View Full Version : Duvanski Kombinat Podgorica

Pages : [1] 2 3 4

Klađo
06-02-07, 17:30
Dešava li se ovih dana sa Duvanskim Kombinatom Podgorica, isto što i sa KAPG prije deset/dvadeset dana?
Evo tri dana raste po 7-9% dnevno.
Da li je nekoliko jakih igraca jurnulo na akcije DKPG?
Može li brzo izaći, na recimo 1,5?

Dešava se isto što se dešavalo i sa KAPG.
Danas pošto je prodata količina koja je prodata, ponude više nije bilo.

Klađo
06-02-07, 17:39
Pušti Klađo Duvanski, ...

Pa zašto je ovakav juriš na njegove akcije?
Mislim, ne sviđa se ni meni DKPG, ali nemam ništa protiv da kupim sjutra njegove akcije, izađem za 10 dana sa boljom cijenom, tako zaradim nešto na DKPG i pozdravim ga ...

Klađo
07-02-07, 15:24
Zadimilo do nokata

E. V. N., 6. februar 2007

DUVANSKA industrija Niš obustavila je isporuku cigareta za Crnu Goru zbog dvostrukog plaćanja akciza, rekao je Slavoljub Đokić, predsednik sindikata "Nezavisnost" u DIN.

I ranije je bilo najava da će menadžment DIN odustati od isporuke cigareta crnogorskom tržištu, jer su bili prinuđeni da plaćaju akcize i Srbiji i Crnoj Gori. Predstavnici tri sindikata u DIN u utorak su apelovali na Vladu Srbije da izmeni carinsku i poresku politiku pre primene CEFTE i tako spreči izmeštanje proizvodnje "Filip Morisa" iz Niša, do koje bi moglo doći već u julu. Nišlije kažu i da bi Srbija, u slučaju potpisivanja CEFTE bez izmena, gubila od osam dinara po paklici cigareta uvezenih iz Hrvatske. To znači da bi tada hrvatske cigarete bile za toliko jeftinije u odnosu na sadašnje cene.
- Proizvodnja DIN će biti prepolovljena i biće viška radnika, ako se dođe do izmeštanja dela proizvodnje - ukazuuju sindikalci. - Internacionalni brendovi, čija bi proizvodnja mogla da se premesti, čine 50 odsto naše ukupne proizvodnje. Inače, u DIN radi 1.500 rradnika, a dažbine koje plaća ova fabrika čine šest odsto budžetskih uplata.
Državni sekretar Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlatko Sekulović izrazio je u utorak uverenje da duvanske kompanije neće izmeštati proizvodnju iz Srbije, jer duvanske kompanije neće izmeštati proizvodnju iz Srbije, jer postoji mogućnost dogovora države i proizvođača cigareta.
- Srbija će tražiti da se u okviru sporazuma CEFTA omogući ravnopravan pristup proizvodima od duvana na tržištima zemalja članica ove trgovinske zone - rekao je Sekulović. Za mesec dana bi trebalo da bude utvrđena nova politika države prema proizvodnji i preradi duvana do 2012. godine.

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=5&status=jedna&vest=99587&datum=2007-02-06

Cruella
07-02-07, 15:29
Proizvodnja za crnogorsko tržište ostaje u Nišu

Niš, (MINA-BUSINESS) – Duvanska industrija Niš (DIN) neće premjestiti dio proizvodnje za crnogorsko tržište, već će ona ostati u Nišu, saopšteno je danas iz kompanije Filip Moris /Philip Morris/.

U toj kompaniji, koja je vlasnik DIN-a, zadovoljni su što se od nje više neće zahtijevati da plaća akcizu u prometu sa Crnom Gorom, s obzirom da je srpsko Ministarstvo finansija konstatovalo činjenicu da je riječ o spoljnotrgovinskom prometu.

»DIN pozdravlja spremnost Vlade Srbije da obezbijedi ravnopravne uslove poslovanja za sve učesnike na tržištu i nada se da će ubrzo pronaći odgovarajući rješenja i za pitanja prouzrokovana Srednjoevropskim sporazumom o slobodnoj trgovini (CEFTA)«, kazali su iz Filip Morisa.

U fabriku u Nišu, kako su dodali, puno je ulagano sa ciljem da to bude centar proizvodnje u regionu.

»Sve investicije koje su sprovedene u Srbiji imale su cilj da Niš bude regionalni centar. Zbog toga Filip Moris za sada nema namjeru da preuzme Duvanski kombinat Podgorici (DKP)«, saopšteno je agenciji Mina-business.

Filip Moris, kako je navedeno, namjerava da i buduće zadrži takvu dugoročnu strategiju.

zoxy
07-02-07, 16:29
Ili neko zna nesto sto mi ne znamo pa kupuje(u shta sumnjam) ili ce mnogi(osim rijetkih koji ce iskoristiti i iskrcati se na vrijeme) da zaglave ponovo kao i u prethodnim sluchajevima.Duvanski i ZECG su mach sa dvije ostrice,pa kome se kocka neka okusha srecu.

Klađo
07-02-07, 16:36
Ova danasnja izjava iz Nisa sjutra ce 99,9% oboriti cijenu DKPG.
A da je Vlada Srbije nastavila da nervira Philip Moris, prica sa DKPG bi bila kao sa KAPG.

kuch
07-02-07, 21:34
Mislite vi sto ocete al ja vjerujem u duvanski, jer njega ce privatizovat isti ovi o kojima pricate

zoxy
07-02-07, 21:55
Mislite vi sto ocete al ja vjerujem u duvanski, jer njega ce privatizovat isti ovi o kojima pricate
Duvanski moze biti pozitivna pricha,itekako,al za to je potrebnan odredjeni slijed dogadjaja.Pozitivno je sto se najavljuje,jos ce pozitivnije biti ako se bude stvarno radilo jache na suzbijanju sivog trzista cigaretama,bez toga nece nijedna ozbiljnija firma kupiti DKPG.Ukoliko bi se to dovelo do podnosljivih granica,sa prilagodjavanjem zakonske regulative(chime bi se smanjio uticaj FM i njihove jake baze u Srbiji,pod uslovom da ne budu i oni zainteresovani za duvanski) i interesovanjem jakog partnera koji bi bio spreman za kupovinu,to bi postala odlicna akcija.Do tada je nesto slicno ZECG,zavisno od toga kad kupis i kada prodas,mozes da prodjes prilicno fino ili da zaglavis...zona spekulativnih akcija.

nb-campari
08-02-07, 09:53
pomenuh jednom ovu hartiju, no me homer odvrati... videcemo. prije 5-6 godina
su u senti nekakvi japanci kupili fabriku duvana, i to poprilicno platili.

zoxy
08-02-07, 13:39
Ako Duvanski bude ishao u pravom smjeru,bice vremena da se ukrca i na njemu lijepo zaradi,ovo za sada je jos uvijek rulet,samo za one kojima se bash kocka.

Pera Detlic
08-02-07, 13:44

Ti isti Japanci su htjeli da kupe nas duvanski prije nekoliko godina!No kad su vidjeli kako se svercuje po CG ufatili se za glavu i otisli kuci.

