liječenja, često se nađeš u ulozi učitelja i liječnika. To ti daje priliku da sama sebe izliječiš.
Merkur trigon chiron:
lako razumiješ i komuniciraš o duhovnim realnostima. Tvoje misli su jako efektivno oruđe za samoizliječenje.
Kvadrat venera:
težiš k tome da svoju sudbinu staviš u tradicionalne metode liječenja i izbjegavaš alternativne metode. Moglo bi ti se dogoditi da moraš donijeti teške odluke što se tiće vlastitog izliječenja.
Kvadrat mars:
Moglo bi doći do teških odluka između svojih interesa i puta izliječenja. mogla bi postati ovisinik o obvezama samo da bi izbjegla svoju svijest. bojiš se prepuštanja puta koji ti se nameće.
Opozicija jupiter:
Rano si otkrila da nisi zadovoljna odgovorima koje ti daju tradicionalna vjerovanja i tražiš sistem vjerovanja koji ima više nade u stvarnost. Mogla bi se naći u ulozi učitelja.
opozicija uran:
postoji polarnost između samopoštovanja i samoizliječenja. Imaš nesuglasice između sovojih vjerovanja i ideala.....
Jesam li pomogla? :smokeing:
Zbog blizanaca, ne vrednuješ vlastitu inteligenciju, misliš da nisi inteligentna kao drugi. Želiš da te ljudi bolje shvate.
CHIRON U 6. KUĆI
Sunce trigon chiron:
Mjesec trigon chiron
Imaš duboko razumijevanje za proces liječenja, često se nađeš u ulozi učitelja i liječnika. To ti daje priliku da sama sebe izliječiš.
Merkur trigon chiron:
lako razumiješ i komuniciraš o duhovnim realnostima. Tvoje misli su jako efektivno oruđe za samoizliječenje.
Kvadrat venera:
težiš k tome da svoju sudbinu staviš u tradicionalne metode liječenja i izbjegavaš alternativne metode. Moglo bi ti se dogoditi da moraš donijeti teške odluke što se tiće vlastitog izliječenja.
Kvadrat mars:
Moglo bi doći do teških odluka između svojih interesa i puta izliječenja. mogla bi postati ovisinik o obvezama samo da bi izbjegla svoju svijest. bojiš se prepuštanja puta koji ti se nameće.
Opozicija jupiter:
Rano si otkrila da nisi zadovoljna odgovorima koje ti daju tradicionalna vjerovanja i tražiš sistem vjerovanja koji ima više nade u stvarnost. Mogla bi se naći u ulozi učitelja.
opozicija uran:
postoji polarnost između samopoštovanja i samoizliječenja. Imaš nesuglasice između sovojih vjerovanja i ideala.....
Jesam li pomogla? :smokeing:
ooo itekako, hvala:yes513: jedino sta se tice kod kvadrata venera nebi se slozila da izbjegavam alternativne metode lijecenja dapace obrnuto!!!
ooo itekako, hvala:yes513: jedino sta se tice kod kvadrata venera nebi se slozila da izbjegavam alternativne metode lijecenja dapace obrnuto!!!
Jesi li sigurna da je kvadrat u pitanju? To se ni meni nije slagalo kad sam ti radila tumačenje.....
Jesi li sigurna da je kvadrat u pitanju? To se ni meni nije slagalo kad sam ti radila tumačenje.....
prema natalnoj stoji da je kvadrat sad...
Moze li neko od vas da mi kazesve to u vezi sa chironom, a u mom natalu izgleda ovako
chiron u Ovnu na 8 stepeni konjunkcija MC na 12stepeni, u opoziciji sa Uranom vladarem horoskopa koji je na 12stepeni Vage sto znaci aplikacioni aspekt
Chiron kvadrat Mesec
Chiron sekstil Venera
Chiron trigon Jupiter
Chiron trigon Neptun
Mozete pogledati moju natalnu
:helpsmilie:
Moze li neko od vas da mi kazesve to u vezi sa chironom, a u mom natalu izgleda ovako
chiron u Ovnu na 8 stepeni konjunkcija MC na 12stepeni, u opoziciji sa Uranom vladarem horoskopa koji je na 12stepeni Vage sto znaci aplikacioni aspekt
Chiron kvadrat Mesec
Chiron sekstil Venera
Chiron trigon Jupiter
Chiron trigon Neptun
Mozete pogledati moju natalnu
:helpsmilie:
U kojoj je kući chiron?
