View Full Version : Tranziti planeta
Pages :
1
2
3
4
5
6
[ 7]
8
meni je saturn preko nat saturna u 4polju doneo promenu doma i prekid veze,ali kako je usao u devicu(moje 5polje) tako sam se ja pomirila sa deckom i zapocela zajednicki zivot,a nesto mislim da ce mi doneti i bebu dok se bude tuda setkao :)
Zor_djevojka 10-07-08, 21:59 Aha.Prema mojoj procjeni,koju uzmi sa rezervom,pred sam kraj siječnja 2009. susrećeš (opet) budućeg,a udaješ se početkom veljače 2010.Baš čudno,maloprije sam gledala za budućeg jednoj djevojci,kod obje postoji indicija da ćete se udati za bivšeg dečka.Tvoj će vjerojatno biti Hrvat,stariji najmanje 7 godina,vjerojatno s već jednim djetetom,razveden.
:loveletter:
Kako me obradova, sestro mila...kako mislish opet??? Pa ljudi necu bivsheeeeeeeeee :tears:...tj.zbog chega mislish da ce biti bivshi?
zashto bash Hrvat, nemam nishta protiv - naprotiv!
Ovakvog ne poznajem, tj.nikad nije bio u mom vlasnishtvu...
Red-Hot-Chili 10-07-08, 22:07 Kako me obradova, sestro mila...kako mislish opet??? Pa ljudi necu bivsheeeeeeeeee :tears:...tj.zbog chega mislish da ce biti bivshi?
zashto bash Hrvat, nemam nishta protiv - naprotiv!
Ovakvog ne poznajem, tj.nikad nije bio u mom vlasnishtvu...
Rosso,ako ti je karta točna,to je ono što meni govori :cheezy:.Jer,ako ti VII. kojim slučajem počinje u Škorpiji,stvari se drastično mijenjaju.Pod ''opet'' mislim na nekog s kim si već bila.
Zor_djevojka 10-07-08, 22:08 e shto bi mi se otac obradova'...ponajvishe...
rossonera, da čestitam unaprijed. a ti samo javi datum. :thumb_up:Čini se da je sve već odlučeno, još samo da vidiš tko je taj odabranik.
Kakva su vaša iskustva sa kretanjem Ju u 5 kući? Trenutno je retro i vraća se te će opet doći u konjukciju sa Ma u 5 kući. Do sada nisam ništa osjetila ali budući je to ipak kuća ljubavi, uključeni su Ma i Ju, bolje da malo ispitam situaciju. Što vi mislite?
Zor_djevojka 11-07-08, 10:19 ja mislim da je mozhda vrijeme da se pripremish na neshto lijepo :)..mushko... plus shto ce nat.Ju biti u konjukciji sa nat.Ma i u trigonu sa nat Venerom :)..i to ce biti iznenadno ;)..kao grom iz vedra neba ;)
P.S.Nishta nije odlucheno..sve je u opticaju ;)
hvala rossonera, :hug432: malo me začudilo da se ništa nije dogodilo za prvog prelaska Ju preko Ma, zato sam bila malo zbunjena. vidjet ćemo što ljeto nosi. :D
Zor_djevojka 11-07-08, 10:25 Ma vladar devete..planirash ti kakvo ljetovanje ;)?
mada je i kovladar chetvrte...svashta se mozhe uzeti u obzir :D
meni je tr.Ju u petoj donio vezu..dodushe, trajala je kratko malo vishe od dva mjeseca, ali je ispunio svoju simboliku :)
girl from venera 11-07-08, 10:37 Meni Saturn prelazi preko DCa, jesu li neprilike na vidiku??? ;)
P.s. Rosso i meni su dali prognozu za veljaču 2010 :D a prije da će nam led i mraz pokucat na vrata u to doba nego princ :D
Zor_djevojka 11-07-08, 10:44 ja mislim da cu u veljachu 2010 prije rodjendan slavit' no svadbu...neshto ne vidim sebe u ulozi mlade..odma se ospem...;)
A kada ce moj "princ"? Sta kazu tranziti?:D
Mene brine (znam da nece jos ali uskoro ce) kada tranzitni Mars pocne da svrlja kroz VIII pa napravi konjukciju sa Sa, Mo i Pl pa aktivira opoziciju Marsa sa Sa, Pl i Mo u natalu, ciji sam "ponosni" vlasnik. Joj plasim se toga :( . Recite mi sta bi moglo da mi se dogodi, da se ja na vreme psihicki pripremim :D ?
A sta ja mogu da ocekujem sada kada je saturn u devici, a meni je mesec u devici u devetoj kuci?
Gemini 13
Postoji velika mogućnost da upoznaš starijeg inteligentnog muškarca mladolikog izgleda koji će doći sa nekog puta, a to vezano za njegov posao. Starijeg muškarca koji će najverovatnije biti oženjem ili samo imati dete iza sebe, odnosno neko ko je upoznat sa porodičnim životom.
Oseća se karmičko spajanje, ali koje neće biti nimalo lako. Spajanje preko nekakve krize i opsnosti koja može zahvatiti zdravstveno stanje jednog od vas dvoje.
Malo melaholije, ozbiljnih misli i neophodnost preuzimanja odgovornosti i prihvatanja onoga što život donosi. Neophodnost da sazri tvoj pogled na svet...
Gemini 13
Postoji velika mogućnost da upoznaš starijeg inteligentnog muškarca mladolikog izgleda koji će doći sa nekog puta, a to vezano za njegov posao. Starijeg muškarca koji će najverovatnije biti oženjem ili samo imati dete iza sebe, odnosno neko ko je upoznat sa porodičnim životom.
Oseća se karmičko spajanje, ali koje neće biti nimalo lako. Spajanje preko nekakve krize i opsnosti koja može zahvatiti zdravstveno stanje jednog od vas dvoje.
Malo melaholije, ozbiljnih misli i neophodnost preuzimanja odgovornosti i prihvatanja onoga što život donosi. Neophodnost da sazri tvoj pogled na svet...
Hvala na odgovoru :) Kada kazes stariji,koliko stariji? I jel bas znaci da cu ga upoznati,ili da se mozda vec znamo samo ce mo se recimo u ovom periodu vezati? :)
A ova godina mi je od pocetka ''strasna''...emotivna katastrofa...
sta bi znacilo tranzitni Ju koji dolazi na Mesec u 1-nemojte mi reci da cu se ugojiti:)
Ju mi je vladar Asc, Mo suvladar sedme
a i u natalu su u siroj konjukciji(ponavlja se aspekt)
i da ...tranzitni Sa se priblizava vrhu 9(fakultet?!)a trenuto pravi 60 sa Ve(vladar pete)kako bi to protumacili......
sad nesto gledam poslednjih par dana mi je prislo nekoliko momcica...kad ono tranzitni Ma 60 natalna Ve(vladar 5) i tranzitna Ve 60 natalni Ma.....hehehe
saturn u djevici, a meni je sedma kuca u djevici
al nidje nista :(
saturn u djevici, a meni je sedma kuca u djevici
al nidje nista :(
Isti slucaj i kod mene, pa je tu i Vertex u Devici ali takodje nigde nista :( .
Cosmic_girl 21-07-08, 01:18 A sta ja mogu da ocekujem sada kada je saturn u devici, a meni je mesec u devici u devetoj kuci?