Klađo
08-02-07, 13:45
Ako Duvanski bude ishao u pravom smjeru,bice vremena da se ukrca i na njemu lijepo zaradi,ovo za sada je jos uvijek rulet,samo za one kojima se bash kocka.

ja sam se juce ukrcao, ne previse, mislio sam da cu danas puknuti, ali lijepo ide. :)
Promet ce biti danas veci kod DKPG nego recimo kod LUBA.

nb-campari
08-02-07, 14:03
Ti isti Japanci su htjeli da kupe nas duvanski prije nekoliko godina!No kad su vidjeli kako se svercuje po CG ufatili se za glavu i otisli kuci.

sumnjam da je zbog toga, veci (kolicine) je ovamo sverc cigaretama bio.firma NANA u nisu samo zbog toga formirana. na prelzima backa palanka i bogojevo su samo sleperi prelazili. vukovar i borovo selo pomocni magacini
a oni su ipak kupili... mozda je provizija bila pristupacna...

Klađo
08-02-07, 14:33
Posljednji update: 06. Feb 2007, 12:48

Akcionim planom protiv nelegalne prodaje cigareta

Agencija za duvan predložiće crnogorskoj vladi Akcioni plan borbe protiv nelagalne prodaje cigareta.

Vijesti pišu da će plan bit predat do 10. februara, a pripremali su ga predstavnici Uprave policije i Agencije za duvan, koja koordinira aktivnosti drugih državnih organa na suzbijanju sivog, i prati domaće tržište duvanskih proizvoda.

Nacrt jedinstvenog programa borbe protiv sive ekonomije radi se na osnovu sugestija i programa Uprave policije, Uprave carina, Poreske uprave i tržišne inspekcije, a sve u skladu sa posebnim zaključkom Vlade donijetim krajem prošle godine.

Aktivnosti tržišne inspekcije koja na terenu intenzivno radi od kraja novembra pokazale su da sive ekonomije ima i trafikama i drugim legalnim objektima gdje se prodaju cigarete.

Prema podacima do kojih su došli u Agenciji za duvan tokom 2006. procjena je da se svaka treća cigareta u Crnoj Gori proda na sivom tržištu.

Posljednja akcija tržišne inspekcije otkrila je, takođe, značajan udio sive ekonomije i u legalnom prometu duvanskih proizvoda, piše list.

Iz Ministarstva finansija u nekoliko navrata su saopštavali da se radi o gubitku od svega 3-4 miliona eura, dok analiza koja uzima u obzir da se trećina godišnje prodaje odvija mimo legalnih tokova pokazuje da švercerima ostane između 15 i 25 miliona eura.

http://www.pcnen.com/detail.php?module=15&news_id=133

neo
08-02-07, 14:37
Moguce!I premijer je u jednoj izjavi oko nove godine najavio ostru borbu protiv
sivog trzista cigareta.

zoxy
16-02-07, 02:47
SKUPŠTINA AKCIONARA DUVANSKOG KOMBINATA ZAKAZANA ZA 16. MART

Vlada oprašta dug i dobija akcije

Podgorica(MINA-BUSINESS)- Akcionari podgoričkog Duvanskog kombinata razmatraće 16. marta na skupštini predloge odluka o povećanju kapitala na osnovu pretvaranja duga Vladi u akcijski kapital i emisiji akcija.
Predlogom odluke o povećanju kapitala koju je Odbor direktora nedavno usvojio, dug prema Vladi od 9,23 miliona eura bi trebalo da bude pretvoren u 6,98 miliona dionica.
Vrijednost akcijskog kapitala, ukoliko akcionari prihvate odluku, iznosiće 29,01 milion eura, odnosno 21,9 miliona akcija čija je nominalna vrijednost 1,32 eura.
Trenutni akcijski kapital vrijedi 19,7 miliona eura i podijeljen je na 14,9 miliona akcija.
U odluci se navodi da je između DKP-a i Vlade zaključen poseban Ugovor o međusobnim pravima i obavezama o pretvaranju duga u akcije.
Većinski vlasnici akcija DKP-a su fondovi za razvoj i penzijsko invalidsko osiguranje, koji imaju 28,35 i 18,42 odsto, uz Zavod za zapošljavanje sa 4,34 odsto akcija.
Na redovnoj sjednici Skupštine akcionara biće razmatrane izmjene i dopune Statuta, a biraće se i članovi Borda direktora i revizor poslovanja za prošlu godinu.

http://www.vijesti.cg.yu/naslovna.php?akcija=vijest&id=227578

Klađo
06-03-07, 14:45
Danas je proslo ni manje ni vise nego 421.939 akcija, preko 500 000 eura je uloženo u DKPG!
Ima li ko kakvu informaciju, što bi ovo trebalo da znači?

Bella
07-03-07, 16:59
Osjeca se u zraku da ce DKPG ovih dana ici vrtoglavo gore. Sto Vi mislite? Danas nije bilo moguce kupiti ili dokupiti niti jednu akciju a tako ce biti i narednih dana. Ja imam par stotina ali sheta sto sam nepushac pa ne kupih koju hiljadicu :)
A i Komunalna inspekcija se konacno uhvatila u kostac, vjerovatno se priprema teren za poznatog kupca (sa licencom) za taj akcizni proizvod.

robin_hud
07-03-07, 17:17
Osjeca se u zraku da ce DKPG ovih dana ici vrtoglavo gore. Sto Vi mislite? Danas nije bilo moguce kupiti ili dokupiti niti jednu akciju a tako ce biti i narednih dana. Ja imam par stotina ali sheta sto sam nepushac pa ne kupih koju hiljadicu :)
A i Komunalna inspekcija se konacno uhvatila u kostac, vjerovatno se priprema teren za poznatog kupca (sa licencom) za taj akcizni proizvod.

To tri stotinice ne ispušćaj iz ruku , e što ga ne kupih kukavac malo više, nebiva sad a zna sam evo neko vrijeme da se sprema nesto krupno.
Ne drhti zato Bela kad dodje na dva čvrsto drzi da ti ne otmu to malo što imaš

Barbabaro
07-03-07, 17:20
A hoće li doći na dva ?

Klađo
07-03-07, 18:17
Trebali bi uložiti malo truda pa pogledati, topic o Duvanskom već postoji, i to je čak na ovoj stranici.

BOB
07-03-07, 18:21
Vlada CG ce dug koji kombinat ima prema njoj pretvoriti u akcije 16. marta. Uporedo sa tim ide i akcija ministarstva finansija na suzbijanju sivog trzista. Jedan od uslova (glavni) da se privatizuje kombinat je da se nelegalno trziste suzbije. U takvim uslovima mozda su i hrvati zainteresovani. Vujanovic prekosjutra ide u Zagreb na Mesicev poziv. Mozda je jedna od tema i ovo. Podsjecam da je privredna delegacija hrvatske dolazila i razgovarala o DKP, izrazila zainteresovanost i nagalasila da je sivo trziste problem. A taj problem pocinje da se resava.