Vec sam napisala, chiron u 9-oj kuci na 8-om stepenu u konjunkciji sa MC-om na 12-om stepenu u Ovnu, opozicija Uran u aplikacionom aspektu
Vec sam napisala, chiron u 9-oj kuci na 8-om stepenu u konjunkciji sa MC-om na 12-om stepenu u Ovnu, opozicija Uran u aplikacionom aspektu
Možda sam ja luda, ali ja to nigdje ne vidim... nema veze, kad stignem, napisat ću ti tumačenje. Može?
Možda sam ja luda, ali ja to nigdje ne vidim... nema veze, kad stignem, napisat ću ti tumačenje. Može?
Ok, imas natalnu karti clanova, pa pogledaj. I ako ti nije tesko da pogledas moje pitanje za kratko tumacenje natalne.
Gje je meni Chiron
Evo, Derek, ja uhvatila malo vremena, pa da ti protumačim tvoj Chiron ako želiš....
Od aspekata radi:
opozicija sunce
sekstil mjesec
opozicija mars
kvadrat saturn
opozicija uran
septil jupiter
kvinkunks neptun
opozicija AC
kvadrat MC
Prvo da riješimo dio retrogradnog: kod Chirona, to znaći da (pošto je on ranjeni izliječitelj), tebi se ta tvoja bol ponavlja kroz život.
U ovnu je, pa se često osjećaš bezvrijedno, tj. nisi zadovoljan sam sa samim sobom. Sklonost ka autodestrukciji.
CHIRON U 7. KUĆI
Ovdje se osoba brine o svom partneru koji ima neki problem (zdravstveni). I daje odlične bračne savjetnike dok osoba ima svoj brak u rasulu. To vrijedi i za poslovne partnere.
SUNCE OPOZICIJA CHIRON
Osjećate čudnu nefunkcionalnost u sebi, potrebu za uspjehom koja nije kompatibilna sa osobnim potrebama. Osjećate ograničenja vaše druge linije svijesti. Znate stvari koje ne znate objasniti. Otprilike kad napunite 50 godina, otvoriti će vam se put gdje ćete morati odlučiti šta ćete slijediti.
SEKSTIL MJESEC
Duboko razumiješ proces liječenja i često se nalaziš u ulozi izliječitelja i učitelja. Imat češ mnoge prilike za učenje holističkih metoda liječenja. Podržavaš istraživanje netradicionalnih metoda liječanja.
Opozicija Mars
Ne voliš agresiju, konfrontacije i osjećaje ljutnje, dijelom zato što te plaše i dijelom zato što osjećaš da ako se razljutiš da se nečeš moći savladati. Zato ih terapeutski izbjegavaš. Pomalo izbjegavaš i samoizliječenje.... Ali, ta tvoja pasivn- agresivno ili indirektno izražavanje osjećaja radi protiv tvojih interesa.
Kvadrat saturn
Tvojim metodama liječenja suprostavlja se neka osoba od autoriteta. To bi te moglo dovesti do nekih teških izbora. Moraš stati i suprostaviti se tim limitima i izbjegavati status quo.
Opozicija uran
Tvoj pristup samoizliječenja ima polarnost sa spiritualnim dijelom. To bi se moglo manifestirati tako da osobna pitanja o izliječenju bi se mogla suprostaviti neugodnosti tradicionalnog i mogao bi imati otpor prema njima ako ti se upletu u put. Imaš problem s balansom između intelektualnog i ignoriraš svoju duboku ranu ili joj se odbijaš obratiti kao psihičkoj potrebi.
Septil Jupiter
Sudbina upravlja tvojim izborima. Imaš veliku mudrost prema liječenju i napretku. Možeš puno toga naučiti druge.
Inkonjukcija neptun
Pomalo si zbunjen i frustriran što se tiće tog tvog ptua ka samoizliječenju. Dosta si senzitivan i okrenut si nefizičkim dimenzijama realnosti. Taj tvoj put te nekako ponovno povezuje s prirodom u kojoj nalaziš snagu.
Opozicija AC
Pošto je opozicija Ac i konjukcija MC, to znaći u tvom slućaju da možeš biti veliki učitelj ili izliječitelj. Imaš pozitivan stav prema svijetu i to drugima pomaže da se suoče sa svojim problemima.
Spora sam, ali dostižna..... :wink3:
Idemo dalje.....
31.01.1982. u 17.55h
Chiron ti je u biku u 10. kući
Aspekti:
kvadrat sunce
kvadrat merkur
trigon venera
septil mars
opozicija jupiter
trigon vertex
opozicija ceres
inkonjukcija juno
kvinkunks vesta
kvadrat AC
konjukcija MC
Chiron u Biku - imaš ranjene osječaje, nisi primila ili dobila dovoljno, bilo materijalno, bilo emotivno, mentalno ili duhovno. Tvoje srce se oseca zapostavljenim i gladnim. Uvek ti se cini da drugi dobijaju vise ili bolje.
