View Full Version : Jeste li doživjeli što neobjašnjivo?

Pages : [1] 2

Arabea
12-08-06, 18:45
Ili bar neobično? Ja sam svojevremeno radila kao novinar u jednim lokalnim novinama i baš sam toga dana bila loše volje. Išla sam u internu knjižnicu po knjigu kad tamo jedna ženska svojih 30-ak godina, sva rasčupana i čudna. Ja ju odmjerim i ženskim poimanjem ošacujem kao klošarku. U tom trenutku, okrene se prema meni i kaže: Arabea, možda misliš da sam sva rasčupana,prljava i izgledam kao klošar,ali ne znaš da će ti se svi problemi riješiti kada...itd.da ne prepričavam, na kraju mi kaze da je knjiga (rekla je ime knjige) izdana i da nije na polici. Pričala mi je o mome životu par minuta i sve je pogodila. Žena je vidovita i ima sposobnost čitanja misli. Eh, tada sam se osjećala totalno glupo i kao najveća jadnica, jer uistinu ne znamo koga sve u životu možemo sresti i povezati se i ne znamo kako ljudi utječu na naš život,bilo direktno ili indirektno.
Nadam se da i vi imate neka svoja iskustva za podijeliti...

Magdalena
12-08-06, 20:18
Nisam ovako uzivo ali sam gledala na TV-u primjere kako se na nekim fotografijama
jasno vide konture duhova. Mislim da nije rijec o fotomontazi jer je rijec o ozbiljnoj
emisiji. Nisam te noci mogla da zaspem imala sam osjecaj da ko zna koliko duhova
je tu pored mene :shock:

BlackWoman
15-08-06, 15:23
Ne znam, samo jedno znam a to je da postoji u Americi jedan fond kao nagrada za dokazanog parapsihološkog fenomena.
I šta reći? Taj fond raste iz dana u dan a još se nijedan slučaj nije pokazao istinit.
Svi savijači kašika (pogledom) i ostali su dokazani i potvrđeni prevaranti.
Kad se samo sjetim kakve su prognoze mnogi pisali po novinama u vezi politike, rata i ostalih stvari - niko ništa nije pogodio.

terrible
15-08-06, 18:50
meni je i Deja vu dovoljno neobjašnjiv, a od paranormalnih stvari bih volio da me otmu vanzemaljci, u koje usput rečeno vjerujem... grr...

Magdalena
15-08-06, 20:37
Sto se savijanja kasika tice meni je jedan kolega sa posla tvrdio da je to veoma lako.
Postoji fora na koju se to radi. U pitanju je fokusiranje energije u jednu tacku.
Pitacu ga da me nauci ako nije mnogo komplikovano.

BlackLight
15-08-06, 23:27
neobjašnjivo?
nisam.
Hoću reči, naravno da jesam, ali su se stvari kasnije razjasnile.
Desetak godina se bavim proučavanjem parapsiholoških pojava. Danas se pod parapsihologiju stvašta ugurava pa neću u detalje. Vidio sam sve i svašta, prisustvovao egzorcizmu, komunicirao sa duhovima, istjerivao duhove.
većinu toga radio sam sam, no neke stvari nebi ni sada , nakon 10 godina, radio sam.

Jedan nedavni događaj mi je još uvijek nejasan.....
Vozio sam se sa prijateljem i pričamo bezveze. kažem mu neku vijest staru par dana koju sam pročitao na internetu, a on meni flegma kaže da zna, jer sam mu to već pričao pred dva tjedna... :roll:

Arabea
15-08-06, 23:34
@BlackLight, kada si prisustvovao egzorcizmu i kako ti je bilo? Moja kolegica koja je vjeroučitelj je za vrijeme studija u Vatikanu,bila na seansi egzorcizma i tri mjeseca poslije toga nije htjela izaći iz sobe. Zanijemila je i od straha posijedila. Pa te molim neko objašnjenje navedenoga. Utječe li na svakoga tako ili na pojedince koji su eto nekim slučajem uspjeli biti tamo tokom samog čina egzorcizma? Hvala!

BlackLight
15-08-06, 23:46
@Arabea
Egzorcizmu sam prisustvovao pred neku godinu. Bilo je zanimljivo. Meni. Ja,istina, nisam očekivao doživjet neznam što, jer sam do tada već imao susrete sa demonima jer sam radio neke stvari za koje nisam znao kako se rade i čemu služe.
Vjerujem da egzorcizam kao obred djeluje na svakog tko je prisutan (nisam mjerodavan jer se na bavim time, samo iznosim mišljenje) Sad, kako će utjecat, valjda zavisi od osobe do osobe.
No jedan od prisutnih imao je problema kasnije. tvrdio je da ga noću nešto proganja. nisam ga shvaćao ozbiljno dok me nisu njegovi roditelji nazvali i pitali što da rade. Uputio sam ih jednom svećeniku koji se bavi tim stvarima. oni su napravili nešto drugo. dečko je sada ok, što mi je drago jer sam ok sa njim.
Neznam, po meni ljudi od samog egzorcizma očekuju previše. No svakome tko ima prikliku odlučit sam dali da ode prisustvovat egzorcizmu, neka se dvaput zapita dali je dovoljno jak za to podnjet.
Valjda sam napisao nešto što češ protumačit kao odgovor :D

Filip
16-08-06, 02:01
Sto se savijanja kasika tice meni je jedan kolega sa posla tvrdio da je to veoma lako.
Postoji fora na koju se to radi. U pitanju je fokusiranje energije u jednu tacku.
Pitacu ga da me nauci ako nije mnogo komplikovano.

ovo moze. i ja sam to gledao nedje. mislim da je bio neki film. glumi onaj kiano rivs.

BlackWoman
16-08-06, 09:18
@Arabea
Egzorcizmu sam prisustvovao pred neku godinu. Bilo je zanimljivo. Meni. Ja,istina, nisam očekivao doživjet neznam što, jer sam do tada već imao susrete sa demonima jer sam radio neke stvari za koje nisam znao kako se rade i čemu služe.
Vjerujem da egzorcizam kao obred djeluje na svakog tko je prisutan (nisam mjerodavan jer se na bavim time, samo iznosim mišljenje) Sad, kako će utjecat, valjda zavisi od osobe do osobe.
No jedan od prisutnih imao je problema kasnije. tvrdio je da ga noću nešto proganja. nisam ga shvaćao ozbiljno dok me nisu njegovi roditelji nazvali i pitali što da rade. Uputio sam ih jednom svećeniku koji se bavi tim stvarima. oni su napravili nešto drugo. dečko je sada ok, što mi je drago jer sam ok sa njim.
Neznam, po meni ljudi od samog egzorcizma očekuju previše. No svakome tko ima prikliku odlučit sam dali da ode prisustvovat egzorcizmu, neka se dvaput zapita dali je dovoljno jak za to podnjet.
Valjda sam napisao nešto što češ protumačit kao odgovor :D
Možeš li nam bar opisati kako izgleda taj čin egzorcizma?
Na kome je rađen (muško ili žensko) i šta se pri tom dešavalo?
Da li su se pojavljivali neki vidljivi fenomeni, kakvo je ponašanje osobe nad kojom je to rađeno?