Nebojsa
07-03-07, 19:04
A hoće li doći na dva ?

mislim da ce ici mnogo vise ako se privatizuje....moje mishljenje o tome

BOB
07-03-07, 19:28
U prilog mojem misljenju idu i sledeci podaci. Naime, akcije DKPG koje su danas prodate za 5 minuta preko budvanske brokerske kuche Oniks, su hrvati. Tacnije, hrvatske banke koje obavljaju kastodi poslove, tj. trguju
za poznatog kupca. Na tenderima za privatizaciju niko se nije javio, ali je bilo onih koji su se interesovali. Medju njima Japan tabako, Britiss-ameriken tobako BAT kao i hrvati. Oni su trazili da se odvoji proizvodnja od prodaje, otpusti visak
zaposlenih i prekine ulicna prodaja. Mislim da je prvi zahtjev vec ispostovan, a u prethodnom komentaru sam naveo da je u toku i realizacija drugih zahtjeva. Sjutra ce DKPG ici na jos +10%, jer je to maksimalno koliko moze da se penje za jedan dan.

Barbabaro
07-03-07, 20:48
mislim da ce ici mnogo vise ako se privatizuje....moje mishljenje o tome

Znači, isplatilo bi se prodati Plantaže i kupiti Duvanski i to u kratkom roku...

Shajo
07-03-07, 21:08
U prilog mojem misljenju idu i sledeci podaci. Naime, akcije DKPG koje su danas prodate za 5 minuta preko budvanske brokerske kuche Oniks, su hrvati. Tacnije, hrvatske banke koje obavljaju kastodi poslove, tj. trguju
za poznatog kupca. Na tenderima za privatizaciju niko se nije javio, ali je bilo onih koji su se interesovali. Medju njima Japan tabako, Britiss-ameriken tobako BAT kao i hrvati. Oni su trazili da se odvoji proizvodnja od prodaje, otpusti visak
zaposlenih i prekine ulicna prodaja. Mislim da je prvi zahtjev vec ispostovan, a u prethodnom komentaru sam naveo da je u toku i realizacija drugih zahtjeva. Sjutra ce DKPG ici na jos +10%, jer je to maksimalno koliko moze da se penje za jedan dan.Brzo će bit i prodaja odvojena jer ima interesent za kupovinu iste.Taj kupac je skoro otkupio dvije firme koje su držale kioske u Crmoj Gori a ostalo je još samo da kupi Duvan komerc koji je u sastavu DKPG.

ljubo
08-03-07, 09:10
Jutros je bio clanak u Vujestima koji objasnjava ovakav skok akcija Radoje Dakica i Duvanskog. Kaze otpriike da je plan da se fabrika DKPG seli u Bar u Slobodnu Zonu, a da se na zemljistu sadasnje fabrike i zemljistu Radoje Dakica planira izgradnja stambeno poslovnog centra. Takodje kazu da crnogorski duvanski lobi koji je organizovao krijumcarenje cigara 90 - tih je iza kupovine iako se trguju akcije preko Podravske Banke - kako ne bi mogli uci u trag pravim kupcima.

Klađo
08-03-07, 09:56
Jutros je bio clanak u Vujestima koji objasnjava ovakav skok akcija Radoje Dakica i Duvanskog. Kaze otpriike da je plan da se fabrika DKPG seli u Bar u Slobodnu Zonu, a da se na zemljistu sadasnje fabrike i zemljistu Radoje Dakica planira izgradnja stambeno poslovnog centra. Takodje kazu da crnogorski duvanski lobi koji je organizovao krijumcarenje cigara 90 - tih je iza kupovine iako se trguju akcije preko Podravske Banke - kako ne bi mogli uci u trag pravim kupcima.

To su sve pricice za malu djecu potplacenih novinara.
Pokusavaju da obore cijenu, ne bi li neko, ko je podmitio tog novinara, jeftino trgovao akcije DKPG.

ljubo
08-03-07, 10:07
Izvini ali drzava planira da ti otkupi dug, preseli te u Bar na 50 metara od mora i proda zemlju na licitaciji. To ne zvuci kao clanak za obaranje cijene meni

Bella
08-03-07, 10:11
Trebali bi uložiti malo truda pa pogledati, topic o Duvanskom već postoji, i to je čak na ovoj stranici.

Da, izvinjavam se jer sam na brzinu to otkucala pa nisam primijetila. Nadam se da nije neki veliki grijeh.

p.s. Hvala na savjetu, naravno da ih necu prodati. Mislim da ce doci i na 4 i to vrlo brzo ;)

Klađo
08-03-07, 10:12
Izvini ali drzava planira da ti otkupi dug, preseli te u Bar na 50 metara od mora i proda zemlju na licitaciji. To ne zvuci kao clanak za obaranje cijene meni

Je li neko iz Vlade objavio tu namjeru?
Ili je informacija, "kako naša novina saznaje"?

Shajo
08-03-07, 10:53
Je li neko iz Vlade objavio tu namjeru?
Ili je informacija, "kako naša novina saznaje"?Jutros sam htio da dokupim DKPG ali mi ovi iz VIPa kažu da ga nema u ponudi a tražnja je na 1.56

Pera Detlic
08-03-07, 10:54
To su sve pricice za malu djecu potplacenih novinara.
Pokusavaju da obore cijenu, ne bi li neko, ko je podmitio tog novinara, jeftino trgovao akcije DKPG.

Ja bih umjesto ovog prvog stavio- naduvaju ,
a umjesto drugog-skupo prodaju.

Klađo
08-03-07, 11:04
Ja bih umjesto ovog prvog stavio- naduvaju ,
a umjesto drugog-skupo prodaju.

Pričicom, da iza Podravske Banke stoje naši biznismeni (narod čita - mafijaši), pokušavaju da uplaše vlasnike akcije i da ih nagovore da jeftino prodaju akcije.

Zapamtite.
Prekjuče je prodato za preko 500 000 eura akcija DKPG!!!
Preko 500 000 eura!
Takve dane trgovanja rijetko kad imaju i 20 puta jače firme od DKPG.

Prema tome, taj koji je ulčožio u DKPG u jednom danu 500 000 jako dobro zna što radi.

ljubo
08-03-07, 11:09
Ili je neko blefirao da bi izasao iz DKPG na talasu euforije... :)

@kladjo
Ovlas sam procitao, mislim da se pozivaju na neke zvanicne planove

Klađo
08-03-07, 11:19
Ili je neko blefirao da bi izasao iz DKPG na talasu euforije... :)

E onda je fenomenalno izblefirao!
Izzradili su ljude za 500 000 eura!

Pera Detlic
08-03-07, 11:28
E onda je fenomenalno izblefirao!
Izzradili su ljude za 500 000 eura!

A sta bi rekao za plap?Koliki je promet bio prije 20 dana,600 hiljada jel tako?
I da li bi kupovao plap?

Klađo
08-03-07, 12:00
A sta bi rekao za plap?Koliki je promet bio prije 20 dana,600 hiljada jel tako?
I da li bi kupovao plap?

To je narod kupovao, narod voli PLAP.
DKPG od te 500 000 ni 10 000 nije od obicnog naroda.
I PLAP je 10 puta jaca firma o DKPG, za PLAP 600 000 nije tako strasno, ali DKPG je mala firma da bi se njenim akcijama trgovalo za 500 000 eura u jednom danu.
Neko ima jake informacije.

robin_hud
08-03-07, 19:14
Psi laju karavani prolaze.....