I meni je mesec u devici.Tebi je vladar 8 kuce,a meni dispozitor 8,sto mu dodje slicno (barem u modernoj astrologiji).Ocekujem neku emotivnu krizu,da ne kazem depresiju,u kojoj sam trenutno -nisam jos pronasla krivca (tranzit),tako da ni sam taj tranzit saturna ne mora obavezno biti los. Posle losih tranzita dodju dobri:wacko:
Teško je sada bez karte, ali Sa u 8. može donijeti mnogo razmišljanja o sebi i svijetu oko sebe, samokritiku, možda čak i neka mračna raspoloženja. Sve ovisi o ostalim tranzitima i natalnoj karti u cjelini. Ali opet, sve se pa i prolazak Sa kroz 8. kuću da iskoristiti za vlastiti napredak.:wink3:
Ima i samokritike i mracnih raspolozenja :)
Jupiter mi tranzitira 5 polje i radi kvadrat sa uranom kroz znak Jarca, znam da je to negativan aspekt i da može značiti prekid sa prošlošću i dosta emocionalnih i porodičnih problema...i šta još? :bye2:
Jupiter mi tranzitira 5 polje i radi kvadrat sa uranom kroz znak Jarca, znam da je to negativan aspekt i da može značiti prekid sa prošlošću i dosta emocionalnih i porodičnih problema...i šta još? :bye2:
Gdje je Uran? Zasto kazes porodicnih problema?
Gdje je Uran? Zasto kazes porodicnih problema?
Uran mi se nalazi u 2 kući u vagi, a za ovaj tranzit Jupitera koji pravi kvadrat sa uranom mislim da mi donosi želju za neovisnošću i da me ekspanzijom dovodi do grubog raskida s prošlošću i običajima (ovo mi je jako bitno, jer nisam sigurna da sam dobro protumačila), e sad to za porodične probleme....vjerovatno sam malo pobrkala...pa ako može jedno logičnije objašnjenje...jer ja se sa tranzitima ne snalazim najbolje... Hvala unaprijed! :bye1:
Mene ubi ova konjunkcija Marsa i saturna u 1, još mi opozicionira Mjesec u 7. Prekid trogodišnje veze.
Mene ubi ova konjunkcija Marsa i saturna u 1, još mi opozicionira Mjesec u 7. Prekid trogodišnje veze.
mislim da je za tvoj perkid veze zaduzen uran koji pravi kvadrat sa vrhom V kuce...
Saturn ti daje osjećaj razočaranosti, beznadja i depresije, dok je za prekid 'kriv' kvadrat tranzitnog jupitera sa natalnom venerom. Medjutim, to je postojeće stanje koje je rezultiralo prekidom, dakle jupiter kada dodirne veneru nekim aspektom donijeće ono što je ravno visini tvog duhovnog stanja.
BlueVelvet 26-07-08, 20:37 što je visina necijeg duhovnog stanja,kako se to kod njw moglo manifestirati?
Saturn ti daje osjećaj razočaranosti, beznadja i depresije, dok je za prekid 'kriv' kvadrat tranzitnog jupitera sa natalnom venerom. Medjutim, to je postojeće stanje koje je rezultiralo prekidom, dakle jupiter kada dodirne veneru nekim aspektom donijeće ono što je ravno visini tvog duhovnog stanja.
To se prvenstveno odnosi na stvarno stanje stvari, jer jupiter ne djeluje iznenada i neočekivano, on je prilično labav, ne učvršćuje već opušta. analogno tome, on će u kontaktu sa venerom donijeti početak nove veze ili brak (najčešće trigon) ili prekid veze (opozicija i kvadrat), ali sve zavisno od našeg unutrašnjeg (duhovnog) stanja, jer ako nismo spremni da prihvatimo brak ili nadjemo rješenje nakupljenih problema, ili ako veza nije dobra po nas, onda jupiter u napetim aspektima donosi prekid kao najbolje rješenje.
beskrajnost 26-07-08, 21:46 Mislim da i meni ova veza je prekidna , jer mi uran seta 5 kucom, iako ide retro.
BlueVelvet 26-07-08, 22:07 meni uran ide 7,a neznam veze bi bile 5 polje a ne 7?
u vezi sam eto 6 mjeseci skoro,prije toga je stvarno bilo svašta
meni uran ide 7,a neznam veze bi bile 5 polje a ne 7?
u vezi sam eto 6 mjeseci skoro,prije toga je stvarno bilo svašta
Veze (drugi ljudi) su uvijek predstavljene VII kućom, bilo da se radi o poslovnim partnerima, javnim neprijateljima, bračnim partnerima ili osobama s kojima smo u ljubavnoj vezi. Ali ova kuća više govori o karakteru veze i medjusobnog odnosa, više kao instituciji, dok V kuća uvijek samu ljubav, onako kako je mi dajemo drugima i sve ono u čemu uživamo predstavljeno je ovom kućom.
Zor_djevojka 26-07-08, 22:15 a shto ce mi donijet tr.Pl kroz osmu...josh malo ce biti u opoziciji sa tr.Marsom iz pete kuce i trigonom sa tr.Ve iz chetvrte kuce...
BlueVelvet 26-07-08, 22:16 da gledam 5 ili 7,dakle?
znam da 7 gledam kad je brak,a ovo je veza dakle 5 polje
uran bi govorio o slobodnijoj vezi?
možda odvojenosti?ja i on nemam standard vezu,sljepljeni smo cujemo se svaki sat vremna itd,ali da se volimo to da
Veze (drugi ljudi) su uvijek predstavljene VII kućom, bilo da se radi o poslovnim partnerima, javnim neprijateljima, bračnim partnerima ili osobama s kojima smo u ljubavnoj vezi. Ali ova kuća više govori o karakteru veze i medjusobnog odnosa, više kao instituciji, dok V kuća uvijek samu ljubav, onako kako je mi dajemo drugima i sve ono u čemu uživamo predstavljeno je ovom kućom.
no jako se često vidi u sinastrijama konjunkcija asc/dc
a konjunkcije npr asc/5. se ne vide.. a nekako su mi više preduvijet za međusobnu naklonost
zašto je to tako?
:1002:
no jako se često vidi u sinastrijama konjunkcija asc/dc
a konjunkcije npr asc/5. se ne vide.. a nekako su mi više preduvijet za međusobnu naklonost
zašto je to tako?
:1002:
To sam i sama primijetila, ali vjerujem da je to zbog samog značenja dc kao angularne kuće, koja ima veću važnost od V kuće. Jer, mnoge veze opstaju i onda kada ljubavi nema ili preraste u nešto drugo...dakle 'starija' je VII kuća, ona je neophodna, da bi se prije svega formirala zajednica i stopile energije dvije osobe.
BlueVelvet 26-07-08, 22:30 a moj uran u 7 tranzit
ako se udajem 2014(ko što je supernova zakljucila),taman ce uran da mi izađe iz 7.dakle budući muž donijet ce mi ga uran,sumnjam da se bu udala u las vegasu
a dali si primjetila koji slučaj to sa asc/5?
koliko je to trajalo? ako možda znaš?
a dali si primjetila koji slučaj to sa asc/5?
koliko je to trajalo? ako možda znaš?
Jesam, primijetila sam...sjecam se jednog para koji ima puno djece, njen asc pada u njegovu V a dc u njegovu XI...ali vjerujem da za održivost takvog braka ljubav igra veliku ulogu što daje nestabilnost vezama ukoliko se osjeća njen nedostatak, odnosno ukoliko intenzitet oslabi, pa nema garancije za čvrstu vezu, jer je ovdje zadovoljena 'slabija' forma. Veza izmedju angularnih kuća donijeće veću stabilnost, uz naravno odgovarajuće aspekte planeta i kompatibilnost znakova. Na primjer, ako neko ima mars u vodoliji, logično je da će ga privući žena koja ima asc, sunce ili veneru u vodoliji itd...znači takva veza mora uvijek postojati da bi se partneri uopće 'prepoznali'...
što se tiče toga ako netko ima mars u npr vodoliji pa će ga privuć venera u vodoliji... ili on ima veneru pa će ga privuć žena sa suncem u tom znaku...ili asc..