BlackLight
19-08-06, 14:55
@BlackWoman

egzorcizam je bio vršen nad muškom osobom.
Plamenovi na svijećama su podivljali dosežući do skoro pola metra.
sama osoba je mjenjala ponašanje. od mirnog gotovo razumnog, gotovo do divljanja.
osoba je bila vezana.

Nebih opisivao. to ću prepustit onima koji se time bave.

Adriano
19-08-06, 19:34
Ja sam cuo da to ne treba raditi jer su velike posljedice. Covjek se osjeca starijim 20 godina. Svi su mi rekli koji su to radili da su se pokajali. Ja sam previse plaslijiv da bih se u to upustao. Ni horor film ne mogu da odgledam a ne da tamo dozivam duhove.

BlackLight
20-08-06, 14:02
Ja sam cuo da to ne treba raditi jer su velike posljedice. Covjek se osjeca starijim 20 godina. Svi su mi rekli koji su to radili da su se pokajali. Ja sam previse plaslijiv da bih se u to upustao. Ni horor film ne mogu da odgledam a ne da tamo dozivam duhove.

treba raditi ili ne... to ovisi...ljudi nad kojima se treba sprovest egzorcizam su takvi da nemogu funkcionirat....
dakle nisu niti u mogućnosti donjet odluku o tome :roll:

draganaBG
20-08-06, 23:26
Treba to raditi svakako ko ima iskustva. Mada sam cula od drugarice da su duhovi sa kojima se stupa u kontakt pale dushe i da nes oni mogu lako prevariti da pomislimo da se radi o nekom nasem bliznjem.

Jura
20-08-06, 23:53
Jesam. Pao sam već drugi put istu godinu na faxu :lol:

draganaBG
20-08-06, 23:58

Hahahahaha. To je neobjasnjivo samo ako si po ceo dan ucio

BlackLight
30-08-06, 00:12

vjerujem da postoji objašnjenje, iako je tebi neobjašnjivo :lol:

Predator
24-09-06, 18:15
meni su se izdesavale neke stvari nista extra, niti da su neki tvrdi dokaz necemu, ali cudne

BlackWoman
29-09-06, 12:46
Pa opiši to malo.
Meni se zaista nikad ništa nije desilo da bih mogla reći da je riječ o paranormalnom.

+..graveyard..+
01-10-06, 14:06
ja zaista ne sanjam cesto..
ne bolim da sanjam..
jer sve sto sanjam ostvari se u kratkom vremenskom roku..
zaista kada bih mogla izbaciti taj san iz sebe bila bih prezadovoljna

batrugpa
04-10-06, 10:28
mistika me je oduvjek interesovala,ali ostaje pitanje gdje pocinje stvarni fenomen a gdje se zavrsava,gdje je start nase uobrazilje a gdje se radi o stvanom dogadjaju,

batrugpa
04-10-06, 10:33
BlackLight zanima me koliko imas godina jer ovo sto si nabrojao tesko da moze da dozivi covjek koji ima ispod 40tak godina ili mu se posrecilo da udje u odredjene krugove u koje se rijetko ulazi,
nijesam siguran ali da li vidite mistiku koja se krece oko nas koja je rijetka,
volio bih negdje da vodim razgovor sa tobom o ovoj tematici sobzirom da me je u jednoj fazi moga zivota interesovala poprilicno a i sad je ostao dio toga interesovanja

BlackWoman
04-10-06, 12:25
mistika me je oduvjek interesovala,ali ostaje pitanje gdje pocinje stvarni fenomen a gdje se zavrsava,gdje je start nase uobrazilje a gdje se radi o stvanom dogadjaju,
Činjenica jeste da manji priliv krvi i kiseonika u mozak stvara razne halucinacije i treba razlučiti uzroke tih viđenja, da li su fizičke ili neke druge prirode.

Predator
10-10-06, 19:51
evo moje cica mace, bas je fino slika ispala

BlackLight
11-10-06, 00:08
BlackLight zanima me koliko imas godina jer ovo sto si nabrojao tesko da moze da dozivi covjek koji ima ispod 40tak godina ili mu se posrecilo da udje u odredjene krugove u koje se rijetko ulazi,
nijesam siguran ali da li vidite mistiku koja se krece oko nas koja je rijetka,
volio bih negdje da vodim razgovor sa tobom o ovoj tematici sobzirom da me je u jednoj fazi moga zivota interesovala poprilicno a i sad je ostao dio toga interesovanja

pozdrav.
sorry na čekanju, no neznam ni koliko čekaš odgovor. Imam previše posla i jedva stižem na internet.
Svoje godine ću do daljnjeg zadržat za sebe iz tog razloga što ih nemam ni približno 40.
Svoje prvo iskustvo sa duhovima imao sam pred oko 15 godina. Tada nisam imao puno godina, nisam ni znao što je internet. Do tada sam radoznalost utaživao u raznim časopisima poput piramide, stelle, arke, astro magazina i sličnim koji su mi glavu punili glupostima i samo otežavale moju odluku za koju granu, da tako kažem, bi se opredjelio. U srednjoj školi je stvar ubrzala. Otkrio sam gradsku knjižnicu i počeo čitat sve i svašta. (ne radite to-jedva sam srednju završio bez popravka) Upoznavao sam ljude sa sličnim interesima i tako je išlo naprjed...puno naprijed. Dokaze za to što sam vidio i prošao nemam. itd...
javi mi na pp adresu za msn messenger, icq broj, ili štogod.