Tako je mayo a kladjov kom.je ok .Nije to obican narod kupovao.
Taman mi je nalog danas dosao na red za kupnju ,strbnuo nekih 400 kom i tu se prodaja zaustivila ,kakav sam baksuz.
Sjutra ponovo u soping ali necu kasniti

Derek_Trotter
08-03-07, 19:18
Ne bih rekao da je u pitanju blefiranje.
Samo me interesuje jedna stvar a to je kolika je povrsina zemljista Duvanskog. Ima li ko tu informaciju. Evo zasto pitam. Ko god da ga kupi moze da prodajom tog zemljista izvrsi neophodna ulaganja i da mu fabrika ispadne dzabe. Saznacu koliko tamo u okolini kosta kvadrat placa pa cemo prostom racunicom doci do neke sume. Vidjecemo koliki je red velicina tu u pitanju, samo da prvo saznamo o kojoj se povrsini radi.

marko
08-03-07, 19:20
Povrsina od priblizno 50 000 m2

Derek_Trotter
08-03-07, 19:25
Evo mi je drugarica upravo rekla da joj je prijatelj tamo kupio plac po cijeni oko 700 eura po kvadratu. To bi onda znacilo da samo zemljiste vrijedi 35 000 000. Mada u komadu vjerovatno dodje jeftinije

marko
08-03-07, 19:27
Evo mi je drugarica upravo rekla da joj je prijatelj tamo kupio plac po cijeni oko 700 eura po kvadratu. To bi onda znacilo da samo zemljiste vrijedi 35 000 000. Mada u komadu vjerovatno dodje jeftinije

cudna cifra za kvadrat? Jeli ona sigurna ili je zaboravila zarez?

Shajo
08-03-07, 19:33
cudna cifra za kvadrat? Jeli ona sigurna ili je zaboravila zarez?Opština je prodavala juče zemljište u Podgorici na raznim lokacijama i to je cijema mislim što je Derk i kazo tačna.

marko
08-03-07, 19:52
Opština je prodavala juče zemljište u Podgorici na raznim lokacijama i to je cijema mislim što je Derk i kazo tačna.

Juce je Fab LIVE toliko platio plac pored mosta milenijum. Za ostale lokacije ne znam.

Homer
08-03-07, 19:56
Juce je Fab LIVE toliko platio plac pored mosta milenijum. Za ostale lokacije ne znam.

Da, na prostoru stare kasarne Morača, cijena je 700€/m2. Na prostoru DKP-a nema šanse da se postigne preko 300€/m2. Možda je i to mnogo?

Shajo
08-03-07, 19:57
Juce je Fab LIVE toliko platio plac pored mosta milenijum. Za ostale lokacije ne znam.FAB LAJF GA plaća?????a kako se ponašao na licitaciji onaj koji ga je bio kupio prije nekoliko mjeseci po 2710 eura .

marko
08-03-07, 19:58
Da, na prostoru stare kasarne Morača, cijena je 700€/m2. Na prostoru DKP-a nema šanse da se postigne preko 300€/m2. Možda je i to mnogo?

Mislim da je opstina plac Radoja Dakica prodala oko 250 evra/m2

marko
08-03-07, 19:59
FAB LAJF GA plaća?????a kako se ponašao na licitaciji onaj koji ga je bio kupio prije nekoliko mjeseci po 2710 eura .

Cijevna komerc je odustala od kupovine pre nekoliko nedelja. Igra .

Derek_Trotter
08-03-07, 20:01
@Homer
Pa i meni 700 eura na toj lokaciji izgleda previse. Mada te se cijene mijenjaju iz dana u dan. Mozda je razlog ovog naglog skoka neki drugi.

Homer
08-03-07, 20:02
FAB LAJF GA plaća?????a kako se ponašao na licitaciji onaj koji ga je bio kupio prije nekoliko mjeseci po 2710 eura .

Cijevna komerc je izgubila učešće od 80.000€, ali je zato nategla cijene stanova (posle toga cijene su višestruko skočile), tako da joj je ovo bio izvanredan marketinški potez. Višestruko joj se povratilo!

Derek_Trotter
08-03-07, 20:02
@Homer
Pa i meni 700 eura na toj lokaciji izgleda previse. Realnija mi je ta tvoja od 300. Mada te se cijene mijenjaju iz dana u dan. Mozda je razlog ovog naglog skoka neki drugi.

happy pessimist
08-03-07, 20:06
OK, zemljiste moze kostati izmedju 15 i 20mil eura, onaj komad. Sto imaju oni jos od imovine i koliko duvanski vrijedi kao firma? Imaju li oni kakav monopol, licence, sirovine, itd, itd.?

Pera Detlic
08-03-07, 20:10

Fab Liveu je to skoro poklonjeno,to je najbolja raspoloziva zemlja u PG!

Grci kupili dio kasarne "Morača"