..koliko je bitno da se radi o konjunkcijama?
moje je mišljenje da ako je npr nečija venera na 3° bika a mars od ovog drugog na 25° bika da neće biti "osjeta"
mislim da je bitno da je neki aspekt- u takvim slučajevima jedino 0° dolazi u obzir jer drugi aspekt se nemože ostvarit.
jasno je da će nekoga sa venerom u vagi privuć šarmantna dama uvijek dotjerana i finih manira i bontona... ali ako ta dama ima sunce na nekom bajbaj stupnju ....ona ima karakteristike vage ali......
Isti odgovor dala mi je jedna žena koja se profesionalno bavi astrologijom, međutim ja bih se zaklela da JUPITER ne može biti krivac. Ipak, tvoje mi se pojašnjenje sviđa. Prekid jeste došao- ne zato što je nestalo ljubavi -već zato što je bio kao najbolje moguće rešenje.
Još mi je Saturn tu na ascedentu opozicionira Mjesec u Ribama..zaista "malo" teži period.. Kad će proći? :helpsmilie:
što se tiče toga ako netko ima mars u npr vodoliji pa će ga privuć venera u vodoliji... ili on ima veneru pa će ga privuć žena sa suncem u tom znaku...ili asc..
..koliko je bitno da se radi o konjunkcijama?
moje je mišljenje da ako je npr nečija venera na 3° bika a mars od ovog drugog na 25° bika da neće biti "osjeta"
mislim da je bitno da je neki aspekt- u takvim slučajevima jedino 0° dolazi u obzir jer drugi aspekt se nemože ostvarit.
jasno je da će nekoga sa venerom u vagi privuć šarmantna dama uvijek dotjerana i finih manira i bontona... ali ako ta dama ima sunce na nekom bajbaj stupnju ....ona ima karakteristike vage ali......
Skrenuli smo s teme....
Pa uvijek je konjukcija najjači aspekt, a udaljavanje od konjukcije oslabljuje intenzitet kompatibilnosti...ali kako i ta konjukcija zna nakon zanosa da tresne o zemlju ako jedna od planeta nije u svom dostojanstvu...na primjer veneru u ovnu će često privući marsov znak, recimo ovan pa ćemo tu imati užu ili širu konjukciju sunca i venere...venera voli sunce i osjećaće se ugodno u njegovom prisustvu...medjutim, ona je ipak u izgonu i upravo treba da izbjegava muškarce u znaku ovna jer postoji velika mogućnost da će je povrijediti...
Na primjer, ako neko ima mars u vodoliji, logično je da će ga privući žena koja ima asc, sunce ili veneru u vodoliji itd...znači takva veza mora uvijek postojati da bi se partneri uopće 'prepoznali'...
Tako je duso...:thumb_yello:
Moj primer..moj dragi ima Mars u Blizancima, a ja imam Smc, Veneru, Sunce i Mesec u Blizancima...
Cmokic!
BlueVelvet 26-07-08, 23:14 Skrenuli smo s teme....
Pa uvijek je konjukcija najjači aspekt, a udaljavanje od konjukcije oslabljuje intenzitet kompatibilnosti...ali kako i ta konjukcija zna nakon zanosa da tresne o zemlju ako jedna od planeta nije u svom dostojanstvu...na primjer veneru u ovnu će često privući marsov znak, recimo ovan pa ćemo tu imati užu ili širu konjukciju sunca i venere...venera voli sunce i osjećaće se ugodno u njegovom prisustvu...medjutim, ona je ipak u izgonu i upravo treba da izbjegava muškarce u znaku ovna jer postoji velika mogućnost da će je povrijediti...
evo moja venera u ovnu i zaljubljvala sam se u ovnove
i svi su me povrijedili,kako sam završila s vagom ni sama neznam
i svi su me povrijedili,kako sam završila s vagom ni sama neznam
Sunce u 7 kuci je odradilo svoj deo posla..eto Vage..a venera u Ovnu ce uvek padati da potentnog marsa..koji god da je znak...da li je Ovan, Skorpon ili Jarac...
Cmokic!
BlueVelvet 26-07-08, 23:27 hvala zvoncica sad mi je jasno,nw zelim gledati je to taj za brak,rečeno je da nije zbog urana u 7 koji mi tranzitira sada.a ja nekak imam osjećaj da je:biggrin:
hvala zvoncica sad mi je jasno,nw zelim gledati je to taj za brak,rečeno je da nije zbog urana u 7 koji mi tranzitira sada.a ja nekak imam osjećaj da je:biggrin:
pusti uran- važan je tvoj osjećaj
BlueVelvet 26-07-08, 23:35 ma ženo ja plakala ko kišna godina,nisam jela tjedan dana,kad mi je to napisano tu,i reko jesi majmun ženo prestani!
a najbolji komentar je bio bratov,kaže i on nakon toga tebe nije ostavio?:wub2:
a shto ce mi donijet tr.Pl kroz osmu...josh malo ce biti u opoziciji sa tr.Marsom iz pete kuce i trigonom sa tr.Ve iz chetvrte kuce...
Kad Pluton stigne u neku kuću znači da je to područje života spremno za radikalnu promjenu, dakle slijedi lagano propadanje strukture VIII kuće i transformacija svega što je u njenoj simbolici, tudje vrijednosti, želje i strahovi, odnos prema smrti, seksu itd....
A ovi brze tranzite vjerovatno nećeš osjetiti...sve dok ne zahvati kvadratom natalni saturn i jupiter, tada slijede lomovi i transformacije vjerovatno na polju ljubavi i partnerstva.
ko o čemu ja o Saturnu...ja ću ukratko da kažem kako ja osjećam tranzit Sa kroz 12 polje....
.....najbolje se osjećam kada sam sama. Ono što sam ja shvatila kao problem u vezi saturna u 12. polju jest to da je u redu biti sam, ali do određene granice....ja sam izgleda prešla tu granicu...
Potpuno se izolirati od svijeta i živjeti konstantno u svome svijetu kojeg ljubomorno čuvam od ostatka svijeta - e to je već druga priča, to je problem!!! ja znam biti sama sa sobom, to je najbolje što znam, ali mislim da bi saturnova lekcija u 12. polju trebala pronaći zajednički jezik s ostatkom svijeta, biti prožeta tim svijetom, a ne vječno lutati u vlastitim svjetovima i samo na duhovnoj razini biti dio kozmosa....kad se javi neki problem, ako me nešto muči u odnosu s nekom osobom, moja klasična izreka je: "ne brini, to je moj problem i to moram riješiti sama sa sobom." eto, tu leži taj saturnovski problem....
evo recimo, vidim da mi slijedi kvadrat tranzitnog saturna iz 12 kuće na natalni saturn. A saturn mi je natalno u 10 kući u blizancima,... ako sam dobro shvatila jako nepovoljan aspekt koji mi može donijeti ponovo razočarenja, osamljivanje, depresiju.... :mad:
...jedan astrolog mi je rekao da kad Saturn dođe na moj asc dogoditi će se ključne promjene u mom životu i da ne ću više biti toliko depresivna zbog naglašenog Saturna u karti....ja se stvarno nadam da će biti tako...:weeping:
BlueVelvet 27-07-08, 10:44 dadad ista stvar i kod mene,sad ce i kvadrat na saturn(na kraju 3 kuce u konjukciji s ic u strijelcu),depresije me vatale u raznim oblicima,dobreo mene depresije prate otkad znam za sebe,postalo je ozbiljno kad je tata umro,pa mama mi imala moždani sve je to utjecalo na mene,to toga da sam završila na prozacu,prestala sam s time prije jedno 6 mjeseci.znala sam imati napade panike koji su srećom nestali.ne bi izlazila iz kuce,strah me bilo ici negdje itd.mislila sam da sam to prevazisla,kad neki dan sjedim u tramvaju i totalni panicni napad me obuze,mislila sam da cu umrijeti,noge su mi klecale,trnu mi ruke,noge itd.sad sam dobro.sinoc isto me obuze ali blaže,jer znam da je pshia pa cu ja to nekak rijesiti.ja se uplasim da cu umrijeti,da ce nesto biti samnom i tako si pogorsam stanje.