+..graveyard..+
11-10-06, 08:51
ufff..nesto neobjasnjivo...
prijatelj s mora...prica sa mnom ali ne kao sa bilo kojom osobom..jer nas dvoje sam tako nevjerovatno slicni..oboje imamo cize na dlanovima razdvojene i iste crte..nije ni vzno...ugl..jako malo ljudi ima takve linije na dlanovima..
pricamo o takvim stvarima..mojim snovima,njegovim iskustvima..i govori mi kako ga stalno neki glas poziva u sumu..da ne moze vise to izdrzat..
jednu noch djuskamo u diskoteci..on iako je savrseno dobar plesac sjedi..neobicno za njega..najednom izleti iz te diskoteke koja se nalazi u stijeni..znala sam u cemu je stvar..te njegov brat i ja dok smo se sabrali i krenuli on je vec bio na puteljku za shumu...brat ga je pokusavao sprijeciti...no kada se okrenuo ka nama..oci su mu zabljestile jako cudnim sjajem...njegove rijeci bile su nerazumljive..na latinskom ili nekom sl.jeziku je govorio..te uhvati brata za vrat poce da vristi ,baci ga na pod..te i sam pade na koljena..noktima poce parati po podu..vidno krvareci po rukama...ja sam ostala sledjenja...otrca u dubinu sume..meni se samo ukaza bijela kontura andjela..
smogla sam snage i otisla ka njemu....sjedio je na zemlji koljena skupljenih i ruku na glavi..snazno pritiscuci..prisla sam..sa strahom cucnula do njega....samo me snazno zagrlio i poceo da place..nije progovarao...
kada sam ga pitala sta mu je nakon odredjenog vremena...rece samo..ma malo sam umoram..i iscrpljen

niakd necu shvatiti u cemu je stvar..

BlackWoman
11-10-06, 12:20
Sa stanovišta religije nikakve "pojave i viđenja" ne mogu ukazivati na božanske niti anđeoske.
Činjenica je da se sa njim nešto loše dešava, ma kako se to zvalo.

+..graveyard..+
11-10-06, 23:52
svakako...nekakvi demoni su ga bili spopali..i nije mi se jednom desilo kad kod njega nocim..da skupi zastore..u kratkom vremenskom roku dok se okrenem one se ponovo rasire...apsolutno neobjasnjivo

BlackWoman
23-10-06, 15:00
Evo šta kaže pjesnik i pisac Gi de Mopasan (Guy de Maupassant) koji se inače mnogo bavio pitanjima vezanim za onostrano.

"Skidajući koprenu s onoga što nazivamo nepoznato osiromašujemo ljudsku maštu.
... Nema više fantastike, ni čudesnih vjerovanja, sve što nije protumačeno biće jednoga dana protumačivo. Ono što nam se još čini nadzemaljskim ili natprirodnim, biva svakoga dana manje dok jednoga dana ne presahne poput jezera koje je iscrpio kanal. Nauka svakoga časa pomiče granice čudesnih pojava i vjerovanja.
... A eto, ja pripadam starom soju, koji rado vjeruje.
... Kako je večernja tama morala biti tmasta, strašna ponekad, kad je bila puna bajoslovnih bića, nepoznatih i zlih duhova koji lutaju svijetom.
... Čovjek se zaista boji samo onoga što ne razumije."

Umiranje duše - G. M.

Filip
03-11-06, 07:17
ja ne znam jel ko od vas misticara primijetio al odje nestaju teme. evo engleski na primjer.

taman sam se bio malo oslobodio i poceo da parlam kad eno... nema ga vise.

ikarus
03-11-06, 14:36
To nisu "cista posla"
To je neka visa sila, sad dal zemaljska ili podzemna ?

ikarus
09-11-06, 14:50
Sa stanovišta religije nikakve "pojave i viđenja" ne mogu ukazivati na božanske niti anđeoske.
Činjenica je da se sa njim nešto loše dešava, ma kako se to zvalo.

O.K BlackWoman, pojave i vidjenja se ne mogu ukazivati na bozanske niti andjeoske (Sa stanovista religije) A imas li ti svoje misljenje ? Sta je sa demonskim ucescem ? Otkud decku jezik koji ne govori ? Ne trazim
od tebe medecinsko objasnjenje, nego tvoje pretpostavke.Ja pricam nadugacko i nasiroko a drustvo salje samo neke "Telegramske" odgovore.
Znaci li to da ja lupetam ili kao laik trazim vase misljenje? Imas li neku
predstavu sta se tom decku lose desava ? Nema veze ako nemas.

Povrsno sam poznavao jednog decka a ocevidci su pricali da se isto tako gubio,plesao i valjao po nekom seoskom grobu, uvek istom, gde je pre par nedelj umrla neka devojka (ne njegova) te koji su mi to potvrdili bolje sam poznavao nego njega. Trajalo je/ to sa njim/ par meseci i izlecila ga neka seoska vracara-ne iz njihovog mesta. Ima jos toga ali ne sve u jednom postu i ovako /smaram/ sto bi ovi mladji rekli.
Pitanje se ne odnosi samo na BlackWoman nego i na ostale.
Sta je to ? Kakve su to sile ?
Ja licno verujem jer sam cuo od ozbiljnih osoba.

BlackWoman
09-11-06, 15:05
Ne znam ni ja skoro ništa o tome. Mogu samo da nagađam.
Hajde pretpostavimo da je sve stvar energije.
Kinezi su odavno smislili Feng Shui, tehniku određivanja pozitivne i negativne energije i daleko otišli s njom.
Oni ništa ne rade bez konsultacije Feng Shui stručnjaka; ne prave kuće, ne postavljaju namještaj, ne kopaju čak ni rake na mjestima sa negativnom energijom. Kod nas je to znanje veoma oskudno. Stari ljudi su osjećajući to koristili razne simbole (npr. potkovica).
Svrha Feng Shuija je uravnoteženje energije (chi) i anuliranje negativne energije u ljudskom okruženju. Danas mnogi ljudi unajmljuju radioesteziste da bi im odredili povoljno mjesto za gradnju kuće.
Neću spominjati Kelte i Druide koji su držali do tih zemljinih ''žila kucavica'' i gradili hramove na ''pozitivnim'' mjestima.
Ako ćemo po religiji, da, jedino demonske energije mogu da dođu u kontakt sa ljudima, jer, ljudi su pala bića, odvojena od Boga.
Sad kako ko zove, neko će reći univerzalna energija, a neko Bog, neko će reći negativna energija, a neko duhovi i sl.

ikarus
09-11-06, 18:17
Potpuno sam zadovoljan odgovorom.Ima i kod nas ljudi koji jednostavno na nekom mestu ne mogu da sede pa se premeste jer im nesto smeta
Pazi sada ovaj primer.

Dva rodjaka moje supruge 7 i 9 godina sasvim normalna deca odlaze u selo da gledaju televizor. Ostali su do kasno u noc legli na spavanje, ujutro
obadvojica degenerisani iskrivljeni nozni i rucni zglobovi govor jedva razumljiv kao posle sloga: Otac je godinama isao po lekarima Sabac, Beograd, Bec.nista nisu ustanovili, vracari, opet nista.Jedan od njih mladji je umro u 38moj godini a ovaj stariji jes zivi. Oni imaju jos jednog brata i sestru sasvim normalne ljude.
Da je jedan od njih oboleo bilo bi shvatljivije ali obadvojica u jednu noc a drugoj deci nista to nije cisto.
Neke vracare su rekle da su "nagazili" i da one ne mogu da ih povrate.
Mozda je to neko negativno polje koje su pregazili.