~Zemljište koje je svojevremeno "Cijevna komerc" kupila po cijeni od 2.710 eura po kvadratu, pa zatim odustala od kupovine, juče prodato "Fab lajvu" za svega 703 eura po kvadratu
Dio zemljišta bivše kasarne Morača, parcela za objekte 3d i 3e, južno od mosta Milenijum u Podgorici, koji je prije nekoliko mjeseci na kratko dostigao rekordnu cijenu od 2.710 eura po kvadratu, juče je na javnom nadmetanju u organizaciji gradske uprave prodato preduzeću Fab lajv za svega 703 eura po kvadratu, odnosno 1.476.864 eura ukupno. Istovremeno, obližnje dvije parcele na samoj obali Morače, koje su bile vlasništvo Ministarstva finansija, prodate su po cijeni od 1.025 eura za kvadrat, odnosno za ukupnu sumu od 3.543.425 eura kompaniji First financial Group. Još jedna parcela na tom prostoru, koja je, kao i prva, pripadala Glavnom gradu prodata je po cijeni od 704 eura, takođe kompaniji First financial Group.
Prodaja parcela za objekte 3d i 3e na javnom nadmetanju u novembru prošle godine preduzeću Cijevna komerc za rekordnih 2.710 eura po kvadratu izazvala je svojevrsnu senzaciju na tržištu nekretnina. Međutim, Cijevna komerc je ubrzo odustala od kupovine. Vlasnik preduzeća Danilo Petrović nije želio da kaže koji su razlozi za takav postupak, a u javnosti se nagađalo, između ostalog, da se radilo o fiktivnoj prodaji kako bi se izazvao porast cijena nekretnina. Cijevna komerc je i sinoć bila prijavljena na nadmetanje za tu parcelu, ali nije davala ponude iznad početne cijene, koja je za sve parcele na prostoru bivše kasarne iznosila 700 eura po kvadratu.
Vlasnik Fab lajv Jovan Popović, koji je sinoć kupio to zemljište, najavio je da će njegovo preduzeće u izgradnju poslovnog objekta na njemu uložiti između šest i sedam miliona eura.
- Radićemo poslovni prostor koji će biti namijenjen velikim kompanijama i ambasadama koje dolaze u Crnu Goru. Mislim da je to idealan prostor za tako nešto - rekao je Popović.
Prema riječima Vanje Mugoše, ovlašćenog zastupnika kompanije First financial Group, to preduzeće, čiji je izvršni direktor grčki državljanin Petros Stathis, na parceli koju je kupilo od Glavnog grada gradiće hotel, kako i predviđa DUP. Na parcelama koje je toj kompaniji prodalo Ministarstvo finansija predviđena su dva četvorospratna objekta namijenjena centralnim djelatnostima.
Na sinoćnjoj licitaciji, koju je organizovao Glavni grad, prodato je još pet parcela. Zemljište površine 2.945 kvadrata na prostoru DUP-a "Konik - Stari aerodrom", na kojoj je planiran objekat visine četiri sprata sa potkrovljem, kupilo je preduzeće Transpetrol po cijeni od 525 eura. Početna cijena je iznosila 130 eura po kvadratu.
Preduzeće BK komerc kupilo je parcelu površine 707 kvadrata na Zabjelu, nedaleko od fabrike Hemomont, gdje je predviđena izgradnja trospratnog objekta, za 472 eura po kvadratu. Početna cijena bila je 140 eura po kvadratu.
Parcela površine 7.848 uz magistralu u Donjoj Gorici prodata je preduzeću Alijansa za 73 eura po kvadratu, a susjedna površine 4.086 kvadrata preduzeću Zetagradnja za 82 eura po kvadratu. Početna cijena za obje parcele bila je 70 eura po kvadratu.
Urbanistička parcela površine 800 kvadrata, na prostoru DUP-a "1. maj", namijenjena stambeno-poslovnim objektima u nizu, prodata je preduzeću Uniprom za 850 eura po kvadratu. Početni iznos bio je 210 eura po kvadratu.
Građevinsko zemljište na Plavnici, površine 116.885 kvadrata, kupilo je preduzeće Ekoturs za 9,45 eura po kvadratu. Početni iznos bio je 6,45 eura.
Prema riječima Dragana Krušića, savjetnika gradonačelnika Podgorice i predsjednika Komisije za prodaju, postignute cijene zemljišta izraz su trenutnog stanja na tržištu.

S.P.

Shajo
08-03-07, 20:14
@Homer
Pa i meni 700 eura na toj lokaciji izgleda previse. Realnija mi je ta tvoja od 300. Mada te se cijene mijenjaju iz dana u dan. Mozda je razlog ovog naglog skoka neki drugi.A jeli ti logično da se 800 kvadrata u MZ 1 Maj to je kod R.Dakića proda po 850 eura.

Homer
08-03-07, 20:19
S obzirom ko je vlasnik Uniproma, treba ići za njim!

Mene nemojte pitat ko je ne mogu više da brišem postove!

Pera Detlic
08-03-07, 20:21
A jeli ti logično da se 800 kvadrata u MZ 1 Maj to je kod R.Dakića proda po 850 eura.

Da,da...
Ta zemlja da kosta 850 a kod kasarne Moraca 700!:eek:
Van svake logike i pameti.

happy pessimist
08-03-07, 23:18
Ljudi, nemojte se pitati koliko ce kostati zemlja o kojom pricamo, nego se zapitajte koliko ce kostati kvadrat prostora izgradjenog uz Delta centar! :oops:

maya
09-03-07, 00:54
To sam htela pesimist upravo rec, a i tuda su, kako mi se cini predvidjene zgrade neke u produzetku do semafora, a m2 preko puta decje bolnice, znaci, van glavnog puta je skoro prodat po 700e, ocigledno da ja i Derekova prijateljica imamo zajednickog prijatelja. Mislim da zemljiste DKPG nije bas predvidjeno za zgrade nego za nesto puno puno zanimljivije....otom potom nebih da baksuziram

robin_hud
09-03-07, 09:00
Povuceni svi nalozi sa prodaje ,ni za lijeka

Sandra Bullock
09-03-07, 17:44
Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Cijena akcije Duvanskog kombinata od ponedjeljka će moći da se mijenja najviše 25 odsto, umjesto dosadašnjih deset, odlučio je danas Odbor direktora Nex Montenegro berze.

Promjena ograničenja kursa ove akcije, koja se kotira na Nex-ovoj B listi, biće privremena.

Akcija Duvanskog je prethodnih dana rasla po kotiranim kompanijama maksimalno dozvoljenih deset odsto.
http://www.mina.cg.yu/

happy pessimist
09-03-07, 18:09
Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Cijena akcije Duvanskog kombinata od ponedjeljka će moći da se mijenja najviše 25 odsto, umjesto dosadašnjih deset, odlučio je danas Odbor direktora Nex Montenegro berze.

Promjena ograničenja kursa ove akcije, koja se kotira na Nex-ovoj B listi, biće privremena.

Akcija Duvanskog je prethodnih dana rasla po kotiranim kompanijama maksimalno dozvoljenih deset odsto.

Kakav ce ovo rulet da bude.... Mozda se i uspije uci u DKPG, no je ipak vaznije uspjeti izaci, cini mi se...

Shajo
09-03-07, 19:24

Hvala na lijepim vijestima.

Sandra Bullock
09-03-07, 19:25
Molim i drugi put. :)

robin_hud
09-03-07, 20:12
Kako je vladalo danas raspolozenje za prodaju, tacnije niko nije zelio prodati akcije duvanskog ne bi me iznenadilo da tako bude i u ponedeljak bez obzira na dozvoljenih + 25%

Shajo
09-03-07, 21:32
Kako je vladalo danas raspolozenje za prodaju, tacnije niko nije zelio prodati akcije duvanskog ne bi me iznenadilo da tako bude i u ponedeljak bez obzira na dozvoljenih + 25%
Cijena Radoje Dakića danas 8.78 eura.Koliko može ići Duvanski sobzirom da su jedan preko puta drugog.Mislim da nije na B listi da bi bio oko polovine ove cijene.

robin_hud
10-03-07, 22:41
Cijena Radoje Dakića danas 8.78 eura.Koliko može ići Duvanski sobzirom da su jedan preko puta drugog.Mislim da nije na B listi da bi bio oko polovine ove cijene.