Saturn je takav, jednostavno izbaci osobu iz takta. Njegove lekcije su teške i zahtjevne ali daju rezultata. Savjetovala bih vježbe disanja i meditaciju dok sve to ne prođe, stvarno može pomoći i olakšati to razdoblje. Meni će uskoro doći na Ve u 1. kući ali nakon što je prešao Asc i dosta utjecao na mene u nekim stvarima, mislim da ću ga drugačije osjećati i doživljavati.
Samo ne znam kako protumačiti Ur preko Ju u 7 i Ne preko Mo u 6? Nisam osjetila njihov utjecaj značajnije ili mi se to samo čini. Ima li netko iskustva s time?
(he he, bitno da je Ju preko Ma u 5, moram igrati igre na sreću. :D, nikad se ne zna)
dadad ista stvar i kod mene,sad ce i kvadrat na saturn(na kraju 3 kuce u konjukciji s ic u strijelcu),depresije me vatale u raznim oblicima,dobreo mene depresije prate otkad znam za sebe,postalo je ozbiljno kad je tata umro,pa mama mi imala moždani sve je to utjecalo na mene,to toga da sam završila na prozacu,prestala sam s time prije jedno 6 mjeseci.znala sam imati napade panike koji su srećom nestali.ne bi izlazila iz kuce,strah me bilo ici negdje itd.mislila sam da sam to prevazisla,kad neki dan sjedim u tramvaju i totalni panicni napad me obuze,mislila sam da cu umrijeti,noge su mi klecale,trnu mi ruke,noge itd.sad sam dobro.sinoc isto me obuze ali blaže,jer znam da je pshia pa cu ja to nekak rijesiti.ja se uplasim da cu umrijeti,da ce nesto biti samnom i tako si pogorsam stanje.
...jedan dobar astrolog mi je rekao...citiram: Moraš opustiti tijelo i osluškivati koje lekcije ti saturn donosi, nikako ih ne zanemarivati, već se moraš truditi da naučiš, svako bježanje od toga daje teži način savladavanja lekcija i predstavljaće ti prepreke na daljem životnom putu. Kroz osjećaj bola se uči, a učenjem ćeš očistiti dobar dio svoje karme. Najbolji način da se prođe kroz ove saturnove tranzite je molitva i meditacija.....
..ja na primjer ovih dana često provodim u molitvi i tada se osjećam dobro...ali opet se osamljujem ...sutra bi trebala na ljetovanje....a meni se uopšte ne ide već me hvata panika....:cold:
BlueVelvet 27-07-08, 11:04 ma znam ja šta je bilo,ja se sudarila s realnoscu,sve ono sto sam krivo radila prije dolazi na naplatu,vrijeme je odrastanja,a to je meni uvijek teško padalo,cesto mislim da sam na goroj poziciji od mojih vršnjaka,pa me to zna baciti u bed.ali naravno svatim da je to sve u mojoj glavi.
isto tako bojim se sreće,jer svaki put kad sam bila sretna nešto loše se desilo,neznam vjerovatno je to glupo razmisljanje.
Nije lako sastaviti se sa ovakvim tranzitom ili bolje tranzitima nije beznacajan uran na tvom suncu i vladaru ascedenta mozda bi mogla njega da iskoristis i napravis radikalni zaokret u svom zivotu pa sve ono sto si da vise nisi
To pre svega podrazumeva osvetliti podsvest i sastaviti je sa samom sobom pa ako ispadne da si sasvim sama ili neprihvacena neka to bude tvoj imidz
prosto na svetu se moze ziveti i tako sto da ne
BlueVelvet 27-07-08, 12:47 uh već je to moj imidž godinama,totalno drukčiji od drugih.eto kažu svi koji me poznaju da sam zrelija od svojih vršnjaka i pametrna itd,nekad i ja to vidim,ali me moj demon unutarnji u svemu koči.ko što si rekla meni neprijatelj ne treba:-).zaokret se dogodio,i to veliki,ali eto taj incident od neki dan me tako uznemirio i opet sam se osjećala ko na početku.ali znam da cu ja to da riješim
Kad pogledam tranzite pocetkom avgusta, izgleda mi uzasna situacija u mom natalu. Oko 3.avgusta pokrecu mi se sva 3 T-kvadrata istovremeno. Tranzitni Saturn bice na Marsu, a tranzitni Mars na Saturnu. Poslednji put kad je tr.Saturn bio na mom nat. Merkuru i pokrenuo taj isti T-kvadrat bila sam u zivotnoj opasnosti. Sta bih sad trebala da ocekujem? Iz sve to, tranzitni Uran je u opoziciji sa tr.Marsom koji je egzaktno na mom natalnom Saturnu... Inace, solarni podznak, pao je na moj natalni Saturn.Je li neko raspolozen da ovo da prokomentarise??
Cini mi se, jaka mentalna borba, izmejdu svesnog i reaktivnog.. Iritacija, i pokusaji svesnog
savladjivanja toga.. ovo mislim za Satrun i Mars. Meni su ovi 150 stepeni.. inkonjukcija.
Zestoka borba za premoc svesti... najgora, najagresivnija, najprodornija do sad...
(moguce je da sam skroz lupio.. :D )
Kad pogledam tranzite pocetkom avgusta, izgleda mi uzasna situacija u mom natalu. Oko 3.avgusta pokrecu mi se sva 3 T-kvadrata istovremeno. Tranzitni Saturn bice na Marsu, a tranzitni Mars na Saturnu. Poslednji put kad je tr.Saturn bio na mom nat. Merkuru i pokrenuo taj isti T-kvadrat bila sam u zivotnoj opasnosti. Sta bih sad trebala da ocekujem? Iz sve to, tranzitni Uran je u opoziciji sa tr.Marsom koji je egzaktno na mom natalnom Saturnu... Inace, solarni podznak, pao je na moj natalni Saturn.Je li neko raspolozen da ovo da prokomentarise??
Tebi saturn ima dosta snage da djeluje s obzirom da se natalno nalazi u slučajnom dostojanstvu i na mc, moglo bi biti narušeno zdravlje tebi ili nekome tebi bliskom (otac), ali prvenstveno moraš biti oprezna u saobraćaju i ne bi trebala u ovom periodu uopšte putovati, jer ti tranzitni jupiter 'ne vidi' natalno sunce, a predstoje ti teški tranziti. Zato se povuci što više iz javnosti da bi bila što manje 'vidljiva' i presretni tu energiju meditiranjem i molitvom.
Mars u sunce su unutrašnje planete i ti već imaš generisanu energiju njihovog kvadrata koju nosiš u sebi, medjutim nailaskom saturna koji djeluje 'spolja', on sa puno snage spušta to psihološko na fizički nivo, kroz dogadjaje koji bi mogli biti bolni.
Tebi saturn ima dosta snage da djeluje s obzirom da se natalno nalazi u slučajnom dostojanstvu i na mc, moglo bi biti narušeno zdravlje tebi ili nekome tebi bliskom (otac), ali prvenstveno moraš biti oprezna u saobraćaju i ne bi trebala u ovom periodu uopšte putovati, jer ti tranzitni jupiter 'ne vidi' natalno sunce, a predstoje ti teški tranziti. Zato se povuci što više iz javnosti da bi bila što manje 'vidljiva' i presretni tu energiju meditiranjem i molitvom.