BlackWoman
10-11-06, 14:42
I jeste pomalo čudno, da ne kažem nevjerovatno, da za noć obole od bolesti koja inače ima dug tok (degeneracija zlobova).
Sad ne znam da li je istinita priča jer se dogodila davno, a vremenom se sećanja krive. Da li su išta prije primjećivali na djeci, kakva je ljekarska dijagnoza? Da li je bilo prije takvih slučajeva u porodici itd.
Nekad ljudi kriju od drugih porodičnu genezu i obično kažu da se sve odjednom desilo i pridaju tome nadprirodni karakter.
Možda jesam skeptična, jer kad su takve stvari u pitanju kod mene se uvijek pojavi jedna karakteristika koju u psihologiji nazivaju poricanje.

Samo znam da su islamski sveštenici veoma daleko otišli u znanju tih okultnih stvari i rješavanju takvih problema.

ikarus
12-11-06, 05:31
To je istinito jer moja supruga ih poznaje i kao deca su se igrali, to su bila normalna deca. Da se to desilo jednom od njih pa posle par meseci drugome moglo bi se reci da su neki nasledni geni ili paraliza ali istu noc dva deteta razlicitih godina ? Ni veci mozgovi od nas nisu pronasli resenje i ako ga mi neznamo nije cudno ali je istinito jer to zna celo mesto.Poznaju decu od rodjena, kad im se to desilo,da je prica "trula" selo bi se podelilo u dva tabora ali ovako su jednoglasni, sto me ubedjuje da je prica istinita.
Sto se tice nejasnih situacija u pravu si da su odze iznad nasih svestenih lica
po pitanju te neciste energije i u nekim slucajevima mogu da pomognu. Sada je narod u krizi i mnogi prevaranti to koriste i obmanjuju narod da bi se okoristili.Kad pogledam novine i reklame tih takozvanih vidovnjaka smuci mi se ali znam da ima i pravih koji mogu da pomognu ali znaj ti sad koji je pravi kad ih ima na stotine.

Amelie
02-03-07, 22:28
jesam
moj otac je prirodni fenomen

kliko
04-03-07, 11:28
Covjek sebe smatra za savrseno bice koje je stvoreno da gospodari ovom planetom,sto je daleko od istine.Ogranicenim instrumentima pokusavamo da premjerimo bezgranicno. Ocima,usima i ostalim osjetilima naslutimo neke pojave u beskonacnom,tako da one koje razumijemo nazivamo prirodnim,a one sto ne mozemo razumjeti nazivamo natprirodnim.
Jedan duzi period svoga zivota sam zivio u mjestu gdje je koncentrisana negativna energija i gdje je ona jako uticala na ljude. Ljudi su tu potisnuli u sebi bozanske osobine i dozvolili da ih vode losi osjecaji. Mnogi od njih su uspjeli da dosegnu negativnu energiju,da se tako izrazim i naucili da je usmjeravaju na druge.Mnogi od njih.Ne zelim ovdje da pisem sto su sve meni radili i koliko su mi loseg napravili. U sustini,vise nije ni bitno.Ono sto mi je izvuklo zivu glavu iz svega je da sam jako vjerovao u Boga i cvrsto se drzao za Njega.To su mi potvrdili vidovnjaci. To je sve bilo davno.
O losim iskustvima,dakle,samo toliko. Ono sto sam htio ovdje da opisem je jedan dogadjaj koji mi se desio u Indiji. Boravio sam u jednom ashramu na jugu i jednog dana sam izasao u grad/selo da malo pravim fotografije. Naisao sam na jedan mali mandir (mali hram).Taman kad sam htio da slikam,iz njega izadje svjestenik i samo me rukom pozva da udjem.Usao sam i sjeo gdje mi je pokazao,a on je uzeo da pjeva mantre za mene i obavio pudju (obred kojim me blagoslovio).U Indiji imaju mnoga bozanstva pa sam pitao svestenika da mi kaze ciji je ovo mandir.Niti je on mene razumio sto ga pitam,niti sam ja razumio sto mi covjek odgovara,te odustadoh od pitanja.Sledeceg jutra sam se probudio oko 4h (budjenje u ashramu je jako rano) i odjednom cuo najdivniji zvuk frule koji sam ikad cuo.Kao da nije pocinjao tad (tesko za objasnit,ali kao da sam se ukljucio u sred melodije) i lagano isceznuo. Pomislih da je sigurno necija melodija sa budilnika i pomislih da cu zapamtit melodiju,ali matrak,iscezlo je brzo,samo mi je ostao divan osjecaj. Pitao sam kasnije u toku dana moje cimere jednog po jednog o budilnicima (nema tranzistora niti sl. el.aparata) i niko nije imao slicnu melodiju.Imali su proste budilnike svi. Vec mi je postajalo cudno. Par dana kasnije sam se sprijateljio s jednim hrvatom i kroz pricu mu ispricao o malom mandiru,kad mi on rece da je to mandir od Krishne.Krishna je Bog koji se uvijek predstavlja sa frulom.

liv_tyler
29-07-07, 20:23
Zelim da osvjezim ovu temu...
Pisite ovdje sve ono sto ste dozivjeli, a ne moze da se objasni na logican nacin...
Dakle, tu spadaju i najsitnije stvari koje mi cesto nazivamo slucajnostima...
Recimo, nisam do juce odgledala Spidermen-a (film) i onda danas u knjizi koju citam naletim na recenicu u kojoj se spominje Spiderman i njegova ljubav(Mary Jane Wilson).
Ili recimo, cujem neku rijec prvi put u zivotu, za svoju 21 godinu, i taj i sledeci dan je cujem jos 50 puta...Itd.

BlackWoman
07-08-07, 21:41
Da, tako nešto slično mi se desilo, a nešto spektakularno ne.
Npr. neki dan nađem ja neke svoje zabilješke, između ostalog nešto nalik na dnevnik koji sam pisala u momentim kada mi je bilo teško. Toliko sam se udubila u te spise i dok sam razmišljala da li da ih uništim ili ne - zvoni telefon. Zove me prijatelj sa kojim se nisam odavno čula iako živimo u istom gradu. Pita me kada ćemo "kao nekad" da odem u jedan restoran pored izvora na rijeci itd. Kasnije izađem u grad i sretnem bivšeg direktora sa kojim se sita ispričam i a par koraka iza sretnem kolegu koji je odselio.
Zajedničko svemu tome (naoko nebitnom) je da su sve te osobe izronile iz prošlosti, tj. sa njima sam bila u kontaktu baš u vrijeme kada sam pisala taj nazovi dnevnik. Koincidencija?