IMA TI OVA SMISLA!

hi.end
11-03-07, 20:13
Ako ispostuju obecanja i izvrse raciju na tajna skladista,cigare ce da skoce duplo.Zapamtite,narod nece da ostavi cigare,nego ce da pusi point.Pusenje je bolest.Eto odgovora.NOMINALA NEMA VEZE.HE HE

maya
11-03-07, 21:26
Hepy ti stvarno imas ideja, vise mi se svidja da duvanski kupuju duvanski bosovi ili kupuju ovi sto oce stanove da grade

pecacg
12-03-07, 11:50
SKANDAL - Prošlonedjeljna hit trgovina akcija Duvanskog kombinata na berzi dobila drugo naličje: da li je bio ravnopravan tretman svih kupaca

''Vidoviti'' trgovci ili insajd informacije

PODGORICA - Nekoliko potencijalnih kupaca akcija Duvanskog kombinata ustvrdilo je juče reporteru Republike da su pojedini “igrači” znali unaprijed odluku Odbora Nex berze, da će cijena te kompanije od ponedjeljka moći da se mijenja najviše 25 odsto, umjesto dosadašnjih 10, čime su stekli uslove da oni preko reda kupe akcije podgoričkog proizvođača cigareta, i time dovedu ostale kupce u neravnopravan položaj. U petak popodne, Odbor direktora Nex Montenegro berze odlučio je da će cijena akcije Duvanskog kombinata od ponedjeljka moći da se mijenja najviše 25 odsto, umjesto dosadašnjih 10. Ekonomska redakcija Republike je na svojoj e-mail adresi dobila saopštenje Nex berze u 17 sati i 14 minuta, dok je istu informaciju agencija Mina biznis objavila 13 minuta kasnije. Podsjetimo, radno vrijeme na berzama traje do 15 h. Dakle, mediji su dobili i objavili tu (zvaničnu) informaciju, više od dva sata nakon završetka radnog dana na berzama. Sad se postavlja logično pitanje: Kako je moguće da su pojedini potencijalni kupci akcija Duvanskog kombinata, kako tvrde izvori Republike, nekoliko sati prije objavljivanja odluke Odbora direktora Nex berze, na maksimalnu cijenu iz petka od 1.718 eura umjesto 10 procenata ukalkulisali na svoje kupovne naloge cijelih 25 procenata više?
- Odgovor je krajnje jednostavan – pojedini kupci su već znali buduću odluku uprave Nex berze, odnosno imali su nedozvoljenu insajd informaciju, koja će im u ponedjeljak omogućiti da ispred reda kupe akcije DKP-a! - tvrde uzvori našeg lista.
Na ovaj način, potencijalni kupci, koji su vjerujući da će ograničenje variranja cijene od ponedjeljka iznositi standardnih 10 odsto, dovedeni u neravnopravan položaj u odnosu na “vidovite” trgovce koji su “pretpostavili” da će doći do promjene cijene kotirane akcije za cijelih dva i po puta više.
Na transparentnim tržištima kapitala u regionu, u ovakvim ili sličnim slučajevima, reagovala bi nadležna regulatorna agencija i privremeno zabranila trgovinu akcijama preduzeća za koje se sumnja da svi potencijalni kupci, prilikom kupovine, nijesu imali ravnopravan tretman u informacijama – objašnjavaju izvori Republike. Akcija Duvanskog kombinata je ovu radnu sedmicu završila na 1,72 eura, 43 odsto više nego prošlu, a prodato ih je oko 582.000 za ukupno 779.480 eura.
Predrag Zečević
Đikanović: Sve po propisu
Predsjednik Komisije za hartije od vrijednosti Zoran Đikanović kazao je Republici da je odbor direktora NEX berze postupio u skladu sa propisima. - Svaka berza ima pravo da odredi dozvoljenu veličinu dnevne promjene cijene neke kompanije na kotacijii, bez obzira da li se radi o 10 ili 25 procenata – objasnio je Đikanović. Prema njegovom mišljenju, svi potencijalni kupci akcija podgoričkog proizvođača cigareta su u petak jednovremeno obaviješteni o maksimalnoj promjeni dnevnog kretanja cijene akcije na kotaciji. - Niko od budućih i potencijalnih akcionara nije doveden u neravnopravan položaj jer će svako od njih prilikom kupovine akcija Duvanskog kombinata moći da mijenja kupovne naloge, a trgovina po novim pravilima, će početi u ponedjeljak – zaključio je Đikanović.

Nebojsa
12-03-07, 14:22
Znači, isplatilo bi se prodati Plantaže i kupiti Duvanski i to u kratkom roku...

vjerovatno da bi,ali nemoj da ides kao muva bez glave,respitaj se josh negdje,ali mislim da duvanski ima jacu perspektivu od plantaza,s obzirom da svi kazu da su plantaze predcijenjene----mada i ja imam akcije plantaza,i necu ih prodavati prije kraja sezone--mislim da ce i one ici gore u tom periodu,bez obzira na to sto su one vec sada predcijenjene!!!
ali u svakom slucaju mislim da ce biti jaca zarada na duvanski---posebno na duzi period

BOB
12-03-07, 20:32
Ima li ko ponudu i potraznju za DGP za sjutra. I kakvi su izgledi, da li ce opet ici + 25%

Homer
12-03-07, 20:37
Ima li ko ponudu i potraznju za DGP za sjutra. I kakvi su izgledi, da li ce opet ici + 25%

Izgledi su dobri, ili bolje rečeno izvesni!

BOB
12-03-07, 20:42
Znaci i sjutra ce ici 25%. Ima li ko analizu do koliko bi mogao da ide ili kad bi bilo najbolje izaci? Znam da su sve prognoze nezahvalne ali nesto me kopka da li i DKPG moze poput Radoja Dakica, jer je cini mi se tu situacija slicna - interesantno je zemljiste. Koliko ga ima Radoje Dakic, zna li ko?

Sandra Bullock
13-03-07, 22:04
Nikud bez Caneta
Dodjeli nagrade u Vili "Montenegro", američkog biznismena Donalda Trampa, u petak za najluksuzniji hotel na Crnogorskom primorju prisustvovao je i kontroverzni biznismen Stanko-Cane Subotić, u društvu sa predsjednikom i potpredsjednikom vladajuće Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem i Svetozarom Marovićem. Cane je i izgradio Vilu "Montenegro", za koju se sada tvrdi da nije njegovo vlasništvo. Biznismen iz Uba svojevremeno je beskamatnim kreditom omogućio Đukanoviću, dok je bio premijer, kupovinu luksuznog čarter aviona vrijednog 17 miliona eura, koji je godinu nakon kupovine prodala za 12 miliona.
Cane se vezuje za preuzimanje takozvanog tranzita cigareta u Crnoj Gori od 1997. godine i njegovo ime se pominje u vezi sa istragama o švercu duvana koje vode italijansko i njemačko državno tužilaštvo. Ovo je prvi put da Đukanović i Marović javno nastupaju u društvu sa ovim biznismenom, koji je odlučio da privatizuje Duvanski kombinat.
Subotić je 1959. godine rođen u selu Kalinovac, kod Uba kao šesto dijete oca radnika i majke domaćice. Završio je srednju ekonomsku školu. Tvrdi da je počeo da zarađuje od 1979. i to u peglaonici porodične pariške radionice za proizvodnju vrhunske konfekcije. Početkom 90-ih godina se vratio kući, otvorio firmu Mia, kupio 12 butika, štancovao kopije modnih originala, uvozio je perjane jakne za Robnu kuću Beograd, aluminijumski prah za proizvodnju građevinskih blokova, metražu, izvozio je tešku konfekciju... U posao sa cigaretama se upustio, kako tvrdi, kad mu je Makedonija tabak ostala dužna neke pare. U to je vrijeme, nakratko, bio i hrvatski državljanin. Trenutno cigarete predstavljaju oko četvrtine njegovog poslovanja, ima i mesaru, partner je u dvije francuske vinarije, u Grčkoj i Rusiji ima firme koje se bave distribucijom bezalkoholnih pića, energetskih napitaka, sportske opreme... Ima masu optužbi i advokata koji ih svakodnevno demantuju, kao i naramak privatnih i drugih tužbi, tako da nije baš najpametnije čačkati mečku...
http://www.dan.cg.yu/?nivo=3&rubrika=Povodi&datum=2007-03-13&clanak=91522

malijoza
14-03-07, 09:36
Los je los, uzasno je los.