Mars u sunce su unutrašnje planete i ti već imaš generisanu energiju njihovog kvadrata koju nosiš u sebi, medjutim nailaskom saturna koji djeluje 'spolja', on sa puno snage spušta to psihološko na fizički nivo, kroz dogadjaje koji bi mogli biti bolni.
Hvala Supernova! Idem na put 02.avgust i to kolima! Necu javoziti :-) ali Uran mi vlada 3. a lose je postavljen...uh
Cosmic_girl 31-07-08, 20:15 Algol,pa vecina nas koji smo skorpije u podznaku imamo vodoliju na vrhu 3 kuce,i ja ima takodje i urana u 12 kuci (to je nekako vise generacijski),nemoj da te to opterecuje.
Supernova,rado citam tvoja tumacenja,ali bih volela da mi kazes kako si videla da jupiter zaklanja sunce,hocu reci koji je to aspekt? :kiss:
Algol,pa vecina nas koji smo skorpije u podznaku imamo vodoliju na vrhu 3 kuce,i ja ima takodje i urana u 12 kuci (to je nekako vise generacijski),nemoj da te to opterecuje.
Supernova,rado citam tvoja tumacenja,ali bih volela da mi kazes kako si videla da jupiter zaklanja sunce,hocu reci koji je to aspekt? :kiss:
Kao prvo hvala na komplimentu.
Tranzitni Jupiter 'ne vidi' natalno sunce, jer neće biti u povoljnom aspektu (trigonu) sa njim, da bi se moglo računati na njegovu pomoć.... ovako nisu u istom modalitetu i gledaju se preko inkonjukcije, koja nije povoljan aspekt. Vazduh i zemlja nisu kompatibilni elementi i potrebno je dosta prilagodjavanja da bi aspekt mogao funkcionisati.:)
I još da naglasim da vama nije samo uran vladar III kuće, uvijek gledate i saturn.
Cosmic_girl 31-07-08, 20:26 Draga Supernova,ti si genije,zaista. Čovek ima šta da nauči od tebe.
Jeste da je tema o tranzitima,ali kad smo vec ovde na okupu,molim te,samo mi reci da li je orbis od 8* širok za aspekt izmedju saturna i urana.
Pozdrav i kiss
Draga Supernova,ti si genije,zaista. Čovek ima šta da nauči od tebe.
Jeste da je tema o tranzitima,ali kad smo vec ovde na okupu,molim te,samo mi reci da li je orbis od 8* širok za aspekt izmedju saturna i urana.
Pozdrav i kiss
Kod frolija sam nasla ovako tumacenje orbisa: ako uzmemo orbis od 10 stepeni, onda se racuna 5° sa jedne strane, a 5° sa druge, planeta je u sredini, a orbis je radijus najjaceg djelovanja njenih zraka, mada on kaze da se za dvije planete smatra da su u konjukciji ako se nadju u istom znaku bez obzira kolika je udaljenost medju njima. Dok dvije planete u dva razlicita znaka ne mogu biti u konjukciji, jer je konjukcija 'tjelesno spajanje' koje se ne moze obaviti ako su dvije osobe (planete) u dvije razlicite prostorije.
Znaci, orbisi su vazni samo kod drugih aspekata kao sto su trigoni, kvadrati, sekstili, pa se aspektom smatra kada se planete dodirnu orbisima unutar tih 5 stepeni s jedne ili druge strane. Na primjer: planeta na 5 stepeni ovna će biti u trigonu sa planetom na 10 ovna ali i na 15 ovna jer ova druga planeta ima radijus djelovanja do 15 ovna. Nadam se da si razumjela sta sam mislila reci.
Tako da se orbis od 10 stepeni smatra relevantnim za tumačenje.
Cosmic_girl 31-07-08, 20:40 Mislim da sam shvatila.Ukoliko se radi o kvadratu saturna i urana do 10* se smatra kvadratom,dok u konjukciji ne.
Sorry za off....znači blago meni sa ovim kvadratom..
Algol,pa vecina nas koji smo skorpije u podznaku imamo vodoliju na vrhu 3 kuce,i ja ima takodje i urana u 12 kuci (to je nekako vise generacijski),nemoj da te to opterecuje.
To znam i ne zabrinjava me Uran. Pogledaj sve drugo sto se desava, ovo je samo jos jedna stvar da se zabrinem, jer ce biti aktivna sva 3. T-kvadrata, a izmedju ostalog gleda se i Saturn, a Uranom mi svakako vlada Mars, tako da je situacija stvarno opasna!
Kod frolija sam nasla ovako tumacenje orbisa: ako uzmemo orbis od 10 stepeni, onda se racuna 5° sa jedne strane, a 5° sa druge, planeta je u sredini, a orbis je radijus najjaceg djelovanja njenih zraka, mada on kaze da se za dvije planete smatra da su u konjukciji ako se nadju u istom znaku bez obzira kolika je udaljenost medju njima. Dok dvije planete u dva razlicita znaka ne mogu biti u konjukciji, jer je konjukcija 'tjelesno spajanje' koje se ne moze obaviti ako su dvije osobe (planete) u dvije razlicite prostorije.
znaci po froliju SO na 2 vage i SA na 29 device nisu u konjukciji...
znaci po froliju SO na 2 vage i SA na 29 device nisu u konjukciji...
Ne znam kako to sad, orbis je toliko koliki je, a nebitno je da li je to isti ili razliciti znak. Obicno se uzima da su planete u konjukciji iako su u razlicitim znacima. E sad, svi imaju neke svoje teorije...
konjukcija tr sa i ve sa nat.mesecom??sta bi to moglo da donese desava se za nekih nedelju dana...
konjukcija tr sa i ve sa nat.mesecom??sta bi to moglo da donese desava se za nekih nedelju dana...
nova ljubav:D
šta pitaš kad znaš..:D:D
nova ljubav:D
šta pitaš kad znaš..:D:D
xexexex...sto je sigurno sigurno...ko pita ne skita,da mu spremim docek:D:D
xexexex...sto je sigurno sigurno...ko pita ne skita,da mu spremim docek:D:D
pa znam ja to
:D
kod svih ista pjesma- svi sve znamo samo bismo htjeli čut potvrdu za to naše znanje... isključivo kada je ljubav u pitanju:wub2:
Ja svoj Ju preko natalnog Ma u 5. upoće ne osjećam. A čovjek bi pomislio da će biti upravo suprotno. Ali bitno da osjetim sve što mi donose neki lošiji tranziti.
Ja svoj Ju preko natalnog Ma u 5. upoće ne osjećam. A čovjek bi pomislio da će biti upravo suprotno. Ali bitno da osjetim sve što mi donose neki lošiji tranziti.
Hah, ni ovaj jupiter više nije što je nekad bio...Pa s obzirom da je on u znaku jarca u svom padu, on je i dalje benefik ali sa umjerenom dozom dobročinstva, pa još je i razvukao retrogradno kretanje tako da mnogi nisu osjetili njegove tranzite u nekoj većoj mjeri. Medjutim, retrogradnost se dogadja jer planete 'čekaju' da bi se stvari 'naštimale' i odigrale uz odgovarajući tranzit druge planete, tako da će tebi prvo saturn da odradi svoje preko natalne venere i malo je ohladi i spusti na zemlju, a tek onda će se osjetiti olakšanje i opuštajući uticaj jupitera, jer on svakako ne djeluje odmah već se njegov duh osjeti i par mjeseci po prelasku odredjenog polja. Ono što je zanimljivo to je da se venera nalazi na zvjezdanoj maglini koja se naziva 'duh jupitera', što ublažava njenu debilitiranost u djevici i sigurno će jupiter trigonom ovdje da donese nešto lijepo, ali tek kada se hladni saturn pomjeri na sigurnu udaljenost i napravi trigon sa jupiterom, a to će biti tek krajem godine.