FORMICA
07-08-07, 22:15
Ne vjerujem da postoji išta slučajno. Sve je povezano i utiče jedno na drugo bez obzira na razdaljinu u prostoru i vremenu. Black Woman milo mi nje da si opet s nama :)

anon1
07-08-07, 22:46
Blacky, mozes reci koincidencija, ali onda treba naci uzrok i znacenje toj rijeci. Nista se ne desava nasumicno, sve sto se dogadja je posljedica necega a i uzrok necega... Tako da ovo "neobicno" jeste samo neobicno onoliko kolko mi sami nijesmo sposobni da ga razumijemo i to je sva filozofija;)

UserNameZbunjeno
07-08-07, 23:03
Ne vjerujem da postoji išta slučajno. Sve je povezano i utiče jedno na drugo bez obzira na razdaljinu u prostoru i vremenu. Black Woman milo mi nje da si opet s nama :)

Einstein bi se slozio sigurno sa tobom :)

FORMICA
07-08-07, 23:48
Einstein bi se slozio sigurno sa tobom :)

On je moj dobri drug:bye1:

kliko
08-08-07, 01:05
Ko kaze da je Einstein u pravu?

Lightsoft
08-08-07, 02:00
Bio je. Razjasnio je jos jedan kamencic mozaika. Ostali kamencici cekaju druge.

kliko
08-08-07, 11:53
Po pitanju da ne postoje slucajnosti se slazem da je bio u pravu.

O teoriji relativiteta se da dobro diskutovati, jer je vecina naucnika svjesna da ta teorija ima nedostataka (i Einstein je bio toga svjestan,npr. kad je dodavao,pa oduzimao kosmicku konstantu) ali je taj model TRENUTNO najpovoljniji za objasnjavanje univerzuma u NAUCNOM SVIJETU.

Mislio sam da o ovome startujem novu temu,ali s obzirom da nemamo pdf nauka onda da spomenem samo kratko ovdje vijest koju sam procitao u jednom casopisu:

Pri "La Silla" observatoriji u Chile-u su evropski astronomi zabiljezili najbrze kretanje materije u univerzumu. Dvije gigantske kosmicke explozije udaljene izmedju 10 i 11 milijardi svjetlosnih godina su pokrenule ogromne "struje" materije koje su se kretale brzinom koja je cak 99,997% identicnoj brzini svjetlosti u vakuumu. Ovakva masivna "strujanja" nastaju kada masivne zvijezde "umiru" i dozivljavaju kolaps u crne rupe ili neutronske zvijezde. Tom prilikom se izbacuje jedan dio zvjezdanog materijala ogromnom brzinom praceno velikom kolicinom gama-zraka. Ranije je bilo nemoguce izmjeriti brzine pri ovakvim explozijama jer ih je jednostavno bilo tesko zapaziti. Sada su naucnici uspjeli jer su koristili teleskop koji trenutno registruje pojavu gama-zraka i reaguje automatski na njih.
Brzina svjetlosti je najveca moguca brzina u univerzumu po Eisteinovoj teoriji relativnosti i ta brzina iznosi u vakuumu 299 792 458 metara u sekundi.

Onda su dali link: http://www.eso.org/public/outreach/press-rel/pr-2007/pr-26-07.html

Sto je meni ovdje palo u oci? Pa koliko sam ja upucen, po toj istoj Einsteinovoj teoriji se brzinom nekog tijela povecava i njegova masa, pa je pri brzini svjetlosti masa tijela beskonacna. Zbog toga su neki smatrali da je za materiju nemoguce da se krece tako velikim brzinama. Ali kao sto smo vidjeli,to nije slucaj, materija se u gornjem primjeru kretala skoro brzinom svetlosti,a masa joj nije bila beskonacna,nije bila ni pretjerano ogromna,mi je u ovom istom univerzumu ne bismo ni primijetili da nemamo malo zesci teleskop. Ispravite me ako grijesim,ali mislim da je Einsteinu nedje nesto promaklo.

UserNameZbunjeno
08-08-07, 13:44
Ispravite me ako grijesim,ali mislim da je Einsteinu nedje nesto promaklo.
Bio je osnivac kvantne teorije, u principu se radiolo o nedeterministickim sistemima onda je poslednjih cak 30 godina svoga zivota smatrao da je svijet deterministicki. Znaci cjelokupna kvantna teorija podarila nam je puno toga npr. tranzistore, integralna kola.

Pazi sto je najjace u svemu, navodno Milan Pavlovic inzenjer iz Beograda sada u penziji je izdao knjigu koja je kiticki nastrojena prema Specijalnoj teoriji relativiteta i bavi se pitanjima vremena, prostora, mase i energije tela.
Knjiga se zove Naučna Teorija ili OBMANA
Pa ko hoce kriticki da sagleda str evo link za tu knjigu http://users.net.yu/~mrp (http://users.net.yu/~mrp)

Lightsoft
08-08-07, 15:18
Ta konstanta i dalje stoji, iako je Anstajn pozalio sto je uveo. Medjutim bio je primoran, jer su neki rezultati isli u minus.
Ali mi nije jasno zasto ljudi kazu i deca uce u skolu da se masa tela sa brzinom C povecava do beskonacnosti. Kako moze kada se u brzini svetlost prelazi u energiju, a energija nema masu. Jedino sta ide brzinom C je korkoskupularne prirode, foton. I on se pokazuje onako kako ga gledamo, kao cestitu ili energiju.
Jednostavno E= mC2 izvlacenjem m kao nepoznate ne dobija se beskonacna vrednost unosenjem ostalih parametra.
Ne secam se tacno kada, 21 naucnik sa onog americkog koledza za tehnologiju je dobilo najvecu americku nagradu za fiziku jer su otkrili galaksije na rubu svemira, koje su se kretale brze od svetlosti.

anon1
08-08-07, 15:33
Nikola Tesla je slao izvjesne signale oko Zemlje brzinama vecima od brzine svjetlosti.