Nema nikakve trzisnelogike za kupovinom ovih akcija...

Znaci zemlja moze da vrijedi, ali da bi po sadasnjim cijenama stvarno opravdao ulaganja, mora da ima 4 hektara zemlje. Ima li to DKPG?

TO po cijenama od 100 eur po kvadratu

Shajo
14-03-07, 10:27

Znaci zemlja moze da vrijedi, ali da bi po sadasnjim cijenama stvarno opravdao ulaganja, mora da ima 4 hektara zemlje. Ima li to DKPG?

TO po cijenama od 100 eur po kvadratuTI si skspert za svaku oblast izgleda.

marko
14-03-07, 10:45

TO po cijenama od 100 eur po kvadratu

Da si citao prethodne postove znao bi da ima 5 ha i da za tu cijenu po kvadratu ni u Golubovcima ne bi mogao da trgujes.
Druga stvar je koliko je realno racunati vrijednost neke proizvodne kompanije preko nekretnina koje posjeduje

malijoza
14-03-07, 10:54
Da si citao prethodne postove znao bi da ima 5 ha i da za tu cijenu po kvadratu ni u Golubovcima ne bi mogao da trgujes.
Druga stvar je koliko je realno racunati vrijednost neke proizvodne kompanije preko nekretnina koje posjeduje

Pa tu si u pravu, za 100 eur ni u Golubovce...

Takodje si u pravu da se ne moze procijeniti vrijednost neke proizvodne kompanije preko nekretnine. Ali ako procijenimo vrijednost te kompanije preko proizvodnih kapaciteta onda bi vrijedio 0.50 eur po akciji...

ciao

Sandra Bullock
14-03-07, 16:06
DUVANSKI KOMBINAT - OGRANIČENJE
Ograničenje od sjutra opet deset odsto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Nex Montenegro berze ukinuo je danas, nakon svega tri dana primjene, sopstvenu odluku o privremenoj promjeni ograničenja dnevnog odstupanja cijene akcija Duvanskog kombinata sa deset na 25 odsto u odnosu na prethodni dan.

Nova odluka objašnjena je uspostavljanjem tržišne ravnoteže, čiji je izostanak bio povod za prethodnu.

Akcijama Duvanskog, koje se kotiraju na B listi Nex-a, od sjutra će se opet trgovati po cijenama koje od onih iz prethodnog radnog dana odstupaju najviše deset odsto.

Uoči prethodne odluke berze, akcija Duvanskog je nekoliko dana rasla po kotiranim kompanijama maksimalno dozvoljenih deset odsto.

Nakon što je ograničenje u petak povećano na 25 odsto od ponedjeljka, dio investitora prigovarao je da nije bio u ravnopravnom položaju sa ostalima, koji su znali da će ono privremeno porasti, pa su ga ukalkulisali u svoje naloge i tako došli do akcija Duvanskog preko reda.

Iz berze je objašnjeno da su sa odlukom svi upoznati u isto vrijeme, kao i da su brokeri koji su tražili promjenu ograničenja samo unaprijed računali da će to biti i učinjeno.

BOB
14-03-07, 16:21
Jako me kopka sva situacija oko akcija DKPG. Mislio sam ih prodati jos juce, ali sam racunao da ima osnova za rast. I ove ad hoc odluke Nex Montenegro berze su mi sumnjive. Izgleda da nijesam dorastao igracima. U pravu ste za to da se vrijednost kompanije ne racuna cijenom zemljista, ali u slucaju Duvanskog to je jako znacajna stavka iz razloga sto vrijednost zemljista je jedino sto je jako interesantno. Fabrika je u drugom planu. I cijena zemljista u dijelu grada gdje se nalazi DKPG je daleko iznad 100 eura. Mislim da moze ici na 400.

pecacg
14-03-07, 17:12
Slovenačka firma "Akcija" je od podgoričkih vlasti kupila parcelu preko puta hotela Bolići po cijeni od 1.000 eura za kvadrat.Zemljište gdje je Duvanski vrijedi 500-1.000 eura po kvadratu

BOB
14-03-07, 17:15
A gdje se nalazi taj hotel "Bolici" ? I kolika je ta parcela. Nije ista cijena za 5 hektara i za neki plac.

maya
14-03-07, 17:18
a gde je taj hotel?

pecacg
14-03-07, 17:18
Gradska vlast prodala zemljište preko puta lokacije hotela “Bolići”, kupci već najavili da će graditi zgrade

Niče grad na Cetinjskom putu

PODGORICA - Slovenačka kompanija “Akcija” koje je na aukciji od podgoričkih gradskih vlasti kupila parcelu preko puta lokacije na kojoj se gradi hotel “Bolići” planira da na tom prostoru sagradi četvorospratnice, gdje će uglavnom dominirati ekskluzivni poslovni prostori – saopšteno je Republici iz te kompanije.
U “Akciji”, iza koje stoji slovenački biznismen Peter Drašler, je kazano Republici da su zemljište površine 1.640 metara kvadratnih, platili po cijeni od 1.013 eura po kvadratu, što je druga po veličini postignuta cijena građevinskog zemljišta u Podgorici.
U kompaniji tvrde da će strogo poštovati Detaljni urbanistički plan tog područja “Zona centralnih djelatnosti Cetinjski put - Zona B”.
- Još se ne zna koliko će novca biti uloženo za gradnju na tom području, a o eventualnoj gradnji stambenih jedinica će se naknadno odlučiti – objasnili su iz slovenačke kompanije.
Dvije susjedne parcele, na istoj aukciji, je kupilo podgoričko preduzeće “Cijevna komerc”. Kompanija je zemljište površine 3.766 metara kvadratnih kupila po cijeni od 401,53 eura po kvadratu ili 1.512.161 eura ukupno, dok je za susjednu parcelu površine 1.640 metara kvadratnih keširala 402,53 eura po kvadratu, odnosno ukupno 660.149 eura. Početna cijena za sve tri urbanističke parcele bila je 240 eura.
Vlasnik kompanije “Cijevna Komerc”, poznati podgorički biznismen Danilo Petrović, je već medijima najavio da će na tom prostoru graditi poslovne i stambene objekte namijenjene tržištu.
Računica kupca tog zemljišta je jasna, kvadrat stana može se, prema procjenama građevinskih stručnjaka, napraviti za oko 400 eura. Na građevinske dozvole, priključke za struju i vodu ode još oko 200 eura, za zemljište oko 400 eura. Tako se dođe do cijene kvadrata od oko 1.000 eura.
To praktično znači da će zarada iznositi do 1.000 eura po kvadratu stambenog ili poslovnog prostora, a sudeći prema sadašnjim cijenama kvadratni metar nekretnina na toj lokaciji neće biti manji od 2.000 eura.
Poređenja radi, prosječne cijene elitnih stanova na prestižnim beogradskim lokacijama poput Vračara ili Savskog vijenca, prema dostupnim podacima srpskih biznis portala www.bif.co.yu, kreću se od 1.700 do 2.100 eura po metru kvadratnom, dok su cijene izdavanja od 11 do 15 eura po kvadratu mjesečno. To praktično znači da su se izjednačile cijene stambenih prostora u Beogradu i Podgorici, što je bilo nezamislivo do prije nekoliko godina.
Cetinjski put je, očigledno, hit za graditelje. Poslovni trgovinski centar, čija se vrijednost procjenjuje na više od 120 miliona eura, gradiće na toj lokaciji i Attlas grupa. Arhitektonsko rješenje za velelepni biznis – centar izabrano je krajem prošle godine, i prostor je dizajniran kao višefunkcionalni centar, sa svim pratećim sadržajima - biznis-centrom, stanovima i poslovnim apartmanima, poslovnim prostorima za različite namjene, pješačkim trgom sa okolnim prostorima za restorane i podzemnom garažom, a i taj projekat je rađen rukovodeći se preporukama DUP-a.
P.Zečević