CHIRON U 10. KUĆI
Karijera i javni prestiž su bojišta s ovom pozicijom. Ovo je super pozicija za vođenje neke organizacije i kliničke ustanove, ali ćeš se često osjećati kao da se brineš o svima osim o sebi.
Postoji i druga strana, osoba će odbacivati svaku vrstu odgovornosti u strahu od neuspjeha.
SUNCE KVADRAT CHIRON
orijentirana si prema uspjehu i netolerantna prema filozofiji i nekonvencionalnim konceptima. Osjećaš kao da su oni prijetnja tvom indentitetu i načinu života. Držiš se tradicije i ne dopuštaš da ti priđe išta što je van toga. Mogla bi imati neke teške odluke vezano za liječenje i terapiju.
Kvadrat merkur
Pozitivna strana ove kombinacije je povećana sposobnost komunikacije i podučavanja, pokretanja mozgova drugih. Ovi aspekti mogu biti inspirativni. Ali, osoba ima osjećaj kao da je komunikacija propala, dok je ista bila uspješna.
Trigon venera
Molim vas pokušajte da priuštite sebi neka zadovoljstva u odnosima umesto da uvek pomažete svom partneru da počne da govori o tome. Aspekti Hirona i Venere mogu da učine čoveka velikim učiteljem veština koji (kao i uvek s Hironom) može da nauči svoje učenike da stvore bolja umetnička dela nego što bi on sam to ikad mogao. Ovi aspekti su takođe dobri za davanje uspešnih finansijskih saveta (Venera vlada Bikom, znakom novca), ali je rukovanje sopstvenim novcem katastrofalno
Septil mars
Teškoće ovde uključuju agresiju i samopuzdanje. Ljudi sa ovim aspektima mogu da budu veoma agresivni da bi prikrili osećanja neadekvatnosti, ili obrnuto, ponašaju se pasivno da bi prikrili unutrašnji bes i neprijateljstvo. Trik, za razrešenje problema aspekata Hirona i Marsa, je pronaći tačku uravnoteženja Ovo je izvrsna pozicija za trenera koji ume da pouči druge kako da izvedu sportske podvige, koje oni sami nikad ne bi mogli. Ali, septil je pozitivan aspekt, tako da ćeš ravnotežu lako naći.
Opozicija jupiter
Ovaj aspekt (kvadrat, opozicija i ponekada konjukcija) može da stvori osobe koje znaju sve odgovore. Samo ih zapitajte. Problem je da je ova tendencija zalaganja za nešto bez odstupanja služi za prikrivanje sopstvenih problema. Obrnuto, moguć je i potpun nedostatak vere ili optimizma. U oba slučaja lek je suočavanje sa unutrašnjim ranama, koje ustvari leže ispod spoljašnjeg ponašanja. Velika opasnost sa ovim smeštajem je da neko može da postane guru u grupi, ali i neko s kim se svi poigravaju. Ljudi sa aspektima Hiron/Jupiter mogu takođe da imaju sposobnost da inspirišu druge mnogo više nego same sebe. Međutim, oni mogu druge da ispune optimizmom, čak i kada se sami osećaju pesimistički i depresivno
CHIRON OPOZICIJA CERES:
Mogla bi osjetiti razdor u vašem životu jer će tvoje spiritualno buđenje i samoizliječenje biti oprečno tvojim odnosima skrbi prema drugima.
Moguće je da su ti se roditelji (najviše majka) protivili ili su u strahu od tvog nekonvencionalnog duhovnog i samoizliječeničkog puta i negiraju vam potporu. Mogla bi se osjećati kao da moraš birati između komforta i sigurnosti i pronalaženja vlastite istine.
KVINKUNKS juno
Tvoj spiritualni put i liječenje su nekompatibilni sa obvezama braka. Želiš oboje, ali postoji paradoks ili zagonetka koja mora biti riješena. Napori koje ulažeš često frustriraju i rezultati su često loši. Ne odustaj, jer sam taj napor koji ulažete doprinosi.
KVINKUNKS VESTA
Tvoj put izliječenja i buđenja svijesti nije kompatibilan ili čak nije priznat sa tradicionalnim vjerskim uvjerenjima. Tvoj trud nema zadovoljavajuće rezultate i mogli biste biti frustrirani zbog toga. Taj put traži upornost i mnoge ispravke.