UserNameZbunjeno
08-08-07, 15:43
Nikola Tesla je slao izvjesne signale oko Zemlje brzinama vecima od brzine svjetlosti.
1899 Colorado Springs, prica se da je uspio da posalje "STOJECI" talas kojim je smatrao da putuje cak i brzinom od oko 450 000 000 m/s. Interesantno kad su ga pitali sta misli o zakrivljenosti prostor-vrijeme on je navodno odgovorio "Nemozete iskriviti nesto sto ne postoji"

UserNameZbunjeno
08-08-07, 15:46
Dok je radio u Koloradu novinarima je ispricao kako je uhvatio neke pulsirajute signale sa dalekih svjetova.

anon1
08-08-07, 15:46
Pitali su koliko je meni poznato:"Sto mislite o Ainstajnovoj izjavi da je prostor zakrivljen" , a on im je odgovorio "Zakrivljen je njegov um" :D

UserNameZbunjeno
08-08-07, 18:55
uf,... odakle meni onda ono,.....
Jesi siguran :)

Lightsoft
08-08-07, 19:21
Za tungunsku katastrofu se predpostavlja, po jednoj verziji da je Tesla , uslovno, kriv. Predpostavlja se da je signal iz Kolorada neko uhvatio. Nakon 22 god se desila Tungunska, a opet nakon 22 god. Rozwell. Pretpostavka je da su krenuli za izvorom signala. Doziveli udes, a ne javivsi se drugi krenuli da vide sta je.
Po drugoj da je talas prosao kroz vreme i napravio rupu u vremenu desavanja tungunske.
Sta je mozda cemo nekad saznati.

anon1
08-08-07, 19:48
uf,... odakle meni onda ono,.....
Jesi siguran :)

Pa vec duze vremena sam ubijedjen da sam to dobro zapamtio ali eto necu reci da sam siguran :D

UserNameZbunjeno
10-08-07, 01:13
Pa vec duze vremena sam ubijedjen da sam to dobro zapamtio ali eto necu reci da sam siguran :biggrin:

Ako si suguran uredu je sasvim, i nema razloga za ovim "ali eto necu reci da sam siguran "!
Uostalom evo dva sata cackam po internetu, iako znam sad, da sam procitao to sto si ti naveo kao citat ali isto sam procitao ono sto sam ja napisao kao citat, nisam mogao nista naci sto bi moglo da potvrdi jedno ili drugo ili oba citata. Imam 3 knjige od A.Milinkovica on je pisao o Teslinoj biografiji i opste ali ni u njima nisam mogao naci nista ali sam obazrivo siguran da sam iz njih izvadio citat.
Mislim, nema dileme ali ako budes ....reci mi dje si procitao to...... Sad me vise interesuje nego sto zelim da odbranim moje vec napisano iako iza citata treba biti potpuno siguran.

anon1
10-08-07, 10:33
Ma vrlo je mohuce da su u pitanju 2 tesline izjave pa smo obojica u pravu... zato bez brige :)

explosion
27-08-07, 13:46
prije deset godina (nemoguce kako vrijeme leti:) ) mi je umrla baka koju sam obozavala! tog jutra sam ustala i pojela nesto malo, nisam imala apetit, i taj ukus u ustima nikad necu zaboraviti! ne znam sa cime da ga uporedim jer ni prije ni posle toga nisam nista slicno osjetila!kasnije sam otisla na rijeku sa bratom od tetke i tetka nas je zvala.baka je bila bolesna, ali nismo mislili da ce tako brzo umrijeti. makar meni nisu govorili. znala sam u tom trenutku sta se desilo, nisam morala da pitam tetku zasto zove. mozda taj ukus nema veze sa icim misterioznim, ko zna sta sve moze biti razlog, ali ja ne volim da se sjetim toga i evo deset godina ga nisam zaboravila!

Batboy
28-08-07, 21:46
Prije nekog vremena pročitao sam knjigu od B.D. Benedikt-a PARALELNI SVET Filozofija ili stvarnost (knjiga u pričama).
Posebno mi je interesnatno što sam pročitao neke stvari koje sam već čuo ali na našim prostorima i navodno se dešavalo našim ljudima. Npr. jedna takva priča je identična priči o slučaju doktora Mortona o fantomskoj djevojčici (''slučaj doktora Mortona''). Naši je ljudi pričaju kao svoju (tj. sa ovih podneblja) i da se to desilo u nekim brdima blizu Zagreba. Neki zagorac se identifikovao sa njom pa opleti...

Ljudi su skloni izmišljanju, uljepšavanju i pretjeranom kićenju. Ako ste primjetili najčešće takve priče dolaze iz seoskih predjela gdje je nekad noću (pa i danas) bilo veoma tiho uz povremeni lavež pasa i ponekog seoskog pijanicu i spadalo koji na starom groblju traži odbačenu rakijicu u spomen mrtvih a dok su se priče se o čudnim događanjima pričale uz svjetlost petrolejke i hrpe sitne djece koja vire iz pokrivača. VIDITE VEĆ VUČE NA ONOSTRANO

Ja zaista nikad nisam nikog sreo nekog kome se iz prve ruke desilo nešto zaista začuđujuće. Nešto što nisam mogao objasniti, iako sam veoma vjerujem u neke stvari koje su mi zasada još uvijek mistične. Mogu vam kasnije u ovim zanimljivim razgovorima ispričati doslovo dokazane fizičke (od strane nauke) stvari koje me tjeraju da vjerujem u nešto, a ni sam nisam načisto. A čuo sam i nešto što želim da provjerim pa se nemojte ljutiti ako malo priupitam.

Evo ajde na početku da dam jedan kontraargument možda nekoj tezi predviđanja, i to našoj kolegici sa dnevnikom činimi se da je u pitanju BlackWoman.

Krenućemo od lakšeg.....

Gledamo na TV-u nešto zanimljivo i pričamo sa našim drugom (wherever) i u datom trenutku u priči spomenemo (ili pomislimo) riječ Katastrofa ili npr. Nikola Tesla, a na TV-u se čuje baš ta riječ.

Jednostavno ako uzmemo vjerovatnoću koliko puta u godini dana sjedimo ispred televizora i razgovaramo sa ljudima, razmišljamo i sl. jednostavno je da ćemo kombinatorikom riječi doći do saznanja da se potrefi baš ta riječ, a mi ćemo je naravno primjetiti jer nije učestala.

U slučaju sa dnevnikom imamo jednu djevojku kojoj se to desilo jednom u životu, ali i destine hiljada kojima se to nije potrefilo (tako ja to zovem trefa -obična sreća). Našoj dragoj kolegici želim da se trefa na lotu tj. 7-ca:bye1:, a to bi za nju trebalo biti isto toliko mistično.
Ali male su joj šanse jer joj se već desila dosta rijetka pojava (trefa) a na novu rijetku pojavu treba da se načeka.