Medjutim, retrogradnost se dogadja jer planete 'čekaju' da bi se stvari 'naštimale' i odigrale uz odgovarajući tranzit druge planete,
da da...
fućka se njima za ljude:D
idu one kako je njih volja
Ono što je zanimljivo to je da se venera nalazi na zvjezdanoj maglini koja se naziva 'duh jupitera', što ublažava njenu debilitiranost u djevici i sigurno će jupiter trigonom ovdje da donese nešto lijepo, ali tek kada se hladni saturn pomjeri na sigurnu udaljenost i napravi trigon sa jupiterom, a to će biti tek krajem godine.
gdje je to? neki dio djevice?
odkud dokud?
da da...
fućka se njima za ljude:D
idu one kako je njih volja
gdje je to? neki dio djevice?
odkud dokud?
To je negdje oko 15° djevice i ima veoma benefičan uticaj ako se tu nadje neka planeta, mislim da mu je orbis djelovanja par stepeni....ove magline se mogu naći na astronomskom progarmu 'stelarij'.
Hah, ni ovaj jupiter više nije što je nekad bio...Pa s obzirom da je on u znaku jarca u svom padu, on je i dalje benefik ali sa umjerenom dozom dobročinstva, pa još je i razvukao retrogradno kretanje tako da mnogi nisu osjetili njegove tranzite u nekoj većoj mjeri. Medjutim, retrogradnost se dogadja jer planete 'čekaju' da bi se stvari 'naštimale' i odigrale uz odgovarajući tranzit druge planete, tako da će tebi prvo saturn da odradi svoje preko natalne venere i malo je ohladi i spusti na zemlju, a tek onda će se osjetiti olakšanje i opuštajući uticaj jupitera, jer on svakako ne djeluje odmah već se njegov duh osjeti i par mjeseci po prelasku odredjenog polja. Ono što je zanimljivo to je da se venera nalazi na zvjezdanoj maglini koja se naziva 'duh jupitera', što ublažava njenu debilitiranost u djevici i sigurno će jupiter trigonom ovdje da donese nešto lijepo, ali tek kada se hladni saturn pomjeri na sigurnu udaljenost i napravi trigon sa jupiterom, a to će biti tek krajem godine.
Hvala Supernova, za "duh jupitera" nisam do sada znala. Eto, uvijek naučim nešto novo. ;)
BlueVelvet 08-08-08, 17:22 To je negdje oko 15° djevice i ima veoma benefičan uticaj ako se tu nadje neka planeta, mislim da mu je orbis djelovanja par stepeni....ove magline se mogu naći na astronomskom progarmu 'stelarij'.
znaci meni asc na 14° djevice to je nesto znaci jako dobro,pojasni plz:notworthy:
e prvi put i ja cujem za te magline...
supernova napisi nam nesto vise o tome ili ako imas neki textic...:yes513:
To su zvjezdane magline koje se mogu vidjeti na astronomskim programima, a ova ima benefičan uticaj, kao što i samo ime govori i pruža zaštitu, posebno u situacijama koje to zahtijevaju. Dakle, ništa spektakularno neće donijeti samo po sebi, ali će u odredjenim situacijama da donese dobrobit djelujući iz pozadine kao neki dobri duh koji štiti i čuva.
Mojom VII kucicom se setaju Merkur, Venera, Mars, Saturn i Sunce! Da im nije malo tesno ;) ? Ma koliko se trudila da povezem, ne uspevam :redface: - sta bi mi ovakav tranzit mogao doneti?
I da, danas mi je tr. Mesec u konjukciji sa natalnim Uranom - primetih da sam tada baaas nervozna... Ima li smisla ili je za ovakvo raspolozenje "odgovoran" neki drugi aspekt?
.Da li tranzitne planete aktiviraju neke natalne aspekte iako ne prave iste aspekte?Da pojednostavim na primjeru ako se nisam dobro izrazila,evo npr sada mi tranzitni JU pravi kvadrat sa natalnom VE,a u natalu imam VE 129 JU.E sada se pitam da li se ovim tranzitom aktivira natalno VE-JU ili je to nesto sto donosi VE 90 JU?
.Da li tranzitne planete aktiviraju neke natalne aspekte iako ne prave iste aspekte?Da pojednostavim na primjeru ako se nisam dobro izrazila,evo npr sada mi tranzitni JU pravi kvadrat sa natalnom VE,a u natalu imam VE 129 JU.E sada se pitam da li se ovim tranzitom aktivira natalno VE-JU ili je to nesto sto donosi VE 90 JU?
Trenutno jupiter pravi kvadrat prema natalnoj veneri i to je donekle napet aspekat, jer tvoja venera nije oštećena, i ima dosta osnovnog dostojanstva, po znaku i kući, a natalno je podržana dobrim aspektom sa jupiterom. Dakle, aktivira se tranzitni aspekt sa radix planetom.
Voljela bih da neko ispriča svoje iskustvo sa kvadratima koje je napravio tranzitni jupiter?
Voljela bih da neko ispriča svoje iskustvo sa kvadratima koje je napravio tranzitni jupiter?
Evo ukratko meni Jupiter kvadrira Veneru. Donio je raskid veze (duge) koji je oboma teško pao, ali s nametnuo kao "najbolje moguće rešenje".
Superwoman 25-08-08, 10:17 Koji tranzit je najbolji pokazatelj promjene posla?
Vladalac 10. polja mi je venera koja sada tranzitira prvo polje. Saturn takodje sada tranzitira prvo polje.
Meni tranzitni Jupiter u svom retro hodu kvadrira Merkur (koji je u 10.polju , a vlada 7. i 9. ) i jos mi po primarnim direkcijama dir. Jupiter pocinje kvadrirati natalni Merkur...
I jos ce dok traje kvadrat tranzitnog Jupitera i tranzitni Mars ce napraviti konjukciju tj. preci preko natalnog Merkura (koji je deo stelijuma i tako da sve cini guzvanjac)
Inace Jupiter mi je vladar 1.polja.
Sta bi trebalo da donesu ovi tranziti? ? ?
http://img386.imageshack.us/img386/4387/jaor5.gif
girl from venera 01-09-08, 13:32 Kod mene je žešća gužva u 7. kući, natalna sedma mi je prazna a sad se u njoj nalaze tranzitni : saturn, mjesec, venera, mars, merkur i sunce. Tolika gužva a ne događa se ništa???? :D
Kod mene je žešća gužva u 7. kući, natalna sedma mi je prazna a sad se u njoj nalaze tranzitni : saturn, mjesec, venera, mars, merkur i sunce. Tolika gužva a ne događa se ništa???? :D
Isti slucaj - guzva u VII (bila):Sunce, Saturn, Merkur, Venera, Mars... Sunce i Saturn su u konjukciji sa Vertexom a ostala druzina lagano napusta VII kucu ... NISTA! Kako je to moguce? Mozda ce se njihov tranzit osetiti tek malo kasnije ili ...
girl from venera 05-09-08, 13:05 Isti slucaj - guzva u VII (bila):Sunce, Saturn, Merkur, Venera, Mars... Sunce i Saturn su u konjukciji sa Vertexom a ostala druzina lagano napusta VII kucu ... NISTA! Kako je to moguce? Mozda ce se njihov tranzit osetiti tek malo kasnije ili ...