Dakle, zbog blizanaca, ne cijeniš svoju inteligenciju. Gledaš se kao neinteligentnu osobu, dok je u stvarnosti sasvima suprotno.
CHIRON U 6. KUĆI
SUNCE TRIGON I SEKSTIL CHIRON
Trigon mjesec
Imaš duboko razumijevanje prema procesu liječenja i nalaziš se u ulogama učitelja i liječnika, a sve kreće od potrebe da sebe izliječiš....
Trigon merkur
Lako razumiješ i komuniciraš o spiritualnim realnostima i iskustvima. Tvoj mozak je jako efektivno oruđe samoizliječenja.
Kvadrat venera
Uzdaš se u tradicionalne metode liječenja i opireš se alternativnim. Mogla bi imati otvorene konflikte s odvjetnicima ili neortodoksnim načinima.
Kvadrat mars
Naći češ se pred teškim odlukama jer će se tvoji interesi sukobiti sa tvojim putom liječenja. Bojiš se prepustiti spiritualnom putu kao onom nesigurnom.
Opozicija Jupiter
Tražiš istinu i značenje, a naliječeš na mnoge tradicionalne dogmatične odgovore s kojima nisi zadovoljna.Imaš neka razočaravajuća iskustva s religijom koja su pokolebala tvoju vjeru. Dakle, odgovori koje češ pronaći će ti pomoći da se nađeš u ulozi učitelja i liječnika.
Opozicija uran
Tvoj pristup samoizliječenja ima polarnost sa spiritualnim dijelom. To bi se moglo manifestirati tako da osobna pitanja o izliječenju bi se mogla suprostaviti neugodnosti tradicionalnog i mogao bi imati otpor prema njima ako ti se upletu u put. Imaš problem s balansom između intelektualnog i ignoriraš svoju duboku ranu ili joj se odbijaš obratiti kao psihičkoj potrebi.
sto mu gromova 30-10-07, 23:43 Ti si bas vredna!!!Je l' mozes i meni da pogledas hirona?!nesto sam ga slabo izucavala...
Ti si bas vredna!!!Je l' mozes i meni da pogledas hirona?!nesto sam ga slabo izucavala...
Naravno... na redu je fish i onda tebi, ali umorna sam... tako da ću vam to sutra- preksutra napraviti.
Odoh pasti u nesvijest........
hvala ti Nella na trudu :mwah1:
[QUOTE=Nella;176440]
Opozicija Jupiter
Tražiš istinu i značenje, a naliječeš na mnoge tradicionalne dogmatične odgovore s kojima nisi zadovoljna.Imaš neka razočaravajuća iskustva s religijom koja su pokolebala tvoju vjeru. Dakle, odgovori koje češ pronaći će ti pomoći da se nađeš u ulozi učitelja i liječnika.
jooooj koja istina, mislim i sve ostalo sta si napisala ali ovo mi je upalo u oko
Derek_Trotter 31-10-07, 10:22 @Nella
Stvarno mi se dosta stvari iz tvoje analize poklapa. Valjda cu docekati taj 50-i rodjendan da bi vidio koja ce mi se to velika zivotna prekretnica otvoriti:)
Hvala puno!!!:)
Moj chiron je u Blizancima u X kuci,trigon Venera u Vagi u II,trigon Jupiter u Vodoliji u V,opozicija Uran u Strijelcu u IV kuci
Moj chiron je u Blizancima u X kuci,trigon Venera u Vagi u II,trigon Jupiter u Vodoliji u V,opozicija Uran u Strijelcu u IV kuci
OK, napravit ću ti, ali mi morate svi dati malo vremena.... evo, danas mi dolaze (najavili se na prepad....) gosti, njih SAMO 8..... ima da poludim. Ako stignem danas, napravim, ako ne, tek onda iza vikenda.... :bye2:
Moj chiron je u IV kuci u ovnu. Pravi kvadrat sa retrogradnim saturnom koji mi se nalazi u VII kuci u raku, kvadrat sa suncem koje mi je u II kuci u jarcu i konjukciju sa mesecom...
Sta reci... Proucila sam tumacenja i prosto ''divota'' jedna (ironicno, naravno).
Moj chiron je u IV kuci u ovnu. Pravi kvadrat sa retrogradnim saturnom koji mi se nalazi u VII kuci u raku, kvadrat sa suncem koje mi je u II kuci u jarcu i konjukciju sa mesecom...
Sta reci... Proucila sam tumacenja i prosto ''divota'' jedna (ironicno, naravno).
Čim uhvatim vremena......
|
|