Mala napomena:
Takođe i raspon između rijetkih pojava je specifičan određen vjerovatnoćom i određuje ga statistika, jer što je raspon veći statistički je i veća vjerovatnoća da će se neka pojava ponovo desiti.

Sve ovo su naučnici davno anlizirali i ja ne otkrivam toplu vodu..... nego na zanimljiv način želim da proćaskam poslije napornog radnog dana.

Bez obzira na sve ovo gore ipak je malo strange kad se to desi baš tebi. Vjerovatno bih i ja pomislio isto kao naša cijenjena kolegica...pod uticajem različitih mističnih i neobičnih dešavanja.

explosion
29-08-07, 09:47
slazem se sa svim sto si rekao!a ja bih te zamolila da podijelis sa nama ta otkrica naucna koja su te uvjerila...

strelac
03-09-07, 00:40
Meni Se Jednom Desilo Da U Sobi U Kojoj Nije Bilo Niko Pukne Kristalna Vazna Na Pola.i Dan Danas Ne Znam Kako:)

She_Wolf
03-09-07, 10:57
Te cudne i misteriozne stvari su svuda prisutne oko nas.Neko zeli da ih prihvati i razume,neko ne...
Pre 3 godine mi je umrla baka.Ja sam odrasla uz nju.Bila je sastavni deo mog zivota bez kojeg svet nije mogao da funkcionise normalno.Kada sam se preselila u Crnu Goru,svakodnevno smo se cule,a kad je postojala mogucnost,odlazila sam u Srbiju da je posetim.
Umrla je iznenada...Bila je u bolnici,sve je bilo u redu,i kad smo mama i ja to jutro dosle iz Crne Gore direktno u bolnicu,tog casa,kad smo se uputile ka njenoj sobi,umrla je...Tada sam dozivela emotivni sok.Posle izvesnog vremena,kada je ona bila uveliko sahranjena i kada sam se vratila u Crnu Goru,svakog dana sam plakala,sto je trajalo nesto vise od pola godine.Jedne veceri sam je sanjala,nalazila se sa druge strane reke,ja sam svim silama pokusavala da dodjem do nje,a ona mi je tada rekla da prestanem da placem,da vise ne zalim za njom jer zbog toga ne moze da ode...Rekla je da joj lepo tamo gde je,da je sa dedom zajedno(on je umro 2 god pre nje),ali da nema mira jer ja mnogo zalim za njom.Od tada,nisam vise plakala...

explosion
03-09-07, 17:27
Meni Se Jednom Desilo Da U Sobi U Kojoj Nije Bilo Niko Pukne Kristalna Vazna Na Pola.i Dan Danas Ne Znam Kako:)

:w00t531:hvala ti sto si me najezio iako je namrtvo vruce!

Psihologue
03-09-07, 18:55
Dozivljavam svoju intuiciju kao nesto neobjasnjivo..

explosion
04-09-07, 17:46
a ja svoju intuiciju dozivljavam kao nesto prirodno, urodjeno, nesto na sta neki ljudi ne obracaju paznju, a oni sa istancanijim culima i sirim interesovanjima obracaju! shvatam to kao dio onog neistrazenog dijela funkcija ljudskog mozga.

strelac
05-09-07, 00:03
nema na cemu evo sad pade kisa pa nece biti vrucine:)

BlackWoman
12-09-07, 15:23
Ljudi od tehnike bi rekli da je došlo do "napora materijala", tj. nestručno obrađeno staklo je na određenim mjestima "napregnuto" i desi se da jednostavno pukne bez ikakvog dodira.

Truman
12-09-07, 23:03
Par puta sam sanjao nesto sto se obistinilo. Ovako u budnom stanju me intuicija ne sluzi bas najbolje.

Dukileus
13-09-07, 02:37
Meni ( i jos jednoj osobi ) se desilo da 20-tak minuta gledamo nesto sto je moglo da se desi na tom mjestu ali nekih 10-tak godina ranije. Zvuci glupo?

mala_mu
13-09-07, 11:01
Ja sam prosle godine srela momka kojeg sam sanjala. Znaci, nikad do sad ga nisam u ziwotu sanjala ni vidjela, i sretnem ga u 1 gradu na moru. Bila je srijeda, i ja sam isla neka dokumenta da nosim. Noge su mi se okinule bile. Bilo je jos nekih stvari, ali mislim da nisu za owdje.

mozak
13-09-07, 11:19
a jesi ga znala prije?? ajde malo šire to, sad si me zaintrigirala

mala_mu
13-09-07, 11:52
a jesi ga znala prije?? ajde malo šire to, sad si me zaintrigirala
Nisam ga znala prije. A cega malo sire, kad pojma nemam ko ej lik....

mozak
13-09-07, 11:58
čudno, pa nego kazes bilo je tu još nešto...ma ti si sanjala nešto..

mala_mu
13-09-07, 12:00
čudno, pa nego kazes bilo je tu još nešto...ma ti si sanjala nešto..
Pa ja znam da sam sanjala. samo sto mi se ne prica toliko o tome.
:shocked542:

mozak
13-09-07, 13:03
ok. zaboravicu tvoj post br 71..:wacko:

mala_mu
13-09-07, 13:22
ok. zaboravicu tvoj post br 71..:wacko:
Mozes slobodno.

Baron
13-09-07, 13:25
necemo ga zaboraviti tako lako, mala ima pokvarene snove, hehe

mala_mu
13-09-07, 13:41
necemo ga zaboraviti tako lako, mala ima pokvarene snove, hehe
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee odakle znas??:wub2:

Baron
13-09-07, 13:53
Znam, znam, javlja mi se. pa vidis koji je topik.
sad sto mi se cesto javlja nesto u vezi tebe, neznam ko je kriv ;)

mala_mu
13-09-07, 13:57
Znam, znam, javlja mi se. pa vidis koji je topik.
sad sto mi se cesto javlja nesto u vezi tebe, neznam ko je kriv ;)

Pojma nema, vjerujes li mi? Imas kosmare.

Nocturne
04-10-07, 18:41
ne znam ko reche ali...meni se deja vu toliko puta desio da se vishe ne iznenadjujem....kad mi se desi,uhvatim sebe kako govorim rijechi onog ko pricha u tom trenu pored mene i onda se strunim...

FORMICA
04-10-07, 19:15
Pa da kao što rekoh :)

BlackWoman
05-10-07, 11:07
Volim što mi se takve stvari ne dešavaju :whistling2:
Ne "strunjujem" se tako lako.