Očito ove brze planete ne djeluju :) al valjda će ovaj tranzitni Saturn preko Vertexa nešto donijeti ;)
Meni tranzitni retro jupiter prolazi kroz (4 polje, gdje mi se nalazi i natalni jupiter) i pravi trigon prema asc, a i Saturn mi je u konjukciji na asc, aspekti, nisu loši, pa sam se bacila na posao gdje sam se počela intezivnije baviti svojom porodicom i svojim domom, analogno tome mi je doprineo da se više aktiviram oko porodičnog imanja i ostalog, i to me sada veoma usrećuje...
kažu da svaki planet u aspektu sa ascedentom "boji" ličnost dodatnim energijama. Ako je dobar aspekt (konjukcija,trigon,sekstil) energije tih planeta se skladno spajaju sa ascedentom, a ako je loš aspekt (kvadrat,opozicija) energije ometaju ascedent, dok ih pojedinac ne nauči izražavati, barem u početku na mahove....
E sad priča o TRanz.Saturnu je posebna priča...lagano se približava asc i ne mari ni za šta, sa druge strane zdavstveno stanje mi je poljuljano, upala uha mi se ne smiruje, tako da sam znala zaglaviti i u hitnoj pomoći, a poslije ljetovanja na moru moje lice je dobilo akne, kao alergija na sunce koju vučem već 10 dana, a nikada ni u pubertetu nisam imala problema sa aknama... i mislim da lagano gubim samopuzdanje...ali čika Saturn je tu da nas testira...i kako kažu sve će da bude i prođe, ali treba ostati pri zdravom razumu i ne predavati se....a uzgred...pošto sam ja bosanka i kod nas je trenutno mjesec Ramazan gdje većina muslimana se okreću ka duhovnom razvoju tj. poste i mole se bogu pet puta na dan....tu se nađoh i ja... kao što reće jedna naša forumašica da Tranzit Saturna (kao u mom slučaju) možeš lakše prebroditi kroz molitvu ili meditaciju, i meni istinski spašava molitva gdje me drži na psihički stabilnom stanju i vjerovanju da će bolji dani doći....:mwah1:
BlueVelvet 11-09-08, 16:53 sta bi donio saturn u opoziciji s venerom,inace venera i saturn su u trigonu u natalnoj
sta bi donio saturn u opoziciji s venerom,inace venera i saturn su u trigonu u natalnoj
Sigurno neka dešavanja na ljubavnom polju. Ovaj aspekt nema greške, rijetko "omane". Naročito jer Sa vlada 5 (ako si mislila na tvoj horoskop).
E sad, da li će to biti neko ko je stariji od tebe preko 2,5 godine ili neka bivša ljubav, vidjećemo kad Sa uđe u Vagu:)
BlueVelvet 11-09-08, 18:12 pa sad imam jednog 7 i po god starijeg od mene koji je vaga u horoskopu:-)možda se udam:-)hehe
andjela pizelli 22-09-08, 14:47 Ljudi pripremite se ide Merkur R 25.09. do 17.10.08.g. da vas podsjetim za svaki slucaj:photo:
Ljudi pripremite se ide Merkur R 25.09. do 17.10.08.g. da vas podsjetim za svaki slucaj:photo:
:wallbash: TREBA TO PREZIVETI
Da li neko moze da mi kaze sta znaci kad tranzitni hiron i severni cvor prave konjukciju sa natalnim Suncem(nesto mi to ne mirise na dobro)Natalno mi je hiron u konjukciji sa juznim cvorom
andjela pizelli 08-10-08, 20:41 Tranzitni Merkur, planeta komunikacija i informacija, nervnog sistema i saobraćaja, ide prividno unazad preko znaka Vage ili, kako astrolozi kažu, retrogradan je još od 24. septembra, a direktnim hodom krenuće 15. oktobra ove godine.
Pošto je Merkur odgovoran za sve dogovore, usmene ili pismene, sve moguće načine i sredstva komunikacija, internet (pisma, mejlove, telegrame, faksove, SMS poruke), ugovore i potpise na njima, kreditne kartice, telefone (fiksne, mobilne, satelitske, «skajpove»), automobile i saobraćaj uopšte, rodbinu, komšije i stanje našeg nervnog sistema, treba izbegavati da, po svaku cenu, sklapate poslove i potpisujete važne ugovore, menjate posao, kupujete kola, podižete kredit ili, u krajnjem slučaju, zovete rodbinu u goste, dok se Merkur ne bude vratio u «normalu», odnosno dok ne bude krenuo direktnim hodom.
Najviše su pogođeni znaci kojima Merkur vlada, Blizanci i Device, ali i znaci koji se nalaze nasuprot njima - Strelci i Ribe.
Prelazak Merkura preko sedme astrološke kuće Ovnova, pod nepovoljnim uticajima Jupitera - planete bogatstva iz kuće karijere i uspeha, i Urana - planete iznenađenja iz kuće tajni i prepreka, opominje rođene u prvom zodijačkom znaku da se klone rasprava i svađa sa voljenom osobom, šefom, poslovnim partnerom ili ortakom u privatnom biznisu - pogotovo ako su stranci.
Retrogradni Merkur može im takođe odložiti neki sudski proces (što uvek nekome odgovara), pa u slučaju kad se Merkur kreće prividno unazad, njegov uticaj je umanjen što može dobro da dođe predstavnicima prvog zodijačkog znaka. Ipak, Ovnovi treba pažljivo da čuvaju svoje tašne i novčanike, pogotovo u vozovima, autobusima i tramvajima, ali i da paze da u nekoj banci ili pošti ne zaborave kreditnu karticu, ili ne zagube čekove. Oprez se impulsivnim Ovnovima preporučuje i u saobraćaju, naročito na pešačkim prelazima ispred škola i obdaništa.
Izvor:Trece oko
andjela pizelli 08-10-08, 20:42 Bikovima, retrogradni Merkur prelazi preko astrološke kuće posla i zdravlja, praveći zbrku sa saradnicima, naročito mlađim, i to muškog roda, pa treba da paze šta i kome pričaju, a ukoliko nameravaju da menjaju posao, bolje je da sačekaju do 15. oktobra. Retrogradni Merkur Bikovima donosi opasnost od lažnih ili pogrešnih dijagnoza, pa je bolje da, ako imaju zdravstvenih problema, za svaki slučaj konsultuju više lekara. Pošto Merkur vlada njihovim astrološkim kućama zarade, sporta i umetnosti, neka budu oprezniji sa ulozima u kladionicama i čuvaju se povreda i sumnjivih predloga raznih menadžera i vlasnika škola za manekene, glumce i modele.
Blizanci će najviše osetiti povlačenje unazad svog vladaoca Merkura preko astrološke kuće ljubavi, sporta i umetnosti, a pošto Merkur upravlja i njihovom kućom doma i porodice, pod nepovoljnim uticajem Urana iz njihove astrološke kuće karijere - predstavnici trećeg zodijačkog znaka mogu da budu prilično rastrzani između mira u kući i uspeha na poslu koji će ih mnogo više privlačiti. Na poslu i u ljubavi, moguća su iznenađenja i preokreti, mada su to situacije u kojima se Blizanci, srećom, odlično snalaze, ali će njihovi nervi trpeti najviše. Za njih bi bilo bolje da, pre nego što pomisle da nešto urade ili kažu, izbroje u sebi do deset, pa tek onda reaguju, pogotovo ako su emotivnoj vezi sa Vagom ili Vodolijom.
Merkur vlada astrološkim kućama prepreka, nervnog sistema i saobraćaja Rakova, a prelazi preko njihove četvrte astrološke kuće izazivajući sukobe, prepirke i rasprave u kući i remeteći njihove porodične odnose - slabu tačku Rakova. Kad izađu iz kuće, eto Rakovima problema sa saobraćajnom policijom, pisanja kazni za nepropisno parkiranje, a postoji i opasnost da im klinci iz komšiluka obiju kola, odnesu radio i naprave štetu. Napeti aspekti koje retrogradni Merkur pravi sa Uranom iz astrološke kuće inostranstva i obrazovanja Rakova ukazuje na moguće probleme sa dobijanjem stipendija i viza do 15. oktobra, a nepovoljan uticaj Jupitera - planete obrazovanja iz sedme astrološke kuće Rakova upozorava na probleme sa sudskim procesima, ali i nesporazume sa emotivnim partnerom.