pecacg
14-03-07, 17:19
to je kod Klinicko bolnickog centra

maya
14-03-07, 17:22
i dalje nikada cula za ovaj hotel :(

pecacg
14-03-07, 17:23
tek treba da se sagradi
:)

BOB
14-03-07, 17:24
Znaci isti lokalitet. Ovaj podatak nijesam znao. Ako je to tako onda se rast akcija DKPG moze ocekivati, ali..... Uvijek to ali :) Ali tek kad se izmjesti Duvanski iz Podgorice.

maya
14-03-07, 17:26
Ma to nije to potpuno na drugom kraju, ovo je onda preko puta televizije i bolnice, kod pobjede

pecacg
14-03-07, 17:26
Postoje dvije varijante, po prvoj DKP treba da se seli u Bar, po drugoj Duvanski se seli u Zagorich:)

BOB
14-03-07, 17:46
A sta ce biti sa akcijama do tada? Ko ih je podigao dok je sve u fazi nagadjanja? Opet izrazavam sumnju u sve ovo sto je ovih dana radjeno i pisano oko Duvanskog. Mislio sam da neke stvari znam, ali ovo prevazilazi moja saznanja :)

maya
14-03-07, 17:47
Ko ce ga znat, jos uvek nemamo svest, bar ja, da kupujem akcije da bih odlucivala, nego da kupim i prodam i zaradim

Shajo
14-03-07, 20:45
DUVANSKI KOMBINAT - OGRANIČENJE
Ograničenje od sjutra opet deset odsto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Nex Montenegro berze ukinuo je danas, nakon svega tri dana primjene, sopstvenu odluku o privremenoj promjeni ograničenja dnevnog odstupanja cijene akcija Duvanskog kombinata sa deset na 25 odsto u odnosu na prethodni dan.

Nova odluka objašnjena je uspostavljanjem tržišne ravnoteže, čiji je izostanak bio povod za prethodnu.

Akcijama Duvanskog, koje se kotiraju na B listi Nex-a, od sjutra će se opet trgovati po cijenama koje od onih iz prethodnog radnog dana odstupaju najviše deset odsto.

Uoči prethodne odluke berze, akcija Duvanskog je nekoliko dana rasla po kotiranim kompanijama maksimalno dozvoljenih deset odsto.

Nakon što je ograničenje u petak povećano na 25 odsto od ponedjeljka, dio investitora prigovarao je da nije bio u ravnopravnom položaju sa ostalima, koji su znali da će ono privremeno porasti, pa su ga ukalkulisali u svoje naloge i tako došli do akcija Duvanskog preko reda.

Iz berze je objašnjeno da su sa odlukom svi upoznati u isto vrijeme, kao i da su brokeri koji su tražili promjenu ograničenja samo unaprijed računali da će to biti i učinjeno.
Rasprodato što je kupljen prije skoka pa se treba vratiti u normalu.Neznam ni ja gdje je ovaj hotel koji se pominje.

maya
14-03-07, 20:48
I sta ti mislis da nece skakat jel sajo?

Pera Detlic
14-03-07, 20:54
Povezano sa onim sto sam napisao u pricaonici:Ja ne vjerujem u ovu hartiju pa makar je dizali do 5.
Prosle godine me je najveci broj ljudi,(gradjani koji nijesu informisani) pitalo da li da kupuju ovu hartiju.Bez obzira na rezultate,imovinu nego samo zato sto se zove DUVANSKI.
Ove godine ista prica,samo je kljucna rijec ZEMLJA.

Shajo
14-03-07, 21:00
I sta ti mislis da nece skakat jel sajo?Ja sam izašao na 2.30 sama dozvola za skok od 25% dnevno mi je bila sumnjiva i mislim da su oni što su ga prije ovog skoka kupili većinom izašli iz DKPG.6 marta kupljeno DKPG OKO 422.000 akcija da bi kasnije tri dana skakale po 10% i promet oko 120.000 akcija. Nakon povećanja od 25% za tri dana prodaja bila oko 500.000 akcija sad je počeo pad kako će dalje bit vidjet ćemo.Jesu li se oni Hrvati iskrcali iz duvanskog ako su bili Hrvati.Mislim da i rast Radoja Dakića ima veze sa Duvanskim.

robin_hud
14-03-07, 23:08
Ja sam izašao na 2.30 sama dozvola za skok od 25% dnevno mi je bila sumnjiva i mislim da su oni što su ga prije ovog skoka kupili većinom izašli iz DKPG.6 marta kupljeno DKPG OKO 422.000 akcija da bi kasnije tri dana skakale po 10% i promet oko 120.000 akcija. Nakon povećanja od 25% za tri dana prodaja bila oko 500.000 akcija sad je počeo pad kako će dalje bit vidjet ćemo.Jesu li se oni Hrvati iskrcali iz duvanskog ako su bili Hrvati.Mislim da i rast Radoja Dakića ima veze sa Duvanskim.

Duvanski je sjajna kompanija u poredjenju sa firmom Radoje Dakic , rmui ,heio
vunko itd... ali neko profitira i na poli ,stob izbr ....sve ima svoje vrijeme trajanja

Shajo
14-03-07, 23:20
Duvanski je sjajna kompanija u poredjenju sa firmom Radoje Dakic , rmui ,heio
vunko itd... ali neko profitira i na poli ,stob izbr ....sve ima svoje vrijeme trajanjaKad pominjem akcije Radoje Dakić onda mislim na njihovu cijenu ako hoćeš možeš mislit zašto je tolika.Zbog zemljišta sigurno nije.

broi
15-03-07, 09:07
Ja sam izašao na 2.30

Sajo sampione.:cool:

Ja sam ga ljetos kupio na 0.7 pa nakon dvije sedmice ga prodao na 1.4, poslje toga je padao do 0.8, sada ista situacija, samo sto nisam imao hrabrosti opet da se igram.