Amelie
05-10-07, 12:52
u zivotu nisam vidjela nekog ko pije i jede kao mozak...to je stvarno nesto nerealno :)

mala_mu
05-10-07, 13:58
u zivotu nisam vidjela nekog ko pije i jede kao mozak...to je stvarno nesto nerealno :)

I ladno mi co*ek ponese bonbone iz tasne....:frown:

mozak
05-10-07, 14:16
pitajte mary đe su bomboni...ne slušate ih...mene je bilo blam pred onim konobarem...obraz su mi o'kinuli...što se tiče maestra tu sam ga ugasio..

mala_mu
05-10-07, 15:29
pitajte mary đe su bomboni...ne slušate ih...mene je bilo blam pred onim konobarem...obraz su mi o'kinuli...što se tiče maestra tu sam ga ugasio..
A sto coce? Lose ti je bilo?

mozak
05-10-07, 15:46
:trumpet:ne smijem toliko da jedem...

mary
05-10-07, 16:28
ostavila sam bombone konobaru jer nismo imala para vise da platimo koliko je mozak jeo i pio:D:D

liv_tyler
05-10-07, 16:59
Ja sam prosle godine srela momka kojeg sam sanjala. Znaci, nikad do sad ga nisam u ziwotu sanjala ni vidjela, i sretnem ga u 1 gradu na moru. Bila je srijeda, i ja sam isla neka dokumenta da nosim. Noge su mi se okinule bile. Bilo je jos nekih stvari, ali mislim da nisu za owdje.

Ja sam sanjala jednu djevojku koju sam posle upoznala i sa kojom sam se druzila, bile smo jedno vrijeme i najbolje drugarice.
Tad sam bila peti razred mozda, a nju sam upoznala kad je dosla kod nas u sesti razred.
Sanjala sam kako ja, ona i jos neki moji drugovi, vise se ni ne sjecam, setamo ispred zgrade u kojoj sam tad zivjela i neko od nas zamalo da upadne u saht, e sad ne znam da li sam to bila ja ili ona,jedna od nas dvije. Znam samo da sam mami sutradan pricala da sam sanjala neku djevojcicu koju uopste ne poznajem, a u snu sam se druzila s njom, i bilo mi cudno. Nedugo zatim sam je upoznala :unsure:

FORMICA
05-10-07, 17:29
To samo potvrđuje odavno poznatu stvar o živuljastom duhovnom životu čovjeka.:)

mozak
08-10-07, 10:40
ostavila sam bombone konobaru jer nismo imala para vise da platimo koliko je mozak jeo i pio:D:D

...e čuš...popričaćemo mi...

Alekstra
29-10-07, 03:54
Ja sam sanjala jednu djevojku koju sam posle upoznala i sa kojom sam se druzila, bile smo jedno vrijeme i najbolje drugarice.
Tad sam bila peti razred mozda, a nju sam upoznala kad je dosla kod nas u sesti razred.
Sanjala sam kako ja, ona i jos neki moji drugovi, vise se ni ne sjecam, setamo ispred zgrade u kojoj sam tad zivjela i neko od nas zamalo da upadne u saht, e sad ne znam da li sam to bila ja ili ona,jedna od nas dvije. Znam samo da sam mami sutradan pricala da sam sanjala neku djevojcicu koju uopste ne poznajem, a u snu sam se druzila s njom, i bilo mi cudno. Nedugo zatim sam je upoznala :unsure:

I meni se desilo da upoznam osobu, koju sam sanjala nekoliko godina prije toga. Djevojčica, sanjala sam je kako u bijeloj haljini, sa bijelim šeširom skače na jednoj nozi oko moje zgrade. Poslije nekoliko godina djevojčicu upoznajem i saznajem da je po rođenju imala velikih problema sa nogama, operacije... Nisam je odmah prepoznala, ali sam znala da je znam odnekud i sve vrijeme sam pokušavala da se sjetim odakle. Znala sam da je nisam samo srela negdje u prolazu, nego da smo negdje bile zajedno neko vrijeme. Kad sam se ubrzo sjetila, ostala sam zapanjena. Interesantno je da sam je sanjala odprilike te godine kada je rođena, ali je u snu bila onog uzrasta, visine kao kada smo se prvi put srele.

Alekstra
29-10-07, 04:06
Jedne noći, prošle godine, kada sam legla da spavam, kako bih zatvorila oči, tako bih vidjela nekakve demone i razne gadosti. Baš je bilo intenzivno. I zastrašujuće. Sjutradan se čujem sa tatom i kaže mi kako je prijethodne noći imao mnogo teške snove, nikad teže u životu. Ja se sjetim, bila sam sinoć kod njega, vozio me poslije kući, ko zna kroz šta smo prošli... A na putu od njegovog do mog stana se nalazi velika šuma.

Ribica
01-11-07, 02:47
Prije par godina, bila sam pod stresom oko škole i raznih tinejdžerskih problema :biggrin: onako baš umorna i slaba, kada bih legla da spavam prije nego zaspem ili u prvim minutima sna (to ne mogu da odredim) osjetila bih kao nečije disanje pored uva (za vratom). Užasan osjećaj, budna sam a ne mogu da se pomjerim, tijelo mi je paralizovano maltene. To traje par minuta i ja onda zaspem. Kasnije sam vidjela da je to dosta ljudi proživjelo, osjetljivi ljudi koji su u tom periodu bili nešto zabrinuti ili iscrpljeni.

Legolas
01-11-07, 02:58
Ja sam juce doziveo 5 orgazma sa devojcicom. Otisla je kuci raspevana.
Sto bi rekao moj deda pokojni (sila od coveka), "Ma ima i da propevaju".

Vrlo cudno ali istinito. Eto tako to sto se tice mistike i bob marley-a.... :D :superman:

Batboy
01-11-07, 03:35
Ja sam juce doziveo 5 orgazma sa devojcicom. Otisla je kuci raspevana.
Sto bi rekao moj deda pokojni (sila od coveka), "Ma ima i da propevaju".

Vrlo cudno ali istinito. Eto tako to sto se tice mistike i bob marley-a.... :D :superman:

Da ti to ko' Zeko, mnogo puta po malo :D :D

Izvinjavam se svima, malo se šalim :D

Legolas
01-11-07, 16:41
Kakav si gad! :homer89070:
Os i tebe malo da... aaaaaaaaaaaa :D

Hehehehehehehe

explosion
01-11-07, 19:37
Moja kuma je sanjala da joj je sestra trudna dan prije nego joj je ova to saopstila, a sinoc je sanjala da ide na svadbu, ali ne zna ciju. Tu (u snu) su bili moj brat, njegova zena, moj momak (samo sam ja falila :) ). Jutros sam joj saopstila da se udajem. :D

Nije mogla naslutiti ni za jedno od ovo dvoje.