Lavovi će do 15. oktobra osećati boravak retrogradnog Merkura u njihovoj astrološkoj kući planova, prijatelja i više sile, što će im u znatnoj meri remetiti zacrtane ciljeve, pogotovo što se i Uran iz njihove astrološke kuće finansija i rizika urotio protiv Merkura, pa Lavovima kvari planove i ometa ispunjenje želja, naročito u vezi sa novcem, jer Merkur vlada i astrološkom kućom zarade Lavova. Ni Jupiter u kući posla i zdravlja Lavova nije baš naklonjen Merkuru, pa bi predstavnici petog zodijačkog znaka trebalo da izbegavaju sukobe sa nadređenima, koji će se popraviti u drugoj polovini oktobra, a nabolje krenuti tek od 4. novembra.
andjela pizelli 08-10-08, 20:43 Devicama vlada Merkur koji se prividno kreće unazad preko njihove astrološke kuće zarade, a inače upravlja i Devičinom astrološkom kućom karijere i uspeha. Zbog napetih aspekata sa Uranom iz kuće emotivnog partnera i sudskih procesa, i Jupiterom iz kuće ljubavi i umetnosti, izazvaće kod Devica priličnu pometnju i na ljubavnom i na finansijskom planu. Još ako im i njihov «voljeni automobil» bude otkazao ljubav, to će biti kap koja će preliti čašu Devičinog strpljenja. Srećom, od 15. oktobra, Merkur - planeta komunikacija i informacija kreće odlučnim (direktnim) hodom kroz znak Vage, hvatajući korak sa Neptunom - planetom zanosa iz astrološke kuće posla Devica, što one najviše i vole (da padnu u radni zanos).
Vage itekako osećaju Merkurovu šetnju, zastajkivanje i neodlučnost da krene dalje, jer on boravi u njihovom znaku još od 30. avgusta, a retrogradan je od 24. septembra. Pošto Merkur vlada Vaginim astrološkim kućama inostranstva i obrazovanja, tajni i prepreka, pod nepovoljnim uplivom Urana iz Vagine kuće posla i zdravlja i Jupitera iz kuće stambenog prostora, predstavnici sedmog zodijačkog znaka nerviraće se do 15. oktobra, zbog nedefinisanih poslovnih ponuda (od strane mlađih osoba) i dodatne dokumentacije koju treba da prilože za stan ili poslovni prostor, pa će odahnuti kad Merkur, 4. novembra bude prešao u Škorpiju - Vaginu astrološku kuću zarade.
Iako se Škorpije mogu nositi sa svim problemima, naizgled lako i bez nerviranja, ipak će im do 15. oktobra, zbog retogradnog Merkura, još povremeno zaigrati stomak - osetljiva tačka osmog zodijačkog znaka. On upravlja Škorpijinim astrološkim kućama finansijskih transakcija, banaka, rizika i više sile, pa treba više da povedu računa prilikom plaćanja preko računa, karticama ili ako planiraju da podignu neki kredit (bolje da se time pozabave posle 4. novembra), pogotovo preko prijatelja rođenih u znaku Blizanaca ili Vodolije. Tenzija kod Škorpija popustiće kad Venera, 24. oktobra, bude ušla u njihov znak donoseći im uzbuđenja na ljubavnom i povoljne promene na finansijskom planu, mada će im, sve do 4. novembra, Merkur još uvek stvarati probleme, zbog boravka u njihovoj astrološkoj kući prepreka i tajni.
Strelcima se retrogradni Merkur (vladalac njihovih astroloških kuća braka i pravnih procesa, ugleda i uspeha) šepuri u astrološkoj kući planova, ciljeva, prijatelja i više sile, trpeći pri tom negativne uplive Jupitera (planete koja vlada Strelcem) iz kuće zarade. Zato Strelci, do 15. oktobra, treba da povedu računa šta pričaju emotivnom ili poslovnom partneru, šta potpisuju (bolje da izbegavaju važne ugovore) i naravno - kako voze, jer ih saobraćajna policija može zaustavljati češće nego obično. Trenutni zastoj na finansijskom planu potrajaće do 4. novembra, ali će Strelci, ipak, odahnuti već posle 15. oktobra, kad Merkur bude krenuo direktnih hodom.
Trece oko
andjela pizelli 08-10-08, 20:44 Jarčevi se nekako nose sa retrogradnim Merkurom - vladaocem njihovih kuća posla i zdravlja, obrazovanja i inostranstva u astrološkoj kući uspeha i karijere, mada u suštini ne znaju kako da mu doskoče: mlađi nadobudni saradnici, uglavnom muškarci, prave se mnogo pametni još od 30. avgusta, objašnjavaju Jarčevima ono što oni već dobro znaju i umeju, trude se da impresioniraju predstavnike desetog zodijačkog znaka (dok ih ovi puštaju, jer znaju da to ne može dugo da traje). A i da traje, izdržaće Jarčevi, pa izdržali su i jače uplive mnogo jačih planeta nego što je ovaj mali, hitri Merkur koji ih bocka, nervira, ali im ništa ne može, osim što ih malo usporava. Ali i to će potrajati još neko vreme, do 15. oktobra, kad će Merkur krenuti direktnim hodom, donoseći Jarčevima razrešenje mnogih poslovnih enigmi.
Vodolijama se retrogradni Merkur smestio u astrološkoj kući inostranstva i obrazovanja, a pošto vlada njihovim kućama ljubavi, sporta i umetnosti, finansija i rizika, usporava im poslovanje sa strancima (zbog nepovoljnog upliva Jupitera iz njihove kuće prekookeanskih zemalja), unosi nesporazume u odnose sa ljubavnim partnerom, kopka ih i tera da prihvate neke nerealne, pomalo smešne finansijske predloge onih osoba koje Vodolijama uopšte nisu dorasle (ali to, ipak, rade zbog Urana - svog vladaoca iz njihove astrološke kuće zarade, koji baš nepovoljno utiče na retrogradnog Merkura). A Vodolije kao da to ne primećuju, jer vole rizik, vole izazove, pa smišljaju kako da doskoče lukavom i prevrtljivom Merkuru, što će im najverovatnije i poći za rukom već 15. okotbra, u kasnim večernjim satima.
Ribe se nekako nose sa retrogradnim Merkurom u svojoj astrološkoj kući finansija, rizika i operacija, jer im u tome pomaže Uran u njihovom znaku, pa umeju da preseku, kad vide da je situacija postala kritična (naročito sa novcem, ulaganjem u nove poslove, ali i zakazivanjem nekih hirurških intervencija). Pošto Merkur vlada astrološkim kućama doma i porodice, braka i sudskih procesa, Ribe koje nameravaju da, na bilo koji način, odluče o sudbini svoje emotivne veze, nekog parničnog postupka ili svog profesionalnog statusa (na poslu ih nervira neki zadrt, vrlo principijelan šef koji ne popušta, iako Riba ima sjajne ideje), treba da se strpe do 15. oktobra, a posle 4. novembra već, po tim pitanjima, biće im sve lakše.
Izvor:trece oko
andjela pizelli 14-10-08, 02:11 13.Oktobar 2008. , Ponedeljak
Dnevni astrološki izveštaj
Mesec u Ribama obrazuje neharmonični trigon sa Plutonom u Strelcu. Nakon toga prelazi u znak Ovna i krajem dana obrazuje još jedan neharmoničan planetarni aspekt – opoziciju sa Merkurom u Vagi. Danas možete očekivati slabije raspoloženje, a nije isključena i neka manja neprijatnost.
|
|